Amerika'daki bootcamp programları hakkında

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 21 авг 2021
  • Amerika'da bootcamp programlarından bahsediyoruz.
    Forum: reactdersleri.com
    GitHub: github.com/reactdersleri
    Twitter: / reactdersleri
    #react #reactjs #reactdersleri #reacttutorial

Комментарии • 70

  • @saidahmadli770
    @saidahmadli770 2 года назад +3

    Bilgi videosundan çok motivasyon videosu olmuş teşekkürler

  • @serdaryesil5154
    @serdaryesil5154 9 месяцев назад

    Çok yararlı bir video olmuş. Açıklayıcı ve temiz bir anlatım için teşekkürler. Amerika’dayım, bootcamp programına katılmayı düşünüyorum. Bunun için çoğu soruma cevap niteliğinde. 👏

  • @yildiz12321
    @yildiz12321 2 года назад +12

    Bende 30 yaşımda yazılım sektörüne geçiş yaptım, yaklaşık 1 2 aydır bir işte çalışıyorum. Sıfır bilgiyle başladım her hangi bir bootcamp a gitmedim, online derslerden öğrenmeye çalıştım fakat şu anki aklım olsa Bootcamp'lere gitmeyi düşünebilirdim. En azından motivasyon için sınıf ortamı ve ortak çalışma arkadaşları çok faydalı olabilir. Yalnız Patikanın Bootcamplerinden bir şey olacağını sanmıyorum, bir tanesine başvurmuştum, Front-end developer için bir iki aylık bir programdı ve sadece haftasonları. O kadar kısa sürede birşey öğrenilebileceğini sanmıyorum. Online dersleri takip edilebilir ama tabi onlarda piyasadan toplama zaten.
    Bu süreçte senin videolarından çok şey öğrendim, gerçekten emeğin ve net anlatımın için çok teşekkürler. Forum da hayırlı olsun çok iyi olmuş :)
    Türkiyede insanlar tavsiye verirken yaş'a fazla takılabiliyor, ama mülakatlarda gördüğüm kadarıyla bilip bilmediğine bakıyorlar sadece, yaşmış diplomaymış çokta önemli değil. Benim en büyük motivasyonum yurt dışında 50 yaşında yazılım öğrenen insanlardı, o yüzden hevesi olan herkese kesinlikle bende tavsiye ederim, önemli olan emek sarfedebilmek.

    • @meroyial
      @meroyial 2 года назад +1

      Hocam merhaba, siz nasıl bir yol izlediniz hangi eğitimleri vs. bitirdiniz. Kısaca analatabilirmsiniz. Bu arada tebrik ederim. Başarılar.

    • @sudey6298
      @sudey6298 Год назад

      Hangi eğitimleri aldınız, kendinizi nasıl geliştirdiniz? Açıklayabilir misiniz?

    • @yildiz12321
      @yildiz12321 Год назад

      @@meroyial Çok teşekkür ederim yeni farkedebildim mesajınızı.

    • @yildiz12321
      @yildiz12321 Год назад +2

      @@sudey6298 Btk akademi ile başlamıştım sanırım fakat eğitimleri çok güncel değildi şu an nasıldır bilmiyorum. Benim en çok kullandığim kaynak RUclips oldu, yerli yabancı çok güzel güncel videolar var, trend teknolojileri de rakip etmeye imkan sağlıyor. Tek tük udemy den takip ettiklerim oldu ama yinede çoğunlukla RUclips, medium makaleleri ve çesitli siteler. Bunlar genelde ne ögreneceğinize hangi derinlikte öğrenmek istediğinize göre kişiden kişiye değişebilir.
      Ben Node js ve React üzerinden full stack yada MERN stack olma yolunda eğitimler takip ettim. Bir kaç gün html css ve bir gün javascript e baktıktan sonra React e başladım 2 ay gece gündüz React ile cebelleştikten sonra aslında takıldığım yerlerin javascript ten kaynaklandığını farkederek bir kaç ay javascripte ağırlık verdim. Bu arada RUclips da sıfırdan uyguluma gelistiren clone uygulamalar yapanların videolarını takip edip yapmaya çalışıyordum. Kesinlikle tavsiye ederim. Ne öğrenmeniz gerekltiğini görüp boşlukları doldurabiliyorsunuz böylelikle.
      Birde bir ara backendin kafamı çok meşgul ettiğini, bilgi eksikliğim sebebiyle anlayamadımı farkedip sadece Front end e odaklanıp, ordaki bilgileri iyi öğreneyim daha sonra müsait olursam backend tarafımı geliştiririm dedım. Baştan full stack başlamak yerine sadece front end e odaklanmayı react gibi vue gibi framework ler ile basit projeler gelistirip github a eklemeyi tavsiye ederim. Iş görüşmelerine giderken bunları göstermek önemli olabiliyor.
      Genel olarak söyleyebileceklerim bunlar,İngilizce videoları daha çok insan izlediği için daha filtrelenmiş kaliteli içerikler karşınıza çıkabiliyor ama İngilizce olması da ögrenmeyi zorlaştırabiliyor. Kendi kendine öğrenmek önemli olan, zor olan birsey de yok sadece ilk etapta insan hiç birsey bilmediği için anlayamayabiliyor, boşa kürek çektiğini zannedebiliyor ama bir süre sonra birşeyler ögrendikten sonra o bilgilerle yeni şeyler öğrenmek kolaylaşıyor. Başarılar dilerim...

