Sunt macaragiu de meserie, lucrez pe macara turn in construcții, așa că vorbesc in cunoștință de cauză legat de rigla de nivelat betonul. Am văzut variantă mecanică de la Honda care are exact același rezultat ca și cea improvizată de dulgheri pe șantier. Cui nu îi place soluția să se uite la clipuri cu beton auto-compactant poate se vor simți mai bine. Legat de acest canal, vă urmăresc de la început și apreciez munca depusă în împărtășirea cunoștințelor dumneavoastră. Mult respect și spor să aveți in terminarea cu succes a unui proiect atât de minunat precum propriul dumneavoastră cămin. Cu riscul de. A mă repeta, vă cer încă odată să nu mai faceți comentarii legate de feedback-ul negativ din comentarii. Parcă strică cumva tot mesajul clipului acel moment negativ in care menționați despre cei ce comentează degeaba. Mereu se vor găsi, internetul asta face, îi dă voce oricărui specimen in ziua de azi. Legat de scara de la intrare din beton vă recomand să urmăriți câteva materiale ale inginerului Marius Soflete dacă veți căuta numele lui pe RUclips îi veți găsi canalul, acolo are materiale foarte bune despre punți termice cu măsurători mai exacte /tehnice. Să aveți grijă la soluțiile alese.
Buna ziua si multumim de comentariu, aprecierea si informatiile aduse de dvs. Legat de reactia la comentariile negative, aveti dreptate, mereu se vor gasi voci si pro si contra, pe viitor nu cred ca vom mai investi atatea emotii cu heater-ii, pur si simplu vom sterge comentariul si daca va fi cazul, vom bloca user-ul. Multumim!
Aceste clipuri ale Dvs au un caracter educativ . Normal eu care am armat clădiri in Spania și România am un punct de vedere asupra celor arătate și relatate . Ceea ce nu se ia in calcul legislația și normele im construcții la fiecare țara . De exemplu seismul din 77 la noi a modificat aproape total proiectarea in construcții . După 2000 când am trecut in EU am trecut in zona consumismului , normativele in construcții au depășit orice limita . Sper sa nu supăr pe nimeni ! Cu stima , Sorin
Foarte frumos totul!Cel putin pentru mine,o mare sursa de inspiratie!Astept cu nerabdare video-urile etapelor urmatoare.Baftă in continuare!Doamne ajută!
E asa de frumoasa constructia! Parca stie si ea ca e speciala. Si imi pare ca asta si emite in jur! Fantastic ce inseamna sa faci din inima si cuget ceva. Ai in ea amprenta dtale dle B. Ai realizat un lucru-viu. F frumos ! Casa asta o sa te rasplateasca din plin cat o sa fii in ea! Felicitari!
Domnul Begu nu va mai faceti zilele amare cu comentariile celor care nu cunosc principii, tehnologii si materiale folosite in constructii. Nu faceti decat sa va consumati din resursele dvs. ceea ce nu este un lucru oportun. Am observat ca nu este primul video in care semnalati astfel de situatii. Pentru cine are ochi sa vada, urechi sa auda si minte sa priceapa rolul materialelor video postate este un lucru bun. Pentru restul este doar un moment in care se cred mai experimentati si invatati in ale constructiilor (si nu numai), dar in realitate habar nu au ce este marca sau clasa betonului etc. . Mult succes in continuare !
Buna ziua si multumim pentru sustinere. Intelegem si noi ca nu trebuie sa reactionam, insa uneori mai reactionam (poate datorita stresului, poate din dorinta sa faci totul super bine si vin unii cu critica, parca ti se duce toata placerea...). Multumim!
Felicitari si multumiri pentru efortul de a impartasi atat de explicit celor care intentioneaza sa construiasca. De acum vor fi antrenati psihic pentru ceea ce va urma pentru ei, informare tehnica si ce trebuie sa urmareasca.
Salut am si io o antrebare vreu sa ma apuc de costructie acum am primul nivel ridicat si vreu sa ridic al doilea nivel am 256 metri patrati ce fier beton si ct miar trebuie
Salut! Frumoasa serie de clipuri, multe argumente, exemple. Am si eu o intrebare, nefiind in domeniu: Exista vreo regula pentru cat de mult trebuie vibrat betonul? Eventual vreo limita si ce se intampla daca il vibrezi prea mult.. Imi imaginez ca s-ar lasa prundisul la fund si ar iesi laptele deasupra..dar e doar o parere.
