Αυτή είναι η ιστορία της Ελλάδας !!!! Αυτή η ιστορία έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία και όχι αυτή που διδάχθηκα εγώ την δεκαετία του'60-70. Ευχαριστώ εκ Αντωνόπουλε ΕΛΛΗΝΑ !!!!
H ιστορία των ελλήνων από την γαλλικήν ματιάν. Ενδιαφέρουσα παρουσίασις. 1) Εμείς τι σχέσιν είχαμε με την γαλλικήν επανάστασιν; Ήταν η εποχή τέτοια επαναστάσεως. Ο Κολωκοτρώνης και ο π. Ιωάννης Ρωμανίδης έγραψαν ότι εμείς πολεμούσαμε έθνος με έθνος. Οι γάλλοι είχαν εμφύλιον: οι Φράγκοι κατακτητές εναντίον της πλέμπας των γαλλορωμαίων οι οποίοι ήταν οι γηγενείς κάτοικοι. 2) Μετά λες ότι δεν υπήρχαν έθνη μέχρι την γαλλικήν επανάστασιν. Ψευδές. Και εμείς οι ρωμιοί τι είχαμε πριν τους οθωμανούς; Παρθενώνα και μετά ήρθαν οι Τούρκοι; Γιατί ονομάζονται κάποιοι σήμερα Ιωάννης και όχι Αριστομένης ή Αχμέτ; 3) Είχαμε κάνει 122 αποτυχημένες επαναστάσεις πιο πριν. Η τελευταία πέτυχε. Εμείς είχαμε αυτοκρατορία και μικρύναμε έως εξαφανίσεως... Ποια αχαική συμπολιτεία; Οι τούρκοι είναι οι εξισλαμισμένοι ρωμιοί. Το ίδιος κράτος με άλλην θρησκείαν. Είναι η άλλη όψις του ίδιου νομίσματος. Απλά εμάς δε μας άρεσε η οθωμανική διοίκησις και κοιτάγαμε να την ξεφορτωθούμε. Οι μικρασιάτες έλληνες γενικά ήταν δεκτικοί στο κράτος των τούρκων αφού σε αυτούς στηρίχθηκε: τους γενίτσαρους. Γιαυτό και το 1922 δεν καίγονταν να ελευθερωθούν γιατί καλά πέρναγαν με τους οθωμανούς. Καλύτερα από τους έλληνες της ιλλυρικής επαρχίας. 4) Ο Κοραής προσωπικότης μεγάλη και δημοτικιστής. οκ. Αλλά άθεος. Πράγμα αντιφατικότατον για έλλην.
Πότε θα ξαναδούμε τον κύριο Αντωνόπουλο?Έχω δει επανειλημμένα όλες του τις διαλέξεις.Εχουν τόσο ενδιαφέρον και οι απόψεις του σχεδόν ανατρεπτικές.Μου άρεσε τόσο πολύ....
Ο στρατηγός που καθυστέρησε στο Βατερλό δεν ήταν ο Νεϋγί αλλά ο Γκρουσύ. Το στρατηγικό όμως λάθος στη μάχη το έκανε ο Μυρά που επιτέθηκε στα αγγλικά τετράγωνα με το ιππικό παρότι οι Εγγλέζοι δεν είχαν τραπεί σε φυγή. Σημαντικό είναι ότι το πεδίο της μάχης το είχε επιλέξει ο Ουέλινγκτον, αν και ο Ναπολέων μάλλον θα επικρατούσε αν δεν είχε το γνωστό πρόβλημα υγείας (κολικός στομάχου) που τον κράτησε μακριά από το πεδίο για ώρες και που τελικά τον οδήγησε και στο θάνατο στην Αγ. Ελένη.
