صرافی ها و انتقال پول

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 9 июн 2020
  • چند تا از اصطلاحات مرتبط با صرافی ها را مورد بررسی قرار می دهیم.
    نرخ حواله خرید
    یک اصطلاح به اسم نرخ حواله در صرافی ها داریم که وقتی وارد مذاکره با آنها می شوید استفاده می کنند، نرخ حواله دو معنی دارد یکی حواله خرید و دیگری حواله فروش.
    مثلا به یک صراف می‌ گویید که حواله دارید یا می گویید اسکناس دارید یا کش است یعنی دو تا اصطلاح است، اگر حواله باشد یعنی یک شماره حساب در خارج از ایران به شما می دهد، شما پول را به آن حساب می ریزید یا از آن حساب به حساب دیگری که شما اعلام می ‌کنید پول می ریزد، به هر حال پولی وارد ایران نشده است، اسکناسی داخل ایران دیده نشده است و همه خدمات کار نقل و انتقال پولی در خارج از ایران انجام شده است و به این پول، پول حواله می گویند که شامل نرخ خرید و نرخ فروش است.
    یعنی مثلاً من به یک صراف می‌ گویم 100 هزار دلار حواله دارم، او می ‌گوید من این حواله را به قیمت مثلاً هزار تومان از شما خریداری می کنم یا مثلا شما می‌ گویید که من می خواهم همین ۱۰۰ هزار دلار را از شما خریداری کنم یا می خواهم یه چیزی واردات کنم و ۱۰۰ هزار دلار نیاز دارم و صراف حواله را به شما ۱۰۱۰ تومان می ‌فروشد یعنی ۱۰ تومان گران تر می دهد، همیشه قیمت فروش از قیمت خرید بالاتر است.
    وقتی شما دارید صحبت می کنید از شما می ‌پرسد که نرخ حواله خرید یا فروش؟ خرید یعنی صراف می‌ خواهد از شما خریداری کند و ارزان تر است و شما به عنوان صادر‌ کننده معمولاً با نرخ خرید طرف حساب هستید و یک چیزی به اسم نرخ حواله فروش وجود دارد که وارد کننده ها با آن درگیر هستند چون می ‌خواهند حواله را از صراف خریداری کنند و صراف از طرف خودش می ‌گوید نرخ فروش من این عدد است.
    نرخ اسکناس خرید و فروش
    نرخ اسکناس خرید یعنی شما اسکناس دارید و می گویید این را مثلا 1000 دلار از من خریداری کنید و صراف می ‌گوید مثلاً 990 تومان آن را از شما خریداری می کنم و وقتی می‌ خواهد بفروشد شما می ‌روید می ‌گویید من می خواهم سفر خارجی بروم و 1000 دلار اسکناس نیاز دارم، اینجا نرخ فروشش مثلا اگر ۹۹۰ تومان از شما می ‌خرید الان به شما که می خواهید به خارج از ایران بروید و اسکناس نیاز دارید 1010 یا 1020 تومان می فروشد یعنی بالاتر از نرخ قبلی به شما می فروشد پس سود صراف ها در خرید و فروش شان است، این اختلاف خرید و فروش همیشه وجود دارد چون صراف این وسط سود می کند.
    نرخ سامانه نیما
    شما به صرافی مراجعه می کنید و می گویید من حواله دلاری دارم و صادر کننده هستم، او می‌ گوید به نرخ نیما از شما خریداری می کنم و اگر بگویید من نمی خواهم به نرخ نیما بفروشم می ‌گوید من هم آن را از شما خریداری نمی کنم چون می گویید صادرات است و نرخ را یک عدد پایین ‌تری می دهد.
    مثلا اگر در بازار 1000 تومان باشد می گوید سامانه ‌نیما ۹۵۰ تومان است و این اشتباه شما بوده است که وقتی به صرافی مراجعه کردید گفتید من قصد صادرات دارم، وقتی شما به صرافی مراجعه می کنید و قصد ندارید با کارت بازرگانیتان یا از طریق سامانه نیما حواله را بفروشید صحبت نکنید، مثلا بگویید من از کسی طلب دارم و می‌ خواهد پول به حسابم واریز کند یا مثلاً یک دوست می خواهد پول به حساب من واریز کند و نگویید که من می خواهم صادرات کنم.
