Imi construiesc acum casa si urmaresc cu maxim de interes toate video-urile tale. Felicitari si multumesc pentru informatii. Sper sa reusesc sa le pun cap la cap si sa construiesc o casa cat mai aproape de parametrii unei case pasive.
Foarte buna prezentarea. Scurt și la obiect. Prevăd ca in viitor producătorii de tamplarie o sa aibe ceva probleme in a convinge clientul cu privire la tipul de plamparie ce trebuie ales. Bafta in viitor.
Foarte bun video ! Defapt toate video-urile tale sunt senzationale ! Imi pare rau ca nu am stiut mai demult o gramada de aspecte pe care tu le prezinti in video-urile tale ! Better late than never! keep up the good work !
@@MariusSoflete M-au ajutat foarte mult informatiile din mai toate video-urile tale, in special acum cand sunt la stadiul de izolatie mansarda ( partea inclinata si tavan). Ceea ce as fi curios este daca imi va ajunge la partea inclinata 25 cm de vata. 15 cm intre capriori si inca 10 peste. mai mult nu-mi permite spatiul. Insa la partea orizontala m-am gandit sa pun chiar 40 cm. ( oricum minim 30 in functie de coef. lambda.) Ar fi multe de zis, multe de intrebat :))
Da foarte important ca ai precizat de tipul mai recent de bagheta folosita la sigilarea foilor de sticla. Este acea bagheta termix, practic un mix de Al cu plastic care isi face foarte bine treaba, elimina condensul in partea de jos a sticlei si bineinteles amelioreaza coeficientul termic. Varianta pe care o stiu este un Al imbracat in plastic si astfel Al nu mai face contact direct cu sticla.
Felicitari pentru video, e foarte util si bine documentat. Multumim pentru informatii! O mica observatie: la 28:50, pretul pe mp/tamplarie mansarda ar trebui sa fie dublu.
Titlul ar trebui sa fie din categoria CLICKBAIT , si anume : " INFORMATII PE CARE PRODUCATORII DE TERMOPANE NU VOR SA LE AFLI" dar adevarat . Foarte bun materialul
Sall, fa te rog un tur de fabrica , sa veden si noi cum se fabrica o rama de tamplarie corect, nu facute pe genunchi s au in garaje/////foarte educativ materialul...
Salut Marius, Las aici gandurile mele + speranta ca vei ajunge sa citesti acest mesaj Foarte bune si utile explicatiile date, thumps up (Un documentar de 30 de minute minunat) Un mic ajutor daca este posibil: - situatie: avem un balcon (inchis, zidarie + termopan) pe toata suprafata apartamentului, deci intre fereastra de la camere si exterior mai este situata o alta tamplarie (distanta aprox. 90 cm) - in situatia de mai sus, ce recomanzi? Nota: pozitia apartamentului este intr-o zona circulata => ceva zgomot de fond exista. Multumesc. Daniel
Nu stiu daca vei raspunde dar intreb 1. Cum rezolvi problema strapungerilor? (Ex intre copex/bergam si conductorul elctric ce poti baga? Teava de la spuma poliuretanica nu intra) 2. Acele benzi de etansare de la rothoblaas se pot folosi ulterior sau doar in timpul montajului ferestrelor. Adica se pot prinde si pe laterala vizibila a ferestrei sau doar pe acel cant unde vine spuma?
Salut Marius si Craciun fericit! Am o intrebare legata de ferestre dupa ce am vazut videoul. Imi poti spune te rog de la ce firma ai primit oferta pentru tamplatie PVC la 197.5 Euro/ mp. Sunt in cautari acum si nu gasesc niciunde perfomantele acestea la tamplarie PVC. Iti multumesc mult!
Marius, spune-mi te rog cum se numeste programul pentru calcul energetic, ai spus in video dar nu se intelege, php sau phpp? Il pot achizitiona de undeva? Multumesc anticipat.
Excelente informatiile ! Da , te rugam si izolatia fonica ca subiect de prezentare si ar mai fi ventilatia aerului , cu filtrare si recuperare de caldura .Cum functioneaza si cum se face montajul ?
Salut Bianca! Ai vazut materialele video despre principii de ventilare? Pe acest capitol mai vin. Am documentat intre timp si partea de fonoizolare, urmeaza postate materialele prin luna februarie
@@MariusSoflete Super , atunci le caut ! Tocmai te- am descoperit pe youtube si sunt recunoscatoare pentru toate informatiile pe care nu le gasim la constructori. Ma abonez de azi , multumesc pentru raspuns :)
Mulțumesc pentru explicația exhaustivă. Vestea bună (pentru mine) este că ne putem face treaba cu sisteme din PVC care se încadrează în standardul de casă pasivă. Sunt curios ce ar însemna financiar sistemele de umbrire, kiturile de montaj și manopera.
Ioan Nicut exista tamplarie din pvc cu performante termice foarte bune, precum Rehau Geneo Rau-Fipro X care impreuna cu o sticla foarte buna si o feronerie care sa asigure o etansare buna si un montaj cu folie anti-condens interior + exterior iti aduce performatele termice pentru case pasive, am facut o astfel de tamplarie la o casa care a luat locul 1 la un concurs organizat de E-On.
salut, am si eu o intrebare: Am construit o casa, BCA Ytong. AM montat fereste Rehau Euro70, pe hartie ele sunt f bune iar in practica se prezina f ok pentru izolarea termica dar am o problema cu izolarea fonica, se aude absolut tot de afara. Ma poti ajuta te rog si sa imi zici daca este cumva de la ferestre (montaj prost, performanta ferestrelor in sine) sau este cauzat si de BCA care nu ofera o asa buna izolare fonica.
E ceva in oferta primita care nu are sens. De exemplu, la oferta cu tamplarie de PVC ai pachetul de sticla Control Solar+float4+lowe. Folosing programul celor de la SaintGobain (Calumen Live) cu care poti calcula coeficientii pachetelor de sticla, o asemenea configuratie are factorul g =intre 35% si 39% , si un shading coeficient SC = 0.41 - 0.45, in functie de sticla cu control solar folosita: Planistar Sun sau 4S. Deci nustiu de unde a reiesit factorul de 65% din oferta.
