Murat hocam kolay gelsin bilgiler için teşekkürler güzel video olmuş, Türkiye bu meslek grubunda atomu parçaladığını sanan bir çok kişi var sır dediklerini şeyleri RUclips girip çok rahat öğrenebiliyorsun oda olmadı deneme yanılma yaparsın sanki devlet sırrı. Bu işlere ilk başladığımda bir arkadaşa sormuştum nasıl yaptın diye (el yapımı grubundan değil) Adam mesajıma karşılık bile vermedi 3 yıl sonra aynı kişi kendi yaptığı sahtelerine epoksi atmamı istedi 😃😃 Cevap hazırdı : sadece kendi işimi yapıyorum Bide “Türkiye için bu bilgi Çok erken” ona çok güldüm valla 😂😂😂😂
Çok tşk ederim.valla hiç sorma yemin ediyorum Türkiye için bu bilgi çok erken yazısı gözümden hiç gitmiyor.cildirtiyorlar adamı.senide severek takip ediyorum.
Güzel uğraş değerli bilgiler. Kurşunu eritme aşamasında Murat'ın bahsettiği sarı tortu aslında kurşunun cürufudur. Kurşunu içindeki tüm cüruf ortaya çıkıp yani yüzeye çıkına kadar eritin, ısıtın. O yüzeyde toplanan cürufu bir aparat, kaşık kullanarak temizlemeniz dökümünüzde pürüzsüz ve saf kurşundan bir materyal elde etmenizi sağlar. Döküm yapacağınız kalıp mutlaka önceden ısıtılmış ve döküm esnasında da sıcaklığını koruyor olmalı.
Murat bey merhaba.Bu verdiğiniz bilgiler amatör hobidaşlarımız için altın değerinde bence.Yüreğinize sağlık.Anlatımınız süper.Herkes rahatça anlayabilecektir.Keşke daha önceden size denk gelseydim RUclips da 100 e yakın jig dökümü yaptım.Daha dökümlerim hologram transferlerim süper olurdu.Neyse geçte olsa tanıdım sizi yine şanslıyım.Bundan sonra jig yaparsam taktik sizden artık.Sanırım süper olurlar.Allah’a emanet olun güzel insan.
10:15 Murat Zımpara işlemini bitirdikten sonra bir avuç içi taşlama motoru veya yüksek devirli matkapla polisaj işlemi de uygulayabiirsin. Daha pürüzsüz ve parlak bir yüzey oluşur. Hatta en ince zımpara işleminden sonra jüt iplerinden daha basit olsun diye keten çuval parçasıyla ayakkabı boyacılarının parlatma kadifesi uyguladığı şekilde o keten çuval parçasıyla bir son işlem daha yapabilirsin. Sonra istersen gerek görürsen polisaj yaparsın. Güzel işler yapıyorsun. Tebrik ederim. Ha birde *zamak döküm* var. O daha da mukavemetli. Ama bir o kadarda zahmetlidir. Olta kurşunu satan yerlerde denk gelirsin. Zamak ağırlık diye sorarsan olan gösterir zaten. Hacmi büyük ağırlığı kurşundan hafiftir. Kolay gelsin. Takipteyim.
@muratdogan_kendinyap asıl ben teşekkür ederim. Bu bilgileri uğraşını bizlerle paylaştığın için. Ve ayrıca kimi bilgi ve tecrübe sahibi kişilerin de yorumlar kısmında katkı vermelerine fırsat oluyor. Sana bir önerim de folyo kaplama konusunda olur. Bilmiyorum belki senin videolarına belki birbaşkasının videosuna yazdım. Sıcak baskı yaldız folyosu var. Matbaacılıkta, baskı işi yapanlar kullanır. Isı ile transfer olur. Ama yapışkan yüzeye de transfer edebilirsin. Onu da araştırırsan faydalı olur. Basitçe şöyle anlatayım matbaalarda kullanılan klişe bantı var. İnternete "klişe bantı" diye aratırsan bulursun. Jigi onunla kapayıp o folya ile düzgün bir şekilde halogramı Jige transfer edebilirsin. Sonuçta boyama süsleme işlemlerinden sonra boyayı korumak için epoksi kaplama yapacağın için çokta etkilenmez diye düşünüyorum. Yada Jige ilk kat epoksi uyguladığında kuruma tam gerçekleşmeden yapışkan haldeyken uygulayabilirsin. Yada ilk kat kuruması gerçekleştikten sonra ısıtılmış kalıp üzerine folyoyu koyarak transferi gerçekleştirebilirsin. Şimdiden başarılar.
