Amerika’da tam burslu ve maaşlı bitirdiğim yüksek lisans programından 2018’de mezun oldum. Bu videomda deneyimlerimi paylaşıyorum. Instagram: SELENSOZCAN takip etmeyi unutmayın 😊
Bu kıymetli bilgileri paylaştığın için, insanlara fayda sağladığın için, zaman ayırdığın için, samimiyetin, doğallığın ve güzel kalbin için çok çok teşekkürler. Bir çok insana yol gösteriyorsun, onlara rol model oluyorsun bu çok değerli çok güzel. Seni izleyen ,senden bir şeyler öğrenen ve bunu hayata geçirecek insan sayısı artacak, bundan eminim . Senin sayende insanların ufku genişleyecek, yeni yollar, kapılar açılacak onlara. Inşallah her şey hayal ettiğinden bile daha güzel olur senin için, senin başarılı olman en iyi yerlere gelmen de bizi inanılmaz mutlu eder. Tekrar her şey ama her şey için teşekkürler.. Ha bu arada izleyen arkadaşlar ,sizlerden ricam harcanılan emeğin karşılığı değil ama en azından beğenip abone olarak, teşekkür edebiliriz diye düşünüyorum , bi maliyeti de yok zaten :) Böyle güzel insanları hep desteklemeliyiz .
3 года назад+5
Cihan bey, bu güzel mesajınız için ne kadar teşekkür etsem az kalır. Kanalımın tek amacı izleyen herkese bilgiyi verebilmek ve yardımcı olabilmek. Ne mutlu bana böyle mesajlar alıyorum. Videolarım amacına ulaşıyor demektir 🙏🏻😊
Yüksek lisans için ABD'yi düşünürken bu açıklayıcı videonuza denk geldim. Tane tane ve harika anlatmışsınız, izlediğim en yararlı RUclips içeriklerindendi. Teşekkürler!
Çok yardımcı oldu video gerçekten internette çok fazla eksik bilgi var. Teşekkür ederim.
3 года назад+6
Şuan videoyu izliyorum ama durdurup şunu söylemek istedim SEN MUHTEŞEM BİR İNSANSIN!!! Günlerdir aradığım ve bilgilenmek istediğim bir konuydu çok yardımcı oldu. Bilgilerini bizlerle paylaştığın için teşekkür ederim. Umarım her şey gönlünce olur Selen
3 года назад+1
Çok mutlu oldum ❤️❤️ yoruk bırakıp mesaj yazdığın için çok ama çok teşekkür ederim. Videolarımın yardımcı olmasını bilmek beni her zaman çok mutlu ediyor 😇
Her detayıyla çok faydalı bir videoydu, yeni haftaya başlamadan güzel bir motivasyon oldu. Aldığım notların bu süreçte işime katkısı olacağına eminim, çok teşekkürler :))
3 года назад+2
Motive etmesine ve verdiğim bilgilerin yararlı olmasına çok sevindim ☺️
@ Muhakkak, ihtiyacı olan çıkacaktır diye düşünüyorum. Zira, yurt dışına hem öğrenim hem iş yapmak için bekleyen insanlar tupluluğu, Ülkemizde bir hayli fazla sayıda mevcut bulunuyor. Sizlere kolay gelsin, başarılar diliyorum. İzlemeye devam.
videon çok bilgilendirici ve faydalı ancak uzun uzun konuştuğun videolarda kamerayı bir yere sabitlemeni ve çok fazla ses olmayan bir yerde çekmeni öneririm öylesi senin için daha kolay olur
Herşeyi söylemişsiniz,ama hangi üniversiteden burs aldığınızı söylememişsiniz? Ben de aynı yoldan geçtim ve Msc ve PhD yaptım. 1979 ve 1983 arası. Fazla bir değişiklik yok. Benim şansım gittiğim üniversitede Türkiyeden mezun olduğum İTÜ iyi bir şekilde tanınıyordutanınması idi. Üniversite de gittiğim bölümde İTÜ'den 4-5 tane TA vardı. Bir ikisi doktoraya başlamak üzere idiler. Birini tanıyordum. O bana içerden çok yardım etti. Okuldan GRE ve TOEFL gibi bir istekleri olmadı. Türkiyede ITÜ'de "curve" sistemi olmadığı için GPA için 3.0 tutturmak çok zordu. Buna da bakmadılar. Yalnız istedikleri ilk sömestr derslerinden 3.5 averajın üstünde almamdı. Ben 4 dersten 3 A ve 1 B aldım. (Birinci sebeb bu derslerin 3'ünü İTÜ Elektronik ve Haberleşme bölümünün son sınıfında görmüştüm. Üniversite anarşi olaylarından dolayı 1 sene kapalı kalıp ve yarım yamalak okuduğumuz halde. Hiç zorluk çekmedim bu notları alırken ). İTÜ'den 3 sınıf arkadaşımla master programına başladık. İkimiz burs aldı. 3. kişi istemedi. Bölüm başkanı zaten İTÜ'den çok parlak öğrenci geliyor dedi ve ikimizi de birinci sömestr sonunda TA yaptı ve labaratuar derslerine girdik (Elektronik labs). MSc. 36 kredi ile tez almadan yapılıyordu, ben 3 sömestr'de 12 dersle Power Electronics konusunda master yapıp Doktora sınavına girip doktoraya başladım ve RA oldum. RA maaşımı dışında ek labaratuar derslerine girip labaratuar parası aldım. Yaz okulunda da Labaratuar verdim ve daha sonra çevredeki diğer üniversitelerde ders verdim (programlama, labaratuar, hatta normal undergraduate ders). 2.5 senede doktoramı aldım. Ben sizin gibi üniversiteyi saklamayacağım. Okulum eski Brooklyn Polytech (sonra New York Polytechnic University oldu) şimdi ise NYU'nun Tandon School of Engineering adını aldı. 45 yıldır Amerikadayım. Konum ise Telecommunications. Söyledikleriniz doğru şeyler. Amerikada bir sürü üniversitede her konuda Türk professörler var. Kendi okullarında bu hocaların sınıf arkadaşları olanlarda çok.. Birde iyi üniversiteden burs alarak gidenleri de bilirler.. Referans vermişlerdir çünkü.. Bunlara ciddi mektup yazılarak bu okullardan burs alınabilir. Hepimiz bu yollardan geçtik. Ama bunlar o mektupları okuduklarında kimin ciddi ve yüzlerini kara çıkarmayacaklarını bilirler. Burada bunu okuyup hadi bir mektup yazayım da Amerikaya bir kapağı atayım diyecek şoparlara tavsiyem hiç bu insanların vakitlerini almaya kalkmamaları. Baştaki ilk paragrafta foyanız ortaya çıkar. Bu arada size de tavsiyem Selen hanım. Amerika 45 sene öncesinin Amerikası değil. Vatandaş filan olduktan sonra Türkiyede iyi bir Kimya firmasına girin ve ülkenize dönün. Sonra vakit geç oluyor. Galiba MBA filan da alıyor muşsunuz. Amerikada her 10 muhendisten (middle menajerlik dahil) 40 yaşının üstündeki en az 7'sinin en az bir kere işini kaybetme durumu var. Firmanın küçüklüğü büyüklüğü önemli değil. Çinle ve Hindistanla üretim maliyeti konusunda başetmeleri hiç kolay değil.
Merhabalar, Istanbul Teknik Universitesi Elektronik ve Haberlesme muhendisligi 3. sinif ogrencisiyim seneye haziranda mezun oluyorum. Ortalamami 3 un uzerinde tutmaya calisiyorum ama 3.5 altinda olanlar icin Amerika da Master yapamaz diye bir algi var. Bunun dogru olup olmadigini seneye basvuru yaptiktan sonra anlayacagim. Daha once Amerika da 2 kez bulundum ve orada master yapip mutlu olcagimdan emin gibiyim.Ben ve sira arkadasim Amerika da master yapmayi ; sizin yillar once yurudugunuz yoldan yurumeyi istiyoruz. Sizinle tanismak, tecrubelerinizden yararlanmak bize bu yolda fener olacaktir. Bizimle irtibata gecerseniz cok mutlu oluruz. erkek17@itu.edu.tr -halay18@itu.edu.tr (www.linkedin.com/in/ka%C4%9Fan-erkek-812823155/)-(www.linkedin.com/in/berkinhalay/). Saygilarimizla , Iyi Gunler.
