Foarte interesanta filmarea din fantana, parca vedeam un documentar cu o scufundare :). A facut treaba buna pompa. Salutare si spor la treaba, like :)!
Flacaii nostri in totdeauna,au fost inventivi,numa bulangii din guvern,sancru,sifilisu buba neagra,paduchii si lateii,sa i manance,au batut pe la porti straine.
Salut Florin, ești ,,cel mai Tare"! Nu e laudă, e realitate. Nu am mai văzut așa ceva până acum, mulți postează tot felul de chestii interesante, dar ce ai realizat tu nu am mai văzut! Se vede clar un profesionist...ce pot sa mai spun... doar mă înclin cu respect! Succes...nu pot să-ți spun, pentru că vei avea, cu siguranță! Multă sănătate și toate cele bune!
Va salut domnu' Sorin ! Multumesc pentru apreciere si cuvintele alese dar sa stiti ca ma flatati, pentru ca nu sunt un profesionist. Sunt doar un simplu om care s-a gandit sa impartaseasca cu toata lumea o metoda mai la indemana si mai ieftina, ca sa ma exprim astfel, de a curata o fantana. Multa sanatate si numai bine va doresc!
@@FlorinWorldFW nu numai că ești profesionist dar mai ești și modest, ce pot sa mai spun ...! Felicitări! Mai ales că împărtășești și altora, înseamnă multe!
Salutare! Daca te ocupi de acvaristica ai să înțelegi ce urmează să explic. Înainte de 89' se găseau niste tuburi de sticla pentru curățat substratul acvariului. Aproape de capătul tubului care cobora se găsea o îmbinare in T unde se mufa pompa de aer,aerul era împins până acolo după care ajuns in tubul de sticla începea ascensiunea către suprafața apei angrenând și apă+mizeria de pe fundul bazinului. La suprafață era filtrata printr-un burete și trecută înapoi în bazin. Ei bine,pe acest principiu mi-am confecționat din țeavă ppr cu fi32 o conductă care este dusa până în fundul fântânii iar capătul celălalt conectat după ieșirea din fântână la un furtun de evacuare. In paralel am coborât cu o țeavă de ppr mai subțire care se conectează in T cu cea principala la aprox 70cm de fundul puțului. Pe cea subțire introduc aer comprimat cu compresorul la 6-8 Bar. Prin aceasta metodă am reușit să scot tot nisipul și mâlul. Am golit și puțul de vreo 10 ori,mi-au trebuit doua pompe simultan să facă față debitului de apă,evident apa a adus alt mâl,l-am lăsat să se sedimenteze 24h după care iar am extras cu aer comprimat și a fost foarte ok. Am filmat operațiunea,daca găsesc filmul îl voi posta la mine pe canal! Spor la treabă și toate cele bune!
Salutare Andrei... Stiu de dispozitivul acela de curatat substratul din acvariu, am si acum ceva similar numai ca este din plastic. M-am gandit si eu la aceasta solutie pentru a o adapta la curatatul fantanii numai ca, din ecuatie mie imi lipsea la vremea respectiva piesa esentiala, adica compresorul de aer si cum la data aceea un compresor bun costa peste 2.500lei iar pompa pentru apa murdara doar 670lei, am adoptat metoda din clipul de fata... Poate, pe viitor cine stie... cand voi cumpara un compresor cu toate ca la preturile actuale putin probabil... voi incerca si cu metoda descrisa de tine. Iti multumesc mult pentru apreciere, comentariu si explicarea in detaliu a metodei folosite de tine, este deosebit de utila informatia. Numai bine, toate cele bune iti doresc!
@@FlorinWorldFW Salut Florin! Mulțumesc și eu,mi-ai dat o idee așa că am căutat frânturile mele de filmări cu "fapta" le-am "cârpit" și am înjghebat un film pe care tocmai îl încarc pe canalul meu de RUclips. Seară frumoasă!
Salut. Ma intereseaza si pe mine un sistem de evacuare a apei cu nisip si mâl din fantâna, dat fiind faptul ca la putul meu a fost facut acum vreo 50 de ani, din tuburi de ciment cu diametrul de 300. Acum vreo 12-14 ani am chemat pe cineva sa-l denisipez si mi-a spus ca este mai bine dupa ce-l curătă, sa-i bage si o teava de plastic in mijloc pentru ca o sa fie mai bine. Au taiat teava de plastic cu bomfaierul si au fost toate bune si frumoase până acum, când a inceput sa vina apa cu impuritati si nisip la robinet...problema mea este ca eu nu pot sa bag o pompa asemanatoare cu cea prezentata in videoclip pentru ca nu-mi permite diametrul tevii de plastic care este de 110... Daca poti sa ma ajuti si pe mine cu o schiță...un desen ceva, sa pot face si eu pompa cu actionare pneumatica din exterior. Multumesc mult.
Va salut si multumesc pentru comentariu si apreciere. O sa tin cont de sugestia dvs. iar la urmatorul proces de curatare al fantanii voi incerca realizarea unui nou clip care sa surprinda in mod special aceste aspecte de interes. Numai bine, toate cele bune...
Se poate rezolva. O sa am in vedere pe viitor realizarea unui nou clip in care o sa incerc sa surprind acest aspect plus cantitatea de nisip scoasa... Multumesc pentru apreciere si comentariu!
Salutare... Am avut in trecut montat in locul lantului cablu din otel zincat dar ruginea foarte repede si cand apuca o spira din el sa se rupa si sa iasa... trebuia inlocuit in intregime tot cablul... asa ca, am optat pentru clasicul lant...
Superbă prezentare. Limbaj și lămurire pt privitor.. ...... Vă rog suneți- mi dacă acea cameră video permite ,,,inspectarea"" tuburilor... Suspectez la mine blocarea accesului in tuburile inguste din profunzime.. ( in zonă.. se pun 5- 6 tuburi de 200 mm in partea de jos cea mai profundă, apoi cele de 300mm.... Așa știu puțarii.. zonei. ) Mulțumesc mult !!!
Multumesc pentru apreciere si comentariu. Camera folosita pentru filmarea din fantana este o camera de actiune, este un Dji Osmo Action, este una dintre camerele pe care le folosesc in realizarea clipurilor prezente pe canalul meu de RUclips, cameră căreia la filmarea din fantana, i-am atasat o lanterna pe led-uri rezistenta la apa. Personal consider ca la fel de bine poate fi folosit in acest scop si un GoPro sau orice alta camera de actiune rezistenta la scufundari sub apa, insa retineti ca totusi exista un risc daca aveti de gand sa procedati cum am facut eu, in sensul ca puteti distruge camera sau cumva sa va ramana blocata in puțul pe care doriti să-l inspectați, fapt pentru care nu va recomand si nu sfatuiesc pe nimeni sa procedeze ca si mine, ceea ce am facut eu am facut pe propria raspundere, astfel incat daca cineva procedeaza ca si mine, și iși distruge camera, personal ma exonerez de orice raspundere in acest sens. Numai bine, toate cele bune vă doresc!
Salutare... Multumesc pentru comentariu si apreciere! Este destula mizerie si nisip acumulat in fantana datorita infiltratiilor ce au loc in urma ploilor insemnate cantitativ...imi aduc aminte cum era cu mai bine de 40 ani in urma cand parintii mei au facut fantana si erau mai multe tuburi pline cu apa...
Salutare... Multumesc pentru comentariu si apreciere! Pompa pentru apă murdară folosita in acest clip este modelul DDT V1500T si puteti afla mai multe despre ea daca vizionati clipul de prezentare de aici: ruclips.net/video/lLShn7ZrED8C/видео.htmllip, precum si un TEST REAL DEBIT | Câtă apă poate scoate in 3 minute pompa submersibilă pentru apă murdară DDT V1500T - ruclips.net/video/d-xou02XJxw/видео.html
@@ioansemeniuc3132 Cand am cumparat-o eu in noiembrie 2020, am platit pe ea 670lei impreuna cu furtun de pompier de 20m lungime plus sufa metalica de 25m lungime. Atunci, fara a nu face nici un fel de reclama, am cumparat-o de la Cezona, acolo avea pretul cel mai bun... Acum, in prezent, nu mai stiu cat este pretul sau daca se mai gaseste pe undeva la vanzare acest model, stiu ca m-a mai intrebat cineva si se plangea ca nu o gaseste pe nicaieri la vanzare pe stoc... Dati un search pe browserul dvs. de internet dupa denumirea " Pompa pentru apa murdara DDT V1500T " si, sa fiti atent sa verificati daca are caracteristici tehnice direct proportionale cu ceea ce vreti dvs. sa o puneti sa faca, este foarte important acest aspect cand doriti sa cumarati o pompa pentru apa murdara. Numai bine toate cele bune, va doresc!
Multumesc pentru apreciere si comentariu. Din pacate, cred ca aveti slabe sanse sa mai gasiti pompa aceasta de vanzare pe undeva. Din cate cunosc a fost inlocuita cu o alta varianta constructiva mai slaba care nu mai are aceleasi specificatii tehnice, respectiv adancimea de absorbtie si inaltimea de refulare sunt cu mult mai mici in comparatie cu pompa pentru apa murdara pe care am cumparat-o eu cu mai bine de 3 ani in urma si pe care ati putut sa o vedeti la treaba in clipul de fata...
Vă Salut! Am și eu o fântâna cu o adâncime maxima de 12 metri, în care se regăsește doar 7 metri de apa. Doresc sa alimentez cu aceasta pompa un bazin pentru irigarea plantelor care se află la o distanță de aproximativ 60 metri, față de fântână. După părerea dumneavoastră, ca și un utilizator al acestui produs, considerați că ar fi capabilă sa împingă coloana de apa raportat la specificațiile menționate mai sus?
Salutare... Nu stiu ce sa zic... Destul de multi cei 60m... mai bine cumparati o pompa submersibila special conceputa pentru a reusi sa impinga apa pe o asemenea distanta... Numai bine, toate cele bune...
Salut. Super clip. Apreciez munca depusa. De curand mi-am luat o casuta la tara si am o fantana zidita cu piatra. Cum imi recomanzi sa o curat? Apa e usor tulbure si nu s-a mai folosit fantana in ultimii 2 ani decat foarte putin. Nu ma pricep in acest domeniu si de aceea intreb. Multumesc
Salut Domnu'... Multumesc mult pentru apreciere si pentru comentariu. Nici eu nu sunt un expert dar vorba aceea "romanul se pricepe la toate" sau "nevoia te invata sau te obliga" au fost termenii, ca sa ma exprim asa care m-au determinat si pe mine sa ma documentez, sa pun osu' la treaba cum se zice si daca tot am gasit aceasta solutie cat de cat eficienta si functionala am zis sa nu tin pentru mine doar, sa impartasesc si cu restul celor aflati in dilema rezolvarii problemei de a curata, decolmata si denisipa o fantana de apa potabila cat mai eficient, cu costuri cat mai reduse si bineinteles cat mai rapid posibil... Asta, pe scurt ca o mica introducere legat de priceperea in domeniu... Referitor la fantana aceea zidita din piatra, asa se faceau pe timpuri fantanile la tara, mai tarziu s-au inventat tuburile din beton... Genul acela de fantana, pe vremuri, de regula, se curata vara cand nivelul de apa era destul de scazut, in sensul ca scoteau cam toata apa din ea si fiind o fantana destul de larga in diametru, era coborat cu o franghie un om pe fundul fantanii care sapa si scotea nisipul si depunerile depuse pe fundul fantanii... multi o mai practica si in ziua de astazi metoda aceasta, dar este una destul de riscanta si de periculoasa. Pentru a curata fantana ta, zidita din piatra, poti apela la o echipa de meseriasi care asta fac si cu asta se ocupa sau poti incerca metoda descrisa de mine in acest clip cu conditia de a gasi o pompa pentru apa murdara cu o adancime de absorbtie si o inaltime de refulare direct proportionale cu caracteristicile fantanii tale. Daca ai gasit pompa pentru apa murdara ideala care sa se potriveasca adancimii totale a fantanii si inaltimii coloanei de apa din fantana ta poti face aceeasi operatiune pe care am realizat-o si eu pe parcursul acestui clip cu recomandare de a inlocui acel furtun de pompier pe care eu l-am folosit in clip cu alt furtun mai dur in genul celor pentru golit sau umplut piscina, deoarece furtunul de pompier pe care eu l-am folosit, nu il consider atat de eficient in sensul ca, scufundat la prea mare adancime in apa, presiunea apei il apasa, pompa de apa se forteaza sa impinga coloana de apa de pe furtun si ii scade randamentul iar la iesirea din fantana furtunul de pompier are tendinta de a se gatui si strangula plus ca presiunea apei pompata de pompa de multe ori il rasuceste in interiorul fantanii... Eu, in urma acestei operatiuni in care am folosit o pompa pentru apa murdara am reusit performanta de a decolmata izvorul din fantana si de a mentine un nivel constant de apa plus faptul ca nu se mai tulbura apa si nu mai trebuie sa stau sa astept sa revina la nivel apa, sa se umple fantana cum se spune... Sanatate si numai bine iti doresc!
Multumesc pentru apreciere si comentariu! Pompa folosita este o pompa pentru apa murdara iar in descrierea acestui clip am lasat toate detaliile despre ea.
Va salut si multumesc pentru comentariu si apreciere. Da, este ok pompa pentru ce am gandit-o eu legat de curatarea unei fantani... o sa incerc in viitorul apropiat, realizarea unui nou clip, in care am inlocuit furtunul de pompier (care nu e atat de eficient) cu o conducta/teava PEHD care nu se mai sugruma si rasuceste in interiorul fantanii cum o face furtunul de pompier. Sarbatori fericite cu multa liniste, sanatate si fericire!
Am o fântână că această cu o adâncime de 17 m din care doar1 m cu apă pompa aceasta ar fi buna pt a denisioa acea fântână???nu știu dacă refulează la această înălțime
Pompa pentru apa murdara prezenta in acest clip nu se mai fabrica de mai bine de 2 ani de zile. Ea a fost inlocuita cu o alta pompa ce nu reuseste sa refuleze la o inaltime mai mare de 9m.
o intrebare , poate prosteasca. Nu se poate face acest lucru cu orice pompa? am una submersibila, care e aproape pe moarte si ma gandeam sa fac acest lucru cu ea? Multumesc.
Nu se poate pentru simplul fapt că nu este o pompa pentru apa murdara, nu dispune de dublu tocător fapt care va face ca pompa ta submersibila sa se infunde și să se ardă încă din primele secunde de funcționare.
La data realizării acestui clip am plătit pe ea undeva la 700lei. De atunci a trecut ceva timp și este posibil sa se fi scumpit asa cum s-a întâmplat cu tot... Problema cea mai mare este însă că nu mai are aceleași specificații tehnice și ce se fabrica acum nu prea este ok... deci, personal va recomand, dacă aveți de gând sa cumpărați o astfel de pompa sa va orientați către cu totul alt model.
Buna ziua si tot respectul meu pt prezentarea făcută....as dori sa vorbim ceva....in momentul in care scriu acest comentariu cu junatate de oră in urma am comandat si eu aceasta pompă...as dori sa stiu daca in locul furtunului de pompieri pot folosi teava PEHD cu diametrul de 1 țol si un sfert...deoarece de asta am la momentul asta...ca sa nu mai cumpar alta...pompa vine fara furtun...eu cred ca trebuie doar sa cumpar o reductie ca sa pot conecta teava PEHD... credeti ca e de ajuns 1tol si un sfert sau trebuie teava de 2 țoli....nu stiu daca exista de 2 țoli. Astept un raspuns de la dumneavoastră. Mulțumesc.
Salutare domnu' Bogdan si multumesc pentru apreciere si comentariu. Ati gandit bine inlocuirea furtunului de pompier cu teava PHD. Sincer, nici eu nu prea am fost multumit de furtunul de pompier pentru ca acesta se tot rasuceste in fantana si il mai si apasa si comprima presiunea coloanei de apa plus ca se sugruma la iesirea din fantana. Am si eu in plan sa cumpar teava PHD pentru a inlocui furtunul de pompier numai ca nu am avut inca timpul necesar sa fac asa ceva si, sa incerc sa o montez la pompa de apa murdara ca sa vad comparativ cum lucreaza cu teava in loc de furtun de pompier. Stiam ca exista teava PHD de 2 țoli si cred ca se poate monta la pompa de apa murdara in locul furtunului de pompier... pompa de apa murdara vine si cu ceva reductie la pachet care este posibil sa va fie de folos ca sa folositi teava PHD de care dispuneti dvs. Numai bine, toate cele bune va doresc!
@@FlorinWorldFW Mersi mult pt raspunsul promt....as dori sa va mai intreb deoarece eu nu dispun de camera subacvatică .. și o sa fac totul mai orbește zicand așa...in momentul in care a-ți scos toata apa prima dată... apă care era deja in fântână...in mometul când a-ți dat drumul la apa de pe furtunul subtire...pompa a-ți asezato direct pe nisipul respectiv..sau mai sus a-ți tinuto câțiva centimetri? Si ce vreau sa va mai intreb pe dumneavoastră...care a fost adancimea maxima de unde a tras pompa pt ca la mine de la suprafața pamantului pana la fundul fantanii ar fi 20 de metri...adica acesti 20 de metri o sa ii am dupa ce am sa drenez tot...acum cred ca am .....din 7 tuburi de apa cand a fost fântână nouă cred ca am ramas cu vreo 4 aproape...deci 3 tuburi sunt pline cu nisip.. mâl sau ce o mai fi acolo. Ru luciul apei il am la 13 metri de la suprafata pământului. Dupa care pompa trebuie sa impinga vreo 17...18 metri ...undeva in strada am sa dau tot ce iese din ea....credeti ca se descurca pompa cu lungimea asta si înălțimea? Mulțumesc mult.
@@Bogdan_1979 Destul de adanca fantana dvs... dar daca este sa ne luam dupa specificatiile pompei - Inaltime de refulare 20 m si Adancime de absorbtie 9 m - logic aceasta ar trebui sa mearga... Pompa, cand o coborati in fantana, este bine sa incercati sa o mentineti la cca. 20 cm de fundul fantanii, sa nu o lasati sa stea direct pe fund, altfel riscati ca in ciuda dublului tocator sa o umpleti numai cu mal si nisip si sa o ardeti... oricum chiar daca nu aveti o camera ce filmeaza sub apa, nu v-ar fi de nici un folos cand se tulbura apa acolo nu se mai vede nimic... iar cand ajungeti cu pompa pe fundul fantanii, se simte la mana, asa ca o mai ridicati inca 10-20cm deasupra. Pentru inceput, va recomand sa coborati pompa in fantana si sa efectuati mai intai o proba ca sa vedeti daca face fata si pompeaza apa la un debit satisfacator, daca nu e ok, nu scoate si pompeaza cum trebuie apa curata va sfatuiesc sa o dati retur pentru ca, in caz contrar e clar ca in cazul unei ape murdare pline de nisip si mâl, nu va face fata si nu are sens sa va mai obositi... Daca totul e ok, dupa proba, scoateti-o din fantana, ii detasati furtunul sau teava PHD si o coborati in fantana la cca. 10-20cm de fundul apei, fara furtunul de gradina atasat si cel de pompier sau teava PHD cuplata, doar pompa si atat..., si, ii dati drumul sa functioneze acolo in fantana pe fund ca sa agite toata apa si mizeria de acolo, daca intelegeti ce vreau sa zic... dupa care, cand considerati dvs. ca a agitat suficient de mult toata apa si mizeria de pe fundul fantanii o scoateti, ii atasati furtunul sau teava PHD, impreuna cu furtunul de gradina si o coborati din nou in fantana si o puneti sa scoata apa murdara si mizeria de acolo... si, tot asa mai departe, repetati toti acesti pasi pana ce obtineti rezultatul scontat... Si, mare Atentie... ca in afara de nisip si mâl pe fundul fantanii poate sa fie si ceva pietris si, daca constatati ca pompa s-a oprit este clar ca a intrat vreo piatra la tocator si este bine sa o scoateti si sa o deblocati si curatati... In mare, cam asta ar fi... spor la treaba si sa auzim numai de bine!
