Olhaco doet zichzelf tekort tegen Volley Tilburg

• Опубликовано: 7 сен 2024
  • Olhaco heeft wederom een goede wedstrijd niet gewonnen. Zoals vaker dit seizoen benutten de Hoogeveners hun kansen niet en daardoor ging Volley Tilburg met een 2-3 overwinning terug naar Brabant.
    In de beginfase van de wedstrijd waren Olhaco en Tilburg aan elkaar gewaagd. Beide teams konden op eigen service niet het verschil maken. De thuisploeg haalde tegen de nummer twee van de Topdivisie een veel hoger niveau dan vorige week tegen DIO/Bedum. Olhaco nam op 18-16 twee punten voorsprong, om deze niet meer uit handen te geven.
    Olhaco kon het hoge niveau ook aan het begin van de tweede set vasthouden en nam weer de leiding. Onder aanvoering van de sterk serverende David Azantinlow knokte Tilburg zich terug in de set en nam het een voorsprong. De thuisploeg raakte niet van de kook en bleef in het spoor van de Tilburgers. De Hoogeveners leken op 22-22 te komen, maar de netscheidsrechter keurde het punt niet goed, tot onbegrip van Olhaco. Op 21-24 kreeg Tilburg drie setpoints, die Olhaco allemaal weg wist te werken. Op het vierde setpoint moest Olhaco wel capituleren.
    Olhaco had even tijd nodig om het verlies van de tweede set te verwerken, maar herstelde zich na een vroege time-out van trainer Dennis Luider snel en nam zelfs een 15-11 voorsprong. De Hoogeveners bleven uitstekend spelen en waren op 23-20 dichtbij setwinst. Een goede servicebeurt van Niels van de Sande en foutieve keuzes aan de kant van Olhaco deden de set echter kantelen. Olhaco behaalde geen punt meer en verloor met 23-25.
    Wie dacht dat Olhaco gebroken zou zijn, kwam in de vierde set bedrogen uit. Weer nam de thuisploeg een voorsprong (11-8), om deze ook weer uit handen te geven. Maar weer toonde Olhaco veerkracht. De ploeg van Dennis Luider nam weer een voorsprong om deze niet meer uit handen te geven.
    Het publiek in sporthal Trasselt verdiende een spannende beslissende set en kreeg deze ook. Tot 4-4 ging de set op service, waarna Tilburg toeslag en vijf punten op rij maakte. Het verzet was gebroken bij de thuisploeg. Net als vaker dit seizoen kon Olhaco haar kansen niet benutten en verloor het de set en de wedstrijd.