@@kaganerkek9619 Bölümünüzdeki Prof. Ertuğrul Çelebi arkadaşım olur. O da benden birkaç sene sonra gelip benim ile aynı yerde doktoraya başlamıştı. Onunla da konuşun. Teknik üniversitede 3.5 GPA tutturmak zordur. Ne benim ne de onun böyle bir ortalaması vardı. GRE testi alın ve TOEFL isteyebilirler. İngilizce bilmeyene ve bildiğini ispat edemeyen Amerikan üniversiteleri burs vermez. Türkiyede Koç vakfı gibi yurt dışı için karşılıksız burs veren olabilir.
Bu video beni umutsuzluğa sürükledi orta üstü ingilizcem var ama sınava ve okula gitmek istemiyorum daha 2. sınıf kimya mühendisliğindeyim ama 7 yaşından beri sınavlara çalışmak çok yordu beni artık
Merhaaba öncelikle videolarınız çok bilgilendirici ben size şöyle bi soru sormak istiyorumbölüm seçme konusunda istediğiniz bölümü seçin demişsiniz amerikada yüksek lisans yapmak için lisansta örneğin farklı bi bölüm okuyup yüksek lisansta bölümümüzden bambaşka bi bölümde yl yapabiliyor muyuz yök denkliği gibi bir şey isteniyor mu? Yoksa istediğimiz alana başvuru yapabiliyor muyuz?
Selen merhaba, her zamanki gibi çok güzel ve bilgilendirici bir videoydu 💜 Amerika'da çok fazla üniversite var, biliyorsun. Hangi üniversiteden mezun olduğumuz çok önemli mi yoksa kurumsal şirketler işe alırken kendini geliştirmiş olmana mı odaklanıyorlar? Videoların çok motive edici, teşekürler bu güzel bilgiler için!
3 года назад+2
Çok teşekkürler Sinem. Bence hangi okuldan mezun olduğunun veya Amerika’nın en iyi okullarından mezun olup olmadığının çok önemi yok. Gerçekten herkes bir şekilde iş buluyor. En azından benim gözlemim bu şekilde. Kurumsal firmalar da iş alımı yaparken farklı eyaletlerden farklı üniversitelerden alım yapıyorlar. Okullarda kariyer günleri oluyor ve firmalar kariyer günlerine geliyor. Okul seçerken kendi çalışanlarının mezun oldukları okullara da gitmeyi tercih edebiliyorlar.
Hukuk fakültesi mezunuyum ancak hukuk dışında bir alanda e-ticaret, digital marketing gibi bir alanda yüksek lisans yapmayı ve bu alanda kendime iş kurmak istiyorum. Okullar böylesi taleplere karşı nasıl bir değerlendirme yapıyorlar acaba?
Merhaba, hocalara attığın mailin içeriğinde biraz daha bahsedebilir misin? Bir de burs olayını tam anlayamadım. Burslu programa mı başvuruyoruz yoksa kazandıktan sonra mı burs talep ediyoruz ?
Selam, cevaplarsanız sevinirim, Eğer bir kişide lisans ve yukseklisans derecesi varsa onlar icin doktora başvurusunda degerlendiriler GPA hangisi olacak yuksek lisansmi yoksa lisansmi?
2 года назад+1
Merhaba, yüksek lisans ortalamasına bakarlar diye düşünüyorum. Ama lisans ortalamasına da bakarlar. Sadece Master ortalaması ve Master sırasında yaptıklarınız + başarılarınız çok daha önemli olacaktır.
@ Cevaplandırdığınız için teşekkür ederim, lisans ortalaması 89/100 ve yüksek lisans 94/100 sizce şansım yüksek gözüküyomu ilaveten master dönemine ait 2 tane sertifikalı (yerel dergide) 3 tane sertifikasız makalem bulunmakta, bundan başka coursera, harwardx ve edx gibi platformalardan bitiridiğim kurs sertifikaları ve bunlarının yanında bir kaç gönüllü çalışmış olduğum devlet idarelerinden(Merkezi Banka gibi) sertifikalar mevcut sizce şansımı artırmı ve ya başka ne önerirsiniz? (GRE, IELTS yüksek puan dışında)
Daha detayli bilgi verebilir misiniz? Alanim Türk Dili ve Edebiyatı ancak universite sayfalarinda gerekli bilgiye ulasamiyorum. Doktora yapmayi planliyorum. Gre'ye girdigimde mat. hic çözmeden kabul ederler mi?
Yararlı bir video teşekkür ederim ama siz kimya biyoloji gibi laboratuvar alanınız var ama ben beden eğitim mezunuyum bu tür araştırmayı projeleri bulmam imkansız gibi çünkü bir spor takımı ele almam lazım bu takım antrenmanlarından ödün verip benim testlerime bakmalı bu açıdanda bilginiz var mı ? Mesela diğer bölümler içinde şu şekilde ücretsiz master yaparsınız. laboratuvarsız bölümler için diyorum araştırma sahası farklı olan bölümler için şimdiden teşekkürler.
3 года назад+1
Merhaba, bu gibi konuları Google üzerinden İngilizce araştırmanızı tavsiye ederim. Spor okullarına bakabilirsiniz. Eminim onların da çalışan asistanları vardır ama dediğiniz gibi daha farklıdır.
selen selam, bilgiler için teşekkürler. şeyi soracağım, hocalar referans mektubunu okulun sitesine yüklüyorlar ya; 5 okula başvurursak 5 kere bu işi mi yapmak zorunda kalacaklar?
3 года назад
Evet her okul için başvuru sisteminde referans olacak kişilerin bilgisini giriyorsun. O yüzden hocaların ile önceden konuşup onlardan okay almak bence önemli. Okullar onlara ulaştığı zaman hem şaşırmazlar hem de vakit ayırıp referans mektuplarını yazarlar.
Merhabalar videonuz çok açıklayıcı olmuş teşekkürler. Ben 20 yasindayim 18 mart universitesi kamu yönetimi bölümünde okuyorum. Amerikaya gercekten gitmek istiyorum bunun icin greencard'a basvurdum ama bu sizin gittiğiniz yöntem ile her bölüm öğrencisi gidebilirmi yoksa sadece mühendislik gibi bölümler mi alınmakta? Ve de suanda orada araba satin alabiliyormusunuz yoksa onun için vatandaş olmak mı gerekiyor? 🙏❤️
3 года назад+1
Merhaba, yüksek lisans için çok fazla bölüm ve burs olanakları var. Aynı şekilde asistanlık olanakları da her bölümden bölüme değişiyor. Size tavsiyem Google’dan okul araştırması yapın. Burada yaşadığınız sürece araba alabilirsiniz. Vatandaş olmanıza gerek yok 😊
Deprem nedeniyle ortalamamı yükseltme fırsatı bulamadım bu bahsettiğiniz sınavlardan yüksek bir derece yapsam seçilme şansım var mı ortalamam düşük çünkü
Lisans yada lisans tamamlama amerikada nasıl olur diye bi video yayınlarsan sevinirim. Ben araştırmalarım sonucu hiç bisey bulanamıyorum pek hiç içerik de yok bu konuyla ilgili bilgilendirme de yapar mısınız?
3 года назад
Tamamdır bu konuyu da konuşuruz tabiki. En çok Amerika’da lisans hakkında neyi merak ediyorsun? Başvurular ve okul bulma süreci mi? Bu arada bu yazımı okumanı tavsiye ederim: selenozcan.com/amerikada-universite-okumak/
@ evet okul bulmak, okul denkliğini nasıl öğrenebilirim , dgs ile yurtdışında bir üniversiteye girebilirmiyim? Ya da hangi bölümlere lisans tamamlama var bunların hiçbirini bulamadım malesef ben anestezi teknikerliği okuyorum ve sanirim amerikada anestezi 4 yıllık varmış. Fakat bununla ilgili hiç bir bilgi yok . Bana en azından bir üniversiteye nasıl girebileceğini denkliklerini nerden öğrenebileceğimle ilgili bildiğin kadarıyla bilgi verirsen sevinirim . Teşekkürler
3 года назад
İnternet sitemdeki yazıları okudunuz mu? Eğitim bölümüne bir bakın derim. Link: www.selenozcan.com // üniversite başvuruları hakkında da bilgi var.