@@FlorinWorldFW O sa urmez sfaturile dumneavoastră in ceea ce privește exploatarea pompei... doar ca azi cand a aduso curierul dupa ce am desfăcut-o am observat un defect ...si anume langa gaura de refulare cred ca acolo a fost o fisură si in loc sa repare fisura prin sudura i-au dat cu ceva poxipol...nu mi-a convenit ceea ce am vazut...deoarece nu puteam sa risc sa o bag si sa crape acolo poxipolul ala...sa scape presiune iar eu sa nu îmi pot face treaba...asa ca am sunat la firmă... le-am trimis poza cu problema...foarte amabili mi-au zis xa îmi trimit alta si pe asta sa o returnez la curier cand vine cu cealaltă. Doar ca se pare ca pompa ar veni pe marți iar eu in ziua aia plec la vapor la lucru. Acum daca se rezolva mai repede o sa va tin la curent. As prefera sa facem un schimb de numere de telefon daca se poate. Mă găsiți pe Facebook cu numele Munteanu Bogdan Marian ...o sa vedeti la profil ca sunt second engineer la firma Viking. Mulțumesc mult .
Va salut si eu... Din pacate, varianta constructiva prezentata in acest clip nu se mai fabrica de mai bine de 2 ani de zile. Producatorul a inlocuit-o intre timp cu alta varianta constructiva ce are inaltimea de refulare de doar 9m. Denumirea pompei a ramas aceeasi, o puteti gasi mai peste tot la o simpla cautare pe internet, dar din pacate nu mai este ce a fost odata... Numai bine, toate cele bune!
Foarte tare filmarea în fântână, felicitări. Totuși, nisipul ăla fin nu ar trebui să rămână pe fundul fântânii, rostul lui nu e sa filtreze apa? Cum se face re-nisiparea?
Multumesc pentru apreciere si comentariu. O sa incerc sa va explic cum e cu nisipul acela ce l-ati vazut dvs. in clip.... O fantana in genul celei din acest clip nu functioneaza ca un acvariu pentru pesti, in care apa este filtrata mecanic de un filtru si de stratul de nisip de pe fundul ei. Acel nisip fin de pe fundul fantanii, care se vede in clip, s-a depus in timp datorita infiltratiilor de la suprafata sau ca urmare a fluctuatiilor si cresterilor de nivel a panzei freatice in urma topirii stratului de zapada ori a precipitatiilor cazute in timp indelungat sau din abundenta. In timp, toti acesti factori au dus nisip in fantana, stratul de nisip din fantana a tot crescut, iar concomitent cu acesta s-a petrecut fenomenul invers, a scazut nivelul de apa din fantana si, fiind atat de fin acel nisip, nu lasa apa sa circule, se astupa si colmata practic izvorul. Fantana din acest clip a fost realizata prin anul 1982, parca imi aduce eu bine aminte... iar meseriasii cand au sapat fantana respectiva au trecut prin panza freatica ajungand la un strat de argila de culoare albastruie, destul de dens si greu de sapat prin el... si, datorita faptului ca exista riscul ca odata penetrat acel strat de argila, sa dea de un posibil nou strat de nisip si pietris iar apa, venind din abundenta si nemaiputand sa sape in siguranta, au luat hotararea sa nu mai continuue cu saparea si adancirea fantanii... s-au introdus pe rand acele tuburi din beton, imi aduc aminte ca ultimul a intrat destul de greu, au improvizat la vremea aceea un fel de platforma din lemn pe care au urcat un tractor care a ajutat oarecum ca ultimul tub de la fundul fantanii sa se lase mai mult in jos si sa se fixeze destul de solid in acel strat argilos. Practic, baza, fundul acestei fantani din clip, este constituit din acel strat de argila, dens, de culoare albastra, apa din panza freatica isi face loc in fantana, prin acele rosturi de la imbinarea dintre tuburile de beton, acumulandu-se in fantana, iar acel strat de argila si tubul din beton o pastreaza exact ca si intr-o sticla. Ulterior, in timp, datorita infiltratiilor survenite in panza freatica in urma precipitatiilor mai abundente, au fost chiar si ceva mici inundatii... la fundul fantanii s-au tot acumulat sendimente, nisip in general... nisip care, la ploile foarte abundente care duceau la cresterea nivelului panzei freatice, agitau acel strat de nisip iar apa devenea tulbure, murdara, improprie consumului, fapt pentru care acest nisip ce se vede pe filmare trebuia extras astfel incat apa sa poata circula in fantana... Nu vreau acel strat de nisip in fantana, apa este foarte curata acum dupa procesul de curatare si nu mai vad particule fine de nisip plutind prin ea sau sa se depuna pe fundul vasului in care o scot din fantana. Am auzit si vazut clipuri in care unele persoane adauga un strat de pietris pe fundul fantanii, eu nu sunt fan pentru aceasta idee... avand ca si hobby acvaristica, am vazut in timp ce se intampla cu un strat de nisip de granulatie destul de mare de pe fundul unui acvariu, care, in timp, periodic, trebuie scos din acvariu si spalat deoarece se colmateaza datorita particulelor fine ce se interpun si depun intre granulele de nisip si daca nu este scos, spalat si curatat, mai mult rau face si strica tot echilibrul din acvariu. Asa si in cazul unei fantani pentru apa potabila, unde, si mai grav este ca nu il poti scoate si spala cum faci cu cel dintr-un acvariu... iar daca acel pietris adaugat sau prezent la fundul apei dintr-o fantana, are consitenta calcaroasa, duce la cresterea duritatii apei si ajungi sa te intrebi de unde ai pietre la rinichi, de ce se decoloreaza culorile la hainele spalate cu apa respectiva, se usuca pielea si parul, de ce apa dvs. nu face spuma atunci cand folositi sapunul, de unde atata depunere de calcar la masina de spalat, etc... Deci, ce este bine de stiut de dvs. ca si concluzie, este ca, o fantana nu trebuie "re-nisipata" cum spuneti dvs. (oricum se "re-nisipeaza" singura in timp si trebuie repetat periodic procesul de curatare/densipare pentru mentinerea potabilitatii apei si a unui nivel constant de apa) iar duritatea unei ape potabile este bine sa nu sara de 5 grade germane, am testat apa din aceasta fantana si nu sare de 4 grade germane. Numai bine... toate cele bune, va doresc!
Buna ziua mă interesează de unde ați cumpărat pompa și câteva detalii despre pompa că nici unul nu poate curata fîntînă cai de 60 diametru mulțumesc frumos o zi frumoasa
@@giorgiopasat5163 Va salut! Pompa ce am cumparat-o si folosit-o eu in clipul de fata nu se mai fabrica de peste 2 ani de zile in varianta constructiva ce se gasea atunci pe piata si a fost inlocuita din pacate cu o alta varianta constructiva cu mult mai slaba... Dacă vreți sa curatati fantana prin metoda descrisa de mine folosind o pompa pentru apa murdara, trebuie sa aveți in vedere ca inaltime de refulare si adancimea de imersie a pompei sa fie cat mai mare si peste caracterisiticile fantanii dvs. sa faca treaba cum trebuie.
Te salut! Foarte frumos lucrezi....am și eu o fântână și mi a fost afectata pânză freatica....de petrol.... S a spart o conducta pe lângă put.... În put era apa cu petrol.... Crezi k mai reușesc sa l readuc la viata?.multumesc frumos
@@MarinicaMihaiSorin Salut! Din păcate nu cred ca se mai poate face ceva. Ce pot sa te sfătuiesc este sa afli cine este proprietarul respectivei conducte de petrol - Petrom, Conpet, OMV - și sa le trimiți o adresa oficiala pe mail în care sa le relatezi ce s-a întâmplat. Sunt obligați sa curețe zona infestata cu petrol și sa repuna în ordine lucrurile chiar sa îți foreze un puț nou. Aceeași adresă îți recomand sa o trimiți și la Garda de Mediu. Sigur se va rezolva pozitiv.
Nu am apa de la rețea și bănuiesc că pot folosi un compresor. Pompa de apa murdara fara tocător e ok ? Fântâna e curata , folosita zilnic, numai că după calculele mele este nisipata 3 m.
Buna ziua . Intrebare : face fata aceasta pompa la adancimea de 22 m ?Am cumparat o casa la tara undeva in MH . Am o fantana in curte care pana anul trecut avea tone de apa , udam gradina fara probleme , anul acesta din primavara nu am mai avut apa , pur si simplu la 100 l scosi apoi la mai putin pompa nu mai avea apa , trebuie sa opresc pompa , astept 15 , 20 min apoi iar pot scoate 50 70 l ... Fantana e ingusta , nu stiu ce alta solutie as mai avea s-o curat, Nu imi permit sa forez alta in acest moment si ma intrebam daca as putea sa ma ajut de aceasta pompa prezentata de d-voastra ...Multumesc pt eventualul raspuns :)
Salutare... Adancimea de 22m este cu mult peste capacitatea acestei pompe, nu veti reusi decat cu o pompa sau motopompa suficient de puternica sa traga si sa impinga de la adancimea aceea...
Buna ziua! Anul trecut am facut un put dar nefiind folosit s-a depus nisip si as vrea sa stiu daca pot folosi aceasta pompa. As dori sa stiu daca pe un tub de pvc de 20 diametru, in care este bagat inca unul de 16 diametru, intra această pompa?
Multumesc pentru apreciere si comentariu. Dupa cum se poate observa in clipul de fata, in cazul meu a functionat aceasta metoda. Daca dvs. gasiti o pompa pentru apa murdara cu caracteristici si specificatii tehnice corespunzatoare si direct proportionale cu dimensiunile si caracterisiticile fantanii dvs. ar trebui sa functioneze...
@@mariansfetcu2542 Daca considerati ca pompa de apa murdara folosita de mine este ideala in cazul dvs. si considerati ca se potriveste adancimii totale a fantanii si inaltimii coloanei de apa din fantana dvs. puteti face aceeasi operatiune pe care am realizat-o si eu pe parcursul acestui clip, cu recomandarea de a inlocui acel furtun de pompier pe care eu l-am folosit in acest clip, cu alt furtun mai dur in genul celor pentru golit sau umplut piscina, deoarece furtunul de pompier pe care eu l-am folosit, nu il consider atat de eficient in sensul ca, scufundat la prea mare adancime in apa, presiunea apei il apasa, pompa de apa se forteaza sa impinga coloana de apa de pe furtun si ii scade randamentul iar la iesirea din fantana furtunul de pompier are tendinta de a se gatui si strangula plus ca presiunea apei pompata de pompa de multe ori il rasuceste in interiorul fantanii... Personal, am in plan de ceva timp, sa cumpar un furtun mai dur sau ceva teava PHD pentru a inlocui furtunul de pompier, numai ca nu am avut inca timpul necesar sa fac asa ceva dar cand o sa reusesc acest lucru, o sa incerc sa o montez la pompa de apa murdara ca sa vad comparativ cum lucreaza cu teava in loc de furtun de pompier si, probabil, mai mult ca sigur, voi filma intreaga operatiune si voi reveni cu un nou clip... Numai bine, toate cele bune va doresc!
Buna seara... Nu stiu, nu am probat. In linie dreapta, pe teren drept, am probat, am si un clip pe canal destul de elocvent in acest sens ce poate fi vizualizat aici: ruclips.net/video/d-xou02XJxw/видео.html
Multumesc pentru apreciere. Nu stiu ce presiune poate sa faca aceasta pompa, pentru ca aceasta poate sa fie diferita de la caz la caz si influentata logic vorbind, in functie de tipul lichidului absorbit, de inaltimea de refulare la care este pusa sa impinga precum si de adancimea de absorbtie la care este imersata pentru absorbtie. Ca si performate, producatorul se lauda cu un debit maxim de 10 m³/h, o inaltime de refulare de maxim 20 m si o adancime de absorbtie de maxim 9 m. Tinand cont de toti acesti factori presupun ca s-ar putea calcula si presiunea pe care o poate face aceasta pompa...dar eu nu mi-am batut capul cu asa ceva, am cumparat-o luand in calcul doar inaltimea de refulare, adancimea de absorbtie si diametrul ei mic ce permite sa intre pe un tub de fantana cu diametrul de 30cm, strict pentru a curata fantana din clip si de a scoate apa murdara sau curata din fantana, ori de cate ori am nevoie sau consider necesar...
Va salut! Dupa cum se poate observa din imaginile surprinse in clipul de fata, apa aveam suficienta in fantana. Scopul si interesul meu a fost ca sa curat fantana si sa scot din malul si nisipul acela fin care s-a tot depus in decursul anilor si sa mai dau drumul la izvoare cum se spune... Sincer, nu am masurat nici inainte de curatare nici dupa curatare adancimea dar ce va pot spune cu certitudine este faptul ca la data de fata, la 3 ani distanta de la realizarea acestui clip, am folosit pompa pentru a curata fantana cam in fiecare primavara, de regula dupa ce se termina sezonul ploios iar rezultatul se vede acum in acest an deosebit de calduros si de secetos cand am satisfactia ca am apa in fantana in timp ce la vecinii de pe langa mine au cam secat fantanile...
Salutare... Este trecuta in titlul clipului de fata denumirea pompei. Acum, in prezent, nu mai stiu cat este pretul sau daca se mai gaseste pe undeva la vanzare acest model, stiu ca m-a mai intrebat cineva si se plangea ca nu o gaseste pe nicaieri la vanzare pe stoc... Dati un search pe browserul dvs. de internet dupa denumirea " Pompa pentru apa murdara DDT V1500T "... Mai multe detalii inclusiv link cu video de prezentare si test real debit, gasiti in descrierea clipului de fata... Numai bine toate cele bune, va doresc!
Salutare și mulțumim pentru video. Am o întrebare pot folosi o pompa submersibila de genul cum ai tu pentru sistem de irigații? Se pretează pentru diverse activități? Practic sa o țin în apa și sa deschid robinetul sa spăl mașină? Ms pentru răspuns
Salut.. Sincer nu știu ce presiune face ca să poată împinge apa la un sistem de irigații... dar, ca să tragi apa și sa umpli un bazin de unde sa alimentezi un sistem de irigații prin picătură cred ca ar fi ok. Valabil și pentru spălat mașina, la fel... 😉 Mulțumesc pentru apreciere și comentariu, numai bine îți doresc! 🤗
Pompa pentru apa murdara prezenta in acest clip nu se mai fabrica de mai bine de 2 ani de zile. Ea a fost inlocuita cu o alta pompa ce nu reuseste sa refuleze la o inaltime mai mare de 9m.
Felicitari pt clip! Intrebare: cum era putul inainte de curățare și cum e dupa? A crescut nivelul apei? A crescut debitul? La ce să mă aștept daca fac aceasta curățare?Mulțumesc
Va salut si va multumesc pentru apreciere si comentariu... 🤗 Am avut intotdeauna un nivel constant al apei din fantana care scade vara in perioadele mai secetoase lipsite de precipitatii dar nu ingrijorator de mult. Respectiva procedura de curatare si de extragere a nisipului cu ajutorul pompei pentru apa murdara am realizat-o constrans si fortat de imprejurari in sensul ca de fiecare data cand au loc caderi masive de precipitatii la mine in zona, concomitent cu cresterea nivelului panzei de apa freatice se tulbura apa, venea mâl si nisip iar cu timpul s-au tot depus atat de multe sedimente incat scazuse nivelul de apa din fantana si parca nici izvoarele nu prea mai aveau atat de mult debit cand trageam apa cu pompa din fantana ca sa ud gradina si asteptam ceva ca sa se umple la loc cum era... iar in al doilea rand, datorita faptului ca nu prea se mai gasesc la mine in zona oameni care sa se ocupe cu denisiparea si curatarea fantanilor cum se gaseau inainte de anul 1989 si daca totusi gasesti pe cineva pretul cerut este unul exorbitant am experimentat aceasta metoda care in cazul meu a functionat si ma folosesc in continuare de pompa pentru apa murdara ca sa scot apa din fantana cand au loc infiltrari de la precipitatii... Ca si recomandari daca vreti sa folositi aceeasi metoda trebuie sa tineti cont de diametrul interior al fantanii ce vreti sa o curatati in sensul ca sa incapa pompa in fantana plus faptul ca pompa respectiva trebuia sa intruneasca un set de specificatii cum ar fi inaltime maxima cat mai mare de refulare, o adancime maxima cat mai mare de imersie plus un debit de metri cubi de apa extras cat mai mare posibil. Daca toate acestea nu se coreleaza cu caracteristicile puţului sau fântânii ce vreti sa o curatati si nu dau bine teoretic pe hartie nu investiti si nu cumparati o pompa pentru apa murdara, cel mai bine cautati si apelati la o echipa specializata ce se ocupa cu denisipari si curatari de puţuri si fântâni fie prin metoda clasica si antica de demult fie cu ajutorul unei pompe de noroi. Rezultatul in toate cazurile este unul singur, un debit si un nivel mai mare de apa in fantana cumulat cu o apa mai curata lipsita de depuneri si sedimente. Numai bine, toate cele bune, va doresc!
Salutare... Dupa cum am explicat la inceputul prezentului clip, rolul acelui furtun conectat la reteaua de apa potabila, este strict acela de a agita si a balbota toata acele sedimente depuse pe fundul apei din fantana pentru a usura rolul pompei de a extrage apa din fantana impreuna cu mâlul si nisipul depus in timp. Pompa pentru apa murdara functioneaza la fel de bine fara ajutorul acelui furtun cuplat la reteaua de apa potabila, numai ca eu am vrut sa o ajut un pic, daca intelegeți ce vreau sa spun...
salut Florin , as putea legatura cu tine sa ma inveti mai bine si pe mine !! observ ca esti profesor bun !! nu prea am inteles la ce ti a folosit furtunul de gradina si firul care il alimentezi la curent il cumperi separat sau are pompa ? ...si eu un ut ca al tau am ..cu respect a!! sper sa ma ajuti 😊
Salutare... Dupa cum am explicat la inceputul acestui clip, rolul acelui furtun conectat la reteaua de apa potabila, este strict acela de a agita si a balbota toata acele sedimente depuse pe fundul apei din fantana pentru a usura rolul pompei de a extrage apa din fantana impreuna cu mâlul si nisipul depus in timp. Pompa pentru apa murdara functioneaza la fel de bine fara ajutorul acelui furtun cuplat la reteaua de apa potabila, numai ca eu am vrut sa o ajut un pic, daca intelegi ce vreau sa spun... Cât despre acel fir, pompa dispune de un cablu de alimentare cu lungimea de 8 metri si pentru a putea sa cobor pompa pana jos de tot in fantana, a trebuit sa folosesc un prelungitor.
pot sa spun BRAVO, dar apa ce ai folosito de la robinet nu este scumpa? poate ca idee daca te intereseaza data viitoare poti folosi un mic compresor de aer cu teava adaptata langa pompa sa balboteze apa din fantana. zic ca este mai eftin. oricum ai facut treaba buna.