Ben de tam daha düşük yüzdede kalay ekleyebilirsiniz diyecektim video sonunda söylemişsiniz zaten, tamamen size hak veriyorum herkes bilgiyi mezara götürüyoru türkiyede ne yazık ki.
Hocam başka videoda bulamadığım detayları siz çok güzel anlatmışaınız ağzınıza sağlık. Lakin bu matbaa kurşununu bulamadım. Link varsa paylaşmanız mümkün mü.
Bilgiler icin cok teşekkür ederim ben 190 gr jig dokmek istiyorum 1mm tel buyuk baliklarda egilme kopma yaparmi bide matbaa kursunu bulamadim n11 ve diger tum alis veris sitelerine baktim hurufat diyede yazdim bulamadim
@@fatihkara290 çok teşekkürler.malesef şuan hurufat kurşunu bulmak zor.onun yerine lehim teli de kullanabilirsiniz.lehim telindede antimon vardır büyük ölçüde.kursunu sertlestirir.190 Gr jig 1.5 mm öneririm. 1mm kırılmaz kopmaz da nolur nolmaz.
Bir de tel kısmına değincek olursak çok yumuşak bir seçim yapmışsınız, yaylık/çelik tel kullanmak çok daha sağlıklı olacaktır 0.7mm. metalavm den çok ucuza temin edebilirsiniz.
Kalıp için 20 Gr bir jig kullanıyorum kalıbı çok temiz çıkarıyorum fakat döktüğümüz jig 30 Gr ma yakın bir ağırlıkta çıkıyor Döktüğümüz kurşunu nasıl hafifletebiliriz
@@ozgurozdilek988 1. Kalıbı elle sikarsan biraz daha orjinale yakın Gr olur 2. Tel üzerine inceden aleminyum folyo 2 3 kat sar ciddi anlamda hafifledigini goruceksin.ama çok sıkıştırma kabaca sar kursunun akisinida kesmesin onu göz kararı bı kaç dokumde anlarsın.
Birde balık görüntüsünde ki jigler için sıcak baskı folyo gibi hazır uretilmiş balık kılıfları var jigin üstüne geçirip sıcak suya sokuyorlar ve malzeme daralip jige yapışıyor yabancı bir videoda seyrettim malzeme nereden temin edilebilir bilmiyorum sadece seyrettigimi anlattım
Abi emeğine sağlık sonunda lokum gibi jig çıktı kalıptan püf nokta havalandırmayı büyük yapmakmış usta birde tel olara 1mm 070mm ve 0.50 mm 60gramdan 10 grama kadar olurmu
@@FEROXFERAxd takildigim yerde sor dostum.millet mezara götürmeyi seviyor bildiğini.bakma sen tşk edenlerde var bu bilgileri nie paylasiyorsun diyenlerde var malesef.
Yazdıklarıma ek olsun. Kalay en bast en ulaşılabilir nerde buluruz diye soran olursa Lehim teli Elektronikçilerde Teneke işi yapan yerlerde bulabilirsiniz.
@@huzur5892 merhabalar.malesef şuan ulaşımı zor stoklarda yok kimsede.onun yerine lehim teli veya kalay uygun bilabilirsen ikiside olur.kalayi %10 oranında lehimi %20 oranında karistirsaniz yeterli olur sertlesmeye
Hocam bilgiler için cok teşekkür ederiz, herseyı baştan sona anlatmıssınız, Normal kursun ve matbaa kursununu nereden temım edebılırım, bir site linki veya iletişim numarası var mı?
