@@EnciclopediaConstructiilorsalutare! Sunt dimensiuni standard care se respecta pentru latimea scarii si unghiul de urcare coborare? ( Nu ma refer la inaltimea treptelor ci la latimea totala a scarii)
Salutare,bravo,felicitări,frumoase rezultate.Schimbati imaginea localităților,că parteestetica și în același timp inginerie și bun management,totul controlat de preturi! Apropo de scări,un film cu o scara cu un singur vang in beton,asta era denumirea de șantier în România.
Foarte bine si frumos lucrat! Si e super ca ati armat si muchiile treptelor! Eu am un proiect de "Bloc interbelic nou" (adica unul care sa para ca e din perioada interbelica, in stare noua. Sper sa gsesc un investitor pentru el. Tuturor Fratilor nostri din Moldova: Craciun binecuvantat cu sanatate!
In sfârșit am văzut pe cineva care armează treapta. Am văzut pe foarte multe șantiere ca se toarnă întâi rampa si apoi, la câteva zile se cofrează si toarnă treptele. La fiecare treapta se dau doua, trei găuri de 8 mm in rampa. In fiecare gaura se bate cate un fier de 8 mm cu lungime de 10, 12 cm, pentru a preveni alunecarea treptei. A doua varianta este turnarea rampei si a treptelor în același timp. Cum ați spus si dumneavoastră, nu este necesară armarea treptelor dar, daca unui muncitor îi cade un ciocan din mâna, ceva se rostogolește pe scări, ceva greu cade de la etaj, muchia treptei se sparge. Reparația este simpla dar, acolo va fi un punct nevralgic. Finisajul va crăpa peste un an din cauza dilatărilor diferite. BRAVO, BRAVO, BRAVO. FELUCITARI!!!!! CRACIUN FERICIT SI SPOR LA CONSTRUCTIE IN CONTINIARE.
Faina lucrarea. Eu la scara mea am pus un beton mai grosut b350 si folie pe cofraj. Toti muncitorii ziceau ca o sa fuga betonul, dar nu a fost asa. Oricum felicitari si spor la treaba
@@penisusgalantus 3 motive : nu se scurge laptele de beton si astfel creste rezistenta, mult mai curat, stiu ca nu se prinde tencuiala dar daca pui rigips nu conteaza
Arata foarte bine treptele. Intrebarea mea este: tinand cont ca este din beton si se conecteaza direct la placa parterului, aceste trepte nu reprezinta un punct termic?
Multumim! Punte termica este atunci cand o structura conduce caldura de exemplu din interior spre exterior, in cazul dat nu e punte deoarece toata structura e in interiorul casei.
Prezentarea în regulă. Dar comentariile nu va fac cinste, ca să nu mă exprim altfel, chiar daca unii nu sunt de acord cu unele aspecte prezentate, pe buna dreptate sau nu.
Arata frumos scara din beton armat la terminare si felicitari muncitorilor "acrobati" pentru munca depusa. O sa comentez din nou intro tenta negativa deoarece inca nu vreti sa puneti amprenta pe PROTECTIA MUNCII. Lipseste parapetul lateral impotriva caderi de la inaltime pe scara proaspat cofrata si turnata, ca si data trecuta la turnarea placii de la etaj cred , muncitorii fac acrobatii pentru mentinerea echilibrului la turnarea betonului intre minutele 13:55-14:30. Sper ca dupa terminarea scarii sa montati totusi protectia laterala. Sarbatori fericite!!!
Sarbatori fericite! Totusi va stergem comentariul, am inteles intentia, insa cuvantul "circari" ne cam insulta muncitorii. Multi vorbesc de protectia muncii, insa in ani de experienta la noi si nici in Romania nu am vazut sa fie respectata pe deplin, noi macar aratam totul de pe santier asa cum este, nu ne ascundem dupa reclame frumoase. In Europa e altceva, recunoastem. PS: sau va lasam comentariul daca recunoasteti ca treaba nu aveti cu santierele si constructiile, atunci o sa va dam crezare ca vorbiti de pe pereti, caci in teorie toti sunt buni. PPS: cand cineva lauda muncitorii ca sunt harcini, ingeniosi, nu stau si cauta pupati in fund si covor rosu pe santier... dvs ii criticati... nu stiti ce inseamna muncitori buni...
@@EnciclopediaConstructiilor Am editat comentariul si cer scuze daca sa inteles ca insult muncitorii, eu insumi fiind un muncitor in constructii nu as fi indraznit. Critica este pentru dvstra. ca si reprezentant al firmei de constructii iar scuza cum ca nici in alta tara P.M. nu se respecta pe muncitori nu ai feresc de pericole&accidente. Am lucrat in Romania si actualmente lucrez in Norvegia, experienta cu P.M. am in ambele tari...
Multumim ca ati editat comentariul, noi il intelegem, insa si muncitorii sunt curiosi de comentarii si le mai citesc cateodata, si nu ar fi normal din partea noastra sa toleram jignirea lor. Accidente pe santier se pot intampla in orice moment, e adevarat, muncitorii au fost instruiti. In cazul dvs e diferenta mare intre Norvegia si Romania, ca de altfel Republica Moldova, si cred ca la fel de bine cum se lucreaza la noi. Multumim!
