Ημερίδα: Εξερευνώντας τον Ανθρώπινο Εγκέφαλο (27.05.2019) | SNFCC

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 4 июн 2019
  • Subscribe: bit.ly/snfccYT
    Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει, σε συνεργασία με την Ακαδημία Νευροεπιστημών και την Ελληνική Εταιρεία Νευροεπιστημών, ημερίδα με τίτλο «Εξερευνώντας τον Ανθρώπινο Εγκέφαλο». Σκοπός της Ημερίδας να παρουσιαστούν, με τρόπο κατανοητό από όλους, επιστημονικά ευρήματα των τελευταίων ετών για τη λειτουργία του εγκεφάλου, για την αντίληψη του κόσμου γύρω μας, τη λήψη αποφάσεων, τα συναισθήματα και τη μνήμη.
    Η εκδήλωση περιλαμβάνει εργαστήρια εκπαίδευσης για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, στα οποία οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν από έμπειρους νευροεπιστήμονες τις βασικές αρχές λειτουργίας του εγκεφάλου και των νευρωνικών δικτύων. Επίσης, θα προβληθεί η ταινία: «Εξερευνώντας τον Εγκέφαλο - Από τα πρώτα βήματα… μέχρι τις νευροεπιστήμες του 21ου αιώνα», που αποτελεί μια αναδρομή στους σημαντικότερους σταθμούς της ιστορίας των νευροεπιστημών και δείχνει πώς άλλαξε σταδιακά η αντίληψη των ανθρώπων γύρω από τη λειτουργία του εγκεφάλου, από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι σήμερα. Η ημερίδα θα κλείσει με μια σειρά από διαδραστικές ομιλίες από καταξιωμένους επιστήμονες που θα αναδείξουν τις πιο πρόσφατες ερευνητικές ανακαλύψεις αιχμής των νευροεπιστημών και τη μελλοντική πορεία των ερευνών, καθώς και την επίδραση των νευροεπιστημών στη ζωή μας, στις άλλες επιστήμες και στην τεχνολογία.
    Υπεύθυνος Διοργάνωσης: Κωνσταντίνος Τσάμης, MDPhD, Στρατιωτικός Ιατρός-Νευρολόγος
    Tαυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.
    Ακολούθησε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος:
    - Website: bit.ly/snfccSite
    - Facebook: bit.ly/snfccFB
    - Instagram: bit.ly/snfccIG
    - LinkedIn: bit.ly/snfccLD
    #SNFCC

Комментарии • 20

  • @fotiniantoo986
    @fotiniantoo986 3 года назад +18

    Καλησπέρα σας . Είμαι μαθήτρια Α' λυκείου γνωρίζω ότι είμαι αρκετά μικρή για να ξέρω τι θέλω να ακολουθήσω στην ζωή μου αλλά διαβάζω αρκετά και μου αρέσει να ενημερώνομαι σε τέτοια θέματα το πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος πως αποθηκεύονται οι μνήμες πως λειτουργούν τα συναισθήματα πως οι διάφορες ομάδες νευρώνων συνεργάζονται μεταξύ τους και άλλα παρόμοια . Θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ με τις νευροεπιστήμες την νευροψυχολογία η κάτι σχετικό με αυτά που ανέφερα . Με ενδιαφέρει πολύ αυτός ο τομέας αλλά είμαι από ένα μικρό χωριό της Κρήτης όπου εδώ πέρα δεν γνωρίζει κανείς να με καθοδηγήσει και δεν ξέρω πως μπορώ να πάρω περισσότερες πληροφορίες για το τι τομέα να ακολουθήσω ή σε ποια σχολή πρέπει να περάσω για να ασχοληθώ με κάτι σχετικό με τις νευροεπιστήμες. Δεν ξέρω κάποιον άλλο τρόπο να μάθω περισσότερες πληροφορίες αν μπορεί κάποιος που έχει ασχοληθεί σε αυτόν τον χώρο η ξέρει ας μου απαντήσει.

    • @constamarkx2363
      @constamarkx2363 3 года назад +2

      Καλησπέρα , γεια σου Φωτεινη εγω λοιπον σπουδάζω στο ΤΕΙ κρήτης Πληροφορικη και μαρέσει οπως και εσυ αυτος ο τομεας δυστηχως ή ευτηχως απο ότι ξερω μέχρι τώρα ο καλύτερος και παράλληλα ο πιο δύσκολος τρόπος είναι να πας Ιατρικη(έχει ένα μεταπτυχιακο στην νευροεπιστίμη στο πανεπιστήμιο Κρήτης τμήμα ιατρικης www.neurosciences.med.uoc.gr/index.php/el/ ) 'Η Βιολογία προπτυχιακο(δεν γνωρίζο και τόσο αν πρέπει να πας απο βιολογικο ρώτα κάποιον καθηγητη σου στο μέλλον) και μετα σίγουρα μεταπτυχιακό στην ψυχιατρικη/ψυχολογια/νευροεπιστιμη .

