Erhan beyi dinledim.... biz çocuğumuzu aynen dediği gibi yetiştirdik kreşinden üniversitesine kadar kreşte ahlak ve birlikte yaşamayı öğrendi hiç bir zaman dinle ahlak öğretmeye çalışmadık her zaman merkezine insanı almasını dürüst olmasını çalışkan olmasını empoze ettik elimizden geldiğince toplu yapılan aktivitelere dahil ettik orta okulda sayısalda daha çok başarılı olcağını söyleyen çok değerli matematik hocası ona yön verdi güzel bir liseye 465 puanla yerleşti uzak olması sorun olmadı hedefi vardı çünkü biyoinformatik hedefiydi üniversite sınavına girdi puanı başka bölümlerede yeterken m.b.y teknolojiyi seçti hedefti biyoinformatikte geliştirdi programlar yazılımlar öğrendi son senesi ingilizce almanca öğrendi ahlaklı çalışkan dürüst takım çalışmasını bilen malesef bu ülkeden umudunu kesmiş bir birey oldu
@@nostawnostaw7476 Kısacası, az gittik, uz gittik..döndük baktık bir arpa boyu yol gittik, gibi masal tekerlemesine dönüyor her şey....bahtı açık olsun
80lerde 90larda 2000lerde yurtdışına gidenler de aynı duygularla gittiler muhtemelen... Ben 89luyum, bizi de üniversite okuma/kazanma hedefiyle yetiştirdiler. O yaşa kadar gerçekten istediğimiz sevdiğimiz şeyleri hep bir kenara atmak zorunda kaldık. (Sayısalcı olmayanlar aptal ve değersiz sayıldı anne babalar sağolsun) Üniversite bitti diploma alındı bu sefer de beyaz yakalı kölelik başladı. Ulan böyle olacağını bilsem sevdiğim işi yapar en azından ömrümü boşa harcamazdım... Yani burada sistem kadar veliler de suçlu. Herkesi mühendis doktor yapmak isteyen o veliler...
Üniversite 3. Sınıfta yolum YetGen ile kesişti ve iyi ki kesişmiş diyorum. Okul Öncesi Öğretmeniyim ve bu sene öğretmenlik yapmaya başladım. İlk öğrencilerimi mezun ettim. YetGen den kazandığım bakış açısıyla sınıfımda ki çocukların özellikle sosyalleşme, takım olma ve sunum becerilerini geliştirmeye çalıştım. Zamanla çocuklarımda bu becerilerin geliştiğini görmek de beni çok mutlu etti. Sınıfa ilk geldiklerinde konuşmaktan, kendini ifade etmekten, bir arada olmaktan, oyun kurma becerisinden bile yoksun olan çocukların geldiği aşama beni çok mutlu ediyordu. Sunum yaparken sesi çıkmayan çocukların sesi daha gür çıkmaya başladı, her çocuğum kendi projesini, ürününü kendine güvenerek 5 yaşında kendinden emin bir şekilde sunmaya başladı. Takım olmanın, birbirine inanıp paylaşım içerisinde olarak bir hedefe ulaşmanın hazzını ve başarısını yaşadılar. Yıl sonunda sınıfımda ki çocuklarıma baktığımda kendine güvenen, kendini ifade etmekte çok başarılı olan, takım çalışmalarını seven, birbirinin hakkına ve düşüncelerine saygılı olan çocuklar olduğunu gördüm. Bunu 5 yaşında ki çocuklarım başardı. Ben de bu bakış açısının oluşmasında aldığım YetGen eğitimi ve kazandırdığı bakış açısı çok etkili oldu. Elimden geldigi kadar da kendi ögrencilerime bu bakış açısıyla yaklaşmaya ve onlarda 21.yy becerilerini geliştirmeye çalıştım. Emeklerimin karşılığını da çocuklarımda gördüm çok şükür. YetGen Anaokulu bence hayal değil sevgili Erhan hocam😊 Kattığınız her şey için minnettarım. Ayrıca böyle bir eğitimi bize ücretsiz bir şekilde ulaştırdığınız için de ayrıca teşekkür ederim. İyi ki sizi tanımışım iyi ki yolum YetGen ile kesişmiş. Boyle bir programi bize ulaştıran Fatih beye de çok teşekkürler.
Fatih Bey konuklarınız kendi alanlarında çok bilgili çok iyi insanlar. Bazen konu ilgimi çekmez ama yinede izleyim diyorum. Her seferinde sonuna kadar izliyorum. Üstelik bazı bölümleri geri sararak tekrar izliyorum. Verdiğiniz emekten dolayı sizi kutluyorum.
Sevgili Erhan Erkut'u YETGEN Öğretmen Eğitimi vasıtasıyla daha da yakından tanıyabildim. Şimdiye kadar aldığım en faydalı eğitimdi diyebilirim. Sayesinde harika gençler, meslektaşlar ve uzmanlarla tanıştım. Eğitime gönül veren, çok iyi gözlem yapan , meselelerin çözümü için kafa yoran uğraşan ve uygulayan çok değerli bir bilim adamı, çok değerli bir eğitmen dahası bir vatanseverdir. Yetkin Gençler geleceğimiz için umuttur.
@@bıdıbıdıcimcime merhaba YetGen‘i tüm sosyal medya hesaplarından takip edebilir, websitesini inceleyebilirsiniz. Öğretmen ya da basic eğitimlerinin yeni dönemleri için takipte kalın✨
Fatih bey size tavsiyem ODTÜ’den emekli Prof.Dr. Tuğrul Tankut hocayı programınıza davet edin. Hala ders vermeye devam ediyor hoca ve çok şükür sağlıklı da. Size o mükemmel Türkçesi ile (Bu arada İngilizcesi de mükemmeldir.) Mühendislikte Yetkinlik konusunu anlatsın. Deprem ülkesi Türkiye’nin en önemli konularından biridir. Özellikle bu dönemde, bir sürü kapasitesiz mühendisin bulunduğu ülkemizde. Yıllar önce 1990’larda İMO-Üniversiteler-Şirketler işbirliği ile bu konuda çok çalışıldı Tuğrul hocanın liderliğinde, İnşaat Mühendisliği özelinde. Neler yapıldığını, nasıl engellendiğini anlatsın.
Fatih Bey, yillandikca guzellesen sarap misali gibisiniz... sorulariniz nokta atisi ve ilgi cekici, bilgilendirici... ayrica Erhan Bey'i dinlemek de buyuk ayricalik... Kendisi resmen "gucum olsaydi soyle yapardim" dediklerimi gerceklestiriyor... ne mutlu ona... Allah ondan da sizden de razi olsun
Erhan hocamın yetgen grubundaydım Gerçekten bu kadar keyif aldığım ve öğrendiğim motive olduğum bir eğitim almamıştım Kesinlikle bu eğitimlerin artırılması ve özellikle gençlerin yararlanması gerekli Erhan hocam bu ülkenin böyle Aydın kişilere ihtiyaçı var sağolun varolun
Kendi firmamda insana yatırım yaptım. Eğitimler ve maaş farkları. Kendi ustam kendim yetiştirdim. İlkokul mezunlarını meslek sahibi saygın ustalar yaptım.
@@falcond8043 Evet ama insan gücü buysa ve okulda yeterli eğitim alinmadıysa ( ya da değişen teknolojiyle ilaveler gerekiyorsa ) yapılmalı. Ben kreşe de anaokuluna da gittim, işten izin alamayarak lisans üstünü bırakmak zorunda kaldım. Ama takım içinde çalışmam da zayıf bana göre teorik altyapım da... hayat boyu öğrenme önemsenmediği için şirketler buna yatırım da yapmıyor veya eğitim almaya çalışan personelinin önünü de açmıyor.