Multumesc pentru apreciere si comentariu. Apa de la retea la mine in zona costa 6lei metrul cub si am gandit eu asa, metoda aceasta, ca sa spal si agit cumva toate acele sedimente depuse pe fundul fantanii. Compresor nu aveam la dispozitie iar ca sa cumpar unul axat pe ce as fi avut eu nevoie la vremea aceea costa peste trei mii de lei unul... mai trebuia sa cumpar pe langa compresor si in jur de 15m de teava ca sa ma duc cu ea pana in fundul fantanii si, neavand acei bani + lipsa timp, am dat la vremea respectiva pana in 800lei pe pompa de apa murdara si a fost cea mai ok metoda si inca mai este pentru mine pentru ca am mai folosit pompa ca sa curata fantana sau sa trag apa din fantana intr-un bazin de unde ud gradina de legume. Pot spune din punctul meu de vedere ca in timp investitia a fost amortizata. Numai bine, toate cele buna va doresc!
Din pacate nu... inaltimea maxima de refulare la aceasta pompa este de 20m, pe cand dumneavoastra aveti acolo 50m. Numai o motopompa suficient de puternica sa traga de la asemenea adancime va poate fi de folos...
Pompa este cumparata in urma cu peste 2 ani de zile de pe un site "Cezona" se numea parca... Din pacate pompa nu se mai gaseste la vanzare in varianta constructiva de atunci in sensul ca nu mai are aceleasi specificatii tehnice, adica pe romaneste spus au taiat din performante dar pretul a tot crescut...ce am vazut similar la vanzare nu depaseste 9m la inaltimea de refulare...
Va salut si eu... Pompa o folosesc ocazional, indeosebi primavara dupa ce se incheie sezonul ploios pentru a curata fantana si uneori vara pentru a umple un bazin din care irig culturile din gradina.
Buna! Fantana mea este zidita cu piatra pe interior si foarte veche si intre timp s-au format destul de multi muschi pe pereti. Ar trebui curatati acei muschi sau sunt buni pentru oxigenare?
Buna Oana! Intrebare de 10 puncte... 🤔 In mod normal ar trebui curatati dar tinand cont de faptul ca este o fantana veche, zidita din piatra, cum se faceau pe timpuri, va recomand sa o lasati asa pentru ca nu se stie cum se prezinta solul din spatele acelor pietre si a acelui strat de muschi depus pe ele... fapt pentru care, va puteti expune riscului ca in timp ce curatati acei muschi sa se surpe, sa se prabuseasca acel zid din piatra conducand astfel la un accident nefericit cu final tragic. In afara de aspectul oarecum inestetic, de faptul ca in acel strat de muschi isi pot gasi adapostul o serie de gâze si de lighioane si a faptului ca din cand in cand in apa ce o scoateti din fantana gasiti unele impuritati si gunoaie, rau nu face decat daca creste foarte mult in dimensiuni si se ajunge la dislocarea zidului interior din piatra al fantanii. Asta este parerea mea personala. Numai bine va doresc, toate cele bune!
F interesant. Dacă nu am rețea curenta de apa, cum procedez , nu mai pot folosi această pompă? Ati arătat cum este fixat furtunul de gradina de la rețeaua de apa, fixat de pompă. , Cum sa curăț fântâna dacă nu am rețea de apa curenta? Mulțumesc mult
Salutare... Rolul acelui furtun conectat la reteaua de apa potabila, este strict acela de a agita si a balbota toata acele sedimente depuse pe fundul apei din fantana pentru a usura rolul pompei de a extrage apa din fantana impreuna cu mâlul si nisipul depus in timp. Pompa pentru apa murdara functioneaza la fel de bine fara ajutorul acelui furtun cuplat la reteaua de apa potabila, daca este suficient de multa apa in fantana... numai ca eu am vrut sa o ajut un pic, daca intelegeți ce vreau sa spun... Cum nu aveti retea de apa, pentru inceput coborati doar pompa in fantana la cca. 10-20cm de fundul apei, fara furtunul de gradina atasat si cel de pompier, doar pompa si atat..., si, ii dati drumul sa functioneze acolo in fantana pe fund ca sa agite toata apa si mizeria de acolo, daca intelegeti ce vreau sa zic... dupa care, cand considerati dvs. ca a agitat suficient de mult toata apa si mizeria de pe fundul fantanii o scoateti, ii atasati furtunul sau o teava PHD, o coborati din nou in fantana si o puneti sa scoata apa murdara si mizeria de acolo... si, tot asa mai departe, repetati toti acesti pasi pana ce obtineti rezultatul scontat... Si, mare Atentie... ca in afara de nisip si mâl pe fundul fantanii poate sa fie si ceva pietris si, daca constatati ca pompa s-a oprit este clar ca a intrat vreo piatra la tocator si este bine sa o scoateti, sa o deblocati si curatati... In mare, cam asta ar fi... spor la treaba si sa auzim numai de bine!
Salutare... Sa va raspund exact in cazul fantanii dvs. nu am cum sa stiu... In primul rand, depinde in functie ca cati metri cubi de apa sunt prezenti in fantana... Pentru a afla aceasta informatie, cu ajutorul unei frânghii cu o greutate în capăt se măsoară înălțimea coloanei de apă, apoi se calculează volumul de apă din fântână, prin înmulțirea înălțimii coloanei, exprimată în metri, cu secțiunea puțului, exprimată în metri pătrați. Astfel vom obține volumul de apă în metri cubi. Dupa ce aflam cati metri cubi de apa are fantana vom putea calcula cantitatea de substanță ce va fi utilizată pentru dezinfectare. Recomand sa folositi Cloramină sau Clorom, care se găsesște sub formă de comprimate, la farmacie. Nu cumparati din alta parte, numai de la farmacie !!! Dozarea se face foarte ușor, doza uzuală fiind de șase-șapte pastile pentru fiecare metru cub de apă. Dupa ce se pun pastilele de cloramina in fantana aceasta se închide bine și se păstrează astfel timp de 24 de ore fara a umbla la ea sau folosi apa pentru consum sau orice altceva. După ce au trecut cele 24 ore fantana se golește complet și se lasă din nou să se umple. În mod normal, apa nu trebuie să mai aibă miros ori gust de clor. O altă variantă folosita pe vremuri de batrani cand nu se inventasera pastilele de cloramina era să se toarne în fântână cinci - șase kg. var nestins/m.c. de apă. După 24 de ore fântâna se golea in mod repetat până ce nu mai prezintă urme de lapte de var și se lasa până când apa revenea la nivelul obișnuit, după care, fântâna se putea folosi în mod normal. Cam asta este in linii mari, nu este cine stie ce mare inginerie... Numai bine, toate cele bune va doresc!
Salutare... O sa va raspund punctual in ordinea intrebarilor adresate...Nu stiu daca va incape o pompa de apa murdara in acel diametru de 259cm..., cel mai bine verificati pentru ca pompa ce am prezentat-o eu in acest clip este o varianta constructiva ce nu se mai fabrica cu aceleasi specificatii si caracteristici si este posibil ca unii parametrii sa fie total diferiti la pompa ce doriti sa o cumparati... Furtunul l-am pus sa refuleze apa si mizeria scoasa din fantana pe santul de la poarta nu am stat sa colectez nici apa si nici nisipul scos, este destul de dificil de unul singur sa manevrezi pompa plus furtunul si sa incerci sa si filmezi cat de cat ceva elocvent... nu m-am gandit niciodata ca ar interesa pe cineva vreodata acest aspect cu cantitatea de nisip extrasa... dar daca ati urmarit clipul, se poate observa la final de clip, cand am strans furtunul, numai de pe furtun cat nisip am scos, deci va imaginati daca pe furtun s-a strans o asemenea cantitate, ca a fost extras destul de mult nisip din fantana impreuna cu apa... Pe viitor, in masura timpului disponibil poate o sa incerc sa filmez un clip nou in care o colectez nisipul scos din fantana. La realizarea clipului am filmat cu un GoPro si un Dji Osmo Action.
Din pacate nu stiu daca se mai poate face ceva in cazul poluarii panzei de apa freatica cu petrol. Sfatul meu, este sa va interesati cui ii apartine conducta de transport produse petroliere a carei avarie a provocat poluarea cu petrol a panzei de apa freatica - CONPET, PETROM, OMV, etc. - si sa le trimiteti atat lor cat si celor de la Garda de Mediu o sesizare in acest sens, insotita de o analiza de laborator a apei din fantana, in care sa descrieti si sa relatati situatia dvs. si sa cereti sa fiti despagubit in acest sens, inclusiv cu forarea altei fantani. Sunt obligati de lege in acest sens.
Va salut! Am cumparat-o prin 2021 de la o firma ce vindea si prin intermediul Emag, se numea Cezona parca, nu stiu acum daca mai exista firma respectiva. Un lucru cert este insa ca respectiva pompa nu se mai fabrica de ceva timp fiind inlocuita cu ceva de putere mai mica care nu are aceleasi caracterisitici ca si pompa ce am cumparat-o eu... ruclips.net/video/lLShn7ZrED8/видео.html
@@nebleaalexandru3702 exista motopompe... dar nu stiu de la ce adancime pot trage si nu stiu daca pot absorbi si nisipul fara ca acesta sa le afecteze in vreun fel functionarea...
@@ionutsimihaimacrea5717 Bună seara!!Am un put sapat la 22 m adîncime,e cu țeavă portocalie 20 in diam,și s-a colmatat, credeți-ma ca nu stiu ce sa fac are 50 cm de apă, a venit cineva cu uncompresor dar nimic...abatut cu o țeavă si a scoso murdara de o argila ff fina si lipicioasa care nu se disloca ce ma sfătuiți??ati spus de aceasta pompa cu vibrații, e ok??de unde o pot procura???Multumesc MULT !!!!!
Salutare...spunemi re rog de unde ai cumparat pompa si ce model este? Am o fantana cu 12 tuburi ai am cumparatvo pompa dar nu are putere sa scoata apa sus deci imibtrebuie o pompa puternica sa scoata apa si nisipul de la 15 metri...de unde as putea cumpara o pompa si ce model? Multumesc!!
Va salut! Din pacate pompa ce am cumparat-o eu si am folosit-o in acest clip nu se mai fabrica in varianta constructiva cu 20m inaltime de refulare si 9m adancime imersie in lichid. De circa 2 ani de zile a fost inlocuita cu alta varianta constructiva mult mai slaba ce nu are puterea primului model... Alta pompa, din pacate nu stiu sa va recomand. Incercati sa dati o cautare dupa o pompa de namol... acelea stiu ca sunt foarte ok si puternice dar si costa ceva bani...
Salut... producatorul specifica ca merge imersata, scufundata in o coloana de apa cu o adancime maxima de 9m si ar avea o inaltime de refulare maxima de 20m si fiind cam singura pompa de apa murdara ce trage si impinge de la specificatiile mentionate anterior am cumparat-o pentru a-mi curata si denisipa in regim propriu fantana de apa potabila de la casa de la tara. Eu am cumparat la ea un furtun pentru pompier care am in plan sa il inlocuiesc cu ceva gen furtun cu insertie PVC sau chiar cu o teava PNA de se foloseste la irigatii sa vad daca obtin un rezultat mai bun comparativ cu acel furtun pentru pompieri care scufundat la adancime prea mare in apa il apasa presiunea coloanei de apa, se mai si rasuceste si sugruma pe traseu si nu face fata cum trebuie la ce poate pompa... Te tin la curent si iti zic cum se comporta dupa ce inlocuiesc furtunul de pompier... ;)
Vă salut. Din documentația dumneavoastră ar fi și alta mai performantă? Vă întreb pt că nu sunt decis sau nu știu ce aș putea cumpăra pt o fântână destul de largă (batrânească). făcută de bunici. Mulțumesc anticipat.
@@mm-vl9rj Va salut si scuze pentru intarzierea raspunsului... Mai mult ca sigur ca exista si alte pompe mult mai performante decat cea prezentata in acest clip, numai ca, la data cumpararii acestei pompe pentru apa murdara, raportul calitate/pret-performanta-buget mi-a corespuns mie unul personal cu acest model pe care l-am prezentat in acest clip, nu pentru a face reclama cumva, ci pentru a prezenta un punct de vedere personal, vizavi de acest model de pompa pentru apa murdara, spre a fi de folos pe viitor, celor potentiali interesati de achizitionarea acestui model sau a altuia asemantor si de ce nu, in a incerca o astfel de metoda mult mai ieftina si mai rapida de curatare a unei fantani, comparativ cu cea clasica care presupune o intreaga echipa de oameni si multe alte utilaje... Daca doriti achizitionarea acestui model, sau a altui model asemanator de pompa, pentru a curata o fantana, va recomand sa tineti cont in primul rand de inaltimea de refulare si adancimea de la care poate trage pompa respectiva, astfel incat, acestea sa fie echivalente si asemanatoare cu caracteristicile fantanii pe care dvs. doriti sa o curatati. Numai bine si multa sanatate va doresc!
In principiu, logic gandind lucrurile, fiind o pompa pentru apa murdara, cu dublu tocator, ar trebui sa mearga... dar eu personal nu va pot certifica si aproba acest lucru pentru ca eu am cumparat-o special pentru a o folosi la curatarea si denisiparea fantanii nu am folosit-o in alte scopuri. Cel mai indicat cand va hotarati sa cumparati o pompa pentru ce va trebuie dumneavoastra este sa vorbiti si sa intrebati direct vanzatorul sau firma care o comercializeaza. Numai bine, toate cele bune va doresc!
Ce diametrul interior are puțul prezentat? Al meu are 200 mm(put american) și ma întreb ce fel de pompa (ca dimensiuni) sa bag pentru denisipare? Nu am găsit niciuna care sa aibe dimensiunile atât de mici pentru a intra cu tot cu furtun. Ce mă sfătuiești. Mulțumesc!
Fantana din clipul de fata are diametrul interior de 300mm iar pompa a intrat cam la fix. Pentru puțul tau nu cred ca vei gasi o pompa pentru apa murdara cu dimensiuni atat de mici...singura solutie este sa apelezi la o firma de denisipari ce executa genul asta de lucrari...
Bună seara, care este diametrul minim pentru put ca sa intre pompa? Aveti o recomandare de pompa care sa intre intr-un put cu un diametru de 20 cm? Mulțumesc
Buna dimineata! Diametrul minim pentru pompa ce am folosit eu in clipul de fata este minim 30cm. Pentru diametru mai mic nu cred sa existe vreo varianta constructiva de pompa pentru apa murdara. Cel mai bine in cazul dvs. apelati la o firma specializata.
Bună seara! Am folosit si eu aceasta pompa si in 20 minute fantana a secat. Voiam sa masor cam ce debit de apa am...la dvs. dupa cate minute de folosire seaca fantana? Am o inaltime a apei de 1.5 metri, pe tub de beton de 65 cm.
Debitul pompei este foarte usor influentabil de adancimea de imersie, inaltimea de refulare si capacitatea totala a volumului de apa. Sunt trei factori de luat in calcul care foarte usor pot fluctua si sari de la o valoare la alta... La pompa ce am cumparat eu in urma cu mai bine de 2 ani de zile si care acum nu se mai gaseste identic in aceasi varianta constructiva, constrans de imprejurari si de o avarie a conductei de apa din caminul de apa ce gazduieste apometrul am realizat un clip destul de elocvent si de obiectiv care poate fi vizionat integral aici: ruclips.net/video/d-xou02XJxw/видео.html
În urma cu peste 2 ani de zile când am cumpărat-o eu, era 670lei. Acum din câte știu nu se mai găsește la vânzare, este un alt model constructiv care nu mai are aceleași performante ca și modelul prezent în acest clip...
Buna ziua! Nu am gasit o pompa asemanatoare care sa refuleze mai sus de 20m. Fantana mea are 18m si maxim 6m coloana de apa. Poate acesta pompa sa impinga chiar 20m?
Va salut! Sfatul meu, daca dorita sa curatati fantana folosind o pompa pentru apa murdara, este sa încercati sa gasiti o pompa pentru apa murdara care sa aiba caracteristici functionale, direct proportionale cu adancimea respectiv inaltimea coloanei de apa din fantana dvs. iar furtunul de pompier folosit in acest clip, pentru absorbtia si evacuarea apei indicat ar fi sa incercati sa-l inlocuiti cu ceva furtun flexibil, in genul celor folosite la umplerea sau golirea piscinelor de apa, cu ceva insertie metalica sau din plastic, pe care sa nu il apese si comprime presiunea coloanei de apa din fantana. Din ce am observat in cazul meu, acel furtun de pompier reduce din eficacitatea de absorbtie si refulare a pompei datorita faptului ca, cu cat coloana de apa este mai inalta iar pompa este imersata mai adanc in apa, presiunea exercitata de catre coloana de apa asupra furtunului de pompier creste pe masura ce pompa este scufundata mai mult, fapt pentru care consider ca necesar inlocuirea furtunului de pompier cu altceva mai eficient care sa nu fie comprimat de presiunea coloanei de apa. Tineti cont de toate aceste amanunte in cazul in care intentionati sa curatati fantana dvs. prin metoda folosirii unei pompe pentru apa murdara. Numai bine, toate cele bune va doresc!
Exact asta am opservat şi eu ân filmare la tine ,furtunul ce lai pus este foarte moale şi se cuteazã şi automat reduce din eficiența pompei ,trebuie pus un furtun mai tare sã nu se cuteze cum ai spus şi tu , ne bucurãm tare mult cã ne ai arãtat chiar şi defectele sã le putem remedia ,şi filmarea ân fântânã este bombã,face toți banii, un clip adevãrat de la o persoanã de nota 10 toate cele bune
Salut. Problema este că la puțurile tip american pe tub PVC de 110 sau 120 nu se poate baga așa ceva în put. Caut și eu o soluție(pompa) pentru limpezire dar nu găsesc.
Florin am cumpărat o pompă acum 4 zile Am coborât o în puț însă nu trage apă distanța de la suprafață și pînă la apă este de 12 m care să fie problema ?
Probabil pompa pe care ai cumparat-o nu are inaltimea de refulare si restul specificatiilor corespunzatoare cu adancimea puțului în care ai intenția să o folosesti. Verifica specificatiile pe site-ul producatorului si daca acestea nu corespund cu ce ai tu nevoie, iți recomand sa o faci retur si sa iei în loc ceva ce corespunde cu nevoile tale. Numai bine, toate cele bune!
Florine pompa care am cumpărat o este exact ca cea care ai prezentat o tu la curățarea puțului în care specificai că ai adâncimea de 15 m cu apă cu tot adică cea cu dublu tocător însă nu trage Eu am 13 m cu apă cu tot Am cumpărat-o după ce am văzut filmarea prezentată de tine Te urmăresc de vreo 2 3 ani și am încredere în tot ce prezinți tu Cred că asta e chinezească Am primit o în cutie de carton fără carte tehnică și cu o singură reducție ptr refulare nu cum ai primit o tu în cutie de lemn și cu mai multe reducții și ptr furtun de pompieri Î ți mulțumesc mult mult ptr tot ce prezinți
@@CotofanaStefan-ff3sn Salutare Ștefan! După cum ți-am scris și în răspunsul meu către tine din urma cu 1 luna de zile când mi-ai povestit pățania ta, eu îmi mențin în continuare opinia cu privire la faptul ca deși pompa ta pare identică nu cred ca are însă aceeași putere cu cea pe care am cumpărat-o eu. Era bine sa ți cont atunci de recomandarea mea și sa o dai retur în termenul legal specificat de către cei de la care ai cumpărat-o. Pompa cumpărată de mine a venit ambalata în cutie solida din lemn exact cum ușor se poate observa și în clipul de prezentare și unboxing prezent aici pe canal. Pompa este cumpărată din banii mei, nu este primita cadou pentru a-i face reclama cum se practica de către alții iar ce prezint eu pe canalul meu, eu personal, încarc clipul pe RUclips doar doar după ce am testat și sunt eu convins de faptul ca este ok și de folos comunității altfel nu încarc material video doar de dragul de a strânge vizualizări... Numai bine, toate cele bune!
