Multumesc frumos pentru aceasta informatie este foarte importanta in viata noastra a tuturor Va doresc o seara minunata Fiti binecuvantati Doamne ajuta !Amin 💛❤💙❤💜❤💚
Ce ma bucur ca ati facut acest vidéo,pt ca multi sunt obsedati de zaharul alb. Eu sunt adepta zaharului alb in cantitati moderate.Incerc sa nu depasesc.Multumesc mult pt tot ceea ce faceti.
Mulțumesc domnule Tibi . Am lucrat în fabrica de zahăr Arad . Înainte de a fi alb , zahărul este roșiatic . Pt albire se cheltuiesc bani în plus . De ce este mai scump zahărul brun ?
Zahărul brut este cel rezultat înainte de rafinare , între acest zahăr și cel rafinat este diferența. Așa cum este între sarea rafinată și cea nerafinata , între uleiul rafinat și cel nerafinat .
Cred că singura diferență între aceste sortimente de zahar este doar prețul.Eu cumpărăm metru zahăr brun crezând că este din trestie de zahăr și mai sănătos. Acum m-am lămurit. O duminică frumoasă vă doresc.
Salut,Tibi. Mulțumim pentru excelenta informare. Există o singură diferență între zahărul brun și cel alb: prețul ; cel brun costă de trei-patru ori mai mult.
Ca sa devina alb zaharul trece prin proceduri de decolorare a melasei ca sa devina zaharul alb.Aceste substante sunt toxice;de aceea se prefera zaharul brun!!!??
@@ctinmaxim5910 Dubios. Am văzut acum ceva ani la „Cum se fabrică ?” cum a simulat procesul de fabricație în bucătărie. Zahărul a ieșit alb. Zicea că nu există vreun proces de albire...
Dar de ce este mai scump zahărul brun decât cel alb, este aproape de 2 ori mai mare prețul. Nu se merită să mai cumpăr zahăr brun doar pentru culoare. Apreciez informațiile.
Bun gasit maestre. Eu folosesc Stevie frunze verzi or uscate , citeodata fac si extract . Are gust diferit fata de toate zaharurile. Folosesc si meria de albine. O Duminica frumoasa. 👍😀🎩
Foarte interesant merita sa va abonați la acest canal!! Vreau sa va întreb dacă este adevărat sau nu cum ca zaharul inverti "fiert" este toxic ?? Este mit sau ??
Aveti videoclipul în care vorbesc despre miere în ceaiul fierbinte și acolo aveți câteva detalii ! Da este un mit 99,9% restul tine de un compu se rumenire care este puțin toxic dar nu exista nici un studiu care sa spună ca este într-adevăr nociv!
am gasit rezolvarea: exista zahar brut (Turbinado), brun si alb. Turbinado e mai bun ca celelalte 2, care sunt 99% identice, doar ca cel brun are ceva melasa si mai contine o doza (extrem de mica) de minerale: fier, calciu, potasiu si magneziu. Deci "Rafinarea zaharului include tratarea cu diferite substante care duc inclusiv la albirea produsului. Aceste substante, incluzand dioxid de sulf, acid formic sau fosforic, pot fi daunatoare pentru organism." Mai mult, eu consider ca afaceristii moderni cu siguranta au gasit si alte substante de albire mult mai profitabile pt ei si mai nocive pt om. Imi amintesc de Aspartan - cat de cancerigen poate fi - dar mergea pe vremuri in sucurile dozatoarelor TEC, extrem de ieftin acest aspartam era de 200 de ori mai dulce deact zaharul alb!!!!! Eu tot la ingrasamntul bio din apa de pe orez, combinat cu lapte crud, melasa si apa fara clor... acel EM-1 cu lactobacilus, bacterii de fotosinteza si drojdii, azotobacter.... acolo cred ca e raiul pe pamant!!!! ruclips.net/video/sUEVu32rcyQ/видео.html probioticeagricultura.ro/produs/em-natural-aktiv/ Despre solutia 4in1 ( *drojdie+lactobacilus+azotobacter+fotosintetice* ) vreau sa studiez!!! La maceratul de urzica e clara treaba. Eu consider foarte de folos aceste 8 lucruri la cultura bio: 1. *solar* sa nu cada ploile acide + umbrirea foliei si plasei de umbrire 2. Ramele din sol 3. *Compostul Berkeley* www.cartiagricole.ro/producere-compost/?v=f5b15f58caba 4. *EM-1* nu am testat inca - probioticeagricultura.ro/about-us/ 5. *Maceratul de urzica* stim clar :) insa atentie la unele tomate care sunt sensibile la fier. 6. Plantele *companion* - craite crizanteme galbenele pt nematozi, carciumarese pt buburuze, busuioc si lavanda ca repelent, mararul, menta, 7. Hotel pt insecte agrointel.ro/55662/casuta-pentru-insecte-cum-se-construieste-si-la-ce-foloseste-in-gradina/ 8. *Semintele* soiurilor romanesti (de la Buzau de exemplu) Doamne ajuta!!! Multumim
Te-ai gândit vreodată de ce nu scrie pe pachetul de zahăr Mărgăritar, Coronița sau alte mărci din ce este produs? Eu am găsit în Cluj doar mărcile BOD și POLSKI pe care scrie că sunt produse din sfeclă.
