Hiçlik yaratma alanıdır. Varlığın temeli hiçliktir. Bir şeyin var olması için dalga boyu olmak zorunda. Dalga boyu olabilmesi içinde dalgalar arasında boşluk yani hiçlik olmak zorunda. Hiçlik yoksa varlıkta olmazdı. Evren sadece kıpraşan dalgalardan oluşur.
@@fahreddinerrazi1yoksa o zaman niye bu direniş???😂😂😂😂Senin gibiler kendi kendine absurt yani.Ciddi bir bilim adamı ALLAH yoktur diyemiyo bunu anla,zor değil.
evrenin sonsuz olduğunu düşünecek olursak ki mantıken öyle, çünkü hiçlikten varlık çıkmaz. evren sonluysa bir dışı olması gerekir ve dışı da hiç olursa mantıkla çelişir. bu durumda tanrıya ihtiyaç bile kalmıyor, bütün bir sistem tesadüfler zincirinden oluşmuş oluyor. sabaha kadar da inkâr edebilirsiz ama üzgünüm tanrı yok.
v=(dalga boyu).frekans burada v'yi sabit yani ışık hızı olarak alırsak dalga boyunun artması halinde frekansın da azalması gerekir. Hocanın dediği doğru fakat sizin dediğiniz de mekanik dalgalarda geçerli olabiliyor.
Bence genişleme artık kütle çekimi hızını kat ve kat aştıktan sonra evren birden çökücek tıpkı havası giden bir futbol topu gibi. Sonrada bir diğer patlamayla tekrar büyüyüp genişleyecek.
Sıkıntı şu ki patlamanın içindeki toz bulutu içinde yaşıyoruz ve evrenin genişlemesi bir yapıyı doğurmuyor aslında genişleme dediğimiz şey bir patlamanın parçacıkları diyebiliriz bu yüzden evren genişliyor tabiri burdan geliyor çünkü evren herşeyi kapsar celal hocamda demek istediği biz ışıklar ile patlamanın etkilerini görüyoruz bir yumurtanın içten patlarken parçacıklarının etrafa sıçrarken genişlemesi gibi düşünebiliriz
Bu video bir alanda çok iyi olmanın her alanda söz sahibi olacağını düşünmeyi netice vermesinin klasik örneklerinden birisi. Işık hızında genişleyen evren diye bir soruyu sanıyorum Fatih Bey'e misafir olduğumuz programlardan birisinde bizlere de sordular. Soru kaynağı, biz fizikçilerin hızı tanımlarken ne kast ettiğimiz ve özellikle de genel görelilik bağlamında nasıl tanımlanabileceği gibi, bırakın teknik altyapısı olmayan izleyicinin, diferansiyel geometri bilmeyen bir jeoloğun da anlayamacağı gerçeğidir. Bu soruya aslında biraz daha ayrıntılı belki bir video ile veya Bilim teknik'te (eğer yayınlanmadı ise daha önce) cevap vermek gerek. Fakat çok kısa bir iki şey söylenebilir: a) Evrenin genişleme hızı diye bir şey yoktur. Evrenin genişlemesini biz Hubble "sabiti" H(t) ile belirtiyoruz. Birimini ise (km/saniye)/Megaparsec ile veriyoruz. Yani genişleme hızı diye çevrilen (expansion rate) şeyin birimi kabaca 1/saniye yani hızın birimi ile aynı değil. Çünkü hız değil. Dolayısı ile evrenin genişleme hızı diye insan diline çevirmede matematiğin dilinden vazgeçmek zorunda kalınca alanın içinde olmayanların elmalarla armutları karşılaştırması sonucu ortaya çıkıyor. Dolayısıyla evrenin genişleme "hızı" bir hız değildir ki, ışık hızı ile karşılaştırılsın. b) Bu H(t) denilen Hubble sabitini mesafe ile çarparsak birimi hız olan bir şey bulabiliriz fakat bu da bizim ışık hızındaki teknik olarak tanımladığımız hız değildir. Buna benzer bir durum faz hızı durumunda da geçerlidir. Birimi hız olan bir şey tanımlarsınız ve onun değeri ışık hızından fazla olabilir. c) Hadi evrenin genişleme hızı diye bir şey tanımladınız diyelim ve bu H(t)*d olsun (d bizimle bir galaksi arası mesafe olsun), o zaman