Klagekultur i 1700-tallets København

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 15 окт 2024
  • Umiddelbart lyder 1700-tallets enevælde som et lukket og udemokratisk politisk system, hvor befolkningen ikke havde en stemme. Kilder fra dengang viser imidlertid, at befolkningen faktisk havde en forståelse for retfærdighed, og hvis der var noget, de ikke ville finde sig i, klagede de ét sted, nemlig hos bystyret.
    Ulrik Langen er professor ved Saxo-Instituttet på Københavns Universitet og forsker i København under enevælden. I øjeblikket arbejder han med byens sociale historie og har i den forbindelse kastet sig over de mange klager, der på den tid indgik til bystyret fra borgerne.
    Klagerne omhandler alt fra ægteskabelige kontroverser til handel, økonomi og fejl og mangler i bybilledet. Og de blev fremsat af folk fra alle samfundslag.
    Læs stort portræt: Ulrik Langen har gjort det til en akademisk specialitet at give fortællingen plads i historievidenskaben bit.ly/langen_...
    Hør podcast: 'Klagekultur blandt borgere i København under Enevælden' bit.ly/podcast...

Комментарии • 1

  • @dortebuttenschn3764
    @dortebuttenschn3764 10 месяцев назад +1

    Sjovt! Er det at klage til en myndighed et specifikt dansk (nordisk) fænomen, og hvor langt tilbage i tid kan vi finde tilliden til, at klager vil blive hørt og forholdene forbedret?
    Tak - vældigt interessant!