Ce adâncime are fântâna după ce a fost denisipata, din filmare am numărat 11 tuburi. După denisipare iai făcut filtru pe fund din pietriș cuartos? Turbina (rotor) este închisă sau deschisa, este din fonta sau inox. Acum fântâna are apa suficienta pentru debitul pompei?
Sunt 13 tuburi acum pana la fund. Nu ii pun pe fund pietris din acela pentru ca atunci cand trag apa cu pompa din fantana exista riscul sa il trag in tocatorul pompei si sa o stric, acesta ar fi un motiv secundar iar motivul principal este ca tuburile se sprijina la fundul fantanii pe un strat de argila (huma) de culoare vanat-albastruie foarte densa, destul de compact si de stabil fapt pentru care prefer sa o curat mai des, motiv pentru care am si cumparat aceasta pompa pentru apa murdara. Corpul pompei este realizat din inox anticoroziv, motorul este ansamblat din cupru masiv, iar tocatorul si bobinajul sunt din inox, respectiv cupru. In prezent fantana are apa suficienta pentru debitul pompei, sunt 5 tuburi pline cu apa, la un moment dat se goleste dar in maxim 15 minute este la loc, izvorul este destul de puternic.
@@TILICA1949 Domnul meu... acest clip nu este realizat in mod comercial sau ca reclama pentru pompa respectiva ori alte activitati conexe..., nu ma ocup cu denisipari, curatari sau sapari de puturi sau fantani... nu vand si nu fac reclama la nimic. Eu, doar am prezentat in acest clip o solutie alternativa de a curata o fantana cu ajutorul acestei pompe pentru apa murdara. Stiu cate tuburi cu apa si cate tuburi goale aveam inainte de procesul de curatare, stiu cate am acum dupa procesul de curatare... Daca dvs. nu credeti ca se poate curata o fantana in acest mod este treaba dumneavoastra si opinia dvs. stric personala pe care o respect si nu caut sub nici o forma sa va contrazic sau sa va conving de altceva... Eu personal, sunt multumit de rezultat, am coborat o camera video la fundul apei in fantana atat inainte de curatare cat si dupa curatare... am vazut cate tuburi aveam inainte de curatare si cate erau dupa curatare... cat despre a filtra apa si sa va filmez eu ca sa vedeti acolo ceva nisip..., sincer, inseamna ca nu stiti cum este sa fii singur, sa manevrezi pompa si furtunele si, sa stai si sa filmezi, ca sa prinzi cadrele potrivite, sa se vada ceva cat de cat elocvent pe clip. Spre finalul clipului, daca il urmareati integral, puteati sa observati numai de pe furtun cat nisip am scos... daca erati atent la explicatiile oferite la inceputul clipului si intelegeati rolul acelui furtun de gradina conectat la reteaua de apa curenta, coborat si el atasat fiind de pompa pentru apa murdara...de asemenea, daca urmareati filmarea, observati cat de murdara era apa scoasa din fantana... se vad foarte usor si particule mai mari sau mai mici de nisip in acel jet de apa... atunci probabil nu mai povesteati despre amagiri folclorice... La urmatoarea curatare a fantanii, daca voi mai primi comentarii la acest clip prin care mi se va solicita sa prezint si cantitatea de nisip scoasa din fantana, o sa realizez un clip special numai cu asa ceva si atunci o sa vedeti si dvs. ca o pompa pentru apa murdara, suficient de puternica, cum este cea din acest clip, poate fi de un real folos in curatarea si denisiparea unei fantani si nu numai metodele clasice si antice de demult sunt corecte si ok. Pana atunci, numai bine si mult spor la treaba, va doresc!
@@FlorinWorldFW intotdeauna exista un ,,TOMA NECREDINCIOSUL'',ca de, asa-i romanul nostru!! In loc de bvo si multumiri pt videoclip, e mai simplu de aruncat o remarca rautacioasa.Din partea mea un mare bvo,am o fantana cu tub de 90 de curatat , facuta acum vreo 17-18 ani, de vreo 3 luni caut pe cineva sa o curete, fara izbanda , acum am gasit in sfarsit ,datorita tie , metoda ideala.
@@davidadrian3106 Multumesc pentru aprecieri. Si eu am fost in postura in care am tot cautat pe cineva sa imi curete fantana si cum nu gaseam pe nimeni iar ofertele de pret primite de la firmele specializate erau unele destul de mari, am cautat solutii alternative iar ideea mi-a venit cand am vazut un anunt cu o pompa pentru apa murdara... m-am pus pe studiat si am gasit pompa din acest clip care ajutata fiind de presiunea apei de la retea care a balbotat nisipul si mizeria de fundul apei din fantana m-a ajutat sa o curat iar pompa am folosit-o de nenumarate ori in vara aceasta ca sa scot apa din fantana si sa ud gradina de legume. Iti recomand sa studiezi si sa vezi daca pompa din acest clip se preteaza si corespunde adancimii de submersie si a inaltimii de refulare corespunzatoare fantanii tale si pentru o eficienta mai buna sa inlocuiesti furtunul de pompier cu furtun mai tare cu ceva insertie sau ceva furtun de polietilena pentru irigatii... Numai bine, toate cele bune!
Nu stiu, daca se poate folosi la irigat dar pentru a pompa o cantitate de apa dintr-un loc in altul, dintr-un bazin in alt bazin sau dintr-un put intr-un bazin, este ok, avand un debit maxim de 10 metri cubi pe ora. Eu am cumparat-o strict pentru a curata si denisipa putul ce se vede in clip ori de cate ori am nevoie si au loc infiltratii nu o folosesc si nu am folosit-o la altceva. Diametrul din cate imi aduc aminte, este de 25cm.
Multumesc mult pentru apreciere si comentariu. Apreciez! Apa din fantana, a fost scoasa in totalitate de foarte multe ori de la data realizarii prezentului videoclip... ca si mentiune, nu o folosesc decat pentru treburile uzuale din gospodarie adica: spalat autovehiculul si alte utilaje, udat gradina, vita de vie, pomii din livada, florile din gradina, udat gazonul, spalat haine, etc. Nu o folosesc pentru gatit sau baut, strict doar pentru uzul zilnic din gospodarie... animale sau pasari nu am... sunt conectat la reteaua publica de alimentare cu apa potabila... chiar ma gandeam si eu cum sa pot spala si peria tuburile acelea de la fantana, la interior... dar in afara de metoda clasica de dezinfectat cu cloramina si var nestins plus spalat cu jet de apa de la reteaua de apa potabila, alta solutie eficienta care sa ma satisfaca nu am gasit pana in prezent...
@@FlorinWorldFW Eu sunt„putar”fa(k)puturi de adancime,si chiar de nu realizez eu fantanile,sunt perfectionist,invat pe toata lumea...nimeni nu se supara...!(nu am tevi decat pana la 90 de metri).
Cand am cumparat-o eu anul trecut in noiembrie, am dat pe ea 670lei impreuna cu furtun de pompier de 20m lungime plus sufa metalica de 25m lungime. Aici puteti vedea si unboxing-ul la ea: ruclips.net/video/lLShn7ZrED8/видео.html
Salut! Exact asa am facut si eu anul trecut. Am scos toata apa pana am golit putul. Sunt curios daca in timp se vor mai desfunda izvoarele ca sa nu se mai goleasca putul atunci cand scot apa cu pompa. Din filmare am inteles ca ai scos toata apa de cateva ori (adica pana lai golit) La tine tot asa seaca in prezent cand scoti apa mai mult timp?
Salutare Domnu'... si multumesc pentru comentariu. Da, am tot repetat operatiunea si am scos apa de mai multe ori din fantana, de cateva ori, am coborat doar pompa pe fundul fantanii, fara a fi conectata la furtunul de absorbtie si refulare si am pornit-o pentru a agita si mai mult mizeria si nisipul depuse pe fundul fantanii dupa care am racordat la ea furtunul de refulare si am scos toata apa aceea plina cu nisip si depuneri... Rezultatul, a fost unul multumitor pentru mine, in sensul ca am reusit sa decolmatez si sa dau cat de cat drumul la izvoare in sensul ca, pe timpul verii, nivelul apei din fantana a scazut dupa cum ma asteptam, era firesc si normal ca in doua luni de vara de pe la jumatatea lunii iulie pana pe la inceput de septembrie pe la mine prin zona a cam fost seceta nu au cazut mai deloc precipitatii si asta s-a vazut in scaderea nivelului apei din fantana... si, chiar daca de multe ori am scos cam toata apa din fantana, in cel mult 30min. revenea la nivelul normal, semn ca am reusit sa decolmatez izvoarele respective. Iarna 2021-2022 a fost de asemenea lipsita de precipitatii, nivelul apei din fantana a ramas scazut, dar nu pot sa ma plang ca am dus lipsa de apa ca in anii anteriori cand, daca scoteam mai mult de 15 galeti de apa din fantana imediat se tulbura si dura destul de mult ca sa se limpezeasca apa si sa revina la nivelul ei normal. Per-total, ma declar multumit de pompa, nu ii fac reclama ca nu am nici un beneficiu, am vrut doar sa arat prin acest clip si o alta metoda alternativa de curatare, decolmatare si denisipare a unei fantani de genul celei pe care o am eu. Intre timp, am cumparat o conducta, teava PN din plastic din cea folosita la alimentarea cu apa sau la irigatii cu diametrul de doi tzoli care va inlocui acel furtun de pompier pe care nu il consider atat de eficient in sensul ca scufundat la prea mare adancime in apa, presiunea apei il apasa, pompa de apa se forteaza si ii scade randamentul iar la iesirea din fantana are tendinta de a se gatui si strangula plus ca presiunea apei pompata de pompa de multe ori il rasuceste in interiorul fantanii... O sa incerc sa revin cu un clip cu pompa in functiune avand atasata in loc de acel furtun de pompier acel tub de PN ca sa vedem daca este intr-adevar asa de eficient cum cred eu ca va fi... Sanatate si numai bine iti doresc!
@@FlorinWorldFW Multumesc frumos pentru raspuns si astept cu interes urmatorul clip. Poate voi incarca si eu un clip cu pompa pe care vreau sa o cumpar. Acum am o pompa de apa murdara ruseasca si vreau sa o schimb cu una cu snec de adancime mare. Am inteles ca cele cu șnec fac fata mai bine la apa cu nisip decat cele cu turbine. Momentan clipurile mele au un alt tip conținut. Multa sanatate!
@@bucatarialuipetre4533 Iti recomand sa cauti si sa cumperi o pompa pentru apa murdara care sa aiba o adancime de absorbtie si o inaltime de refulare direct proportionale cu caracteristicile fantanii tale. De asemenea, am constatat ca in cazul meu a fost de un real ajutor acel dublu tocator al pompei pentru apa murdara, in sensul ca, a spart si faramitat toate depunerile de pe fundul fantanii ceea ce a contat destul de mult...
Va salut! Am un numar de telefon bineinteles dar va rog sa intelegeti faptul ca nu il pot face public. Dar... scrieti aici va rog, cu ce va pot ajuta...
Cand am cumparat-o eu anul trecut in noiembrie, am dat pe ea 670lei impreuna cu furtun de pompier de 20m lungime plus sufa metalica de 25m lungime. Aici puteti vedea si unboxing-ul la ea: ruclips.net/video/lLShn7ZrED8/видео.html Pentru o eficienta mai mare recomand inlocuirea furtunului de pompier cu alt furtun mai tare si cu ceva insertie pentru a nu se sugruma pe traseu mai ales daca se lucreaza la o adancime mai mare...
In teorie da, asa este... dar de unde 3mii de lei pentru un compresor serios care sa faca fata si treaba la adancimea fantanii si coloana aceea de apa...?! Tot mai sustenabil pentru mine a fost o pompa pentru apa murdara pe care am dat 700lei si o folosesc atat ca sa curat fantana cat si sa trag apa din fantana ca sa umplu un bazin din care ud gradina... 😉
Nu am inteles nimic. Dar vad ca ai multe persoane care iti apreciaza munca. Spunemi te rog com ai reusit sa scoti apa si sa o discharge printro teava de 3/4" Dintro teava de pompieri de 2 toli la 3/4" La fel la sfirsitul filmarii furtunul era uscat.
Daca urmaresti cu atentie și nu pe sărite, clipul integral la rezolutie maxima pe un display de laptop sau pe un televizor o sa intelegi mai multe... Ca sa te lamuresc si sa intelegi catusi de putin, acolo, nu este nici o teava de 3/4...pur si simplu este un capat din acela metalic ce se ataseaza la furtunul de pompieri pentru stingerea incendiilor, exact cum se gasesc prin hidrantii pentru stingerea incendiilor... acela este atasat la furtunul de pomiperi iar la un moment dat chiar l-am dat jos se si vede in clip asta... cat despre faptul ca era uscat furtunul de pompieri nu stiu unde l-ai vazut uscat, dupa ce am scos pompa si furtunul din fantana le-am lasat cateva ore bune sa se usuce ca sa le pot depozita... poate s-a uscat pe afara pentru ca era in 14 iunie si erau aproape 30 grade Celsius afara, dar se vede clar la finalul clipului cand țin in mana nisipul acela fin si umed scos de pe furtun ca nu era nimic uscat pe acolo... Ca sa inchei si sa nu ma lungesc cu explicatii retine faptul ca nu ma tin de regii ieftine si proaste pe aici, nu induc lumea in eroare, nu fac caterinca si miștouri ieftine de dragul cresterii numarului de vizualizari asa cum este la moda in ultimul timp. Numai bine, toate cele bune!
Foarte interesanta filmarea din fantana, parca vedeam un documentar cu o scufundare :). A facut treaba buna pompa. Salutare si spor la treaba, like :)!
Multumesc pentru aprecieri... spor la treaba si numai bine iti doresc... !
Flacaii nostri in totdeauna,au fost inventivi,numa bulangii din guvern,sancru,sifilisu buba neagra,paduchii si lateii,sa i manance,au batut pe la porti straine.
Mulțumesc pt utilitatea clipului...
Este și logic și edificator..
Spor dvs.. !!!
Va multumesc si eu pentru apreciere si comentariu. Numai bine, toate cele bune! 🤗
Salut Florin, ești ,,cel mai Tare"!
Nu e laudă, e realitate.
Nu am mai văzut așa ceva până acum, mulți postează tot felul de chestii interesante, dar ce ai realizat tu nu am mai văzut!
Se vede clar un profesionist...ce pot sa mai spun... doar mă înclin cu respect!
Succes...nu pot să-ți spun, pentru că vei avea, cu siguranță!
Multă sănătate și toate cele bune!
Va salut domnu' Sorin ! Multumesc pentru apreciere si cuvintele alese dar sa stiti ca ma flatati, pentru ca nu sunt un profesionist. Sunt doar un simplu om care s-a gandit sa impartaseasca cu toata lumea o metoda mai la indemana si mai ieftina, ca sa ma exprim astfel, de a curata o fantana. Multa sanatate si numai bine va doresc!
@@FlorinWorldFW nu numai că ești profesionist dar mai ești și modest, ce pot sa mai spun ...! Felicitări!
Mai ales că împărtășești și altora, înseamnă multe!
foarte interesanta postarea. nu ma gandeam la asa ceva.... felicitari.
Multumesc mult pentru apreciere si comentariu...🤗🤗🤗
Salutare! Daca te ocupi de acvaristica ai să înțelegi ce urmează să explic. Înainte de 89' se găseau niste tuburi de sticla pentru curățat substratul acvariului. Aproape de capătul tubului care cobora se găsea o îmbinare in T unde se mufa pompa de aer,aerul era împins până acolo după care ajuns in tubul de sticla începea ascensiunea către suprafața apei angrenând și apă+mizeria de pe fundul bazinului. La suprafață era filtrata printr-un burete și trecută înapoi în bazin. Ei bine,pe acest principiu mi-am confecționat din țeavă ppr cu fi32 o conductă care este dusa până în fundul fântânii iar capătul celălalt conectat după ieșirea din fântână la un furtun de evacuare. In paralel am coborât cu o țeavă de ppr mai subțire care se conectează in T cu cea principala la aprox 70cm de fundul puțului. Pe cea subțire introduc aer comprimat cu compresorul la 6-8 Bar. Prin aceasta metodă am reușit să scot tot nisipul și mâlul. Am golit și puțul de vreo 10 ori,mi-au trebuit doua pompe simultan să facă față debitului de apă,evident apa a adus alt mâl,l-am lăsat să se sedimenteze 24h după care iar am extras cu aer comprimat și a fost foarte ok.
Am filmat operațiunea,daca găsesc filmul îl voi posta la mine pe canal!
Spor la treabă și toate cele bune!
Salutare Andrei... Stiu de dispozitivul acela de curatat substratul din acvariu, am si acum ceva similar numai ca este din plastic. M-am gandit si eu la aceasta solutie pentru a o adapta la curatatul fantanii numai ca, din ecuatie mie imi lipsea la vremea respectiva piesa esentiala, adica compresorul de aer si cum la data aceea un compresor bun costa peste 2.500lei iar pompa pentru apa murdara doar 670lei, am adoptat metoda din clipul de fata... Poate, pe viitor cine stie... cand voi cumpara un compresor cu toate ca la preturile actuale putin probabil... voi incerca si cu metoda descrisa de tine. Iti multumesc mult pentru apreciere, comentariu si explicarea in detaliu a metodei folosite de tine, este deosebit de utila informatia. Numai bine, toate cele bune iti doresc!
@@FlorinWorldFW Salut Florin! Mulțumesc și eu,mi-ai dat o idee așa că am căutat frânturile mele de filmări cu "fapta" le-am "cârpit" și am înjghebat un film pe care tocmai îl încarc pe canalul meu de RUclips. Seară frumoasă!
@@oldlifestylebyandrei Astept cu interes clipul. O seara faina iti doresc si numai bine!
Salut.
Ma intereseaza si pe mine un sistem de evacuare a apei cu nisip si mâl din fantâna, dat fiind faptul ca la putul meu a fost facut acum vreo 50 de ani, din tuburi de ciment cu diametrul de 300. Acum vreo 12-14 ani am chemat pe cineva sa-l denisipez si mi-a spus ca este mai bine dupa ce-l curătă, sa-i bage si o teava de plastic in mijloc pentru ca o sa fie mai bine. Au taiat teava de plastic cu bomfaierul si au fost toate bune si frumoase până acum, când a inceput sa vina apa cu impuritati si nisip la robinet...problema mea este ca eu nu pot sa bag o pompa asemanatoare cu cea prezentata in videoclip pentru ca nu-mi permite diametrul tevii de plastic care este de 110...
Daca poti sa ma ajuti si pe mine cu o schiță...un desen ceva, sa pot face si eu pompa cu actionare pneumatica din exterior.
Multumesc mult.
Super Profi om bun! Felicitări!
Multumesc mult pentru aprecieri...
Salut!Mersi mult de tot pentru detalii și pentru timpul acordat.
Cu drag...
BRAVOOO IESTI UNA PERSONA CU MULTA EXEPERIENTA !!!