Doamne ajută d nu Tibi adevărul este că diferenta e la bani din păcate am glicemia mărită acu. nul mai folosesc nici unul dar ne înşelăm total e bine că ne înșelăm pe față D zeu sa va binecuvinteze
Salut Tibi! Cred totusi ca este o diferenta c'è consta in gradul de rafinare a zaharului .acum eu nu stiu ce tip de zahar e in tara eu sunt in afara dar pot sa-ti spun ca eu folosesc un tip de zahar nerafinat biologic din America Latina si datele de pe eticheta sunt diverse ( chiar si consistenza si granulatia sunt diverse) te salut .A propos, sunt si eu din Prahova 👍👍👍
Corect , zahărul brut este mai bun care e de culoare maro , cel alb este rafinat de aceea nu i bun ca orice este rafinat . Eu oricum nu consum deloc de niciun fel, si nici prăjituri ca toate contin zahăr, eu folosesc miere si fructe
Si doza mica duce la dependenta. Mai bine se inlocuieste zaharul acesta cu pasta de curmale, stafide sau smochine, preparata acasa. Noi facem alegeri in fiecare zi. Vrem carbohidrati simpli (zahar rafinat) sau carbohidrati complecsi (zaharul din fructe)? Vrem sa creasca nivelul de insulina brusc (si astfel sa devenim in timp rezistenti la insulina) sau vrem ca insulina sa se elibereze treptat?
Mulțumesc pentru precizări. Eram convinsă ca zahărul brun este mai bun decât cel alb. Încă odată mulțumesc pentru precizări,și să aveți o seară plăcută!
Da dar de zaharul lichid ne poti da vreo informatie? Eu sunt diabetica si se spune ca zaharul lichid e pt diabetici.experienta mea imi spune ca nu e chiar asa dar as vrea sa stiu cu ce sa indulcesc cafeaua fara sa imi urce prea mult glicemia
Doamna Didina ,pentru diabet zaharul este interzis , oricare ar fii el ! Singurul lucru care va sfătuiesc este sa faceți mișcare cat mai mult ,este singurul lucru care va ajuta în afara de regim!
Este mai indicat , deoarece nu este rafinat. Tot ce este rafinat ( ulei , sare etc ) ii fura din calități/ proprietăți , este o metodă comerciala legată de aspect , costuri de producție mai ridicate care se reflectă intr-un produs inferior calitativ.
Zaharul brun pe care l-ați comparat in video este într-adevăr zahar alb colorat, dar exista zahar brun din trestie de zahar care chiar daca are aproape aceleasi cifre nu este totuși zahar alb colorat. Verificati si alti producatori eventual alte magazine...
Am lucrat la fabrica de zahar cu ani în urma Cred ca și acum folosesc aceeași tehnologie Zeama de sfecla se amesteca cu lapte de var pt a extrage sărurile Se filtrează pana se obține un sirop galben Siropul ajunge în recipiente mari și se fierbe adăugând și praf de oase Apoi la centrifugare se scoate melasa
Niciunul din ele nu este nociv. Nociv este doar daca e consumant in cantitati prea mari. Cantitati prea mari? Cantitatea depinde de la individ la individ. Se poate discuta mult despre zahar, ca despre orice alt produs.Daca am consuma zilnic un borcan de miere, (care este un produs extraordinar, benefic, sanatos) despre care nu am citit nimic de rau, am putea spune apoi ca e nociva?