Salut, poliester extrudat nu ai pus la placa? Eu o sa torn in curand ultima placa (cea de peste etaj) si o sa pun in partea de jos poliester extrudat (exact ca in placa de la planseu). Ce parere ai de asta?
Totul arata bine..... Ai o echipa buna! Observ multa munca depusa numai cu coloanele si plansee.... inteleg ca e tarziu pt tine dar oare sistemul CLT nu e mai ok?
Multumim de comentariu si apreciere! CLT in Moldova nu am gasit, si in genere cu casele din lemn in Moldova sunt probleme (nu avem mesteri, nu avem lemn de calitate, costul e exagerat de scump etc). In Romania situatia e mult mai buna piata caselor din lemn, la noi...
La cat de elegant e lucrat ar fi si culmea sa ai pod si sa uiti de golul pentru scara. Ca sa nu mai zic ca a specificat de cateva ori de suporturile incastrate in beton pentru scara exterioara
Salut, nu stim deoarece constructia unei case se priveste in cumul, de la groapa pana la ultima turnare, cantitatile de fier, lemn si alte materiale se iau pentru tot santierul, betonul se comanda deja pentru fiecare turnare, si manopera deja la fel se ia in cumul. Construim case la rosu, insa nici noi, nici companiile serioase nu se vor apuca de a turna doar o placa, poate gasiti niste echipe de muncitori care sa va faca o astfel de lucrare.
Salut. Am și eu o întrebare poate ai mai primito nu am citit toate comentariile. Am văzut că nu ai folosit deloc polistiren.. in special sub prima placa unde nu se mai poate interveni....doar o simplă folie. Care e motivul?? Ai izolat foarte bine roata tota fundatia dar na am văzut la alti că e necesar să pui și polistiren pentru eventualele pierderi energetice și pentru eficienta energetica?? Foarte bine lucrat pe cadre.felicitari
#67 Când putem decofra și încărca betonul pentru urmatoarele lucrari? - ruclips.net/video/Ji4NuTGmhkY/видео.html #78 Decofrare planseu din beton armat intre Parter si Etaj - ruclips.net/video/LLkkoFTe0lk/видео.html
Am folosit panouri din lemn obisnuite (nu Pal, nu metal, nu altele). Se decofreaza relativ usor, depinde. Tencuiala se va prinde mai bine deoarece suprafata nu iese neteda.
Asa o inclinatie mica la casa nu are relevanta la eficienta energetica, trebuie facut studiu de solarizare si in functie de arhitectura casei nu se aplica obligatoriu regula coordonatelor geografice (coordonatele geografice sunt mai degraba consultative in prima faza), criteriile de pozitionare ar fi trebuit sa tina cont si de regulile urbane (vorbesc doar de principii nu este o critica, in tarile vestice regulile urbane sunt lege, in tarile estice nu prea exista si fiecare proiecteaza ca pe camp ne tinand cont de vecinatati, posibil ca sa sa fie bine pozitionata casa). Razele soarelui la incalzirea zidurilor are efect maxim la rasarit si la apus iarna cand radiatia bate aproape perpendicular pe zidurile casei (criteriul pozitionarii unei case cu functiunile de noapte sau living spre sud nu este pentru ca razele soarelui sa intre in casa ci mai degrama pentru ca razele sa incalzeasca zidurile exterioare din acele zone). Exista si conceptul de incalzire a casei pe interior prin ferestre dar este o arhitectura complicata care tine de toate pozitiilee soarelui in toate sezoanele, o functionaltate resrictionata de conceptul de incalzire si cu ferestre inteligente care filtreaza radiatia soarelui in functie de sezoane (un fel de geamuri heliomatice) cu dimensiuni calculate pentru o proiectie a luminii calculata in interior. Sper sa nu fiu dat afara de pe canal, parerea mea este ca o abordare cu o inclatie chiar mai mare ar fi fost o alegere mai fericita din considerente estetice argumentabile cu logica.
