Ik denk dat we ook weer terug moeten naar de oude indeling van huizen als we echt stappen willen zetten in verlagen van stookkosten. Niet langer de grote huiskamer met open keuken, maar compartimenteren. Woonkamer en keuken apart, voor en achterkamers zoals men ook in 1900 bouwde. Mensen willen het niet, we willen graag die mooie grote ruimte, maar het is natuurlijk waanzin om dat allemaal naar een comfortabele temperatuur te stoken. Ik heb een open keuken met glas over de hele breedte van het huis, hier raakt enorm veel warmte verloren. Ik heb nu nog een gunstig energiecontract, maar als het fors duurder wordt denk ik dat ik een wandje tussen huiskamer en keuken plaats.
Ik heb alles meteen grondig aangepakt. Beneden rondom trippel glas, want zeer veel glasoppevlak (+/- 30 m2) en boven op zolder overal HR++ want aan condens heb ik een hekel. Het wordt vies en onderaan het kozijn is de combinatie van veelvuldig nat en koud funest voor de lak en is er zelfs kans op houtrot.
Als je er ook nieuwe houten kozijnen bij hebt besteld dan is condens natuurlijk iets wat je zo min mogelijk wilt hebben, maar als je trippel glas in je bestaande kozijnen hebt laten plaatsen dan vind ik dat wel knap, want dat gaat meestal niet.
Moet u anders niet alleen het oude dubbelglas door HR++ vervangen of ook de kozijnen? Als u het oude glaverbel isotherm glas vervangt door HR++ gaat u wel van een u-waarde van 2,8 naar 1,1. In mijn doorzonwoning merk ik het verschil.
Mede dankzij jou heb ik gekozen voor airco verwarming. Ik heb 2 appartementen gebouwd volledig voorzien van airco verwarming. Het kost me bijna niets om de woningen warm te stoken. Ik heb 8 Mitsubishi heavy industries aircos. 4x 2kw 2x 3,5w en 2x 5kw Het is in een mum van tijd bloedheet en je hoort ze niet. Zowel buiten unit als binnenunit.
Wij hebben vorig jaar hoogwaardig aluminium kozijnen met HR+++ glas erin laten zetten… geen moment spijt van. Temperatuur binnen is vele malen stabieler en je merkt gewoon dat het aangenamer is.
OP enkelglas met een gebogen bovenkant in een slaapkamer plak ik bubbeltjes plastic met spuitlijm. De condensatie op ruit neemt af en het kost minder dan 1 euro per m2.
De raamfolie van Tesa is bedoeld voor permanente montage dmv dubbelzijdige plakstrips aan alle kanten. Dan heb je amper last van condens (indien secuur gemonteerd). Daarna het reeds genoemde rolgordijn; dan heb je in de nacht een extra laag als isolatie. Geen gedoe met de trekker elke ochtend. De folie op een rolgordijn elke dag op en neer ? Hoe lang blijft dat goed gaan ?
Deze raamfolie heb ik eens op wat kleinere ramen gehad. Het klopt dat je geen last hebt van condens maar ik was ook niet heel enthousiast over het resultaat.
@@instappenvanhetgasaf.4374Het voordeel van een vaste toepassing tov een rolgordijn is dat je dag en nacht voordeel hebt van de isolerende eigenschappen van dit product.
Ik heb in 2011 warmtewerende raamfolie laten plakken van het merk 3M, het isoleert ook. Ik ben er superblij mee! Het houd veel warmte buiten. In de winter heeft het ook een isolerende werking.
@@instappenvanhetgasaf.4374 Als de bloedhitte weggaat rond aug. sept. blijft de warmte nog wel 2 maand in het app, als ik de ramen niet open zou zetten. Zo goed werkt de huisisolatie/raamfolie. Dus in de winter zal ik aanzienlijk minder stookkosten hebben, nooit vergeleken of ik weet het niet meer. In de bovenstaande tekst bedoel ik natuurlijk dat de folie voorkomt dat er veel warmte in mijn app. komt. Ik kan me herinneren dat het in 2009 28/29 graden was in mijn app. Die mensen die het bij mij plakten in 2011 wisten ook te vertellen dat het ook geplakt was op de ramen van een gallerij van een flat en dat de warmte heel anders aanvoelt, Nu is het bij mij in de zomer hooguit 26 graden maar dat voelt meteen heel anders. Precies wat die mensen ook zeiden.