Normal kurşun tüm balık bayilerinde ve sitelerde mevcut.balik bayilerinde hurda kursunda satanlar oluyor.kilosu çok daha uyguna gelir.matba kurşunu ise sadece n11 de var.
Slm Murat kardeşim verdiğin değerli bilgiler için teşekkür ederim, bu Matbaa kurşunu 100 gram`a 40 gram dedin`de ben ikilem de kaldım, 100g + 40g yoksa 60g + 40 gram mı?
Emeğine sağlık, çok yararlı bir video. Kalıp çıkarma konusunda çelik macun ile ilgili bir tecrüben oldumu acaba? Silikona göre artıları eksileri nelerdir sence. Bende kendime jig yapmaya başlayacağımda kalıp konusunda arada kaldım. Birde dişçi macunu kullananlar var.
@@kemalkaldrm9778 çok tşk ler.malesef tecrübem olmadı.ama şunu diyebilirim.rtv2 sert kalıp slikonu kullanıyorum ama onunda bokunu çıkardılar fiyatlar çok saçma sapan yerlere gidiyor. Tavsiyem uzunkamis die binkanal var orda alçıdan yapıyor en uygunu zahmetsiz yap geç masrafa felan girmeme değmez. bu işe basladigimda rtv2 120 TL idi şuan uctu. youtube.com/@uzunkamis?si=IjKswrI4HHtQ7sEa
Hocam emeğinize ağzınıza sağlık, çok değerli bilgiler paylaşmışısınız. Benim sormak istediğim bir konu var. Ben de dökmeye başlayacağım hatta kendi tasarımımı yaptım, 3D printerda bastım, silikon kalıbını aldım vs. ama henüz döküm işlemine geçmedim. Mesela 100gr jig dökeceksem en az israf için kaç gram kurşun eritmeliyim?
Bunun bı oranı yok malesef.ben toplu doktugum için azaldıkça 600.700.gr eritip toplu 15 20 adet çıkacak şekilde eritiyorum.o size kalmış ama minimum.300 Gr civarı eritmenizi tavsiye ederim tamamını kullanmazsanız bile.
slm matbalarda bulunmazmı dediğiniz kurşunlar ..anlamadığım konu 30 veya 40 gram kurşun dökeceksek yarıya gramlar olacak değilmi iyi günler işte dediğim ince detay tşk
Matbaa kurşunu mantığı baskıda kullanılan daha sert alaşım kursunlaridir.onlarda sağlam kullandıkları vardır.ama ellerinde atılacak hurda kurşun varsa talep ederseniz daha uyguna verebilirler
Emeğinize sağlık, büyük balıklar rastgelsin inşallah!!! Bu arada sadece matbaa kurşunu kullansak yine sert olur mu? Çünkü hem normal kurşun hemde matbaa kurşunu almak biraz daha masraflı o yüzden soruyorum.
Çok tşkler.normal kursunun akışkanlık derecesi farklı burada amaç 2 kimyasalı birleştirip sertlestirmek.haklisin matbaa kurşunu biraz daha pahalı.sadece matba kursunuyla denedim dokumde çok sıkıntı yaptı.ayrica %30%40 oranda karıştırmak durumu daha ekonomik hale getiriyor.
Merhaba, öncelikle videolarınız için çok teşekkür ederim. Püf noktalarıyla anlatmışsınız. Aratmama rağmen n11 üzerinden de matbaa kurşunu bulamadım. Profilinizde mail adresinizi göremedim. Mail adresi paylaşma şansınız var mı? Destek olabilirseniz çok sevinirim.
@@melihguler7433 merhabaler malesef stoklarda bitmiş gelince anca görürsünüz.ama daha kolayini isterseniz tesviyeli halde bir arkadaş çok uygun fiyata antimonlu sertleştirilmiş bir şekilde satıyor.hic uğraşmanız tavsiye etmem çok daha ucuza veriyor arkadaş.