Marius poate reușești sa faci o analiza și la rulourile suprapuse îngropate.. Ce pierderi exista, ce soluții se găsesc și cum pot reduce efectiv pierderile de căldură prin rulourile îngropate... Exista coeficient termic de avut în vedere și la rulourile suprapuse? Am observat la unele ferestre cu rulouri suprapuse și îngropate ca intra aer rece pe la mecanismul de acționare manual (prin orificiul din perete al benzii de acționare manuala bate vântul... Chiar simți un curent de aer care îți mișcă perdeaua)
Salut, O intrebare putin mai tehnica: O fereastra de casa pasiva fixa (fara sistem de deschidere sau oscilare), ar fi mai eficienta decat una cu deschidere si oscilare? Logica mea imi spune ca ferestrele fixe nu mai au acele metale/tije/balamale si garnituri si nu au pierderi mai mari de energie prin ele. Deci, cele fixe fara sisteme de deschidere, dupa logica mea, sunt mai eficiente si poate si mai ieftine?!
Multumesc. Chiar imi va folosi. Te rog sa ma ajuti cu urmatoarea informatie: ? Peretele de exetrior e termoizolat si, vrand sa inchid balconul, o latura a viitoarei tamplarii vine pe/la exteriorul peretelui izolat. Asa li s-a montat tuturor vecinilor ce su facut aceasta lucrare. E corect asa, sau trebuie ca tamplaria sa vina pana la peretele de beton termoizolatia refacandu-se apoi? Multumesc
salut, ce parere ai de casele de tip container (2 containere) cu panouri sandwich? pentru o locuinta in afara de iarna, ca si casa de vacanta. Ma gandesc ca ulterior sa o izolez exterior si sa ii fac un acoperis. Multumesc
Salut. Ca intotdeauna un video educativ si foarte util. Momentan sunt in stadiul de proiectare al casei si nu am avut nici o discutie cu arhitectul despre aceste detalii legate de geamuri. Nici despre cum sa fie ventilata si incalzita casa astfel incat caldura si umiditatea sa fie in limite comfortabile pe tot parcursul anului. Nu tintesc la un standard de casa pasiva, dar totusi vreau un comfort optim. Este arhitectul persoana cu care sa discut si sa hotaresc aceste detalii? Sau trebuie contractat un alt specialist? Numai bine!
2:40 coeficientul face referire la rama exterioara sau la rama interioara? Cand spuneti pentru Romania tot ansamblul trebuie sa fie mai mic de 1,3W/M2K va referiti la toata tamplaria sau doar la rama exterioara? Cand dati un exemplu de ,, pentru o suprafata de 1mp cu o diferenta de temperatura de 1 grad pentru un coeficient de 1 W/m2k se pierde 1W'' intrebarea este in cat timp se pierde cantitatea acesta?
Cum oare la tâmplăria de PVC la casa pasiva costul e 200 și la casa cu clasa A costul e de 315 euro pe metru pătrat? Foarte dubios. Ar fi fain daca ne spui cine le produce. Adică de unde sa iau fereastră aia de 200e/m mai buna decât cea de 315 e/m
Marius Dumitrescu iti spun eu unul dintre ele, Rehau Geneo Rau-Fipro, sau aparutbde curand un up-grade Rau-Fipro X , in varianta pe profil alb poti face majoritatea ferestrelor fara sa fie nevoie de armatura metalica in ele! Iar in locul armaturii se poate pune un termomodul (asemanator cu un polistiren).
Am realizat în ultima vreme mai multe materiale alături de Helios, poate sunt de interes. Avem un curs despre montajul tâmplăriilor cât și un review de produs. ruclips.net/video/DjPDbmeLo6o/видео.html ruclips.net/video/ctr-0O4wUgA/видео.html
Buna Marius Am o intrebare daca se poate ai nu stiu unde ar trebui sa scriu : Ne-am mutat recent , de 2 luni la casa noua , suntem in total 7 persoane si vad ca umiditatea relativa in casa e intre 65-75% , geamurile au condens in partea de jos . Casa parter , 135mp , vata vazaltica 20cm , ytong 30cm , tencuiala de ipsos , ferestre tripan salamander blue evolution de 92mm . Poate mi se pare mie , dar s-a dat vopsea lababila Savana cu Teflon peste tot si oare nu asta ar fi problema ca a astupat toti porii peretilor ? Sotia vroia ceva ca sa se curete usor pt ca la.5 copii e cam dezastru , eu as fi vrut un var ceva ecologic . In camera centralei care e alipita de casa nu e dat cu Savana , e doar gletul curat si umiditatea e in jur de 50% , ceea ce mi-a dat de gandit . Nu as vrea sa apara igrasie prin casa , pt ca e cam mare umiditatea . Multumesc
Mulțumim mult Marius pentru acest video, chiar am invațat extrem de important informații 😊, poti te rog sa ne supi cine este producatorul din Romania pentru ferestre de case pasive din acest video? mersi mult!!
Salut, super utila informatia din video. Mi se pare foarte mare diferenta de pret intre PVC si alte materiale daca e sa ma uit la performanta, chiar sunt curios cum se fabrica ferestrele de tipul celei prezentate de tine. Cred ca ar fi util sa vedem si mouse-ul in timpul inregistrarii desktopului, imi e greu sa urmaresc ce anume arati uneori (OBS Studio poti folosi ca software - e free). Si inca o treaba care mi s-ar parea foarte utila, pentru cei ca mine care ar planui sa construiasca in viitorul mai indepartat, sa faci un fel de playlist cu informatiile pe care le oferi aici astfel incat cand ma apuc sa ma gandesc la un proiect sa incep sa urmaresc videourile intr-o oarecare logica, acum imi e usor sa fac asta, dar pe masura ce se aduna informatia sigur o sa ratez ceva. Multumesc.