Goede video weer! Wat ik mij afvraag, wat zal dit voor een effect hebben als je het rolgordijn sluit op een warme dag? Kan mij voorstellen dat het ook veel zon en dus warmte afstraalt!
Net zoiets als plisse dubelgordiijn dan.. Die kan zelfs ook met aluminium erin zodat het warmte reflecteerd.. Wij hebben hier gewoon dubbel plisse zonder aluminium. Nadeel is hie rook dat s morgens al je ruiten bij ons gewone dubbel glas helemaal nat zijn.. Dus we trekken ze voor we naar bed gaan maar omhoog !! |Niet zo energie slim.. maar ja.. @@hgjhgjhgification
Dubbelglas beslaat aan de binnenkant met gevolg vocht in je huis. Tripleglas beslaat aan de buitenkant en dat is een stuk prettiger. Zelf net dubbelglas laten vervangen door Triple HT++ en ik vindt dit toch een stuk fijner. Er lagen altijd aardig wat vochtplassen onderop de vensterbank en nu blijft het droog.
Dat klopt hoor vocht in huis is bijna niet te voorkomen zeker niet in wat oudere woningen goede ventilatie vermindert t wel maar je was drogen in huis maakt t er niet makkelijker op. De ramen beslaan omdat de ramen kouder zijn dan de binnenlucht waarbij er condenswater ontstaat, hr++ laat geen koude door en ramen beslaan nagenoeg niet meer.
Wij hebben HR++ Glas dubbel, niet tripel, je ziet onder bepaalde hoek de paarse gloed. Dit beslaat aan de binnenkant bij ons absoluut niet! Wel de buitenkant met vochtig en koud weer 😊 Wij hebben vorig jaar al onze kozijnen en deuren laten vervangen voor kunstof met daarin dus ook nieuw glas, wel is het glas enorm dik! Behoorlijke investering maar Geen moment spijt van want het sluit ook allemaal perfect 😊
Heb je ooit wel eens gedacht en gekeken om het glas zelf te vervangen. Het is niet al te ingewikkeld en de kosten hiervoor zijn dan beperkt. Een raam van 1x 1 mtr zal je dan ergens op 70 tientjes uitkomen. Vanuit gaande dat je HR++ neemt met een spouw van 13mm en het buitenraam 5mm en binnen 4mm. Als je daarbij nieuwe glaslatten neemt plus band en vulling zal uit eindelijk dan ook ergens rond de 100 euro uitkomen. DUs voordeliger dan folie en dit kan ook bij ieder DHZ.
Dat is niet helemaal waar, er zijn wel wat spel regels om glas te plaatsen, Natuurlijk is zelf iets doen wel goedkoper maar dan moet je wel weten wat je doet. 😊 ik zit zelf in glas en plaats geregeld glas bij mensen waar je toch wel wat dingen tegen komt als koud gezet glas waardoor je Holtrop hebt!
Overweeg Perspex = acryl-plaat (Perspex is een merknaam). De isolatiewaarde van perspex (of acryl)plaat is een stuk hoger dan glas of folie! Dikte is afhankelijk van de grootte van het raam. Er zijn klemmetjes verkrijgbaar waarmee je de plaat monteert en zo nodig eenvoudig los kan maken. Kies wel de 'gegoten' versie, iets duurder, maar minder kans op breuk e.d. De platen zijn glashelder. Qua doorzicht zie je niet dat er een plaat voor het glas zit. Wel wat gevoeliger voor krassen. Voordeel is dat je ze kunt dag en nacht kunt laten zitten. Belangrijk: boven en onder kleine openingen laten om condensvorming te verminderen of te voorkomen. Als test heb ik twee ramen met 'oud' dubbelglas in onze kamer gedaan, ik kan de isolatie nog niet beoordelen, maar als ik een plaat losmaak voel ik de kou erachter, dus volgens mij werkt het zeker. Een ander optie zijn z.g. plissé rolgordijnen met aan één zijde een aluminium coating. Bestellen en ophangen; klaar. Nadeel dat ze verduisteren, dus alleen 's-avonds bruikbaar. Ook prima om 's-zomers de warmte buiten te houden.
Grappig, dat je het beslaan van het glas noemt. Dat is ook mijn ervaring met plissegordijnen. Isoleert fantastisch, maar je hebt 's morgens wel natte ramen als de temperatuur buiten laag genoeg is. Altijd wat. 😮😁
Hr + glas en hr++ glas mag je niet voorzien van zonwerende raamfolie aan de binnenzijde. Gaat het glas kapot zit een coating tussen pfff wat een verhaal weer
Ik denk dat we ook weer terug moeten naar de oude indeling van huizen als we echt stappen willen zetten in verlagen van stookkosten.