@@muratdogan_kendinyap Hızlı cevabınız için teşekkür ederim. Ben denizden çıkardığım olta kurşunlarını kullanmayı planlıyordum. Çıkardığım kurşunlardan hali hazırda armut kurşun döküyorum. Antimonlu olup olmadığı konusunda bir fikrim yok. İşe yarar derseniz onları kullanabilirim. Gerekirse arkadaşınıza nasıl ulaşabilirim?
@@melihguler7433 onlar olmaz bir kayaya vurunca hemen yamulur emeğinize yazık olur.antimon eklemeniz gerek oda pahalı bir maddedir.vrya matbaa kurşunu.oda şuan stok sıkıntısı var.
200 altında jig yok.ee tabi bunlari yaparken başta bı maliyetin oluyo mesela başta blr 1000 harcarsin cikardigin her jig sana 5 TL ye gelir.herkesin kendi bilecegi iş.el altından uretenden bile alsan 100 TL ye.o adam bunu Max 10 TL ye maal ediyor.bu açıdan bakabilirsin.yoksa bütçen varsa nie ugrasasin.
Murat hocam kolay gelsin bilgiler için teşekkürler güzel video olmuş,
Türkiye bu meslek grubunda atomu parçaladığını sanan bir çok kişi var sır dediklerini şeyleri RUclips girip çok rahat öğrenebiliyorsun oda olmadı deneme yanılma yaparsın sanki devlet sırrı.
Bu işlere ilk başladığımda bir arkadaşa sormuştum nasıl yaptın diye (el yapımı grubundan değil)
Adam mesajıma karşılık bile vermedi 3 yıl sonra aynı kişi kendi yaptığı sahtelerine epoksi atmamı istedi 😃😃
Cevap hazırdı : sadece kendi işimi yapıyorum
Bide “Türkiye için bu bilgi Çok erken” ona çok güldüm valla 😂😂😂😂
Çok tşk ederim.valla hiç sorma yemin ediyorum Türkiye için bu bilgi çok erken yazısı gözümden hiç gitmiyor.cildirtiyorlar adamı.senide severek takip ediyorum.
@@muratdogan_kendinyap teşekkürler eyvallah 👍
Murat abi cok teşekkür ederiz bilgilendirmeleriniz için,avlarinizda en büyük baliklar rasgelsin.
Çok tşk ederim
Elinize sağlık Murat bey, güzel bir anlatım olmuş.
@@UzunKamis çok tşk ler abim.
Altın değerinde süper bilgiler, emeğimize sağlık
@@gokhanceber5058 çok teşekkürler
Teşekkürler bilgiler için güzel insan
@@fatihkara290 çok tşk ederim.
slm anlatımlı ve fon müziği olmadan güzel video olmuş emeğinize sağlık tşk
aga dediğin çok doğru bilgi vermiyorlar mezara götürecekler yabancılar en ince ayrıntısına kadar anlatıyor emeğine sağlık
@@duralialkan3770 ne demek çok tşk ler
Vermiş olduğunuz güzel ve yararlı bilgiler için teşekkür ederim. Selametle kalın.
Çok teşekkürler
Güzel bilgiler ve püf noktaları için teşekkür ederim.
Teşekkürler
Güzel uğraş değerli bilgiler.
Kurşunu eritme aşamasında Murat'ın bahsettiği sarı tortu aslında kurşunun cürufudur. Kurşunu içindeki tüm cüruf ortaya çıkıp yani yüzeye çıkına kadar eritin, ısıtın. O yüzeyde toplanan cürufu bir aparat, kaşık kullanarak temizlemeniz dökümünüzde pürüzsüz ve saf kurşundan bir materyal elde etmenizi sağlar.
Döküm yapacağınız kalıp mutlaka önceden ısıtılmış ve döküm esnasında da sıcaklığını koruyor olmalı.