Bende sizin gili İnsana yatırım yaptım eğitip yetiştirdiğim insanlardan on kişi kendi şirketini kurdu Farklı İllerde yuzlerce insana iş istihdam sağlıyorlar.
Fatih bey birbirlerinden seçkin konuklarınızla ufkumuzu açıyorsunuz. Herşey her yönüyle anlatımıyla, sunumuyla harikaaaaa. Umarız prof dr Selçuk Şirin hocamızıda konuk edersiniz. Saygılar.
Erhan Hoca'mla YetGen öğretmen eğitiminde birlikteydik. Meslek hayatımda aldığım ne iyi eğitimlerden biriydi. Kendimi çok şanslı görüyorum. İyi ki programa kabul edildim, iyi ki onu ve ekibini tanıdım ve iyi ki fark yaratmak isteyen meslektaşlarımla birlikte oldum. Keşke çok daha fazla genç bu programdan yararlanabilse... Hayatlarına nasıl bir katkı sağladığını öğrencilerimden biliyorum. Erhan Hoca'm iyi ki varsınız. Varlığınız ve çalışma enerjiniz daim olsun inşallah.
Biri Üniversite diğeri Lise olan iki kızımın YETKEN eğitimlerinden sonra, kendilerindeki değişimlerin farkına vardım. Erhan hocamız çok önemli bir iş yapan bir bilim insanı. Kendisine ve Fatih beye de teşekkür ederim. Saygılarımla.
Bu tür programların kesinlikle televizyon da halka izletilmesi lazım,millet bilinçlendirilmeli ve ona göre çocuklarının eğitimine katkıda bulunmaları lazım,eğitim şart.
Erhan Hoca muhteşem bir insandır. Tez konumu onun fikirlerinden yola çıkarak 21. Yüzyıl becerileri üzerine seçtim. Bu alanda program haZırlayıp eğitim fakültesi öğrencilerine uyguladım ve hala dersi vermeye devam ediyorum. Öğrencilerden muhteşem dönütler almaya devam ediyorum. Erhan hoca insanların hayatlarına dokunmaya devam ediyor. Sizi tanıdığım için çok şanslyım. Yetgen videoları muhteşem.👏🏻❤
@@AtilayHüseyin merhabalar, öncelikle üniversitenizden hiçbir şey beklemeyin! RUclips da yetkin gençler videolarını izleyebilirsiniz. 21. Yüzyıl becerilerinde kendinizi geliştirmeye bakınız! Eleştirel düşünme başta olmak üzere okuryazarlıklar ve diğer yaşam becerileri. Yetgen eğitimlerine katılmayı deneyiniz. Muhakkak ingilizce öğreniniz en iyi şekilde ve ilgi duyduğunuz alanda kendinizi geliştiriniz. Ve sürekli kitap okuyunuz. Ben kitap okumayan insanın hiçbir alanda başarılı olmayacağını ve 21. Yüzyıl becerilerini geliştiremeyeceğini düşünüyorum!
Yetkinlik noktasında hocamıza kesinlikle katılıyorum. Mühendis olarak istihdam ettiğimiz insanları yetkinlik noktasında üniversite sonrası bile yetiştirmeye çalışıyoruz. İletişim kuramıyor, takım çalışması yapamıyor veya okuduğunu anlamıyor bırakın teknik yetkinlikleri en temel şeyler bile genelde çok yetersiz kalıyor maalesef.
Fatih abiciğim iyi ki varsınız. Bağımlılık yaptı her sabah youtube açınca direkt sizi görüyorum ve çok mutlu oluyorum. Eşiniz ile nice 30 senelere güzel insan🙏 bu takım elbise size çok yakışıyor abiciğim. Sevgiler, saygılar. (Topu kime verdiniz?) :)
Erhan Hocamin yakasinda surdurulebilir kalkinma hedefleri rozeti var, ne guzel! Sahane bir is yapiyor, benden bir donem buyuk okuldasimdir, kendisiyle gurur duyuyorum
10 yasimdan beridir ingilterede okuyorum. Universite sinavlarimdan dolayi En prestijli okullara kabul edildim bu sene (Uni of Nottingham, Uni of Leicester, London School of Economics). Fakat aile baskisindan universiteye hep gitmem istenildi. Gitmemeye karar verdim ve artik Le Cordon Bleuda Ascilik okumaya gidiyorum. Pisman olurmuyum bilmiyorum fakat, kendi kararlarimla pisman olmayi herseye tercih ederim. Saygilar
Aşçılık okumayi umarım canı gönülden istiyorsunuzdur yoksa bu saydığınız üniversitelere rağmen bunu tercih ediyorsunuz bu gerçekten bi tutku olmalı , aşçılık sevilerek yapılmayacaksa stressli bi is
@@AzizAlptekin kucuklugumden (11-12 yaslarindan) beridir yapmayi bildigim, ve severek icra ettigim tek is yemek yapmak. Evde yemek yapmakla profesyonel ascilik arasinda daglar kadar fark oldugunun farkindayim. O yuzden okuluna gitmeyi tercih ettim. Okulun prestijinden dolayi (coguna gore dunyanin ilk 3 ascilik okulundan biri), mezun olduktan sonra Londradaki cogu prestijli restorantta calisabilme hakkina sahip oluyorum (The Fat Duck, Langham, Ritz vb.). Dedigim gibi, umarim olmaz fakat, kendi kararlarimdan dogan hatalarla pisman olmak istiyorum.
İlkokulda Sosyal Bilgiler ve Fen Bilgisi derslerinde 25 yıllık çalışmamda küme çalışması uyguladım. Konuları kendileri aralarında paylaşır, araştırır, ortak bir dosya hazırlar, aralarında sözcü seçer ve sunumlarını yapardı. Bu çocuğa ortak çalışmanın önemini anlatırdı.
Çok yararlandım, tşk ler Erhan Hocam, eminim takip ediyorsunuzdur, NACE (Amerika Ulusal Kolejler ve İşverenler Birliği) nin en son yayımladığı raporda, işverenlerin yeni mezunlardan beklediği nitelikler şu şekilde idi: 1. Problem çözme becerileri 2. Takım çalışması becerileri 3. Güçlü iş ahlakı 4. Analitik/niceliksel beceriler 5. Yazılı iletişim becerileri
Yetgen sonrası hayatı değişen bir üniversite öğrencisi olarak yapıyorum bu yorumu. Yetkin hir genç olma yolunda ilerliyorsam Erhan hocanın katkısı çok büyüktür❤️ Keşke onu lisede tanısaydım, eminim öğrenim hayatım çok daha farklı şekillenirdi
@@aliozdemir51 Sorun MEB de değil ki... MEB'in öğretme becerisi olmayan, alan bilgisi sorularının yarısını dahi doğru cevaplayamayan öğretmenlerinde..PDR cilerde..
Program konuğu ve konusu müthiş güzel ve akıcıydı. Fakat çok kısa sürdü.. İlerleyen süreçte yeniden dinlemeyi ve eğitim konusunda daha fazlasını dinlemeyi çok isterim..
