Rezolvare subiecte BAC Geografie - Prof. Daniel Balan

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 10 фев 2025
  • Rezolvarea subiectelor de Bacalaureat, la Geografie, sesiunea iunie, 2020
    Prof. Daniel Balan

Комментарии • 23

  • @corinaioana11
    @corinaioana11 4 года назад +6

    Asteptam o astfel de rezolvare online, multumesc.

  • @bogdanmoldoveanu8059
    @bogdanmoldoveanu8059 4 года назад +2

    Salut, la Subiectul lll, punctul B, exercitiul 1, in care ne cere sa calculam diferenta dintre Franta si Finlanda in vederea productiei de cereleale. Pe barem nu este mentionat vrun interval ci valoarea de 60 mil ca raspuns corect. Eu am luat franta ca 62.5 iar finlanda, trece linia, si am luat 2.6, scazandu-le am obtinut 59.9. Voi fi punctat?

  • @im_julie_m
    @im_julie_m Год назад

    Mulțumesc că mi ați explicat la subiectul 3 punctul D pentru că am mai făcut și nu dădea rezultate și așa am înțeles cum să rezolv

  • @denisatescu4134
    @denisatescu4134 4 года назад +1

    Buna! Poate sa imi răspundă cineva, va rog! La Subiectul 2, punctul D, imi punctează daca am scris in loc de Câmpia Olteniei Câmpia Oltului? Am scris toate deosebirile corecte, doar ca m am încurcat la numele Câmpiei.. Din cate stiu se poate sa facem deosebirile si doar cu litera care ne da

  • @alexandraale3479
    @alexandraale3479 3 года назад +2

    Buna Ziua domnule profesor vreau sa dau bacul la geografie dar nu știu exact din ce manuale sa învăț.
    Am nevoi doar de manualul de clasa a 12?
    Sau si din cărțile din ceilalți ani de liceu.
    As aprecia răspunsul.
    Va mulțumesc.

    • @danielbalan7535
      @danielbalan7535  3 года назад

      Salutare! Ca manuale este nevoie doar de cel pentru clasa a 12-a. Însă, sunt şi noțiuni explicate şi învățate în clasele mai mici. Spre exemplu, ce este clima, ce este o insulă/peninsulă, aspecte legate de hidrografie (ape) etc. Este necesară şi o carte de teste. Multe cuprind şi schițe de lecție, foarte utile. Recomand ghidul de pregătire conceput de Cătălina Săndulache. Are o copertă verde. Şi jocuri geografice: geogra.ro. Mult succes! :)

    • @alexandraale3479
      @alexandraale3479 3 года назад

      @@danielbalan7535 Va mulțumesc.😁
      Si este valabil și la profilul tehnologic din tot ce ați specificat mai sus?

    • @danielbalan7535
      @danielbalan7535  3 года назад

      @@alexandraale3479 sigur că da. E valabil pentru toți cei care susțin proba de Geografie ca disciplină la alegere, indiferent de profil. ✌🌍

    • @alexandraale3479
      @alexandraale3479 3 года назад

      @@danielbalan7535 Mulțumesc din nou. O zi plină cu bucuri! 😁

  • @monicadraghici8269
    @monicadraghici8269 4 года назад +2

    Daca am scris la subiectul 3, B 59.9 in loc de 60 cum e in barem la 1, la 3 Campia Olteniei si la cultura agricola la Podis am pus pomi fructiferi este bine ? Se puncteaza ?

    • @danielbalan7535
      @danielbalan7535  4 года назад +2

      Pe scurt depinde de profesorul care va corecta lucrarea ta.
      Dacă va corecta strict după barem, nu îți va acorda punctaj pentru valoarea de 59,9 mil. tone. Cred, totuşi, că vei primi punctajul, putând pune răspunsul tău pe seama unei mici probleme de percepere vizuală a graficului.
      Câmpia Olteniei reprezintă şi ea o regiune cerealieră importantă a țării. Răspunsul tău va fi punctat ca atare.
      Iar pomii fructiferi sunt, alături de viță de vie şi cereale, printre culturile de plante întâlnite în Podişul Dobrogei.
      Mult succes! Dă-mi de veste când afli rezultatul! 🌍

    • @monicadraghici8269
      @monicadraghici8269 4 года назад

      @@danielbalan7535Sper sa puncteze ,da. Multumesc mult!🙏😊

    • @monicadraghici8269
      @monicadraghici8269 4 года назад +1

      @@danielbalan7535 9.55 am luat la grogra, cred ca au scazut acolo:)( sigur .Sa fac contestatie ??