Murat bey iyi günler.Faydalı bilgiler için teşekkürler
Çok tşkler iyi günler dilerim
Murat bey merhaba.Bu verdiğiniz bilgiler amatör hobidaşlarımız için altın değerinde bence.Yüreğinize sağlık.Anlatımınız süper.Herkes rahatça anlayabilecektir.Keşke daha önceden size denk gelseydim RUclips da 100 e yakın jig dökümü yaptım.Daha dökümlerim hologram transferlerim süper olurdu.Neyse geçte olsa tanıdım sizi yine şanslıyım.Bundan sonra jig yaparsam taktik sizden artık.Sanırım süper olurlar.Allah’a emanet olun güzel insan.
Çok tskler
güzel ve yararlı bilgiler için teşekkür ederim.
İns faydası olur.tesekkurler.
Emeğinize sağlık çok değerli bilgiler bilgi paylaştıkça güzeldir TEŞEKÜRLER
Çok tsklerr
Emeğine sağlık kardeşim bilgiler çok kıymetli ve güzel.
Çok tşkler abim
Elinize sağlık , değerli bilgiler için çok teşekkür ederim 👍
Çok tşkler
Abi eline emeğine sağlık çok güzel bilgiler bende uğraşıyorum jig yapımı ile matba kurşunu iyiki söyledin Allah razı olsun 🤲
Çok tşk ler ne demek.
Eline emeğine sağlık kardeşim
Çok tşkler
emeğinize sağlık.. sertlik açısından lehim teli de kullanabilirsiniz alternatif olarak, ben kalıplarımda kullanıyorum.
@@umuttan2570çok tşkler.cok.gaklisiniz şuan antimon bulmka çok zor malesef
10:15
Murat
Zımpara işlemini bitirdikten sonra bir avuç içi taşlama motoru veya yüksek devirli matkapla polisaj işlemi de uygulayabiirsin.
Daha pürüzsüz ve parlak bir yüzey oluşur.
Hatta en ince zımpara işleminden sonra jüt iplerinden daha basit olsun diye keten çuval parçasıyla ayakkabı boyacılarının parlatma kadifesi uyguladığı şekilde o keten çuval parçasıyla bir son işlem daha yapabilirsin.
Sonra istersen gerek görürsen polisaj yaparsın.
Güzel işler yapıyorsun. Tebrik ederim.
Ha birde *zamak döküm* var. O daha da mukavemetli. Ama bir o kadarda zahmetlidir.
Olta kurşunu satan yerlerde denk gelirsin. Zamak ağırlık diye sorarsan olan gösterir zaten. Hacmi büyük ağırlığı kurşundan hafiftir.
Kolay gelsin.
Takipteyim.
@@recepbayraktar1535 çok tşk ederim değerli bilgiler paylaştığın için.👍
@muratdogan_kendinyap asıl ben teşekkür ederim. Bu bilgileri uğraşını bizlerle paylaştığın için.
Ve ayrıca kimi bilgi ve tecrübe sahibi kişilerin de yorumlar kısmında katkı vermelerine fırsat oluyor.
Sana bir önerim de folyo kaplama konusunda olur. Bilmiyorum belki senin videolarına belki birbaşkasının videosuna yazdım.
Sıcak baskı yaldız folyosu var.
Matbaacılıkta, baskı işi yapanlar kullanır. Isı ile transfer olur. Ama yapışkan yüzeye de transfer edebilirsin.
Onu da araştırırsan faydalı olur.
Basitçe şöyle anlatayım matbaalarda kullanılan klişe bantı var. İnternete "klişe bantı" diye aratırsan bulursun. Jigi onunla kapayıp o folya ile düzgün bir şekilde halogramı Jige transfer edebilirsin.
Sonuçta boyama süsleme işlemlerinden sonra boyayı korumak için epoksi kaplama yapacağın için çokta etkilenmez diye düşünüyorum.
Yada Jige ilk kat epoksi uyguladığında kuruma tam gerçekleşmeden yapışkan haldeyken uygulayabilirsin.
