Это видео недоступно.
Сожалеем об этом.

Polikistik Over Sendromu ve Tedavisi

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 30 май 2021
  • Endokrinoloji uzmanı Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ve Kadın Hastalıkları ve Doğum, Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Erkut Attar, üreme çağındaki kadınlarda en yaygın görülen problemlerden biri olan Polikistik Over Sendromu hakkında önemli bilgileri, Doç. Dr. Halit Yerebakan ile Hayatın Ritmi programında anlattı.
    Polikistik Over Sendromu birçok farklı uzmanlık alanı tarafından tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Uzun dönemi kapsayan belirtilerle kendini gösterir. Genel anlamda birkaç problem daha sık görülür. Bunlardan birisi kısırlıktır. Hastaların önemli bir bölümü kısırlık sorunuyla başvurur.
    Diğer bir kısmı ise, kıllanma sorunuyla gelir. Bunun yanı sıra, saç dökülmesi, adet düzensizlikleri, yüzde sivilcelerin oluşması problemleriyle de hastalar başvurabilirler. Diyabet hastalığı, Polikistik Over Sendromu olan kadınlarda yaklaşık 7-10 kat daha fazla görülmektedir.
    Uzun dönemde bu hastaların başka problemleri de ortaya çıkabilir. Metabolik sendrom da görülebilir. Hastalığın ciltle ilgili bir tarafı da vardır. Önemli nokta şu ki, bunlar PKOS hastalığının semptomlarıdır. Sadece semptomları değil, hastalığın kendisini tedavi etmek gerekir.
    Hastaların yaklaşık yüzde 70’i obez hastalardır. Yüzde 30’u ise obez olmayan hastalardır. Obezite ile birlikte hastalığın bulguları daha da ağırlaşır. Örneğin kıllanma, adet düzensizlikleri daha fazla olmaya başlar.
    Zayıf bir polikistik over sendromlu hastada bulgular azken, kilo aldığında bulgular ağırlaşır. Yani kiloyla da yakın ilişkisi vardır. Özellikle yüz bölgesinde kıllanma arttığında, hastalar toplum içerisine çıkmaktan çekinirler. Yüzlerini saklamaya çalışırlar. Bu ciddi bir sosyal izolasyon sebebidir. Psikiyatrik tarafı vardır. Ancak unutulmamalı ki PKOS tedavi edilebilir bir sağlık sorunudur.
    #polikistikover #kadınhastalıklarıvedoğum #endokrin #endokrinoloji #sağlık #yeditepesağlık #yeditepeüniversitesihastaneleri

Комментарии • 11

  • @nrnshn
    @nrnshn Год назад +4

    Fahrettin beyle 99 2000 yillarinda tedavi surecine girmistik.iki yil devam ettik cok duzenli bir sekilde tedavime devam ettim. iki yil sonra tedavi bitti dedi fahrettin bey ama malesef yil olmus 2022 hala duzensiz dongulerim var. Biktim artik

  • @gokhankaya4813
    @gokhankaya4813 2 месяца назад +1

    Insulin 5 yada 5 in altinda olacakmis diye biliyorum

  • @MerjenGurbnowa
    @MerjenGurbnowa 3 месяца назад

    saolun hojam

  • @SedanurAlkan-nv5nc
    @SedanurAlkan-nv5nc 3 месяца назад +1

    Bende 9 saydınız yerde de varr çok üzülüyorummm

  • @hassassair5722
    @hassassair5722 Год назад +2

    Hormonlarım normal adet görüyorum ama ben de de kilo var çok az yiyorum ama çok zor veriyorum yediğim yarıyor.. Bebek olmuyor

    • @isle.3739
      @isle.3739 3 месяца назад

      Gluteni şekeri bırakın kirmizi soğan kürü artı egzersiz spor bol su sigara içki kullanımı varsa bırakın özellikle paket gıdalardan uzak durup ketojenik beslenin diyetisyen desteği alın işe yarıyor birde insulin direncinize baktırın

  • @mercimerci9495
    @mercimerci9495 2 года назад +5

    Akneyle 10 senedir mücadele ediyorum
    Kanımda erkeklik hormonu yüksek çıktı
    Gebe kalamıyorum

  • @rabiakarature2888
    @rabiakarature2888 2 года назад

    ,