da evrenin başlangıcında bu değer ışık hızından fazla şimdi daha az gibi bir durum da yok. Burada d > c/H(t) alırsanız (c, ışığın hızı ise, v= H*d > H*(c/H) = c) o zaman da bu "hız" evrenin her döneminde ışığın hızından büyük çıkar. Yani Celal Hoca'nın burda 4:00'den sonra söylediği "ilk başta ışıktan hızlı genişlediği... sonra yavaşladığı..." o şey de doğru değil. Artan azalan bu hız değil H(t) ve hız denilen şey her dönemde yeterince uzak mesafeler seçilirse ışık hızından daha büyük değerde çıkar. Ama bu Einstein'ın "hiç bir şey ışıktan daha hızlı gidemez" ifadesindeki, teknik olarak eğri uzay zaman, jeodezi, Riemann eğriliği vs gibi diferansiyel geometri kavramlarına aşina olmayan birisinin anlayamacağı, "hız kavramı" değildir ki, genişleme "hızı" ondan daha büyük olsun. Daha uzun ve farklı şeyler de söylenebilir, hatta kozmoloji ile ilgili yanlış bilinen daha birçok şey var, fakat bazen izleyicinin de anlayabileceği seviyelerde konuşmak için bu tarz yanlışlara girilebiliyor. Celal Hoca'nın ki bu türden olmasa da, fizikçilerin bile sıklıkla düştükleri bir yanlış olmasından ötürü belki mazur görülebilir. Emre Onur Kahya.
@eokahya aslında değişen bir şey yok. çünkü uzayin genişlemesinden kaynaklı. ışık dalga boyu nun artması, genişlemesi ile aynı sonucu veriyor. yanii ışık hızı sınırının da neden geçemeyeceği kütle ile ilgili. uzayin kütlesi olmadığı için ışık hızı sınırı yok .
@@bunakkaptan Celal hoca benim yorumumu gorse bu kişi en azından sorguluyor derdi sana seni ise aşağılardı😂ben üni okudum İngiltere’de(16 senedir bu ülkede yaşıyorum) ,3 dil biliyorum. Bircok kulturle iletişimim oldu bir kaç ülke gezdim, sen belki mahalleden cikmamisindir😂sen hemen neden yargılıyorsun?sen üni okumuş olsan bile fark etmez zihniyetin bozuk.çünkü saldırgan tavırların var adam gibi yaz.hee bu ara sen profosör bile olsan bana ulaşamazsın.sebebini bilyorsun.sen ancak boş boş ucuza gitar çalarsın orda burda zamanını kayb edersin bu laflarım hep senin aklına gelcek üzüleceksin.sorry ama sen istedin.şimdi hadi bye kardeş.Belki de gençsin öğrenceksin
Merak ettiğim birşey var evrenin genişlediğini nereden biliyoruz ya evren sabitse ve evrenin içinde bulunan galaksiler birbirinden uzaklaşıyorla evrenin kendisi sabit duruyorsa mesela iki cismi birbirinden uzaklaştırdığımızda aralarındaki evreni genişletmiyoruz sadece iki nesneyi birbirinden uzaklaştırıyoruz yani hareket halinde olan iki cisim var arasındaki alanda bir değişim olmuyor peki evrendeki galaksilerin birbirinden uzaklaşmalarına bakarak aralarındaki boşluğun da genişlediğini nereden biliyoruz buna bir delilimiz var mı
bizden daha uzakta olan galaksiler daha hızlı uzaklaşıyor bu durum atomlardaki elektronların yaptığı ışıma spektrumundaki kesikli çizgilerin nerede olduğunu değiştiriyor ve evrenin ivmelenerek genişlediğini tespit ediyoruz
Hiçbir şey yok kavramı mekan için geçerlidir. İnsanoğlu bunu bile düşünemiyor. Hiçlik diye bir şey var. Yalnızca dusunemiyoruz çünkü biz mekan ve zamanli varliklariz. Tanrinin dogrulmamis dogurmamis olduğunu anlamadigimiz gibi. Yahu zaman diye bir şey yoksa zaten baslangic diye bir şey olmamasi lazim. Baslangici olsaydi zaten Tanri olur muydu hahaha yapmayin etmeyin. Ben inaniyorum ancak bunu kimse tamamen yuzde yuz bilemez. Her şey doğru olabilir ..