Multumesc mult pentru apreciere si comentariu... 😊
,,,,felicitari ,,,, foarte interesanta filmarea ,nu stiam cum se curata o fantana,,,, succes in continuare ,,,
Va multumesc pentru apreciere si comentariu. Numai bine va doresc si multa sanatate!
Un mare like pentru clip.Ai facut treaba buna Florine.
Multumesc mult Nicu...
Super tare faza cu filmatul în fântână!!
Multumesc pentru apreciere si comentariu...
Foarte interesant felicitari și multa sănătate, asta o sa fac și eu luna viitoare .
Multumesc mult pentru apreciere si comentariu. Numai bine, toate cele bune!
Foarte instructiv ! Felicitari !
Va salut si multumesc pentru comentariu si apreciere.
Parcă mă uitam pe Discovery !
Felicitări...și ca o sugestie: as fi vrut să vedem și rezultatul de după curățare!
Va salut si multumesc pentru comentariu si apreciere. O sa tin cont de sugestia dvs. iar la urmatorul proces de curatare al fantanii voi incerca realizarea unui nou clip care sa surprinda in mod special aceste aspecte de interes. Numai bine, toate cele bune...
Felicitări pt filmarea asta !
Mulțumesc mult pentru apreciere și comentariu...
Chiar bine realizat filmul. As fi fost curios cum arata coloana de apa si fundul putului dupa curatare.
Se poate rezolva. O sa am in vedere pe viitor realizarea unui nou clip in care o sa incerc sa surprind acest aspect plus cantitatea de nisip scoasa... Multumesc pentru apreciere si comentariu!
Sănătate. Am avut mari emoții cu lanțul de la fântână. Noi acasă avem fir metalic e mai sigur.Cele bune
Salutare... Am avut in trecut montat in locul lantului cablu din otel zincat dar ruginea foarte repede si cand apuca o spira din el sa se rupa si sa iasa... trebuia inlocuit in intregime tot cablul... asa ca, am optat pentru clasicul lant...
Super fain filmat si explicat! Felicitări!
Multumesc mult pentru apreciere si comentariu... 🤗
Felicitări pentru filmare
Mulțumesc pentru apreciere și comentariu...
Super filmare
Multumesc mult pentru apreciere si comentariu... 🤗
Superbă prezentare. Limbaj și lămurire pt privitor..
......
Vă rog suneți- mi dacă acea cameră video permite ,,,inspectarea"" tuburilor... Suspectez la mine blocarea accesului in tuburile inguste din profunzime.. ( in zonă.. se pun 5- 6 tuburi de 200 mm in partea de jos cea mai profundă, apoi cele de 300mm.... Așa știu puțarii.. zonei. )
Mulțumesc mult !!!
Multumesc pentru apreciere si comentariu. Camera folosita pentru filmarea din fantana este o camera de actiune, este un Dji Osmo Action, este una dintre camerele pe care le folosesc in realizarea clipurilor prezente pe canalul meu de RUclips, cameră căreia la filmarea din fantana, i-am atasat o lanterna pe led-uri rezistenta la apa. Personal consider ca la fel de bine poate fi folosit in acest scop si un GoPro sau orice alta camera de actiune rezistenta la scufundari sub apa, insa retineti ca totusi exista un risc daca aveti de gand sa procedati cum am facut eu, in sensul ca puteti distruge camera sau cumva sa va ramana blocata in puțul pe care doriti să-l inspectați, fapt pentru care nu va recomand si nu sfatuiesc pe nimeni sa procedeze ca si mine, ceea ce am facut eu am facut pe propria raspundere, astfel incat daca cineva procedeaza ca si mine, și iși distruge camera, personal ma exonerez de orice raspundere in acest sens. Numai bine, toate cele bune vă doresc!
Felicitări pentru filmare !
Multumesc pentru apreciere si comentariu... 😊
Filmarea în fântână e super, însă se pare ca nu ai ce sa denisipezi omule :ai apa destulă !
Salutare... Multumesc pentru comentariu si apreciere! Este destula mizerie si nisip acumulat in fantana datorita infiltratiilor ce au loc in urma ploilor insemnate cantitativ...imi aduc aminte cum era cu mai bine de 40 ani in urma cand parintii mei au facut fantana si erau mai multe tuburi pline cu apa...
Meșter adevărat. Foarte frumos prezentat. Mai ales partea cand ai coborat camera in fantana. Ce camera ai folosit?
Multumesc mult pentru aprecieri... Camera coborata pe fundul apei din fantana este un Dji Osmo Action.
Foarte frumos și util as dori sa știu denumirea pompei preț aproximativ și deunde sa pot cumpăra mulțumesc
Salutare... Multumesc pentru comentariu si apreciere! Pompa pentru apă murdară folosita in acest clip este modelul DDT V1500T si puteti afla mai multe despre ea daca vizionati clipul de prezentare de aici: ruclips.net/video/lLShn7ZrED8C/видео.htmllip, precum si un TEST REAL DEBIT | Câtă apă poate scoate in 3 minute pompa submersibilă pentru apă murdară DDT V1500T - ruclips.net/video/d-xou02XJxw/видео.html
@@FlorinWorldFW Mulțumesc pentru răspuns și asfințit vrut să știu și prețul dacă se poate și de unde sa cumpăr
@@ioansemeniuc3132 Cand am cumparat-o eu in noiembrie 2020, am platit pe ea 670lei impreuna cu furtun de pompier de 20m lungime plus sufa metalica de 25m lungime. Atunci, fara a nu face nici un fel de reclama, am cumparat-o de la Cezona, acolo avea pretul cel mai bun... Acum, in prezent, nu mai stiu cat este pretul sau daca se mai gaseste pe undeva la vanzare acest model, stiu ca m-a mai intrebat cineva si se plangea ca nu o gaseste pe nicaieri la vanzare pe stoc... Dati un search pe browserul dvs. de internet dupa denumirea " Pompa pentru apa murdara DDT V1500T " si, sa fiti atent sa verificati daca are caracteristici tehnice direct proportionale cu ceea ce vreti dvs. sa o puneti sa faca, este foarte important acest aspect cand doriti sa cumarati o pompa pentru apa murdara. Numai bine toate cele bune, va doresc!
Super. Cautam de mult asa veva. Pomopa poate fi coborata la 12m sau "Adancime de absorbtie este de doar 9 m " cum scrie in specificatii. Multumesc!
Multumesc pentru apreciere si comentariu. Din pacate, cred ca aveti slabe sanse sa mai gasiti pompa aceasta de vanzare pe undeva. Din cate cunosc a fost inlocuita cu o alta varianta constructiva mai slaba care nu mai are aceleasi specificatii tehnice, respectiv adancimea de absorbtie si inaltimea de refulare sunt cu mult mai mici in comparatie cu pompa pentru apa murdara pe care am cumparat-o eu cu mai bine de 3 ani in urma si pe care ati putut sa o vedeti la treaba in clipul de fata...
Vă Salut!
Am și eu o fântâna cu o adâncime maxima de 12 metri, în care se regăsește doar 7 metri de apa.
Doresc sa alimentez cu aceasta pompa un bazin pentru irigarea plantelor care se află la o distanță de aproximativ 60 metri, față de fântână.
După părerea dumneavoastră, ca și un utilizator al acestui produs, considerați că ar fi capabilă sa împingă coloana de apa raportat la specificațiile menționate mai sus?
Salutare... Nu stiu ce sa zic... Destul de multi cei 60m... mai bine cumparati o pompa submersibila special conceputa pentru a reusi sa impinga apa pe o asemenea distanta... Numai bine, toate cele bune...
pompa submersibila sterwins peste 1000w,succes
Salut. Super clip. Apreciez munca depusa. De curand mi-am luat o casuta la tara si am o fantana zidita cu piatra. Cum imi recomanzi sa o curat? Apa e usor tulbure si nu s-a mai folosit fantana in ultimii 2 ani decat foarte putin. Nu ma pricep in acest domeniu si de aceea intreb. Multumesc
Salut Domnu'... Multumesc mult pentru apreciere si pentru comentariu. Nici eu nu sunt un expert dar vorba aceea "romanul se pricepe la toate" sau "nevoia te invata sau te obliga" au fost termenii, ca sa ma exprim asa care m-au determinat si pe mine sa ma documentez, sa pun osu' la treaba cum se zice si daca tot am gasit aceasta solutie cat de cat eficienta si functionala am zis sa nu tin pentru mine doar, sa impartasesc si cu restul celor aflati in dilema rezolvarii problemei de a curata, decolmata si denisipa o fantana de apa potabila cat mai eficient, cu costuri cat mai reduse si bineinteles cat mai rapid posibil... Asta, pe scurt ca o mica introducere legat de priceperea in domeniu... Referitor la fantana aceea zidita din piatra, asa se faceau pe timpuri fantanile la tara, mai tarziu s-au inventat tuburile din beton... Genul acela de fantana, pe vremuri, de regula, se curata vara cand nivelul de apa era destul de scazut, in sensul ca scoteau cam toata apa din ea si fiind o fantana destul de larga in diametru, era coborat cu o franghie un om pe fundul fantanii care sapa si scotea nisipul si depunerile depuse pe fundul fantanii... multi o mai practica si in ziua de astazi metoda aceasta, dar este una destul de riscanta si de periculoasa. Pentru a curata fantana ta, zidita din piatra, poti apela la o echipa de meseriasi care asta fac si cu asta se ocupa sau poti incerca metoda descrisa de mine in acest clip cu conditia de a gasi o pompa pentru apa murdara cu o adancime de absorbtie si o inaltime de refulare direct proportionale cu caracteristicile fantanii tale. Daca ai gasit pompa pentru apa murdara ideala care sa se potriveasca adancimii totale a fantanii si inaltimii coloanei de apa din fantana ta poti face aceeasi operatiune pe care am realizat-o si eu pe parcursul acestui clip cu recomandare de a inlocui acel furtun de pompier pe care eu l-am folosit in clip cu alt furtun mai dur in genul celor pentru golit sau umplut piscina, deoarece furtunul de pompier pe care eu l-am folosit, nu il consider atat de eficient in sensul ca, scufundat la prea mare adancime in apa, presiunea apei il apasa, pompa de apa se forteaza sa impinga coloana de apa de pe furtun si ii scade randamentul iar la iesirea din fantana furtunul de pompier are tendinta de a se gatui si strangula plus ca presiunea apei pompata de pompa de multe ori il rasuceste in interiorul fantanii... Eu, in urma acestei operatiuni in care am folosit o pompa pentru apa murdara am reusit performanta de a decolmata izvorul din fantana si de a mentine un nivel constant de apa plus faptul ca nu se mai tulbura apa si nu mai trebuie sa stau sa astept sa revina la nivel apa, sa se umple fantana cum se spune... Sanatate si numai bine iti doresc!
Salutare,poti sa imi zici te rog ce adancime ai la fantana?
Mersi
Salutare...!!! Fantana are in total 13 tuburi din ciment.
Felicitări! Foarte bun și util clipu, poți să-mi spui te rog ce pompă este ? Mulțumesc !
Multumesc pentru apreciere si comentariu! Pompa folosita este o pompa pentru apa murdara iar in descrierea acestui clip am lasat toate detaliile despre ea.
Super filmarea există și pompa mai mica si ptr teava de 200mm va salut
Multumesc pentru apreciere... Din pacate, nu stiu sa existe pompa pentru apa murdara, atat de mica, incat sa intre pe o teava cu acel diametru.
Da este acelasi model de 160 mm
Buna Ziua foarte tare ideea ,de mult timp vroiam sa achiziționez aceasta pompa🤙acest video îmi confirma ca pompa este ce trebuie
Va salut si multumesc pentru comentariu si apreciere. Da, este ok pompa pentru ce am gandit-o eu legat de curatarea unei fantani... o sa incerc in viitorul apropiat, realizarea unui nou clip, in care am inlocuit furtunul de pompier (care nu e atat de eficient) cu o conducta/teava PEHD care nu se mai sugruma si rasuceste in interiorul fantanii cum o face furtunul de pompier. Sarbatori fericite cu multa liniste, sanatate si fericire!
Am o fântână că această cu o adâncime de 17 m din care doar1 m cu apă pompa aceasta ar fi buna pt a denisioa acea fântână???nu știu dacă refulează la această înălțime
Pompa pentru apa murdara prezenta in acest clip nu se mai fabrica de mai bine de 2 ani de zile. Ea a fost inlocuita cu o alta pompa ce nu reuseste sa refuleze la o inaltime mai mare de 9m.
o intrebare , poate prosteasca. Nu se poate face acest lucru cu orice pompa? am una submersibila, care e aproape pe moarte si ma gandeam sa fac acest lucru cu ea? Multumesc.
Nu se poate pentru simplul fapt că nu este o pompa pentru apa murdara, nu dispune de dublu tocător fapt care va face ca pompa ta submersibila sa se infunde și să se ardă încă din primele secunde de funcționare.
Foarte interesant și eu am problema asta ce preț are pompa ! Mulțumesc !
La data realizării acestui clip am plătit pe ea undeva la 700lei. De atunci a trecut ceva timp și este posibil sa se fi scumpit asa cum s-a întâmplat cu tot... Problema cea mai mare este însă că nu mai are aceleași specificații tehnice și ce se fabrica acum nu prea este ok... deci, personal va recomand, dacă aveți de gând sa cumpărați o astfel de pompa sa va orientați către cu totul alt model.
Buna ziua si tot respectul meu pt prezentarea făcută....as dori sa vorbim ceva....in momentul in care scriu acest comentariu cu junatate de oră in urma am comandat si eu aceasta pompă...as dori sa stiu daca in locul furtunului de pompieri pot folosi teava PEHD cu diametrul de 1 țol si un sfert...deoarece de asta am la momentul asta...ca sa nu mai cumpar alta...pompa vine fara furtun...eu cred ca trebuie doar sa cumpar o reductie ca sa pot conecta teava PEHD... credeti ca e de ajuns 1tol si un sfert sau trebuie teava de 2 țoli....nu stiu daca exista de 2 țoli. Astept un raspuns de la dumneavoastră. Mulțumesc.
Salutare domnu' Bogdan si multumesc pentru apreciere si comentariu. Ati gandit bine inlocuirea furtunului de pompier cu teava PHD. Sincer, nici eu nu prea am fost multumit de furtunul de pompier pentru ca acesta se tot rasuceste in fantana si il mai si apasa si comprima presiunea coloanei de apa plus ca se sugruma la iesirea din fantana. Am si eu in plan sa cumpar teava PHD pentru a inlocui furtunul de pompier numai ca nu am avut inca timpul necesar sa fac asa ceva si, sa incerc sa o montez la pompa de apa murdara ca sa vad comparativ cum lucreaza cu teava in loc de furtun de pompier. Stiam ca exista teava PHD de 2 țoli si cred ca se poate monta la pompa de apa murdara in locul furtunului de pompier... pompa de apa murdara vine si cu ceva reductie la pachet care este posibil sa va fie de folos ca sa folositi teava PHD de care dispuneti dvs. Numai bine, toate cele bune va doresc!
@@FlorinWorldFW Mersi mult pt raspunsul promt....as dori sa va mai intreb deoarece eu nu dispun de camera subacvatică .. și o sa fac totul mai orbește zicand așa...in momentul in care a-ți scos toata apa prima dată... apă care era deja in fântână...in mometul când a-ți dat drumul la apa de pe furtunul subtire...pompa a-ți asezato direct pe nisipul respectiv..sau mai sus a-ți tinuto câțiva centimetri? Si ce vreau sa va mai intreb pe dumneavoastră...care a fost adancimea maxima de unde a tras pompa pt ca la mine de la suprafața pamantului pana la fundul fantanii ar fi 20 de metri...adica acesti 20 de metri o sa ii am dupa ce am sa drenez tot...acum cred ca am .....din 7 tuburi de apa cand a fost fântână nouă cred ca am ramas cu vreo 4 aproape...deci 3 tuburi sunt pline cu nisip.. mâl sau ce o mai fi acolo. Ru luciul apei il am la 13 metri de la suprafata pământului. Dupa care pompa trebuie sa impinga vreo 17...18 metri ...undeva in strada am sa dau tot ce iese din ea....credeti ca se descurca pompa cu lungimea asta si înălțimea? Mulțumesc mult.
@@Bogdan_1979 Destul de adanca fantana dvs... dar daca este sa ne luam dupa specificatiile pompei - Inaltime de refulare 20 m si Adancime de absorbtie 9 m - logic aceasta ar trebui sa mearga... Pompa, cand o coborati in fantana, este bine sa incercati sa o mentineti la cca. 20 cm de fundul fantanii, sa nu o lasati sa stea direct pe fund, altfel riscati ca in ciuda dublului tocator sa o umpleti numai cu mal si nisip si sa o ardeti... oricum chiar daca nu aveti o camera ce filmeaza sub apa, nu v-ar fi de nici un folos cand se tulbura apa acolo nu se mai vede nimic... iar cand ajungeti cu pompa pe fundul fantanii, se simte la mana, asa ca o mai ridicati inca 10-20cm deasupra. Pentru inceput, va recomand sa coborati pompa in fantana si sa efectuati mai intai o proba ca sa vedeti daca face fata si pompeaza apa la un debit satisfacator, daca nu e ok, nu scoate si pompeaza cum trebuie apa curata va sfatuiesc sa o dati retur pentru ca, in caz contrar e clar ca in cazul unei ape murdare pline de nisip si mâl, nu va face fata si nu are sens sa va mai obositi... Daca totul e ok, dupa proba, scoateti-o din fantana, ii detasati furtunul sau teava PHD si o coborati in fantana la cca. 10-20cm de fundul apei, fara furtunul de gradina atasat si cel de pompier sau teava PHD cuplata, doar pompa si atat..., si, ii dati drumul sa functioneze acolo in fantana pe fund ca sa agite toata apa si mizeria de acolo, daca intelegeti ce vreau sa zic... dupa care, cand considerati dvs. ca a agitat suficient de mult toata apa si mizeria de pe fundul fantanii o scoateti, ii atasati furtunul sau teava PHD, impreuna cu furtunul de gradina si o coborati din nou in fantana si o puneti sa scoata apa murdara si mizeria de acolo... si, tot asa mai departe, repetati toti acesti pasi pana ce obtineti rezultatul scontat... Si, mare Atentie... ca in afara de nisip si mâl pe fundul fantanii poate sa fie si ceva pietris si, daca constatati ca pompa s-a oprit este clar ca a intrat vreo piatra la tocator si este bine sa o scoateti si sa o deblocati si curatati... In mare, cam asta ar fi... spor la treaba si sa auzim numai de bine!
@@FlorinWorldFW O sa urmez sfaturile dumneavoastră in ceea ce privește exploatarea pompei... doar ca azi cand a aduso curierul dupa ce am desfăcut-o am observat un defect ...si anume langa gaura de refulare cred ca acolo a fost o fisură si in loc sa repare fisura prin sudura i-au dat cu ceva poxipol...nu mi-a convenit ceea ce am vazut...deoarece nu puteam sa risc sa o bag si sa crape acolo poxipolul ala...sa scape presiune iar eu sa nu îmi pot face treaba...asa ca am sunat la firmă... le-am trimis poza cu problema...foarte amabili mi-au zis xa îmi trimit alta si pe asta sa o returnez la curier cand vine cu cealaltă. Doar ca se pare ca pompa ar veni pe marți iar eu in ziua aia plec la vapor la lucru. Acum daca se rezolva mai repede o sa va tin la curent. As prefera sa facem un schimb de numere de telefon daca se poate. Mă găsiți pe Facebook cu numele Munteanu Bogdan Marian ...o sa vedeti la profil ca sunt second engineer la firma Viking. Mulțumesc mult .