Buna ziua si multumesc pentru comentariul detaliat. Nu o sa il sterg, nu avem de ce, e o opinie expusa foarte bine. Totusi putin va contrazicem, am realizat proiectarea, modelarile si calculele de eficienta energetica pentru cazul nostru dupa toata rigoarea si regulile obligatorii dictate de Passive House Institute (Standardul de casa pasiva e cel mai "aspru" din prezent in lume), si va pot spune ca si aceasta inclinatie de 15 grade (ideal trebuia 30 grade), ne ajuta foarte mult. Si da - am facut calcule de radiatie solara (pentru incalzire) si umbrire (pentru racire), si calculele date implica zeci de parametri, incepand cu pozitie geografica, inaltimea fata de nivelul marii, echinoctiu, solstitiu, si pana la obiectele si casele din jur cum ne influenteaza radiatia si umbrirea, ca sa nu mai zic ca avem calcule pe fiecare latura ce pierderi si castiguri de energie avem datorita solarizarii si tamplarii . Si da - am ales 15 grade ca un mijloc de aur intre necesitatea de a o inclina 30 grade versus 0 grade inclinatie cum ar fi fost ca la toti, daca o inclinam mai mult de 15 grade ne crea ceva mici probleme cu arhitectura finala a lotului de teren. Intr-un cuvant, avem toate calculele la zi, au fost vazute si am trecut pre-certificarea Passive House, acum suntem la executie a tot ce s-a proiectat circa 9 luni de zile. Merci!
Buna ziua,recent am turnat o placa de beton de circa 40 M2 și m-am cam certat cu soția pentru că a zis că am folosit prea mulți saci de ciment 38 la număr.Am făcut prea tare betonul sau e ok.Grosimea placi este de 10-12 cm.Isi poate da cineva cu părerea , mulțumesc frumos!
Buna ziua, pai nimeni nu se poate da cu parerea deoarece pentru a se forma o parere, e necesar sa stim nimim reteta betonului (ca nu are doar ciment), volumul turnat, conditiile de lucru, conditiile de punere in opera, ingrijirea betonului dupa turnare, cofrarea etc. Cu placere!
Sunt macaragiu de meserie, lucrez pe macara turn in construcții, așa că vorbesc in cunoștință de cauză legat de rigla de nivelat betonul. Am văzut variantă mecanică de la Honda care are exact același rezultat ca și cea improvizată de dulgheri pe șantier. Cui nu îi place soluția să se uite la clipuri cu beton auto-compactant poate se vor simți mai bine.
Legat de acest canal, vă urmăresc de la început și apreciez munca depusă în împărtășirea cunoștințelor dumneavoastră. Mult respect și spor să aveți in terminarea cu succes a unui proiect atât de minunat precum propriul dumneavoastră cămin.
Cu riscul de. A mă repeta, vă cer încă odată să nu mai faceți comentarii legate de feedback-ul negativ din comentarii. Parcă strică cumva tot mesajul clipului acel moment negativ in care menționați despre cei ce comentează degeaba. Mereu se vor găsi, internetul asta face, îi dă voce oricărui specimen in ziua de azi.
Legat de scara de la intrare din beton vă recomand să urmăriți câteva materiale ale inginerului Marius Soflete dacă veți căuta numele lui pe RUclips îi veți găsi canalul, acolo are materiale foarte bune despre punți termice cu măsurători mai exacte /tehnice. Să aveți grijă la soluțiile alese.
Buna ziua si multumim de comentariu, aprecierea si informatiile aduse de dvs. Legat de reactia la comentariile negative, aveti dreptate, mereu se vor gasi voci si pro si contra, pe viitor nu cred ca vom mai investi atatea emotii cu heater-ii, pur si simplu vom sterge comentariul si daca va fi cazul, vom bloca user-ul. Multumim!
Aceste clipuri ale Dvs au un caracter educativ . Normal eu care am armat clădiri in Spania și România am un punct de vedere asupra celor arătate și relatate . Ceea ce nu se ia in calcul legislația și normele im construcții la fiecare țara . De exemplu seismul din 77 la noi a modificat aproape total proiectarea in construcții . După 2000 când am trecut in EU am trecut in zona consumismului , normativele in construcții au depășit orice limita . Sper sa nu supăr pe nimeni !
Cu stima ,
Sorin
Super frumos îți lucrează oameni.
Multumim de apreciere!
Evoluția casei arată extraordinar de bine. Respect!
Va multumim!
Foarte frumos totul!Cel putin pentru mine,o mare sursa de inspiratie!Astept cu nerabdare video-urile etapelor urmatoare.Baftă in continuare!Doamne ajută!
