Godfather (Baba) Öykü ve Film analizi, bölüm 2

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 10 сен 2024
  • Filmde paralel akan öykü eksenleri. Her eksen için üç perdeli yapı kurulabilir mi? Karakterlerin gelişimleri ve öykü eksenleri arasındaki ilişki nedir?

Комментарии • 12

  • @lutfuozdemir
    @lutfuozdemir 4 месяца назад +1

    Yine çok güzel ve bilgilendirici bir bölüm. Ders gibi not alarak izliyorum sizleri teşekkür ederim

    • @BeraatGokkus
      @BeraatGokkus 4 месяца назад

      Biz teşekkür ederiz 🙏🏼

  • @mutlu33
    @mutlu33 4 месяца назад +2

    The Offer dizisi tavsiyeniz icin tesekkurler. Cok iyi bir dizi.

  • @ozlemerden7825
    @ozlemerden7825 3 месяца назад

    Bence de baba 1 daha iyi ve ben de Tom u ayrı bir severim. Film haricindeki bilgiler de oldukça değerliydi. Teşekkürler.

  • @mutlu33
    @mutlu33 4 месяца назад +2

    yeniden izlemem belki gerekiyordur ama Baba ikinci film serideki en iyi film diye dusunuyorum. en kotusu de maalesef Baba 3.

    • @BeraatGokkus
      @BeraatGokkus 4 месяца назад

      Evet bu konu Baba hayranlarını ikiye bölüyor: 1 mi 2 mi daha iyi ?
      Biz de bu konuyu konuştuk. Baba 1 bana göre de daha derli toplu. Filme çekildiği halde konmayan sahneleri de izleyince özellikle kurgu başarısı da göze çarpıyor. 2 daha estetik, daha karmaşık daha entellektüel bir yere konabilir . O da çok iyi bir film. 3’e gelirsek 2 yıl önce Coppola o filmi yeniden yep yeni bir kurguyla yayınladı. Son haliyle 3 daha iyi bir film oldu bence. Coppola da 3’ü 1 ve 2 den ayrı başka bir hikaye başka bir film olarak değerlendiriyor.

  • @denizkus9347
    @denizkus9347 4 месяца назад

    Merhabalar, çok büyük bir cümle olabilir ancak dünyada tanıyabileceğiniz en büyük The Godfather serisi hastasıyım. Size Hakan Bilge'nin yazdığı, üçlemeyle ilgili yazılmış ilk türkçe inceleme kitabı olan The Godfather Mitosu'nu muhakkak ama muhakkak tavsiye ederim. Nasıl evrensel ve dopdolu bir hikaye olduğunun en büyük ispatı. Tek tek tüm sahnelerin incelenmesi, ideolojik duruşu, politik, siyasi, sosyolojik alt metinler vb.

  • @ozlemerden7825
    @ozlemerden7825 3 месяца назад

    Arketiplerle ilgili kısmı dinlerken, kişilerin arketip özelliklerine göre trpki verip hareket etmesi bana Cesur Yeni Dünya da meydana getirilen tipleri düşündürdü niyeyse 🤔

    • @PekiYaSonra
      @PekiYaSonra  3 месяца назад

      "Niyeyse" kısmı önemli. Arketipler birer kalıp değil. Arketipler sadece travma anında görünür olan derinlerdeki kimlikler. Karakterleri bir kalıba sokmuyor aksine karakterler 3 temel eksende içsel ve dışsal etkileşim yaşıyorlar.

  • @furkangazi9095
    @furkangazi9095 Месяц назад

    Gerçekten çok yüzeysel ve basit analizlerle dolu izlediğim en kötü godfather analiziydi. Sadece filmdeki sahneleri söyleyip kör göze parmak şeylere dikkat çekilmiş. Filmi seven ve bi kaç kez izleyen birisi için sinir bozucu düzeyinde bir video

    • @furkangazi9095
      @furkangazi9095 Месяц назад

      Ha bi de eklemek isterim saçma sapan yerlerde kurtlar vadisine sallamışlar. Mesela diyo ki; michael mafyaya kurtlar vadisinde polat gibi girmiyo gideyim de mahalleyi dağıtayım diye.. yahu ne kadar basit bi yorum. Kv ilk 97 izleyen birisi polatın gidem de mahalleyi dağıtayım diyen değil ddvlet tarafından yetiştirilmiş yurtdışı operasyonları yapan rütbeli bir istihbaratçı olduğunu mafyaya devlet tarafından sokulduğunu, bu işe girmemeyi michaeldan daha çok istediğini falan bilir. Aynen elitsiniz baya abi en elit sizsiniz. Kv izlemezsiniz sizin elitliğiniz üst düzey ama yorumlarınız 2 parmak derinlikteki sular kadar sığ…

    • @PekiYaSonra
      @PekiYaSonra  24 дня назад

      Kurtlar Vadisi'ni sevmek ayrı bir şey senaryo yazarlığı açısından eleştirmek ayrı bir şey. Kimse sevginize bir şey demez, diyemez. İnsanlar çok seviyorsa vardır elbet bir sebebi. Kim seviyor neden seviyor belki başka disiplinlerin işidir, sosyal psikoloji vs. gibi... Godfather analizimizle ilgili fikirleriniz için de canınız sağolsun, bizim elimizden gelen budur.