:) bu ikisi atomun içinde oturuyorlar bu ikisi kainatı idare ediyorlar :) enerji ye irade veren kişi sen ne diyorsun bu cümle enerjinin iradesi var demek bu da onu kişilik sahibi yapar :)))
olm dalga mı geçiyorsunuz ya. adamın yemek arkadaşı kim bi bak allah aşkına. jeoloji coğrafyada ister, fizikte ister. uzayda bir şey olduğunda bu adamları çağırıyorlar. aya adım atan astronotlar jeoloji mühendisi arkadaşım.
Esasen düşünen için O kadar çok Allah’ın varlığına işaret eden bilgi varki cevabı anlayan ateist olsa imana gelir özellikle hiç bir şey yoktu cümlesi ( sıfır hacim sonsuz yoğunluk ) lakin hoca maddeci olduğu için çoğu zaman ağzından cümlenin hakikat felsefesinde ne anlama geldiğini ya anlamıyor ya da kıvırıyor
@@zenolf275 o zaman şöyle cevap vereyim Allah ( El ilah Arapça) Gök Tengri ( yüce ilah ) Türkçe rab ( tapılan ) sanırım aramice veya İbranice yahve ( varlığı kendinden olan tek olan ) İbranice gök tengri hariç diğerleri kutsal kitablarda Allah’ın kullandığı isimler hangisini seçersen :) komik insanlar yahu
Evren herşeydir. Yani dışında herhangi bir şey söz konusu değil. Dolayısıyla hiçbirşeyin içinde değil. Bigbang dedikleri şey evrenin kendisi zaten. Yani bir evren genişlemesi
@@volkanpolat1440 Evrenin genişlemesine müsaade eden, mümkün kılan eden bir hacım var evrenin dışında belli ki. Belki de hiçlik dedikleri bu....hiç birşeyin barınmadığı bir sonsuz hacım. Bıldiğimden söylemiyorum :)
@@rustukaya9342 Evrenin genişlemesine müsaade eden birini buyrun siz bulun kanıt getirin o zaman. Sorduğunuz soru şuna benziyor, Şu anda nefes almana izin veren kim mesela?" Çok saçmalıyosunuz. Ayrıca hiçlik diye birşey yoktur.
@@volkanpolat1440 Evrenın genişlemesıne müsaade eden biri mi var dedim ki söylemedıgım bır seye cevap yazıyorsunuz. Soru sormusum guya... Evrenin genislemesini mumkun kilan ve evrenin sinirlari disinda belli ki bir hacim var dedim. Hiclik in ne olabilecegini sanirim senin idrak sinirlarini asiyor... anlayamazsin... fazla zorlama kendini
SÖZDE PROF CELALE SÖZÜM GEÇEN GÜN ARSAMA BİR MİKTAR ÇİMENTO BİR MİKTAR DEMİR VE ATEŞ SU BIRAKTIM 2 SAAT SONRA GELDİM VE BAKTIMM AAAAAA 2 KATLI VİLLA OLMUŞ KENDİ KENDİNE :)))
Bayiliyorum Celal hocayi dinlemek için.
Böyle derin insanlarin var olmasi ne kadar bizi aydinlatir.var olun.
SEN BU BİLGİLERLE DAHA ÇOK KARANLIĞA GÖMÜLÜRSÜN KARDEŞİM DİİKKATLİ OLMAK LAZIM
Konunun Anaxsimandros'a geleceğini anlamalıydım 😂.
Her seyi yaratan Allahdır net 👍🏻
kimse bana göster nasıl yaratmış
💩
@@yy-st2hj niye adamın masalını ciddiye alıyon ki reis
Hiçlik yaratma alanıdır. Varlığın temeli hiçliktir. Bir şeyin var olması için dalga boyu olmak zorunda. Dalga boyu olabilmesi içinde dalgalar arasında boşluk yani hiçlik olmak zorunda. Hiçlik yoksa varlıkta olmazdı. Evren sadece kıpraşan dalgalardan oluşur.
Çok üzülüyorum evrende canlı bir hayat göremeden gidecez yaş 65
Zamandan ve mekandan münezzeh ALLAH ,Ezeli ve Ebedi olan Allah gücü heŕşeye Kadir dir . Ötesini aramaya gerek yok. Ol dedi ve herşey oluverdi.