Zaharul din prezentare nu are scris pe pachet din ce este facut de ce oare ? Nici nu a trecut pe lângă sfeclă sau trestie! Am frecat într-un prosop, ce credeți zaharul s-a albit iar prosopul s-a maronit!
Tibi, diferența este între zahărul obținut din sfeclă și cel obținut din trestie. Adică cultura de sfeclă ca și orice altă cultură este tratată împotriva dăunătorilor cu pesticide, ierbicide, neonicotinoide, care se transmit plantei și implicit sunt prezente în Zahăr.
Bun episodul, zahărul este zahăr până la urmă... indiferent de culoare. 😊👍
Da!
Multumesc frumos pt informatiile pretioase . Multa sanatate va doresc .
Cu plăcere!
Mulțumim frumos pentru toate informațiile oferite, indiferent de acestea. Toate ne sunt foarte utile!🙂
Cu plăcere!
Mulțumim pentru înțelegere și timpul pe care îl pierzi pentru a ne da aceste informații care sunt foarte la obiect.
Va salut dl Eugen!
Unul din cele mai bune canale de unde poti obtine informatii de calitate. Felicitari !
Va mulțumesc!
شكرا
بكل سرور
Multumim din suflet ptr toate explicatiile dvs.
Cu plăcere!
Multumesc frumos pentru aceasta informatie este foarte importanta in viata noastra a tuturor
Va doresc o seara minunata
Fiti binecuvantati
Doamne ajuta !Amin
💛❤💙❤💜❤💚
Sarut mainile!
Mulțumesc! Duminică binecuvântată! 🙏♥️
Eu folosesc melasa....
Sarut mainile!
Multumim!!chiar de ajutor!!ca de fiecare data!!!👏👏✌️
Cu plăcere!
Mulțumesc mult pentru aceste sfaturi
Cu plăcere!
VA MULTUMIM MULT! FOARTE UTILE INFORMAȚIILE..!
🥰👌🙏Multumim, sa auzim numai de bine.
Cu plăcere!
Ce ma bucur ca ati facut acest vidéo,pt ca multi sunt obsedati de zaharul alb. Eu sunt adepta zaharului alb in cantitati moderate.Incerc sa nu depasesc.Multumesc mult pt tot ceea ce faceti.
Cu mare placere!
Multumim.🙏🙏❤❤
Cu plăcere!
Apreciez ce zici.
Mulțumesc!
Mulțumim pentru informații te salut Tiberiu și numai bine!
Mersi pentru informatii sunt utile!
Cu plăcere!
Mulțumesc pt. informații !
Cu plăcere!
Mulțumesc frumos pentru informație, sunteți tare minunat 👍🙏🦈
Mulțumesc!
Multumim! 😊
Cu plăcere!
Mulțumesc domnule Tibi . Am lucrat în fabrica de zahăr Arad . Înainte de a fi alb , zahărul este roșiatic . Pt albire se cheltuiesc bani în plus . De ce este mai scump zahărul brun ?
Din cauza mitului ca zaharul brun este mai bun decât zaharul alb!
Zahărul brut este cel rezultat înainte de rafinare , între acest zahăr și cel rafinat este diferența. Așa cum este între sarea rafinată și cea nerafinata , între uleiul rafinat și cel nerafinat .
Foarte interesant. Mulțumesc mult Tibi. Super tare. 👍👍👍👍👍
Cu plăcere!
Foarte interesant Tibi!Multumesc mult pt.timpul acordat si pt tot ce faci pt noi. O Duminica placuta ,Multa Sanatate!🌞😘🍀🌿☘🍀🌞🍀🌿
Mulțumesc asemenea!
multumim, dar despre zaharul BRUT ce ne poti spune?
este acelasi lucru decat ca este mai putin concentrat!
Foarte frumos!
Foarte interesant te salut!
Salut!
Cred că singura diferență între aceste sortimente de zahar este doar prețul.Eu cumpărăm metru zahăr brun crezând că este din trestie de zahăr și mai sănătos. Acum m-am lămurit. O duminică frumoasă vă doresc.
