Tübitak 1002-A projelerinde Veri Yönetim Planı

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 27 дек 2024

Комментарии •

  • @begumnarli
    @begumnarli Месяц назад

    Hocam merhaba, 1002-A ve 1002-B projelerinin farkları, kabul/red oranları vb. konularda tavsiyelerinizi rica edebilir miyim?

  • @aysegulyucel3647
    @aysegulyucel3647 10 месяцев назад +2

    Hocam merhaba. Bu guzel video icin tesekkur ederim. Hocam verilerin saklanma suresi ne kadar olmalidir? Projeden elde edilen veriler ile yayin cikarildiysa verileri saklamaya gerek var midir? Hangi kosullarda TUBITAK bizden bu verileri isteyebilir? Calisma alanimiz maden, cevre ve muhendislik bilimleri. Hasta ya da ilac salinimi calisilsa mutlaka uzun saklanabilir ama bizim alanimizda yayin ciktigi zaman saklamaya gerek var midir?

    • @metinaytekin
      @metinaytekin  10 месяцев назад +4

      Ayşe gül selam Haklısın fakat makalenin çıkması demek verilerin saklanmaya ihtiyacı yok anlamına gelmez çünkü elindeki veriler HAM verilerdir, makaledeki veriler ise işlenmiş yani istatsitik gibi bir çalışma yapılarak şekil ve tablolara çevrilmiş verilerdir. Siz makale yayınladıktan sonra bir araştırmacı bu makaledeki verilerin YANLIŞ İSTATİSTİK YAPILDIĞINI iddia eden bir editöre mektup yazsa ve adam haklı olsa. Siz bu adamın bahsettiği doğru istatsitik ile tekrar yapıp editöre mektup şeklinde yeni bulguları yayınlayabilirisniz. Ama verileri saklamadıysanız o zaman sıkıntı olur. Yayınlanması kesinlikle milad değildir. Bana göre 10 yıl saklamak lazım fakat net rakamı en azından Türkiyedeki kurallar için ne olduğuna bakıp sana döneceğim ki aklımda kalan bilgi yanlış ise seni yanıltmayım.👍

  • @onur2960
    @onur2960 10 месяцев назад +2

    Hocam merhaba, video için teşekkür ederim, ağzınıza sağlık. Hocam 1002-A projeleri sonuçlanma süresi ne kadardır? Kaç gün ya da ay beklemek gerekir? TÜBİTAK'ın başvurusu tamamlanmış projeler için bir takip sistemi var mıdır?

    • @metinaytekin
      @metinaytekin  10 месяцев назад +3

      3 ay içinde genelde sonuçlanır. Size email gelir veya projeyi yüklediğiniz sistemden de görebilirsiniz 👍

    • @metinaytekin
      @metinaytekin  10 месяцев назад +3

      Onur selam, Bu konuyu TÜBİTAK ile de görüştüm. İstersen bir video yapayım arşivde kalsın. 👍👍👍

    • @onur2960
      @onur2960 10 месяцев назад +2

      Çok teşekkür ederim hocam ilginiz için, çok aydınlatıcı olur emeklerinize sağlık @@metinaytekin

    • @onur2960
      @onur2960 9 месяцев назад +1

      Hocam tekrar merhaba, öncelikle sizinle bir haberi paylaşmak istedim. Projemin kabul aldığını ögrendim, sizin kanalınızdan da bu süreçte çok faydalandığım için size teşekkür etmek istedim. 😊 Hocam bir sorum da var, proje önerimiz kabul olduktan sonra halihazırda sunmuş olduğumuz iş planı ve bütçe planında değişiklikler yapabiliyor muyuz acaba?

    • @metinaytekin
      @metinaytekin  9 месяцев назад +2

      @@onur2960 Harika bir haber Onur çok sevindim 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 izninle paylaşayım bu güzel haberi başkalarına da ilham olsun. Proje kabul olduktan sonra değişiklik yapmanı tavsiye etmem, onun için göndermeden önce iyi plan yapın derim hep ama küçük değişiklikler ise yapabilir bunu raporda sebebiyle açıklayabilirsin ama büyük değişiklikler ise Tübitak a dilekçe yazman da gerekebilir. Duruma göre sen karar verirsin

  • @okankamis
    @okankamis 7 месяцев назад +1

    Hocam merhabalar, TUBITAK tarafından ''Panelist/Gözlemci Panelist'' daveti alan araştırmacılar için tavsiyeleriniz nedir? Nelere dikkat edilmesi gerekir?

    • @metinaytekin
      @metinaytekin  7 месяцев назад +1

      Okan Selam bu konuyla ilgili video yapmıştım ona baktın mı?

    • @okankamis
      @okankamis 7 месяцев назад

      @@metinaytekin Teşekkür ediyorum hocam inceliyorum.

  • @Raven_SydSYD
    @Raven_SydSYD 10 месяцев назад +1

    Sayın Aytekin Öğretmenim,
    Umarım sağlığınız ve moraliniz iyidir . Azerbaycan Tıp Üniversitesi’nde Halk Sağlığı Lisansı dördüncü sınıf öğrencisiyim ve halk sağlığı veya ilgili bir konu hakkında bir kitap yazmaya büyük ilgim var. Bu alanda uzman olduğunuz için bu konudaki rehberliğinizi ve tavsiyelerinizi çok takdir ediyorum. Size sormak istediğim bazı sorularım var: Öğrenci olarak halk sağlığı konusunda kitap yazma hakkım var mı? Göz önünde bulundurmam gereken herhangi bir etik veya yasal sorun var mı? Halk sağlığı üzerine bir kitap için ne tür bir tema veya tür uygundur? Bir el kitabı mı, ders kitabı mı, örnek olay incelemesi mi yoksa başka bir şey mi olmalı? Ayrıca benim için sahip olabileceğiniz ek ipuçlarını veya önerilerinizi de memnuniyetle karşılarım. Zaman ayırdığınız ve ilginiz için teşekkür ederiz.
    Sincerely, Samir Yusifov

    • @metinaytekin
      @metinaytekin  10 месяцев назад +1

      Tabiiki yazabilirsin fakat diğer yazdığın konular tamamiyle senin bilgi birikiminle alakalı. Senin neyi ne kadar bildiğini bilmediğimden kendin karar vermen gerekli. Bu kitap yazma konusunda istersen eğitim alabilirsin. www.makaletercume.com sitesinde hocalardan eğitim alırsan yararlı olabilir. 👍👍👍