0:40 İskender Kebap ve Bursa'da Kebap Kültürü 6:16 Pideli Köfte 8:54 Cantık 11:28 Bursa Deniz Mutfağı 12:50 Bursa ve İstanbul Saray Mutfağı İlişkisi 14:25 Tahinli Pide (Tahanlı) 17:39 Süt Helvası 19:45 Bursa Simidi 22:00 Kestane Şekeri 24:39 Mustafakemalpaşa Tatlısı (Kemalpaşa Tatlısı) 27:18 İnegöl Köftesi 29:00 Köfteci Yusuf 30:00 Bağdat Hurma Tatlısı 31:48 Boza 33:39 Helva 34:22 Bursa'nın yurt dışında da sesini duyurduğu lezzetleri var mı? 35:49 Son toparlama ve Bursa Dağ Yöresine Özel Lezzetler
Kanalınızı bu video vesilesiyle gördüm, çok güzel bir program olmuş, çok teşekkür ederim. Keyifle izledim. Benim de birkaç sorum ve katkım olacak: 1) Süt helvası için mekan öneriniz olmaz mı? Ayrıca, Fasulyeli Lokantası'nda balkabağında süt helvası yapıldığını biliyorum ama hiç deneyemedim maalesef. 2) Kemalpaşa tatlısı için üretici öneriniz var mı? 3) Bursa'ya özgü bir lezzet midir tartışılır ama koyun sütünden yapılan ve Balıkesir'de örneklerini gördüğümden farklı şekilde sıcak tüketilen bir höşmerim var. Ben bunu Kemalpaşa'da "Dondurmacı Ahmet" ve Karacabey'de "Malıçdağı" pastanelerinde deneyimledim. Çok da hoşuma gitti. Balıkesir'deki höşmerimden bir farkı da uzun süre dayanabilmesi ve kargo ile de farklı şehirlere gönderilebilmesi. 4) Bağdat Hurma Tatlısı'nda hurma yok :) Ayrıca Bağdat Tatlısı'nı üretim yerinde ilk hazırlandığında denemenizi tavsiye ederim. Farkı farkedeceksiniz. 5) Bursa'nın dünyada bilinen bir de İnciri var diye biliyorum. 6) Ben bir Dağ'lıyım ve Dağ yöremize değinmenize çok sevindim. Bizim yörenin kiraz ve vişnesi de ünlüdür ve doğrudan ihraç edilir. O yüzden pek Türkiye pazarlarında göremeyiz. Dağ yöremiz ile ilgili benim çok bilgim yok ama gerek Ceren Hanım gerek siz Dağ Yöresi mutfağı ile ilgili bilgilerinizi derinleştirmek ve çeşitlendirmek isterseniz sizi doğru kişilere ulaştırabileceğimi düşünüyorum. Sevgiler
Biz, süt helvasını genelde Tahtakale Et Lokantası'nda yiyoruz. Programda sehven bazı bilgiler verildi. Mesela Samet Altıntaş da Evliya Çelebi'den mütevellit Bursa'da 1000 bozahane olduğunu söyledi. Oysa Seyahatname'ye göre 17. yüzyılda, ilk başkentte 97 bozacı var. Alakanız için çok teşekkür ederiz.
0:40 İskender Kebap ve Bursa'da Kebap Kültürü
6:16 Pideli Köfte
8:54 Cantık
11:28 Bursa Deniz Mutfağı
12:50 Bursa ve İstanbul Saray Mutfağı İlişkisi
14:25 Tahinli Pide (Tahanlı)
17:39 Süt Helvası
19:45 Bursa Simidi
22:00 Kestane Şekeri
24:39 Mustafakemalpaşa Tatlısı (Kemalpaşa Tatlısı)
27:18 İnegöl Köftesi
29:00 Köfteci Yusuf
30:00 Bağdat Hurma Tatlısı
31:48 Boza
33:39 Helva
34:22 Bursa'nın yurt dışında da sesini duyurduğu lezzetleri var mı?
35:49 Son toparlama ve Bursa Dağ Yöresine Özel Lezzetler
Merhabalar size ulaşabileceğim iletişim numarası alabilirmiyiz
Kanalınızı bu video vesilesiyle gördüm, çok güzel bir program olmuş, çok teşekkür ederim. Keyifle izledim. Benim de birkaç sorum ve katkım olacak:
1) Süt helvası için mekan öneriniz olmaz mı? Ayrıca, Fasulyeli Lokantası'nda balkabağında süt helvası yapıldığını biliyorum ama hiç deneyemedim maalesef.
2) Kemalpaşa tatlısı için üretici öneriniz var mı?
3) Bursa'ya özgü bir lezzet midir tartışılır ama koyun sütünden yapılan ve Balıkesir'de örneklerini gördüğümden farklı şekilde sıcak tüketilen bir höşmerim var. Ben bunu Kemalpaşa'da "Dondurmacı Ahmet" ve Karacabey'de "Malıçdağı" pastanelerinde deneyimledim. Çok da hoşuma gitti. Balıkesir'deki höşmerimden bir farkı da uzun süre dayanabilmesi ve kargo ile de farklı şehirlere gönderilebilmesi.
4) Bağdat Hurma Tatlısı'nda hurma yok :) Ayrıca Bağdat Tatlısı'nı üretim yerinde ilk hazırlandığında denemenizi tavsiye ederim. Farkı farkedeceksiniz.
5) Bursa'nın dünyada bilinen bir de İnciri var diye biliyorum.
6) Ben bir Dağ'lıyım ve Dağ yöremize değinmenize çok sevindim. Bizim yörenin kiraz ve vişnesi de ünlüdür ve doğrudan ihraç edilir. O yüzden pek Türkiye pazarlarında göremeyiz. Dağ yöremiz ile ilgili benim çok bilgim yok ama gerek Ceren Hanım gerek siz Dağ Yöresi mutfağı ile ilgili bilgilerinizi derinleştirmek ve çeşitlendirmek isterseniz sizi doğru kişilere ulaştırabileceğimi düşünüyorum.
Sevgiler
Biz, süt helvasını genelde Tahtakale Et Lokantası'nda yiyoruz. Programda sehven bazı bilgiler verildi. Mesela Samet Altıntaş da Evliya Çelebi'den mütevellit Bursa'da 1000 bozahane olduğunu söyledi. Oysa Seyahatname'ye göre 17. yüzyılda, ilk başkentte 97 bozacı var. Alakanız için çok teşekkür ederiz.