Abia acum am observat si dupa parerea mea eu as fi facut latimea usii de la intrare in casa cam cu vreo 15-25 cm mai lata/ Mi se pare mie de la filmare sau e cam prea ingust acel gol de usa ptr o usa de intrare Si ma gandesc ca odata cu montarea ramei foaia de usa rezultata va fi si mai injusta Dupa parterea mea o usa mai lata la intrare ar fi dat o nota aparte de maretie si eleganta a casei. Si in pl,us, ai o mobila mai mare nu te mai chinui sa o fortezi sa intre pe o usa injusta etc. Ma rog...parerea mea. In rest scara este bine pozitionata si gandita, chiar super frumoasa. Success in tot ceea ce faci
Foarte frumos interesant și educativ! Am o întrebare... Care este înălțimea ideală pentru treptele de scară care să nu dea senzația de oboseală în urcare?
Multumim frumos! Daca vorbim strict de inaltimea treptelor, sunt mai multe formule si recomandari. Personal cred ca inaltimile intre 15-18 cm sunt okay. Daca e mai putin de 15 cm, deja te saturi sa faci prea multe trepte mici, daca e mai mult de 18 cm deja muschii piciorului simt ca trebuie sa ridice mai mult decat de obicei.
@@EnciclopediaConstructiilor Si pe viitor in casa (1 din bai) e foarte convenabil sa ai bideu si dus walk-in iar in a doua baie daca v-a fi si se vrea, o vana clasica.
Cu structura tot bine imi place, fier indeajuns :), dar nu imi place ca nu toate treptele au aceeasi inaltime, latimea de 95 cm e mica, dupa minim standard e ok, dar ca practica cand o sa locuiesti ai sa intelegi ca macar 1 metru trebuia, trebuie sa iai in calcul tencuiala si perilele. In rest e ok.
Multumim de parere! Depinde si de proiect, daca erau 95 cm intre 2 pereti, e una, noi avem doar un perete si senzatia de inghesuiala e mult diminuata. Oricum dupa standard minim e sub 90 cm, noi avem mai mult. Merci!
Am spus o si eu si alte pesroane cand a fost turnata placa peste parter ca nu au fost indoite corsspunzator barele pentru scara, multi spuneau ca se vor remedia la turnarea scarii dar era imposibil. Acolo trebuia sa se suprapuna 3 bare. Barele inferioare din placa ajung pe partea superioara scara barele superioare din placa ajung pe partea inferioara din scara si apare o a 3a bara superior superior. Curiozitatea mea este alta. Acel proiect are si detalii de executie? Daca da inseamna ca nu au stiut sa il citeasca. Daca nu inseamna ca structuristul dvs... a facut scoala pe youtube :/ pacat. PS stiu ca nu o sa cada scara ... dar majoriteatea se fac asa, adica gresit, puteati tocmai educa acele greseli care se fac mereu, nu sa le aprobati facand la fel.
Urmarimd in continuare video am observat si poza din proiect. Cu detaliul de la scara. Era putin probabil sa proiecteze asa structuristul. Puteti cere o parere constuctorului de ce a ales sa nu resprecte proiectul... Inteleg ca dvs ca beneficiar nu cunoasteti aceste detalii dar constructorul?
@aristipitică Cerem scuze anticipat, insa ia priviti mai atent momentul de la min 5:25, barele superioare din placa se duc in barele superioare a scarii, si cele inferioare din placa in cele inferioare din scara. la fel si la minutul 07:50 daca va referiti la placa de pe sol. Dvs ce vedeti altceva? Puneti-va ochelarii! Si nu mai insultati inginerii inutil, si nu mai ziceti de detalii de executie ca am prezentat si in acest video, si in altele, la urmatoarea abatere va blocam, nu mai stam sa discutam cu cei care vin doar cu critica si nu aduc valoare in comentariu! Aveti ceva de zis, faceti-o cu ARGUMENTE si RESPECTUOS! Legat de detaliul din proiect si alte aberatii ale dvs: sunt realizate conform normativului moldovenesc, au fost realizate de inginer, au fost verificate de verificator de stat, au fost citite de diriginte de santier si responsabil tehnic licentiat, s-au uitat si alti specialisti peste si totul este okay. Dvs daca ziceti ca nu e bine, hai veniti cu punct si articol din normativ ce contravine a ceea ce vedeti in video, altfel sunt doar prostii scrise de dvs. PS: eu sunt si beneficiar si director a companiei de constructie, cunosc lucrurile date, si cunosc ca totul e conform normativelor noastre, nu suntem obligati sa ne luam dupa normativele din alte tari. PPS: comentati fara sa va fi uitat tot video, nu e corect asa. Deci in concluzie, v-ati legat de ceva inexistent si scris doar prostii. Daca nu e asa, nu reveniti cu replica goala si valoare zero, reveniti cu punct si articol din normativ, si o sa ne cerem scuze. Ca de altfel, toti se cred destepti si corecti online pana in punctul cand trebuie sa raspunda pentru vorbe. Asteptam!