Niet langer de grote huiskamer met open keuken, maar compartimenteren.
Woonkamer en keuken apart, voor en achterkamers zoals men ook in 1900 bouwde.
Mensen willen het niet, we willen graag die mooie grote ruimte, maar het is natuurlijk waanzin om dat allemaal naar een comfortabele temperatuur te stoken.
Ik heb een open keuken met glas over de hele breedte van het huis, hier raakt enorm veel warmte verloren.
Ik heb nu nog een gunstig energiecontract, maar als het fors duurder wordt denk ik dat ik een wandje tussen huiskamer en keuken plaats.
Interessante visie
Ik heb dit jaar weer een deur geplaatst zodat de keuken afgesloten is. Ik merk wel degelijk verschil.
Dat zal zeker zo zijn. Vroeger was er ook niet voor niets een voor en achterkamer...@@MISTEREVER1967
Ik heb alles meteen grondig aangepakt. Beneden rondom trippel glas, want zeer veel glasoppevlak (+/- 30 m2) en boven op zolder overal HR++ want aan condens heb ik een hekel. Het wordt vies en onderaan het kozijn is de combinatie van veelvuldig nat en koud funest voor de lak en is er zelfs kans op houtrot.
Dank je voor je input!
Als je er ook nieuwe houten kozijnen bij hebt besteld dan is condens natuurlijk iets wat je zo min mogelijk wilt hebben, maar als je trippel glas in je bestaande kozijnen hebt laten plaatsen dan vind ik dat wel knap, want dat gaat meestal niet.
Welke warntemeter gebruik jij om te meten?
Moet u anders niet alleen het oude dubbelglas door HR++ vervangen of ook de kozijnen? Als u het oude glaverbel isotherm glas vervangt door HR++ gaat u wel van een u-waarde van 2,8 naar 1,1. In mijn doorzonwoning merk ik het verschil.
Modern glas is dunner omdat de isolatie waarde beter is.
Ik hoor daar meer positieve verhalen over
Mede dankzij jou heb ik gekozen voor airco verwarming.
Ik heb 2 appartementen gebouwd volledig voorzien van airco verwarming. Het kost me bijna niets om de woningen warm te stoken.
Ik heb 8 Mitsubishi heavy industries aircos. 4x 2kw 2x 3,5w en 2x 5kw
Het is in een mum van tijd bloedheet en je hoort ze niet. Zowel buiten unit als binnenunit.
Goed om te horen. Dank je
Wij hebben vorig jaar hoogwaardig aluminium kozijnen met HR+++ glas erin laten zetten… geen moment spijt van. Temperatuur binnen is vele malen stabieler en je merkt gewoon dat het aangenamer is.
Daar hoor je inderdaad goede berichten over!
Begrijp ik goed dat er geen doorzichtig plakfolie bestaat zodat de condens op het folie terecht komt die je met ventileren evt zou kunnen oplossen?
Dit is geen plakfolie maar bedoeld als rolgordijn.
@@instappenvanhetgasaf.4374 daarom is mijn vraag ook of er plakfolie bestaat
OP enkelglas met een gebogen bovenkant in een slaapkamer plak ik bubbeltjes plastic met spuitlijm. De condensatie op ruit neemt af en het kost minder dan 1 euro per m2.
Leuk om te horen
De raamfolie van Tesa is bedoeld voor permanente montage dmv dubbelzijdige plakstrips aan alle kanten. Dan heb je amper last van condens (indien secuur gemonteerd). Daarna het reeds genoemde rolgordijn; dan heb je in de nacht een extra laag als isolatie. Geen gedoe met de trekker elke ochtend. De folie op een rolgordijn elke dag op en neer ? Hoe lang blijft dat goed gaan ?
Deze raamfolie heb ik eens op wat kleinere ramen gehad. Het klopt dat je geen last hebt van condens maar ik was ook niet heel enthousiast over het resultaat.
@@instappenvanhetgasaf.4374Het voordeel van een vaste toepassing tov een rolgordijn is dat je dag en nacht voordeel hebt van de isolerende eigenschappen van dit product.
Heb van de week een warmtekussen gekocht voor op de bank, erg comfortabel en de verwarming hoeft minder aan. Heb je hieraan weleens gedacht?