Yada ilk kat kuruması gerçekleştikten sonra ısıtılmış kalıp üzerine folyoyu koyarak transferi gerçekleştirebilirsin.
Şimdiden başarılar.
@@recepbayraktar1535 hiç duymadığım bilgiler.cok tsklerr.
Ben de tam daha düşük yüzdede kalay ekleyebilirsiniz diyecektim video sonunda söylemişsiniz zaten, tamamen size hak veriyorum herkes bilgiyi mezara götürüyoru türkiyede ne yazık ki.
Malesef.kalayi en son söylemem kilosu 1500 TL civarı hani uyguna getirmeye çalışırken insanlar pahalıya kaçmasın.matbaa kursunuda aynı işi görüyor.
Hocam başka videoda bulamadığım detayları siz çok güzel anlatmışaınız ağzınıza sağlık. Lakin bu matbaa kurşununu bulamadım. Link varsa paylaşmanız mümkün mü.
@@abdulhalimkaya6480 n11 e yazın matbaa kurşunu - hurufat kurşunu die çıkar direk.unutmayin 100 Gr da 40 Gr Max ilave etmeniz gerek.
Bilgiler icin cok teşekkür ederim ben 190 gr jig dokmek istiyorum 1mm tel buyuk baliklarda egilme kopma yaparmi bide matbaa kursunu bulamadim n11 ve diger tum alis veris sitelerine baktim hurufat diyede yazdim bulamadim
@@fatihkara290 çok teşekkürler.malesef şuan hurufat kurşunu bulmak zor.onun yerine lehim teli de kullanabilirsiniz.lehim telindede antimon vardır büyük ölçüde.kursunu sertlestirir.190 Gr jig 1.5 mm öneririm. 1mm kırılmaz kopmaz da nolur nolmaz.
@muratdogan_kendinyap çok teşekkür ederim
Bir de tel kısmına değincek olursak çok yumuşak bir seçim yapmışsınız, yaylık/çelik tel kullanmak çok daha sağlıklı olacaktır 0.7mm. metalavm den çok ucuza temin edebilirsiniz.
Oda var dostum.ama bukecek alet olmayınca çok zor düzgün bukmek
Oltalardaki agirlik kursununi eritsek.o.olurmu
Tabiki normal kurşun saten o.ama sadece onla yaparsanız sert olmaz darbede hemen yamulabilir
@@muratdogan_kendinyap tesekurler kardesim
Yeniden muhteşem bilgiler için teşekkürlerler emeğine yüreğine ağzına sağlık
Bir sorum olacak açiklarsan sevinirim
Kalıp için 20 Gr bir jig kullanıyorum kalıbı çok temiz çıkarıyorum fakat döktüğümüz jig 30 Gr ma yakın bir ağırlıkta çıkıyor
Döktüğümüz kurşunu nasıl hafifletebiliriz
@@ozgurozdilek988 1. Kalıbı elle sikarsan biraz daha orjinale yakın Gr olur
2. Tel üzerine inceden aleminyum folyo 2 3 kat sar ciddi anlamda hafifledigini goruceksin.ama çok sıkıştırma kabaca sar kursunun akisinida kesmesin onu göz kararı bı kaç dokumde anlarsın.
Çok tşkler
@@muratdogan_kendinyap çok teşekkürler verdiğin bilgiler için videolarının devamı dileğiyle takipteyim
Birde balık görüntüsünde ki jigler için sıcak baskı folyo gibi hazır uretilmiş balık kılıfları var jigin üstüne geçirip sıcak suya sokuyorlar ve malzeme daralip jige yapışıyor yabancı bir videoda seyrettim malzeme nereden temin edilebilir bilmiyorum sadece seyrettigimi anlattım
Abi emeğine sağlık sonunda lokum gibi jig çıktı kalıptan püf nokta havalandırmayı büyük yapmakmış usta birde tel olara 1mm 070mm ve 0.50 mm 60gramdan 10 grama kadar olurmu
Çok tşkler.evet havalandırma önemli.birde kurşunu güzel ısıt.mis.gibi çıkar.