Salut! Dap - sunt deja facute playlisturi si in planificare sunt puse, sa fie torul mai usor accesibil, mai trebuie sa adaug material. La PVC tehnologia e mult mai simpla si materialele mai accesibile ca pret de aceea iese mai ieftin. Dar poate fac un tur de fabrica 🤔
Ma bucur ca ai adus in discutie faptul ca numarul de camere nu reflecta performantele termice ale ramei, eu ma confrut des cu astfel de situatii. Cred ca ai vorbit destul de putin despre montajul ferestrelor care poate fi de mai multe tipuri.
George Cigoeanu depinde de specificatiile producatorului de profile, de exemplu exista profilul Veka Softline 76 cu 5 camere atat in toc cat si in partea mobila si poate fi echipa cu sticla tripan de pana la 48mm grosime. Este adevarat ca sunt si profile cu 6 camere care nu pot sustine acest pachet de sticla.
@Marius Soflete Salutare! Acum ca revad videoclipurile tale mai vechi, vad ca tu erai mai tanar si mai subtire iar eu nu prea intelegeam explicatiile tale. Acum eu sunt mai informat si tu plin de informati, pe care ni le impartasesti cu profesionalism!
Salut, foarte bune si detaliate filmulete. Imi pare rau ca nu am dat de voi ceva mai devreme. Ai putea sa imi spui daca aceste documente excel sunt disponibile pentru download pe undeva ? mersi
Firma care ai fost la atelierul.si.ai.filmat.si.este.o.afacere.de.familie.si.face.usi interioare de intrare si. Geamuri pentru case pasive.astept raspunsul tau.cum team rugat frumos
Si eu as dorii un clip in care sa ne vb de fono-izolatie... de exemplu un perete despartitor facut in "wood framing" de 100mm cu vata in interior, imi izoleaza zgomotul de la trasul apei la WC ? :-) Mersi mult pt. clip
Ce ne poti spune despre partea de aerisire prin tamplarie? La noi , mai ales pe PVC, transformi casa aproape intr-un vid si e senzatia aceea de sufocare. Eu am tamplarie foarte performanta dar trebuie sa aerisesc zilnic si de doua ori pe zi, chiar si iarna ...deci cat ar fi de performanta, pierd tot avantajul intr-un minut. Spor in continuare!
Rehau Geneo sau Salamander 92 Bluevolution ? Am inteles ca Salamander ar fi mai bun. Atentie si la profilul folosit de Salamander, sa nu fie cel reciclat, ofera performante de transfer termic mai scazute.
Proiectul casei Noi2+1 ii foarte fain... dar lemnul ala nu se deterioreaza in timp de la ploaie inghiet etc... ? Cum se trateaza sau ce fel de lemn se pune la o chetie de genul asta please ? Am facut in gradina o sera geodetica (nu stiu daca ii asa in romaneste) anul trecut, am dat pe lemn cu impregnant alb, si anul asta deja incepe sa se distruga lemnul. Tre sa iau afara fiecare triunghi separat si sa dau cu altceva ce sa tina mai mult :-( Mersi mult de clip
Marius Soflete Am văzut un video de al tău nu îl mai găsesc acum sa îți las un comentariu acolo vizavi de colaborarea ta cu Buhnici: - omule cine a urmărit materiale tale își da seama ca se vede semnătura ta pe acel proiect, - Buhnici e beneficiar și consider ca s -a imiplicat prea mult la un moment dat, - de asemenea consider ca proiectul a fost un Kardashian live ... dacă îmi permiți ceea ce ca profesionist nu ai cum sa ai loc cu el pe scena. - îți șunt dator pt ceea ce am învățat din materiale tale, România îți e datoare pt câți oameni ai ajutat sa trăiască mai bine, ca prezentat niște standarde. Și nu in ultimul rând ai arătat ca știi sa ești pe șantier. Faci niște construcții superbe, cu costuri decente și prezinți in OPEN Source, celor ce vor sa facă mai bine decât tine. Gândește la Buhnici doar ca o introducere și urmează-ți menirea. Încă o data îți mulțumesc,
Alex Iorda din cauza foliei care este aplicata pe tamplarie, in mod normal profilul este colorat in masa si din aceasta cauza atrage mai multe caldura existand dilatari mai mari, astfel si armatura din profile a-r trebuii sa fie de grosime mai mare( in functie si de latimea si inaltimea ferestrelor, precum si greutatea sticlei), ma refer in cazul tamplariilor din pvc.
Soflete.ro Ce se intampa dacă montez două tâmplări (aluminiu exterior dublu vitraj 20 cm spatiu libre si tâmplărie PVC vs LEM interior) dublu vitrat? Ce se intampla intre cele două tâmplări?
Multumim de informatiile foarte folositoare am totusi o intrebare in alegerea tamplarie daca exista alte diferente in afara de cele de gust si arhitectura la aceeasi parametrii intre pvc (care este cu mul mai ieftin) si celelalte variante multumesc
Caută producător sau distribuitor și cere o ofertă de preț personalizată pe nevoia ta. Nu am cum să răspund la o astfel de întrebare. Tu poți răspunde la întrebarea: cât costă o mașină?
Foarte informativ, bun video! Nu se aude prea bine, te rog sa dai volumul mai mare la sunet! :) In Romania cred, ca trebuie sa aiba tamplaria, etc.( mai ales la parter) si certificat de siguranta in cazul spargerilor...:))) Daca traduceti din limba germana, sau intelegeti ce va spune politia din Germania ;) ruclips.net/video/Yo91ImS_ea8/видео.html
Te rog sa distribui o adresa de e-mail sau un numar de telefon pentru cei ce vor sa ia legatura cu tine . Si te mai rog sa pui si lincul Producatorilor de Usi si Ferestre incadrate la casa pasiva.Multumesc anticipat.
@@MariusSoflete Am inteles... Stiu ca e preferabil lemnul, dar eu personal am mers pe PVC in ideea ca diferenta de bani pot sa o bag in alte sisteme bune pentru o casa pasiva.
