Case din piatra de calcar cotilet. De ce sunt preferatele moldovenilor?
HTML-код
- Опубликовано: 9 фев 2025
- Probabil cel mai natural material de zidarie disponibil la noi, este cotiletul, denumit si blocuri din piatra de calcar lacustru sau piatra alba. In acest video o sa vorbim despre caracteristicile caselor din cotilet, avantajele si dezavantajele principale ale acestui material, de ce piatra de calcar este cel mai popular material de zidarie din prezent in Republica Moldova, si desigur ofer o lista de 11 reguli principale care trebuie urmate de orice brigada de muncitori atunci cand zidesc o casa cu pereti exteriori sau interiori din cotilet.
Fii parte în Comunitatea noastra: www.youtube.co... (subscribe)
Facebook: / enciclopediaconstructi...
Website: enciclopediaco...
Servicii: premiumhouse.md/
Sustine proiectul pe Patreon: / enciclopediaconstructi... Multumesc.
Email: enciclopediaconstructiilor@gmail.com
Multumesc de vizionare, va doresc o zi frumoasa!
Copyright © 2023 Begu Valentin. Toate drepturile rezervate.
La mulți ani!!!
Vin cu frumoase mulțumiri, stimate domn, chiar de la început!!!!! Vreau să vă spun că sunteți mentorul nostru,. Suntem în procesul destul de anevoios al unei case. Aș dori să zic casă pasivă, dar ..... nu știm cum vom finaliza. Vă urmărim cu atenție!!!!! Sunteți persoana de încredere a noastră din Moldova în domeniul construcțiilor. Impresia mea este că toți de pe această piață urmăresc doar să îmbogățească, dar oferă mai puține materiale de calitate( materiale mai puțin moderne) și servicii necalitative, cu mici excepții. Sau sunt exagerări de preț, dacă domină monopolul.
Vă urăm să aveți parte de cele mai alese succese în tot ce vă propuneți!!!! Așteptăm cu drag fiecare ghidaj, îndrumare, sfat, recomandare. Aveți o comunitate de oameni minunați, dornici să-și realizeze visul de a locui într-un spațiu confortabil. Deschideți-ne ochii și mintea!!!!!!
Nu lăsați oamenii cinstiți să cadă pradă celor nesătui de bani de pe piața construcțiilor.
Cu deosebit respect!!!!
Interesant si util ❤❤❤
Sarbatori fericite dvs si celor dragi !
Multumim frumos! Sarbatori fericite deasemenea!
Mulțumim mult pentru acest video!!!❤❤❤
Cu drag!!!
Sarbatori fericite!!!👍
Multumesc, deasemenea!
Mersi❤
Foarte interesant clipul. Desi lucrez in domeniu de cativa ani buni, trebuie sa recunosc ca nu am auzit de acest material in Romania.
In Romania nu prea se intalneste asa material mai deloc, insa la noi in Moldova e foarte popular.
Foarte interesant aveți ideie cât costă un m cub în România? Vă mulțumesc
In Romania nu cunosc din pacate.
Salutare. Ce parere ai despre Polistibrick?
Salutare, multa reclama (si chiar manipulare) pentru ceva mediu.
şi totuşi care cotileţ este mai bun sau mai durabil, de la Cricova ? de la Paşcani ? sau este o altă variantă ?
@ 1:00 și la voi in moldova tot Dorel in cheamă pe “meșterul iscusit” ? 😅😂
Crăciun fericit ;)
Craciun fericit deasemenea! Nu avem o denumire speciala, notiunea de Dorel tot de peste Prut e imprumutata )))
Se zice Ververel sau andrusha😂
@@АлексейКараман-ф2и Interesant ))) Asta in ce zone?
Ai dori ca sa stiu cît este metru cub de cotileti de calcar prima categorie
Salut,la ce preț este m3 de zidarie? mulțumesc frumos
Salut, se zice in video.
Așa o întrebare, cât de mare trebuie să fie o casă ca să iai decizia să o ridici din cotileț? Intreb pentru că nu cred că o casă cu două nivele cu dimensiunile de până la 7 pe 8 m. este necesar sa o ridici din cotileț, este deajuns si BCA + cărămidă.
Materialul zidariei e dat nu doar de recomandarile arhitectilor/inginerilor, ci si de dorinta beneficiarilor. Indiferent de marimile casei, o poti ajusta si pentru BCA, cotilet, bloc ceramic etc.