@@EnciclopediaConstructiilor fix xe spuneti nu este corect. Rugati pe cineva sa va ajute sa cititi proiectul care din fericire este facut corect. Bara superioada din placa trebuie sa ajunga armarura inferioara in scara si invers. Asta am spus si eu si alta lume cand a fost turnata placa ca nu le mai.puteti pune corect dar nici acum nu a fost inteles..
@@EnciclopediaConstructiilor nu are legatura cu normativul moldovenesc sau cel romanesc. In video este pus un cadru cu detaliul de armare care este facut corect. Executia nu. Daca vreti sa va suparati sau sa ma blocati este alegerea dvs. Dar cat traim invatam, dvs nu vreti sa invatati de la nimeni observ. Spuneti ca a existat diriginde de santier. Cum a semnat penteu armarea diferita de cea din proiect si incorecta de altfel.
Daca va ajuta o spun din nou. Bara superioara din placa TREBUIE sa ajunga in armarea inferioara scara si bara inferioara placa sa ajunga in armarea superioara scara. Iar peste trebuia sa aveti un V care inchide superior-superior. Rugati structuristul sa va explice pe proiect pentru ca acolo este corect desenat, cum va tot spun si eu si alti utilizatori. Am crezut ca aceste video ale dvs sunt educative din acest motiv am tot scris cand a fost turnata placa, in speranta ca o sa corectati si ca o sa informati corect utilizatorii.
Multumim de comentariu. Din discutiile avute cu specialistii, am inteles ca daca tot am pus polistiren intre cadrele de beton si BCA-ul neportant ce e doar de umplutura, scara fiind o structura ce va "lucra" cu cadrele in principal, nu ar strica de pus un rost antiseismic intre scara si BCA-ul, pentru a nu se influenta unul pe altul la un seism.
Intrebare: De ce nu regasim la deschiderile din casa in cauza spaleti de zidarie pe toate laturile? Oare daca va fi nevoie de ceva pervaze laterale si sus? Daca se ingroasa imprevizibil latura adiacenta, nu vrem sa expunem uniform tocurile? De regula arhitectii cunosc aceste aspecte. Proiectul a fost gresit sau nu s-a respectat acest aspect?
Poate nu am inteles eu si urmeaza sa se adauge, cum vad la cele 2 goluri (pt tamplarie, ferestre , ca traducere, se pare ca este cazul) din dreptul scarii, spaleti de bca completare. Dar se pare ca s-a cam finalizat cu zidaria, de orice fel. Ne reauzim la finisarea glafurilor. Repet, planurile de la arhitect are prevăzute (de regula) detaliile la care ma refer.
Salut, ma poti indruma cum sa fac sa-mi hidro izolez casa? Casa mea e mai veche, nu stiu exact cat are dar peste 50 de ani cred. Casa e destul de inalta, undeva la aproape 2 m inaltime sunt camerele si holul, si in hol pe pereti am pete de apa. In camere nu am dar peretii din hol pe partea de jos sunt doar pete de umezeala. Nici macar vara nu dispar in totalitate. As putea putea sapa pe langa casa si sa torn o mini-fundatie sa zic asa, ceva sa fie rezistent la apa sa nu se mai infiltreze? Daca ai video pe tema asta lasa te rog frumos un link! Merci mult si Sarbatori fericite!
Doar zic... Iarna tot frigul v.a urca direct sus,la deschiderea usi ... Nu era mai bine de construit o scara din lemn ,tinând cont ca betonul emana rece ,mai ales ca are legatura cu solul(chiar si daca nu avea legatura cu solul)
Sunt multe sisteme de constructie, noi am mers pe sistem in cadre din beton si zidarie. Vom termoizola foarte bine casa (20 cm fundatie, 25 cm pardoseala, 30 cm peretii exteriori si intre 33-45 cm acoperisul), vom folosi ferestre de casa pasiva, respectand si alte reguli ale standardului de casa pasiva, si in final, mai credeti ca vom simti ceva rece?
Scuzati deranjul, urmeaza sa construiesc si eu, am cateva intrebari: 1. Daca aveti incalzire pardoseala si/sau sistem cu recuperare caldura, la ce inaltime aveti parterul si etajul (nu mi-am dat seama din planurile casei, postate in video-urile postate anterior)? 2. La ce dimensiuni ati calculat inaltimea si lungimea treptei la scara din videoclip, si cate trepte v-au iesit?
