İNSAN KAYNAKLARI’nın ACI GERÇEKLERİNİ DUYMAYA HAZIR MISINIZ?

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 26 ноя 2020
  • Bu videoda, İK'nın acı gerçekleri olarak nitelenebilecek; 2. kitabım Ruhsal Zeka (SQ) - İyi İnsan'da da yazdığım bir kaç önemli hususu paylaştım sizinle...İşte acı gerçekler;
    1- Bir Karakter Meselesi : "Hire character, train skills” Peter Schutz isimli bir adamın meşhur cümlesi. Bilumum muhtelif sosyal medya mecralarında, insan kaynakları platformlarda, İK’cıların masalarında, duvarlarında vs. bu cümleye rastlamak mümkün Türkçesi: “Karakteri işe al, beceriyi eğit.” Acaba bu durum “Beceriyi işe al, karakteri öğüt” olmasın? İnsan Kaynakları hakkında hayallerinizi yıkmak istemem ancak bu ütopik bir cümledir ve gerçek değildir. Çünkü karakter işe alınmaz!
    2- Kişiliğe veya kişilikteki tutkuya, iş ilanlarındaki özellikleri karşılayıp karşılamadığı hususu kadar değer verilmiyor. Bu çok acıdır ancak gerçektir!
    3- En mükemmel İK’cıyı işe alabilirsiniz ama sistem/yapı onun farkında değilse, henüz böyle bir ihtiyacı tanımlamamışsa başarı zordur.
    *****
    Abone olup, zili🔔 açmayı ve de videolarımı beğenmeyi unutmayın 💙 Abone olmak için bu linke tıklamanız yeterli 👇
    goo.gl/CAZeMo
    **********
    ➡️ Profesyonel kariyer hizmetlerimizden yararlanmak için (Yeni mezun seviyesinden C Suite-Executive seviyeye kadar profesyonel özgeçmiş, önyazı, executive biyografi, niyet mektubu, bireysel-kurumsal linkedin profil hizmetleri, mülakat simülasyonu, kariyer mentorluğu, iş arama, iş bulma stratejileri, online eğitimler) www.smartcareerturkey.com
    ➡️ İstediğiniz İşi Nasıl Avlarsınız? (E-Kitap) ➡ Satın almak için linke tıklayabilirsiniz!
    www.smartcareerturkey.com/pak...
    **********
    18 yıldır insan kaynakları alanında çalışıyorum. 15 yıl kurumsal hayatta ülkemizin büyük kurumlarında ik ve kurumsal akademi alanlarında yöneticilik yaptım. Kendimi bildim bileli de yazıyorum. 2014 ve 2018 yıllarında yayınlanan ruhsal zeka ve liderlik üzerine iki kitap yazdım. 2018 yılından bu yana da girişimciyim :) Profesyonel kariyer hizmetleri sunan Smart Career Turkey'in kurucusuyum. Smart Career Turkey, profesyonel kişisel kariyer hizmetleri alanında uzmanlaşmış Türkiye’nin İLK Career Branding (Kişisel Kariyer Markalama) ajansıdır. Kanalımda; sizlerle bilgi, uzgörü ve deneyimlerimlerimi paylaşmak benim için çok değerli. Bu kanalda liderliğe, insan kaynakları ve iş hayatına, ruhsal zeka ve kişisel gelişime dair keyfimin kahyasına göre her türlü içeriği paylaşıyorum :) Siz de kanalıma abone olarak yolculuğuma ortak olursanız çok mutlu olurum 💙
    **************
    WEB ►www.banucakar.com
    WEB ►www.smartcareerturkey.com
    INSTAGRAM ► / bnuckr
    TWITTER ► / bnucakar
    LINKEDIN ► / banucakar
    PR gönderileri, Proje işbirlikleri için iletişim : banu@banucakar.com

Комментарии • 10

  • @Dataciiiiiiiii
    @Dataciiiiiiiii День назад

    Teşekkürler Banu Hanim gercekten ufuk açıcıydi

  • @hayallerhayatlar5171
    @hayallerhayatlar5171 3 года назад

    Gercekten de oyle, cok haklisiniz. 😞

  •  3 года назад

    Çok katılıyorum Banu Hanım, önemli olan nokta bence organizasyon veya bizim İK ya nasıl baktığımız. Kültür olmadıkça İK da tam istenildiği gibi olmayacaktır.

  • @burakdoksozlu
    @burakdoksozlu 3 года назад +4

    IK dan beklenen karakter değil o işin çarpıcı noktalarına hakim ve yaptıgı ise liderlik edebilecek kişiyi bulmak, bana göre tabi. Aksi durumda karakterin seçilmesi, üst mercilerde bu adam bu işi yeterince bilmiyor, neden tercih edilmiş, neden işi öğretmek zorundayız algısı yaratabilir. IK cıların bu duruma düşmemek için, karakteri 4. Hatta 5. sıraya aldıklarını düşünüyorum. Bu durumda yani karakteriyle basvuru yapan kisinin, kendini geliştirmek için gerçekten çabaladığını ve neler yaptığını, hedeflerini çok net ve özgüven içinde anlatması önemli, aksı durumda tercih edilme şansı düşük. Karakterin, işe alımda tercih edilme oranını sıfıra yakın görüyorum, özellikle beyaz yakada koca bir sıfır. Anlatımınız için teşekkürler.

  • @elmasozdemir222
    @elmasozdemir222 Год назад

    benim için bağlı olduğum yönetici çok önemliydi, o benim işimdeki katalizörüm olmuştur :)

  • @kadriyeyildirim1760
    @kadriyeyildirim1760 3 года назад +2

    Yöneticiler için maliyet karakterden daha önemli oluyor.