@@ΜακηςΛ-ε5ρ Αυτό δεν είναι σωστό καθώς ο Στρατάρχης του Ιπππικού ήταν ο Μυρά (Murat). Και το όνομα του γενναίου των γενναίων (κατά τον Ναπολέοντα) ήταν Νε (Ney το y δεν προφέρεται)
Αυτην την Βδομαδα Ανακαλυψαμε τον κ. Αντωνοπουλο στο Διαδυχτιο και νοιωθουμε ΤΟΣΟ Τυχεροι!!! Σας Ευχαριστουμε για τις διαλεξεις που ανεβασατε!!
Είμαι τυχερή που τον είχα καθηγητή. Πέρα από απίστευτος καθηγητής είναι και ένας υπέροχος υπεροχος άνθρωπος.
Αίγυπτιωτης γαρ!!!
Εκπληκτικός Δάσκαλος!!! Σπουδαίος ιστορικός!!!!
Αν βρεις και καμιά παλιά φοιτήτρια από την ΑΣΕΤΕΜ ΣΕΛΕΤΕ που έκανε παλιά μάθημα ρώτησέ την να σου πει ιστορίες!
Ο κύριος Αντωνόπουλος σε μαθαίνει να αγαπάς την Ιστορία. Είχα τη χαρά και την τιμή να τον έχω Καθηγητή στην Πάντειο. Λαμπρός Επιστήμονας.
Μπορουμε να τον βρουμε ??
@@konstantinosdaniilΑν μιλήσετε με το Παντειο Πανεπιστήμιο;
Αυτή είναι η ιστορία της Ελλάδας !!!!
Αυτή η ιστορία έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία και όχι αυτή που διδάχθηκα εγώ την δεκαετία του'60-70.
Ευχαριστώ εκ Αντωνόπουλε ΕΛΛΗΝΑ !!!!
Καλέ! Τι φανταστικός δάσκαλος !!!
Μαθαίνεις γελώντας ένα πράγμα.
Και δύο πουλιά καθο...., , ιστορία σε κάνει να γελάτε;;;... τή άλλο θα'κουω ή δόλια εεεε
Συγχαρητηρια κυριε καθηγητα για την αψογη και πυκνη παρουσιαση σας .
Περηφανος για το συμμαθητη και φιλο μου απο τα σχολικα θρανια!
H ιστορία των ελλήνων από την γαλλικήν ματιάν. Ενδιαφέρουσα παρουσίασις.
1) Εμείς τι σχέσιν είχαμε με την γαλλικήν επανάστασιν; Ήταν η εποχή τέτοια επαναστάσεως. Ο Κολωκοτρώνης και ο π. Ιωάννης Ρωμανίδης έγραψαν ότι εμείς πολεμούσαμε έθνος με έθνος. Οι γάλλοι είχαν εμφύλιον: οι Φράγκοι κατακτητές εναντίον της πλέμπας των γαλλορωμαίων οι οποίοι ήταν οι γηγενείς κάτοικοι.
2) Μετά λες ότι δεν υπήρχαν έθνη μέχρι την γαλλικήν επανάστασιν. Ψευδές. Και εμείς οι ρωμιοί τι είχαμε πριν τους οθωμανούς; Παρθενώνα και μετά ήρθαν οι Τούρκοι; Γιατί ονομάζονται κάποιοι σήμερα Ιωάννης και όχι Αριστομένης ή Αχμέτ;
3) Είχαμε κάνει 122 αποτυχημένες επαναστάσεις πιο πριν. Η τελευταία πέτυχε. Εμείς είχαμε αυτοκρατορία και μικρύναμε έως εξαφανίσεως... Ποια αχαική συμπολιτεία; Οι τούρκοι είναι οι εξισλαμισμένοι ρωμιοί. Το ίδιος κράτος με άλλην θρησκείαν. Είναι η άλλη όψις του ίδιου νομίσματος. Απλά εμάς δε μας άρεσε η οθωμανική διοίκησις και κοιτάγαμε να την ξεφορτωθούμε. Οι μικρασιάτες έλληνες γενικά ήταν δεκτικοί στο κράτος των τούρκων αφού σε αυτούς στηρίχθηκε: τους γενίτσαρους. Γιαυτό και το 1922 δεν καίγονταν να ελευθερωθούν γιατί καλά πέρναγαν με τους οθωμανούς. Καλύτερα από τους έλληνες της ιλλυρικής επαρχίας.