O mulțime de greșeli și informații eronate.. Deci nu aveți forfecari la cele 2 podeste platforme.. Barele transversale nu au rol structural. Deci era destul de maxim 8mm.. La unul din cele doua platforme este ieșit din standard.. Dacă tot faceți referire ca scare e bine turnata deodată cu pompă. Sa știți ca era bine dacă era turnata împreună cu planșeul.. Alta greșeală. Mustetile de armatura pentru scara se fortifica și se stampa în placa și nu în scara. Adică de la turnare când sau lăsat mustetile trebuie sa aibe unghiul dorit.. În rest treaba bună. Succes mai departe
Ati zis "o multime", insa ati remarcat doar cateva. Despre forfecare - deja am raspuns in comentariu, da, era in proiect, in executie nu s-a realizat. Legat de barele mai groase - era destul si 8 sau 10 (depinde), insa am folosit si mai groase ca asa ne-a ramas, ce era sa cumparat iar armatura? Clar lucru ca nu. E greseala? Nu. Este de dorit sa se toarne cu planseul, insa sunt exceptii, si daca sunteti inginer stiti prea bine ca pot fi exceptii, noi facand una din ele, deci, iar nu e nici o greseala. Mustetile de armatura se pot indoi pe santier, si nu e nici o greseala, adica ori le indoi deodata (o operatiune facuta doua luni in urma), sau le indoi acum (la fel o singura operatiune facuta acum), tot acolo e daca folosesti instrumentele dorite. Si daca rezumam: e doar o singura greseala, forfecarea, care, in lipsa ei, reiese ca avem o scara armata simplu. Va cadea? Singur ca nu. In rest va rugam frumos, cand ziceti "greseli", atunci scrieti despre greseli, nu exceptii sau recomandari sau alte metode ce le preferati dvs.
Forfecarea la povesti și la legarea de planșeu se face la fata locului cu doua chei . deși în proiect este arătată forfecarea . La partea superioara trebuiau lăsate doua rânduri de mustăți, pentru a se putea realiza forfecarea. În rest totul e bine , și cel ce prezintă are cunoștințe teoretice suficiente. La mulți ani și spor la treaba.
@@constantinvasile4926 bine spus are cunoștințe teoretice. Forfecari trebuia la fiecare podest în pardoseala și în planșeu.. Deci în planșeu nu în rampa scării.. Uitate pe canal la mine sa vezi cum se face forfecarea.
@@constructii.si.amenajari '' Uitate pe canal la mine sa vezi cum se face forfecarea.''...cu asta trebuia sa incepeti...''forfecam'' cateva minute de lectura inutila si va ''aditivam'' algoritmul...cu toate ca, dupa felul in care a-ti dat cu lb romana de toti peretii, nu prea va recomanda ca ...diriginte (de santier).
De forfecare a-ți uitat?🤔🤔🤔 S-au o face-ti data viitoare.😅😅😅 Daca a-ți fasonat tot fierul din proiect va ramas niste V-uri de 1m./ 1m. Nu v-ați intrebat ce sunt cu ele?
La urmatoarele proiecte o sa fim mai atenti la acest detaliu ))) Tot fierul a fost adus pe santier de 6 si 12 metri, l-am fasonat deja pe santier. Multumim!
Bine lucrat! In plus curățenie, ordine, imi place, muncesc in italia si aici se zice: "șantier curat, pe jumătate terminat".
Multumim! Interesanta vorba, si corecta!
@@prenumenumedefamilie3418 probabil ca se gandesc, daca fac treaba buna aici, vor fi recomandati la lucrari ulterioare
@@EnciclopediaConstructiilorsalutare! Sunt dimensiuni standard care se respecta pentru latimea scarii si unghiul de urcare coborare? ( Nu ma refer la inaltimea treptelor ci la latimea totala a scarii)
Salutare,bravo,felicitări,frumoase rezultate.Schimbati imaginea localităților,că parteestetica și în același timp inginerie și bun management,totul controlat de preturi!
Apropo de scări,un film cu o scara cu un singur vang in beton,asta era denumirea de șantier în România.
Frumos lucru!!
Frumoasa lucrare!!
Respect pentru cunoștințele tale!!
Multumim frumos!
Un canal deosebit, va recomand cu drag!
Respect 👍
Multumim frumos!!!
Felicitari!!! Asa se construieste! Respectele mele, Frate Valentin! Laurentiu - Bucuresti.
Salutari Laurentiu! Multumim!
Foarte bine si frumos lucrat! Si e super ca ati armat si muchiile treptelor! Eu am un proiect de "Bloc interbelic nou" (adica unul care sa para ca e din perioada interbelica, in stare noua. Sper sa gsesc un investitor pentru el. Tuturor Fratilor nostri din Moldova: Craciun binecuvantat cu sanatate!
Multumim de comentariu si urare, Craciun fericit la fel!!!
In sfârșit am văzut pe cineva care armează treapta. Am văzut pe foarte multe șantiere ca se toarnă întâi rampa si apoi, la câteva zile se cofrează si toarnă treptele. La fiecare treapta se dau doua, trei găuri de 8 mm in rampa. In fiecare gaura se bate cate un fier de 8 mm cu lungime de 10, 12 cm, pentru a preveni alunecarea treptei. A doua varianta este turnarea rampei si a treptelor în același timp.
Cum ați spus si dumneavoastră, nu este necesară armarea treptelor dar, daca unui muncitor îi cade un ciocan din mâna, ceva se rostogolește pe scări, ceva greu cade de la etaj, muchia treptei se sparge. Reparația este simpla dar, acolo va fi un punct nevralgic. Finisajul va crăpa peste un an din cauza dilatărilor diferite.
BRAVO, BRAVO, BRAVO. FELUCITARI!!!!!
