חלום האילן | ספר דניאל | פרק ד - 1 | הרב אליהו עמר

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 2 фев 2025

Комментарии • 10

  • @יעקבחפץ-ע6ו
    @יעקבחפץ-ע6ו 2 месяца назад

    כבוד הרב אליהו עמר אין מילים שיכולות לתאר ולהכיל את גאונות וחוחמתו של כבוד הרב אני לא מפסיק להתענג על ההרצאות של כבוד הרב שדרכם התחלתי את התשובה עם ישראל זכה ישר כוח כבוד הרב גאון הדור.

  • @אלעזר-נ4ה
    @אלעזר-נ4ה 6 месяцев назад +1

    🖖👑🖖

  • @RonHimi
    @RonHimi 8 месяцев назад +4

    סוף סוף חיכיתי הרבה לפרק הזה

  • @שרוןגמליאלי-ע4ו
    @שרוןגמליאלי-ע4ו 9 месяцев назад +5

    יישר כח לרב

  • @AbrahamCredi
    @AbrahamCredi 7 месяцев назад +1

    Maravilloso

  • @РутГуревич
    @РутГуревич 9 месяцев назад +3

  • @בעל_הסולמית
    @בעל_הסולמית 27 дней назад +1

    **סיכום מעמיק של ההרצאה "חלום האילן | ספר דניאל | פרק ד - 1 | הרב אליהו עמר"**
    1. **נושא מרכזי ורקע**: ההרצאה עוסקת בפרק ד' של ספר דניאל, שבו נבוכדנצר, מלך בבל, חולם חלום נבואי מעניין. החלום, למרות שמופיע בסיפור מקראי, אינו עוסק במיסטיקה אלא בהוראה רוחנית ואלוהית עמוקה. הרב עמר מדגיש את העובדה כי ספר דניאל הוא לא ספר מיסטי, אלא ספר נבואי עם מסרים מכוונים לגבי ההיסטוריה של האנושות ועד ביאת המשיח. בעסקנו בחלום החדש של נבוכדנצר, הרב מסביר את הקשר בין החלום לנבואה, ואת חשיבותו בהבנת ההיסטוריה והעתיד.
    2. **מטרה ומסקנות מרכזיות**: המטרה של ההרצאה היא להבין את משמעות החלום וההשלכות הנבואיות שבו. המסקנה המרכזית היא שמאחורי החלום עומד מסר אלוהי שמסביר את עלייתו ונפילתו של אדם גדול (כמו נבוכדנצר), ואת יחסי הכוחות וההשלכות של כל שינוי משמעותי בממלכה או בחיים של אדם. הרב מבקש להבהיר כי כל חלום נבואי הוא מסר אלוהי שיש ללמוד אותו בקפידה.
    3. **נקודות עיקריות עם הסברי מושגים**:
    - **חלום נבואי**: מדובר בחלום שמגיע מאלוהים ומכיל מסר רוחני עמוק. הרב מסביר כי לא כל חלום הוא נבואי; חלומות פשוטים הם תוצאה של מחשבות יומיומיות, אך חלומות נבואיים נושאים בתוכם תובנות על ההיסטוריה והעתיד.
    - **עץ/אדם**: הרב מתאר את החלום שבו נבוכדנצר ראה עץ גדול, שמסמל את עלייתו הגדולה, והורדתו של העץ רומזת לנפילתו. ההקשר בין האדם לעץ משולל בתנ"ך, כמו בברכת האומות והתחייבויותיהם.
    4. **דוגמאות וסיפורים להמחשה**: דוגמת החלום שבו נבוכדנצר רואה עץ ענק שכולם חוסים תחת צלו, אך פתאום מגיע מלאך (שנקרא "עיר וקדיש") ומורה לגדוע את העץ, מסמלת את שינויי המזל המהירים שיכולים להתרחש לאדם, כמו גם את המדריך האלוהי שמכוון את ההיסטוריה. המלאך מתפקד כמבצע רצון אלוהי, מגלם את המהות של חוקים רוחניים.
    5. **השלכות לעתיד וכלים פרקטיים**: ההשלכות של החלום הן ריאליות - כל אדם עשוי להתמודד עם שינוי מהיר במעמדו או בשאיפותיו, כמו שנראה בדימוי של העץ שנגדע. כלים פרקטיים יכולים לכלול את ההבנה כי למרות שאנחנו עשויים להרגיש שליטה מוחלטת, הכל בחיים תלוי ברצון אלוהים. על האדם לחיות בעדינות ובאמת, ולהבין שהרוחניות והמוסריות הם הכוחות שמובילים את העתיד.
    באופן כללי, הרב עמר מסביר את החלום כהתראה לאנשים בעלי עוצמה, ומעודד למנהיגות צנועה ולזכור כי כל עוצמה ניתנת מהשמים ויכולה להתהפך ברגע.