Da asa este!
Si culoarea!
O informatie foarte utila , bravo tine-o tot asa ! namaste .
Mulțumesc!
Salut,Tibi. Mulțumim pentru excelenta informare. Există o singură diferență între zahărul brun și cel alb: prețul ; cel brun costă de trei-patru ori mai mult.
Adevărat!
Ca sa devina alb zaharul trece prin proceduri de decolorare a melasei ca sa devina zaharul alb.Aceste substante sunt toxice;de aceea se prefera zaharul brun!!!??
@@ctinmaxim5910
Dubios. Am văzut acum ceva ani la „Cum se fabrică ?” cum a simulat procesul de fabricație în bucătărie. Zahărul a ieșit alb. Zicea că nu există vreun proces de albire...
Ce diferenta e intre zaharul brun si zaharul brut?
O zi superba!
Dar de ce este mai scump zahărul brun decât cel alb, este aproape de 2 ori mai mare prețul. Nu se merită să mai cumpăr zahăr brun doar pentru culoare. Apreciez informațiile.
Doar o politică de piață!
Procesul de fabricație este cu mult mai scump
Bun gasit maestre.
Eu folosesc Stevie frunze verzi or uscate , citeodata fac si extract . Are gust diferit fata de toate zaharurile. Folosesc si meria de albine.
O Duminica frumoasa.
👍😀🎩
Mulțumesc!
Foarte interesant merita sa va abonați la acest canal!! Vreau sa va întreb dacă este adevărat sau nu cum ca zaharul inverti "fiert" este toxic ?? Este mit sau ??
Aveti videoclipul în care vorbesc despre miere în ceaiul fierbinte și acolo aveți câteva detalii ! Da este un mit 99,9% restul tine de un compu se rumenire care este puțin toxic dar nu exista nici un studiu care sa spună ca este într-adevăr nociv!
Doar că zahărul brun e mai scump
Da
Salut Tibi! Ce părere ai de stevie ca inlocuitor al zahărului ? 👍
Salut! Dacă îndulcitorul este obținut tot prin aceleași metode ,atunci nu cred ca este nimic diferit!
Diferența este prețul , zaharul brun este mai scump dar nu si mai bun , mulțumesc frumos pt. informații d-le Tibi ...
Da asa este !
Interesant.
FOARTE DETALIAT PE ÎNȚELESUL TUTUROR 👍🎩🙌
Dar, care este diferența între zaharul din trestie și zaharul din sfecla(dacă se mai fabrica din sfecla)? Mulțumesc! O zi buna!
Nici una!
O alimentație corectă=o viață sănătoasă.
Da , asa este!
am gasit rezolvarea: exista zahar brut (Turbinado), brun si alb. Turbinado e mai bun ca celelalte 2, care sunt 99% identice, doar ca cel brun are ceva melasa si mai contine o doza (extrem de mica) de minerale: fier, calciu, potasiu si magneziu. Deci "Rafinarea zaharului include tratarea cu diferite substante care duc inclusiv la albirea produsului. Aceste substante, incluzand dioxid de sulf, acid formic sau fosforic, pot fi daunatoare pentru organism." Mai mult, eu consider ca afaceristii moderni cu siguranta au gasit si alte substante de albire mult mai profitabile pt ei si mai nocive pt om. Imi amintesc de Aspartan - cat de cancerigen poate fi - dar mergea pe vremuri in sucurile dozatoarelor TEC, extrem de ieftin acest aspartam era de 200 de ori mai dulce deact zaharul alb!!!!! Eu tot la ingrasamntul bio din apa de pe orez, combinat cu lapte crud, melasa si apa fara clor... acel EM-1 cu lactobacilus, bacterii de fotosinteza si drojdii, azotobacter.... acolo cred ca e raiul pe pamant!!!!
ruclips.net/video/sUEVu32rcyQ/видео.html
probioticeagricultura.ro/produs/em-natural-aktiv/
Despre solutia 4in1 ( *drojdie+lactobacilus+azotobacter+fotosintetice* ) vreau sa studiez!!! La maceratul de urzica e clara treaba.