Va salut de unde cumpăr și eu o pompa sau cum ii spune mulțumesc
Va salut si eu... Din pacate, varianta constructiva prezentata in acest clip nu se mai fabrica de mai bine de 2 ani de zile. Producatorul a inlocuit-o intre timp cu alta varianta constructiva ce are inaltimea de refulare de doar 9m. Denumirea pompei a ramas aceeasi, o puteti gasi mai peste tot la o simpla cautare pe internet, dar din pacate nu mai este ce a fost odata... Numai bine, toate cele bune!
Foarte tare filmarea în fântână, felicitări. Totuși, nisipul ăla fin nu ar trebui să rămână pe fundul fântânii, rostul lui nu e sa filtreze apa? Cum se face re-nisiparea?
Multumesc pentru apreciere si comentariu. O sa incerc sa va explic cum e cu nisipul acela ce l-ati vazut dvs. in clip.... O fantana in genul celei din acest clip nu functioneaza ca un acvariu pentru pesti, in care apa este filtrata mecanic de un filtru si de stratul de nisip de pe fundul ei. Acel nisip fin de pe fundul fantanii, care se vede in clip, s-a depus in timp datorita infiltratiilor de la suprafata sau ca urmare a fluctuatiilor si cresterilor de nivel a panzei freatice in urma topirii stratului de zapada ori a precipitatiilor cazute in timp indelungat sau din abundenta. In timp, toti acesti factori au dus nisip in fantana, stratul de nisip din fantana a tot crescut, iar concomitent cu acesta s-a petrecut fenomenul invers, a scazut nivelul de apa din fantana si, fiind atat de fin acel nisip, nu lasa apa sa circule, se astupa si colmata practic izvorul. Fantana din acest clip a fost realizata prin anul 1982, parca imi aduce eu bine aminte... iar meseriasii cand au sapat fantana respectiva au trecut prin panza freatica ajungand la un strat de argila de culoare albastruie, destul de dens si greu de sapat prin el... si, datorita faptului ca exista riscul ca odata penetrat acel strat de argila, sa dea de un posibil nou strat de nisip si pietris iar apa, venind din abundenta si nemaiputand sa sape in siguranta, au luat hotararea sa nu mai continuue cu saparea si adancirea fantanii... s-au introdus pe rand acele tuburi din beton, imi aduc aminte ca ultimul a intrat destul de greu, au improvizat la vremea aceea un fel de platforma din lemn pe care au urcat un tractor care a ajutat oarecum ca ultimul tub de la fundul fantanii sa se lase mai mult in jos si sa se fixeze destul de solid in acel strat argilos. Practic, baza, fundul acestei fantani din clip, este constituit din acel strat de argila, dens, de culoare albastra, apa din panza freatica isi face loc in fantana, prin acele rosturi de la imbinarea dintre tuburile de beton, acumulandu-se in fantana, iar acel strat de argila si tubul din beton o pastreaza exact ca si intr-o sticla. Ulterior, in timp, datorita infiltratiilor survenite in panza freatica in urma precipitatiilor mai abundente, au fost chiar si ceva mici inundatii... la fundul fantanii s-au tot acumulat sendimente, nisip in general... nisip care, la ploile foarte abundente care duceau la cresterea nivelului panzei freatice, agitau acel strat de nisip iar apa devenea tulbure, murdara, improprie consumului, fapt pentru care acest nisip ce se vede pe filmare trebuia extras astfel incat apa sa poata circula in fantana... Nu vreau acel strat de nisip in fantana, apa este foarte curata acum dupa procesul de curatare si nu mai vad particule fine de nisip plutind prin ea sau sa se depuna pe fundul vasului in care o scot din fantana. Am auzit si vazut clipuri in care unele persoane adauga un strat de pietris pe fundul fantanii, eu nu sunt fan pentru aceasta idee... avand ca si hobby acvaristica, am vazut in timp ce se intampla cu un strat de nisip de granulatie destul de mare de pe fundul unui acvariu, care, in timp, periodic, trebuie scos din acvariu si spalat deoarece se colmateaza datorita particulelor fine ce se interpun si depun intre granulele de nisip si daca nu este scos, spalat si curatat, mai mult rau face si strica tot echilibrul din acvariu. Asa si in cazul unei fantani pentru apa potabila, unde, si mai grav este ca nu il poti scoate si spala cum faci cu cel dintr-un acvariu... iar daca acel pietris adaugat sau prezent la fundul apei dintr-o fantana, are consitenta calcaroasa, duce la cresterea duritatii apei si ajungi sa te intrebi de unde ai pietre la rinichi, de ce se decoloreaza culorile la hainele spalate cu apa respectiva, se usuca pielea si parul, de ce apa dvs. nu face spuma atunci cand folositi sapunul, de unde atata depunere de calcar la masina de spalat, etc... Deci, ce este bine de stiut de dvs. ca si concluzie, este ca, o fantana nu trebuie "re-nisipata" cum spuneti dvs. (oricum se "re-nisipeaza" singura in timp si trebuie repetat periodic procesul de curatare/densipare pentru mentinerea potabilitatii apei si a unui nivel constant de apa) iar duritatea unei ape potabile este bine sa nu sara de 5 grade germane, am testat apa din aceasta fantana si nu sare de 4 grade germane. Numai bine... toate cele bune, va doresc!
Buna ziua mă interesează de unde ați cumpărat pompa și câteva detalii despre pompa că nici unul nu poate curata fîntînă cai de 60 diametru mulțumesc frumos o zi frumoasa
@@giorgiopasat5163 Va salut! Pompa ce am cumparat-o si folosit-o eu in clipul de fata nu se mai fabrica de peste 2 ani de zile in varianta constructiva ce se gasea atunci pe piata si a fost inlocuita din pacate cu o alta varianta constructiva cu mult mai slaba... Dacă vreți sa curatati fantana prin metoda descrisa de mine folosind o pompa pentru apa murdara, trebuie sa aveți in vedere ca inaltime de refulare si adancimea de imersie a pompei sa fie cat mai mare si peste caracterisiticile fantanii dvs. sa faca treaba cum trebuie.
Te salut! Foarte frumos lucrezi....am și eu o fântână și mi a fost afectata pânză freatica....de petrol.... S a spart o conducta pe lângă put.... În put era apa cu petrol.... Crezi k mai reușesc sa l readuc la viata?.multumesc frumos
@@MarinicaMihaiSorin Salut! Din păcate nu cred ca se mai poate face ceva. Ce pot sa te sfătuiesc este sa afli cine este proprietarul respectivei conducte de petrol - Petrom, Conpet, OMV - și sa le trimiți o adresa oficiala pe mail în care sa le relatezi ce s-a întâmplat. Sunt obligați sa curețe zona infestata cu petrol și sa repuna în ordine lucrurile chiar sa îți foreze un puț nou. Aceeași adresă îți recomand sa o trimiți și la Garda de Mediu. Sigur se va rezolva pozitiv.
Nu am apa de la rețea și bănuiesc că pot folosi un compresor. Pompa de apa murdara fara tocător e ok ? Fântâna e curata , folosita zilnic, numai că după calculele mele este nisipata 3 m.
Puteti incerca si cu ce aveti dvs. la indemana... posibil sa reusiti ceva... Numai bine va doresc!
Buna ziua . Intrebare : face fata aceasta pompa la adancimea de 22 m ?Am cumparat o casa la tara undeva in MH . Am o fantana in curte care pana anul trecut avea tone de apa , udam gradina fara probleme , anul acesta din primavara nu am mai avut apa , pur si simplu la 100 l scosi apoi la mai putin pompa nu mai avea apa , trebuie sa opresc pompa , astept 15 , 20 min apoi iar pot scoate 50 70 l ... Fantana e ingusta , nu stiu ce alta solutie as mai avea s-o curat, Nu imi permit sa forez alta in acest moment si ma intrebam daca as putea sa ma ajut de aceasta pompa prezentata de d-voastra ...Multumesc pt eventualul raspuns :)
Salutare... Adancimea de 22m este cu mult peste capacitatea acestei pompe, nu veti reusi decat cu o pompa sau motopompa suficient de puternica sa traga si sa impinga de la adancimea aceea...
Buna ziua! Anul trecut am facut un put dar nefiind folosit s-a depus nisip si as vrea sa stiu daca pot folosi aceasta pompa. As dori sa stiu daca pe un tub de pvc de 20 diametru, in care este bagat inca unul de 16 diametru, intra această pompa?
Va salut! Pompa are in jur de 25cm in diametru, deci din pacate nu intra pe acel tub...
@@FlorinWorldFW salut Florin. Cei 25cm includ si cupla de furtun?
@@gigel99324 Salutare... Da, este inclusa si cupla aceea pe care se fixeaza furtunul. Numai bine, toate cele bune!
Salut, felicitări pentru videoclip, vreau sa fac si eu același lucru la o fântână de 12m adâncime, crezi că ridică apa atât? Mulțumesc
Multumesc pentru apreciere si comentariu. Dupa cum se poate observa in clipul de fata, in cazul meu a functionat aceasta metoda. Daca dvs. gasiti o pompa pentru apa murdara cu caracteristici si specificatii tehnice corespunzatoare si direct proportionale cu dimensiunile si caracterisiticile fantanii dvs. ar trebui sa functioneze...
Mulțumesc pentru răspuns! Mă refer la acest model de pompă, cred că ar trebui sa funcționeze....
@@mariansfetcu2542 Daca considerati ca pompa de apa murdara folosita de mine este ideala in cazul dvs. si considerati ca se potriveste adancimii totale a fantanii si inaltimii coloanei de apa din fantana dvs. puteti face aceeasi operatiune pe care am realizat-o si eu pe parcursul acestui clip, cu recomandarea de a inlocui acel furtun de pompier pe care eu l-am folosit in acest clip, cu alt furtun mai dur in genul celor pentru golit sau umplut piscina, deoarece furtunul de pompier pe care eu l-am folosit, nu il consider atat de eficient in sensul ca, scufundat la prea mare adancime in apa, presiunea apei il apasa, pompa de apa se forteaza sa impinga coloana de apa de pe furtun si ii scade randamentul iar la iesirea din fantana furtunul de pompier are tendinta de a se gatui si strangula plus ca presiunea apei pompata de pompa de multe ori il rasuceste in interiorul fantanii... Personal, am in plan de ceva timp, sa cumpar un furtun mai dur sau ceva teava PHD pentru a inlocui furtunul de pompier, numai ca nu am avut inca timpul necesar sa fac asa ceva dar cand o sa reusesc acest lucru, o sa incerc sa o montez la pompa de apa murdara ca sa vad comparativ cum lucreaza cu teava in loc de furtun de pompier si, probabil, mai mult ca sigur, voi filma intreaga operatiune si voi reveni cu un nou clip... Numai bine, toate cele bune va doresc!
Buna ziua,merge si la 30ml?mulțumesc
Buna seara... Nu stiu, nu am probat. In linie dreapta, pe teren drept, am probat, am si un clip pe canal destul de elocvent in acest sens ce poate fi vizualizat aici: ruclips.net/video/d-xou02XJxw/видео.html
Buna ce presiune poate face aceasta pompa ? Felicitari pt fimare
Multumesc pentru apreciere. Nu stiu ce presiune poate sa faca aceasta pompa, pentru ca aceasta poate sa fie diferita de la caz la caz si influentata logic vorbind, in functie de tipul lichidului absorbit, de inaltimea de refulare la care este pusa sa impinga precum si de adancimea de absorbtie la care este imersata pentru absorbtie. Ca si performate, producatorul se lauda cu un debit maxim de 10 m³/h, o inaltime de refulare de maxim 20 m si o adancime de absorbtie de maxim 9 m. Tinand cont de toti acesti factori presupun ca s-ar putea calcula si presiunea pe care o poate face aceasta pompa...dar eu nu mi-am batut capul cu asa ceva, am cumparat-o luand in calcul doar inaltimea de refulare, adancimea de absorbtie si diametrul ei mic ce permite sa intre pe un tub de fantana cu diametrul de 30cm, strict pentru a curata fantana din clip si de a scoate apa murdara sau curata din fantana, ori de cate ori am nevoie sau consider necesar...
Buna ziua! Cat a crescut nivelul apei in fantana dupa ce ati terminat? Ce adancime ati castigat? Multumesc anticipat pentru raspuns!
Va salut! Dupa cum se poate observa din imaginile surprinse in clipul de fata, apa aveam suficienta in fantana. Scopul si interesul meu a fost ca sa curat fantana si sa scot din malul si nisipul acela fin care s-a tot depus in decursul anilor si sa mai dau drumul la izvoare cum se spune... Sincer, nu am masurat nici inainte de curatare nici dupa curatare adancimea dar ce va pot spune cu certitudine este faptul ca la data de fata, la 3 ani distanta de la realizarea acestui clip, am folosit pompa pentru a curata fantana cam in fiecare primavara, de regula dupa ce se termina sezonul ploios iar rezultatul se vede acum in acest an deosebit de calduros si de secetos cand am satisfactia ca am apa in fantana in timp ce la vecinii de pe langa mine au cam secat fantanile...
Ce marca e pompa și de unde găsesc sa o cumpăr?
Salutare... Este trecuta in titlul clipului de fata denumirea pompei. Acum, in prezent, nu mai stiu cat este pretul sau daca se mai gaseste pe undeva la vanzare acest model, stiu ca m-a mai intrebat cineva si se plangea ca nu o gaseste pe nicaieri la vanzare pe stoc... Dati un search pe browserul dvs. de internet dupa denumirea " Pompa pentru apa murdara DDT V1500T "... Mai multe detalii inclusiv link cu video de prezentare si test real debit, gasiti in descrierea clipului de fata... Numai bine toate cele bune, va doresc!
Super, filmarea,ce camera ai folosit, ce diametru are tubul de ți-a intrat pompa
Mulțumesc pentru apreciere. Camera folosita la filmarea acestui clip, este un Dji Osmo Action, iar diametrul interior la tub este de 30cm.
Rugăminte: spune-mi, te rog, care e gabaritul pompei ( cu racordul de doi țoli) pus? Eu am un put de 24 cm diametru. Mulțumesc!
Salutare și mulțumim pentru video. Am o întrebare pot folosi o pompa submersibila de genul cum ai tu pentru sistem de irigații? Se pretează pentru diverse activități? Practic sa o țin în apa și sa deschid robinetul sa spăl mașină? Ms pentru răspuns
Salut.. Sincer nu știu ce presiune face ca să poată împinge apa la un sistem de irigații... dar, ca să tragi apa și sa umpli un bazin de unde sa alimentezi un sistem de irigații prin picătură cred ca ar fi ok. Valabil și pentru spălat mașina, la fel... 😉 Mulțumesc pentru apreciere și comentariu, numai bine îți doresc! 🤗
Am foraj la 26m iar apa începe la 16m. Face fata pompa aia de ape uzate?
Pompa pentru apa murdara prezenta in acest clip nu se mai fabrica de mai bine de 2 ani de zile. Ea a fost inlocuita cu o alta pompa ce nu reuseste sa refuleze la o inaltime mai mare de 9m.
@@FlorinWorldFW probabil era prea buna și de aia!
Felicitari pt clip! Intrebare: cum era putul inainte de curățare și cum e dupa? A crescut nivelul apei? A crescut debitul? La ce să mă aștept daca fac aceasta curățare?Mulțumesc
Va salut si va multumesc pentru apreciere si comentariu... 🤗 Am avut intotdeauna un nivel constant al apei din fantana care scade vara in perioadele mai secetoase lipsite de precipitatii dar nu ingrijorator de mult. Respectiva procedura de curatare si de extragere a nisipului cu ajutorul pompei pentru apa murdara am realizat-o constrans si fortat de imprejurari in sensul ca de fiecare data cand au loc caderi masive de precipitatii la mine in zona, concomitent cu cresterea nivelului panzei de apa freatice se tulbura apa, venea mâl si nisip iar cu timpul s-au tot depus atat de multe sedimente incat scazuse nivelul de apa din fantana si parca nici izvoarele nu prea mai aveau atat de mult debit cand trageam apa cu pompa din fantana ca sa ud gradina si asteptam ceva ca sa se umple la loc cum era... iar in al doilea rand, datorita faptului ca nu prea se mai gasesc la mine in zona oameni care sa se ocupe cu denisiparea si curatarea fantanilor cum se gaseau inainte de anul 1989 si daca totusi gasesti pe cineva pretul cerut este unul exorbitant am experimentat aceasta metoda care in cazul meu a functionat si ma folosesc in continuare de pompa pentru apa murdara ca sa scot apa din fantana cand au loc infiltrari de la precipitatii... Ca si recomandari daca vreti sa folositi aceeasi metoda trebuie sa tineti cont de diametrul interior al fantanii ce vreti sa o curatati in sensul ca sa incapa pompa in fantana plus faptul ca pompa respectiva trebuia sa intruneasca un set de specificatii cum ar fi inaltime maxima cat mai mare de refulare, o adancime maxima cat mai mare de imersie plus un debit de metri cubi de apa extras cat mai mare posibil. Daca toate acestea nu se coreleaza cu caracteristicile puţului sau fântânii ce vreti sa o curatati si nu dau bine teoretic pe hartie nu investiti si nu cumparati o pompa pentru apa murdara, cel mai bine cautati si apelati la o echipa specializata ce se ocupa cu denisipari si curatari de puţuri si fântâni fie prin metoda clasica si antica de demult fie cu ajutorul unei pompe de noroi. Rezultatul in toate cazurile este unul singur, un debit si un nivel mai mare de apa in fantana cumulat cu o apa mai curata lipsita de depuneri si sedimente. Numai bine, toate cele bune, va doresc!
Salut , Pompa functioneaza si fara furtunul care impinge apa din reteaua publica si este tot la fel de eficienta?
Salutare... Dupa cum am explicat la inceputul prezentului clip, rolul acelui furtun conectat la reteaua de apa potabila, este strict acela de a agita si a balbota toata acele sedimente depuse pe fundul apei din fantana pentru a usura rolul pompei de a extrage apa din fantana impreuna cu mâlul si nisipul depus in timp. Pompa pentru apa murdara functioneaza la fel de bine fara ajutorul acelui furtun cuplat la reteaua de apa potabila, numai ca eu am vrut sa o ajut un pic, daca intelegeți ce vreau sa spun...
Va mulțumesc frumos
@@cristianstefan9472 cu drag...
Salut, ce diametru interior are gura la fantana? Mersi !
Salut... 30cm are diametrul interior.
salut Florin , as putea legatura cu tine sa ma inveti mai bine si pe mine !! observ ca esti profesor bun !! nu prea am inteles la ce ti a folosit furtunul de gradina si firul care il alimentezi la curent il cumperi separat sau are pompa ? ...si eu un ut ca al tau am ..cu respect a!! sper sa ma ajuti 😊
Salutare... Dupa cum am explicat la inceputul acestui clip, rolul acelui furtun conectat la reteaua de apa potabila, este strict acela de a agita si a balbota toata acele sedimente depuse pe fundul apei din fantana pentru a usura rolul pompei de a extrage apa din fantana impreuna cu mâlul si nisipul depus in timp. Pompa pentru apa murdara functioneaza la fel de bine fara ajutorul acelui furtun cuplat la reteaua de apa potabila, numai ca eu am vrut sa o ajut un pic, daca intelegi ce vreau sa spun... Cât despre acel fir, pompa dispune de un cablu de alimentare cu lungimea de 8 metri si pentru a putea sa cobor pompa pana jos de tot in fantana, a trebuit sa folosesc un prelungitor.
