סיכום דברי הרב: -מה שמנחה אותנו האם לברך ברכת שהחיינו על הפרי הוא האם הוא נמצא כל השנה או לא (מספיק 30 יום שלא נמצא שנחשב שלא נמצא כל השנה) . והאם ניכר בטעם בין חדש לישן. -בני ספרד מברכים העץ ואז שהחיינו, בני אשכנז מברכים שהחיינו ואז העץ. -ברכת שהחיינו לא מברכים על אכילה שנייה, אבל תוך כדי אותה אכילה ראשונה על אותו פרי עצמו - אפשר לברך אם שכח בתחילת האכילה. -מונחים לפניו כמה פירות שאפשר לברך עליהם שהחיינו, פוטר את כולם בברכה אחת, גם אם הוא לא מתכוון לאכול את כולם באותו הזמן (כדי להימנע מברכה שאינה צריכה) אבל עדיף לברך על כל פרי ופרי שהחיינו כאשר הם אינם כולם מונחים לפניו. - על מיץ לא מברכים שהחיינו אבל יש להיזהר לא לשתות את המיץ של הפרי החדש לפני האכילה הראשונה של אותו הפרי. (למשל מיץ תפוזים) -בזנים שונים של אותו פרי שנמצאים באותה תקופה (ענבים שחורים/אדומים/ירוקים) בני ספרד מברכים שהחיינו פעם אחת (אך אם הזנים בטעמים שונים - אם שכח לברך בפרי מזן אחד, יכול לברך שהחיינו על הזן השני - מספק ספיקא), לבני אשכנז יש אפשרות לברכת על כל זן שהחיינו. -נקטרינה (אפרשזיף) הוא סוג של אפרסק - ולא קשור כלל לשזיף. - כל פירות ההדר, אף על פי שהם אותה משפחה, הם סוגים שונים שלל פירות. הפירות שלא מברכים שהחיינו: בננות, תפוחים, אגסים, תמרים שחורים, אננס, זיתים, קוקוס, אוכמניות, לימון. הפירות שכן מברכים שהחיינו: תמרים צהובים, תפוחי אנה, אגסי ג'נטין, ערמונים, אפרסק, משמש, אנונה, אפרסמון, שסק, קלמנטינה, תפוז, אשכולית, פומלה, פומלית, גוייבה, חבוש, דובדבן, לי'צי, מנגו, סברס, קיווי של הארץ (קשה וחמצמץ), קרמבולה, תאנים, תות שדה, פטל, תפוז ננסי (סוג אחר לגמרי - לא תפוז), פסיפלורה, פפיה (תוצרת הארץ), רימונים, אבוקדו, אבטיח. - שהחיינו בבגדים תלוי בשמחה של האדם, פרי לא תלוי בשמחת האדם - הוא תלוי בהתחדשות הפרי. - רוב הירקות נמצאים כל השנה, יש ירקות שמעיקר הדין ניתן לברך שהחיינו אך מנהג העולם לא לברך: שומר, תירס קלחים, לפת, קצוות ארטישוק, רוביה, פולים ירוקים, שעועית ירוקה, אפונה, במיה (אם מרגיש הבדל בין הטרי לקפוא).
להגביר את הווליום בבקשה
סיכום דברי הרב:
-מה שמנחה אותנו האם לברך ברכת שהחיינו על הפרי הוא האם הוא נמצא כל השנה או לא (מספיק 30 יום שלא נמצא שנחשב שלא נמצא כל השנה) . והאם ניכר בטעם בין חדש לישן.
-בני ספרד מברכים העץ ואז שהחיינו, בני אשכנז מברכים שהחיינו ואז העץ.
-ברכת שהחיינו לא מברכים על אכילה שנייה, אבל תוך כדי אותה אכילה ראשונה על אותו פרי עצמו - אפשר לברך אם שכח בתחילת האכילה.
-מונחים לפניו כמה פירות שאפשר לברך עליהם שהחיינו, פוטר את כולם בברכה אחת, גם אם הוא לא מתכוון לאכול את כולם באותו הזמן (כדי להימנע מברכה שאינה צריכה)
אבל עדיף לברך על כל פרי ופרי שהחיינו כאשר הם אינם כולם מונחים לפניו.
- על מיץ לא מברכים שהחיינו אבל יש להיזהר לא לשתות את המיץ של הפרי החדש לפני האכילה הראשונה של אותו הפרי. (למשל מיץ תפוזים)
-בזנים שונים של אותו פרי שנמצאים באותה תקופה (ענבים שחורים/אדומים/ירוקים) בני ספרד מברכים שהחיינו פעם אחת (אך אם הזנים בטעמים שונים - אם שכח לברך בפרי מזן אחד, יכול לברך שהחיינו על הזן השני - מספק ספיקא), לבני אשכנז יש אפשרות לברכת על כל זן שהחיינו.
-נקטרינה (אפרשזיף) הוא סוג של אפרסק - ולא קשור כלל לשזיף.
- כל פירות ההדר, אף על פי שהם אותה משפחה, הם סוגים שונים שלל פירות.
הפירות שלא מברכים שהחיינו:
בננות, תפוחים, אגסים, תמרים שחורים, אננס, זיתים, קוקוס, אוכמניות, לימון.
הפירות שכן מברכים שהחיינו:
תמרים צהובים, תפוחי אנה, אגסי ג'נטין, ערמונים, אפרסק, משמש, אנונה, אפרסמון, שסק, קלמנטינה, תפוז, אשכולית, פומלה, פומלית, גוייבה, חבוש, דובדבן, לי'צי, מנגו, סברס, קיווי של הארץ (קשה וחמצמץ), קרמבולה, תאנים, תות שדה, פטל, תפוז ננסי (סוג אחר לגמרי - לא תפוז), פסיפלורה, פפיה (תוצרת הארץ), רימונים, אבוקדו, אבטיח.
- שהחיינו בבגדים תלוי בשמחה של האדם, פרי לא תלוי בשמחת האדם - הוא תלוי בהתחדשות הפרי.
- רוב הירקות נמצאים כל השנה, יש ירקות שמעיקר הדין ניתן לברך שהחיינו אך מנהג העולם לא לברך: שומר, תירס קלחים, לפת, קצוות ארטישוק, רוביה, פולים ירוקים, שעועית ירוקה, אפונה, במיה (אם מרגיש הבדל בין הטרי לקפוא).