Bir ilkokul öğretmeni olarak video başlığınıza sonuna kadar katılıyorum.sosyal becerileri olmayan,kendini ifade edemeyen, gerçek hayattan kopuk bir gençlik yetiştiriyoruz.Yumurtanın ağaçtan toplandığını zanneden öğrencim vardı Ankara Çukurambar da
Ben öğretmenim, toplum öğretmene bilenmiş(her mesleğin iyi veya kötü temsilcisi olabilir bu apayrı) ve çanak tutuluyor burası başka bir konu; ama bilin ki bu ülkenin yegane en temel sorunu eğitimdir. Benim oğlum otizmli özel çocuklar zaten kayıp peki ya normal çocuklar, gençler... Öğrencilerimi çok seviyorum; ama nasıl bir sistemin içinde kaybolup heba olduklarını görüyorum. Bilinçli aileler burda bahsi geçen programları takip ediyor. Peki bu ülkenin geleceği ve çoğunluğu olan diğer yavrular... Nasıl üzüldügümü anlatamam... Gerçekten birçok sorun gündemi var ve eğitim berbat durumda😢
Benim oğlum otizmli ve zaten kayıp dediğiniz yerde yutkunamadım inanın. Sistemin ve getirilerinin( olumsuz) ön kabulü ve çaresizce durumu tekrar etmemiz çok yaraladı beni. Oğlunuzu kocaman öpüyorum
Çok umut verici çabalar, gelişmeler, tebrik ediyorum hem konuğunuza hem size. 👌👏 Milli Eğitim Bakanımızın vizyonu böyle olmalı kesinlikle. Ancak bu konuşmalar çok sınırlı bir kitle tarafından takip ediliyor, keşke TV seyreden çoğunluğun bilincini yükseltebilmek adına, böyle kaliteli yayınlar TV de de yapılabilse🙏🙏🙏
Keşke kanada örneği gibi örnekleri çoğaltsa ... Dünyadaki ülkeler ilkokul ortaokul lise üniversite eğitimini nasıl yapıyor biz niye yapmıyor yapamıyoruz daha etkili olurdu çözüm adına
Harika bir program. Değerli hocamızın üstünde durduğu iş yeri açma, diğer konularda olduğu gibi ekonomik bakış açısının da çok yerinde olması dikkatimizi çekiyor. Eğitimde ülkenin gelişmesi açısından gerekli olan eksik konulardan biri olan işletme bilgisi olmadan iş yeri açan, baş edemeyecek borçlarla boğuşan sonu felakete dönüşen tabiki çalışanları ile birlikte batan bir yığın şirketler var. Bence bu da önemli ülke sorunlarından biri. Eğitim yaşamımızın her alanında bizlere destek ve çözüm veren bir güç olmalı. İyi ki de varsınız.
Canada Montréal’de yaşıyorum bir kızım var. Kızım 18 yaşında lise sonrası üniversitesi için hazırlık( branşlaşma için) iki yıllık yüksek okulun ikinci sınıfında. Okulu özel, collège Jean-de-Brébeuf bölümu sağlık tıp ve internasyonal proğram. Geçen yıl sadece felsefe dersinde 14 yazarı baktılar Fragments presocrahques Platondan, Pean noire masque blance Franz Fanon’ın … inanın Türkiye’de en iyi üniversitesinin felsefe bölümünde bir yıl içinde bu kadar yazara bakılmıyordur. Kızım yine burda ilkokulu internasyonal proğram devlet okulunda okudu ilk okul 6 yıl. 5. Sınıfı bitirdiğinde Türkiye’de seçim var ve kızım bana sordu “ Türkiye’de hangi siyasi partiler var?”diye. Ben de sıraladım… kominist parti dediğimde, kızım bana” kominizim bir radikal rejimdir solda kabul edilen, aynı sağda faşizmin olduğu gibi. Bunlar parti olamaz sistemi değiştirmek için çalışabilirler dedi. Tartışabiliriz ve verilen eğitim bu seviyede. Hoca eğitim eğitim diyor ama Kanada’da sana eğitim sunuluyor bire bir gözlüyorum Kanada’da en iyi kulların %75’ni göçmenler dolduruyor iyi olmak zorundalar .çocuğumun babası ve ben eski Türkiye’nin iyi sayılacak üniversitelerini bitirdik kızımın bir lise diplomasına denk olmadığını düşünüyorum.
Oğlum da katıldı yet-gen e ;ilk müracaat ettiğinde olmadı fakat pes etmedi bir sonraki programa dahil oldu. Gayet memnun kaldı. Teşekkür ederiz sevgili Erhan Erkut hocamıza
@@gurkan.aktemur merhaba Gürkan bey, üni 3. Sınıfta idi, şimdi ise bir yıldır çalışıyor... Geçmiş zaman inanın hatırlamıyorum fiyatını fakat eğitim online idi, yuzyuze görüşme de yapıldı. Bir kez de bire bir görüşme şansı olmuştu bir seminerde. Teşekkür ederim, size de başarılar dilerim
@@gurkan.aktemur merhabalar, YetGen şu an için tamamen ücretsiz bir yetkinlik-farkındalık kazandırma eğitim programı. Kanada lisesi ile karıştırıyor olabilir misiniz?
Tüm sınıflarımda ben de bunu yapıyorum:güven. Kimse kimseyle dalga geçemez, grup çalışmasında her seferinde başka insanlarla çalışmak! Test çözmeden de böylece sınavlarda başarılı oluyor öğrencilerim. İngilizce öğretmeniyim devlet okulunda dahi yapabiliyorum. Önemli olan davranış olunca öğrenme ortamı da düzenlenmesine katkı sunuyor ve güvenli ortamda öğrenciler daha özgüvenli oluyorlar
Erhan Hocam iyi ki varsınız, umudumuz artıyor sizi dinleyince. Umarım program çok daha geniş bir tabana yayılır ve Türkiye’nin en önemli ihtiyacı olan yetkin insan yetiştirme hedefine ulaşır.
Harika bir program olmus, is hayatına çoktan atılmış biri olarak nelerin eksikliğini yaşadığımı o kadar güzel anlatmış ki.. keşke bir dinleyen olsa kendisini, dediklerinin yarısı yapılsın bir nesil kurtulur.
Bu harika program için size ve Erhan hocaya çok teşekkür ederim. Ufkumuzu açtınız, bence evlat yetiştiren tüm bireylerin de eğitime tutulması şart. Halkevleri ve belediyeler aracılığı ile yapılacak eğitimlerin çok faydalı olacağına inanıyorum.
@@YadigarNagiyev buraya uluslararası dergi de yayınlanan bir makale veya denemenizi link olarak bırakabilirseniz... Öyle bilimsel cevap yazalım size...
Bilgilendirici eğitimdeki bütün sorunları ortaya koyan programınız baştan sona çok ,akıcı Fatih bey konuğunuzu Erhan beye saygı iyi ki var dediğimiz ülkede artık görmediğimiz güzel insanları sayenizde izleme şansını verdiğiniz için teşekkürler
Fatih bey Şimdiye kadar yapılan eğitim programlarının en faydalısı bu oldu. Eğitime ve hayata ait çok yararlı bilgiler verildi teşekkürler
3 месяца назад+2
Sn.Fatih Altaylı ,ülkemizin en önemli ve öncelikli meselesi Eğitim Eğitim Eğitim dir..Duyarlılığınız taktire şayan lütfen yaptığınız 10 programdan 5’i eğitim gündemimize ilişkin olsun ..İnsanımızın bilinçlenmeye o kadar çok ihtiyacı var ki ..program izlenme oranlarından kıyaslama yaparak konuya dair kamuoyundaki isteği ve açlığı gözlemleyebilirsiniz . Hürmet Selam Ediyorum.
Emeğinize ağzınıza sağlık çok verimli ve eğitici aydınlatıcı bir sohbet olmuş artık daha bilinçli ve akıllı hareket eden gençler olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz bu video bu zamanda çok iyi geldi teşekkür ederim 🙏🏻
2000 sonrası memurundan tut, profesörüne kadar hepsinin diplomaları ve sınavları araştırmalı tezler kontrol edilmeli önüne gelen prof dr. oldu bu dönemde hiçbirinin bilimle alakası yok hepsi şailbeli cumhurumuz diplomasız olunca arkasından gelenler daha tehlikeli oldu
Çok yararlı bir sohbetti, teşekkürler. Eğitimin devlet kurumlarını elinde tutan zihniyetin oluşturduğu ve gittikçe iyi bir eğitime ulaşmanın finans meselesi haline getirilmesi çok üzücü.
