u mnie też są długie śruby dane i nakrętka, bo wcześniej sie luzowały, teraz są dociągnięte, zakontrowane nakrętką i dodatkowo jest cyknięta spawarką dla pewności nakrętka do śruby, tego i tak sie nie odkręca więc jest git
Witam 🤟👍🤛💪 pozdrawiam W sumie jestem ciekaw jak się olej rozgrzeje w skrzyni ,czy nadal będzie podnosił ?,tak po godzinie pracy ,u mnie mam z tym samym problem ,i zastanawiam się czy nie zrobić tak samo ,czy nie rozwali pompy pod obciążeniem ? Po dłuższej pracy .Kupiłem mocniejszy zawór 19bar,ale czy to coś pomoże .Sam już nie wiem .
spoko Dawid 💜✋👍myślę że jesteś pozytywny wariat 🥰jak ci się chce to wszystko zmieniać ☺sprzedawać i kupować naprawiać ?itd.pozdro to tylko moje myśli 😈👿👿✋👍💚
Słabo to podnosi skoro musisz dodać gazu żeby podniósł ci na taką wysokość. Mam taki sam rozdzielacz i nic nie kombinowałem z zaworami bezpieczeństwa tylko wymieniłam pompę na 42 litry i przy obrotach 600 podnosi talerzówkę agro lift 2m waga 800 kilo tobie też polecam w tym potworku pompę wymienić i będzie podrzucał tę talerzówkę
@@agrodave93 ja masz możliwość to sprawdź ciśnienie w układzie w złącze hydrauliczne wepnij zegar i zobacz książkowo powinno być 180 bar ja u siebie mam 200-210 ale przy zaworach bezpieczeństwa było majstrowane. Jeśli ciśnienie jest dobre to jeszcze może być ten zawór przy cylindrze bo też miałem taki problem wymieniłem i jest baja jeśli ciśnienie jest słabe no to albo pompa albo rozdzielacz wadliwy. Powodzenia w projekcie i czekam na dalszy rozwój sytuacji 💪
@@agrodave93 nie wiem o jakim przepływie masz rozdzielacz ale moim zdaniem to będzie pompa chodź mogę się myli ale jeśli będziesz wymieniać to polecam pompę Waryński 42 litry naprawdę robi robotę
witam mam pytanie odnosnie podnosnika tez wymienilem na nowy hydrauliczny nowy cylinder nowy rozdzielacz zewnetrzny i po zlozeniu opuszcza jaka moze byc przyczyna
Tamtych już nie widzę, znalazłem taki sam tylko pod inna nazwą. allegro.pl/oferta/akumulatorowy-klucz-udarowy-bezszczotkowy-do-kol-21v-1-2-2xaku-nasadki-15485553399
Super zestawik ladnie wygladaja razem jak z tej samej fabryki zycze ci powidzenia w dalszych planach ,pozdrawiam
Witam i pozdrawiam serdecznie ładny zestaw 👍👏
u mnie też są długie śruby dane i nakrętka, bo wcześniej sie luzowały, teraz są dociągnięte, zakontrowane nakrętką i dodatkowo jest cyknięta spawarką dla pewności nakrętka do śruby, tego i tak sie nie odkręca więc jest git
Fajny ten rozsiewacz poplonów.
Witam, no i git - teraz czekam na film z pracy w polu - teraz to będzie robota szła 😉👍👍👍 Pozdro
Pozdrawiam serdecznie 👍
Pytanie jak z dokładnością takiego siewnika do poplonów? Facelię da radę sęsownie zasiać?
Witam 🤟👍🤛💪 pozdrawiam
W sumie jestem ciekaw jak się olej rozgrzeje w skrzyni ,czy nadal będzie podnosił ?,tak po godzinie pracy ,u mnie mam z tym samym problem ,i zastanawiam się czy nie zrobić tak samo ,czy nie rozwali pompy pod obciążeniem ? Po dłuższej pracy .Kupiłem mocniejszy zawór 19bar,ale czy to coś pomoże .Sam już nie wiem .
spoko Dawid 💜✋👍myślę że jesteś pozytywny wariat 🥰jak ci się chce to wszystko zmieniać ☺sprzedawać i kupować naprawiać ?itd.pozdro to tylko moje myśli 😈👿👿✋👍💚
Słabo to podnosi skoro musisz dodać gazu żeby podniósł ci na taką wysokość. Mam taki sam rozdzielacz i nic nie kombinowałem z zaworami bezpieczeństwa tylko wymieniłam pompę na 42 litry i przy obrotach 600 podnosi talerzówkę agro lift 2m waga 800 kilo tobie też polecam w tym potworku pompę wymienić i będzie podrzucał tę talerzówkę
Pompa była nowa zakładana 34l w 2022r, moim zdaniem rozdzielacz jest do wywalenia
@@agrodave93 ja masz możliwość to sprawdź ciśnienie w układzie w złącze hydrauliczne wepnij zegar i zobacz książkowo powinno być 180 bar ja u siebie mam 200-210 ale przy zaworach bezpieczeństwa było majstrowane. Jeśli ciśnienie jest dobre to jeszcze może być ten zawór przy cylindrze bo też miałem taki problem wymieniłem i jest baja jeśli ciśnienie jest słabe no to albo pompa albo rozdzielacz wadliwy. Powodzenia w projekcie i czekam na dalszy rozwój sytuacji 💪
@maciek4157 ja już nie mam zaworów ani przy cylindrze ani już przy pompie więc jedynie teraz rozdzielacz zostaje lub pompa
@@agrodave93 nie wiem o jakim przepływie masz rozdzielacz ale moim zdaniem to będzie pompa chodź mogę się myli ale jeśli będziesz wymieniać to polecam pompę Waryński 42 litry naprawdę robi robotę
Dawid a jak tam wladek udalo sie sprzedać czy moze jednak go zostawiasz
Poprawki robię takie końcowe i od nowa oglosze
💪💪💪💪💪💪💪💪💪
witam mam pytanie odnosnie podnosnika tez wymienilem na nowy hydrauliczny nowy cylinder nowy rozdzielacz zewnetrzny i po zlozeniu opuszcza jaka moze byc przyczyna
Albo wadliwy rozdzielacz albo tuleja ewentualnie jakaś nieszczelność
@@agrodave93 a moze byc wina zaworu na cylindrze
cześć Dawid dobra robota. mógłbym prosic o model tego klucza udarowego albo lik.Pozdrawiam
Tamtych już nie widzę, znalazłem taki sam tylko pod inna nazwą.
allegro.pl/oferta/akumulatorowy-klucz-udarowy-bezszczotkowy-do-kol-21v-1-2-2xaku-nasadki-15485553399
dzięki pozdrawiam @@agrodave93
Od czego zalozyles wentylator do chlodnicy
Wiele razy mówiłem że massey ferguson 4cyl fi41
Wcześniej nie wpadł mi w oko. Dzięki pozdro
Co to za wehikuł 🤔🤔?
Kiedy film z byłymi samochodami
Niestety podnosnik w60 to dramat trzeba by siłowniki dołożyć
Wystarczy oglądać ram wszystko wytłumaczyłem co będzie z podnośnikiem robione🙂