    • @sudey6298
      @sudey6298 Год назад

      @@yildiz12321 çok teşekkürler yanıtınız için

  • @necmettincakc3507
    @necmettincakc3507 2 года назад +1

    hocam kamera 10 numara olmuşşş

  • @dogancanulgu4255
    @dogancanulgu4255 2 года назад +6

    Patika için söyle açıklayabilirim. Firmalar bootcamp talebinde bulunduğu zaman başvuru yapılabilecek bir form doldurmaları isteniyor adaylardan. Genelde 1000 civarı başvuru oluyor ve önce teknik mülakatla basit düzeyde bişey yapabilen kişileri seçmeye çalışıyorlar Sorular genelde hackerrankte basic düzeye denk gelir. Burada zaten adayların yarısını eliyorlar. Sözlü bir görüşme yapılıyor bu görüşmeye bootcampe alınacak kişi sayısının 10 katı kişi alınıyor. Genelde 30 40 kişilik bootcamp sınıfı olduğunu düşünürsek 300-400 arası kişiyle sözlü bir görüşme yapılıyor. En son 30-40 kişilik sınıf belirleniyor ve yaklaşık 7 haftalık ders planı oluşturuluyor. cumartesi pazar 5er saat olmak üzere toplam 70 saat eğitim süreci var. Bunun dışında kalan zamanda projeler yapılıyor. Süreç bittiğinde firmanın ihtiyaç sayısı neyse o kadar kişiyi sınıf içinden kendine en uygun profillerden seçiyor. Geri kalan kişiler ise patikanın anlaşmalı olduğu ve bootcamp yapmayan firmalarda değerlendirmek üzere takibi sağlanıyor. Kısaca en çok emeği veren süreçte ilerliyor ve işe girmeleri konusunda yazılımcı talebinde bulunan firmalarla buluşmasında destek sağlanıyor. Ama işe yerleştirme asıl sorumluluğu değil. Bide son olarak tüm süreçler ücretsiz. İşe yerleşsen dahi senden ücret talep edilmiyor.

    • @elmasx
      @elmasx 2 года назад

      İşe yerleşince ilk ay ki maaşını talep ediyorlar

    • @dogancanulgu4255
      @dogancanulgu4255 2 года назад

      @@elmasx sponsor firmadan alıyorlar onu

  • @elmasx
    @elmasx 2 года назад

    Patika nın mantığı çok güzel, herkese özel ders vermektense hazır videoları koyuyorlar, altına yazılı açıklamalarını koyuyorlar; anlaşılmayan yerlerde veya versiyon uyuşmazlığı olduğu yerlerde yorumlarda yazıyorlar
    Videolardan sonra konu ile ilgili ödevler, sorular oluyor. Bunlarla puanınız artıyor. Örnek, front-end bootcampine katılacaksanız front-end konularını yaptınız mı diye bakıyorlar. Html,css,git,react, vs.
    Bootcamp e başvuruyorsunuz, soru çözmenizi istiyorlar, görüşme yapılıyor, sonra alınıyorsunuz
    Ortalama 40 kişi katılıyo. 1-2 ay sürüyor, eğlenceli oluyor bunların iyilerini işe alıyorlar. Diğer geçenleri işe aktarmak üzere havuza atıyorlar.
    İşe başlatanların belirli bir süre maaşının belirli bir kısmını alıyorlar diye biliyorum ki doğrusu bu. Bootcsmp bitirme sürecindeyim, bakalım nssıl olacak

  • @gregorpanteleyevicmelehov9584
    @gregorpanteleyevicmelehov9584 2 года назад +1