@@kerwm3723 Merhabalar, Kayıtlar yıl içinde 4 defa oluyor. Öncelikli olarak takip etmenizi öneririm. İlk başvurunuz önbaşvuru oluyor, orada sizin iletişim bilgileriniz vs. oluyor, ikinci aşamaya geçerseniz size spesifik sorular soruluyor, tek bir cevabı olmayan, sizin yönteminizi anlamak amaçlı oluyor. Onu da geçince 3. aşama oluyor bir video isteniyor, sonra yine sorular oluyor. Hepsini geçince size MEF üni. kayıtlı bir mail adresi veriliyor, daha sonra eğitimler başlıyor.
@@kerwm3723 Ben orada okumuyorum, ama gidenlerden memnun olduklarını biliyorum. İnternetten süreci adım adım görebiliyorsun. SSS kısmında ayrıntılı açıklaması var aslında.
Bu hocaya bir yandan kızdım, bir yandan da biŕşeyler yapmak isteyen veli ve ögrencilere yol göstrrmesi yönünden sevdim. Ama yine de Milli Eğitim hedefleri oluşturulmalı.
Özel okula kabul edilecek matematik öğretmen görüşmesinde 15 yıllık matematik öğretmenine sorduğum sorular: 1. Fonksiyon konusundan günlük hayattan 1 ÖRNEK istedim cevap veremedi. Öğrencilere neden matematik öğretiyorsunuz diye sordum MÜFREDAT istediği ve sınavlarda çıkacağı için öğrettiğini ifade etti. Eğitimi ben bu hale getirmedim ben de düzeltemem diyerek öğretmenliği bıraktım. Ağzınıza sağlık hocam
Doktor oğlum Almanya ya gitti,,doktor kızım vize aldı gidiyor..mimar kızım dil eğitimi görüyor.. Umut var ama benim zamanım kalmadı..22 yılım bu sefer tamam..ama her defasında yenilgi...usandım
Erhan beyi dinledim.... biz çocuğumuzu aynen dediği gibi yetiştirdik kreşinden üniversitesine kadar
kreşte ahlak ve birlikte yaşamayı öğrendi hiç bir zaman dinle ahlak öğretmeye çalışmadık her zaman merkezine insanı almasını dürüst olmasını çalışkan olmasını empoze ettik elimizden geldiğince toplu yapılan aktivitelere dahil ettik orta okulda sayısalda daha çok başarılı olcağını söyleyen çok değerli matematik hocası ona yön verdi güzel bir liseye 465 puanla yerleşti uzak olması sorun olmadı hedefi vardı çünkü biyoinformatik hedefiydi üniversite sınavına girdi puanı başka bölümlerede yeterken m.b.y teknolojiyi seçti hedefti biyoinformatikte geliştirdi programlar yazılımlar öğrendi son senesi ingilizce almanca öğrendi ahlaklı çalışkan dürüst takım çalışmasını bilen malesef bu ülkeden umudunu kesmiş bir birey oldu
ama bu gayet normal bir durum değil mi abla/abi?
@@nostawnostaw7476 Kısacası, az gittik, uz gittik..döndük baktık bir arpa boyu yol gittik, gibi masal tekerlemesine dönüyor her şey....bahtı açık olsun
@@umuterdogan000 burunlarının dikine dikine gidenler, uçurumdan aşağıya düşerler durumuna geliyor bu...kanatların kırılıyor
Eger çocuğuna islam ve ahlak ögretmediysen, ahirette hesabını verirsin. Eger müslümansan...
80lerde 90larda 2000lerde yurtdışına gidenler de aynı duygularla gittiler muhtemelen...
Ben 89luyum, bizi de üniversite okuma/kazanma hedefiyle yetiştirdiler. O yaşa kadar gerçekten istediğimiz sevdiğimiz şeyleri hep bir kenara atmak zorunda kaldık. (Sayısalcı olmayanlar aptal ve değersiz sayıldı anne babalar sağolsun) Üniversite bitti diploma alındı bu sefer de beyaz yakalı kölelik başladı. Ulan böyle olacağını bilsem sevdiğim işi yapar en azından ömrümü boşa harcamazdım... Yani burada sistem kadar veliler de suçlu. Herkesi mühendis doktor yapmak isteyen o veliler...
Üniversite 3. Sınıfta yolum YetGen ile kesişti ve iyi ki kesişmiş diyorum. Okul Öncesi Öğretmeniyim ve bu sene öğretmenlik yapmaya başladım. İlk öğrencilerimi mezun ettim. YetGen den kazandığım bakış açısıyla sınıfımda ki çocukların özellikle sosyalleşme, takım olma ve sunum becerilerini geliştirmeye çalıştım. Zamanla çocuklarımda bu becerilerin geliştiğini görmek de beni çok mutlu etti. Sınıfa ilk geldiklerinde konuşmaktan, kendini ifade etmekten, bir arada olmaktan, oyun kurma becerisinden bile yoksun olan çocukların geldiği aşama beni çok mutlu ediyordu. Sunum yaparken sesi çıkmayan çocukların sesi daha gür çıkmaya başladı, her çocuğum kendi projesini, ürününü kendine güvenerek 5 yaşında kendinden emin bir şekilde sunmaya başladı. Takım olmanın, birbirine inanıp paylaşım içerisinde olarak bir hedefe ulaşmanın hazzını ve başarısını yaşadılar. Yıl sonunda sınıfımda ki çocuklarıma baktığımda kendine güvenen, kendini ifade etmekte çok başarılı olan, takım çalışmalarını seven, birbirinin hakkına ve düşüncelerine saygılı olan çocuklar olduğunu gördüm. Bunu 5 yaşında ki çocuklarım başardı. Ben de bu bakış açısının oluşmasında aldığım YetGen eğitimi ve kazandırdığı bakış açısı çok etkili oldu. Elimden geldigi kadar da kendi ögrencilerime bu bakış açısıyla yaklaşmaya ve onlarda 21.yy becerilerini geliştirmeye çalıştım. Emeklerimin karşılığını da çocuklarımda gördüm çok şükür. YetGen Anaokulu bence hayal değil sevgili Erhan hocam😊 Kattığınız her şey için minnettarım. Ayrıca böyle bir eğitimi bize ücretsiz bir şekilde ulaştırdığınız için de ayrıca teşekkür ederim. İyi ki sizi tanımışım iyi ki yolum YetGen ile kesişmiş. Boyle bir programi bize ulaştıran Fatih beye de çok teşekkürler.
Tebrik ederim. Dunyanin en zor ve en zevkli mesleginizi secmissiniz. Ogretmen olmak bir ayricaliktir. 🇹🇷❤️😊
Sizin adınıza sevindim umarım herkes sizin gibi faydalı olur topluma 🙏
Erhan hocamızı görünce sebepsiz seviniyorum. Umutlarım yeniden hayat suyu buluyor.
Fatih Bey konuklarınız kendi alanlarında çok bilgili çok iyi insanlar. Bazen konu ilgimi çekmez ama yinede izleyim diyorum. Her seferinde sonuna kadar izliyorum. Üstelik bazı bölümleri geri sararak tekrar izliyorum. Verdiğiniz emekten dolayı sizi kutluyorum.
