Nebunia și pirateria și paranghelia din mediul academic. Despre filosofie ca profesie.

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 1 фев 2025

Комментарии • 21

  • @joclaretu
    @joclaretu 2 года назад +4

    Te urmăresc cu foarte mare plăcere. Profit de ocazie și las acest mesaj poate ajuta la algoritm :). Mulțumesc de conținut.

    • @podcastuldefilosofie
      @podcastuldefilosofie  2 года назад

      Mulțam. (Hai algoritmule ceapa ta! Ajută-l să mă ajute! 🙂)

  • @gmusicbreath
    @gmusicbreath 2 года назад +2

    Pianul de final m-a dat pe spate! Ai intrat la categoria zei!

  • @Omadeodiekatze
    @Omadeodiekatze 2 года назад +2

    Subminam în continuare sistemul 😁

  • @MrRobescu
    @MrRobescu 2 года назад +3

    Parerea mea este ca pirateria este ingaduita pt ca este mai profitabila pt proprietarii drepturilor de autor. Sunt cativa early adopters care platesc pt a avea intaietate la servicii/produse, dupa care pe multe opere se pune praful. In al 2-lea rand cred ca stiinta si cultura ar trebui sa fie un bun comun si gratuit, ar aduce mai multe beneficii tuturor. Sunt de accord ca munca trebuie remunerata, insa pot fi gasite si alte metode de monetizare, artistii nu au disparut dupa aparitia youtube-ului.

    • @podcastuldefilosofie
      @podcastuldefilosofie  2 года назад +2

      Cam pe-acolo sunt și eu cu ideile. Dar suspiciunea mea e că gândim amândoi la fel pentru că profităm de pe urma "scurgerii". Am gândi oare la fel dacă am fi autori și ne-am vedea munculița piratată? Poate. Poate nu... :-S

  • @SorinNoWorries
    @SorinNoWorries 2 года назад +1

    Daca informatia nu e "scrisa" ca sa fie libera, atunci de ce e "scrisa"? E mai scump sa tii informatie ascunsa decat sa o capitalizezi. Din ceea ce zici pare ca munca academica a intrecut visul umed al porcilor capitalisti; si ce sa vezi, profits tot niste corporatio. Statul pare ca plateste de 2 ori, si munca si rezultatele muncii. Doar ca asta inseamna ca acele 5 corporatii jefuiesc statul, o data direct iar a doua oara indirect. Cum am zis la inceput, informația vrea sa fie libera, tocmai de aceea ea va evada sau va fi exterminata la un moment dat, as vrea sa fie ta optiune, dar nu e.
    P.S. foarte misto ce faci. Sper sa te ajute si like urile, abonarile si youtube premium. Misto si pianul de la sfarsit

    • @podcastuldefilosofie
      @podcastuldefilosofie  2 года назад

      profit margins de peste 33% (uneori pana la 40%), pentru ca costurile sunt minime (vorbim totusi de site-uri cu pdf-uri, nu cine stie ce inginerie)

  • @01alpai
    @01alpai 2 года назад +1

    Răspund la întrebarea ta cu o întrebare:
    Să pornim de la ipoteza că moralitatea mea este zero, iar etica ... ce e aia?
    Dacă tu ști că săvârșești intenționat (!) o ilegalitate (mod conștient, primo) și mă "îndemni" (mod conștient, secundo) să săvârșesc o ilegalitate, De ce mai publici, în format video, ceea ce publici?

    • @podcastuldefilosofie
      @podcastuldefilosofie  2 года назад

      păi exact pe baza principiului de care vorbeam: în opinia mea, defectul sistemului academic justifica defectul pirateriei (așa cum defectul sistemului comunist justifica - sau chiar inversa in calitate! - defectul cartușului de kent luat la negru. Dar na, eu sunt biased în toată treaba asta. De-aia vă întrebam pe voi.

  • @cauneacelisalola3932
    @cauneacelisalola3932 2 года назад +1

    Eu folosesc libgen (desi nu stiu daca are la fel de multe articole academice ca si z library. am auzit si de un website VK, dar nu am incercat). Pls sterge commentul dupa ce citesti :)) Ma simt de parca am vb despre F***t C**b.