Nu are nimic sortul cu marca, marca se are in vedere ca sunt blocuri din calcar moale care sunt mai ușori, presupun ca aceia sunt marca 25 și cei grei care sunt mult mai tari dar nu ii iubesc constructorii sunt marca 50. Evident cei grei pot cântări cu până la 30-50 % mai mult din acest motiv mai toți constructorii refuza sa zidareasca cu ei
Ok, merci de comentariu. "Marca" mereu tine de rezistentele mecanice, in special cele la compresiune. Asa e si la betoane, si la mortare, si la materialele de zidarie... iar ce zic acum, gasiti usor in normativele noastre. Iata ce spuneti dvs privind greutatea/densitatea, poate tine de Sortul 1, 2 sau 3, poate... Oricum de regula cu cat densitatea unui material de zidarie e mai mare, cu ata si rezistentele sale mecanice sunt mai mari, iar in acest sens, marca e echivalenta sortului/calitatii cum s-a mentionat in video.
Totusi, unde gasesc in vreo sursa oficiala sau articol stiintific sau undeva, argumentele dvs?
Moale/tare tocmai la rezistentele mecanice se refera. Arata ca in limbajul comun se foloseste termenul de moale sau tare in loc de coeficientul rezistentei mecsnice.
sortul 1,2,3 de fiecare data se are in vedere standartul blocurilor in dimensiuni, sortul 1 vin intregi si corespund marimilor caracteristice, sortul 2 sunt blucuri fara colturi, fara o bucata oarecare..., sortul 3 de obicei nu se gasesc mai niciunul intreg care sa corespunda dimensiunilor, intrebati orice sofer care livreaza blocuri de calcar cum arata sortul 1,2,3 si sa trimita si poze
@@EnciclopediaConstructiilor
Multumim de informatie. La cat de putina informatie este pe piata si in domeniu despre acest material, nu neg cunostintele soferilor, probabil sa fie asa cum spuneti.
Insa, sa nu uitam si de analiza reclamelor: cuvantul "sort" e mereu folosit in tandem cu notiunea de "calitate" (sortul 1,2,3 si calitatea 1,2,3), ca si cum ambele notiuni ar fi tot aceeasi si de aici si confuzia. Daca sortul e cum ziceti dvs si tine de calitatea geometrica a blocurilor, atunci calitatea la sigur tine de marca, de rezistentele sale la compresiune. Merci!
@@EnciclopediaConstructiilor ca de obicei s-au incurcat multe la noi in țărișoara asta mică, aveti dreptate la alte materiale mereu sortul inseamna calitatea 1,2,3 dar nustiu ce a pățit cotilețul, cred ca a clasificat sorturile cel care a zis ca dupa mort se face praznic nu masa de pomenire :D
Total gresit.... Sortul 1.2.3.este dimensiunile care le are.... Sortul 1 calitatea cea mai bună dimensiuni exacte
Sortul 2 cotilet ci abateri la dimensiuni.
Sortul 3 cotilet nestandart, cu colturi lipsă...
Conductivitate termica... eu stiam ca , conductivitatea termica trebuie sa fie cat mai mica pt a izola cat mai bine . Apoi ori e natural ori nu ... 'cel mai natural' e pleonasm.
Corect, cu cat conductivitatea termica (lambda, simbol λ) e mai mica, cu atat materialul izoleaza mai bine. Se masoara in W/mK, de exemplu polistirenul are in jur de 0.040 W/mK.
Insa un material are o anumita grosime, si pe baza grosimii si conductivitatii termice, obtinem Rezistenta termica, care se calculeaza D / λ, adica grosimea materialului impartit la conductivitatea termica.. Am explicat aici detaliat ruclips.net/video/Q0WI-THuR3s/видео.html .
Iar Valoarea U despre care zic in video ca trebuie sa fie maxim 0.15 sau mai mica, se masoara in 1 / R, si cat este mai mica, cu atat mai bine. Vizionati linkul, o sa intelegeti.
@@EnciclopediaConstructiilor Vorbeam de conductivitate termica fara alte chichite si expilcatii .
Am lucrat intr-o hala podita cu dale metalice si-ti inghetau picioarele iarna ;acum lucrez intr-o hala podita cu Tego si in pantofi nu am nici o problema (tot iarna) - acum ce conduce caldura mai bine , otelul sau Tego? Apoi de ce nu se izoleaza casele cu placi de otel ci cu polistiren ? Sunt unii la care banii nu sunt o problema.
Vino cu picioarele pe pamant si nu tot da cu fizica - te bazezi ca o sa fi crezut pt ca multi nu cunosc .
Regula nr 7 cam nu ai respectato se vede la începutul videoclipului!
Daca o sa atrageti atentia la tot video, o sa vedeti ca practic doar pe aceasta latura s-a mers pe alta metoda. Totusi, luand in calcul ca regula nr. 7 din video e o recomandare, nu obligatie, si e o casa doar parter, nu vad nici eu, nici dirigintele de santier si nici alti specialisti vreo problema.
@@EnciclopediaConstructiilor 😀😀😀👍👍👍