Arkadaşlar türkiyede bir devlet üniversitesinde fizik okuyorum MSc için amerikayı çok istiyorum gpa'mi yüksek tutmamda, gre ve ielts'i almakta bir sıkıntım yok bunun dışında burs alabilmek için ciddi gereklilikler var mı? 2. sınıfım şu noktada yapabileceklerim nedir mesela?
Abla İstanbul da Boğaziçi üniversitesi okuyup orada elektronik mühendisi olarak işimi çalışabilir miyim yani mühendislik kariyerim orada yapabilir miyim?
3 года назад+1
İngilizcen ne seviye? Açık pozisyonlara bakıp başvuru yapmayı denedin mi? Denemediysen başvuru yapıp şansını dene derim. Bu sorunun cevabını anlamak için şirketleri bulup iş başvurusu yapman lazım bence. Şuan salgın olduğu için yurtdışından birini getirme konusuna ne kadar sıcak bakarlar bilmiyorum. Salgın bu durumu etkilemiş olabilir haberin olsun
@ abla bu benim hayalim. Ve benim hayalim yurtdışında mühendislik kariyerim olsun istiyorum. ABD de yaşamak ve hayatımı orda geçirmek istiyorum. Ama ben Stanford üniversitesi okuyup orada elektronik mühendisi olarak kariyerim olsun istiyorum. Ama eğer ki İstanbul da Boğaziçi üniversitesi tuturursam orada elektronik mühendisi olabilir miyim ileride görüşleriniz nelerdir? Yani kolaya ABD mi üniversitesi yi okumam lazım.
@@hiziralicol6820 kardeşim Ben boğaziçinde asistanlık yapmış mezunuyum En salak elektrik mezunu bile basit bi iş bulur merak etme Durmadan metallica dinle California aksanı ile konuş ve çok uyumlu bi insan ol.Boun elektriği 4 yılda bitirirsen sonra Abd de bir phd programına girersin.olmadı canada olmadı new zealand.3k usd garanti. İngilizcen mükemmel olmak zorunda yoksa hispanic muamelesi görürsün
Selencim seni cok seviyor begenerek izliyorum size bir sorum olacak benim torunum Akdeniz unuversitesi 4. Sinif yazilim okuyor Amerikaya yuksek lisans yapmak icin nasil gelebilir ve bu bolum mezunlari Amerikada gecerlimi cevap verirseniz cok sevinirim seni torunum kadar cok seviyorum guzel basarilarinin devamini diliyorum
sosyal bilimlerden mezun olan birisi sayisal bir alanda yuksek lisans yapabilir mi? Amerikanin belirledigi bazi alanlarda 3 yil opt (calisma izni) veriliyor. Bu alanlardan birinde yapmak mumkun mu?
Bende Kimya mühendisi mezunuyum. Amerikaya dil eğitimi için geldim sıradaki hedefim bahsettiğiniz şeyler fakat izlerken hayallerimin dahada zor olacağını farkettim. Her yerde genondan bahsetmişsiniz. Benim çok düşük 2.5larda. Elbette vazgeçmeyeceğim fakat bir yorumun varsa paylaşmanı isterim. Teşekkürler.
GRE yada GMAT sınavları her bölüm için girmesi zorunlu mudur yoksa mühendislik bölümü yada işte MBA programında okuyacak olanlar için mi zorunlu acaba? Kendi bolumumle alakalı okullara ve okula girme kriterlerine bakıyorum hiç GRE yada GMAT puanıyla ilgili bir şey yazmıyor.
Selen merhaba ben şuan Türkiye de yaşıyorum ama Amerika da yaşamayı da çok istiyorum neyse yüksek lisans yapmam gerektiğini biliyorum ama yüksek lisans yapmadan önce gittiğim üniversite çok mu önemli yani illa bir odtü lü mü olmam lazım yoksa bir bilgi üniversitesi mezunu olup ders notlarımın yüksek olması yeterli mi ? Cevap verirsen çok memnun olurum 😊
Mrb Selen hanım 10 yıldır lisans mezunu hemsireyim ve bu sene diyetisyen kim bölümünü de bitirdim.bu iki bölümden herhangi birinden yüksek lisans nsl gelebilirim.tsklr
İnşaat mühendisliği bitirip galiba computer engineering de master yapabiliyoruz requirements ler sağlandıktan sonra peki bu durum burs başvurularında 1 adım geriye atar mı o kişiyi farklı bölümden mezun olduğu için
Abla merhaba mesela TA olduk. Ders anlatmak zor mu ? Anlatmasak nolur ? Sınıflar kalabalık oluyo mu ? :D
3 года назад+2
Anlatmasak diye bir şey yok. Yeri geldiği zaman anlatmak zorundasın. Hazırlık yapıyorsun sonra da dersi anlatıyorsun. Dersin konusu zaten önceden belli oluyor.
Merhaba, not ortalaması derken Turkiye de okuduğum lisans mezuniyet ortalamamızdan mı bahsedıyorsunuz. Eğer öyle ise ben maalesef 3.5 lardan 2.69 a düşürerek mezun oldum kabul alabilir miyim yani bir girişimde bulunmaya değer mi?
bunun cevabini kimse bilemez..sansinizi denemelisiniz. Ben lisans 2.8 GPA+master ile doktoraya kabul aldim, ama bunun icin epey şartları zorladım. Alaninizda bu konuda deneyimli ve size yardimci olabilecek birilerini (birden fazla kisi olmali) bulup sormalisiniz. -Basvuru sureci epey emek isteyen bi surec..bi deneyim olursa olur degil de olana kadar zorlucam bakisi daha iyi olacaktır
canım zaten yüksek lisans için zaten okuduğumuz bölümle alakası olması gerekmiyor mu? ben kimya bölümü öğrencisiyim kendi bölümümle alakalı bulmak zorunda değil miyim?
Selen abla selamlar. Kimya mühendisi radyokimya alanında master yapabilir mi? İleride radyokimya alanında radyonüklidler ve izotoplar hakkında çalışmak hayalim...Cevaplarsan çok sevinirim ❤
LÜTFEN AYDINATIN GPA TÜRKİYEDE Bİ ÜNİVERSTEDEKİ NOT ORTALAMASI ANLAMINA MI GELİYOR. EĞER BÖYLEYLE MESELA ZOR BÖLÜMLERİN YANİ TIP GİBİ DAHA KOLAY BÖLÜMLERE NAZARAN DEZAVANTAJLI OLDUGU SÖYLENEBİLİR Mİ ?
Benim merak ettiğim orta düzeyde bi üniversiteden Makina Mühendisliği mezunu olup (müdek,adek yok)2.3 gpa ile başvuru yapabilirmiyiz biliyorum zor ama kabul alabileceğim üniversite varmı ?
bunun cevabini kimse bilemez..sansinizi denemelisiniz. Ben 2.8 GPA ile kabul aldim, ama bunun icin epey şartları zorladım. Alaninizda bu konuda deneyimli ve size yardimci olabilecek birilerini (birden fazla kisi olmali) bulup sormalisiniz. -Basvuru sureci epey emek isteyen bi surec..bi deneyim olursa olur degil de olana kadar zorlucam bakisi daha iyi olacaktır
Ya hep siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler istemiştim. Kendimi bildim bileli hayalim Amerika`ya gitmek. Ama aile baskısı, yok efendim boşver öğretmen ol 3 ay tatili var yok devlete sırtını daya diye diye Çocuk gelişimi yazdım. Kendi tercih listem üzerinde söz hakkım yoktu. Maalesef bölümümün uluslararası alanda pek yeri yok gibi. Yüksek lisans olarak da çok araştırma yapıyorum ama bölümüm "Child developemant" mı yoksa "Child health" mi anlam veremiyorum. Ne yapmalıyım? Bazen düşünüyorum Aceba aynı anda açıktan uluslararası ilişkiler mi okusam diye. Tıkanmış ve tğkenmiş durumdayım gerçekten çok üzgünüm :( Aklımda çok şey var ve kiminle konuşmalıyım, kime ne nlatmalıyım bilmiyorum. Çok yalnız hissediyorum
merhaba selen abla! master yapmadan önce türkiyeʼde okuduğumuz üniversitenin bir önemi var mı? örnek veriyorum odtüʼde okuyan biri prestiji o kadar yüksek olmayan bir üniversitede okuyana göre daha avantajlı konumda mı olur, yoksa olay sadece gpa, toefl ve greʼye mi bağlı? teşekkür ederim şimdiden 💗
Kaliteli bir üniversiteden bir diplomaya sahip olmak cok avantajli tabii ancak tek basina bir etkisi olmuyor. Ornegin en basta "personal statement" inizi cok oznel olacak bir sekilde yazmaniz lazim. voluntering , is hayatiniz, stajlar, refereanslar kanitlamaniz lazim. GRE TOEFL gibi alaniniza uygun sinavlardan gecmeniz gerekiyor.ek destekleyici koşulları da kanitladiktan sonra başvurunuzu yapin. Bunlardan daha ötesi kredi başı 1500$ olan bir dersin ödemesini yapabileceğiniz bir sponsor ya da burs bulmaniz lazim..
