Mult respect pentru ce faceți,și pentru faptul că ne împărtășiți ideile.Am un boiler de 300 l a fost folosit că centrala termica la 380 v,corpul o sa îl folosesc că tanc de agent termic,iar focarul îl voi face după ce voi cumpăra tabla de 3-4 mm
Felicitari pentru cele realizate .... am citit toate comentariile la acest proiect si multi viteji se arata dupa razboi" felicitari tineo tot asa in continuare spor!
Te salut cu mult drag ptr. lucrarile care le faci dar ptr.sudurile sub presiune asa cum sunt cele in video clip pentru a nuti ramine pori in sudura trebue sa polizezi cu un flex toate sfirsiturile de sudura unde ai terminat electrodul ca in sudura cu electrod 6013 lasa zgura si chiear daca ramine un puct cit o gamalie de ac acolo ese por .Remedierile cind le vei face sa le faci numai cu electrod bazic ptr .cea mai mare siguranta sao sa polizeezi pina la radacina porului in rest esti un bun profesionist bunul Dumnezeu sati calauzeasca lucrarea si vieata ca fara voea lui nu pica un fir de par din cap o zi bine cuvintata iti doresc .
Îmi place ideea ,îmi place proiectul și cel mai mult îmi place că ești dornic să înveți lucruri noi, chiar daca profesia ta este aceea de tâmplar. Aștept și celelalte părți ale proiectului și funcionarea
Mulțumesc pentru răspuns,ieșirea din centrala este de 150 iar cosul este din țeavă de 180,izolata cu vata și tabla zincata.Inaltimea este de 6m.Eu mă gândeam să fac o fantă pe coș la ieșirea din centrala cu un colier că sa o pot astupa,gen regulator de tiraj.
Nu este o soluție la cos, trebuie sa lăsați sa iasă fumul, reglajul se face la tiraj, cu cât e tiraj mare cu atât și fum mai mult, puneți șnurul acela sa izolați complet capacul.
Salutari din nou .M-am tot uitat pe net si am gasit mai multe centrale ,majoritatea cu gazeificare,care au camera de ardere din otel de 8 mm si au un randament de maxim 85 % si de aceea v-am intrebat de o centrala din tevi de 8 mm grosime .Centrala o s-o sudez cu electrozi bazici .Numai bine !
Centralele cu gazificare au un alt principiu de ardere, o ardere fortata sau prin absorbție (cu ventilator) de aceea la acest model nu are o eficientă buna!
@@simonklaus7777 Mi-a mai venit o idee :teava (partea din interior),focarul il tai la strung sau autogen pe jumate (adica din 1200 mm il las la 600 mm +- cat taie strungul) asta numai daca nu intra intreg pe strung si strunjesc 2 mm si il las de 6 mm poate e mai eficient si econom .ce ziceti ?
Se scoate pe sus cu un făraș cu cuada mai lungă este în alt filmuleț, anul acesta vreau să îmbunătățesc centrala la partea de jos să-i fac o ușă și cu grătar în interior pt a scoate cenușa mai usor ,si la partea de sus o să-i modific capacul cu posibilitatea de ai face în capac o ușă de 30x30cm si sunt sigur că o să fie o treabă bună, învățăm din greșeli omul cat traieste este într-o continuă formare.
Salutari.O centrala facuta acasa din doua tevi,una de 500 mm si una de 400mm si 8 mm grosime (bubafonia) si inalta de 1200 mm ar da randament,ma refer la grosimea de 8mm a tevilor ,se incalzeste greu apa si o sa consume mult combustibil solid ?ce ziceti ?
Pentru o eficienta optima tabla de la prima virola de la focar nu trebuie sa fie mai groasa de 4 mm iar exterior de 3 mm distanta dintra virole trebuie sa fie minim de 15 mm si maxim 30 mm succes!
Va salut. Sunt sudor profesionist, folosesc toate procedeele de sudare, dar cele mai pretentioase sunt sudura in argon sau cu corgon si sarma, trebuie luciu metalic, altfel ies o gramada de pori. Eu sudez cazane sparte si schimb tabla in focare sudand numai cu electrod invelit supertit + superbaz fara sa am probleme la testele cu aer comprimat. Centralele se verifica la maxim 4-5 bari, 8 bari este exagerat de mult, la o asemenea presiune pur si simplu metalul se va deforma in punctele slabe. Inca ceva, nu mai poliza cordoanele de sudura, ai sa vezi ca o sa ai cu mult mai putini pori. Focarele se fabrica de regula din tabla de 5 mm pt o viata mai lunga, iar 3-4 mm doar la exterior. Spor la treaba.
Vă salut, Multumesc mult pentru sfaturi asa am început sa fac de când a venit acel sudor și mi-a explicat cum sta treaba, am învățat aceste lucruri de baza care a-ți spus și dumneavoastră și le-am pus în practica și au dat rezultate, putem tine legătură și să-mi scrieți pentru a în bunătăți tehnica de lucru, vizitați toate, clipurile de pe canalul meu poate sunt interesante, canalul este Simon Klaus. sănătate multă.