Allah yok
@@fahreddinerrazi1yoksa o zaman niye bu direniş???😂😂😂😂Senin gibiler kendi kendine absurt yani.Ciddi bir bilim adamı ALLAH yoktur diyemiyo bunu anla,zor değil.
Ispatla@@fahreddinerrazi1
Arab bi sg
evrenin sonsuz olduğunu düşünecek olursak ki mantıken öyle, çünkü hiçlikten varlık çıkmaz. evren sonluysa bir dışı olması gerekir ve dışı da hiç olursa mantıkla çelişir. bu durumda tanrıya ihtiyaç bile kalmıyor, bütün bir sistem tesadüfler zincirinden oluşmuş oluyor. sabaha kadar da inkâr edebilirsiz ama üzgünüm tanrı yok.
dobler etkisinde frekans degismes . değişen dolgaboyudur. frekans ancak kaynaktan değişebilir.
v=(dalga boyu).frekans burada v'yi sabit yani ışık hızı olarak alırsak dalga boyunun artması halinde frekansın da azalması gerekir. Hocanın dediği doğru fakat sizin dediğiniz de mekanik dalgalarda geçerli olabiliyor.
Bence genişleme artık kütle çekimi hızını kat ve kat aştıktan sonra evren birden çökücek tıpkı havası giden bir futbol topu gibi. Sonrada bir diğer patlamayla tekrar büyüyüp genişleyecek.
Sıkıntı şu ki patlamanın içindeki toz bulutu içinde yaşıyoruz ve evrenin genişlemesi bir yapıyı doğurmuyor aslında genişleme dediğimiz şey bir patlamanın parçacıkları diyebiliriz bu yüzden evren genişliyor tabiri burdan geliyor çünkü evren herşeyi kapsar celal hocamda demek istediği biz ışıklar ile patlamanın etkilerini görüyoruz bir yumurtanın içten patlarken parçacıklarının etrafa sıçrarken genişlemesi gibi düşünebiliriz
@@ghostsamurai9284enbiya süresi 30.ayet
Bu video bir alanda çok iyi olmanın her alanda söz sahibi olacağını düşünmeyi netice vermesinin klasik örneklerinden birisi. Işık hızında genişleyen evren diye bir soruyu sanıyorum Fatih Bey'e misafir olduğumuz programlardan birisinde bizlere de sordular. Soru kaynağı, biz fizikçilerin hızı tanımlarken ne kast ettiğimiz ve özellikle de genel görelilik bağlamında nasıl tanımlanabileceği gibi, bırakın teknik altyapısı olmayan izleyicinin, diferansiyel geometri bilmeyen bir jeoloğun da anlayamacağı gerçeğidir. Bu soruya aslında biraz daha ayrıntılı belki bir video ile veya Bilim teknik'te (eğer yayınlanmadı ise daha önce) cevap vermek gerek. Fakat çok kısa bir iki şey söylenebilir: a) Evrenin genişleme hızı diye bir şey yoktur. Evrenin genişlemesini biz Hubble "sabiti" H(t) ile belirtiyoruz. Birimini ise (km/saniye)/Megaparsec ile veriyoruz. Yani genişleme hızı diye çevrilen (expansion rate) şeyin birimi kabaca 1/saniye yani hızın birimi ile aynı değil. Çünkü hız değil. Dolayısı ile evrenin genişleme hızı diye insan diline çevirmede matematiğin dilinden vazgeçmek zorunda kalınca alanın içinde olmayanların elmalarla armutları karşılaştırması sonucu ortaya çıkıyor. Dolayısıyla evrenin genişleme "hızı" bir hız değildir ki, ışık hızı ile karşılaştırılsın. b) Bu H(t) denilen Hubble sabitini mesafe ile çarparsak birimi hız olan bir şey bulabiliriz fakat bu da bizim ışık hızındaki teknik olarak tanımladığımız hız değildir. Buna benzer bir durum faz hızı durumunda da geçerlidir. Birimi hız olan bir şey tanımlarsınız ve onun değeri ışık hızından fazla olabilir. c) Hadi evrenin genişleme hızı diye bir şey tanımladınız diyelim ve bu H(t)*d olsun (d bizimle bir galaksi arası mesafe olsun), o zaman da evrenin başlangıcında bu değer ışık hızından fazla şimdi daha az gibi bir durum da yok. Burada d > c/H(t) alırsanız (c, ışığın hızı ise, v= H*d > H*(c/H) = c) o zaman da bu "hız" evrenin her döneminde ışığın hızından büyük çıkar. Yani Celal Hoca'nın burda 4:00'den sonra söylediği "ilk başta ışıktan hızlı genişlediği... sonra yavaşladığı..." o şey de doğru değil. Artan azalan bu hız değil H(t) ve hız denilen şey her dönemde yeterince uzak mesafeler seçilirse ışık hızından daha büyük değerde çıkar. Ama bu Einstein'ın "hiç bir şey ışıktan daha hızlı gidemez" ifadesindeki, teknik olarak eğri uzay zaman, jeodezi, Riemann eğriliği vs gibi diferansiyel geometri kavramlarına aşina olmayan birisinin anlayamacağı, "hız kavramı" değildir ki, genişleme "hızı" ondan daha büyük olsun. Daha uzun ve farklı şeyler de söylenebilir, hatta kozmoloji ile ilgili yanlış bilinen daha birçok şey var, fakat bazen izleyicinin de anlayabileceği seviyelerde konuşmak için bu tarz yanlışlara girilebiliyor. Celal Hoca'nın ki bu türden olmasa da, fizikçilerin bile sıklıkla düştükleri bir yanlış olmasından ötürü belki mazur görülebilir. Emre Onur Kahya.