40-80 Gr arası 1mm yeterli çok rahat.20-30 Gr 0.70 0.80 yeterli
10-15gr 0.50-0.70 arasını gecmemeni tavsiye ederim.
@@muratdogan_kendinyap tamamdır abi valla senin verdiğin bilgileri hiç bir yerde bulamadım
@@FEROXFERAxd takildigim yerde sor dostum.millet mezara götürmeyi seviyor bildiğini.bakma sen tşk edenlerde var bu bilgileri nie paylasiyorsun diyenlerde var malesef.
@@muratdogan_kendinyap abi sen hayır işliyon gerisini boşver elalem ne derse desin
Yazdıklarıma ek olsun.
Kalay en bast en ulaşılabilir nerde buluruz diye soran olursa
Lehim teli
Elektronikçilerde
Teneke işi yapan yerlerde bulabilirsiniz.
@@recepbayraktar1535 vala harikasınız çok tşkler. inşallah birilerine faydası dokunur
Matbaa kursununu nerden tehmin edebilirim
@@huzur5892 merhabalar.malesef şuan ulaşımı zor stoklarda yok kimsede.onun yerine lehim teli veya kalay uygun bilabilirsen ikiside olur.kalayi %10 oranında lehimi %20 oranında karistirsaniz yeterli olur sertlesmeye
Hocam bilgiler için cok teşekkür ederiz, herseyı baştan sona anlatmıssınız,
Normal kursun ve matbaa kursununu nereden temım edebılırım, bir site linki veya iletişim numarası var mı?
Normal kurşun tüm balık bayilerinde ve sitelerde mevcut.balik bayilerinde hurda kursunda satanlar oluyor.kilosu çok daha uyguna gelir.matba kurşunu ise sadece n11 de var.
Slm Murat kardeşim verdiğin değerli bilgiler için teşekkür ederim, bu Matbaa kurşunu 100 gram`a 40 gram dedin`de ben ikilem de kaldım, 100g + 40g yoksa 60g + 40 gram mı?
@@MrIceman3434 çok tşkler.jig gramina takılmayın.oran %40 şekilde ayarlayın.100 Gr da 40 Gr .60 Gr da 24 Gr gibi.
Emeğine sağlık, çok yararlı bir video. Kalıp çıkarma konusunda çelik macun ile ilgili bir tecrüben oldumu acaba? Silikona göre artıları eksileri nelerdir sence. Bende kendime jig yapmaya başlayacağımda kalıp konusunda arada kaldım. Birde dişçi macunu kullananlar var.
@@kemalkaldrm9778 çok tşk ler.malesef tecrübem olmadı.ama şunu diyebilirim.rtv2 sert kalıp slikonu kullanıyorum ama onunda bokunu çıkardılar fiyatlar çok saçma sapan yerlere gidiyor. Tavsiyem uzunkamis die binkanal var orda alçıdan yapıyor en uygunu zahmetsiz yap geç masrafa felan girmeme değmez. bu işe basladigimda rtv2 120 TL idi şuan uctu. youtube.com/@uzunkamis?si=IjKswrI4HHtQ7sEa
@@kemalkaldrm9778 takildigin yer olursa sor yardımcı olurum.
Hocam emeğinize ağzınıza sağlık, çok değerli bilgiler paylaşmışısınız. Benim sormak istediğim bir konu var. Ben de dökmeye başlayacağım hatta kendi tasarımımı yaptım, 3D printerda bastım, silikon kalıbını aldım vs. ama henüz döküm işlemine geçmedim. Mesela 100gr jig dökeceksem en az israf için kaç gram kurşun eritmeliyim?
Bunun bı oranı yok malesef.ben toplu doktugum için azaldıkça 600.700.gr eritip toplu 15 20 adet çıkacak şekilde eritiyorum.o size kalmış ama minimum.300 Gr civarı eritmenizi tavsiye ederim tamamını kullanmazsanız bile.
selam Matbaa Kurşunu nerden temin ettiniz acaba bulunmuyor sanırım pek.