Simon Klaus nu aveti pentru ce, cu drag discutam legat orice de sudura. Ca si incepator si de meserie tamplar, cordoanele pe care le-ati dat sunt foarte bune si estetice. Referitor la acel sudor angajat de dvs : 1 - niciodata nu se sudeaza in mediu de gaz protector afara in aer liber; 2 - atat sudura mig/mig, cat si tig, mai ales tig nu se utilizeaza niciodata pt al doilea strat dupa ce primu strat s-a dat cu electrod 3 - sudura tig se poate folosi ca si prim strat sau strat de radacina si apoi intr-adevar poate fi acoperit cu electrod sau cu procedeul mag. Cand sudati cu electrod supertit recomandarea mea este sa folositi electrod mic 2-2,5 pt primul cordon si pe urma puteti acoperi dintr-un singur strat cu 3,25 fara a oscila electrodul, pur si simplu tineti drept inainte. Folositi electrozi uscati sau proaspat scosi din cutie in special pt imbinari etanse. Ii posibil ca acel invertor ce-l detineti sa aibe tensiunea de mers in gol prea mica mai ales alaturi de un prelungitor sau cablu alimentare lung si subtire si de aia nu amorseaza cu bazici. Cand tranzistorii se ard nu mai functioneaza defel. Sanatate si spor la sudare!
Presiunea se face întîi cu 0,6 se controlează cu spuma se lasă citeva ore daca nu sunt scăpări. 2.dupa se baga 1,2 bari,se lasă 5-6 ore,daca nu sunt scăpări,se baga 2,4 bari,și ultimul test se face la dublu presiunii de lucru.Nu vă supărați,va spun că am lucrat in domeniul naval și așa se face testul de etanșeitate la instalații și la tancurile de balast.
Sănătate, de ce nu ati folosit direct teava? Eu ma gandeam sa cumpar teava de 450 si de 600 si sa incerc sa fac centrala. Un motiv pt care folositi tabla?
Salut, casă este mica ,si spatiu pentru acest boiler termo electric nu este, așa că am găsit această soluție, și se pune pe tur la fel ca un radiator ,ideal este la această centrală și un pafer, sănătate.
pai boileru cu sepentina cred ca e mai ok pe tur la iesire din centrala..pt ca agentul terminc are temperatura practic cat e pe cazan si asa se incalzeste apa din boiler mai repede..pe retur e mai scazuta.
De ce ai dat gaura pentru evacuare pe cordonul de sudura. Acum nu stiu daca chiar influențează în rău sau nu. Normal se cam ocolește zona aia, și gauresti și mai ușor în alta parte. Puteai sa dai gaura în partea opusa și eviți mai multe deformatii în aceias zona.
Eu sunt foarte mulțumit de această centrală, funcționează de trei săptămâni și facem focul o dată pe zi, de la ora 5 pm până a doua zi la 5 pm, noaptea au fost și -16° si am avut în calorifere 70° si o temperatură ambientală de 24°, această centrală este pentru oameni de rând, nu pentru cei de clasă superioară.
Scuze ..dar cât timp în lăcătușerie dumneata masori în centimetri îmi spune ca nu știi ce faci vezi ca acolo vrei sa faci un cazan de presiune și e fff periculos
Vă salut, eu nu sunt lăcătuș, meseria mea este de scluptor tâmplar, am facut acest cazan experimental și a fost un succes cu lipsurile pe care le vedeți acum sunt un profesionist după 4 ani și eu fac totul și am toate sculele mig, tig, mma, plasmă, uitați un produs confecționat de mine după o experienta de 4 ani. ruclips.net/video/0K4IQhPhuaM/видео.html
Cu tot respectul vâ apreciez pentru ce faceți dar nu mai faceți niciodatâ proba de presiune cu aer comprimat pentru câ trebuie sâ ai un mediu controlat,cu apâ este mai în siguranțâ și nu se transformä în bombâ . Cu respect:-) :-) :-) :-) :-)
Trebuie sa ai compresor cu apa cum spui tu. Ce proba sa facă cu apa la 2, 5 bari. Pentru siguranță se baga cazanul în apa gen piscina și aci devine sigur.
Lume rea.Nu te lasa descurajat.Eu am.avut contraziceri cu un inginer cind am facut prima soba cu serpentina.Tot la fel spunea,si cind a vazut randamentul si eficienta plus economia facuta la lemne a inceput ca nu e sigura,ca e artizanala si periculoasa.Vreau sa spun ca are 6ani de folosinta,ca si consum de lemne intr-o iarna geroasa am avut consum de 3,5 tone la o suprafata de 80m patrati.Am montat 5 calorifere de 1200, 3 de 600 si un prosopar in baie.Detalii gasesti pe google cautind cum sa iti faci singur centrala termica,autor gogutu68.