Eu consider foarte de folos aceste 8 lucruri la cultura bio:
1. *solar* sa nu cada ploile acide + umbrirea foliei si plasei de umbrire
2. Ramele din sol
3. *Compostul Berkeley* www.cartiagricole.ro/producere-compost/?v=f5b15f58caba
4. *EM-1* nu am testat inca - probioticeagricultura.ro/about-us/
5. *Maceratul de urzica* stim clar :) insa atentie la unele tomate care sunt sensibile la fier.
6. Plantele *companion* - craite crizanteme galbenele pt nematozi, carciumarese pt buburuze, busuioc si lavanda ca repelent, mararul, menta,
7. Hotel pt insecte agrointel.ro/55662/casuta-pentru-insecte-cum-se-construieste-si-la-ce-foloseste-in-gradina/
8. *Semintele* soiurilor romanesti (de la Buzau de exemplu)
Doamne ajuta!!! Multumim
Folositoare enumerare.Multumesc.
Mulțumesc pentru completari!
Te-ai gândit vreodată de ce nu scrie pe pachetul de zahăr Mărgăritar, Coronița sau alte mărci din ce este produs?
Eu am găsit în Cluj doar mărcile BOD și POLSKI pe care scrie că sunt produse din sfeclă.
Buna remarcă
Majoritatea sunt din sfecla!
Doamne ajută d nu Tibi adevărul este că diferenta e la bani din păcate am glicemia mărită acu. nul mai folosesc nici unul dar ne înşelăm total e bine că ne înșelăm pe față D zeu sa va binecuvinteze
Sarut mainile!
Salut Tibi. Util clipul. Probabil însă nu ai observat ca primele 3 tipuri de zahăr prezentate sunt de la aceiasi companie...
Salut! Probabil! Oricum reclama nu doresc sa fac la nimeni!
Păi si atunci de ce e mai scump cel brun?
Marketing, doar sa ne ia banii!
Salut Tibi! Cred totusi ca este o diferenta c'è consta in gradul de rafinare a zaharului .acum eu nu stiu ce tip de zahar e in tara eu sunt in afara dar pot sa-ti spun ca eu folosesc un tip de zahar nerafinat biologic din America Latina si datele de pe eticheta sunt diverse ( chiar si consistenza si granulatia sunt diverse) te salut .A propos, sunt si eu din Prahova 👍👍👍
Da ,este posibil, sunt multe tipuri! Eu am fost în supermarket și am comparat toate sortimentele pe care le-am găsit! Toate prezentau aceleași valori!
Aveți dreptate 👌, diferența apare la rafinare , zahărul brut ( nerafinat )este mai indicat .La fel este cu sarea rafinată , ulei rafinat etc
Corect , zahărul brut este mai bun care e de culoare maro , cel alb este rafinat de aceea nu i bun ca orice este rafinat . Eu oricum nu consum deloc de niciun fel, si nici prăjituri ca toate contin zahăr, eu folosesc miere si fructe
Bravo, felicitari ❤
Putem inlocui zaharul in principiu cu fructoza ? Multumesc !
Da !
@@TibiTips Noi folosim de vre-o 3 ani fructoza la punga (tip zahar) ca indulcitor. De aceea am intrebat. Multumesc !
Felicitări! Dezbați teme interesante. Apeciez documentațiile pe care le faci și le prezinti. Succes!!!
Mulțumesc!
Dintre cele doua, prefer alternativele :)
Da , cele mai bune!
daca consum Mere 3,4 bucatii pe zi am depasit zaharul corpuly?
Da !
Bravo bine de stiut si pentu altii
Aleg zahărul alb, căci e de 2 ori mai ieftin ca cel brun. 😄
Da , sa știi 🤣
sunt curios daca melasa nu are efecte benefice asupra organismului ,
Tot zahar este și în concluzie are aceleași proprietăți!
Si doza mica duce la dependenta. Mai bine se inlocuieste zaharul acesta cu pasta de curmale, stafide sau smochine, preparata acasa. Noi facem alegeri in fiecare zi. Vrem carbohidrati simpli (zahar rafinat) sau carbohidrati complecsi (zaharul din fructe)? Vrem sa creasca nivelul de insulina brusc (si astfel sa devenim in timp rezistenti la insulina) sau vrem ca insulina sa se elibereze treptat?
Felicitări! Este foarte bine!