4) Ο Κοραής προσωπικότης μεγάλη και δημοτικιστής. οκ. Αλλά άθεος. Πράγμα αντιφατικότατον για έλλην.
Ο Κοραής όχι μόνο άθεος, αλλά κανονικός Γιακωβίνος.
ΟΠΩς Ο ΓΕΩΡΓΙΟς ΓΕΜΙΣΤΟς Ή ΠΛΗΘΩΝ !!
Σπουδαιος καθηγητής ο κ.Αντωνοπουλος ....
Συγχαρητήρια στον κ.καθηγητή, συγχαρητήρια καί στους διοργανωτές- πολυτιμότατα όλα αυτά γιά την αυτογνωσία μας ως Έθνος
Ωραία τα λέει ο καθηγητής, χαίρεσαι να τον ακούς!
Πότε θα ξαναδούμε τον κύριο Αντωνόπουλο?Έχω δει επανειλημμένα όλες του τις διαλέξεις.Εχουν τόσο ενδιαφέρον και οι απόψεις του σχεδόν ανατρεπτικές.Μου άρεσε τόσο πολύ....
Επιτέλους ένας πραγματικός ιστορικός με φλογερό λόγο.😊
Bravo !!!
Bravo..τρομερός!
Καλός στην αφήγηση αλλά έχει πέσει ΠΟΛΥ ρούβλι, ΠΑΡΑ πολύ ρούβλι.
πραγματικός ιστορικός!
Με συγχωρείτε αλλά δεν δέχομαι πως εξαφανίστηκε η Ρωμανΐα
☦🇬🇷🇨🇾🦅🦅🦅 .
Akoma plironoume😢😢😢😢😢😢
Το Ανατολικό ζήτημα υπάρχει από το 1204.
.
Το ελληνικό κράτος πέθανε από το 1833 αυτό που υπάρχει τώρα δεν είναι κράτοςΌσο πιο διεφθαρμένο είναι το κράτος, τόσο περισσότερο νόμοι υπάρχουν
Ο στρατηγός που καθυστέρησε στο Βατερλό δεν ήταν ο Νεϋγί αλλά ο Γκρουσύ.
Το στρατηγικό όμως λάθος στη μάχη το έκανε ο Μυρά που επιτέθηκε στα αγγλικά τετράγωνα με το ιππικό παρότι οι Εγγλέζοι δεν είχαν τραπεί σε φυγή. Σημαντικό είναι ότι το πεδίο της μάχης το είχε επιλέξει ο Ουέλινγκτον, αν και ο Ναπολέων μάλλον θα επικρατούσε αν δεν είχε το γνωστό πρόβλημα υγείας (κολικός στομάχου) που τον κράτησε μακριά από το πεδίο για ώρες και που τελικά τον οδήγησε και στο θάνατο στην Αγ. Ελένη.
O Μισέλ Νεΰ επιτέθηκε στα αγγλικά τετράγωνα με το ιππικό.
ruclips.net/video/Q5XfCgDiJcE/видео.html
@@ΜακηςΛ-ε5ρ Αυτό δεν είναι σωστό καθώς ο Στρατάρχης του Ιπππικού ήταν ο Μυρά (Murat).
Και το όνομα του γενναίου των γενναίων (κατά τον Ναπολέοντα) ήταν Νε (Ney το y δεν προφέρεται)
@@ipsa-uae9050Ευχαριστω για την σωστη προφορα του Ney.
Στο Βατερλω δεν ηταν ο Μυρα.
51.49 - 53.37 ruclips.net/video/i_E_TfWu5uU/видео.html
@@ΜακηςΛ-ε5ρ Ευχαριστώ για την διόρθωση