Vă salut și vă mulțumesc de incurajare, eu nu sunt o fire sa ma descurajez, aceasta este a cinci centrala, am făcut și cu ardere forțată, și cu serpentine de cupru și depozit de acumularea a apei cu cărămidă refractara și acest sistem cu serpentine l-am făcut și în sobă de teracotă și încălzește 100m pătrați și funcționează ireproșabil de 8 ani când ma vad cu acel client îmi spune ca este foarte mulțumit, multă sănătate și Doamne ajuta.
As dori sa imi spuneti unde ati facut cilindrii.Am si eu un proiect pentru o astfel de centrala.Si daca ati terminat ce cosum are si cit dureaza un foc.Ce tempetatura ati rrusit sa obtineti pe tur.
Registrul eu l-am făcut, defapt sunt 3 serpentine, 1 in focar cu țeavă de 15x10ml și 2 pe coș 15x5ml serpentinele sunt cuplate într-un distribuitor după ce întra în sobă iese și întra într-un depozit de acumulare a agentului termic, după apa fierbinte iese prin țeavă de tur și se duce în calorifere,saptamana aceasta o sa fac o schiță cum se construiește această centrală, dacă sunteți Abonat la canalul meu Simon Klaus o să primiți notificări cu toate noutățile care le postez.
Bună seara, mulțumesc pentru proiectul acestei centrale,am reușit să o construiesc și eu și sunt în probe cu ea.Am întâmpinat următoarea problema: la pornire, când clapeta este deschisa mai mult, duduie și scoate fum pe la capac.Dupa ce se încălzește bine funcționează fără probleme Puteti a-mi spuneți care este problema
Salut, cu placere singura soluție este sa puneți un șnur de clingherit sa sigilați și nu va mai ieși fum, dar problema mare este la cos, el trebuie sa fie minim de 150 și maxim 200mm și nu funcționează în cos din cărămidă, cu timpul o sa iasă miros de gudron și pete în pereți, mai bine găsiți o țeavă de 150mm la 4,5 metri și rezolvați problema, știu tirajul este puternic din cauza lamelelor dar merge să-l reglați, cu timpul o sa vedeți toate defectele și o sa faceți totul perfect, spor în toate și ținem legătura.
@@simonklaus7777 Asbestul și clingeheritul știu ca sunt materiale cancerigene. Știu sigur treaba asta. Dacă a renunțat o mare fabrica la ele care lucra cu temperaturi înalte și care ar fi avut nevoie ca de aer de ele. Bănuiesc ca mai mult a fost obligata sa renunțe la ele. Da sunt materiale bune folosite la caldura dar au defectul asta, sunt interzise de mult timp. Treaba ca multi producători gen cei care vând uși de soba nu vor sa renunțe la el. Acum nu stiu cu ce pot fi înlocuite materialele astea. Oare șnurul acela alb o fi asbest sau clingherit ca nu știu. Am vazut la straini ca la sobele rachete folosesc o vata alba. Eu zic ca nu este de joaca.
Va salut ultimul videoclip pe care l-am postat a fost montajul unui regulator de aer pentru tiraj acesta ajuta sa nu se mai formeze pulsații sau sa duduie acesta se poate construi fără probleme
Nu ai polizat și tu teava aia de evacuare în dreptul sudurilor. Sudura electrica este buna, contează și aparatu și sudoru.. Argonul (tig) este pentru piese subțiri sau pentru primul strat. Cat te-a ținut aparatul pana s-a ars dioda? Ce ai vrut sa zici ca centrala asta este pentru oameni mai saraci cum asa la 100 de milioane este ieftina? Este mai rentabila ca una pe gaz?
Asta am făcut-o cu 1500 lei și gazul nu a ajuns în toate satele din România, clar ca este mai convenabil cu gaz dar nu avem acest confort, ne descurcam și noi cum putem!
@@simonklaus7777 A ieșit bine cum ați făcut-o. Eu as face una fără apa, dintr-un boiler de 80 de litri. Are diametrul de 36 cm. Cred ca ar merge și cu cos mai mic la diametrul asta. Eu as folosi-o într-un dormitor. Scoate mult fum pe coș? Și în casa nu se simte deloc fum? Îmi este teama sa nu ma afum. Cand verificați sudurile sa nu dați cu săpun ca dacă conține ulei sau grasime lasa pori la resudare. Nu știu la alte substanțe (dero) sau altele dacă influențează. Clătiți cu apa. Si daca luați tig întrebați pe cineva care cunoaște și lucrează cu ele. Ați văzut la ala electric cum s-a dus dioda, piese proaste cu material puțin tipic chinezesc. La altu după doi ani i-a luat foc ap. Chiar alea de firma ieftine cam le fac chinezii pentru ei cum este Budy de la ESAB. Mai are ESAB-ul unul la 2000 dar cine știe dacă chiar o fi de calitate. Astea sunt cu electrod. Majoritatea se axează pe design. Vata minerala trebuie izolata bine sa nu ajungă în casa, mai ales ca, caldura o poate ridica în sus. Sa îmi spuneți și mie cu fumul cum sta treaba sa știu dacă o aleg pe asta sau soba rachetă. Îmi este ca iese fum pe unde culisează teava în capac jos.