@@adrian25_bav24 Montaj in termosistem ... pe cleme prinse in ancore chimice si etansat cu benzi rothoblaas, si compriband pe exteriorul ramei care expandeaza in vata bazaltica. Casa este din blocuri ceramice Porotherm.
@Johnny Ericsson Nu e tragic e ok. E in media la 1,3 W/m2K, profil aluminiu cu rupere termica. De schimbat ... sper sa nu fie nevoie deloc - timp de viata ar trebui sa fie peste 30 de ani.
@@MariusSoflete Eu mi-am facut casa acum 9 ani cu profile Rehau Geneo (deabea am gasit cine sa mi le faca pe atunci :) doar ce aparuse). Cat a evoluat tehnologia din pachetul de sticle in acest timp? Merita o investitie in schimbarea pachetului de sticla? Ceea ce am este 4/16/4/16/4 cu low-e, si inca ceva solar dar cu baghete de aluminiu :)
@@Sebastian-xv1qd chiar deloc, depinde pe ce asculti daca asculti pe un home cineva care imparte pe anumite canale sunetele s-ar putea, dar in casti se aude foarte echilibrat
Foarte bun video! Deja de maine 80% dintre cei care fac tamplarie in Ro or sa aiba probleme serioase cu clientii care au vazut acest video! :p
Share la acest videoclip 🤣🤣🤣 să devină viral 🤣🤣🤣
Eu cred că mai mult de 80 la sută vor cere detalii despre transfer termic producătorilor.
Excelent si acest nou video !!! Informatii foarte utile pt oamenii responsabili . Multumim !
Super faine cele 5 minute... :)) Mulțumim pentru răbdare si explicații! Un salt uriaș la editare... Felicitări!
Vlad e de vina!
Excelent! Analiza pe coeficienți și preț real. Tot așa!
Felicitari Stimate Domn ! si nu in ultimul rand multumim pentru toate informatiile pertinente pe care ni le oferiti.
Felicitări pentru video! Extrem de util!
Mulțumim!
Imi construiesc acum casa si urmaresc cu maxim de interes toate video-urile tale. Felicitari si multumesc pentru informatii. Sper sa reusesc sa le pun cap la cap si sa construiesc o casa cat mai aproape de parametrii unei case pasive.
Felicitari pt perseverenta si seriozitate.Asteptam si informatii legate de izolarea fonica.....
Este pe lista! Multumesc
haur curat aici !!!
vrem si despre fonoizolatie :D
Alt metal pretios din 3 cunosti? ....FEEER! Notat, fonoizolam!
Foarte buna prezentarea. Scurt și la obiect. Prevăd ca in viitor producătorii de tamplarie o sa aibe ceva probleme in a convinge clientul cu privire la tipul de plamparie ce trebuie ales. Bafta in viitor.
Un video extraordinar, deja ne obisnuim cu asta :) , asteptam un tur al fabrici! Multumesc Marius!
Foarte bun video ! Defapt toate video-urile tale sunt senzationale ! Imi pare rau ca nu am stiut mai demult o gramada de aspecte pe care tu le prezinti in video-urile tale ! Better late than never!
keep up the good work !
Mulțumiri! La ce etapă ești? Ce te-ar nai ajuta?
@@MariusSoflete M-au ajutat foarte mult informatiile din mai toate video-urile tale, in special acum cand sunt la stadiul de izolatie mansarda ( partea inclinata si tavan). Ceea ce as fi curios este daca imi va ajunge la partea inclinata 25 cm de vata. 15 cm intre capriori si inca 10 peste. mai mult nu-mi permite spatiul. Insa la partea orizontala m-am gandit sa pun chiar 40 cm. ( oricum minim 30 in functie de coef. lambda.) Ar fi multe de zis, multe de intrebat :))
LA FIX! M-ai salvat cu clipul asta. Eram într-o ceață totală la partea de ferestre. 1000 de mulțumesc!
Ai grija pe mai departe pe partea de ventilatie!
Bun, foarte bun video felicitări și mulțumesc pentru informații.
Da foarte important ca ai precizat de tipul mai recent de bagheta folosita la sigilarea foilor de sticla. Este acea bagheta termix, practic un mix de Al cu plastic care isi face foarte bine treaba, elimina condensul in partea de jos a sticlei si bineinteles amelioreaza coeficientul termic. Varianta pe care o stiu este un Al imbracat in plastic si astfel Al nu mai face contact direct cu sticla.
Fain baiat dl. Dan Cucu. Am lucrat si eu cu el. E una din dovezile ca se poate si in Romania.
ce firma fac aceste geamuri?
@@nipponia1 Danprod din Targu Ocna.
@@nipponia1 dan prod
Chiar mi-ar place un tur al fabricii de tâmplărie!
Felicitari pentru video, e foarte util si bine documentat. Multumim pentru informatii!
O mica observatie: la 28:50, pretul pe mp/tamplarie mansarda ar trebui sa fie dublu.
Titlul ar trebui sa fie din categoria CLICKBAIT , si anume : " INFORMATII PE CARE PRODUCATORII DE TERMOPANE NU VOR SA LE AFLI" dar adevarat . Foarte bun materialul
TheDaniels5s cred ca majoritatea producatorilor ofera aceste infornatii, insa unii trec doar Ug -ul ca e mai mic :)
Vrem, te rugam, un tur de fabrică!
e în plan, dar mai durează un pic
superr tare.deci daca faci un video si la fabrica cum ai facut la cel cu peretiide lemn esti cel mai tare.si da vrem si unul despre izolatia fonica
Da Marius vrem sa vedem cum se fabrica tamplaria. In sfarsit avem si noi o fabricade tamplarie in tara. Tine-o tot asa.
Sall, fa te rog un tur de fabrica , sa veden si noi cum se fabrica o rama de tamplarie corect, nu facute pe genunchi s au in garaje/////foarte educativ materialul...
Bun, vorbesc cu dl Cucu
Va salut! Spuneți-mi va rog, acea pierdere de 40 wati pe 1 metru pătrat al sticlei, dat de dumneavoastră, se referă pe ora? Mulțumesc!
vrem si despre fonoizolatie, merci! :D
pus pe listă!