    • @user-th7ti4nu9i
      @user-th7ti4nu9i 2 года назад

      Καλησπέρα η βιοψυχολογια ασχολείται πολύ με αυτό το αντικείμενο άρα σίγουρα και ο τομέας της ψυχολογίας με κατεύθυνση τη νευροεπιστημη πιστεύω θα σου ταιριάζει

    • @user-fl1tn6st3t
      @user-fl1tn6st3t 2 года назад

      Καλησπέρα.μέσα από τη σχολή της βιολογίας μπορείς να πας προς την κατεύθυνση των νευροεπιστημών

    • @migramika9943
      @migramika9943 Год назад

      Ιατρική, Ψυχολογία, Βιολογία, Βιοχημεία, και όλες οι θετικές επιστήμες με κατάλληλα μεταπτυχιακά. Γενικά η έρευνα του εγκεφάλου και την νόησης είναι διεπιστημονική. Υπάρχει έρευνα που σχετίζεται ακόμα και με φαινόμενα που άπτονται της κβαντικής φυσικής στον εγκέφαλο! Γενικότερα ο τομέας αυτός ονομάζεται νευροφυσική.

    • @user-cf1co3oe4o
      @user-cf1co3oe4o 6 месяцев назад +1

      Μπράβο σου θα φτασεις πολυ ψηλά Φωτεινή.

  • @georgekatsaros3643
    @georgekatsaros3643 3 года назад +4

    Συγχαρητήρια

  • @gemablg
    @gemablg 9 месяцев назад

    Εξαιρετικό το θέμα, υπέροχοι οι ομιλητές

  • @lefteris9872
    @lefteris9872 2 месяца назад

    Αυτή η κάσκα όπως αναφέρθηκε, στο 1:19:20 που πουλιέται. Είπαν ότι υπάρχει στο εμπόριο και σε διάφορες τιμές και το αφησαν έτσι. Το συνδεσαν με το κινητό και έκαναν υποτίθεται μία δραστηριότητα με τη σκέψη. Αλλά δεν είδαμε τίποτα. Ποιος μπορει να μας διαφωτίσει;

  • @tatianabakogianni2047
    @tatianabakogianni2047 Год назад

    Το ευχάριστο είναι λίγο 🥰🌹🌺💐❤️❤️❤️😇

  • @emmanuelstamatakis1710
    @emmanuelstamatakis1710 14 дней назад

    Γιατι μιλάμε με αγγλικές λέξεις? Δεν ξέρετε της αντίστοιχες στα ελληνικά???

  • @yiannisr3784
    @yiannisr3784 8 месяцев назад +1

    Ακόμα είμαστε σε νηπιακό στάδιο σε σχέση με τον εγκέφαλο

  • @mpampistsotsos3629
    @mpampistsotsos3629 8 месяцев назад

    Εγώ είμαι πέντε χρόνια μετά το ΑΕΕ κ το χέρι δε με έχει επανέλθει

  • @ROOPIEF
    @ROOPIEF Год назад

    Το 2020 λύθηκαν αυτά, με λίγο reduced GO και νανοσένσορες κ ρούτερ πιάνετε σήμα καμπάνα, απλά το κοντρόλ, sorry, θα το έχει το hub της εταιρείας σας.

  • @userleo7070
    @userleo7070 Год назад

    Τα εγκεφαλικά επεισόδια γιατί δεν θεραπεύονται ?νευρικά κύτταρα ξαναγίνονται η αυτά που πεθαίνουν δεν ξαναγίνονται όντας αμεα ύστερα από αιμοραγικο εγκεφαλικό αριστερή ημιπληγία 3 κέντρα αποκατάστασης καμία θεραπεία γιατί?

    • @user-ok8ie3bp3d
      @user-ok8ie3bp3d 2 месяца назад

      υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες θεραπείας (δεν απευθύνομαι αυτή τη στιγμή στα φάρμακα) για ασθενεις μετά από εγκεφαλικά με στόχο να ξαναδημιουργηθούν οι συνάψειες του εγκεφάλου. Στην Ελλάδα δεν ξερω σε ποιο βαθμό ή πού μπορείς να το βρεις αυτο. Υπάρχουν όμως και έχουν γινει σε ανθρώπους που έχουν υποστεί εγκεφαλικά επεισόδια και έχουν επανέλθει (σε κίνηση και ομιλία) . Άρα ναι , υπάρχουν .