@@simonklaus7777 Este grea sudura cu argon, trebuie sa te miști repede este buna sudezi țevi, table subțiri. Nu este ușor sa lucrezi cu doua mâini, este și scumpa durează și mai mult. Și pe rugina nu merge(gen tinichigerie auto ca nu poți poliza mult) mig-mag-ul se pretează la auto și este și mai ușor de învățat. Pentru electrozi sunt etuvele electrice care îți încălzec electrozii. Astea sunt de menținere sa ii ai calzi unde lucrezi. Normal tu elec. ii aduci dintr-un cuptor unde au stat la o temperatura mai mare peste 200 de grade C multe ore. Parca bazicul este pretențios ca poate trage umezeala nu știu sigur verifica. Normal zona care se sudeaza se polizeaza la luciu metalic la sudurile de calitate. La astea subțiri sa nu iei prea mult(poate piatra mai fina)
Eu am făcut probe cu tig, și mi s-a dus vro trei sferturi dintr-un tub mare. Ai putea face un calcul cât argon consumi pe minut și îți dai seama cât te tine un tub. La table subțiri merge și mig - mag-ul, aici depinde de aparat ca dacă nu-i calitiv îți va stropi mult. Este rentabil sa îți ei valt, faci la baietii astia mai multe bucăți și sa îți dea mai ieftin. Și nici nu te chinui. Ca sa îndoaie de patru ii trebuie forta valtului.
Și totuși o consider cea mai sigura centrala, pentru ca funcționează pe cale naturala și crede-mă am construit centrale cu gazeificare, cu serpentina, teracota cu serpentina și depozit de acumulare a agentului termic, soba rachetă, etc, ca aceasta mai simpla și eficienta de asemenea ca și siguranță, eu prefer pe aceasta.
Salut, da așa este, eu prefer cm deși în anglia lucrez în fiți, inci, mm, m, dar prefer sa lucrez în cm cred ca m-am obișnuit de la școală, Eu sunt sculptor tâmplar.
Se pot face foarte multe inbunatatiri, totul depinde de bugetul fiecăruia, acest sistem de încălzire este minim. Se poate face cu 3 uși, de alimentare 2 și de scoaterea cenușiu 1 și alte inbunatatiri, aceasta este scânteia care aprinde focul apoi creați fiecare câte ceva în plus, mai bine ca mine, succes!
Mult respect pentru ce faceți,și pentru faptul că ne împărtășiți ideile.Am un boiler de 300 l a fost folosit că centrala termica la 380 v,corpul o sa îl folosesc că tanc de agent termic,iar focarul îl voi face după ce voi cumpăra tabla de 3-4 mm
Multă sănătate, și ne bucuram că împărtășiți cunoștințele dumneavoastră cu noi. 👏RESPECT 👏👏👏👏👍👍
Felicitari pentru cele realizate .... am citit toate comentariile la acest proiect si multi viteji se arata dupa razboi" felicitari tineo tot asa in continuare spor!
Ești bun, nu te lua după toți...ei asta știe să facă 🙏
Mulțumesc mult pentru apreciere, aceste este rezultatul. ruclips.net/video/EZdGCN5YN20/видео.html
Un nr de telefon
@@alexandrabuga4867 lăsați aici un număr de telefon și va sun eu simongheorghepfa@gmail.com și vorbim în privat!
Te salut cu mult drag ptr. lucrarile care le faci dar ptr.sudurile sub presiune asa cum sunt cele in video clip pentru a nuti ramine pori in sudura trebue sa polizezi cu un flex toate sfirsiturile de sudura unde ai terminat electrodul ca in sudura cu electrod 6013 lasa zgura si chiear daca ramine un puct cit o gamalie de ac acolo ese por .Remedierile cind le vei face sa le faci numai cu electrod bazic ptr .cea mai mare siguranta sao sa polizeezi pina la radacina porului in rest esti un bun profesionist bunul Dumnezeu sati calauzeasca lucrarea si vieata ca fara voea lui nu pica un fir de par din cap o zi bine cuvintata iti doresc .
Amin! Mulțumesc mult! O zi binecuvântată va doresc și eu!
Îmi place ideea ,îmi place proiectul și cel mai mult îmi place că ești dornic să înveți lucruri noi, chiar daca profesia ta este aceea de tâmplar.
Aștept și celelalte părți ale proiectului și funcionarea
Salut, sunt 5 părți și le-am postat pe toate în aceași zi și cum funcționează.
@@simonklaus7777 scuza-ma,dar ieri cu graba, am văzut doar o parte.....
Azi am văzut că sunt 5 părți.
Succes in continuare !!!
Salut
Ok felicitări
Felicitari!!!