Amerika'da doktora yapan biri olarak cevaplıyorum: okuduğunuz universitenin prestiji onemli soyle ki mesela ODTU'deki hocaların yurt disi ile baglantilari oluyor ve sizin iyi oldugunuzu düşünüyor ve siz de master /doktora icin gitmek istediğinizi belirttiyseniz o hoca baglantilariyla iletişime geçip sizin kabul almanızı epey kolaylasabiliyor. Ama surec hep boyle olmuyor tabii..hic bağlantı yokken de okul sunu diyebiliyor "aa bu A üniversitesinden daha once öğrenci geldi basarili is cikardilar o zaman bu okuldan öğrencilere açık olalım " da diyebiliyorlar. Diger yandan prestiji dusuk bi uni.den mezunsanız bile sansiniz olabilir ama daha dusuk bi sans.
selen bir sorum daha olacak. Ben Ege üniversitesinde 3. sınıf kimya öğrencisiyim. 2. sınıftan beri okulum online şekilde devam ediyor . Hocaların tam bizi tanımaya başladığı evrede okuldan koptuk ve bu süreç daha da böyle devam eder gibi ama yüksek lisans içinde referans mektubuna ihtiyacım var bu konuda bana ne önerirsin sence hocalara tek tek mail mi atsam projelerine dahil olmak için.
3 года назад
Tabiki email atmalısın bence de. Online çalışıyor olmak demek hocalara ulaşamayacaksın anlamına gelmez ki. Ofis saatleri varsa randevu al ve online şekilde konuş derim. Öyle bir imkan öğrencilere sunuyorlardır diye düşünüyorum
Amerika'da tezli bir master programına kabul alırsak eğitim ücreti ödemiyoruz yani doğru mu anladım?
3 года назад
Doğrudur. Tezli programa kabul edilmek yetmiyor ama. Tez projesi bulmak, çalışacak lab bulmak size kalıyor. Bu yüzden hocalara email atmak videoda bahsettiğim gibi çok önemli.
Amerika’da tam burslu ve maaşlı bitirdiğim yüksek lisans programından 2018’de mezun oldum. Bu videomda deneyimlerimi paylaşıyorum. Instagram: SELENSOZCAN takip etmeyi unutmayın 😊
Selen hanm amerikada aşçılık maaşı ne kadar ?
Merhaba, bu konuda bir bilgim yok ama Google üzerinden İngilizce araştırma yaparak her şehir ve eyalet için ortalama maaşları bulabilirsiniz.
@ teşekkür ediyorum seviliyosunuz
Vasıfsız elemanlar rahat iş bulabilirmi orası çok güzel ya 😀oralar, her akşam seni televizyona bağlayıp izliyoruz devamkee👍👍
yüksek lisans yapmak isteyenlere ilaç gibi geldiii :) çok teşekkürler selenim bitanesinnnn :)
Ne demek Ceren rica ederim. Umarım yararlı olur herkes için 😇
Bu kıymetli bilgileri paylaştığın için, insanlara fayda sağladığın için, zaman ayırdığın için, samimiyetin, doğallığın ve güzel kalbin için çok çok teşekkürler. Bir çok insana yol gösteriyorsun, onlara rol model oluyorsun bu çok değerli çok güzel. Seni izleyen ,senden bir şeyler öğrenen ve bunu hayata geçirecek insan sayısı artacak, bundan eminim . Senin sayende insanların ufku genişleyecek, yeni yollar, kapılar açılacak onlara. Inşallah her şey hayal ettiğinden bile daha güzel olur senin için, senin başarılı olman en iyi yerlere gelmen de bizi inanılmaz mutlu eder. Tekrar her şey ama her şey için teşekkürler..
Ha bu arada izleyen arkadaşlar ,sizlerden ricam harcanılan emeğin karşılığı değil ama en azından beğenip abone olarak, teşekkür edebiliriz diye düşünüyorum , bi maliyeti de yok zaten :) Böyle güzel insanları hep desteklemeliyiz .
Cihan bey, bu güzel mesajınız için ne kadar teşekkür etsem az kalır. Kanalımın tek amacı izleyen herkese bilgiyi verebilmek ve yardımcı olabilmek. Ne mutlu bana böyle mesajlar alıyorum. Videolarım amacına ulaşıyor demektir 🙏🏻😊
paylaşımcı ve iyi bir insansın.. ABD'ye gitmek isteyenlere fikir veriyorsun.. ALLAH gönlüne göre versin..
Çok teşekkür ederim. Umarım videolarım herkes için yararlı olur 😊
Yüksek lisans için ABD'yi düşünürken bu açıklayıcı videonuza denk geldim. Tane tane ve harika anlatmışsınız, izlediğim en yararlı RUclips içeriklerindendi. Teşekkürler!
Çok yardımcı oldu video gerçekten internette çok fazla eksik bilgi var. Teşekkür ederim.
Şuan videoyu izliyorum ama durdurup şunu söylemek istedim SEN MUHTEŞEM BİR İNSANSIN!!! Günlerdir aradığım ve bilgilenmek istediğim bir konuydu çok yardımcı oldu. Bilgilerini bizlerle paylaştığın için teşekkür ederim. Umarım her şey gönlünce olur Selen
Çok mutlu oldum ❤️❤️ yoruk bırakıp mesaj yazdığın için çok ama çok teşekkür ederim. Videolarımın yardımcı olmasını bilmek beni her zaman çok mutlu ediyor 😇
👏👏👏 gayet açık ve anlaşılır. Teşekkürler
Çok teşekkür ederim. Tüm sorulara hatta fazlasına cevap verdiniz, teşekkürler
Ne demek rica ederim 😇
"Amerikada nasıl burslu yüksek lisans yapılır ?" Başlık böyle olmalıydı, content harika.
Çok net ve detaylı anlatmışsınız, çok teşekkür ederiz.
Gerçekten teşekkür etmeden bu videoyu geçmek olmaz teşekkürler
Maşallah çok başarılısınız, çok güzel bir video oldu. Elinize sağlık.
Çok teşekkür ederim. Umarım izleyenler için faydalı olmuştur 🙏🏻
Sizi yeni keşfetmeme rağmen çok sevdim. Gerek yorumlara cevap vermeniz, gerekse paylaşımlarınız çok faydalı,başarılarınızın devamını dilerim.
Ali bey, mesajınız için çok teşekkür ederim. Kanalımın herkese faydalı olmasına umuyorum 😊🙏🏻
Benim istediğim şekilde yüksek lisans ve benim bölümüm tam benlik video :)
Hayalim Amerika da okumak bu videoyu izlediğimde sanki hayallerime bir adım daha yaklaştığımı hissediyorum 😀😍
Umarım hayallerimize kavuşuruz 😍
@@fideryacelen8883 inşallah 😍
Nazlı sırada o hayalleri plana dökmek ve sonra da gerçekleştirmek olsun 💪🏼
Kostümlü olan Abonesi 26 olan Bekliyoruz ablaları abileri Hamitin dünyasi
Her detayıyla çok faydalı bir videoydu, yeni haftaya başlamadan güzel bir motivasyon oldu. Aldığım notların bu süreçte işime katkısı olacağına eminim, çok teşekkürler :))
Motive etmesine ve verdiğim bilgilerin yararlı olmasına çok sevindim ☺️
Allah sevdiklerine bagislasin. MaşAllah. Basarilarinin devamini dilerim.