CRACIUN FERICIT SI SPOR LA CONSTRUCTIE IN CONTINIARE.
Multumim frumos pentru comentariu si apreciere!
Craciun fericit deasemenea!!!
Casă bine proiectată
Multumim!!!
Brava Valy, meserie la sânge.
Excelentã lucrare, 🤗😇🤗🇷🇴
Sărbători fericite tuturor!!!🧑🎄🧑🎄🧑🎄
Multumim, Sarbatori fericite la fel!
Faina lucrarea. Eu la scara mea am pus un beton mai grosut b350 si folie pe cofraj. Toti muncitorii ziceau ca o sa fuga betonul, dar nu a fost asa. Oricum felicitari si spor la treaba
Multumim frumos!
Respect Bogdane!!
de ce ati pus folie?
@@penisusgalantus 3 motive : nu se scurge laptele de beton si astfel creste rezistenta, mult mai curat, stiu ca nu se prinde tencuiala dar daca pui rigips nu conteaza
Bună treabă,buni meșteri, Sărbători fericite și la mulți ani !!
Multumim, Sarbatori fericite la fel!!!
Frumos si bine lucrată. Bravo
Merci mult!
Frumos gândită scara! Sărbători fericite!
Multumim! La fel, sarbatori fericite!
Informația utilă in detaliu
Merci!
Crăciun fericit alături de cei dragi,
Multumim, la fel Craciun Fericit!!!
felicitari pentru lucrea bine facuta !
Multumim!
Foarte frumos lucrat. Craciun fericit !🎄
Merci, Craciun Fericit la fel!
Craciun fericit! 🎄🎅
Multumim, deasemenea!
Crăciun fericit alături de cei dragi!
Multumim, deasemenea!!!
Crăciun fericit!
Multumim, deasemenea Craciun fericit!
Salutare forte frumos lucrate dar dacă ar fi corecte armate după planul de armare nu există făcute forfecarea dar nu se întâmplă nimik
Arata foarte bine treptele. Intrebarea mea este: tinand cont ca este din beton si se conecteaza direct la placa parterului, aceste trepte nu reprezinta un punct termic?
Multumim! Punte termica este atunci cand o structura conduce caldura de exemplu din interior spre exterior, in cazul dat nu e punte deoarece toata structura e in interiorul casei.
Sunt foarte bine lucrate 👍
Merci frumos!
Prezentarea în regulă. Dar comentariile nu va fac cinste, ca să nu mă exprim altfel, chiar daca unii nu sunt de acord cu unele aspecte prezentate, pe buna dreptate sau nu.
Multumim de feedback!
Arata frumos scara din beton armat la terminare si felicitari muncitorilor "acrobati" pentru munca depusa. O sa comentez din nou intro tenta negativa deoarece inca nu vreti sa puneti amprenta pe PROTECTIA MUNCII. Lipseste parapetul lateral impotriva caderi de la inaltime pe scara proaspat cofrata si turnata, ca si data trecuta la turnarea placii de la etaj cred , muncitorii fac acrobatii pentru mentinerea echilibrului la turnarea betonului intre minutele 13:55-14:30. Sper ca dupa terminarea scarii sa montati totusi protectia laterala. Sarbatori fericite!!!
Sarbatori fericite! Totusi va stergem comentariul, am inteles intentia, insa cuvantul "circari" ne cam insulta muncitorii. Multi vorbesc de protectia muncii, insa in ani de experienta la noi si nici in Romania nu am vazut sa fie respectata pe deplin, noi macar aratam totul de pe santier asa cum este, nu ne ascundem dupa reclame frumoase. In Europa e altceva, recunoastem.
PS: sau va lasam comentariul daca recunoasteti ca treaba nu aveti cu santierele si constructiile, atunci o sa va dam crezare ca vorbiti de pe pereti, caci in teorie toti sunt buni.
PPS: cand cineva lauda muncitorii ca sunt harcini, ingeniosi, nu stau si cauta pupati in fund si covor rosu pe santier... dvs ii criticati... nu stiti ce inseamna muncitori buni...
@@EnciclopediaConstructiilor Am editat comentariul si cer scuze daca sa inteles ca insult muncitorii, eu insumi fiind un muncitor in constructii nu as fi indraznit. Critica este pentru dvstra. ca si reprezentant al firmei de constructii iar scuza cum ca nici in alta tara P.M. nu se respecta pe muncitori nu ai feresc de pericole&accidente. Am lucrat in Romania si actualmente lucrez in Norvegia, experienta cu P.M. am in ambele tari...
Multumim ca ati editat comentariul, noi il intelegem, insa si muncitorii sunt curiosi de comentarii si le mai citesc cateodata, si nu ar fi normal din partea noastra sa toleram jignirea lor. Accidente pe santier se pot intampla in orice moment, e adevarat, muncitorii au fost instruiti. In cazul dvs e diferenta mare intre Norvegia si Romania, ca de altfel Republica Moldova, si cred ca la fel de bine cum se lucreaza la noi. Multumim!