Mulțumesc pentru răspuns,ieșirea din centrala este de 150 iar cosul este din țeavă de 180,izolata cu vata și tabla zincata.Inaltimea este de 6m.Eu mă gândeam să fac o fantă pe coș la ieșirea din centrala cu un colier că sa o pot astupa,gen regulator de tiraj.
Nu este o soluție la cos, trebuie sa lăsați sa iasă fumul, reglajul se face la tiraj, cu cât e tiraj mare cu atât și fum mai mult, puneți șnurul acela sa izolați complet capacul.
Salutari din nou .M-am tot uitat pe net si am gasit mai multe centrale ,majoritatea cu gazeificare,care au camera de ardere din otel de 8 mm si au un randament de maxim 85 % si de aceea v-am intrebat de o centrala din tevi de 8 mm grosime .Centrala o s-o sudez cu electrozi bazici .Numai bine !
Centralele cu gazificare au un alt principiu de ardere, o ardere fortata sau prin absorbție (cu ventilator) de aceea la acest model nu are o eficientă buna!
@@simonklaus7777 Mi-a mai venit o idee :teava (partea din interior),focarul il tai la strung sau autogen pe jumate (adica din 1200 mm il las la 600 mm +- cat taie strungul) asta numai daca nu intra intreg pe strung si strunjesc 2 mm si il las de 6 mm poate e mai eficient si econom .ce ziceti ?
si sudate inapoi
@@john-iz5fp faceți cum credeți!
Se scoate pe sus cu un făraș cu cuada mai lungă este în alt filmuleț, anul acesta vreau să îmbunătățesc centrala la partea de jos să-i fac o ușă și cu grătar în interior pt a scoate cenușa mai usor ,si la partea de sus o să-i modific capacul cu posibilitatea de ai face în capac o ușă de 30x30cm si sunt sigur că o să fie o treabă bună, învățăm din greșeli omul cat traieste este într-o continuă formare.
de ce nu ai oaptat doar pentru un rezervor de apa la centrala si un puffer ?
@@TheMakyato din cauza la buget.
@@simonklaus7777 sa speram ca o sa faci un upgrade
Salutari.O centrala facuta acasa din doua tevi,una de 500 mm si una de 400mm si 8 mm grosime (bubafonia) si inalta de 1200 mm ar da randament,ma refer la grosimea de 8mm a tevilor ,se incalzeste greu apa si o sa consume mult combustibil solid ?ce ziceti ?
Pentru o eficienta optima tabla de la prima virola de la focar nu trebuie sa fie mai groasa de 4 mm iar exterior de 3 mm distanta dintra virole trebuie sa fie minim de 15 mm si maxim 30 mm succes!
@@simonklaus7777 👍
Va salut. Sunt sudor profesionist, folosesc toate procedeele de sudare, dar cele mai pretentioase sunt sudura in argon sau cu corgon si sarma, trebuie luciu metalic, altfel ies o gramada de pori. Eu sudez cazane sparte si schimb tabla in focare sudand numai cu electrod invelit supertit + superbaz fara sa am probleme la testele cu aer comprimat. Centralele se verifica la maxim 4-5 bari, 8 bari este exagerat de mult, la o asemenea presiune pur si simplu metalul se va deforma in punctele slabe. Inca ceva, nu mai poliza cordoanele de sudura, ai sa vezi ca o sa ai cu mult mai putini pori. Focarele se fabrica de regula din tabla de 5 mm pt o viata mai lunga, iar 3-4 mm doar la exterior. Spor la treaba.
Vă salut, Multumesc mult pentru sfaturi asa am început sa fac de când a venit acel sudor și mi-a explicat cum sta treaba, am învățat aceste lucruri de baza care a-ți spus și dumneavoastră și le-am pus în practica și au dat rezultate, putem tine legătură și să-mi scrieți pentru a în bunătăți tehnica de lucru, vizitați toate, clipurile de pe canalul meu poate sunt interesante, canalul este Simon Klaus. sănătate multă.
Simon Klaus nu aveti pentru ce, cu drag discutam legat orice de sudura. Ca si incepator si de meserie tamplar, cordoanele pe care le-ati dat sunt foarte bune si estetice. Referitor la acel sudor angajat de dvs : 1 - niciodata nu se sudeaza in mediu de gaz protector afara in aer liber; 2 - atat sudura mig/mig, cat si tig, mai ales tig nu se utilizeaza niciodata pt al doilea strat dupa ce primu strat s-a dat cu electrod 3 - sudura tig se poate folosi ca si prim strat sau strat de radacina si apoi intr-adevar poate fi acoperit cu electrod sau cu procedeul mag. Cand sudati cu electrod supertit recomandarea mea este sa folositi electrod mic 2-2,5 pt primul cordon si pe urma puteti acoperi dintr-un singur strat cu 3,25 fara a oscila electrodul, pur si simplu tineti drept inainte. Folositi electrozi uscati sau proaspat scosi din cutie in special pt imbinari etanse. Ii posibil ca acel invertor ce-l detineti sa aibe tensiunea de mers in gol prea mica mai ales alaturi de un prelungitor sau cablu alimentare lung si subtire si de aia nu amorseaza cu bazici. Cand tranzistorii se ard nu mai functioneaza defel. Sanatate si spor la sudare!