Pe ăsta chiar îl așteptam 😊
Mulțumim 👌👌
CuPlă!
Imi poti spune te rog pe ce profil de PVC ai primit oferta, concret numele firmei care il fabrica. Multumesc
Un material despre uși de exterior? Care să se încadreze în standard de casă pasivă? Mulțumesc.
notat!
@@MariusSoflete Am stat azi de vorba despre usa de exterior si tamplarie cu Danprod Targu Ocna. Cred ca am facut o alegere inteleapta.
Salut Marius,
Las aici gandurile mele + speranta ca vei ajunge sa citesti acest mesaj
Foarte bune si utile explicatiile date, thumps up (Un documentar de 30 de minute minunat)
Un mic ajutor daca este posibil:
- situatie: avem un balcon (inchis, zidarie + termopan) pe toata suprafata apartamentului, deci intre fereastra de la camere si exterior mai este situata o alta tamplarie (distanta aprox. 90 cm)
- in situatia de mai sus, ce recomanzi?
Nota: pozitia apartamentului este intr-o zona circulata => ceva zgomot de fond exista.
Multumesc.
Daniel
Nu stiu daca vei raspunde dar intreb
1. Cum rezolvi problema strapungerilor?
(Ex intre copex/bergam si conductorul elctric ce poti baga? Teava de la spuma poliuretanica nu intra)
2. Acele benzi de etansare de la rothoblaas se pot folosi ulterior sau doar in timpul montajului ferestrelor. Adica se pot prinde si pe laterala vizibila a ferestrei sau doar pe acel cant unde vine spuma?
5 minute mexicane. Gen "Cobor in 5 minute" :)))) Super material. Sunt tare curios de proiectul 2+1, arata bine din poze.
Salut! Poti sa mi recomanzi o firma din Galati care realizeaza ferestre de calitate?
Salut Marius si Craciun fericit! Am o intrebare legata de ferestre dupa ce am vazut videoul. Imi poti spune te rog de la ce firma ai primit oferta pentru tamplatie PVC la 197.5 Euro/ mp. Sunt in cautari acum si nu gasesc niciunde perfomantele acestea la tamplarie PVC. Iti multumesc mult!
Marius, spune-mi te rog cum se numeste programul pentru calcul energetic, ai spus in video dar nu se intelege, php sau phpp? Il pot achizitiona de undeva? Multumesc anticipat.
Excelente informatiile ! Da , te rugam si izolatia fonica ca subiect de prezentare si ar mai fi ventilatia aerului , cu filtrare si recuperare de caldura .Cum functioneaza si cum se face montajul ?
Salut Bianca! Ai vazut materialele video despre principii de ventilare? Pe acest capitol mai vin. Am documentat intre timp si partea de fonoizolare, urmeaza postate materialele prin luna februarie
@@MariusSoflete Super , atunci le caut ! Tocmai te- am descoperit pe youtube si sunt recunoscatoare pentru toate informatiile pe care nu le gasim la constructori. Ma abonez de azi , multumesc pentru raspuns :)
In sfârșit, am cu ce da în față la soacra, O fereastra Din lemn, cu geam tripan :) am s-ai zic ca are un coeficient 0,85 W/M ^2K.
Mulțumim mult poate ne prezinți și coeficienții și pentru uși respectiv partea de tablii . : Constantin .
Mulțumesc pentru explicația exhaustivă. Vestea bună (pentru mine) este că ne putem face treaba cu sisteme din PVC care se încadrează în standardul de casă pasivă. Sunt curios ce ar însemna financiar sistemele de umbrire, kiturile de montaj și manopera.
Ioan Nicut exista tamplarie din pvc cu performante termice foarte bune, precum Rehau Geneo Rau-Fipro X care impreuna cu o sticla foarte buna si o feronerie care sa asigure o etansare buna si un montaj cu folie anti-condens interior + exterior iti aduce performatele termice pentru case pasive, am facut o astfel de tamplarie la o casa care a luat locul 1 la un concurs organizat de E-On.
Adrian Balan Vă mulțumesc. Aveți idee, respectă standardele de case pasive menționate în film de domnul Șoflete?
De acord :)
Da, Rehau Geneo este in standard de casa pasiva. L-am folosit si eu la alte case si este foarte accesibil ca prez
Bravo @adrian balan pentru premiu!
salut, am si eu o intrebare: Am construit o casa, BCA Ytong. AM montat fereste Rehau Euro70, pe hartie ele sunt f bune iar in practica se prezina f ok pentru izolarea termica dar am o problema cu izolarea fonica, se aude absolut tot de afara. Ma poti ajuta te rog si sa imi zici daca este cumva de la ferestre (montaj prost, performanta ferestrelor in sine) sau este cauzat si de BCA care nu ofera o asa buna izolare fonica.
Spune-mi te rog si ce parere ai despre polistirenul de 2-3 cm pus de jur imprejur in golul de fereastra,intre rame si pervaz.Multumesc !
Educativ !
E ceva in oferta primita care nu are sens. De exemplu, la oferta cu tamplarie de PVC ai pachetul de sticla Control Solar+float4+lowe. Folosing programul celor de la SaintGobain (Calumen Live) cu care poti calcula coeficientii pachetelor de sticla, o asemenea configuratie are factorul g =intre 35% si 39% , si un shading coeficient SC = 0.41 - 0.45, in functie de sticla cu control solar folosita: Planistar Sun sau 4S. Deci nustiu de unde a reiesit factorul de 65% din oferta.
Ha ha, bine venita glumita de la sfarsit, bravo
Marius poate reușești sa faci o analiza și la rulourile suprapuse îngropate.. Ce pierderi exista, ce soluții se găsesc și cum pot reduce efectiv pierderile de căldură prin rulourile îngropate... Exista coeficient termic de avut în vedere și la rulourile suprapuse? Am observat la unele ferestre cu rulouri suprapuse și îngropate ca intra aer rece pe la mecanismul de acționare manual (prin orificiul din perete al benzii de acționare manuala bate vântul... Chiar simți un curent de aer care îți mișcă perdeaua)
La casa ria ce fel de geamuri au folosit pe partea de sud?