Hocamiz ne kadar hos,medeni,bilgili,mütevazı harika bir anlatım
Sevgili Erhan Erkut'u YETGEN Öğretmen Eğitimi vasıtasıyla daha da yakından tanıyabildim. Şimdiye kadar aldığım en faydalı eğitimdi diyebilirim. Sayesinde harika gençler, meslektaşlar ve uzmanlarla tanıştım. Eğitime gönül veren, çok iyi gözlem yapan , meselelerin çözümü için kafa yoran uğraşan ve uygulayan çok değerli bir bilim adamı, çok değerli bir eğitmen dahası bir vatanseverdir. Yetkin Gençler geleceğimiz için umuttur.
merhaba katılımla ilgili bilgi verebilir misini rica etsem
@@bıdıbıdıcimcime merhaba YetGen‘i tüm sosyal medya hesaplarından takip edebilir, websitesini inceleyebilirsiniz. Öğretmen ya da basic eğitimlerinin yeni dönemleri için takipte kalın✨
Harika bir söyleşiydi, ruhum arındı. Keşke Milli Eğitim Bakanımız Erhan Erkut, Ahmet Arslan gibi yetkin bilim insanları olsa.
Daha önceki bakanlar içinde bu tür sözler söylediler. TR deki problem sistem problemi. Bakanlar da kurtaramaz.
Fatih bey size tavsiyem ODTÜ’den emekli Prof.Dr. Tuğrul Tankut hocayı programınıza davet edin. Hala ders vermeye devam ediyor hoca ve çok şükür sağlıklı da. Size o mükemmel Türkçesi ile (Bu arada İngilizcesi de mükemmeldir.) Mühendislikte Yetkinlik konusunu anlatsın. Deprem ülkesi Türkiye’nin en önemli konularından biridir. Özellikle bu dönemde, bir sürü kapasitesiz mühendisin bulunduğu ülkemizde. Yıllar önce 1990’larda İMO-Üniversiteler-Şirketler işbirliği ile bu konuda çok çalışıldı Tuğrul hocanın liderliğinde, İnşaat Mühendisliği özelinde. Neler yapıldığını, nasıl engellendiğini anlatsın.
@@victoryever Odtü'lüler bilse yeter...Dinlediğini ve okuduğunu anlamayan bir nesle hocamız yorulmasın..
O.D.T.Ü.'lüleri pohpohlayıp durmayalım lütfen. 😌
Fatih Bey, yillandikca guzellesen sarap misali gibisiniz... sorulariniz nokta atisi ve ilgi cekici, bilgilendirici... ayrica Erhan Bey'i dinlemek de buyuk ayricalik... Kendisi resmen "gucum olsaydi soyle yapardim" dediklerimi gerceklestiriyor... ne mutlu ona... Allah ondan da sizden de razi olsun
Erhan hocamın yetgen grubundaydım Gerçekten bu kadar keyif aldığım ve öğrendiğim motive olduğum bir eğitim almamıştım Kesinlikle bu eğitimlerin artırılması ve özellikle gençlerin yararlanması gerekli Erhan hocam bu ülkenin böyle Aydın kişilere ihtiyaçı var sağolun varolun
❤
Nasıl başvurdunuz
Kaça patladı? Herşey de bedavaya gelmesin değilmi?😊
Tamamen ücretsiz .
ve yetgen i takip ediniz başvuru tarihleri ve formlarına ulaşabilirsiniz
@@gurkan.aktemur tamamen ücretsiz kabul alırsan ekosisteme dahil oluyorsun
Kendi firmamda insana yatırım yaptım. Eğitimler ve maaş farkları. Kendi ustam kendim yetiştirdim. İlkokul mezunlarını meslek sahibi saygın ustalar yaptım.
Evet şu an 33. dakikadayim ve hayat boyu öğrenmeye henüz hiç değinilmedi.
Fabrikamı kapattım... kalite kontrolcülerim ve ustalarım vasıflı eleman olarak sektörde iş buldular hemen...
@@biri598 katılıyorum ama hayat boyu öğrenme farklı akademik öğrenme farklı
@@falcond8043 Evet ama insan gücü buysa ve okulda yeterli eğitim alinmadıysa ( ya da değişen teknolojiyle ilaveler gerekiyorsa ) yapılmalı. Ben kreşe de anaokuluna da gittim, işten izin alamayarak lisans üstünü bırakmak zorunda kaldım. Ama takım içinde çalışmam da zayıf bana göre teorik altyapım da... hayat boyu öğrenme önemsenmediği için şirketler buna yatırım da yapmıyor veya eğitim almaya çalışan personelinin önünü de açmıyor.
Bende sizin gili İnsana yatırım yaptım eğitip yetiştirdiğim insanlardan on kişi kendi şirketini kurdu Farklı İllerde yuzlerce insana iş istihdam sağlıyorlar.
Fatih bey birbirlerinden seçkin konuklarınızla ufkumuzu açıyorsunuz. Herşey her yönüyle anlatımıyla, sunumuyla harikaaaaa.
Umarız prof dr Selçuk Şirin hocamızıda konuk edersiniz. Saygılar.
Erhan Hoca'mla YetGen öğretmen eğitiminde birlikteydik. Meslek hayatımda aldığım ne iyi eğitimlerden biriydi. Kendimi çok şanslı görüyorum. İyi ki programa kabul edildim, iyi ki onu ve ekibini tanıdım ve iyi ki fark yaratmak isteyen meslektaşlarımla birlikte oldum. Keşke çok daha fazla genç bu programdan yararlanabilse... Hayatlarına nasıl bir katkı sağladığını öğrencilerimden biliyorum. Erhan Hoca'm iyi ki varsınız. Varlığınız ve çalışma enerjiniz daim olsun inşallah.
Türkiye izlesin. Özellikle gençler. Mükemmel bir program olmuş. Teşekkürler Fatih bey ve değerli hocamız.
Biri Üniversite diğeri Lise olan iki kızımın YETKEN eğitimlerinden sonra, kendilerindeki değişimlerin farkına vardım. Erhan hocamız çok önemli bir iş yapan bir bilim insanı. Kendisine ve Fatih beye de teşekkür ederim. Saygılarımla.
❤
@@YetGen İyi ki YetGen
@@beratavc9705iyi ki var mış 😢
YetGen 2021/1 dönem mezunu olarak gerçekten bu programın bana çok katkısı oldu. Erhan Hocama ve tüm YetGen ekibine teşekkür ederim tekrardan.
Bu tür programların kesinlikle televizyon da halka izletilmesi lazım,millet bilinçlendirilmeli ve ona göre çocuklarının eğitimine katkıda bulunmaları lazım,eğitim şart.
👍
Nasıl çıksın tv ye. İkinci gün adamın programı, üçüncü gün de kanal kapanır :)
@@Mfa_Mfaağzına sağlık 😂
OzU'de kurucu rektörümüzdü. Süper bir hoca ve insandır.
Erhan Hoca muhteşem bir insandır. Tez konumu onun fikirlerinden yola çıkarak 21. Yüzyıl becerileri üzerine seçtim. Bu alanda program haZırlayıp eğitim fakültesi öğrencilerine uyguladım ve hala dersi vermeye devam ediyorum. Öğrencilerden muhteşem dönütler almaya devam ediyorum. Erhan hoca insanların hayatlarına dokunmaya devam ediyor. Sizi tanıdığım için çok şanslyım. Yetgen videoları muhteşem.👏🏻❤
Merhaba. Ben de eğitim fakültesinde okuyorum. Acaba bana gelecek için bir hedef belirlememde ve kendimi geliştirmemde yardımcı olabilir misiniz?
Koymak istediğim hedef sizinkiyle örtüşüyor. Bu yüzden böyle bir istekte bulundum.
@@AtilayHüseyin merhabalar, öncelikle üniversitenizden hiçbir şey beklemeyin! RUclips da yetkin gençler videolarını izleyebilirsiniz. 21. Yüzyıl becerilerinde kendinizi geliştirmeye bakınız! Eleştirel düşünme başta olmak üzere okuryazarlıklar ve diğer yaşam becerileri. Yetgen eğitimlerine katılmayı deneyiniz. Muhakkak ingilizce öğreniniz en iyi şekilde ve ilgi duyduğunuz alanda kendinizi geliştiriniz. Ve sürekli kitap okuyunuz. Ben kitap okumayan insanın hiçbir alanda başarılı olmayacağını ve 21. Yüzyıl becerilerini geliştiremeyeceğini düşünüyorum!