Salut pot vorbi legat de o centrala deasta,in privat. Multumesc
Lăsați aici numărul de telefon și va sun eu simongheorghepfa@gmail.com
Presiunea se face întîi cu 0,6 se controlează cu spuma se lasă citeva ore daca nu sunt scăpări.
2.dupa se baga 1,2 bari,se lasă 5-6 ore,daca nu sunt scăpări,se baga 2,4 bari,și ultimul test se face la dublu presiunii de lucru.Nu vă supărați,va spun că am lucrat in domeniul naval și așa se face testul de etanșeitate la instalații și la tancurile de balast.
Asa este, dar pentru mine timpul este un lucx foarte mare pe care nu mi-l permit, această centrală am lucrat la ea și în ziua de Crăciun!
Sănătate, de ce nu ati folosit direct teava? Eu ma gandeam sa cumpar teava de 450 si de 600 si sa incerc sa fac centrala. Un motiv pt care folositi tabla?
Debitarea ati facut-o cu flexil? ca pare foarte frumos facuta.
Nu stiu cate chilograme, dar ca volum 4 găleți pentru lavabil de 20 litri vedeți celelalte filmulețe.
Bună ziua aș dori să faceți și mie una cit mar costa cu tot ce spuneti dumneavoastră mulțumesc
Bună ziua! Vă costa 6000 lei!
De unde sunteți
@@botamiron9495 Ploiești!
Salut centrala termica pare ok, părerea mea daca băgai boiler pe serpentina pe retur pt apa menajera dădea randament maxim?
Salut, casă este mica ,si spatiu pentru acest boiler termo electric nu este, așa că am găsit această soluție, și se pune pe tur la fel ca un radiator ,ideal este la această centrală și un pafer, sănătate.
pai boileru cu sepentina cred ca e mai ok pe tur la iesire din centrala..pt ca agentul terminc are temperatura practic cat e pe cazan si asa se incalzeste apa din boiler mai repede..pe retur e mai scazuta.
As dori sa i.au legatura cu dumneavoastra daca se poate !
De ce ai dat gaura pentru evacuare pe cordonul de sudura. Acum nu stiu daca chiar influențează în rău sau nu. Normal se cam ocolește zona aia, și gauresti și mai ușor în alta parte. Puteai sa dai gaura în partea opusa și eviți mai multe deformatii în aceias zona.
Oare merita?
Eu sunt foarte mulțumit de această centrală, funcționează de trei săptămâni și facem focul o dată pe zi, de la ora 5 pm până a doua zi la 5 pm, noaptea au fost și -16° si am avut în calorifere 70° si o temperatură ambientală de 24°, această centrală este pentru oameni de rând, nu pentru cei de clasă superioară.
@@simonklaus7777 câte kg de lemn merge la o încărcătură?
Va salut! La ce preț ajunge să îmi faceți una?
6000 lei îmbunătățită cu 2 uși sus și una jos la ceușar!
Si cenușa cum o scoateți?
Simplu ai putea face un fel de capac cu adancitura îl lași în centrala și il scoți la sfârșit.
Scuze ..dar cât timp în lăcătușerie dumneata masori în centimetri îmi spune ca nu știi ce faci vezi ca acolo vrei sa faci un cazan de presiune și e fff periculos
Vă salut, eu nu sunt lăcătuș, meseria mea este de scluptor tâmplar, am facut acest cazan experimental și a fost un succes cu lipsurile pe care le vedeți acum sunt un profesionist după 4 ani și eu fac totul și am toate sculele mig, tig, mma, plasmă, uitați un produs confecționat de mine după o experienta de 4 ani. ruclips.net/video/0K4IQhPhuaM/видео.html
Super...un număr de contact?
0729430172 Simon Klaus!
Cu tot respectul vâ apreciez pentru ce faceți dar nu mai faceți niciodatâ proba de presiune cu aer comprimat pentru câ trebuie sâ ai un mediu controlat,cu apâ este mai în siguranțâ și nu se transformä în bombâ . Cu respect:-) :-) :-) :-) :-)
Trebuie sa ai compresor cu apa cum spui tu. Ce proba sa facă cu apa la 2, 5 bari. Pentru siguranță se baga cazanul în apa gen piscina și aci devine sigur.
Cum va putem gasi
Aici simongheorghepfa@gmail.com lăsați un număr de telefon și va sun!
Când schimbi electrodul bate zgura la sfârșitul cordonului,nu amorsa electrodul peste altă zgură! !!
La fel răcește și apa menajeră apa pentru încălzire!!!