Bilmeyenin çok olduğu yerde herşey doğru geliyor herkese..
@eokahya aslında değişen bir şey yok. çünkü uzayin genişlemesinden kaynaklı. ışık dalga boyu nun artması, genişlemesi ile aynı sonucu veriyor. yanii ışık hızı sınırının da neden geçemeyeceği kütle ile ilgili. uzayin kütlesi olmadığı için ışık hızı sınırı yok .
Hiçliğin duraysız hale gelip bu kadar şeyi oluşturması insanın aklının kabul etmeyeceği bir şey. Bilimsel bir açıklama değil. Yaratılış daha mantıklı
Bilimi kullanan insanoğlu en yüce varlıktır,diğerleri uydurma
Ağam çok fena çok insan beyni kaldırmıyor
Evrenin genişlemesinin bir yararı veya zararı var mı? Kusura bakmayın anlamadığım için soruyorum konuyu bilenler için aptalca bir soru olabilir.
Syephen hawking yemekhaneye evde sıkılmamak için gelmiş olamaz mı ? Celal hocanın da bazen bakış açısı yanlış olabilir
Adam bedenini kontrol edemiyor bence sıkılma aşamasını çoktan geçmiş olmalı.
Yani senin bakış açın doğru. Ama hocanın ki yanlış ?? Sen ilk okulu bitirebilmişmiydin ?
@@bunakkaptan Celal hoca benim yorumumu gorse bu kişi en azından sorguluyor derdi sana seni ise aşağılardı😂ben üni okudum İngiltere’de(16 senedir bu ülkede yaşıyorum) ,3 dil biliyorum. Bircok kulturle iletişimim oldu bir kaç ülke gezdim, sen belki mahalleden cikmamisindir😂sen hemen neden yargılıyorsun?sen üni okumuş olsan bile fark etmez zihniyetin bozuk.çünkü saldırgan tavırların var adam gibi yaz.hee bu ara sen profosör bile olsan bana ulaşamazsın.sebebini bilyorsun.sen ancak boş boş ucuza gitar çalarsın orda burda zamanını kayb edersin bu laflarım hep senin aklına gelcek üzüleceksin.sorry ama sen istedin.şimdi hadi bye kardeş.Belki de gençsin öğrenceksin
@@borsacidede1 yardimcisi var evde de yardımcı olurlar orası Ingiltere tr deyil ki bilim adamina değer verilmesin kardeş
Merak ettiğim birşey var evrenin genişlediğini nereden biliyoruz ya evren sabitse ve evrenin içinde bulunan galaksiler birbirinden uzaklaşıyorla evrenin kendisi sabit duruyorsa mesela iki cismi birbirinden uzaklaştırdığımızda aralarındaki evreni genişletmiyoruz sadece iki nesneyi birbirinden uzaklaştırıyoruz yani hareket halinde olan iki cisim var arasındaki alanda bir değişim olmuyor peki evrendeki galaksilerin birbirinden uzaklaşmalarına bakarak aralarındaki boşluğun da genişlediğini nereden biliyoruz buna bir delilimiz var mı
bizden daha uzakta olan galaksiler daha hızlı uzaklaşıyor bu durum atomlardaki elektronların yaptığı ışıma spektrumundaki kesikli çizgilerin nerede olduğunu değiştiriyor ve evrenin ivmelenerek genişlediğini tespit ediyoruz
Bana göre kainat sadece küçük bir atom
Bu adamı neden her konuyla ilgili çağırıyorlar gerçekten??😂😅
Herbokolog olduğundan
Evren ışık hızından daha hızlı genişlemektedir.