Abia acum am observat si dupa parerea mea eu as fi facut latimea usii de la intrare in casa cam cu vreo 15-25 cm mai lata/ Mi se pare mie de la filmare sau e cam prea ingust acel gol de usa ptr o usa de intrare Si ma gandesc ca odata cu montarea ramei foaia de usa rezultata va fi si mai injusta Dupa parterea mea o usa mai lata la intrare ar fi dat o nota aparte de maretie si eleganta a casei. Si in pl,us, ai o mobila mai mare nu te mai chinui sa o fortezi sa intre pe o usa injusta etc. Ma rog...parerea mea. In rest scara este bine pozitionata si gandita, chiar super frumoasa. Success in tot ceea ce faci
Acel spatiu are 110 cm facut exact pentru usa aleasa inca la etapa de proiectare. Multumim de parere!
Foarte frumos interesant și educativ!
Am o întrebare... Care este înălțimea ideală pentru treptele de scară care să nu dea senzația de oboseală în urcare?
Multumim frumos! Daca vorbim strict de inaltimea treptelor, sunt mai multe formule si recomandari. Personal cred ca inaltimile intre 15-18 cm sunt okay. Daca e mai putin de 15 cm, deja te saturi sa faci prea multe trepte mici, daca e mai mult de 18 cm deja muschii piciorului simt ca trebuie sa ridice mai mult decat de obicei.
Aplicați Ecuația lui Blondel. Nu este gluma. Așa îl chema pe el.
Daca e mai mult de 18 cm deja te împiedici🙂
Și ce e mai important este că treptele sa fie egale!
Respect
2b+h=(62-64) b-treapta h contratreapta
Multumim frumos
Cu placere!
Frumos.
Treptele alea daca le imbracati in lemn o sa arate superb :)
Inca ne gandim, posibil sa fie lemn. Multumim!
@@EnciclopediaConstructiilor Si pe viitor in casa (1 din bai) e foarte convenabil sa ai bideu si dus walk-in iar in a doua baie daca v-a fi si se vrea, o vana clasica.
Asa ne gandim si noi )))
De ultimile 3 trepte te vei impiedica mereu fiind de alta inaltime , mai precis de treapta numarul 17 cand vei urca :)
1 cm in plus nu se simte, deja pe acolo am mers de nenumarate ori, au trecut si altii pe acolo, si nimeni nu a observat diferenta daca nu le-o ziceam.
Standart trepte 28/18..de unde asa marimi 30/15 😒😒?
@@paveltapu3214 moldovenii ai picioarele mari🤣
Nu e prea mica distanta dintre armatura și cofragul de pe lateral? Normal ar trebui minim 3cm distanță
Sunt 2-3 cm, pentru o scara interioara este okay.
După cât timp se poate decofra scara ?
Cu structura tot bine imi place, fier indeajuns :), dar nu imi place ca nu toate treptele au aceeasi inaltime, latimea de 95 cm e mica, dupa minim standard e ok, dar ca practica cand o sa locuiesti ai sa intelegi ca macar 1 metru trebuia, trebuie sa iai in calcul tencuiala si perilele. In rest e ok.
Multumim de parere! Depinde si de proiect, daca erau 95 cm intre 2 pereti, e una, noi avem doar un perete si senzatia de inghesuiala e mult diminuata. Oricum dupa standard minim e sub 90 cm, noi avem mai mult. Merci!
👍
Merci!
Am spus o si eu si alte pesroane cand a fost turnata placa peste parter ca nu au fost indoite corsspunzator barele pentru scara, multi spuneau ca se vor remedia la turnarea scarii dar era imposibil. Acolo trebuia sa se suprapuna 3 bare. Barele inferioare din placa ajung pe partea superioara scara barele superioare din placa ajung pe partea inferioara din scara si apare o a 3a bara superior superior. Curiozitatea mea este alta. Acel proiect are si detalii de executie? Daca da inseamna ca nu au stiut sa il citeasca. Daca nu inseamna ca structuristul dvs... a facut scoala pe youtube :/ pacat. PS stiu ca nu o sa cada scara ... dar majoriteatea se fac asa, adica gresit, puteati tocmai educa acele greseli care se fac mereu, nu sa le aprobati facand la fel.
Urmarimd in continuare video am observat si poza din proiect. Cu detaliul de la scara. Era putin probabil sa proiecteze asa structuristul. Puteti cere o parere constuctorului de ce a ales sa nu resprecte proiectul... Inteleg ca dvs ca beneficiar nu cunoasteti aceste detalii dar constructorul?
@aristipitică Cerem scuze anticipat, insa ia priviti mai atent momentul de la min 5:25, barele superioare din placa se duc in barele superioare a scarii, si cele inferioare din placa in cele inferioare din scara. la fel si la minutul 07:50 daca va referiti la placa de pe sol. Dvs ce vedeti altceva? Puneti-va ochelarii! Si nu mai insultati inginerii inutil, si nu mai ziceti de detalii de executie ca am prezentat si in acest video, si in altele, la urmatoarea abatere va blocam, nu mai stam sa discutam cu cei care vin doar cu critica si nu aduc valoare in comentariu! Aveti ceva de zis, faceti-o cu ARGUMENTE si RESPECTUOS!