Salut,
O intrebare putin mai tehnica: O fereastra de casa pasiva fixa (fara sistem de deschidere sau oscilare), ar fi mai eficienta decat una cu deschidere si oscilare?
Logica mea imi spune ca ferestrele fixe nu mai au acele metale/tije/balamale si garnituri si nu au pierderi mai mari de energie prin ele.
Deci, cele fixe fara sisteme de deschidere, dupa logica mea, sunt mai eficiente si poate si mai ieftine?!
Multumesc. Chiar imi va folosi.
Te rog sa ma ajuti cu urmatoarea informatie:
? Peretele de exetrior e termoizolat si, vrand sa inchid balconul, o latura a viitoarei tamplarii vine pe/la exteriorul peretelui izolat. Asa li s-a montat tuturor vecinilor ce su facut aceasta lucrare.
E corect asa, sau trebuie ca tamplaria sa vina pana la peretele de beton termoizolatia refacandu-se apoi?
Multumesc
salut, ce parere ai de casele de tip container (2 containere) cu panouri sandwich? pentru o locuinta in afara de iarna, ca si casa de vacanta. Ma gandesc ca ulterior sa o izolez exterior si sa ii fac un acoperis. Multumesc
Conteaza dimeniunea distantierului? care e cea mai buna dimensiune pt un tripan (pt tocuri care suporta dimensiuni mari de vitraj)
@Marius ar fi interesant turul de frabrica. Multumesc
Salut. Ca intotdeauna un video educativ si foarte util.
Momentan sunt in stadiul de proiectare al casei si nu am avut nici o discutie cu arhitectul despre aceste detalii legate de geamuri. Nici despre cum sa fie ventilata si incalzita casa astfel incat caldura si umiditatea sa fie in limite comfortabile pe tot parcursul anului. Nu tintesc la un standard de casa pasiva, dar totusi vreau un comfort optim.
Este arhitectul persoana cu care sa discut si sa hotaresc aceste detalii? Sau trebuie contractat un alt specialist?
Numai bine!
2:40 coeficientul face referire la rama exterioara sau la rama interioara? Cand spuneti pentru Romania tot ansamblul trebuie sa fie mai mic de 1,3W/M2K va referiti la toata tamplaria sau doar la rama exterioara? Cand dati un exemplu de ,, pentru o suprafata de 1mp cu o diferenta de temperatura de 1 grad pentru un coeficient de 1 W/m2k se pierde 1W'' intrebarea este in cat timp se pierde cantitatea acesta?
Cum oare la tâmplăria de PVC la casa pasiva costul e 200 și la casa cu clasa A costul e de 315 euro pe metru pătrat? Foarte dubios. Ar fi fain daca ne spui cine le produce. Adică de unde sa iau fereastră aia de 200e/m mai buna decât cea de 315 e/m
Ne poti spune despre ce profil PVC este vorba? Cel din prima parte a ofertelor financiare la standard pasiv. Multumesc!
Marius Dumitrescu iti spun eu unul dintre ele, Rehau Geneo Rau-Fipro, sau aparutbde curand un up-grade Rau-Fipro X , in varianta pe profil alb poti face majoritatea ferestrelor fara sa fie nevoie de armatura metalica in ele! Iar in locul armaturii se poate pune un termomodul (asemanator cu un polistiren).
@@adrian25_bav24 Asta banuiesc si eu. Un Geneo. Nu stiu daca e si PHZ...
Confirm
@@MariusSoflete Multumesc mult!
mie tot nu mi clar, e PHZ sau nu? :)
Buna ziua, daca ai putea spune numele firmei care va furnizat tamplaria din PVC, multumesc! A mai intrebat cineva, poate vei vedea si vei raspunde! :D
Am realizat în ultima vreme mai multe materiale alături de Helios, poate sunt de interes. Avem un curs despre montajul tâmplăriilor cât și un review de produs.
ruclips.net/video/DjPDbmeLo6o/видео.html
ruclips.net/video/ctr-0O4wUgA/видео.html
De la fabrica Barrier din Bacău ai studiat oferta pentru tâmplărie pvc cu standard de casă pasivă? Ce model ar avea ei?
Buna Marius
Am o intrebare daca se poate ai nu stiu unde ar trebui sa scriu :
Ne-am mutat recent , de 2 luni la casa noua , suntem in total 7 persoane si vad ca umiditatea relativa in casa e intre 65-75% , geamurile au condens in partea de jos .
Casa parter , 135mp , vata vazaltica 20cm , ytong 30cm , tencuiala de ipsos , ferestre tripan salamander blue evolution de 92mm .
Poate mi se pare mie , dar s-a dat vopsea lababila Savana cu Teflon peste tot si oare nu asta ar fi problema ca a astupat toti porii peretilor ?
Sotia vroia ceva ca sa se curete usor pt ca la.5 copii e cam dezastru , eu as fi vrut un var ceva ecologic .
In camera centralei care e alipita de casa nu e dat cu Savana , e doar gletul curat si umiditatea e in jur de 50% , ceea ce mi-a dat de gandit .
Nu as vrea sa apara igrasie prin casa , pt ca e cam mare umiditatea .
Multumesc
Mulțumim mult Marius pentru acest video, chiar am invațat extrem de important informații 😊, poti te rog sa ne supi cine este producatorul din Romania pentru ferestre de case pasive din acest video? mersi mult!!
Salut, super utila informatia din video. Mi se pare foarte mare diferenta de pret intre PVC si alte materiale daca e sa ma uit la performanta, chiar sunt curios cum se fabrica ferestrele de tipul celei prezentate de tine. Cred ca ar fi util sa vedem si mouse-ul in timpul inregistrarii desktopului, imi e greu sa urmaresc ce anume arati uneori (OBS Studio poti folosi ca software - e free). Si inca o treaba care mi s-ar parea foarte utila, pentru cei ca mine care ar planui sa construiasca in viitorul mai indepartat, sa faci un fel de playlist cu informatiile pe care le oferi aici astfel incat cand ma apuc sa ma gandesc la un proiect sa incep sa urmaresc videourile intr-o oarecare logica, acum imi e usor sa fac asta, dar pe masura ce se aduna informatia sigur o sa ratez ceva. Multumesc.