Lume rea.Nu te lasa descurajat.Eu am.avut contraziceri cu un inginer cind am facut prima soba cu serpentina.Tot la fel spunea,si cind a vazut randamentul si eficienta plus economia facuta la lemne a inceput ca nu e sigura,ca e artizanala si periculoasa.Vreau sa spun ca are 6ani de folosinta,ca si consum de lemne intr-o iarna geroasa am avut consum de 3,5 tone la o suprafata de 80m patrati.Am montat 5 calorifere de 1200, 3 de 600 si un prosopar in baie.Detalii gasesti pe google cautind cum sa iti faci singur centrala termica,autor gogutu68.
Vă salut și vă mulțumesc de incurajare, eu nu sunt o fire sa ma descurajez, aceasta este a cinci centrala, am făcut și cu ardere forțată, și cu serpentine de cupru și depozit de acumularea a apei cu cărămidă refractara și acest sistem cu serpentine l-am făcut și în sobă de teracotă și încălzește 100m pătrați și funcționează ireproșabil de 8 ani când ma vad cu acel client îmi spune ca este foarte mulțumit, multă sănătate și Doamne ajuta.
As dori sa imi spuneti unde ati facut cilindrii.Am si eu un proiect pentru o astfel de centrala.Si daca ati terminat ce cosum are si cit dureaza un foc.Ce tempetatura ati rrusit sa obtineti pe tur.
Registrul eu l-am făcut, defapt sunt 3 serpentine, 1 in focar cu țeavă de 15x10ml și 2 pe coș 15x5ml serpentinele sunt cuplate într-un distribuitor după ce întra în sobă iese și întra într-un depozit de acumulare a agentului termic, după apa fierbinte iese prin țeavă de tur și se duce în calorifere,saptamana aceasta o sa fac o schiță cum se construiește această centrală, dacă sunteți Abonat la canalul meu Simon Klaus o să primiți notificări cu toate noutățile care le postez.
@@simonklaus7777 multumesc pentru raspuns.Sunt abonat la canal,cind ma voi intoarce acasa ma ocup de centrala.Toata stima.
Cineva spunea că, dacă nu iese o sudură, sunt trei motivaţii: electrodul prost, aparatul prost sau mâna proastă a sudorului.
Cata apa menajeata intra in cilindru
42 litri apă menajeră încălzită prin degajarea agentului termic
Sunt interesat de o astfel de centrală. Puteți să-mi comunicați nr. dvs. de telefon? Mulțumesc.
Salut îl scrieți aici și va sun eu.
Bună seara, mulțumesc pentru proiectul acestei centrale,am reușit să o construiesc și eu și sunt în probe cu ea.Am întâmpinat următoarea problema: la pornire, când clapeta este deschisa mai mult, duduie și scoate fum pe la capac.Dupa ce se încălzește bine funcționează fără probleme Puteti a-mi spuneți care este problema
Salut, cu placere singura soluție este sa puneți un șnur de clingherit sa sigilați și nu va mai ieși fum, dar problema mare este la cos, el trebuie sa fie minim de 150 și maxim 200mm și nu funcționează în cos din cărămidă, cu timpul o sa iasă miros de gudron și pete în pereți, mai bine găsiți o țeavă de 150mm la 4,5 metri și rezolvați problema, știu tirajul este puternic din cauza lamelelor dar merge să-l reglați, cu timpul o sa vedeți toate defectele și o sa faceți totul perfect, spor în toate și ținem legătura.
@@simonklaus7777 Nu ar merge pus un ventilator ceva pe evacuare sa ii mărească măcar un pic tirajul la pornire?
@@simonklaus7777 Asbestul și clingeheritul știu ca sunt materiale cancerigene. Știu sigur treaba asta. Dacă a renunțat o mare fabrica la ele care lucra cu temperaturi înalte și care ar fi avut nevoie ca de aer de ele. Bănuiesc ca mai mult a fost obligata sa renunțe la ele. Da sunt materiale bune folosite la caldura dar au defectul asta, sunt interzise de mult timp. Treaba ca multi producători gen cei care vând uși de soba nu vor sa renunțe la el. Acum nu stiu cu ce pot fi înlocuite materialele astea. Oare șnurul acela alb o fi asbest sau clingherit ca nu știu. Am vazut la straini ca la sobele rachete folosesc o vata alba. Eu zic ca nu este de joaca.
Va salut ultimul videoclip pe care l-am postat a fost montajul unui regulator de aer pentru tiraj acesta ajuta sa nu se mai formeze pulsații sau sa duduie acesta se poate construi fără probleme
@@sulcaelisabeta8384 ea are tiraj chiar foarte mare de pe produc pulsații le de aceea trebuie diminuat tirajul cu acel regulator de aer.
Faceti mi Si mie o centrala de genul asta...un nr de tel?
Salut, scrie aici numărul tău de telefon și te sun eu.