Iyide en basit atom hidrojen o bile cok karmasik bir atom...o nasil olustu ki..cunku butun atomlsr hidrojenden tureme
Hocanin dedigi birlestirmeye çalışılan kuantum alanlar teorisi
bize gelen isik dedikleri galaksinin ortasindaki kara delik mi anlamadim
IŞIK HIZI BİR ALDATMACA
ne gibi?
Nasil yani
Bence her şey vardı. Değişim ve dönüşüm devam ediyor.
Evet hocam,kainatda başka neler olmuş anlat dinleyeyim😂😂😂
kanunlar nasıl kainatı idare ediyorlar
Hiçlik değil ....tekil hal demek daha doğru düşünce hatası oluyor Singularität/singularity tekillik demek ...
Ama Buradaki hiçlik maddeye dair hiçliktir sen cümlen sanki Allah’a hitabet anlamı taşımaz mı
hiçlik diye bir şey yok.
@@mehmetakboga4736 hmm varlık ezeli ve ebedi diyorsun yani big bangi inkar ediyorsun :)
Hiçbir şey yok kavramı mekan için geçerlidir. İnsanoğlu bunu bile düşünemiyor. Hiçlik diye bir şey var. Yalnızca dusunemiyoruz çünkü biz mekan ve zamanli varliklariz. Tanrinin dogrulmamis dogurmamis olduğunu anlamadigimiz gibi. Yahu zaman diye bir şey yoksa zaten baslangic diye bir şey olmamasi lazim. Baslangici olsaydi zaten Tanri olur muydu hahaha yapmayin etmeyin. Ben inaniyorum ancak bunu kimse tamamen yuzde yuz bilemez. Her şey doğru olabilir ..
@@Lorenzo_1571 güzel cümle ama içerde sanki çelişkiye düşülmüş ya da ben öyle anladım
Bir de göğe bakın! Biz onu kuvvetle bina ettik ve şüphe yok ki Biz onu genişletmeye de malikiz.
Zâriyât Suresi 47. Ayet Meali
alakasız. bilmediginiz konularda yorum yapmamanız gerektigini vurgulamak isterim..
Suyun üstünde arş vardı.
Big bank i niye göremiyoruz ?
Daha burnumuzun ucundaki galaksileri zar zor gözlemleyebilirken nasıl olurda olup bitmiş bir patlamayı görebilelim
Evren neyin içinde genişliyor
Hiçliğin
Herşeyi çok biliyorsunuz ya anlatın
ergen lan bu,paso kendini ovuyor :DDD
Salam
:) bu ikisi atomun içinde oturuyorlar bu ikisi kainatı idare ediyorlar :) enerji ye irade veren kişi sen ne diyorsun bu cümle enerjinin iradesi var demek bu da onu kişilik sahibi yapar :)))
Allahı kim yarattı?
@@cosmosphilosophia8918 :) az düşünen insan neden bu hatayı yapar Allah’ın varlığı kendinden basit akıl yordamı ile çözebileceğiniz bir soru bu
@@cosmosphilosophia8918 Allah’a ezeli ve ebedi olma sıfatı vermezsen bak Celal hocan gibi zamana ve maddeye ezeli ebedi dersin big bang çıkar göçersin
kafanı yorma böyle şeylere sen. anlamıyorsun belli ki
@@nakuderme976eyvallah
Bu adam jeolog diye biliyorum. Evreni niye fizikçi çağırıp ona sormuyolar da bu adama soruyorlar anlamıyorum. Çok saçma bir durum.
Çoğu fizikçiden daha geniş bir zihni merak duygusu ve araştırmacı ruhu olduğu için.
olm dalga mı geçiyorsunuz ya. adamın yemek arkadaşı kim bi bak allah aşkına. jeoloji coğrafyada ister, fizikte ister. uzayda bir şey olduğunda bu adamları çağırıyorlar.
aya adım atan astronotlar jeoloji mühendisi arkadaşım.