Mulțumesc pentru precizări. Eram convinsă ca zahărul brun este mai bun decât cel alb. Încă odată mulțumesc pentru precizări,și să aveți o seară plăcută!
Mulțumesc asemenea!
Da dar de zaharul lichid ne poti da vreo informatie? Eu sunt diabetica si se spune ca zaharul lichid e pt diabetici.experienta mea imi spune ca nu e chiar asa dar as vrea sa stiu cu ce sa indulcesc cafeaua fara sa imi urce prea mult glicemia
Doamna Didina ,pentru diabet zaharul este interzis , oricare ar fii el ! Singurul lucru care va sfătuiesc este sa faceți mișcare cat mai mult ,este singurul lucru care va ajuta în afara de regim!
@@TibiTips am insuficienta respiratorie si nu pot face miscare😢
Multumesc tare mult , ziceam ca se toarna in zahar cafea , am uitat de melasa , isi vand sufletul prin asa smecherii .
Da!
Te pup Tibi
Zaharul brut in ce difera? Este mai bun?
Este mai indicat , deoarece nu este rafinat. Tot ce este rafinat ( ulei , sare etc ) ii fura din calități/ proprietăți , este o metodă comerciala legată de aspect , costuri de producție mai ridicate care se reflectă intr-un produs inferior calitativ.
Zahar brut de sfecla nici nu se gaseste numai din trestie sau stiti undeva?
doar la fabrica din cate stiu!
Comparatia dintre zahar alb si zahărul brut?
Doar de procesul de rafinare și cantitatea de glucide !
Buna Tibi
Te salut Florin!
DACĂ NU ESTE NICI O DIFERENȚA , DE CE COSTA MULT MAI MULT..??? EXCROCII..
Deoarece oamenii cred ca este mai bun și il cumpara mai mult!
Zaharul brun pe care l-ați comparat in video este într-adevăr zahar alb colorat, dar exista zahar brun din trestie de zahar care chiar daca are aproape aceleasi cifre nu este totuși zahar alb colorat. Verificati si alti producatori eventual alte magazine...
Minti 😂😂😂 !
🤣
Am lucrat la fabrica de zahar cu ani în urma
Cred ca și acum folosesc aceeași tehnologie
Zeama de sfecla se amesteca cu lapte de var pt a extrage sărurile
Se filtrează pana se obține un sirop galben
Siropul ajunge în recipiente mari și se fierbe adăugând și praf de oase
Apoi la centrifugare se scoate melasa
Mulțumesc mult pentru informații! Va salut!
@@TibiTips Cu plăcere
Nici unul dintre ele nu este deloc sănătos și din contră este nociv .
Da asa este!
Niciunul din ele nu este nociv. Nociv este doar daca e consumant in cantitati prea mari. Cantitati prea mari? Cantitatea depinde de la individ la individ. Se poate discuta mult despre zahar, ca despre orice alt produs.Daca am consuma zilnic un borcan de miere, (care este un produs extraordinar, benefic, sanatos) despre care nu am citit nimic de rau, am putea spune apoi ca e nociva?
Te contrazic.......este o mare diferență......PREȚUL!!!!😄😄😄
🤣da asa este !
Din experiența mea, zahărul brun dă o aromă deosebită prăjiturilor, inclusiv colivei - n-aș fi crezut nici eu, dar am încercat.
Da sigur! Și eu îl folosesc!
Singura diferenta este PRETUL ! Ce-l Brun este putin mai scump....
Aveti dreptate!
Nu este adevarat !
Ați uitat de zahărul brut !!! ... care este zahăr nerafinat și e mai indicat în alimentație.
Acela este sucroza , este același lucru decât ca are o cantitate mai mica de glucide!
Zaharul din prezentare nu are scris pe pachet din ce este facut de ce oare ? Nici nu a trecut pe lângă sfeclă sau trestie!
Am frecat într-un prosop, ce credeți zaharul s-a albit iar prosopul s-a maronit!
Tibi, diferența este între zahărul obținut din sfeclă și cel obținut din trestie.
Adică cultura de sfeclă ca și orice altă cultură este tratată împotriva dăunătorilor cu pesticide, ierbicide, neonicotinoide, care se transmit plantei și implicit sunt prezente în Zahăr.
Categoric!
nici una