Ik heb een warmtedekken van 100 Watt voor € 75 van de Aldi. Dat werkt ook goed.
Zo kiest iedereen voor zichzelf een passende oplossing. Helemaal goed!
Ik heb in 2011 warmtewerende raamfolie laten plakken van het merk 3M, het isoleert ook. Ik ben er superblij mee! Het houd veel warmte buiten. In de winter heeft het ook een isolerende werking.
Houd het ook de warmte in je huis in de winter?
@@instappenvanhetgasaf.4374 Als de bloedhitte weggaat rond aug. sept. blijft de warmte nog wel 2 maand in het app, als ik de ramen niet open zou zetten. Zo goed werkt de huisisolatie/raamfolie. Dus in de winter zal ik aanzienlijk minder stookkosten hebben, nooit vergeleken of ik weet het niet meer. In de bovenstaande tekst bedoel ik natuurlijk dat de folie voorkomt dat er veel warmte in mijn app. komt. Ik kan me herinneren dat het in 2009 28/29 graden was in mijn app. Die mensen die het bij mij plakten in 2011 wisten ook te vertellen dat het ook geplakt was op de ramen van een gallerij van een flat en dat de warmte heel anders aanvoelt, Nu is het bij mij in de zomer hooguit 26 graden maar dat voelt meteen heel anders. Precies wat die mensen ook zeiden.
Kan dat op HR+ dan ook? Of alleen voor enkel glas?
@@user-xe9nf1xy4s Het kon destijds op verschillende soorten ramen, maar het is al 12 jaar geleden.
Goede video weer!
Wat ik mij afvraag, wat zal dit voor een effect hebben als je het rolgordijn sluit op een warme dag? Kan mij voorstellen dat het ook veel zon en dus warmte afstraalt!
Dit is ook tegen de zon in de zomer. Waar je dan wel rekening mee moet houden is dat je voldoende afstand houdt tot het glas.
En in de zomer houdt het de warmte buiten?
En in de winter ook!
Was dit raamfolie of kozijnfolie?
Rolgordijnfolie voor op het raam/kozijn
Net zoiets als plisse dubelgordiijn dan.. Die kan zelfs ook met aluminium erin zodat het warmte reflecteerd.. Wij hebben hier gewoon dubbel plisse zonder aluminium. Nadeel is hie rook dat s morgens al je ruiten bij ons gewone dubbel glas helemaal nat zijn.. Dus we trekken ze voor we naar bed gaan maar omhoog !! |Niet zo energie slim.. maar ja.. @@hgjhgjhgification
Groot nadeel van tripleglas is dat in het voorjaar en najaar de buitenzijde beslaat met condens.
Dank je voor je input
Dubbelglas beslaat aan de binnenkant met gevolg vocht in je huis. Tripleglas beslaat aan de buitenkant en dat is een stuk prettiger. Zelf net dubbelglas laten vervangen door Triple HT++ en ik vindt dit toch een stuk fijner. Er lagen altijd aardig wat vochtplassen onderop de vensterbank en nu blijft het droog.
Dat klopt hoor vocht in huis is bijna niet te voorkomen zeker niet in wat oudere woningen goede ventilatie vermindert t wel maar je was drogen in huis maakt t er niet makkelijker op. De ramen beslaan omdat de ramen kouder zijn dan de binnenlucht waarbij er condenswater ontstaat, hr++ laat geen koude door en ramen beslaan nagenoeg niet meer.
Goed om te weten@@mikeooo
Wij hebben HR++ Glas dubbel, niet tripel, je ziet onder bepaalde hoek de paarse gloed. Dit beslaat aan de binnenkant bij ons absoluut niet! Wel de buitenkant met vochtig en koud weer 😊
Wij hebben vorig jaar al onze kozijnen en deuren laten vervangen voor kunstof met daarin dus ook nieuw glas, wel is het glas enorm dik! Behoorlijke investering maar Geen moment spijt van want het sluit ook allemaal perfect 😊
Werkt het beter dan gewoon (dikke) gordijnen ophangen?
Dikke gordijn werkt natuurlijk ook goed. Maar dat moet in je interieur passen. Deze rolgordijnen reflecteren de warmtestraling
Waarom geen foto's? Daarnaast vraag ik mij af of dit bedoeld is voor je huidige doelgroep.