İşte senin gibi dar kafalı olmadığı için orada oturuyor.
Bunun sebebi ülkemizde yetkin fizikçi olmaması ya da bu programa büyük fizikçilerin rağbet etmemesi.
Jeofizikçi. Anladın mi
Cevabı hiçbir şeyi değiştirmeyecek sorular.
Esasen düşünen için O kadar çok Allah’ın varlığına işaret eden bilgi varki cevabı anlayan ateist olsa imana gelir özellikle hiç bir şey yoktu cümlesi ( sıfır hacim sonsuz yoğunluk ) lakin hoca maddeci olduğu için çoğu zaman ağzından cümlenin hakikat felsefesinde ne anlama geldiğini ya anlamıyor ya da kıvırıyor
@@eyupkombe3520 yaratıcı ismi konusu hariç katılıyorum.
@@katoy9976 yaratıcı ismi konusu ne demek
@@eyupkombe3520 bir yaratıcı var evet ama o Allah değil diyor
@@zenolf275 o zaman şöyle cevap vereyim Allah ( El ilah Arapça) Gök Tengri ( yüce ilah ) Türkçe rab ( tapılan ) sanırım aramice veya İbranice yahve ( varlığı kendinden olan tek olan ) İbranice gök tengri hariç diğerleri kutsal kitablarda Allah’ın kullandığı isimler hangisini seçersen :) komik insanlar yahu
O halde evrenin içinde bulunduğu mekanın adı nedir uzay deyip saçmalamayın lütfen
Evren herşeydir. Yani dışında herhangi bir şey söz konusu değil. Dolayısıyla hiçbirşeyin içinde değil. Bigbang dedikleri şey evrenin kendisi zaten. Yani bir evren genişlemesi
@@volkanpolat1440 Evrenin genişlemesine müsaade eden, mümkün kılan eden bir hacım var evrenin dışında belli ki. Belki de hiçlik dedikleri bu....hiç birşeyin barınmadığı bir sonsuz hacım. Bıldiğimden söylemiyorum :)
@@rustukaya9342 Evrenin genişlemesine müsaade eden birini buyrun siz bulun kanıt getirin o zaman. Sorduğunuz soru şuna benziyor,
Şu anda nefes almana izin veren kim mesela?" Çok saçmalıyosunuz. Ayrıca hiçlik diye birşey yoktur.
@@volkanpolat1440 Evrenın genişlemesıne müsaade eden biri mi var dedim ki söylemedıgım bır seye cevap yazıyorsunuz. Soru sormusum guya... Evrenin genislemesini mumkun kilan ve evrenin sinirlari disinda belli ki bir hacim var dedim. Hiclik in ne olabilecegini sanirim senin idrak sinirlarini asiyor... anlayamazsin... fazla zorlama kendini
@@rustukaya9342 hiçliğin ne olduğunu anlayan tek 2 ayaklısın seni tebrik ediyorum. Doğru söylüyosun ben anlayamam
Sonda bahsettikleri teori sicim teorisi. Herşeyin teorisi
Tombul Jeolog, genişlemiyor evren ...
din adamlarinin en azindan tutunacaq bir izahi var, ateistler ne anlatdiklarina bile inanmiyor
Yalan
sg
SÖZDE PROF CELALE SÖZÜM GEÇEN GÜN ARSAMA BİR MİKTAR ÇİMENTO BİR MİKTAR DEMİR VE ATEŞ SU BIRAKTIM 2 SAAT SONRA GELDİM VE BAKTIMM AAAAAA 2 KATLI VİLLA OLMUŞ KENDİ KENDİNE :)))
alah yoqtur
Bilemezsin
Yok
@@newlife1553 bilemezsin. sen hiç bilemezsin bu kafayla
Dostum, aynı okuldan mezun olduk. Ufak at da civcivler yesin. Ateistlerin yüz karası oldun.
Herbokolog
BU KAZMA NERDEN BİLECEK😂🤣
allah ın ilk okul mezunu troll bu kazma nerden bilecek diyor :DsSADaffaaffa tam bir komedi tufanı basiretsiz trol :D
İyi sallıyor 😂kendini bu yalanlara inandırmaya hazır olanlar da bunu seviyor
Bilim ve akıl.bu adam bilimli amma akılsız