Salut! Dap - sunt deja facute playlisturi si in planificare sunt puse, sa fie torul mai usor accesibil, mai trebuie sa adaug material. La PVC tehnologia e mult mai simpla si materialele mai accesibile ca pret de aceea iese mai ieftin. Dar poate fac un tur de fabrica 🤔
Voi pune jn curand fisierele pe site. Ma joc cu OBS, sa vedem ce stie. Mersi de sfat!
Neaparat sa faci un tur de fabrica...ar fi foarte util !
Ma bucur ca ai adus in discutie faptul ca numarul de camere nu reflecta performantele termice ale ramei, eu ma confrut des cu astfel de situatii. Cred ca ai vorbit destul de putin despre montajul ferestrelor care poate fi de mai multe tipuri.
Am filmulete dedicate pentru montaj. Am pus link in descriere
Si vine alt filmulet despre detalii de montaj
Dar am inteles ca influenteaza performantele ferestrei. Gen daca vrei geam tripan nu poti pune rama pvc formata din 5 camere.
George Cigoeanu depinde de specificatiile producatorului de profile, de exemplu exista profilul Veka Softline 76 cu 5 camere atat in toc cat si in partea mobila si poate fi echipa cu sticla tripan de pana la 48mm grosime. Este adevarat ca sunt si profile cu 6 camere care nu pot sustine acest pachet de sticla.
era bun un link la fereastra prezentata in clip in descriere. in rest, multumim pt informatii!
Salut, casa NOI 2 plus 1? unde regasim "platforma"?:)
PS - urmaresc canalul tau cu sufletul la gura. Devizele comparative sunt aur curat...
au apărut acum episoadele și mai apar!
Salut Marius ! O parere despre profilele celor de la profine ? Cica ar fi produse greenline fara continut de plumb in ele..
Puteti dezvalui si producatorii care au ofertat? Multumesc!
@Marius Soflete Salutare! Acum ca revad videoclipurile tale mai vechi, vad ca tu erai mai tanar si mai subtire iar eu nu prea intelegeam explicatiile tale. Acum eu sunt mai informat si tu plin de informati, pe care ni le impartasesti cu profesionalism!
Salut, foarte bune si detaliate filmulete. Imi pare rau ca nu am dat de voi ceva mai devreme. Ai putea sa imi spui daca aceste documente excel sunt disponibile pentru download pe undeva ? mersi
Salut! Multumiri! Le voi pune in curand pe blog: www.soflete.ro
Firma care ai fost la atelierul.si.ai.filmat.si.este.o.afacere.de.familie.si.face.usi interioare de intrare si. Geamuri pentru case pasive.astept raspunsul tau.cum team rugat frumos
Si eu as dorii un clip in care sa ne vb de fono-izolatie... de exemplu un perete despartitor facut in "wood framing" de 100mm cu vata in interior,
imi izoleaza zgomotul de la trasul apei la WC ? :-)
Mersi mult pt. clip
Ce ne poti spune despre partea de aerisire prin tamplarie? La noi , mai ales pe PVC, transformi casa aproape intr-un vid si e senzatia aceea de sufocare. Eu am tamplarie foarte performanta dar trebuie sa aerisesc zilnic si de doua ori pe zi, chiar si iarna ...deci cat ar fi de performanta, pierd tot avantajul intr-un minut.
Spor in continuare!
Există grila de ventilație pentru ferestre
Rehau Geneo sau Salamander 92 Bluevolution ? Am inteles ca Salamander ar fi mai bun.
Atentie si la profilul folosit de Salamander, sa nu fie cel reciclat, ofera performante de transfer termic mai scazute.
Salut marius, poti face un video in care sa ne spui parerea despre casele de lemn construite de castelan sau almek ?
🙂👍
Proiectul casei Noi2+1 ii foarte fain... dar lemnul ala nu se deterioreaza in timp de la ploaie inghiet etc... ?
Cum se trateaza sau ce fel de lemn se pune la o chetie de genul asta please ?
Am facut in gradina o sera geodetica (nu stiu daca ii asa in romaneste) anul trecut,
am dat pe lemn cu impregnant alb, si anul asta deja incepe sa se distruga lemnul.
Tre sa iau afara fiecare triunghi separat si sa dau cu altceva ce sa tina mai mult :-(
Mersi mult de clip
Cum pot avea un nr de contact al domnului care fabrica acest tip de tâmplarie?
Www.danprod.ro si acolo is date de contact, la fel si in descriere la video
Salut, ar fi foarte foarte folositor un material despre fonoizolatie
E in lucru 😎
Marius Soflete
Am văzut un video de al tău nu îl mai găsesc acum sa îți las un comentariu acolo vizavi de colaborarea ta cu Buhnici:
- omule cine a urmărit materiale tale își da seama ca se vede semnătura ta pe acel proiect,
- Buhnici e beneficiar și consider ca s -a imiplicat prea mult la un moment dat,
- de asemenea consider ca proiectul a fost un Kardashian live ... dacă îmi permiți ceea ce ca profesionist nu ai cum sa ai loc cu el pe scena.
- îți șunt dator pt ceea ce am învățat din materiale tale,
România îți e datoare pt câți oameni ai ajutat sa trăiască mai bine, ca prezentat niște standarde.
Și nu in ultimul rând ai arătat ca știi sa ești pe șantier.
Faci niște construcții superbe, cu costuri decente și prezinți in OPEN Source, celor ce vor sa facă mai bine decât tine.
Gândește la Buhnici doar ca o introducere și urmează-ți menirea.
Încă o data îți mulțumesc,
Marius Soflete
As vrea sa aduci și restul echipei in fata,
Personal le mulțumesc ca te sprijină in astfel de efort.