Sağolun çok teşekkür ederim 🙏🏻
Çok bilgilendirici bir video olmuş.Emeğinize sağlık....
Çok teşekkür ederim. Umarım bilgiler ihtiyacı olan herkes için faydalı olmuştur 🙏🏻
Çok Teşekkür Ederim. Ancak bu kadar doğru, net ve güzel anlatılır.
Video tek kelime ile muhteşem olmuş kafamdaki neredeyse tüm soru işaretleri gitti
Çok teşekkürler
Yararlı olmasına çok sevindim ☺️
Çok fazla yüksek lisans için video izledim fakat en beğendiğim bu oldu çok teşekkür ederim
Oldukça detaylı ve açık bir şekilde anlatmışsınız. Çok teşekkürler
Rica ederim. Umarım faydalı bir video olmuştur 😊
Kimya-Biyoloji mühendisi ne iş yapar ? Bunun hakkında da video yapar mısın ?
rast gelsin kardeşim..herzamanki gibi keyifle izledim videonu..selametle kal oralarda
Ayrıntılı ve açık bir video olmuş, çok yardımcı oldu ellerinize sağlık 😊
Harika insan nasıl olunur, sergiliyorsunuz. Bu konular benim dışımda olmasına rağmen zevkle dinledim,bilgi sahibi olmaya çalıştım. Teşekkürler.
Çok sağolun çok teşekkür ederim. Umarım bu bilgilere ihtiyacı olan herkese videolarım yardımcı olur ☺️
@
Muhakkak, ihtiyacı olan çıkacaktır diye düşünüyorum.
Zira, yurt dışına hem öğrenim hem iş yapmak için bekleyen insanlar tupluluğu, Ülkemizde bir hayli fazla sayıda mevcut bulunuyor.
Sizlere kolay gelsin, başarılar diliyorum.
İzlemeye devam.
Çok güzel bi video olmuş. Teşekkur ederim. Eliniz yorulmuştur bir dahaki video da onu da göz onune alınız!😄😄
Hocam çok teşekkür ederim videoyu not alarak bitirdim 🍒🍇🌺
Çok güzel içerikler yapıyorsun
Umarım herkes için faydalı oluyordur 😇
Gerçekten faydalı bir video oldu, teşekkürler.
yoruldum az oturuverem galii,teşekkürler:))
Teşekkür ederiz selen çok güzel şeyler paylaşıyosun
Umarım herkes için faydalı oluyordur 😊🙏🏻
cok faydali bir video olmus.
Çok sevindim. Umarım izleyen herkes için faydalı olmuştur 😊
degerli bilgiler icin minnettariz..
Çok çok çok teşekkür ederim. O kadar yardımcı oldunuz ki. Başarılarınızın hep devam etmesi ve dolu dolu olması dileyiyle🌹💕
videon çok bilgilendirici ve faydalı ancak uzun uzun konuştuğun videolarda kamerayı bir yere sabitlemeni ve çok fazla ses olmayan bir yerde çekmeni öneririm öylesi senin için daha kolay olur
Çok güzel bir video teşekkür ederim
Bu değerli bilgiler için çok teşekkürler fulbright bursu hakkında bir video çekerseniz çok faydalı olabilir
Herşeyi söylemişsiniz,ama hangi üniversiteden burs aldığınızı söylememişsiniz? Ben de aynı yoldan geçtim ve Msc ve PhD yaptım. 1979 ve 1983 arası. Fazla bir değişiklik yok. Benim şansım gittiğim üniversitede Türkiyeden mezun olduğum İTÜ iyi bir şekilde tanınıyordutanınması idi. Üniversite de gittiğim bölümde İTÜ'den 4-5 tane TA vardı. Bir ikisi doktoraya başlamak üzere idiler. Birini tanıyordum. O bana içerden çok yardım etti. Okuldan GRE ve TOEFL gibi bir istekleri olmadı. Türkiyede ITÜ'de "curve" sistemi olmadığı için GPA için 3.0 tutturmak çok zordu. Buna da bakmadılar. Yalnız istedikleri ilk sömestr derslerinden 3.5 averajın üstünde almamdı. Ben 4 dersten 3 A ve 1 B aldım. (Birinci sebeb bu derslerin 3'ünü İTÜ Elektronik ve Haberleşme bölümünün son sınıfında görmüştüm. Üniversite anarşi olaylarından dolayı 1 sene kapalı kalıp ve yarım yamalak okuduğumuz halde. Hiç zorluk çekmedim bu notları alırken ). İTÜ'den 3 sınıf arkadaşımla master programına başladık. İkimiz burs aldı. 3. kişi istemedi. Bölüm başkanı zaten İTÜ'den çok parlak öğrenci geliyor dedi ve ikimizi de birinci sömestr sonunda TA yaptı ve labaratuar derslerine girdik (Elektronik labs). MSc. 36 kredi ile tez almadan yapılıyordu, ben 3 sömestr'de 12 dersle Power Electronics konusunda master yapıp Doktora sınavına girip doktoraya başladım ve RA oldum. RA maaşımı dışında ek labaratuar derslerine girip labaratuar parası aldım. Yaz okulunda da Labaratuar verdim ve daha sonra çevredeki diğer üniversitelerde ders verdim (programlama, labaratuar, hatta normal undergraduate ders). 2.5 senede doktoramı aldım. Ben sizin gibi üniversiteyi saklamayacağım. Okulum eski Brooklyn Polytech (sonra New York Polytechnic University oldu) şimdi ise NYU'nun Tandon School of Engineering adını aldı. 45 yıldır Amerikadayım. Konum ise Telecommunications. Söyledikleriniz doğru şeyler. Amerikada bir sürü üniversitede her konuda Türk professörler var. Kendi okullarında bu hocaların sınıf arkadaşları olanlarda çok.. Birde iyi üniversiteden burs alarak gidenleri de bilirler.. Referans vermişlerdir çünkü.. Bunlara ciddi mektup yazılarak bu okullardan burs alınabilir. Hepimiz bu yollardan geçtik. Ama bunlar o mektupları okuduklarında kimin ciddi ve yüzlerini kara çıkarmayacaklarını bilirler. Burada bunu okuyup hadi bir mektup yazayım da Amerikaya bir kapağı atayım diyecek şoparlara tavsiyem hiç bu insanların vakitlerini almaya kalkmamaları. Baştaki ilk paragrafta foyanız ortaya çıkar. Bu arada size de tavsiyem Selen hanım. Amerika 45 sene öncesinin Amerikası değil. Vatandaş filan olduktan sonra Türkiyede iyi bir Kimya firmasına girin ve ülkenize dönün. Sonra vakit geç oluyor. Galiba MBA filan da alıyor muşsunuz. Amerikada her 10 muhendisten (middle menajerlik dahil) 40 yaşının üstündeki en az 7'sinin en az bir kere işini kaybetme durumu var. Firmanın küçüklüğü büyüklüğü önemli değil. Çinle ve Hindistanla üretim maliyeti konusunda başetmeleri hiç kolay değil.
Merhabalar, Istanbul Teknik Universitesi Elektronik ve Haberlesme muhendisligi 3. sinif ogrencisiyim seneye haziranda mezun oluyorum. Ortalamami 3 un uzerinde tutmaya calisiyorum ama 3.5 altinda olanlar icin Amerika da Master yapamaz diye bir algi var. Bunun dogru olup olmadigini seneye basvuru yaptiktan sonra anlayacagim. Daha once Amerika da 2 kez bulundum ve orada master yapip mutlu olcagimdan emin gibiyim.Ben ve sira arkadasim Amerika da master yapmayi ; sizin yillar once yurudugunuz yoldan yurumeyi istiyoruz. Sizinle tanismak, tecrubelerinizden yararlanmak bize bu yolda fener olacaktir. Bizimle irtibata gecerseniz cok mutlu oluruz. erkek17@itu.edu.tr -halay18@itu.edu.tr (www.linkedin.com/in/ka%C4%9Fan-erkek-812823155/)-(www.linkedin.com/in/berkinhalay/).
Saygilarimizla , Iyi Gunler.