Multumim, Da Doamne! Cu multa placere!
Totul ca la carte , foarte frumos lucrat .
Felicitări !
Multumim frumos!
E asa de frumoasa constructia! Parca stie si ea ca e speciala. Si imi pare ca asta si emite in jur! Fantastic ce inseamna sa faci din inima si cuget ceva. Ai in ea amprenta dtale dle B. Ai realizat un lucru-viu. F frumos ! Casa asta o sa te rasplateasca din plin cat o sa fii in ea! Felicitari!
Multumim frumos pentru cuvintele frumoase!
Domnul Begu nu va mai faceti zilele amare cu comentariile celor care nu cunosc principii, tehnologii si materiale folosite in constructii. Nu faceti decat sa va consumati din resursele dvs. ceea ce nu este un lucru oportun. Am observat ca nu este primul video in care semnalati astfel de situatii. Pentru cine are ochi sa vada, urechi sa auda si minte sa priceapa rolul materialelor video postate este un lucru bun. Pentru restul este doar un moment in care se cred mai experimentati si invatati in ale constructiilor (si nu numai), dar in realitate habar nu au ce este marca sau clasa betonului etc. . Mult succes in continuare !
Buna ziua si multumim pentru sustinere. Intelegem si noi ca nu trebuie sa reactionam, insa uneori mai reactionam (poate datorita stresului, poate din dorinta sa faci totul super bine si vin unii cu critica, parca ti se duce toata placerea...). Multumim!
Multumesc mult ptr informatiele date de dvs nu le am eu cu constuitu dar imi place sa ma uit la dvs cum prezentatii Multumesc incodata !
Cu multa placere!
Felicitari si multumiri pentru efortul de a impartasi atat de explicit celor care intentioneaza sa construiasca. De acum vor fi antrenati psihic pentru ceea ce va urma pentru ei, informare tehnica si ce trebuie sa urmareasca.
Multumim mult! Speram ca video-urile noastre sa ofere mai multe raspunsuri celor care doresc sa se construiasca!
Asteaptam cu drag urmatoarele video♤uri .Mult spor!!
Saptamana care vine va fi una cu video-surprize, adica subiecte ce inca nu a vazut RUclips-ul nostru )))
Frumos lucrat si profi,felicitari😉✌
Merci mult!
Bună , cat timp a durat legatul fierului peste planșeu
Ce este mai ieftin pentru o casă de 100 mp,un tavan pe structură de lemn sau beton armat?
Este bine, s-au este rău să punem folie peste cofrag la placa peste nivel? Vă mulțumesc frumos, aștept răspunsul d-voastră.
Bravos
Merci!
Buna ziua asi avea o întrebare cam cate buc de fier de 12 m intra la o placa pt planseu de 186 mp vă multumesc
Salut am si io o antrebare vreu sa ma apuc de costructie acum am primul nivel ridicat si vreu sa ridic al doilea nivel am 256 metri patrati ce fier beton si ct miar trebuie
Iese frumoasă casă 🥰🥰 eu am fost mai optimist și am crezut că o acoperi până la iarnă și dupaia te apuci de pereți 👍👍🤝
Multumim frumos. De zidarie deja ne-am apucat!
Brava Valy
Meserie la mustață 🤗😇👍👌
Merci, ne staruim )))
@@EnciclopediaConstructiilor 👍👌🤗
Bravo Bravo 👍👍👍👍
Multumim!
Salut! Frumoasa serie de clipuri, multe argumente, exemple. Am si eu o intrebare, nefiind in domeniu: Exista vreo regula pentru cat de mult trebuie vibrat betonul? Eventual vreo limita si ce se intampla daca il vibrezi prea mult.. Imi imaginez ca s-ar lasa prundisul la fund si ar iesi laptele deasupra..dar e doar o parere.
Rigla vibranta te ajuta sa mai scoți aerul din beton....
Cum se numeste armatura placii prezentate?
Am de dat josul acoperiș ul curent si vreau sa-l fac plat placa betonat turnata. Va interesează?
fain progresul !
merci!
Salut, poliester extrudat nu ai pus la placa?
Eu o sa torn in curand ultima placa (cea de peste etaj) si o sa pun in partea de jos poliester extrudat (exact ca in placa de la planseu). Ce parere ai de asta?