De ce e mai scumpa rama de alta culoare fata de cea alba a tamplariei ?
Alex Iorda din cauza foliei care este aplicata pe tamplarie, in mod normal profilul este colorat in masa si din aceasta cauza atrage mai multe caldura existand dilatari mai mari, astfel si armatura din profile a-r trebuii sa fie de grosime mai mare( in functie si de latimea si inaltimea ferestrelor, precum si greutatea sticlei), ma refer in cazul tamplariilor din pvc.
Datorita tratamentelor extra aplicate
Ce ne poti spune de dimensiunea baghetei? Este importanta pentru coeficientul de transfer termic? Care este o dimensiune optima, 16mm?
utz corect, practic are 15,5mm.
care e numele la program? software
Soflete.ro Ce se intampa dacă montez două tâmplări (aluminiu exterior dublu vitraj 20 cm spatiu libre si tâmplărie PVC vs LEM interior) dublu vitrat? Ce se intampla intre cele două tâmplări?
O sa dai o gramada de bani si o sa pierzi spatiu
Tâmplăriile bune sânt scumpe si greu de gasit deci pierd spatiu
Da. Vrem turul fabricii de ferestre. Vrem si niste preturi de la fabrica.
BunA Marius te rog frumos lasa la coment numele firmei din Romania care face tamplarie pentru.casa.pasiva.care o prezinti si o lista de preturi te rog
Multumim de informatiile
foarte folositoare
am totusi o intrebare in alegerea tamplarie
daca exista alte diferente in afara de cele de gust si arhitectura la aceeasi parametrii intre pvc (care este cu mul mai ieftin) si celelalte variante
multumesc
Rezistenta fonica, rezistenta la efractie, durabilitatea in timp, comportarea la incendiu
@@MariusSoflete cand zici durabilitatea în timp la ce te referi
Care sunt diferențele de durabilitate în timp între materiale
Salut, prețul cortinei de sticla la cât se ridica?
Caută producător sau distribuitor și cere o ofertă de preț personalizată pe nevoia ta. Nu am cum să răspund la o astfel de întrebare. Tu poți răspunde la întrebarea: cât costă o mașină?
@@MariusSoflete ma gândeam ca poate s-a cerut o oferta și pentru ce am specificat, din moment ce vorbim despre o casa prezentata de tine. Multumesc.
Salut între adf si barrier ce sa aleg ?
Am lucrat cu barrrier si sunt ok, cu adf nu am lucrat
Uw la poziția a doua din ofertă nu este greșit?
cred ca m2 sunt gresiti, sau ?
Foarte informativ, bun video! Nu se aude prea bine, te rog sa dai volumul mai mare la sunet! :) In Romania cred, ca trebuie sa aiba tamplaria, etc.( mai ales la parter) si certificat de siguranta in cazul spargerilor...:))) Daca traduceti din limba germana, sau intelegeti ce va spune politia din Germania ;) ruclips.net/video/Yo91ImS_ea8/видео.html
De asemenea adaosul in pret in cazul alegerii acestui tip de bagheta este ff redus.
Super ! un link cu producatorul roman pt geamul pasiv te rog. Multzu
Producatorul roman de tamplarie la standard de casa pasiva...danprod.ro/
Confirm
@@MariusSoflete spune-mi te rog,cum se nuneste firma de la care ai primit ofertele ptr tamplaria din pvc? Ms anticipat
Te rog sa distribui o adresa de e-mail sau un numar de telefon pentru cei ce vor sa ia legatura cu tine . Si te mai rog sa pui si lincul Producatorilor de Usi si Ferestre incadrate la casa pasiva.Multumesc anticipat.
Salutare. Ne poti scrie pe salut@soflete.ro
Vreau și eu un tur de fabricație
Pune doua microfoane la guler sau stabilizează volumul. Se aude în "valuri"
E un video mai vechi, de pe la inceputuri si de atunci am schimbat mult toata tehnica de filmat 😉
Practic nu mai aruncam banii pe fereastra.
Ce parere ai de Barrier PHZ Geneo 100 ?
L-am folosit in cateva case pasive si este cel din tabel
@@MariusSoflete Am inteles... Stiu ca e preferabil lemnul, dar eu personal am mers pe PVC in ideea ca diferenta de bani pot sa o bag in alte sisteme bune pentru o casa pasiva.
Serban Soacra folosind acest sistem de la Rahau Geneo sunt curios ce tip de montaj ai folosit?
@@adrian25_bav24 Montaj in termosistem ... pe cleme prinse in ancore chimice si etansat cu benzi rothoblaas, si compriband pe exteriorul ramei care expandeaza in vata bazaltica. Casa este din blocuri ceramice Porotherm.
@@serband6215 Nu ai poze? fa un video si pune-l pe net sa vedem si noi :)
Pentru mine a venit cam 1,5 luni prea tarziu :(...
Never to late. Da - la renovarea de peste 10 ani si astea probabil vor fi depasite
@Johnny Ericsson Nu e tragic e ok. E in media la 1,3 W/m2K, profil aluminiu cu rupere termica. De schimbat ... sper sa nu fie nevoie deloc - timp de viata ar trebui sa fie peste 30 de ani.
@@MariusSoflete Eu mi-am facut casa acum 9 ani cu profile Rehau Geneo (deabea am gasit cine sa mi le faca pe atunci :) doar ce aparuse). Cat a evoluat tehnologia din pachetul de sticle in acest timp? Merita o investitie in schimbarea pachetului de sticla? Ceea ce am este 4/16/4/16/4 cu low-e, si inca ceva solar dar cu baghete de aluminiu :)
Buna, cine le fabrica? Rog detalii fabrica RO.
despre ei e vorba?
www.termoexpress.com/despre-noi/
Prea lungi si complicate explicatiile!
Nu aveți nici o treabă cu lemnul!
?
Se aude foarte încet
ii de la tine problema
@@Sebastian-xv1qd chiar deloc, depinde pe ce asculti daca asculti pe un home cineva care imparte pe anumite canale sunetele s-ar putea, dar in casti se aude foarte echilibrat