@@kaganerkek9619 Bölümünüzdeki Prof. Ertuğrul Çelebi arkadaşım olur. O da benden birkaç sene sonra gelip benim ile aynı yerde doktoraya başlamıştı. Onunla da konuşun. Teknik üniversitede 3.5 GPA tutturmak zordur. Ne benim ne de onun böyle bir ortalaması vardı. GRE testi alın ve TOEFL isteyebilirler. İngilizce bilmeyene ve bildiğini ispat edemeyen Amerikan üniversiteleri burs vermez. Türkiyede Koç vakfı gibi yurt dışı için karşılıksız burs veren olabilir.
Bakldan Selen xanlma cooooxlu salamlar alah iwinizi avand etsin👍😆
Guzel video olmus ablacim . Azerbaycandan selamlar . Bir sorum var abla şöyle ki abla ön lisans diplomalari amerikada geçerlimi?
abla biraz tuhaf birisin ama güzel bilgiler veriyorsun teşekkürler
Kolun yorulmadı mı yahu? Çekerken kendine eziyet etme🤗
Kamera çok hafif ve küçük olduğu için yorulmadı. Dışarıda çekim yaparken tripod yanımda değilse mecburen elimde tutuyorum 😊
Mezun olduğumuz okul çok önemli oluyor mu başvurularda ?
Yararlı ve çok tatlı bir vido olmuş,teşekkürleer...yalnız izlerken sadece kolunuzun çok ağrımış olduğunu düşündüm😅
harika bir insansın enerjine bayıldım :)
Çok teşekkür ederim. Umarım yeni videolarımı da severek izlersiniz 😊
Bir ara da vergiler ile ilgili detaylı bir video çeker misiniz? Gelir vergisi buradaki net/bürüt hesaplaması gibi mi?
Bu video beni umutsuzluğa sürükledi orta üstü ingilizcem var ama sınava ve okula gitmek istemiyorum daha 2. sınıf kimya mühendisliğindeyim ama 7 yaşından beri sınavlara çalışmak çok yordu beni artık
Niye umutsuzluğa kapıldın
Güzel bilgiler için teşekkürler, üniversiteye yeni başlayanlar için bazı kavramların anlamlarını açıklasanız daha olur ✅
Merhaba, teşekkür ederim. Mesela ne gibi kavramlar?
@ mesela kağıt çıkarmak
Makale yazmak kavram olarak nasıl açıklanır bilmiyorum ama o şekilde detaylı videoların izleneceğini pek açıkçası düşünmüyorum 😊
Merhaaba öncelikle videolarınız çok bilgilendirici ben size şöyle bi soru sormak istiyorumbölüm seçme konusunda istediğiniz bölümü seçin demişsiniz amerikada yüksek lisans yapmak için lisansta örneğin farklı bi bölüm okuyup yüksek lisansta bölümümüzden bambaşka bi bölümde yl yapabiliyor muyuz yök denkliği gibi bir şey isteniyor mu? Yoksa istediğimiz alana başvuru yapabiliyor muyuz?
Selen merhaba, her zamanki gibi çok güzel ve bilgilendirici bir videoydu 💜 Amerika'da çok fazla üniversite var, biliyorsun. Hangi üniversiteden mezun olduğumuz çok önemli mi yoksa kurumsal şirketler işe alırken kendini geliştirmiş olmana mı odaklanıyorlar? Videoların çok motive edici, teşekürler bu güzel bilgiler için!
Çok teşekkürler Sinem. Bence hangi okuldan mezun olduğunun veya Amerika’nın en iyi okullarından mezun olup olmadığının çok önemi yok. Gerçekten herkes bir şekilde iş buluyor. En azından benim gözlemim bu şekilde. Kurumsal firmalar da iş alımı yaparken farklı eyaletlerden farklı üniversitelerden alım yapıyorlar. Okullarda kariyer günleri oluyor ve firmalar kariyer günlerine geliyor. Okul seçerken kendi çalışanlarının mezun oldukları okullara da gitmeyi tercih edebiliyorlar.
@ çok teşekkür ederim 💜
Abla yazılım mühendisliği okuyorum bu ve benzeri mesela bilgisayar mühendisinide kapsayan bir video hazırlayabilirsen süper olur
Hukuk fakültesi mezunuyum ancak hukuk dışında bir alanda e-ticaret, digital marketing gibi bir alanda yüksek lisans yapmayı ve bu alanda kendime iş kurmak istiyorum. Okullar böylesi taleplere karşı nasıl bir değerlendirme yapıyorlar acaba?
Merhaba, hocalara attığın mailin içeriğinde biraz daha bahsedebilir misin?
Bir de burs olayını tam anlayamadım. Burslu programa mı başvuruyoruz yoksa kazandıktan sonra mı burs talep ediyoruz ?
Merhaba ben ingiliz dili ve edebiyatı okumaktayım. Business masterı yapmak istiyorum sizce funding bulma konusunda çok zorlamır mıyım? Teşekkürler
Ben 13 yaşındayım Amerika'ya uzay mühendisliği okuyup gelmek istiyorum umarım gelebilirim...
Selam, cevaplarsanız sevinirim,
Eğer bir kişide lisans ve yukseklisans derecesi varsa onlar icin doktora başvurusunda degerlendiriler GPA hangisi olacak yuksek lisansmi yoksa lisansmi?
Merhaba, yüksek lisans ortalamasına bakarlar diye düşünüyorum. Ama lisans ortalamasına da bakarlar. Sadece Master ortalaması ve Master sırasında yaptıklarınız + başarılarınız çok daha önemli olacaktır.
@ Cevaplandırdığınız için teşekkür ederim, lisans ortalaması 89/100 ve yüksek lisans 94/100 sizce şansım yüksek gözüküyomu ilaveten master dönemine ait 2 tane sertifikalı (yerel dergide) 3 tane sertifikasız makalem bulunmakta, bundan başka coursera, harwardx ve edx gibi platformalardan bitiridiğim kurs sertifikaları ve bunlarının yanında bir kaç gönüllü çalışmış olduğum devlet idarelerinden(Merkezi Banka gibi) sertifikalar mevcut sizce şansımı artırmı ve ya başka ne önerirsiniz? (GRE, IELTS yüksek puan dışında)
Daha detayli bilgi verebilir misiniz? Alanim Türk Dili ve Edebiyatı ancak universite sayfalarinda gerekli bilgiye ulasamiyorum. Doktora yapmayi planliyorum. Gre'ye girdigimde mat. hic çözmeden kabul ederler mi?
Amerika da burslu lisans nasıl yapılır hakkında video çeker misin?
Amerika’da eğitim ve kariyer videolarımın devamı 2021’de gelecek. Burslu lisans videosu da çekerim tabiki 😊
Yararlı bir video teşekkür ederim ama siz kimya biyoloji gibi laboratuvar alanınız var ama ben beden eğitim mezunuyum bu tür araştırmayı projeleri bulmam imkansız gibi çünkü bir spor takımı ele almam lazım bu takım antrenmanlarından ödün verip benim testlerime bakmalı bu açıdanda bilginiz var mı ?
Mesela diğer bölümler içinde şu şekilde ücretsiz master yaparsınız. laboratuvarsız bölümler için diyorum araştırma sahası farklı olan bölümler için şimdiden teşekkürler.
Merhaba, bu gibi konuları Google üzerinden İngilizce araştırmanızı tavsiye ederim. Spor okullarına bakabilirsiniz. Eminim onların da çalışan asistanları vardır ama dediğiniz gibi daha farklıdır.
Hocam değerli bilgileriniz için teşekkürle öncelikle. Blog linki açılmıyor nasıl açabilirim?
Detaylı bilgi için teşekkür ederim, hangi üniversitede YL yapmıştınız acaba?
Montana state university - MS in ChemE 😊
selen selam, bilgiler için teşekkürler. şeyi soracağım, hocalar referans mektubunu okulun sitesine yüklüyorlar ya; 5 okula başvurursak 5 kere bu işi mi yapmak zorunda kalacaklar?
Evet her okul için başvuru sisteminde referans olacak kişilerin bilgisini giriyorsun. O yüzden hocaların ile önceden konuşup onlardan okay almak bence önemli. Okullar onlara ulaştığı zaman hem şaşırmazlar hem de vakit ayırıp referans mektuplarını yazarlar.