Böyle eğitime yönelik programlarınızın daha fazla artmasını dilerim. Bu program içinde teşekkürler.
Yetkinlik noktasında hocamıza kesinlikle katılıyorum. Mühendis olarak istihdam ettiğimiz insanları yetkinlik noktasında üniversite sonrası bile yetiştirmeye çalışıyoruz. İletişim kuramıyor, takım çalışması yapamıyor veya okuduğunu anlamıyor bırakın teknik yetkinlikleri en temel şeyler bile genelde çok yetersiz kalıyor maalesef.
Erhan hocam efsane tedx konuşması var kaçıranlar izlesin kesin.
Fatih abiciğim iyi ki varsınız. Bağımlılık yaptı her sabah youtube açınca direkt sizi görüyorum ve çok mutlu oluyorum. Eşiniz ile nice 30 senelere güzel insan🙏 bu takım elbise size çok yakışıyor abiciğim. Sevgiler, saygılar. (Topu kime verdiniz?) :)
Mükemmel bir program olmuş, teşekkürler böyle içerikler için👏
Hocam ellerinizden öpüyorum, aklı başında ülke olsak sizi en yetkili baştacı bir konuma koyar şeref madalyası verirler. Ellerinize sağlık 👏
Erhan Hocamin yakasinda surdurulebilir kalkinma hedefleri rozeti var, ne guzel! Sahane bir is yapiyor, benden bir donem buyuk okuldasimdir, kendisiyle gurur duyuyorum
Ben de ne oldugunu anlamaya calisiyordum. Tesekkurler. 😊
10 yasimdan beridir ingilterede okuyorum. Universite sinavlarimdan dolayi En prestijli okullara kabul edildim bu sene (Uni of Nottingham, Uni of Leicester, London School of Economics). Fakat aile baskisindan universiteye hep gitmem istenildi. Gitmemeye karar verdim ve artik Le Cordon Bleuda Ascilik okumaya gidiyorum. Pisman olurmuyum bilmiyorum fakat, kendi kararlarimla pisman olmayi herseye tercih ederim. Saygilar
Bu hayata 1 kere daha gelmeyeceğiz en iyisini yapıyorsunuz
Aşçılık okumayi umarım canı gönülden istiyorsunuzdur yoksa bu saydığınız üniversitelere rağmen bunu tercih ediyorsunuz bu gerçekten bi tutku olmalı , aşçılık sevilerek yapılmayacaksa stressli bi is
@@AzizAlptekin kucuklugumden (11-12 yaslarindan) beridir yapmayi bildigim, ve severek icra ettigim tek is yemek yapmak. Evde yemek yapmakla profesyonel ascilik arasinda daglar kadar fark oldugunun farkindayim. O yuzden okuluna gitmeyi tercih ettim. Okulun prestijinden dolayi (coguna gore dunyanin ilk 3 ascilik okulundan biri), mezun olduktan sonra Londradaki cogu prestijli restorantta calisabilme hakkina sahip oluyorum (The Fat Duck, Langham, Ritz vb.). Dedigim gibi, umarim olmaz fakat, kendi kararlarimdan dogan hatalarla pisman olmak istiyorum.
@@kastamer3092 hakkınızda hayırlısı en azından para kazanma ve aç kalma konusunda bi sorununuz olmayacak aşçılık her zaman aranan meslek :)
@@AzizAlptekin tesekkur ederim. Sizinde istediklerinizin olmasi dilegiyle🙂
Harika bir program. Umuyorum çok kişiye ulaşır ve ülkeye katkısı olacak dönüşümlere vesile olur.
2023 Öğretmenlik mezunuyum,hocamızın dediklerinin çoğunu yaşadım.Hocamız nokta atışı yapmış.Erhan Hoca eğitim sürecimi,geçmişimi sanki yüzüme vurdu 😀😀Ağlanacak halimize ,gülüyoruz artık.
Muhteşem program. Tesekkurler Fatih Bey. Türkiye de herkesin dinlemesi gerekir. Lütfen paylaşalım.
Sn.Altayli merhaba.Erhan Hocamızın verdiği bütün bilgiler o kadar önemli ki.Konuk ettiğiniz için çok teşekkür ederim.🙏♥️
İlkokulda Sosyal Bilgiler ve Fen Bilgisi derslerinde 25 yıllık çalışmamda küme çalışması uyguladım. Konuları kendileri aralarında paylaşır, araştırır, ortak bir dosya hazırlar, aralarında sözcü seçer ve sunumlarını yapardı. Bu çocuğa ortak çalışmanın önemini anlatırdı.
Çok yararlandım, tşk ler
Erhan Hocam, eminim takip ediyorsunuzdur, NACE (Amerika Ulusal Kolejler ve İşverenler Birliği) nin en son yayımladığı raporda, işverenlerin yeni mezunlardan beklediği nitelikler şu şekilde idi:
1. Problem çözme becerileri
2. Takım çalışması becerileri
3. Güçlü iş ahlakı
4. Analitik/niceliksel beceriler
5. Yazılı iletişim becerileri
Yetgen sonrası hayatı değişen bir üniversite öğrencisi olarak yapıyorum bu yorumu. Yetkin hir genç olma yolunda ilerliyorsam Erhan hocanın katkısı çok büyüktür❤️ Keşke onu lisede tanısaydım, eminim öğrenim hayatım çok daha farklı şekillenirdi
Şimdide Özyeğin üniversitesi nde misin? Okul hocanın mis
Çok teşekkür ederim ne kadar faydalı bir program olmuş. Bu hoca MEB de muhakkak görevlendirilmeli
@@aliozdemir51 Sorun MEB de değil ki... MEB'in öğretme becerisi olmayan, alan bilgisi sorularının yarısını dahi doğru cevaplayamayan öğretmenlerinde..PDR cilerde..
@@zuhalozturk4889Mesleğiniz nedir? Ona göre cevap yazmak istiyorum.
Bu adamı MEB'e sokmazlar bile müfredat değişikliğinden ne amaçlandığının hala farkına varamadınız mı adamların amacı ülkeyi ortaçağa götürmek.
Program konuğu ve konusu müthiş güzel ve akıcıydı. Fakat çok kısa sürdü.. İlerleyen süreçte yeniden dinlemeyi ve eğitim konusunda daha fazlasını dinlemeyi çok isterim..
Bir ilkokul öğretmeni olarak video başlığınıza sonuna kadar katılıyorum.sosyal becerileri olmayan,kendini ifade edemeyen, gerçek hayattan kopuk bir gençlik yetiştiriyoruz.Yumurtanın ağaçtan toplandığını zanneden öğrencim vardı Ankara Çukurambar da
Dehşete kapildım 😮
Çukurambar değişmiş demek ki...
Bir Erhan hocaya bak , bir de milli eğitim bakanına bak. Ülke her taraftan dinamitleniyor.
Yüreğine sağlık hocam....
Sizi dinledikçe yeniden öğrenci olasım geldi....