    • @בעל_הסולמית
      @בעל_הסולמית 27 дней назад +1

      1. תחילת קטע הקריאה עוסקת בקריאה לתפילה להצלחת אלעזר בן ישורון וכל המשתתפים, ולבריאות כל בית ישראל הנמצאים בצרה ובשביה. הקטע מבקש התערבות אלוהית להוצאתם מצרה לרווחה.
      2. הקטע ממשיך לניתוח פרק ד' בספר דניאל, המתמקד בחלום של נבוכדנצר. הפרק אינו מכיל את פתרון החלום, אלא רק את תיאורו, כאשר הפתרון יידון בשיעור הבא. הקטע מציין כי ספר דניאל עוסק בחלומות נבואיים, ולא במיסטיקה, וכי החלומות של נבוכדנצר מכילים נבואות על ההיסטוריה עד ביאת המשיח.
      3. הקטע מסביר כי נבוכדנצר חלם חלום וזכר אותו, אך לא ידע לפתור אותו. הוא היה מלך חכם ותקיף, דבר המדגיש את חריגותו של החלום. נבוכדנצר פרסם את החלום באיגרת לכל אנשי העולם, ומסביר כי הוא חלם את החלום למרות היותו שלם ובריא, מבלי להיות בלחץ או במצב רגשי קשה.
      4. נבוכדנצר קרא לחרטומים וחכמי בבל לספר לו את החלום ואת פתרונו. לאחר שהם נכשלו, הוא כעס עליהם מאוד ואף רצה להרוג אותם, כפי שקרה בחלום הקודם (חלום הצלם). רק דניאל הצליח לפתור את החלום ולרחם על חכמי בבל.
      5. הקטע מתאר כיצד נבוכדנצר, לאחר שאיש לא הצליח לפתור את החלום, הזמין את דניאל. הקטע מסביר מדוע נבוכדנצר לא קרא לדניאל בתחילה: דניאל עצמו הסביר כי חלומות פשוטים ניתנים לפתרון על ידי חרטומים, ודניאל נדרש רק לחלומות נבואיים או דרמטיים.
      6. הקטע מתאר את החלום של נבוכדנצר: הוא ראה עץ ענק שמתחתיו ישבו כל חיות העולם וציפורי השמיים. לאחר מכן ירד מלאך מהשמיים וציווה לכרות את העץ, אך להשאיר את שורשיו באדמה.
      7. הקטע מפרש את החלום כסמל, ומציין כי החלום כולל הן את תיאור האירוע והן את פתרונו. המלאך ממשיך לתאר את גורלו של העץ כאדם, שיראה את לבו יהפוך ללב חיה, יאכל עשב וישתה טל, למשך שבעה עידנים.
      8. הקטע מביא הסברים שונים לגבי משמעות "לב חיה": אפשרות אחת היא שזה כדי שיוכל לשרוד עם חיות; אפשרות שנייה היא שהדבר הכרחי כדי שלא ישתגע. רבי חיים ויטל טוען שהאדם נשאר מודע לעצמו, למרות השינוי. הקטע מזכיר את הקשר בין האדם לקוף ביהדות, תוך ציון ה-97% דמיון גנטי.
      9. הקטע מציג דוגמאות מגמרא וממדרשים על גלגול נשמות וצער הנשמה בטומאה. הוא מציין כי נשמות צדיקים מתגלגלות בדגים, דבר המקל על תיקונן. רבי חיים ויטל טוען שגם נבוכדנצר מודע למצבו.
      10. הקטע מביא את דברי רבי יוסף טייטצ'ק מספרו "לחם סתרים" על חלומות, ומסביר מדוע חרטומי בבל לא פתרו את החלום. הוא מציין כי החרטומים השתמשו באסטרולוגיה, והחלום לא התאים למזל של נבוכדנצר, וגם כי חששו מנבואת חורבן. הקטע מזכיר כי נבוכדנצר מספר אירועים שליליים בגוף שלישי.
      11. הקטע מזכיר את הזוהר הקדוש, המסביר שחלומות הם כמו פלסטלינה, ומשמעותם תלויה בפירוש. לכן, החרטומים העדיפו שלא לפרש את החלום לרעה.
      12. הקטע מסביר את גזרת כריתת העץ כגזירה אלוהית, שנובעת מהתייעצות עם בית דין של מלאכים. הסיבה לגזירה היא גאוותו של נבוכדנצר, שחשב את עצמו כאלוהים.
      13. הקטע מפרש את המשפט "הושפל אנשים יקים" בכמה אופנים: הכוונה לנבוכדנצר עצמו, שהיה נמוך קומה הן בגובה הגשמי והן ברוחני, או למלך המשיח שיעלה מעם ישראל הנמצא בשפל המדרגה.
      14. הקטע מביא את דברי המהרל והארוך לנר לגבי משמעות "שפל אנשים יקים", ומסביר את הקשר בין נפילה לצמיחה, את התנאים הנדרשים לביאת המשיח ואת הצורך בביטול לפני הצמיחה. הוא מזכיר את דברי הרמב"ם לגבי מטרת ביאת המשיח.
      15. הקטע מסכם את הסיבה לחוסר הסובלנות כלפי דתיים לפני ביאת המשיח, כתוצאה מהצורך בביטול לפני הצמיחה. הקטע מסתיים בתגובתו של דניאל, והודעה על המשך השיעור בשיעור הבא.

  • @orelcoe
    @orelcoe 8 месяцев назад +1

    מתי הרב מוציא עוד סרטון על ספר דניאל