Salut, foarte si foarte rea!!! Nu stim de unde a aparut aceasta moda, insa mereu sunt probleme dupa!!!
Totul arata bine..... Ai o echipa buna! Observ multa munca depusa numai cu coloanele si plansee.... inteleg ca e tarziu pt tine dar oare sistemul CLT nu e mai ok?
Multumim de comentariu si apreciere! CLT in Moldova nu am gasit, si in genere cu casele din lemn in Moldova sunt probleme (nu avem mesteri, nu avem lemn de calitate, costul e exagerat de scump etc). In Romania situatia e mult mai buna piata caselor din lemn, la noi...
Buna ziua am o intrebare . ai uitat de golul ptr casă scării sau ai alta varianta?
Tocmai zicea în video că planșeul turnat reprezintă și acoperișul. Data viitoare porniți și sonorul împreună cu video-ul🤷🏼♂️
La cat de elegant e lucrat ar fi si culmea sa ai pod si sa uiti de golul pentru scara. Ca sa nu mai zic ca a specificat de cateva ori de suporturile incastrate in beton pentru scara exterioara
@@cipriansarbu1721 Mai beau unii.. o cana de ceai in plus!
Avem golul pentru casa scarii intre parter si etaj. Deja de la etaj in sus nu vom avea un astfel de gol, accesul pe acoperisul plat va fi de afara.
Salut ce preț ar avea o placa 13x8 cofrat fier și turnat,
Salut, nu stim deoarece constructia unei case se priveste in cumul, de la groapa pana la ultima turnare, cantitatile de fier, lemn si alte materiale se iau pentru tot santierul, betonul se comanda deja pentru fiecare turnare, si manopera deja la fel se ia in cumul. Construim case la rosu, insa nici noi, nici companiile serioase nu se vor apuca de a turna doar o placa, poate gasiti niste echipe de muncitori care sa va faca o astfel de lucrare.
Salut. Am și eu o întrebare poate ai mai primito nu am citit toate comentariile. Am văzut că nu ai folosit deloc polistiren.. in special sub prima placa unde nu se mai poate interveni....doar o simplă folie. Care e motivul?? Ai izolat foarte bine roata tota fundatia dar na am văzut la alti că e necesar să pui și polistiren pentru eventualele pierderi energetice și pentru eficienta energetica?? Foarte bine lucrat pe cadre.felicitari
Nu se recomanda polistirenul pe placa
Buna ziua am intrebare executati lucrari si in romania zona bacau?
Buna ziua, deocamdata in 2021 si poate 2022 realizam doar in Moldova, ulterior posibil sa avansam si pe zona Romaniei, vom vedea. Merci!
Cate zile trebuie lasata placa de beton sa se usuce pana la zidire? Va multumesc!
#67 Când putem decofra și încărca betonul pentru urmatoarele lucrari? - ruclips.net/video/Ji4NuTGmhkY/видео.html
#78 Decofrare planseu din beton armat intre Parter si Etaj - ruclips.net/video/LLkkoFTe0lk/видео.html
Cum ati hidroizolat fundatia?este video?
Este, orice etapa si pas al acestei constructii este documentat si publicat.
Ce fel de panouri ai folosit pt cofraj ? Se decofrează ușor ? Poți tencui cu ușurintă pe urmă tavanele ?
Am folosit panouri din lemn obisnuite (nu Pal, nu metal, nu altele). Se decofreaza relativ usor, depinde. Tencuiala se va prinde mai bine deoarece suprafata nu iese neteda.
@@EnciclopediaConstructiilor mă gândeam că sunt panouri doka
Super!!!
Multumim!
Ai acoperis de tip terasa sau cu tigla? Daca e cu tigla, unde e golul de acces pt pod?
Tip terasa. Sunt date explicatii detaliate in videoclipurile din urma. E aiurea sa repeti aceelasi raspunsuri de n ori. No offence.
Acoperisul va fi unul de tip terasa. Multumim dnul Ciprian pentru raspuns.