Aman Allah hiç bu kadar yalın bir şekilde eğitim gerçeğini dinlememiştim...harika program.... kocaman teşekkür ederim
Ben öğretmenim, toplum öğretmene bilenmiş(her mesleğin iyi veya kötü temsilcisi olabilir bu apayrı) ve çanak tutuluyor burası başka bir konu; ama bilin ki bu ülkenin yegane en temel sorunu eğitimdir. Benim oğlum otizmli özel çocuklar zaten kayıp peki ya normal çocuklar, gençler... Öğrencilerimi çok seviyorum; ama nasıl bir sistemin içinde kaybolup heba olduklarını görüyorum. Bilinçli aileler burda bahsi geçen programları takip ediyor. Peki bu ülkenin geleceği ve çoğunluğu olan diğer yavrular... Nasıl üzüldügümü anlatamam... Gerçekten birçok sorun gündemi var ve eğitim berbat durumda😢
Benim oğlum otizmli ve zaten kayıp dediğiniz yerde yutkunamadım inanın. Sistemin ve getirilerinin( olumsuz) ön kabulü ve çaresizce durumu tekrar etmemiz çok yaraladı beni. Oğlunuzu kocaman öpüyorum
Öğretmenler doktorlar avukatlar. Okumuş kesimin ve eğitimin değeri yok artık. Yokuş aşağı gidiyoruz.
Bilgi dolu sohbet için teşekkürler 💯
Çok umut verici çabalar, gelişmeler, tebrik ediyorum hem konuğunuza hem size. 👌👏
Milli Eğitim Bakanımızın vizyonu böyle olmalı kesinlikle.
Ancak bu konuşmalar çok sınırlı bir kitle tarafından takip ediliyor, keşke TV seyreden çoğunluğun bilincini yükseltebilmek adına, böyle kaliteli yayınlar TV de de yapılabilse🙏🙏🙏
Fatih bey izlediğim en kaliteli proğramdı bir öğretim üyesi olarak çok mutlu oldum
Keşke kanada örneği gibi örnekleri çoğaltsa ... Dünyadaki ülkeler ilkokul ortaokul lise üniversite eğitimini nasıl yapıyor biz niye yapmıyor yapamıyoruz daha etkili olurdu çözüm adına
Çok güzel bir program oldu.Teşekkür ederiz🙏🏻
Harika bir program. Değerli hocamızın üstünde durduğu iş yeri açma, diğer konularda olduğu gibi ekonomik bakış açısının da çok yerinde olması dikkatimizi çekiyor. Eğitimde ülkenin gelişmesi açısından gerekli olan eksik konulardan biri olan işletme bilgisi olmadan iş yeri açan, baş edemeyecek borçlarla boğuşan sonu felakete dönüşen tabiki çalışanları ile birlikte batan bir yığın şirketler var. Bence bu da önemli ülke sorunlarından biri. Eğitim yaşamımızın her alanında bizlere destek ve çözüm veren bir güç olmalı. İyi ki de varsınız.
Erhan bey gerçekten büyük değer.. çok kaliteli bir sohbet olmuş yine Bravo Fatih bey..
Yine ufkumuzu açan bir program oldu… Teşekkürler 🙏
Muhteşem bir program. Çok tşk.
Canada Montréal’de yaşıyorum bir kızım var. Kızım 18 yaşında lise sonrası üniversitesi için hazırlık( branşlaşma için) iki yıllık yüksek okulun ikinci sınıfında. Okulu özel, collège Jean-de-Brébeuf bölümu sağlık tıp ve internasyonal proğram. Geçen yıl sadece felsefe dersinde 14 yazarı baktılar Fragments presocrahques Platondan, Pean noire masque blance Franz Fanon’ın … inanın Türkiye’de en iyi üniversitesinin felsefe bölümünde bir yıl içinde bu kadar yazara bakılmıyordur. Kızım yine burda ilkokulu internasyonal proğram devlet okulunda okudu ilk okul 6 yıl. 5. Sınıfı bitirdiğinde Türkiye’de seçim var ve kızım bana sordu “ Türkiye’de hangi siyasi partiler var?”diye. Ben de sıraladım… kominist parti dediğimde, kızım bana” kominizim bir radikal rejimdir solda kabul edilen, aynı sağda faşizmin olduğu gibi. Bunlar parti olamaz sistemi değiştirmek için çalışabilirler dedi. Tartışabiliriz ve verilen eğitim bu seviyede. Hoca eğitim eğitim diyor ama Kanada’da sana eğitim sunuluyor bire bir gözlüyorum Kanada’da en iyi kulların %75’ni göçmenler dolduruyor iyi olmak zorundalar .çocuğumun babası ve ben eski Türkiye’nin iyi sayılacak üniversitelerini bitirdik kızımın bir lise diplomasına denk olmadığını düşünüyorum.
Cok onemli bir yayın yaptiniz, cok tesekkurler, umudumuz arttı.
Oğlum da katıldı yet-gen e ;ilk müracaat ettiğinde olmadı fakat pes etmedi bir sonraki programa dahil oldu. Gayet memnun kaldı. Teşekkür ederiz sevgili Erhan Erkut hocamıza
Kaç para ya mal oldu toplam 😊hep online mi arada yüzyüze dersler aldı mı acaba?😅sizin adınıza sevindim
@@gurkan.aktemur merhaba Gürkan bey, üni 3. Sınıfta idi, şimdi ise bir yıldır çalışıyor... Geçmiş zaman inanın hatırlamıyorum fiyatını fakat eğitim online idi, yuzyuze görüşme de yapıldı. Bir kez de bire bir görüşme şansı olmuştu bir seminerde. Teşekkür ederim, size de başarılar dilerim
@@gurkan.aktemur merhabalar, YetGen şu an için tamamen ücretsiz bir yetkinlik-farkındalık kazandırma eğitim programı. Kanada lisesi ile karıştırıyor olabilir misiniz?
@@sultanisci yok hayır. Kanada lisesi ile karıştırmadım ama bu eğitime nereden ulaşacağını ve hangi yaş aralığı için Uygun olduğunu anlamadım
Cok guzel bir program olmuş ekibinizle birlikte emeğinize teşekkürler ❤
Yine dolu dolu bir sohbet olmuş, 'anlayana'. Teşekkürler. 💐
Tüm sınıflarımda ben de bunu yapıyorum:güven. Kimse kimseyle dalga geçemez, grup çalışmasında her seferinde başka insanlarla çalışmak! Test çözmeden de böylece sınavlarda başarılı oluyor öğrencilerim. İngilizce öğretmeniyim devlet okulunda dahi yapabiliyorum. Önemli olan davranış olunca öğrenme ortamı da düzenlenmesine katkı sunuyor ve güvenli ortamda öğrenciler daha özgüvenli oluyorlar
Erhan Hocam iyi ki varsınız, umudumuz artıyor sizi dinleyince. Umarım program çok daha geniş bir tabana yayılır ve Türkiye’nin en önemli ihtiyacı olan yetkin insan yetiştirme hedefine ulaşır.
Erhan hocama ve Fatih bey size teşekkür ediyorum.Böyle güzel program yaptığınız için.👋🏻👋🏻👋🏻
Harika bir program olmus, is hayatına çoktan atılmış biri olarak nelerin eksikliğini yaşadığımı o kadar güzel anlatmış ki.. keşke bir dinleyen olsa kendisini, dediklerinin yarısı yapılsın bir nesil kurtulur.
Baştan sona 2 kere izledim. Tanıdıklarıma da ilettim. Temelde, aynı kaygıları ve düşünceleri 2008 yılından beri taşıyorum.
Çok faydalı bir söyleşi👏👏👏Teşekkürler Fatih Bey👏👏👏
Teşekür ederiiz büyük insanlar🇹🇷🇹🇷🇹🇷👍
Çok güzel bir program olmuş,gelecek adına umut yarattı.
Sizin için uygunsa tarla bitkileri, sulama konusunda hem yetkin hem etkin birilerini görmek bizi mutlu eder.
Teşekkür ederiz bizi bu çok kıymetli hocamızla ve Yetgen gibi harika bir projeyle tanıştırdığınız ve umudumuzu artırdığınız için.