Legat de detaliul din proiect si alte aberatii ale dvs: sunt realizate conform normativului moldovenesc, au fost realizate de inginer, au fost verificate de verificator de stat, au fost citite de diriginte de santier si responsabil tehnic licentiat, s-au uitat si alti specialisti peste si totul este okay. Dvs daca ziceti ca nu e bine, hai veniti cu punct si articol din normativ ce contravine a ceea ce vedeti in video, altfel sunt doar prostii scrise de dvs.
PS: eu sunt si beneficiar si director a companiei de constructie, cunosc lucrurile date, si cunosc ca totul e conform normativelor noastre, nu suntem obligati sa ne luam dupa normativele din alte tari.
PPS: comentati fara sa va fi uitat tot video, nu e corect asa.
Deci in concluzie, v-ati legat de ceva inexistent si scris doar prostii. Daca nu e asa, nu reveniti cu replica goala si valoare zero, reveniti cu punct si articol din normativ, si o sa ne cerem scuze. Ca de altfel, toti se cred destepti si corecti online pana in punctul cand trebuie sa raspunda pentru vorbe. Asteptam!
@@EnciclopediaConstructiilor fix xe spuneti nu este corect. Rugati pe cineva sa va ajute sa cititi proiectul care din fericire este facut corect. Bara superioada din placa trebuie sa ajunga armarura inferioara in scara si invers. Asta am spus si eu si alta lume cand a fost turnata placa ca nu le mai.puteti pune corect dar nici acum nu a fost inteles..
@@EnciclopediaConstructiilor nu are legatura cu normativul moldovenesc sau cel romanesc. In video este pus un cadru cu detaliul de armare care este facut corect. Executia nu. Daca vreti sa va suparati sau sa ma blocati este alegerea dvs. Dar cat traim invatam, dvs nu vreti sa invatati de la nimeni observ. Spuneti ca a existat diriginde de santier. Cum a semnat penteu armarea diferita de cea din proiect si incorecta de altfel.
Daca va ajuta o spun din nou. Bara superioara din placa TREBUIE sa ajunga in armarea inferioara scara si bara inferioara placa sa ajunga in armarea superioara scara. Iar peste trebuia sa aveti un V care inchide superior-superior. Rugati structuristul sa va explice pe proiect pentru ca acolo este corect desenat, cum va tot spun si eu si alti utilizatori. Am crezut ca aceste video ale dvs sunt educative din acest motiv am tot scris cand a fost turnata placa, in speranta ca o sa corectati si ca o sa informati corect utilizatorii.
Ati gresit ,un pic armarea pentru ca nu ati realizat corect zona de forfecare intre rampa si podest(apare in proiect)
Am remarcat ca ai pus polistiren intre scara si zidărie. Sunt necesare rosturile antiseismice si aici? Nu ma pricep, de aceea intreb
Multumim de comentariu. Din discutiile avute cu specialistii, am inteles ca daca tot am pus polistiren intre cadrele de beton si BCA-ul neportant ce e doar de umplutura, scara fiind o structura ce va "lucra" cu cadrele in principal, nu ar strica de pus un rost antiseismic intre scara si BCA-ul, pentru a nu se influenta unul pe altul la un seism.
Unde va găsiți?
premiumhouse.md/contacte/
Intrebare: De ce nu regasim la deschiderile din casa in cauza spaleti de zidarie pe toate laturile? Oare daca va fi nevoie de ceva pervaze laterale si sus? Daca se ingroasa imprevizibil latura adiacenta, nu vrem sa expunem uniform tocurile?
De regula arhitectii cunosc aceste aspecte. Proiectul a fost gresit sau nu s-a respectat acest aspect?
Poate nu am inteles eu si urmeaza sa se adauge, cum vad la cele 2 goluri (pt tamplarie, ferestre , ca traducere, se pare ca este cazul) din dreptul scarii, spaleti de bca completare. Dar se pare ca s-a cam finalizat cu zidaria, de orice fel.
Ne reauzim la finisarea glafurilor.
Repet, planurile de la arhitect are prevăzute (de regula) detaliile la care ma refer.
Armarea scarii nu este executată corect! Pe viitor, găsiți detalii în proiect pentru armarea în dreptul ruperilor de panta!
Multumim de comentariu!
Salut, ma poti indruma cum sa fac sa-mi hidro izolez casa? Casa mea e mai veche, nu stiu exact cat are dar peste 50 de ani cred. Casa e destul de inalta, undeva la aproape 2 m inaltime sunt camerele si holul, si in hol pe pereti am pete de apa. In camere nu am dar peretii din hol pe partea de jos sunt doar pete de umezeala. Nici macar vara nu dispar in totalitate. As putea putea sapa pe langa casa si sa torn o mini-fundatie sa zic asa, ceva sa fie rezistent la apa sa nu se mai infiltreze? Daca ai video pe tema asta lasa te rog frumos un link! Merci mult si Sarbatori fericite!
Multumim si Sarbatori fericite! Pentru consultatii individuale, ne gasiti cu mesaj pe pagina de Facebook.
Uitate atent pe canal fiindcă a fost făcută hidroizolarea fundației
Doar zic...