N11 de var hurufat kurşunu yaz çıkar
Alaca kurşun trendyolda varmıdır
Balans kurşunundan yaptım yamulma oluyor
Ben n11den alıyorum matbaa kursunu
Çok çok teşekkür ederim buldum Çok şey söylüyorum ama söylemiyorlar çok çok teşekkür ederim size
@@tarkbeyaztepe6280 bana sorabilirsin her konuda destek olurum.
slm matbalarda bulunmazmı dediğiniz kurşunlar ..anlamadığım konu 30 veya 40 gram kurşun dökeceksek yarıya gramlar olacak değilmi iyi günler işte dediğim ince detay tşk
Matbaa kurşunu mantığı baskıda kullanılan daha sert alaşım kursunlaridir.onlarda sağlam kullandıkları vardır.ama ellerinde atılacak hurda kurşun varsa talep ederseniz daha uyguna verebilirler
Emeğinize sağlık, büyük balıklar rastgelsin inşallah!!! Bu arada sadece matbaa kurşunu kullansak yine sert olur mu? Çünkü hem normal kurşun hemde matbaa kurşunu almak biraz daha masraflı o yüzden soruyorum.
Çok tşkler.normal kursunun akışkanlık derecesi farklı burada amaç 2 kimyasalı birleştirip sertlestirmek.haklisin matbaa kurşunu biraz daha pahalı.sadece matba kursunuyla denedim dokumde çok sıkıntı yaptı.ayrica %30%40 oranda karıştırmak durumu daha ekonomik hale getiriyor.
Teşekkürler 🙏 kendinize iyi bakın
Merhaba, öncelikle videolarınız için çok teşekkür ederim. Püf noktalarıyla anlatmışsınız. Aratmama rağmen n11 üzerinden de matbaa kurşunu bulamadım. Profilinizde mail adresinizi göremedim. Mail adresi paylaşma şansınız var mı? Destek olabilirseniz çok sevinirim.
@@melihguler7433 merhabaler malesef stoklarda bitmiş gelince anca görürsünüz.ama daha kolayini isterseniz tesviyeli halde bir arkadaş çok uygun fiyata antimonlu sertleştirilmiş bir şekilde satıyor.hic uğraşmanız tavsiye etmem çok daha ucuza veriyor arkadaş.
@@muratdogan_kendinyap Hızlı cevabınız için teşekkür ederim. Ben denizden çıkardığım olta kurşunlarını kullanmayı planlıyordum. Çıkardığım kurşunlardan hali hazırda armut kurşun döküyorum. Antimonlu olup olmadığı konusunda bir fikrim yok. İşe yarar derseniz onları kullanabilirim. Gerekirse arkadaşınıza nasıl ulaşabilirim?
@@melihguler7433 eğer topladığımız jig ise jigler antimonludur.normal olta kurşunları da antimon yoktur.yumusaktir
@@muratdogan_kendinyap Normal olta kurşunu topladığım. Arkadaşınızdan nasıl temin edebilirim?
@@melihguler7433 onlar olmaz bir kayaya vurunca hemen yamulur emeğinize yazık olur.antimon eklemeniz gerek oda pahalı bir maddedir.vrya matbaa kurşunu.oda şuan stok sıkıntısı var.
Abi fiyatların artmasıyla jig fiyatlarıda ariti ama böyle mi daha maliyetli yoksa hazır jig almakmi
200 altında jig yok.ee tabi bunlari yaparken başta bı maliyetin oluyo mesela başta blr 1000 harcarsin cikardigin her jig sana 5 TL ye gelir.herkesin kendi bilecegi iş.el altından uretenden bile alsan 100 TL ye.o adam bunu Max 10 TL ye maal ediyor.bu açıdan bakabilirsin.yoksa bütçen varsa nie ugrasasin.