  • @cosmintanase4285
    @cosmintanase4285 4 года назад +1

    Salut aș avea mai mult întrebări dacă nu te superi legate de toate subiectele și te-aș ruga din tot sulfetul să răspunzi să nu mai stau cu atât suspans, la sub 1 am făcut tot corect DAR M-AM ÎNCURCAT PUȚIN LA D, nu am pus Regatul Unit Al Marii Britanii și Al Irlandei de Nord și am pus doar Marea Britanie, îmi primesc punctaj maxim? Și la E am pus doua cauze ( formulare frumoasă la fiecare subpunct E ) reîntinerirea pădurilor și nevoia de lemn pentru confecționarea anumitor produse, la sub 2 am greșit la 2 întrebări de câte 2 puncte.. și la E am greșit puțin mai mult am pus Munții Făgaraș în loc de Parâng și Câmpia Oltului în loc de Olteniei.. și nu știu ce să zic dacă mă mai punctează acolo măcar ceva.. pe barem scrie că te punctează și dacă nu le notezi.. și. notezi doar cu E, B sau litera corespunzătore, am scris cum s-au format, ce tipuri de roci au etc, oare mă punctează măcar 2 din 6 și la E1 am pus relieful nevaforabil pentru construirea caselor, și la E2 faptul că are și Mare și munte și prin acest fapt reiese că poate avea un turisim foarte dezvoltat, la sub 3 am greșit doar la Italia, m-a bătut graficul... - 0,1 pct😢 și diferența de cerelare dinte Franța și Finlanda am scăzut 60.250.000-250.000 și nu știu cum mi-a dat 250.000 probabil din grabă pentru că am ieșit după 1 ora și 40 de minute cred ca pierd și aici 2 puncte iar la E1 am pus ca și cauză diferența de altitudine, iar la E2 diferența de dezvoltare alte țărilor, SPER SĂ IAU 8,50 m-am grăbit ca fraierul și acum îmi pare rău....

    • @danielbalan7535
      @danielbalan7535  4 года назад +1

      Cosmin, răspunsul scurt este că, așa cum spuneam și mai sus, depinde de profesorul care va corecta. Să le luăam pe rând:
      - Nu e o mare tragedie dacă ai scris Marea Britanie, atâta timp cât comparațiile sunt corecte. Vei primi punctajul maxim.
      - Reîntinerirea pădurilor nu este neapărat o cauză a defrișărilor, pentru că scopul acestei proceduri este tocmai acela de avea noi suprafețe de pădure.
      - Dacă aspectele de relief comparate sunt corecte vei primi punctaj maxim. Din fericire, Grupa Parâng se aseamănă sub multe aspecte ale relefului cu Grupa Făgăraș. Norocul tău. :D
      - Țara pontică înseamnă că avem ieșire la Marea Neagră, pe o lungime considerabilă, însă acesta e un fapt, nu o cauză. Cauzele sunt cele pe care le-am menționat în clip, inclusiv posibilitatea practicării turismului litoral, balneo-climateric.
      - Relieful Carpaților Meridionali este unul nevaforabil construirii locuințelor, prin faptul că e accidentat, prezintă masivitate şi altitudini ridicate. Deci, ai răspuns corect.
      - Iar la III, punctul E, subpunctele 1 și 2 ai răspuns corect. Doar că nu era suficient doar menționarea acestor cauze, ci se cerea prezentarea lor.
      Într-adevăr graba strică treaba. Mi s-a întâmplat și mie, tot la Geografie. Succes! Aștept vești de la tine!

    • @cosmintanase4285
      @cosmintanase4285 4 года назад +1

      Daniel Balan am luat 8.05 Fuckkkkkkkkkk

    • @bogdan926
      @bogdan926 4 года назад +1

      @@danielbalan7535 eu unul am gatat subiectul in 30 de minute si am luat 9.50, tot din putina graba si pentru ca nu am stiut tipul de lac la podisul dobrogei

  • @cezarcucu8379
    @cezarcucu8379 4 года назад +1

    Subiectul 1, punctul E, am scris ca a doua cauza ar fi: datorită defrisarilor ilegale care se petrec pe teritoriul Europei se Est
    Este gresit?

    • @danielbalan7535
      @danielbalan7535  4 года назад +2

      Cezar, este corect faptul că aceste defrişări ilegale contribuie la creşterea suprafețelor defrişate din Europa, însă ele nu sunt neapărat o cauză, ci un tip de defrişare.
      Pentru a fi cauză ar trebui să răspundă la întrebarea . Ori defrişările ilegale au şi ele acelaşi cauze: nevoia de lemn a oamenilor pentru combustibil şi industria lemnului sau pentru obținerea de suprafețe arabile ori pentru aşezări.
      Poate vei primi totuşi punctajul.
      Dă-mi de veste! Succes! 🌍

  • @iuliahanea323
    @iuliahanea323 4 года назад

    Dacă la subiectul 3, la Podisul Dobrogei am pus Constanța si Galati se punctează?

    • @danielbalan7535
      @danielbalan7535  4 года назад +3

      Iulia, Constanța da, Galați nu. Podişul Dobrogei cuprinde două județe Tulcea (în partea nordică) şi Constanța (în partea sudică). Oraşele Galați, Brăila sunt situate în Câmpia Română care este separată de Podişul Dobrogei prin fluviul Dunărea.
      Succes! 🌍