Iarna tot frigul v.a urca direct sus,la deschiderea usi ...
Nu era mai bine de construit o scara din lemn ,tinând cont ca betonul emana rece ,mai ales ca are legatura cu solul(chiar si daca nu avea legatura cu solul)
Sunt multe sisteme de constructie, noi am mers pe sistem in cadre din beton si zidarie. Vom termoizola foarte bine casa (20 cm fundatie, 25 cm pardoseala, 30 cm peretii exteriori si intre 33-45 cm acoperisul), vom folosi ferestre de casa pasiva, respectand si alte reguli ale standardului de casa pasiva, si in final, mai credeti ca vom simti ceva rece?
Scuzati deranjul, urmeaza sa construiesc si eu, am cateva intrebari:
1. Daca aveti incalzire pardoseala si/sau sistem cu recuperare caldura, la ce inaltime aveti parterul si etajul (nu mi-am dat seama din planurile casei, postate in video-urile postate anterior)?
2. La ce dimensiuni ati calculat inaltimea si lungimea treptei la scara din videoclip, si cate trepte v-au iesit?
1. minim 2,75 m
2. intre 28-30 cm teapta si 15-17 contratreapta
doar informatii personale
@@trontlin va multumesc frumos 👍
O mulțime de greșeli și informații eronate.. Deci nu aveți forfecari la cele 2 podeste platforme.. Barele transversale nu au rol structural. Deci era destul de maxim 8mm.. La unul din cele doua platforme este ieșit din standard.. Dacă tot faceți referire ca scare e bine turnata deodată cu pompă. Sa știți ca era bine dacă era turnata împreună cu planșeul.. Alta greșeală. Mustetile de armatura pentru scara se fortifica și se stampa în placa și nu în scara. Adică de la turnare când sau lăsat mustetile trebuie sa aibe unghiul dorit.. În rest treaba bună. Succes mai departe
Ati zis "o multime", insa ati remarcat doar cateva. Despre forfecare - deja am raspuns in comentariu, da, era in proiect, in executie nu s-a realizat. Legat de barele mai groase - era destul si 8 sau 10 (depinde), insa am folosit si mai groase ca asa ne-a ramas, ce era sa cumparat iar armatura? Clar lucru ca nu. E greseala? Nu. Este de dorit sa se toarne cu planseul, insa sunt exceptii, si daca sunteti inginer stiti prea bine ca pot fi exceptii, noi facand una din ele, deci, iar nu e nici o greseala. Mustetile de armatura se pot indoi pe santier, si nu e nici o greseala, adica ori le indoi deodata (o operatiune facuta doua luni in urma), sau le indoi acum (la fel o singura operatiune facuta acum), tot acolo e daca folosesti instrumentele dorite.
Si daca rezumam: e doar o singura greseala, forfecarea, care, in lipsa ei, reiese ca avem o scara armata simplu. Va cadea? Singur ca nu.
In rest va rugam frumos, cand ziceti "greseli", atunci scrieti despre greseli, nu exceptii sau recomandari sau alte metode ce le preferati dvs.
Forfecarea la povesti și la legarea de planșeu se face la fata locului cu doua chei . deși în proiect este arătată forfecarea . La partea superioara trebuiau lăsate doua rânduri de mustăți, pentru a se putea realiza forfecarea.
În rest totul e bine , și cel ce prezintă are cunoștințe teoretice suficiente.
La mulți ani și spor la treaba.
@@constantinvasile4926 bine spus are cunoștințe teoretice. Forfecari trebuia la fiecare podest în pardoseala și în planșeu.. Deci în planșeu nu în rampa scării.. Uitate pe canal la mine sa vezi cum se face forfecarea.
@@constructii.si.amenajari '' Uitate pe canal la mine sa vezi cum se face forfecarea.''...cu asta trebuia sa incepeti...''forfecam'' cateva minute de lectura inutila si va ''aditivam'' algoritmul...cu toate ca, dupa felul in care a-ti dat cu lb romana de toti peretii, nu prea va recomanda ca ...diriginte (de santier).
@@eupirvu va puteti uita pe canal la mine,am destule scari detaliate pas cu pas, eu nu is diriginte de santier, is doar executant
De forfecare a-ți uitat?🤔🤔🤔
S-au o face-ti data viitoare.😅😅😅
Daca a-ți fasonat tot fierul din proiect va ramas niste V-uri de 1m./ 1m. Nu v-ați intrebat ce sunt cu ele?
La urmatoarele proiecte o sa fim mai atenti la acest detaliu ))) Tot fierul a fost adus pe santier de 6 si 12 metri, l-am fasonat deja pe santier. Multumim!
Nu ai facut forfecarea la planseul inferior cu barele din exterior, iar planseul superior cu barele din interior. In rest e totul ok !
Deja am dezbatut subiectul in mai multe comentarii, multumim!
Ce număr de telefon aveți și unde va aflati
Poftim premiumhouse.md/contacte/
Oricum scara este armata greșit.
Pot construi un semineu peste sapă cu încălzirea in pardoseala
Mai bine nu.
@@EnciclopediaConstructiilor din cauza la greutate nu