Wat kost dat HHplus plus per m2?? K heb idd zo n groot raam nu.😢
Een offerte voor 2 ramen in totaal 8m2 kwam op 2600 euro. Glas zelf is rond de 6-7 honderd euro
Voorzetraam van plexiglas zal wat beter en makkelijker werken😊
Ook een optie!
Dat kan i.d.d. en dan naar een paar jaar klagen dat je voorzetramen onder de krassen zitten.
Heb je ooit wel eens gedacht en gekeken om het glas zelf te vervangen. Het is niet al te ingewikkeld en de kosten hiervoor zijn dan beperkt. Een raam van 1x 1 mtr zal je dan ergens op 70 tientjes uitkomen. Vanuit gaande dat je HR++ neemt met een spouw van 13mm en het buitenraam 5mm en binnen 4mm.
Als je daarbij nieuwe glaslatten neemt plus band en vulling zal uit eindelijk dan ook ergens rond de 100 euro uitkomen.
DUs voordeliger dan folie en dit kan ook bij ieder DHZ.
Dat is niet helemaal waar, er zijn wel wat spel regels om glas te plaatsen, Natuurlijk is zelf iets doen wel goedkoper maar dan moet je wel weten wat je doet. 😊 ik zit zelf in glas en plaats geregeld glas bij mensen waar je toch wel wat dingen tegen komt als koud gezet glas waardoor je Holtrop hebt!
Is doorgaans toch een kwestie van netjes uitvullen met vul blokjes, glaslatten plaatsen en netjes kitten of mis ik iets?
Dat klopt. Maar het zijn geen kleine raampjes dus dat moet wel met zorg worden gedaan.
Overweeg Perspex = acryl-plaat (Perspex is een merknaam). De isolatiewaarde van perspex (of acryl)plaat is een stuk hoger dan glas of folie! Dikte is afhankelijk van de grootte van het raam. Er zijn klemmetjes verkrijgbaar waarmee je de plaat monteert en zo nodig eenvoudig los kan maken. Kies wel de 'gegoten' versie, iets duurder, maar minder kans op breuk e.d. De platen zijn glashelder. Qua doorzicht zie je niet dat er een plaat voor het glas zit. Wel wat gevoeliger voor krassen. Voordeel is dat je ze kunt dag en nacht kunt laten zitten. Belangrijk: boven en onder kleine openingen laten om condensvorming te verminderen of te voorkomen. Als test heb ik twee ramen met 'oud' dubbelglas in onze kamer gedaan, ik kan de isolatie nog niet beoordelen, maar als ik een plaat losmaak voel ik de kou erachter, dus volgens mij werkt het zeker. Een ander optie zijn z.g. plissé rolgordijnen met aan één zijde een aluminium coating. Bestellen en ophangen; klaar. Nadeel dat ze verduisteren, dus alleen 's-avonds bruikbaar. Ook prima om 's-zomers de warmte buiten te houden.
Dank je voor de input!
Grappig, dat je het beslaan van het glas noemt. Dat is ook mijn ervaring met plissegordijnen. Isoleert fantastisch, maar je hebt 's morgens wel natte ramen als de temperatuur buiten laag genoeg is.
Altijd wat. 😮😁
Dank je voor je input
een filmpje erbij...
Tesa raamfolie plakken en even mooimaken met een haardroger lijkt me toch echt eenvoudiger. Ziet er niet super uit maar scheelt echt heel veel kou
nuttige video, ik had alleen graag meer gezien: het product, benodigdheden, geinstalleerd product.
Let op! Niets plakken op triple glas en ook geen plissé dicht erop. Kan leiden tot thermische breuk.
Dank je voor je input
Met (rol)gordijnen er wel op letten dat het aan de onderkant goed afsluit. Anders zakt de kou er alsnog onder door.
Dank je voor de toevoeging!
Je zou ook die isolerende raamfolie op het bestaande rolgordijn kunnen plakken😅
Dat rolgordijn lag al jaren in de prullenbak. Ik had alleen nog de buizen.
Dit is ook nog een mogelijkheid, hierbij geen beslagen ruiten : ruclips.net/video/R8gpRtJr9aE/видео.html
Heb ik in het verleden gebruikt. Wat ik niet heel enthousiast over moet ik eerlijk zeggen.
Rolluiken, in de zomer houdt je de zon buiten en in de winter de warmte binnen. Voor beneden heb ik een zipscreen voor de looks!
Top!
Hr + glas en hr++ glas mag je niet voorzien van zonwerende raamfolie aan de binnenzijde. Gaat het glas kapot zit een coating tussen pfff wat een verhaal weer