Asa o inclinatie mica la casa nu are relevanta la eficienta energetica, trebuie facut studiu de solarizare si in functie de arhitectura casei nu se aplica obligatoriu regula coordonatelor geografice (coordonatele geografice sunt mai degraba consultative in prima faza), criteriile de pozitionare ar fi trebuit sa tina cont si de regulile urbane (vorbesc doar de principii nu este o critica, in tarile vestice regulile urbane sunt lege, in tarile estice nu prea exista si fiecare proiecteaza ca pe camp ne tinand cont de vecinatati, posibil ca sa sa fie bine pozitionata casa). Razele soarelui la incalzirea zidurilor are efect maxim la rasarit si la apus iarna cand radiatia bate aproape perpendicular pe zidurile casei (criteriul pozitionarii unei case cu functiunile de noapte sau living spre sud nu este pentru ca razele soarelui sa intre in casa ci mai degrama pentru ca razele sa incalzeasca zidurile exterioare din acele zone). Exista si conceptul de incalzire a casei pe interior prin ferestre dar este o arhitectura complicata care tine de toate pozitiilee soarelui in toate sezoanele, o functionaltate resrictionata de conceptul de incalzire si cu ferestre inteligente care filtreaza radiatia soarelui in functie de sezoane (un fel de geamuri heliomatice) cu dimensiuni calculate pentru o proiectie a luminii calculata in interior. Sper sa nu fiu dat afara de pe canal, parerea mea este ca o abordare cu o inclatie chiar mai mare ar fi fost o alegere mai fericita din considerente estetice argumentabile cu logica.
Buna ziua si multumesc pentru comentariul detaliat. Nu o sa il sterg, nu avem de ce, e o opinie expusa foarte bine.
Totusi putin va contrazicem, am realizat proiectarea, modelarile si calculele de eficienta energetica pentru cazul nostru dupa toata rigoarea si regulile obligatorii dictate de Passive House Institute (Standardul de casa pasiva e cel mai "aspru" din prezent in lume), si va pot spune ca si aceasta inclinatie de 15 grade (ideal trebuia 30 grade), ne ajuta foarte mult. Si da - am facut calcule de radiatie solara (pentru incalzire) si umbrire (pentru racire), si calculele date implica zeci de parametri, incepand cu pozitie geografica, inaltimea fata de nivelul marii, echinoctiu, solstitiu, si pana la obiectele si casele din jur cum ne influenteaza radiatia si umbrirea, ca sa nu mai zic ca avem calcule pe fiecare latura ce pierderi si castiguri de energie avem datorita solarizarii si tamplarii . Si da - am ales 15 grade ca un mijloc de aur intre necesitatea de a o inclina 30 grade versus 0 grade inclinatie cum ar fi fost ca la toti, daca o inclinam mai mult de 15 grade ne crea ceva mici probleme cu arhitectura finala a lotului de teren. Intr-un cuvant, avem toate calculele la zi, au fost vazute si am trecut pre-certificarea Passive House, acum suntem la executie a tot ce s-a proiectat circa 9 luni de zile. Merci!
Suuper
Multumim!
Buna ziua,recent am turnat o placa de beton de circa 40 M2 și m-am cam certat cu soția pentru că a zis că am folosit prea mulți saci de ciment 38 la număr.Am făcut prea tare betonul sau e ok.Grosimea placi este de 10-12 cm.Isi poate da cineva cu părerea , mulțumesc frumos!
Buna ziua, pai nimeni nu se poate da cu parerea deoarece pentru a se forma o parere, e necesar sa stim nimim reteta betonului (ca nu are doar ciment), volumul turnat, conditiile de lucru, conditiile de punere in opera, ingrijirea betonului dupa turnare, cofrarea etc. Cu placere!
Grosimea minima data de normativ este de 13 cm
Arată fain până acum ! Apropo, la câtă rezistență are, ai putea să mai ridici vreo 2 etaje, faci un mini bloc 😁 ! 👌
Cineva spunea la fel ))) E facuta fix asa cum trebuie!
🤭
Călăreții unde sunt? ?
De ce am avea nevoie de calareti daca avem armare superioara dintr-o parte in alta? Cred ca ati sarit despre momentul armarii...
Nu am înțeles pretul,
20 000=965 euro?
is lei moldovenesti.
AȘTEPTĂM CU DRAG TOTUL
Si aici apari 😂😂
Multumim! Lucram si montam la foc automat sa iasa video-urile cat mai regulat.
Nu-ți mai bate capul cu "inteligenții"
Mulți dintre cârcotași, nu au pus vreodată piciorul în șantier. 😉🤗
Asa vom face!