Mirasın Ne Kadar Olduğunu Öğrenmek İstiyorsanız: Terekenin Tespiti Davası Detayları!

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 1 окт 2024
  • *Terekenin Tespiti Davaları Nedir?*
    Bu videoda, terekenin tespiti davalarının ne olduğunu, ne amaçla açıldığını ve nasıl açılacağını öğreneceksiniz.
    Terekenin tespiti davası, miras bırakanın ölümünden sonra geride kalan malvarlığının eksiksiz ve doğru bir şekilde belirlenmesi amacıyla açılan bir davadır. Bu dava, mirasçıların haklarını korumak ve mirasın adil bir şekilde dağıtılmasını sağlamak için önemli bir adımdır.
    Terekenin tespiti davasını açmak için mirasçı olmak gerekir. Mirasçı, miras bırakanın alt soyundan (çocuk, torun), üst soyundan (anne, baba, büyükanne, büyükbaba), eşi veya kardeşlerinden biri olabilir.
    Terekenin tespiti davasında, miras bırakanın malvarlığı, yani taşınır ve taşınmaz malları, parası, alacakları ve borçları tespit edilir. Tereke, miras bırakanın ölüm tarihindeki durumuna göre tespit edilir.
    Terekenin tespiti davası, mirasbırakanın yerleşim yeri sulh hukuk mahkemesinde açılır. Dava, mirasbırakanın ölümünden sonra her zaman açılabilir.
    Terekenin tespiti davasında, hakim, miras bırakanın malvarlığının tespitine yönelik olarak gerekli araştırmaları yapar. Bu araştırmalar sonucunda, hakim, terekenin tespitine karar verir.
    Terekenin tespiti kararı, mirasçıların haklarını korumak için önemli bir hukuki araçtır. Bu karar sayesinde, mirasçılar, miras bırakanın malvarlığını eksiksiz ve doğru bir şekilde öğrenebilirler.
    *Videoda ele alınacak konular şunlardır:*
    * Terekenin tespiti davasının amacı
    * Terekenin tespiti davasını açabilecek kişiler
    * Terekenin tespiti davasında tespit edilecek hususlar
    * Terekenin tespiti davasının açılma yeri ve zamanı
    * Terekenin tespiti davasında hakimin yapacağı işlemler
    *Bu videoyu izleyerek, terekenin tespiti davaları hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.*
    Twitter: / muratezcan
    Instagram: / avmuratezcan
    RUclips: / avmurattezcan
    Facebook: / murat.tezcan.7
    Linkedin: / muratezcan

Комментарии • 24

  • @AvMuratTezcan
    @AvMuratTezcan  10 месяцев назад

    ÖMENLİ NOT:Abone olan kullanıcıların soruları öncelikle yanıtlanacaktır.

  • @celalozdemir9854
    @celalozdemir9854 Месяц назад

    Sizden bazı bilgileri almak istiyorum

  • @bariskoroglu9266
    @bariskoroglu9266 10 дней назад

    60 bın tl fıyat cektıler ben turkıye genelı ıstemıyorum sakarya ve tekırdag ıcın ıstıyorum dedım yok heryere aclıyor bu mahkeme dedıler baya kotu bır durum bırısıde 100 bın cekıor degıısk.

  • @sebahatbas7849
    @sebahatbas7849 Месяц назад

    Merhaba bilinmeyen mirası nasıl buluruz ben veraset ilami çıkarttım ama daha ilerideki mirası car ama bulamadım ne yapmam lazim bilgi verirmisiniz

  • @celalozdemir9854
    @celalozdemir9854 Месяц назад

    Bizim bir araştırma yapan avukatımız var 6 aydır araştıyorum deyip dava açmıyor Neyapmam lazım yardımcı olurmusunuz size nasıl ulaşaniliriz konuşmak istouorum Yardım edermisiniz

  • @loveshine144
    @loveshine144 10 месяцев назад +2

    genç avukatların ne zaman böyle ofisi olacak ya üfff

  • @Omer-w8i3q
    @Omer-w8i3q 2 месяца назад

    Murat abi selam aleyküm abi bizim bi evimizvar 6 kardeşiz evkimeverilir

  • @9797-d3v
    @9797-d3v 3 месяца назад

    terekenin tespiti davalarında yargılama giderleri tespit edilen terekenin meblağı ile orantılı olmalıdır. bir kaç kademe belirlenir. yüksek meblağlarda bir tespit yapıldı ise yargılama masrafı (harçlar) ona göre iki kat şeklinde alınmalıdır.

