Tropheus yavrularu kalabalık olarak bakılır mı? Artıları ve eksileri nelerdir?

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 22 окт 2024

Комментарии • 24

  • @abdullahaltnok4475
    @abdullahaltnok4475 7 месяцев назад +1

    Selamlar Celal Bey balıkların kaç aylık olduklarının kaç cm olduklarını, büyüme hızları ve son genel durumları ile ilgili bilgilendirme videosu çekebilirseniz çok sevinirim. Tabi mümkünse. Sizin balıklarınızı beslediğiniz diyete uyarak beslediğim balıklarımın olduğundan bahsetmiştim, büyüme hızlarını gözlemlemek istiyorum. Özledik bilgilendirme videolarınızı.😊

    • @celalabay
      @celalabay  7 месяцев назад +1

      Selamlar, bu sıralar biraz yoğun gidiyor işler. Müsait zamanda yapacağım bir video :) Teşekkürler.

  • @recep5529
    @recep5529 8 месяцев назад

    Celal bey cok teşekkur ederiz sizin gibi hobicileri gorunce cok mutlu oluyoruz elinize kolunuza saglik sagolun vaar olun tropheusler icin yem yapmak istiyorum evimde bunun icinde video cekermisiniz

    • @celalabay
      @celalabay  7 месяцев назад

      Selamlar, iyi düşünceleriniz ve desteğiniz için teşekkür ederim. Evde yem yapmak zor değil fakat riskli bir durum. Şimdi buradan bir tarif verip uygulaması içinkişileri teşvik edebilirim ama sonrasında problem yaşadığı zaman da ucu yine bana geliyor. Sanki benim kabahatimmiş gibi :) O yüzden pek paylaşma taraftarı değilim.
      Ayrıca genel anlamda ev yapımı yemler koruyucu içermediği için suyu çabuk bozuyor ve beraberinde nitrat sebepli prblemlere sebep olabiliyor. Sonrasında hastalıklar vs.. pek önermiyorum açıkcası.

  • @MehmetKaan-k1b
    @MehmetKaan-k1b 7 месяцев назад

    Abi suyun iletkenlik ve ph kac oldugunu da anlatirsan seviniriz.

    • @celalabay
      @celalabay  7 месяцев назад

      Selamlar, bir sonraki videoda bu konudan da bahsederim. Genel olarak PH hiç ellemiyorum. 7.6 civarı, iletkenlik ise 700-750ms arasıdır. Yeni çekeceğim videoda ölçerim güncelden bahsederim.

  • @Offshoot20
    @Offshoot20 7 месяцев назад

    Celal bey merhaba, daha önce f0 redrainbow yavrularınızı büyütmüştünüz, üreme konusunda sorun olur diyorlar. Acaba siz bu şekilde bir sorun yaşadınız mı yavrudan büyüttüklerinizde?

    • @celalabay
      @celalabay  7 месяцев назад +2

      selamlar, daha önceki f0 anaçlarımdan 41 adet yavru aldım ve elden çıkardım. akabinde red rainbow f1 lerim damızlık oldu ve 100 kadar yavru aldım elden çıkarttım. Beslediğim diğer tropheus türlerine göre daha geç üreme başarısına eriştiklerini net olarak söyleyebilirim. 15-16 ay dan spnra adam gibi yumurta tutmaya başlamıştılar. bir sorun yaşamadım fakat dediğim gibi, diğer beslediğim türlere nazaran 5-6 ay daha geç yavru aldım.

    • @Offshoot20
      @Offshoot20 7 месяцев назад

      ​@@celalabayVakit ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. 150×50 akvaryumum var orada büyüteceğim nasip olursa. Üremesi öncelik değil fakat yinede ürerler umarım 🙂 Saygılar, keyifli hobiler diliyorum.

  • @Salvia5
    @Salvia5 4 месяца назад

    Merhabalar celal bey , bizlerle cok degerli bilgiler paylasiyorsunuz , bantli balik maswa gibi tropheus turlerinde bantlarini one cikarmak icinyavas boylandirmak az su degisimi yaparak baliklarin bant calismasini saglamak oncelik vererek bu dogru bir yolmudur sisce ?