@@FlorinWorldFW nu stiu ce sa fac sa investec intr o pompa sau sa chem un meserias dar vad ca majoritatea sunt scumpi
@@FlorinWorldFW putul nu a mai fost fofsit 2/3 ani si are adancimea de 3,5 metri de apa asa putul are 13 metri
Salut, ce diametru are pompa + mufa de la furtun? Mulțumesc
Salutare! Diametrul, din cate imi aduc aminte, este de 25cm.
@@FlorinWorldFW Mulțumesc frumos!
@@mihaistefan8981 Cu drag...
pot sa spun BRAVO, dar apa ce ai folosito de la robinet nu este scumpa? poate ca idee daca te intereseaza data viitoare poti folosi un mic compresor de aer cu teava adaptata langa pompa sa balboteze apa din fantana. zic ca este mai eftin. oricum ai facut treaba buna.
Multumesc pentru apreciere si comentariu. Apa de la retea la mine in zona costa 6lei metrul cub si am gandit eu asa, metoda aceasta, ca sa spal si agit cumva toate acele sedimente depuse pe fundul fantanii. Compresor nu aveam la dispozitie iar ca sa cumpar unul axat pe ce as fi avut eu nevoie la vremea aceea costa peste trei mii de lei unul... mai trebuia sa cumpar pe langa compresor si in jur de 15m de teava ca sa ma duc cu ea pana in fundul fantanii si, neavand acei bani + lipsa timp, am dat la vremea respectiva pana in 800lei pe pompa de apa murdara si a fost cea mai ok metoda si inca mai este pentru mine pentru ca am mai folosit pompa ca sa curata fantana sau sa trag apa din fantana intr-un bazin de unde ud gradina de legume. Pot spune din punctul meu de vedere ca in timp investitia a fost amortizata. Numai bine, toate cele buna va doresc!
Bună ziua eu am un puț de 50 metri adîncime ce ziceți aș putea folosi acest model de pompă?
Din pacate nu... inaltimea maxima de refulare la aceasta pompa este de 20m, pe cand dumneavoastra aveti acolo 50m. Numai o motopompa suficient de puternica sa traga de la asemenea adancime va poate fi de folos...
Într-adevăr cu aer dacă nu ai sursă de apă. Pompa de unde ați procurato dacă nu va supărați. Mulțumesc
Pompa este cumparata in urma cu peste 2 ani de zile de pe un site "Cezona" se numea parca... Din pacate pompa nu se mai gaseste la vanzare in varianta constructiva de atunci in sensul ca nu mai are aceleasi specificatii tehnice, adica pe romaneste spus au taiat din performante dar pretul a tot crescut...ce am vazut similar la vanzare nu depaseste 9m la inaltimea de refulare...
Va salut. Pompa o folositi in continuare pentru a scoate apa curata sau ati folosit-o strict pentru a curata? Mulțumesc
Va salut si eu... Pompa o folosesc ocazional, indeosebi primavara dupa ce se incheie sezonul ploios pentru a curata fantana si uneori vara pentru a umple un bazin din care irig culturile din gradina.
Buna! Fantana mea este zidita cu piatra pe interior si foarte veche si intre timp s-au format destul de multi muschi pe pereti. Ar trebui curatati acei muschi sau sunt buni pentru oxigenare?
Buna Oana! Intrebare de 10 puncte... 🤔 In mod normal ar trebui curatati dar tinand cont de faptul ca este o fantana veche, zidita din piatra, cum se faceau pe timpuri, va recomand sa o lasati asa pentru ca nu se stie cum se prezinta solul din spatele acelor pietre si a acelui strat de muschi depus pe ele... fapt pentru care, va puteti expune riscului ca in timp ce curatati acei muschi sa se surpe, sa se prabuseasca acel zid din piatra conducand astfel la un accident nefericit cu final tragic. In afara de aspectul oarecum inestetic, de faptul ca in acel strat de muschi isi pot gasi adapostul o serie de gâze si de lighioane si a faptului ca din cand in cand in apa ce o scoateti din fantana gasiti unele impuritati si gunoaie, rau nu face decat daca creste foarte mult in dimensiuni si se ajunge la dislocarea zidului interior din piatra al fantanii. Asta este parerea mea personala. Numai bine va doresc, toate cele bune!
F interesant. Dacă nu am rețea curenta de apa, cum procedez , nu mai pot folosi această pompă? Ati arătat cum este fixat furtunul de gradina de la rețeaua de apa, fixat de pompă. , Cum sa curăț fântâna dacă nu am rețea de apa curenta? Mulțumesc mult
Salutare... Rolul acelui furtun conectat la reteaua de apa potabila, este strict acela de a agita si a balbota toata acele sedimente depuse pe fundul apei din fantana pentru a usura rolul pompei de a extrage apa din fantana impreuna cu mâlul si nisipul depus in timp. Pompa pentru apa murdara functioneaza la fel de bine fara ajutorul acelui furtun cuplat la reteaua de apa potabila, daca este suficient de multa apa in fantana... numai ca eu am vrut sa o ajut un pic, daca intelegeți ce vreau sa spun... Cum nu aveti retea de apa, pentru inceput coborati doar pompa in fantana la cca. 10-20cm de fundul apei, fara furtunul de gradina atasat si cel de pompier, doar pompa si atat..., si, ii dati drumul sa functioneze acolo in fantana pe fund ca sa agite toata apa si mizeria de acolo, daca intelegeti ce vreau sa zic... dupa care, cand considerati dvs. ca a agitat suficient de mult toata apa si mizeria de pe fundul fantanii o scoateti, ii atasati furtunul sau o teava PHD, o coborati din nou in fantana si o puneti sa scoata apa murdara si mizeria de acolo... si, tot asa mai departe, repetati toti acesti pasi pana ce obtineti rezultatul scontat... Si, mare Atentie... ca in afara de nisip si mâl pe fundul fantanii poate sa fie si ceva pietris si, daca constatati ca pompa s-a oprit este clar ca a intrat vreo piatra la tocator si este bine sa o scoateti, sa o deblocati si curatati... In mare, cam asta ar fi... spor la treaba si sa auzim numai de bine!
@@FlorinWorldFW Va mulțumesc foarte mult pentru răspunsul prompt și amabilitatea dvs..
👏👏👏👏👏
Multumesc pentru apreciere. Numai bine va doresc!
Salut . Vreau sa bag si eu in fântână cateva pastile de cloramina si nu stiu câte. Cum se calculeaza necesarul de cloramina?
Salutare... Sa va raspund exact in cazul fantanii dvs. nu am cum sa stiu... In primul rand, depinde in functie ca cati metri cubi de apa sunt prezenti in fantana... Pentru a afla aceasta informatie, cu ajutorul unei frânghii cu o greutate în capăt se măsoară înălțimea coloanei de apă, apoi se calculează volumul de apă din fântână, prin înmulțirea înălțimii coloanei, exprimată în metri, cu secțiunea puțului, exprimată în metri pătrați. Astfel vom obține volumul de apă în metri cubi. Dupa ce aflam cati metri cubi de apa are fantana vom putea calcula cantitatea de substanță ce va fi utilizată pentru dezinfectare. Recomand sa folositi Cloramină sau Clorom, care se găsesște sub formă de comprimate, la farmacie. Nu cumparati din alta parte, numai de la farmacie !!! Dozarea se face foarte ușor, doza uzuală fiind de șase-șapte pastile pentru fiecare metru cub de apă.
Dupa ce se pun pastilele de cloramina in fantana aceasta se închide bine și se păstrează astfel timp de 24 de ore fara a umbla la ea sau folosi apa pentru consum sau orice altceva. După ce au trecut cele 24 ore fantana se golește complet și se lasă din nou să se umple. În mod normal, apa nu trebuie să mai aibă miros ori gust de clor.
O altă variantă folosita pe vremuri de batrani cand nu se inventasera pastilele de cloramina era să se toarne în fântână cinci - șase kg. var nestins/m.c. de apă. După 24 de ore fântâna se golea in mod repetat până ce nu mai prezintă urme de lapte de var și se lasa până când apa revenea la nivelul obișnuit, după care, fântâna se putea folosi în mod normal. Cam asta este in linii mari, nu este cine stie ce mare inginerie...
Numai bine, toate cele bune va doresc!
Salut!În diametrul de 259 încape acea pompa ?Nu ati arătat unde a refulat furtunul sa vedem cât nisip a scos .Cu ce ați filmat?Mersi mult!
Salutare... O sa va raspund punctual in ordinea intrebarilor adresate...Nu stiu daca va incape o pompa de apa murdara in acel diametru de 259cm..., cel mai bine verificati pentru ca pompa ce am prezentat-o eu in acest clip este o varianta constructiva ce nu se mai fabrica cu aceleasi specificatii si caracteristici si este posibil ca unii parametrii sa fie total diferiti la pompa ce doriti sa o cumparati... Furtunul l-am pus sa refuleze apa si mizeria scoasa din fantana pe santul de la poarta nu am stat sa colectez nici apa si nici nisipul scos, este destul de dificil de unul singur sa manevrezi pompa plus furtunul si sa incerci sa si filmezi cat de cat ceva elocvent... nu m-am gandit niciodata ca ar interesa pe cineva vreodata acest aspect cu cantitatea de nisip extrasa... dar daca ati urmarit clipul, se poate observa la final de clip, cand am strans furtunul, numai de pe furtun cat nisip am scos, deci va imaginati daca pe furtun s-a strans o asemenea cantitate, ca a fost extras destul de mult nisip din fantana impreuna cu apa... Pe viitor, in masura timpului disponibil poate o sa incerc sa filmez un clip nou in care o colectez nisipul scos din fantana. La realizarea clipului am filmat cu un GoPro si un Dji Osmo Action.
Am o problema cu un put.... Mi a fost afectata pânză freatica..... De petrol..... Pot sa îl mai readuc la viata? Mulțumesc
Din pacate nu stiu daca se mai poate face ceva in cazul poluarii panzei de apa freatica cu petrol. Sfatul meu, este sa va interesati cui ii apartine conducta de transport produse petroliere a carei avarie a provocat poluarea cu petrol a panzei de apa freatica - CONPET, PETROM, OMV, etc. - si sa le trimiteti atat lor cat si celor de la Garda de Mediu o sesizare in acest sens, insotita de o analiza de laborator a apei din fantana, in care sa descrieti si sa relatati situatia dvs. si sa cereti sa fiti despagubit in acest sens, inclusiv cu forarea altei fantani. Sunt obligati de lege in acest sens.
Salut de unde ați cumpărat pompa
Va salut! Am cumparat-o prin 2021 de la o firma ce vindea si prin intermediul Emag, se numea Cezona parca, nu stiu acum daca mai exista firma respectiva. Un lucru cert este insa ca respectiva pompa nu se mai fabrica de ceva timp fiind inlocuita cu ceva de putere mai mica care nu are aceleasi caracterisitici ca si pompa ce am cumparat-o eu... ruclips.net/video/lLShn7ZrED8/видео.html
Bună acesta pompa poate fi folosita la irigare și cât poate duce pe coloana mulțumesc?
Pentru irigare nu, dar poate fi folosita pentru umplerea unui bazin cu apa sau golirea acestuia.
Salut. Eu am un put forat cu diametru de 200mm si are mult nisip pe fund. Cu ce pompa pot face curatarea cum ai facut tu?
E prea îngust că și diametru... Nu cunosc sa fie vreo pompa pentru apa murdara care sa încapă într-un spațiu atât de îngust.
@@FlorinWorldFW Da.....tot caut o solutie sa il curat. Exista pompe de suprafata cu absorbtie?
@@nebleaalexandru3702 exista motopompe... dar nu stiu de la ce adancime pot trage si nu stiu daca pot absorbi si nisipul fara ca acesta sa le afecteze in vreun fel functionarea...
Sînt pompe cu vibratie.
@@ionutsimihaimacrea5717 Bună seara!!Am un put sapat la 22 m adîncime,e cu țeavă portocalie 20 in diam,și s-a colmatat, credeți-ma ca nu stiu ce sa fac are 50 cm de apă, a venit cineva cu uncompresor dar nimic...abatut cu o țeavă si a scoso murdara de o argila ff fina si lipicioasa care nu se disloca ce ma sfătuiți??ati spus de aceasta pompa cu vibrații, e ok??de unde o pot procura???Multumesc MULT !!!!!
Salutare...spunemi re rog de unde ai cumparat pompa si ce model este? Am o fantana cu 12 tuburi ai am cumparatvo pompa dar nu are putere sa scoata apa sus deci imibtrebuie o pompa puternica sa scoata apa si nisipul de la 15 metri...de unde as putea cumpara o pompa si ce model? Multumesc!!
Va salut! Din pacate pompa ce am cumparat-o eu si am folosit-o in acest clip nu se mai fabrica in varianta constructiva cu 20m inaltime de refulare si 9m adancime imersie in lichid. De circa 2 ani de zile a fost inlocuita cu alta varianta constructiva mult mai slaba ce nu are puterea primului model... Alta pompa, din pacate nu stiu sa va recomand. Incercati sa dati o cautare dupa o pompa de namol... acelea stiu ca sunt foarte ok si puternice dar si costa ceva bani...
Buna ziua,
Ce camera video ati folosit?
Buna seara,
Camera video folosita este un Dji Osmo Action.
Era bun și cu aer pe fund
Asa este, dar nu oricine dispune de un compresor de aer... Eu nu am un compresor de aer si m-am ajutat de presiunea apei de la retea.
Salut,
La ce adâncime maximă ar merge pompa de apa murdara?
Mulțumesc!
Salut... producatorul specifica ca merge imersata, scufundata in o coloana de apa cu o adancime maxima de 9m si ar avea o inaltime de refulare maxima de 20m si fiind cam singura pompa de apa murdara ce trage si impinge de la specificatiile mentionate anterior am cumparat-o pentru a-mi curata si denisipa in regim propriu fantana de apa potabila de la casa de la tara. Eu am cumparat la ea un furtun pentru pompier care am in plan sa il inlocuiesc cu ceva gen furtun cu insertie PVC sau chiar cu o teava PNA de se foloseste la irigatii sa vad daca obtin un rezultat mai bun comparativ cu acel furtun pentru pompieri care scufundat la adancime prea mare in apa il apasa presiunea coloanei de apa, se mai si rasuceste si sugruma pe traseu si nu face fata cum trebuie la ce poate pompa... Te tin la curent si iti zic cum se comporta dupa ce inlocuiesc furtunul de pompier... ;)
@@FlorinWorldFW mulțumesc pentru mesaj!
@@danielandroid2186 cu placere...
Vă salut. Din documentația dumneavoastră ar fi și alta mai performantă? Vă întreb pt că nu sunt decis sau nu știu ce aș putea cumpăra pt o fântână destul de largă (batrânească). făcută de bunici. Mulțumesc anticipat.
@@mm-vl9rj Va salut si scuze pentru intarzierea raspunsului... Mai mult ca sigur ca exista si alte pompe mult mai performante decat cea prezentata in acest clip, numai ca, la data cumpararii acestei pompe pentru apa murdara, raportul calitate/pret-performanta-buget mi-a corespuns mie unul personal cu acest model pe care l-am prezentat in acest clip, nu pentru a face reclama cumva, ci pentru a prezenta un punct de vedere personal, vizavi de acest model de pompa pentru apa murdara, spre a fi de folos pe viitor, celor potentiali interesati de achizitionarea acestui model sau a altuia asemantor si de ce nu, in a incerca o astfel de metoda mult mai ieftina si mai rapida de curatare a unei fantani, comparativ cu cea clasica care presupune o intreaga echipa de oameni si multe alte utilaje... Daca doriti achizitionarea acestui model, sau a altui model asemanator de pompa, pentru a curata o fantana, va recomand sa tineti cont in primul rand de inaltimea de refulare si adancimea de la care poate trage pompa respectiva, astfel incat, acestea sa fie echivalente si asemanatoare cu caracteristicile fantanii pe care dvs. doriti sa o curatati. Numai bine si multa sanatate va doresc!
Pentru o hazna merge folosita aceasta pompa?
In principiu, logic gandind lucrurile, fiind o pompa pentru apa murdara, cu dublu tocator, ar trebui sa mearga... dar eu personal nu va pot certifica si aproba acest lucru pentru ca eu am cumparat-o special pentru a o folosi la curatarea si denisiparea fantanii nu am folosit-o in alte scopuri. Cel mai indicat cand va hotarati sa cumparati o pompa pentru ce va trebuie dumneavoastra este sa vorbiti si sa intrebati direct vanzatorul sau firma care o comercializeaza. Numai bine, toate cele bune va doresc!
Ce diametrul interior are puțul prezentat? Al meu are 200 mm(put american) și ma întreb ce fel de pompa (ca dimensiuni) sa bag pentru denisipare? Nu am găsit niciuna care sa aibe dimensiunile atât de mici pentru a intra cu tot cu furtun. Ce mă sfătuiești. Mulțumesc!
Fantana din clipul de fata are diametrul interior de 300mm iar pompa a intrat cam la fix. Pentru puțul tau nu cred ca vei gasi o pompa pentru apa murdara cu dimensiuni atat de mici...singura solutie este sa apelezi la o firma de denisipari ce executa genul asta de lucrari...
Bună seara, care este diametrul minim pentru put ca sa intre pompa? Aveti o recomandare de pompa care sa intre intr-un put cu un diametru de 20 cm? Mulțumesc
Buna dimineata! Diametrul minim pentru pompa ce am folosit eu in clipul de fata este minim 30cm. Pentru diametru mai mic nu cred sa existe vreo varianta constructiva de pompa pentru apa murdara. Cel mai bine in cazul dvs. apelati la o firma specializata.
@@FlorinWorldFW mulțumesc pentru răspuns. O zi frumoasă
@@andreilazarescu1559 Multumesc la fel. Numai bine va doresc!
Bună seara! Am folosit si eu aceasta pompa si in 20 minute fantana a secat. Voiam sa masor cam ce debit de apa am...la dvs. dupa cate minute de folosire seaca fantana?
Am o inaltime a apei de 1.5 metri, pe tub de beton de 65 cm.
Debitul pompei este foarte usor influentabil de adancimea de imersie, inaltimea de refulare si capacitatea totala a volumului de apa. Sunt trei factori de luat in calcul care foarte usor pot fluctua si sari de la o valoare la alta... La pompa ce am cumparat eu in urma cu mai bine de 2 ani de zile si care acum nu se mai gaseste identic in aceasi varianta constructiva, constrans de imprejurari si de o avarie a conductei de apa din caminul de apa ce gazduieste apometrul am realizat un clip destul de elocvent si de obiectiv care poate fi vizionat integral aici: ruclips.net/video/d-xou02XJxw/видео.html
Buna.te.rog.frumos.ce.adancime.are.fantana.multumesc.
Cu apa cu tot are in jur de 15m.
Salutare.Ce diametru are pompa?( am acces la fosa doar 23cm)
Nu întra. E mai mare de 23cm.
Cat costă această pompaă????
Vă rog foarte frumos să-mi spuneți!
În urma cu peste 2 ani de zile când am cumpărat-o eu, era 670lei. Acum din câte știu nu se mai găsește la vânzare, este un alt model constructiv care nu mai are aceleași performante ca și modelul prezent în acest clip...
Ce latime maxima are pompa DDT V1500T la baza pompei, adica pe ce diametru minim poate intra in put?
În jur de 25cm iar diametrul interior al tubului de la fântână este de 30cm.