CRE sinavi, bizim ALES sinavi gibi bolume gore; sozel, esit agirlik, sayisal diye ayriliyor my?
Tesekkurler :)
Gre ve gmat’e girmek için toelfa girmek şart mı yoksa lisans mezunu olup girebilir miyiz ?
Merhabalar videonuz çok açıklayıcı olmuş teşekkürler. Ben 20 yasindayim 18 mart universitesi kamu yönetimi bölümünde okuyorum. Amerikaya gercekten gitmek istiyorum bunun icin greencard'a basvurdum ama bu sizin gittiğiniz yöntem ile her bölüm öğrencisi gidebilirmi yoksa sadece mühendislik gibi bölümler mi alınmakta? Ve de suanda orada araba satin alabiliyormusunuz yoksa onun için vatandaş olmak mı gerekiyor? 🙏❤️
Merhaba, yüksek lisans için çok fazla bölüm ve burs olanakları var. Aynı şekilde asistanlık olanakları da her bölümden bölüme değişiyor. Size tavsiyem Google’dan okul araştırması yapın. Burada yaşadığınız sürece araba alabilirsiniz. Vatandaş olmanıza gerek yok 😊
@ Kralsın varya kral ❤️❤️ içimde bi umut yeşerdi teşekkürlerrrr ❤️❤️🙏
hocam odtüde 3.5 gpa hayalden de öte bir şey gelin bi de bize sorun
Deprem nedeniyle ortalamamı yükseltme fırsatı bulamadım bu bahsettiğiniz sınavlardan yüksek bir derece yapsam seçilme şansım var mı ortalamam düşük çünkü
Lisans yada lisans tamamlama amerikada nasıl olur diye bi video yayınlarsan sevinirim. Ben araştırmalarım sonucu hiç bisey bulanamıyorum pek hiç içerik de yok bu konuyla ilgili bilgilendirme de yapar mısınız?
Tamamdır bu konuyu da konuşuruz tabiki. En çok Amerika’da lisans hakkında neyi merak ediyorsun? Başvurular ve okul bulma süreci mi? Bu arada bu yazımı okumanı tavsiye ederim: selenozcan.com/amerikada-universite-okumak/
@ evet okul bulmak, okul denkliğini nasıl öğrenebilirim , dgs ile yurtdışında bir üniversiteye girebilirmiyim? Ya da hangi bölümlere lisans tamamlama var bunların hiçbirini bulamadım malesef ben anestezi teknikerliği okuyorum ve sanirim amerikada anestezi 4 yıllık varmış. Fakat bununla ilgili hiç bir bilgi yok . Bana en azından bir üniversiteye nasıl girebileceğini denkliklerini nerden öğrenebileceğimle ilgili bildiğin kadarıyla bilgi verirsen sevinirim . Teşekkürler
İnternet sitemdeki yazıları okudunuz mu? Eğitim bölümüne bir bakın derim. Link: www.selenozcan.com // üniversite başvuruları hakkında da bilgi var.
Arkadaşlar türkiyede bir devlet üniversitesinde fizik okuyorum MSc için amerikayı çok istiyorum gpa'mi yüksek tutmamda, gre ve ielts'i almakta bir sıkıntım yok bunun dışında burs alabilmek için ciddi gereklilikler var mı? 2. sınıfım şu noktada yapabileceklerim nedir mesela?
Abla İstanbul da Boğaziçi üniversitesi okuyup orada elektronik mühendisi olarak işimi çalışabilir miyim yani mühendislik kariyerim orada yapabilir miyim?
İngilizcen ne seviye? Açık pozisyonlara bakıp başvuru yapmayı denedin mi? Denemediysen başvuru yapıp şansını dene derim. Bu sorunun cevabını anlamak için şirketleri bulup iş başvurusu yapman lazım bence. Şuan salgın olduğu için yurtdışından birini getirme konusuna ne kadar sıcak bakarlar bilmiyorum. Salgın bu durumu etkilemiş olabilir haberin olsun
@ abla bu benim hayalim. Ve benim hayalim yurtdışında mühendislik kariyerim olsun istiyorum. ABD de yaşamak ve hayatımı orda geçirmek istiyorum. Ama ben Stanford üniversitesi okuyup orada elektronik mühendisi olarak kariyerim olsun istiyorum. Ama eğer ki İstanbul da Boğaziçi üniversitesi tuturursam orada elektronik mühendisi olabilir miyim ileride görüşleriniz nelerdir? Yani kolaya ABD mi üniversitesi yi okumam lazım.
@ ama hayalim Stanford üniversitesi yada herhangi bir ABD de üniversitede okumak ve kendimi geliştirmek istiyorum.
@@hiziralicol6820 kardeşim
Ben boğaziçinde asistanlık yapmış mezunuyum
En salak elektrik mezunu bile basit bi iş bulur merak etme
Durmadan metallica dinle California aksanı ile konuş ve çok uyumlu bi insan ol.Boun elektriği 4 yılda bitirirsen sonra Abd de bir phd programına girersin.olmadı canada olmadı new zealand.3k usd garanti. İngilizcen mükemmel olmak zorunda yoksa hispanic muamelesi görürsün
@@mehmetaliislamturk254 teşekkürler
kamera çok fazla sallanıyor buna dikkat edersen daha iyi olur. Bu tarz videolarda kamerayı sabitlemelisin :)
Tripod yanımda değildi. Bir dahaki sefere sabitlicem 😊
Selencim seni cok seviyor begenerek izliyorum size bir sorum olacak benim torunum Akdeniz unuversitesi 4. Sinif yazilim okuyor Amerikaya yuksek lisans yapmak icin nasil gelebilir ve bu bolum mezunlari Amerikada gecerlimi cevap verirseniz cok sevinirim seni torunum kadar cok seviyorum guzel basarilarinin devamini diliyorum
sosyal bilimlerden mezun olan birisi sayisal bir alanda yuksek lisans yapabilir mi? Amerikanin belirledigi bazi alanlarda 3 yil opt (calisma izni) veriliyor. Bu alanlardan birinde yapmak mumkun mu?
3 yıl OPT için STEM alanında olmanız gerekiyor
Bende Kimya mühendisi mezunuyum. Amerikaya dil eğitimi için geldim sıradaki hedefim bahsettiğiniz şeyler fakat izlerken hayallerimin dahada zor olacağını farkettim. Her yerde genondan bahsetmişsiniz. Benim çok düşük 2.5larda. Elbette vazgeçmeyeceğim fakat bir yorumun varsa paylaşmanı isterim. Teşekkürler.
Hangi firma ile geldin
GRE yada GMAT sınavları her bölüm için girmesi zorunlu mudur yoksa mühendislik bölümü yada işte MBA programında okuyacak olanlar için mi zorunlu acaba? Kendi bolumumle alakalı okullara ve okula girme kriterlerine bakıyorum hiç GRE yada GMAT puanıyla ilgili bir şey yazmıyor.
Selen merhaba ben şuan Türkiye de yaşıyorum ama Amerika da yaşamayı da çok istiyorum neyse yüksek lisans yapmam gerektiğini biliyorum ama yüksek lisans yapmadan önce gittiğim üniversite çok mu önemli yani illa bir odtü lü mü olmam lazım yoksa bir bilgi üniversitesi mezunu olup ders notlarımın yüksek olması yeterli mi ? Cevap verirsen çok memnun olurum 😊
Mrb Selen hanım 10 yıldır lisans mezunu hemsireyim ve bu sene diyetisyen kim bölümünü de bitirdim.bu iki bölümden herhangi birinden yüksek lisans nsl gelebilirim.tsklr
Kamerayı elinde tutarken yorulmadin mi abla:)
Tripod var da yanımda taşımaya üşeniyorum. Kamera çok küçük ve hafif olduğu için yormadı ama gelecek çekimleri sabitleyip yapıcam 😊
İngiliz dili ve edebiyatı okudum bununla ilgili bir bölüm kazanma şansım olabilir mi acaba? mühendislik okusaydım keşke :/
İnşaat mühendisliği bitirip galiba computer engineering de master yapabiliyoruz requirements ler sağlandıktan sonra peki bu durum burs başvurularında 1 adım geriye atar mı o kişiyi farklı bölümden mezun olduğu için
Abla merhaba mesela TA olduk.