  • @selcukakan652
    @selcukakan652 9 месяцев назад

    Tereke davası vefat eden kişi için mı açılıyor. Yani diyelim babam vefat etti ben babamdan miras kalıp kalmadiğinimı ögrenmiş oluyorum. ? Eğer öyle ise diyelim babam üzerinde mal varlığı yok ama dedemin adına henüz paylaşılmamış veraset ilamı verilmemiş yerler var . Tereke davası açtığımızda dedemdem kalan bu yerlerin bilgiside çıkar mı ?

  • @YASEMİNGEDİK-t6j
    @YASEMİNGEDİK-t6j 7 месяцев назад

    Eşimin ölen kardeşinin varlıklarını ve borçlarını eşi ve çocukları red etti.Tereke dosyası satışa çıktı varlıklar ancak ölen kişinin kardeşide ortaktı varlıklara resmi olarak satılmasını istemedi ve borçları ödedi ve tereke dosyasına haklarım saklı kalmak şartıyla dilekçe verdik.Tereke kapandı.Babaları mirasçıllık belgesi talep ediyor.Başka mirasçı yok .Alabilirmi?

  • @sezaielmaz95
    @sezaielmaz95 10 месяцев назад

    Sayın hocam, bu değerli bilgileriniz için teşekkürler!

  • @ahmetesad857
    @ahmetesad857 10 месяцев назад

    Üstad merhaba iyi çalışmalar. Depremden sonra daha önce imara açık olan arsa depremden sonra imar değişikliği ile afet riskli alan/yapı yasaklı alan ilan edildi. İmarın iptali hariç maddi zararı gidermeye yönelik bir düzenleme var mı? İstimlak yada yerine başka parsel verme vb. Bir düzenleme var mı acaba? Belediye hiçbir bedel ödemeden arsayı hiç etti.

  • @munevverbasyurt8715
    @munevverbasyurt8715 10 месяцев назад

    Merhaba...biz 10 kardeşiz...7 kişi erkek kardeşimize vekaletname bıraktık...vekaletname kullanarak tarlaları şatış gösterip almış...tekrar dava açıp geri alabillirmiyiz

    • @AvMuratTezcan
      @AvMuratTezcan  10 месяцев назад

      Vekaleti kötüye kullanma nedeniyle tapu ve iptal tescil davası açılabilir.

  • @erkank.8089
    @erkank.8089 10 месяцев назад

    Murat Bey Merhaba;
    Hataydaki deprem sonrası ailemin ve babamın deprem sonrası evlerimiz ağır hasar aldı ve sonraki süreçte yıkıldı.Köyde 2.derece arkeojik sit alanı ilan edilen bir arsamız var.Deprem sonrası ev yapmak için Hatay Bölge Koruma Kuruluna dilekçe vererek arsa üzerinde kazı çalışması yapılmasını ve sit irdelenmesi yapılması talep ettik.Sit kararının aynen korunması kararı çıktı Yüzeysel inceleme yapıldı .Kazı sondaj çalışması yapılmadı.Ev yapma hayalimizde suya düştü.Belki depremi yaşamış bir bölgede farklı davranacaklarını düşündüm.Bu aşama neler yapabilirim hukuki olarak.Tek düşüncem ailem güvenle yaşayacağımız ev.Sizin videlarınızı izlerken bir videodaki yorumda Antakyada bizimli aynı durumda birine yardımlarınızla sit sorununu çözdüğünü belirtmişti.Biz bu kadar bahtsızki elimizde hisseli küçük bir tarla vardı ona da Toki el koydu .Geçenlerde bu konuyla ilgili soruma da cevap vermiştiniz Teşekkürler.

    • @AvMuratTezcan
      @AvMuratTezcan  10 месяцев назад

      İdari işlemin iptali davasını açabilirsiniz. Ayrıca arkeolojik sit alanlarında trampa da mevcut.

  • @bisak.t3758
    @bisak.t3758 10 месяцев назад

    Noterde yapilan mirastan veragat sözlesmelerinin süreleri varmidir?seneler önce yapilmis ve feragat eden kisiler feragat ettikleri mirasin karsiliginda Ödeme miktarida belirtilmis yani karsiligini almislar. Rica ediyoruz cevaplarsaniz tesekürler.

    • @AvMuratTezcan
      @AvMuratTezcan  10 месяцев назад +1

      hayır süre yok yeni bir işlem yapılmadıysa

    • @bisak.t3758
      @bisak.t3758 10 месяцев назад

      ​​​​​​​​​​@@AvMuratTezcan7:10 sagolun hocam yeni bir islem derken miras birakanin vefatindan sonra mirastan ivazli veragat eden kisi ortakligi giderme davasi aciyor, dava acma hakki varmi?bu sözlesmenin zaman asimi olma ihtimalini size sormustum ayrica lehine veragat ettikleri kardeste gecen sene malesfki vefat ediyor ama lehine veragat edilen kardesin esi ve cocuklari hayattalar.