Cu ce ați filmat in apa?
Cu un Dji Osmo Action.
Buna ziua! Nu am gasit o pompa asemanatoare care sa refuleze mai sus de 20m. Fantana mea are 18m si maxim 6m coloana de apa. Poate acesta pompa sa impinga chiar 20m?
Va salut! Sfatul meu, daca dorita sa curatati fantana folosind o pompa pentru apa murdara, este sa încercati sa gasiti o pompa pentru apa murdara care sa aiba caracteristici functionale, direct proportionale cu adancimea respectiv inaltimea coloanei de apa din fantana dvs. iar furtunul de pompier folosit in acest clip, pentru absorbtia si evacuarea apei indicat ar fi sa incercati sa-l inlocuiti cu ceva furtun flexibil, in genul celor folosite la umplerea sau golirea piscinelor de apa, cu ceva insertie metalica sau din plastic, pe care sa nu il apese si comprime presiunea coloanei de apa din fantana. Din ce am observat in cazul meu, acel furtun de pompier reduce din eficacitatea de absorbtie si refulare a pompei datorita faptului ca, cu cat coloana de apa este mai inalta iar pompa este imersata mai adanc in apa, presiunea exercitata de catre coloana de apa asupra furtunului de pompier creste pe masura ce pompa este scufundata mai mult, fapt pentru care consider ca necesar inlocuirea furtunului de pompier cu altceva mai eficient care sa nu fie comprimat de presiunea coloanei de apa. Tineti cont de toate aceste amanunte in cazul in care intentionati sa curatati fantana dvs. prin metoda folosirii unei pompe pentru apa murdara. Numai bine, toate cele bune va doresc!
Exact asta am opservat şi eu ân filmare la tine ,furtunul ce lai pus este foarte moale şi se cuteazã şi automat reduce din eficiența pompei ,trebuie pus un furtun mai tare sã nu se cuteze cum ai spus şi tu , ne bucurãm tare mult cã ne ai arãtat chiar şi defectele sã le putem remedia ,şi filmarea ân fântânã este bombã,face toți banii, un clip adevãrat de la o persoanã de nota 10 toate cele bune
Salut. Problema este că la puțurile tip american pe tub PVC de 110 sau 120 nu se poate baga așa ceva în put. Caut și eu o soluție(pompa) pentru limpezire dar nu găsesc.
Se poate improviza ceva cu un compresor de aer puternic. Depinde însă foarte mult și de adâncimea puțului respectiv...
@@FlorinWorldFW adâncime 15-17m cu 5-6m coloana de apa.
Bună ziua, un nr de telefon va rog pentru citeva informații.
Buna ziua... Spuneti, cu ce informatii va pot fi de folos... ?!
alternativ klaus simon are pompa mecanica ...din jumătate tub de oxigen
Mda... alta tehnologie, alte costuri si implicatii conexe. Eu m-am rezumat la ceva ieftin si potrivit mie.
Florin am cumpărat o pompă acum 4 zile Am coborât o în puț însă nu trage apă distanța de la suprafață și pînă la apă este de 12 m care să fie problema ?
Probabil pompa pe care ai cumparat-o nu are inaltimea de refulare si restul specificatiilor corespunzatoare cu adancimea puțului în care ai intenția să o folosesti. Verifica specificatiile pe site-ul producatorului si daca acestea nu corespund cu ce ai tu nevoie, iți recomand sa o faci retur si sa iei în loc ceva ce corespunde cu nevoile tale. Numai bine, toate cele bune!
Florine pompa care am cumpărat o este exact ca cea care ai prezentat o tu la curățarea puțului în care specificai că ai adâncimea de 15 m cu apă cu tot adică cea cu dublu tocător însă nu trage Eu am 13 m cu apă cu tot Am cumpărat-o după ce am văzut filmarea prezentată de tine Te urmăresc de vreo 2 3 ani și am încredere în tot ce prezinți tu Cred că asta e chinezească Am primit o în cutie de carton fără carte tehnică și cu o singură reducție ptr refulare nu cum ai primit o tu în cutie de lemn și cu mai multe reducții și ptr furtun de pompieri Î ți mulțumesc mult mult ptr tot ce prezinți
@@CotofanaStefan-ff3sn Salutare Ștefan! După cum ți-am scris și în răspunsul meu către tine din urma cu 1 luna de zile când mi-ai povestit pățania ta, eu îmi mențin în continuare opinia cu privire la faptul ca deși pompa ta pare identică nu cred ca are însă aceeași putere cu cea pe care am cumpărat-o eu. Era bine sa ți cont atunci de recomandarea mea și sa o dai retur în termenul legal specificat de către cei de la care ai cumpărat-o. Pompa cumpărată de mine a venit ambalata în cutie solida din lemn exact cum ușor se poate observa și în clipul de prezentare și unboxing prezent aici pe canal. Pompa este cumpărată din banii mei, nu este primita cadou pentru a-i face reclama cum se practica de către alții iar ce prezint eu pe canalul meu, eu personal, încarc clipul pe RUclips doar doar după ce am testat și sunt eu convins de faptul ca este ok și de folos comunității altfel nu încarc material video doar de dragul de a strânge vizualizări... Numai bine, toate cele bune!
Ce adâncime are fântâna după ce a fost denisipata, din filmare am numărat 11 tuburi. După denisipare iai făcut filtru pe fund din pietriș cuartos? Turbina (rotor) este închisă sau deschisa, este din fonta sau inox.
Acum fântâna are apa suficienta pentru debitul pompei?
Sunt 13 tuburi acum pana la fund. Nu ii pun pe fund pietris din acela pentru ca atunci cand trag apa cu pompa din fantana exista riscul sa il trag in tocatorul pompei si sa o stric, acesta ar fi un motiv secundar iar motivul principal este ca tuburile se sprijina la fundul fantanii pe un strat de argila (huma) de culoare vanat-albastruie foarte densa, destul de compact si de stabil fapt pentru care prefer sa o curat mai des, motiv pentru care am si cumparat aceasta pompa pentru apa murdara. Corpul pompei este realizat din inox anticoroziv, motorul este ansamblat din cupru masiv, iar tocatorul si bobinajul sunt din inox, respectiv cupru. In prezent fantana are apa suficienta pentru debitul pompei, sunt 5 tuburi pline cu apa, la un moment dat se goleste dar in maxim 15 minute este la loc, izvorul este destul de puternic.
A fost o amageala , sa arate macar o galeata de nisip care a scos0, daca nu e doar folclor.
@@TILICA1949 Domnul meu... acest clip nu este realizat in mod comercial sau ca reclama pentru pompa respectiva ori alte activitati conexe..., nu ma ocup cu denisipari, curatari sau sapari de puturi sau fantani... nu vand si nu fac reclama la nimic. Eu, doar am prezentat in acest clip o solutie alternativa de a curata o fantana cu ajutorul acestei pompe pentru apa murdara. Stiu cate tuburi cu apa si cate tuburi goale aveam inainte de procesul de curatare, stiu cate am acum dupa procesul de curatare... Daca dvs. nu credeti ca se poate curata o fantana in acest mod este treaba dumneavoastra si opinia dvs. stric personala pe care o respect si nu caut sub nici o forma sa va contrazic sau sa va conving de altceva... Eu personal, sunt multumit de rezultat, am coborat o camera video la fundul apei in fantana atat inainte de curatare cat si dupa curatare... am vazut cate tuburi aveam inainte de curatare si cate erau dupa curatare... cat despre a filtra apa si sa va filmez eu ca sa vedeti acolo ceva nisip..., sincer, inseamna ca nu stiti cum este sa fii singur, sa manevrezi pompa si furtunele si, sa stai si sa filmezi, ca sa prinzi cadrele potrivite, sa se vada ceva cat de cat elocvent pe clip. Spre finalul clipului, daca il urmareati integral, puteati sa observati numai de pe furtun cat nisip am scos... daca erati atent la explicatiile oferite la inceputul clipului si intelegeati rolul acelui furtun de gradina conectat la reteaua de apa curenta, coborat si el atasat fiind de pompa pentru apa murdara...de asemenea, daca urmareati filmarea, observati cat de murdara era apa scoasa din fantana... se vad foarte usor si particule mai mari sau mai mici de nisip in acel jet de apa... atunci probabil nu mai povesteati despre amagiri folclorice... La urmatoarea curatare a fantanii, daca voi mai primi comentarii la acest clip prin care mi se va solicita sa prezint si cantitatea de nisip scoasa din fantana, o sa realizez un clip special numai cu asa ceva si atunci o sa vedeti si dvs. ca o pompa pentru apa murdara, suficient de puternica, cum este cea din acest clip, poate fi de un real folos in curatarea si denisiparea unei fantani si nu numai metodele clasice si antice de demult sunt corecte si ok. Pana atunci, numai bine si mult spor la treaba, va doresc!
@@FlorinWorldFW intotdeauna exista un ,,TOMA NECREDINCIOSUL'',ca de, asa-i romanul nostru!! In loc de bvo si multumiri pt videoclip, e mai simplu de aruncat o remarca rautacioasa.Din partea mea un mare bvo,am o fantana cu tub de 90 de curatat , facuta acum vreo 17-18 ani, de vreo 3 luni caut pe cineva sa o curete, fara izbanda , acum am gasit in sfarsit ,datorita tie , metoda ideala.
@@davidadrian3106 Multumesc pentru aprecieri. Si eu am fost in postura in care am tot cautat pe cineva sa imi curete fantana si cum nu gaseam pe nimeni iar ofertele de pret primite de la firmele specializate erau unele destul de mari, am cautat solutii alternative iar ideea mi-a venit cand am vazut un anunt cu o pompa pentru apa murdara... m-am pus pe studiat si am gasit pompa din acest clip care ajutata fiind de presiunea apei de la retea care a balbotat nisipul si mizeria de fundul apei din fantana m-a ajutat sa o curat iar pompa am folosit-o de nenumarate ori in vara aceasta ca sa scot apa din fantana si sa ud gradina de legume. Iti recomand sa studiezi si sa vezi daca pompa din acest clip se preteaza si corespunde adancimii de submersie si a inaltimii de refulare corespunzatoare fantanii tale si pentru o eficienta mai buna sa inlocuiesti furtunul de pompier cu furtun mai tare cu ceva insertie sau ceva furtun de polietilena pentru irigatii... Numai bine, toate cele bune!
Salut ,pompa asta s-ar putea folosi și la irigat cu aspersoare ? Ce diametru maxim are pompa cu tot cu cot?
Nu stiu, daca se poate folosi la irigat dar pentru a pompa o cantitate de apa dintr-un loc in altul, dintr-un bazin in alt bazin sau dintr-un put intr-un bazin, este ok, avand un debit maxim de 10 metri cubi pe ora. Eu am cumparat-o strict pentru a curata si denisipa putul ce se vede in clip ori de cate ori am nevoie si au loc infiltratii nu o folosesc si nu am folosit-o la altceva. Diametrul din cate imi aduc aminte, este de 25cm.
Trebuia sa intorci apa un timp pentru o curatare mult mai efinienta.Tuburile ale atrebuie periate ca sunt murdare rau.
Multumesc mult pentru apreciere si comentariu. Apreciez! Apa din fantana, a fost scoasa in totalitate de foarte multe ori de la data realizarii prezentului videoclip... ca si mentiune, nu o folosesc decat pentru treburile uzuale din gospodarie adica: spalat autovehiculul si alte utilaje, udat gradina, vita de vie, pomii din livada, florile din gradina, udat gazonul, spalat haine, etc. Nu o folosesc pentru gatit sau baut, strict doar pentru uzul zilnic din gospodarie... animale sau pasari nu am... sunt conectat la reteaua publica de alimentare cu apa potabila... chiar ma gandeam si eu cum sa pot spala si peria tuburile acelea de la fantana, la interior... dar in afara de metoda clasica de dezinfectat cu cloramina si var nestins plus spalat cu jet de apa de la reteaua de apa potabila, alta solutie eficienta care sa ma satisfaca nu am gasit pana in prezent...
@@FlorinWorldFW Eu sunt„putar”fa(k)puturi de adancime,si chiar de nu realizez eu fantanile,sunt perfectionist,invat pe toata lumea...nimeni nu se supara...!(nu am tevi decat pana la 90 de metri).
Cat a costat pompa
Cand am cumparat-o eu anul trecut in noiembrie, am dat pe ea 670lei impreuna cu furtun de pompier de 20m lungime plus sufa metalica de 25m lungime. Aici puteti vedea si unboxing-ul la ea: ruclips.net/video/lLShn7ZrED8/видео.html
Salut! Exact asa am facut si eu anul trecut. Am scos toata apa pana am golit putul. Sunt curios daca in timp se vor mai desfunda izvoarele ca sa nu se mai goleasca putul atunci cand scot apa cu pompa. Din filmare am inteles ca ai scos toata apa de cateva ori (adica pana lai golit) La tine tot asa seaca in prezent cand scoti apa mai mult timp?
Salutare Domnu'... si multumesc pentru comentariu. Da, am tot repetat operatiunea si am scos apa de mai multe ori din fantana, de cateva ori, am coborat doar pompa pe fundul fantanii, fara a fi conectata la furtunul de absorbtie si refulare si am pornit-o pentru a agita si mai mult mizeria si nisipul depuse pe fundul fantanii dupa care am racordat la ea furtunul de refulare si am scos toata apa aceea plina cu nisip si depuneri... Rezultatul, a fost unul multumitor pentru mine, in sensul ca am reusit sa decolmatez si sa dau cat de cat drumul la izvoare in sensul ca, pe timpul verii, nivelul apei din fantana a scazut dupa cum ma asteptam, era firesc si normal ca in doua luni de vara de pe la jumatatea lunii iulie pana pe la inceput de septembrie pe la mine prin zona a cam fost seceta nu au cazut mai deloc precipitatii si asta s-a vazut in scaderea nivelului apei din fantana... si, chiar daca de multe ori am scos cam toata apa din fantana, in cel mult 30min. revenea la nivelul normal, semn ca am reusit sa decolmatez izvoarele respective. Iarna 2021-2022 a fost de asemenea lipsita de precipitatii, nivelul apei din fantana a ramas scazut, dar nu pot sa ma plang ca am dus lipsa de apa ca in anii anteriori cand, daca scoteam mai mult de 15 galeti de apa din fantana imediat se tulbura si dura destul de mult ca sa se limpezeasca apa si sa revina la nivelul ei normal. Per-total, ma declar multumit de pompa, nu ii fac reclama ca nu am nici un beneficiu, am vrut doar sa arat prin acest clip si o alta metoda alternativa de curatare, decolmatare si denisipare a unei fantani de genul celei pe care o am eu. Intre timp, am cumparat o conducta, teava PN din plastic din cea folosita la alimentarea cu apa sau la irigatii cu diametrul de doi tzoli care va inlocui acel furtun de pompier pe care nu il consider atat de eficient in sensul ca scufundat la prea mare adancime in apa, presiunea apei il apasa, pompa de apa se forteaza si ii scade randamentul iar la iesirea din fantana are tendinta de a se gatui si strangula plus ca presiunea apei pompata de pompa de multe ori il rasuceste in interiorul fantanii... O sa incerc sa revin cu un clip cu pompa in functiune avand atasata in loc de acel furtun de pompier acel tub de PN ca sa vedem daca este intr-adevar asa de eficient cum cred eu ca va fi... Sanatate si numai bine iti doresc!
@@FlorinWorldFW Multumesc frumos pentru raspuns si astept cu interes urmatorul clip. Poate voi incarca si eu un clip cu pompa pe care vreau sa o cumpar. Acum am o pompa de apa murdara ruseasca si vreau sa o schimb cu una cu snec de adancime mare. Am inteles ca cele cu șnec fac fata mai bine la apa cu nisip decat cele cu turbine. Momentan clipurile mele au un alt tip conținut. Multa sanatate!
@@bucatarialuipetre4533 Iti recomand sa cauti si sa cumperi o pompa pentru apa murdara care sa aiba o adancime de absorbtie si o inaltime de refulare direct proportionale cu caracteristicile fantanii tale. De asemenea, am constatat ca in cazul meu a fost de un real ajutor acel dublu tocator al pompei pentru apa murdara, in sensul ca, a spart si faramitat toate depunerile de pe fundul fantanii ceea ce a contat destul de mult...
@@FlorinWorldFW voi ține cont de asta. Mulțumesc
Aveți un nr de tel de contact ?
Va salut! Am un numar de telefon bineinteles dar va rog sa intelegeti faptul ca nu il pot face public. Dar... scrieti aici va rog, cu ce va pot ajuta...
A mea tot așa are nisip căt tea costat pompa cu furtun
Cand am cumparat-o eu anul trecut in noiembrie, am dat pe ea 670lei impreuna cu furtun de pompier de 20m lungime plus sufa metalica de 25m lungime. Aici puteti vedea si unboxing-ul la ea: ruclips.net/video/lLShn7ZrED8/видео.html Pentru o eficienta mai mare recomand inlocuirea furtunului de pompier cu alt furtun mai tare si cu ceva insertie pentru a nu se sugruma pe traseu mai ales daca se lucreaza la o adancime mai mare...
Era mai simplu cu un compresor
In teorie da, asa este... dar de unde 3mii de lei pentru un compresor serios care sa faca fata si treaba la adancimea fantanii si coloana aceea de apa...?! Tot mai sustenabil pentru mine a fost o pompa pentru apa murdara pe care am dat 700lei si o folosesc atat ca sa curat fantana cat si sa trag apa din fantana ca sa umplu un bazin din care ud gradina... 😉
Ce adincime max are
Salutare...!!! Fantana are in total 13 tuburi din ciment.
Nu am inteles nimic. Dar vad ca ai multe persoane care iti apreciaza munca. Spunemi te rog com ai reusit sa scoti apa si sa o discharge printro teava de 3/4" Dintro teava de pompieri de 2 toli la 3/4" La fel la sfirsitul filmarii furtunul era uscat.
Daca urmaresti cu atentie și nu pe sărite, clipul integral la rezolutie maxima pe un display de laptop sau pe un televizor o sa intelegi mai multe... Ca sa te lamuresc si sa intelegi catusi de putin, acolo, nu este nici o teava de 3/4...pur si simplu este un capat din acela metalic ce se ataseaza la furtunul de pompieri pentru stingerea incendiilor, exact cum se gasesc prin hidrantii pentru stingerea incendiilor... acela este atasat la furtunul de pomiperi iar la un moment dat chiar l-am dat jos se si vede in clip asta... cat despre faptul ca era uscat furtunul de pompieri nu stiu unde l-ai vazut uscat, dupa ce am scos pompa si furtunul din fantana le-am lasat cateva ore bune sa se usuce ca sa le pot depozita... poate s-a uscat pe afara pentru ca era in 14 iunie si erau aproape 30 grade Celsius afara, dar se vede clar la finalul clipului cand țin in mana nisipul acela fin si umed scos de pe furtun ca nu era nimic uscat pe acolo... Ca sa inchei si sa nu ma lungesc cu explicatii retine faptul ca nu ma tin de regii ieftine si proaste pe aici, nu induc lumea in eroare, nu fac caterinca si miștouri ieftine de dragul cresterii numarului de vizualizari asa cum este la moda in ultimul timp. Numai bine, toate cele bune!
Am o problema cu un put.... Mi a fost afectata pânză freatica..... De petrol..... Pot sa îl mai readuc la viata? Mulțumesc
Din pacate daca a fost poluata cu petrol panza de apa freatica, nu cred sa se mai poata face ceva... :(