0758473616
@@pisat9 ruclips.net/video/mOHn_nTETiA/видео.html
Nu ai polizat și tu teava aia de evacuare în dreptul sudurilor. Sudura electrica este buna, contează și aparatu și sudoru.. Argonul (tig) este pentru piese subțiri sau pentru primul strat. Cat te-a ținut aparatul pana s-a ars dioda? Ce ai vrut sa zici ca centrala asta este pentru oameni mai saraci cum asa la 100 de milioane este ieftina? Este mai rentabila ca una pe gaz?
Asta am făcut-o cu 1500 lei și gazul nu a ajuns în toate satele din România, clar ca este mai convenabil cu gaz dar nu avem acest confort, ne descurcam și noi cum putem!
@@simonklaus7777 A ieșit bine cum ați făcut-o. Eu as face una fără apa, dintr-un boiler de 80 de litri. Are diametrul de 36 cm. Cred ca ar merge și cu cos mai mic la diametrul asta. Eu as folosi-o într-un dormitor. Scoate mult fum pe coș? Și în casa nu se simte deloc fum? Îmi este teama sa nu ma afum.
Cand verificați sudurile sa nu dați cu săpun ca dacă conține ulei sau grasime lasa pori la resudare. Nu știu la alte substanțe (dero) sau altele dacă influențează. Clătiți cu apa. Si daca luați tig întrebați pe cineva care cunoaște și lucrează cu ele. Ați văzut la ala electric cum s-a dus dioda, piese proaste cu material puțin tipic chinezesc. La altu după doi ani i-a luat foc ap. Chiar alea de firma ieftine cam le fac chinezii pentru ei cum este Budy de la ESAB. Mai are ESAB-ul unul la 2000 dar cine știe dacă chiar o fi de calitate. Astea sunt cu electrod. Majoritatea se axează pe design. Vata minerala trebuie izolata bine sa nu ajungă în casa, mai ales ca, caldura o poate ridica în sus. Sa îmi spuneți și mie cu fumul cum sta treaba sa știu dacă o aleg pe asta sau soba rachetă. Îmi este ca iese fum pe unde culisează teava în capac jos.
@@simonklaus7777 Este grea sudura cu argon, trebuie sa te miști repede este buna sudezi țevi, table subțiri. Nu este ușor sa lucrezi cu doua mâini, este și scumpa durează și mai mult. Și pe rugina nu merge(gen tinichigerie auto ca nu poți poliza mult) mig-mag-ul se pretează la auto și este și mai ușor de învățat. Pentru electrozi sunt etuvele electrice care îți încălzec electrozii. Astea sunt de menținere sa ii ai calzi unde lucrezi. Normal tu elec. ii aduci dintr-un cuptor unde au stat la o temperatura mai mare peste 200 de grade C multe ore. Parca bazicul este pretențios ca poate trage umezeala nu știu sigur verifica. Normal zona care se sudeaza se polizeaza la luciu metalic la sudurile de calitate. La astea subțiri sa nu iei prea mult(poate piatra mai fina)
Eu am făcut probe cu tig, și mi s-a dus vro trei sferturi dintr-un tub mare. Ai putea face un calcul cât argon consumi pe minut și îți dai seama cât te tine un tub. La table subțiri merge și mig - mag-ul, aici depinde de aparat ca dacă nu-i calitiv îți va stropi mult. Este rentabil sa îți ei valt, faci la baietii astia mai multe bucăți și sa îți dea mai ieftin. Și nici nu te chinui. Ca sa îndoaie de patru ii trebuie forta valtului.
@@sulcaelisabeta8384 scoate fum și nu este buna pentru casa mai degrabă întrun atelier soba rachetă este ideală.
Se numeste improvizatie asta, adika bomba cu ceas
Și totuși o consider cea mai sigura centrala, pentru ca funcționează pe cale naturala și crede-mă am construit centrale cu gazeificare, cu serpentina, teracota cu serpentina și depozit de acumulare a agentului termic, soba rachetă, etc, ca aceasta mai simpla și eficienta de asemenea ca și siguranță, eu prefer pe aceasta.
In constructi metalice parca cotele sunt cotate in milimetri nu in cm
Salut, da așa este, eu prefer cm deși în anglia lucrez în fiți, inci, mm, m, dar prefer sa lucrez în cm cred ca m-am obișnuit de la școală, Eu sunt sculptor tâmplar.
Un nr de telefon ,va rog...
Am trimis pe email!
treaba cu cilindrul de apa menajera nu este buna
Si curatarea sau scoaterea cenusii este o problema
Și boilerul termoelectric merge tot pe acest principiu! Și funcționează foarte bine!
Se pot face foarte multe inbunatatiri, totul depinde de bugetul fiecăruia, acest sistem de încălzire este minim. Se poate face cu 3 uși, de alimentare 2 și de scoaterea cenușiu 1 și alte inbunatatiri, aceasta este scânteia care aprinde focul apoi creați fiecare câte ceva în plus, mai bine ca mine, succes!
nu așa se sudează
Am aflat si eu ulterior ca nu se sudează asa si se sudează cu un aparat diferit!