Bu harika program için size ve Erhan hocaya çok teşekkür ederim. Ufkumuzu açtınız, bence evlat yetiştiren tüm bireylerin de eğitime tutulması şart. Halkevleri ve belediyeler aracılığı ile yapılacak eğitimlerin çok faydalı olacağına inanıyorum.
Harika bir konuk, harika konular. Emeklerinize sağlık 😊
Asıl sorun üniversiteler, tamamen arkadaş ahbab ilişkisiyle yükselme mevcut... Sınav yapılsa öğretim üyelerinin yüzde 80 i kalır.
@@YadigarNagiyev buraya uluslararası dergi de yayınlanan bir makale veya denemenizi link olarak bırakabilirseniz... Öyle bilimsel cevap yazalım size...
Ne kıymetli insanları var bu ülkenin. Bilgiye gorguye hayran kaldım.
Bilgilendirici eğitimdeki bütün sorunları ortaya koyan programınız baştan sona çok ,akıcı Fatih bey konuğunuzu Erhan beye saygı iyi ki var dediğimiz ülkede artık görmediğimiz güzel insanları sayenizde izleme şansını verdiğiniz için teşekkürler
Adam ne kadar kendinden emin ve bilgili
Fatih bey
Şimdiye kadar yapılan eğitim programlarının en faydalısı bu oldu. Eğitime ve hayata ait çok yararlı bilgiler verildi teşekkürler
Sn.Fatih Altaylı ,ülkemizin en önemli ve öncelikli meselesi Eğitim Eğitim Eğitim dir..Duyarlılığınız taktire şayan lütfen yaptığınız 10 programdan 5’i eğitim gündemimize ilişkin olsun ..İnsanımızın bilinçlenmeye o kadar çok ihtiyacı var ki ..program izlenme oranlarından kıyaslama yaparak konuya dair kamuoyundaki isteği ve açlığı gözlemleyebilirsiniz .
Hürmet Selam Ediyorum.
Çok güzel ve faydalı bir yayın.Teşekkürler
Yolunuz açık olsun Erhan hoca!
Annemin 1970’lerde elektrik olmayan köyünde aldığı ilkokul eğitimini bugün üniversiteler bile veremiyor.
Hocam ne güzel konuşuyorsunuz hayranlıkla dinledim Sizin gibi Bilgili Hocalara ihtiyacımız var 🙏🙏🙏👍🏻👍🏻🌼🌺🌸🌼
Emeğinize ağzınıza sağlık çok verimli ve eğitici aydınlatıcı bir sohbet olmuş artık daha bilinçli ve akıllı hareket eden gençler olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz bu video bu zamanda çok iyi geldi teşekkür ederim 🙏🏻
Türkiye’nin en temel sorunu yat sektörü değil eğitimdir.
Adaletsizlik, yolsuzluk, liyakatsizlik. Eğitim şart.
2000 sonrası memurundan tut, profesörüne kadar hepsinin diplomaları ve sınavları araştırmalı tezler kontrol edilmeli önüne gelen prof dr. oldu bu dönemde hiçbirinin bilimle alakası yok hepsi şailbeli cumhurumuz diplomasız olunca arkasından gelenler daha tehlikeli oldu
Yapma yav
Şaka yapıyosun
Benim en temel sorunumda Türkiye'de doğmuş olmak.
Yine harika bir içerik çok verimli, dünyadan bı haber yaşıyoruz.
Çok yararlı bir sohbetti, teşekkürler. Eğitimin devlet kurumlarını elinde tutan zihniyetin oluşturduğu ve gittikçe iyi bir eğitime ulaşmanın finans meselesi haline getirilmesi çok üzücü.
Harika bir yayın oldu.💯
Umut verici bir yayın
Profesöre ' kız arkadaş ' konusunda verdiğiniz cevap müthişti..Kitaplara girecek ölçüdeydi.
Kutlarım sizi Fatih bey👏🫱👏
Erhan Bey gereksiz bir bilgiyi verdi ve güzel savuşturuldu. Adam bu işe yıllarını vermiş, Yoruma açık olan yerleri sezip sıyrılmasını biliyor.
Çok güzel program olmuş .
Emeğinize sağlık
Harikasınız Erhan hocam, teşekkürler.
Fatih abi bence sen Türkiye’nin en önemli değerlerinden birisin şu anda, her programında bir şeyler öğreniyoruz :)
Daha demin doping hafıza yetkendeki canlı yayına katıldım o kadar güzeldi ki bütün stresim kaygım gitti çok bilgili bir adam
yine güzel bir program olmus .. tesekkürler .. tüerkiyeyi "yonetmeseler" tabi ki daha iyigider. eminim ..
10:30 hocanın bahsettiği programın adı "Birlikte İyileşiyoruz" du. Bende o destekten aldım.
tam olarak kayıt olmak için ne gerekli biliyor musunuz acaba
@@kerwm3723 Merhabalar, Kayıtlar yıl içinde 4 defa oluyor. Öncelikli olarak takip etmenizi öneririm. İlk başvurunuz önbaşvuru oluyor, orada sizin iletişim bilgileriniz vs. oluyor, ikinci aşamaya geçerseniz size spesifik sorular soruluyor, tek bir cevabı olmayan, sizin yönteminizi anlamak amaçlı oluyor. Onu da geçince 3. aşama oluyor bir video isteniyor, sonra yine sorular oluyor. Hepsini geçince size MEF üni. kayıtlı bir mail adresi veriliyor, daha sonra eğitimler başlıyor.
@@alinebier peki çevrim içi okul hakkında ne biliyorsunuz acaba
@@alinebier kanadada olan
@@kerwm3723 Ben orada okumuyorum, ama gidenlerden memnun olduklarını biliyorum. İnternetten süreci adım adım görebiliyorsun. SSS kısmında ayrıntılı açıklaması var aslında.
Bu hocaya bir yandan kızdım, bir yandan da biŕşeyler yapmak isteyen veli ve ögrencilere yol göstrrmesi yönünden sevdim. Ama yine de Milli Eğitim hedefleri oluşturulmalı.
Bir egitimci olarak can kulagi ile dinledim, ve üzülerek izledim maalesef, yapilmasi gerekenlerin bilinmesi ama bir seylerin yapilamamasi 😢😢
Çok çok çok faydalı bir bölüm merakla izliyorum öğreniyorum
Çok teşekkür ederim ❤
Eğitim Bakanlığı yapsa ah ne güzel olur 😢
Özel okula kabul edilecek matematik öğretmen görüşmesinde 15 yıllık matematik öğretmenine sorduğum sorular: 1. Fonksiyon konusundan günlük hayattan 1 ÖRNEK istedim cevap veremedi. Öğrencilere neden matematik öğretiyorsunuz diye sordum MÜFREDAT istediği ve sınavlarda çıkacağı için öğrettiğini ifade etti. Eğitimi ben bu hale getirmedim ben de düzeltemem diyerek öğretmenliği bıraktım. Ağzınıza sağlık hocam
Hocam Selçuk Şirin hocayı da konuk almalısınız! Kitap, eğitim ve istatistik alanında mükemmel ❤
Fatih bey, hakkınız ödenmez öyle eğitici, aydınlatıcı programlar yapıyorsunuz ki! 👌👍👏👏
Emeklerinize sağlık ❤
Doktor oğlum Almanya ya gitti,,doktor kızım vize aldı gidiyor..mimar kızım dil eğitimi görüyor.. Umut var ama benim zamanım kalmadı..22 yılım bu sefer tamam..ama her defasında yenilgi...usandım
Prof.Dr .Erhan Erkut"u tekrar konuk edin lütfen,teşekkürler.
Hocamıza ve size çok teşekkür ederim çok faydalı program oldu.❤
Erhan bey çok faydalı bilgiler veriyor size ne kadar teşekkür etsek azdır Fatih bey