    • @celalabay
      @celalabay  4 месяца назад +1

      Selamlar hocam, öncelikle teşekkür ederim.
      Sorunuza gelecek olursak, yavaş boylandırmak diye birşey yok. Balığı gerektiği gibi beslemezseniz yavaş boylanma dediğimiz şey meydana gelir ki bu da balığın daha cılız kalmasına sebep olur. Hiçbir iyi yanı olamaz. Su değişimi işi görecelidir. 140cm tankda 100 adet 7-8cm maswa besleyip, en geç 10 günde %15 gibi bir su değişimi yapmazsanız o balıklar bir süre sonra kondisyon ve formdan düşer.
      Dikkat edilmesi gereken, su değişimlerini azar azar ve sık sık yapabilmektir. Yani haftalık değil de günlük dip çekimi yapıp, azaldığı kadar üzerine dinlenmiş su eklemek inanılmaz derecede fayda sağlar. Bant olayına gelince 1. faktör zaten genetiktir. Genetik olarak iyi bir kan taşıyor ise, yukarıda bahsettiğim koşullar yerine geldiği taktirde jilet gibi maswalar görülür. Ama tam tersi de mümkün, çok sağlam bir kana sahip fakat olumsuz koşullarda bakılan bir maswa da gri kafalı, sarısı siyaha karışmış bir maswaya dönmesi de muhtemeldir.

    • @Salvia5
      @Salvia5 4 месяца назад

      @@celalabay çok teşekkür ediyorum bana vakit ayırıp sorumu cevapladiginiz için , söylediklerimizi dikkate alicam mutlaka 😊

  •  8 месяцев назад

    merhaba, karma tropheus akvaryumu kurdum hepsi yavru 30 civarında yavru var. su değişimini yüzde kaç ve ne kadar arayla yapmalıyım ustam ? akvaryum 135 lt.

    • @celalabay
      @celalabay  8 месяцев назад +1

      Hiçbir koşulda %30 geçmeyin. Su değişimi için de gözle görülür bir su bozulması, renkte yeşerme veya kahverengimsi bir ton görüyorsanız değişeceksiniz. Zaten bir iki değişim sonrası periyodunuz oturacaktır. Yemleme sıklığınız ve içeriğiniz bu periyodu belirler. O yüzden şu kadar zamanda şu kadar oran demek yanlış olur.

    •  8 месяцев назад

      @@celalabay anladım çok teşekkür ederim. Suyumda bozulma olmuyor şuan için ama kumum beyaz olduğun için üzerinde kahverengi mi diyeyim yeşil mi diyeyim böyle bazı yerlerde renk değişimleri var ışık yosunmu yapıyor yoksa yem dipte tortumu yapıyor anlayamadım cuma günü 2 hafta olacak akvaryumu kuralı. Birde hiç tuz atmadım tropheuslara tuz atmalımıyım ?

    • @celalabay
      @celalabay  8 месяцев назад +1

      @ diatom oluşma sürecinde o görsel normaldir ve iyiye işarettir. ilerki dönemlerde balıklar onlarla beslenecek. hatta taş ve dekorlarda da bu kahverengi tür yosun oluşmaya başladımı troplar için doğal ziyafet olur :) tuz kullanmayın, mmkünse cichlid trace kullanın. Reeflowers Cichlid trace fiyat/performans ürünüdür.

    •  8 месяцев назад

      @@celalabay evet şuan da da kumları tiftiyorlar zaten herşey normal sıkıntı yok demek teşkkür ederim 🙏cuma günü dip çekimi yapmayı düşünüyordum yapmayım o zaman

    • @celalabay
      @celalabay  8 месяцев назад +1

      @ zeminde birikmiş pislikler veya aşırı yem kalıntısı vs yoksa dip çekimine gerek yok. troplar zaten emini tırtıklayarak hareketlendiriyor.sağlıklı balıklar dilerim.

  • @mehmetsirin6054
    @mehmetsirin6054 4 месяца назад

    Yaw arkadaş ben Diyarbakır’da nerden bulacağım bu trophusları.

  • @ahmetbayik.21
    @ahmetbayik.21 8 месяцев назад

    Nasıl seninle iletişime geçebilirim balık için abi

    • @celalabay
      @celalabay  8 месяцев назад +1

      Kardeşim seninle iletişime geçmiştik :) Bende üretim yok, satış da yapmıyorum. Facebook dan bulmuştun beni :) Aradığın türlerin çoğu muhtemelen facebook dan Burhan Çerçi diye arat, onda bulursun.

    • @ahmetbayik.21
      @ahmetbayik.21 8 месяцев назад

      @@celalabay o yavruları içindeki beyaz balıkları adı nedir abi ondan 3 4 tane Balıklarim içine atsam olurmu

    • @celalabay
      @celalabay  8 месяцев назад

      @@ahmetbayik.21 olur, güzel olur fakat bende su an yavru yok. yeni yumurta aldı dişi. harekete geçmeleri, ayrılacak zamana gelmeleri filan da zamanı var. kum kelebeği türü xenotilapia boulengeri