    باید ادبیاتش را هم یاد بگیرید مثلا قیمت خرید حواله آزاد یا وقتی به سامانه نیما می رود، قیمت خرید سامانه نیما می‌ شود، یعنی شما از صراف توقع دارید که این مبلغ را در بانک مرکزی اظهار کند و تعهد ارز شما را از بین ببرد. پس عدد نرخ سامانه نیما پایین تر از بازار آزاد است.
    نرخ ارز دولتی
    ارزی است که فقط برای واردات کالاهایی به شما داده می‌ شود که دولت آنها را تایید می ‌کند مثل دارو و کالاهای خیلی مهم، چون حجمش خیلی کم شده است و دولت به ندرت می ‌تواند آن را پرداخت کند، قبلاً زیاد بود اما الان خیلی کم شده است و دیگر در دسترس نیست.
    پی پال و رقم های کوچک
    یک چیزی به اسم پی پال داریم یا مثلاً مستر کارت، حوالی مستر، حواله پی پال هم می گویند. در مبالغ کم زیر ۱۰ هزار یا ۵ هزار دلار (هر چقدر کوچک تر می شود راحت تر) با این سیستم ها خیلی راحت ‌تر می ‌شود کار کرد چون این ها وابسته به شخص هستند و نیاز به داشتن شرکت نمی باشند.
    پی پال ها برای مبالغ کم می باشند، شما در مبالغ معمولی وقتی می خواهید نرخ حواله بگیرید مثلا می‌ گویید من ۵۰۰ دلار می خواهم به حساب کسی حواله بزنم ممکن است صراف بگوید که ۵۰۰ دلار صرف نمی کند و نمی زنم چون ۶۰ دلار فقط باید برای سوئیفتش کارمزد بدهم یا باید ۶۰ دلار پول بانکی بدهم.
    مثل این است که شما پول کارت به کارت می کنید و یک مقداری از شما کم می‌ کنند، برای حواله های دلاری هم همینطور است، یعنی شما وقتی حواله دلاری می خواهید بزنید باید پول بدهید ولی وقتی می خواهید بگیرید لازم نیست پول بدهید.
    البته در مورد پی پال فرق می‌ کند اما در مورد حساب‌ های بانکی دیگر اینگونه است، حالا در بانک ‌ها هم می شود تعریف کرد که وقتی من حواله می زنم پول کارمزدش از طرف مقابل کم شود یا نصف نصف کم شود یا از من کم شود، ما به این ها کار نداریم اما اساساً در حواله های دلاری معمولا کسی که دارد صدور می ‌زند، کارمزدش را پرداخت می ‌کند.
    اگر بخواهید پی پال یا مستر بگیرید یا بدهید باید به شرکت ‌های دیگری مراجعه کنید، معمولا صراف ها وارد این پروسه ها نمی ‌شوند چون برایشان صرف نمی ‌کند آنقدر پول های دلاری دارند که کسی برای ۵۰۰ دلار به شما خدمات نمی دهد، خیلی کم پیدا می‌شود.
    پس رقم های کوچک را با پی پال ها کار می‌ کنند و یک چیزی به اسم نرخ ویزا داریم مثلا می گوییم ویزا کارت من را شارژ کنید یا در ویزا کارتم پول دارم آن را خرج کنید.
    ادامه در :
    aradbranding.com/common-terms...

Комментарии • 3

  • @Sama-Rococo
    @Sama-Rococo Год назад +1

    خیلی مفید و عالی بود توضیحات شما.
    سپاس گذارم. 🙏🙏🙏👍👍

  • @Sama-Rococo
    @Sama-Rococo Год назад +1

    بینظیر بود واقعا. سپاااااس

  • @dr_raddar1708
    @dr_raddar1708 День назад

    ممنون از توضیحاتتون فقط یه سوال ذهنمو مشغول کرده،صرافا چطوری پول رو وارد کشور میکنن بصورت فیزیکی؟؟؟با کامیون؟؟؟یا اصلا وارد کشور نمیکنن و در خارج از کشور ذخیرش میکنن؟؟؟