Ders anlatmak zor mu ? Anlatmasak nolur ? Sınıflar kalabalık oluyo mu ? :D
Anlatmasak diye bir şey yok. Yeri geldiği zaman anlatmak zorundasın. Hazırlık yapıyorsun sonra da dersi anlatıyorsun. Dersin konusu zaten önceden belli oluyor.
@ teşekkür ederim sınıflar kaç kişi genelde ?
@@adembakacak değişkendir okuldan okula :)
@@hasanyya5102 tşk
Sen meleksin
Merhaba, not ortalaması derken Turkiye de okuduğum lisans mezuniyet ortalamamızdan mı bahsedıyorsunuz. Eğer öyle ise ben maalesef 3.5 lardan 2.69 a düşürerek mezun oldum kabul alabilir miyim yani bir girişimde bulunmaya değer mi?
bunun cevabini kimse bilemez..sansinizi denemelisiniz. Ben lisans 2.8 GPA+master ile doktoraya kabul aldim, ama bunun icin epey şartları zorladım. Alaninizda bu konuda deneyimli ve size yardimci olabilecek birilerini (birden fazla kisi olmali) bulup sormalisiniz. -Basvuru sureci epey emek isteyen bi surec..bi deneyim olursa olur degil de olana kadar zorlucam bakisi daha iyi olacaktır
canım zaten yüksek lisans için zaten okuduğumuz bölümle alakası olması gerekmiyor mu? ben kimya bölümü öğrencisiyim kendi bölümümle alakalı bulmak zorunda değil miyim?
Selen abla selamlar. Kimya mühendisi radyokimya alanında master yapabilir mi? İleride radyokimya alanında radyonüklidler ve izotoplar hakkında çalışmak hayalim...Cevaplarsan çok sevinirim ❤
Ben muzisyenim amerikada master yapmak istiyorum sanatla ilgili her hangi bir dal olsun yine de gmat gre gerekli mi?? Lutfen cevaplarmısınız?
LÜTFEN AYDINATIN GPA TÜRKİYEDE Bİ ÜNİVERSTEDEKİ NOT ORTALAMASI ANLAMINA MI GELİYOR. EĞER BÖYLEYLE MESELA ZOR BÖLÜMLERİN YANİ TIP GİBİ DAHA KOLAY BÖLÜMLERE NAZARAN DEZAVANTAJLI OLDUGU SÖYLENEBİLİR Mİ ?
Bahsettiğiniz tezli asistanlık hukuk bölümü için de geçerli mi?
Ben tesettürlüyüm. Amerika'da lisans yaparken ırkçılığa uğramaktan korkuyorum, ve ayrıca tesettürüm iş bulmama sıkıntı yaratır mı?
Benim merak ettiğim orta düzeyde bi üniversiteden Makina Mühendisliği mezunu olup (müdek,adek yok)2.3 gpa ile başvuru yapabilirmiyiz biliyorum zor ama kabul alabileceğim üniversite varmı ?
bunun cevabini kimse bilemez..sansinizi denemelisiniz. Ben 2.8 GPA ile kabul aldim, ama bunun icin epey şartları zorladım. Alaninizda bu konuda deneyimli ve size yardimci olabilecek birilerini (birden fazla kisi olmali) bulup sormalisiniz. -Basvuru sureci epey emek isteyen bi surec..bi deneyim olursa olur degil de olana kadar zorlucam bakisi daha iyi olacaktır
merhaba mersinden ben samet bende kimya bolumu son ınıf ögrencisiyim inşallah bende oralaragelebilirim
Ya hep siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler istemiştim. Kendimi bildim bileli hayalim Amerika`ya gitmek. Ama aile baskısı, yok efendim boşver öğretmen ol 3 ay tatili var yok devlete sırtını daya diye diye Çocuk gelişimi yazdım. Kendi tercih listem üzerinde söz hakkım yoktu. Maalesef bölümümün uluslararası alanda pek yeri yok gibi. Yüksek lisans olarak da çok araştırma yapıyorum ama bölümüm "Child developemant" mı yoksa "Child health" mi anlam veremiyorum. Ne yapmalıyım? Bazen düşünüyorum Aceba aynı anda açıktan uluslararası ilişkiler mi okusam diye. Tıkanmış ve tğkenmiş durumdayım gerçekten çok üzgünüm :( Aklımda çok şey var ve kiminle konuşmalıyım, kime ne nlatmalıyım bilmiyorum. Çok yalnız hissediyorum
Merhabalar H2B vizesi hakkında bilginiz var mı varsa bunun hakkında video çekip yardımcı olabilir misiniz
Merhaba GRE sınavı zorunlu mu ? Çünkü ilk defa sizden duyuyorum.
Evet yüksek lisans için GRE veya GMAT gerekiyor. Okulların sitelerinde de bu gerekli sınavlar ve kaç puan istedikleri yazar 😊
@ şuan çorba oldu kafam. Bir yandan dil çalışıyorum 2.sınıfım bir yandan yurt dışı için bırakıyorum yazında alese başlayacağım. Umarım hallolur
@@burcunazkocak3618 ldkfslkdl hangi bölüm
merhaba selen abla! master yapmadan önce türkiyeʼde okuduğumuz üniversitenin bir önemi var mı? örnek veriyorum odtüʼde okuyan biri prestiji o kadar yüksek olmayan bir üniversitede okuyana göre daha avantajlı konumda mı olur, yoksa olay sadece gpa, toefl ve greʼye mi bağlı? teşekkür ederim şimdiden 💗
Kaliteli bir üniversiteden bir diplomaya sahip olmak cok avantajli tabii ancak tek basina bir etkisi olmuyor. Ornegin en basta "personal statement" inizi cok oznel olacak bir sekilde yazmaniz lazim. voluntering , is hayatiniz, stajlar, refereanslar kanitlamaniz lazim. GRE TOEFL gibi alaniniza uygun sinavlardan gecmeniz gerekiyor.ek destekleyici koşulları da kanitladiktan sonra başvurunuzu yapin. Bunlardan daha ötesi kredi başı 1500$ olan bir dersin ödemesini yapabileceğiniz bir sponsor ya da burs bulmaniz lazim..
bu sorunun cevabını buldunuz mu acaba? benim için çünkü çok önemli bir soru bu açıkçası
Amerika'da doktora yapan biri olarak cevaplıyorum: okuduğunuz universitenin prestiji onemli soyle ki mesela ODTU'deki hocaların yurt disi ile baglantilari oluyor ve sizin iyi oldugunuzu düşünüyor ve siz de master /doktora icin gitmek istediğinizi belirttiyseniz o hoca baglantilariyla iletişime geçip sizin kabul almanızı epey kolaylasabiliyor. Ama surec hep boyle olmuyor tabii..hic bağlantı yokken de okul sunu diyebiliyor "aa bu A üniversitesinden daha once öğrenci geldi basarili is cikardilar o zaman bu okuldan öğrencilere açık olalım " da diyebiliyorlar. Diger yandan prestiji dusuk bi uni.den mezunsanız bile sansiniz olabilir ama daha dusuk bi sans.
God bless you blue-eyed angel 🤗🤗🤗
selen bir sorum daha olacak. Ben Ege üniversitesinde 3. sınıf kimya öğrencisiyim. 2. sınıftan beri okulum online şekilde devam ediyor . Hocaların tam bizi tanımaya başladığı evrede okuldan koptuk ve bu süreç daha da böyle devam eder gibi ama yüksek lisans içinde referans mektubuna ihtiyacım var bu konuda bana ne önerirsin sence hocalara tek tek mail mi atsam projelerine dahil olmak için.
Tabiki email atmalısın bence de. Online çalışıyor olmak demek hocalara ulaşamayacaksın anlamına gelmez ki. Ofis saatleri varsa randevu al ve online şekilde konuş derim. Öyle bir imkan öğrencilere sunuyorlardır diye düşünüyorum
Amerika'da tezli bir master programına kabul alırsak eğitim ücreti ödemiyoruz yani doğru mu anladım?
Doğrudur. Tezli programa kabul edilmek yetmiyor ama. Tez projesi bulmak, çalışacak lab bulmak size kalıyor. Bu yüzden hocalara email atmak videoda bahsettiğim gibi çok önemli.