    Samet Hocam selamlar. Google'daki işiniz hayırlı olsun. :) İzninizle bir sorum olacak size:
    Öncelikle şunu belirtmek isterim. Şu anda o durumda değilim, tamamen farazi konuşuyorum.
    Diyelim ki Türkiye'de iki yıllık front end developer tecrübeniz var. Alaylısınız. Amerika'ya yerleşmek istiyorsunuz fakat iş teklifi alamadınız. Böyle bir durumda tecrübeli olsanız bile oradaki bir bootcampe katılıp sonrasında iş bulup yerleşme planı ne kadar makul sizce? Gerçekçi bir hedef midir biraz dolambaçlı olmasına rağmen?

  • @WaffenVerband
    @WaffenVerband Год назад

    Hocam çok yararlı ve güzel bir video teşekkür ederim. Hocam vaktiniz varsa size bir soru sormak istiyorum. Türkiyeden gelip böyle bir bootcamp alıp orada iş bulmamız mümkün mü? Seviye olarak iyi durumdayım ama Türkiye'de iş bulamıyorum.

  • @kenansari
    @kenansari 2 года назад +6

    Hocam bu devirde bu meslek icin universite sarti aramak cok boomer bi hareket bence. Gunumuzde bir cok bolumun islevsiz oldugunu gormeye basladik bu Bootcamplar sayesinde. Hr olmak icin insan iliskileri okunmayacagi gibi bu isi yapmak icinde okul okumaya gerek yok. Olay kiside bitiyor, ne kdar istekli ne kadar kendini gelistirmek istiyor gibi... Olay motivasyonda bence.
    Video icin tesekkurler hocam

  • @kupseker6207
    @kupseker6207 Год назад

    Merhaba hocam bootcamp secerken nelere dikkat etmeliyiz ? Masterschool un bootcamp programini duydunuz mu nasildir?

  • @enterpricefaruk
    @enterpricefaruk 7 месяцев назад

    Dostum slm
    Kurslar malum çoğaldı, katılanlar da aynı şekilde
    Hala önerir misin kursları?
    Onerirsen hangisini başlangıç icin önerirsin
    Tester da hala is potansiyeli varmı sence ?

  • @cemgunday239
    @cemgunday239 2 месяца назад

    Selamlar. Oluşturduğunuz forum sitesine giriş yapamıyorum. Kurs ile ilgili detaylı sorularım olacak onları sormak için yönlendirebileceğiniz başka bir iletişim kanalı mevcut mudur?

  • @alibektas6791
    @alibektas6791 Год назад

    Hocam kursa kabul edildikten sonra amerika vizesi almasi cok uzun surebiliyor diyolar. Bu zamanlama nasil oluyor

  • @2ncielkrommalzeme210
    @2ncielkrommalzeme210 Год назад +1

    Forum linkini tıkladığımda sayfaya bağlanılamıyor sayfası çıkıyor.

  • @aaaaaaa7124
    @aaaaaaa7124 Год назад

    f1 ile amerikada bulunurken bootcampe katilip is bulup kalabilir miyiz

  • @MultiFeiter
    @MultiFeiter Год назад

    Bootcamp ile oturma ve çalışma izni alınabilir mi?

  • @busrasahin3556
    @busrasahin3556 2 года назад

    Merhabalar
    Bootcamplerin sonunda opt calışma izni veriliyor mu? bootcamp icin f1 vizesi almamız gerekiyor mu?

  • @volkancaglar4336
    @volkancaglar4336 2 года назад

    Hocam sizin eğitim kaynaklarınıza ya da bootcamp iniz varsa bir link paylaşır mısınız?

    • @ReactDersleri
      @ReactDersleri  2 года назад

      Eğitim kaynaklarım derken? Anlamadım neyi kastettiğini

  • @aykutdag6730
    @aykutdag6730 2 года назад

    Hocam öncelikle bu güzel videonuz için teşekkür ederim. Merak ettiğim şey Lambda School hakkında bahsettikleriniz sadece Amerika da ikamet eden öğrenciler için mi geçerli yoksa diğer ülkelerde ki tüm öğrencilerde bu fırsatlardan yararlanabilir mi? Çünkü
    Erhan Erkut hocanın bir paylaşımının altında gördüğüm bir yorumda ABD dışındaki ülkelerden öğrenciler eğitim ücretini peşin ödemeleri gerekiyormuş. Acaba ne kadar doğru?

    • @ReactDersleri
      @ReactDersleri  2 года назад +1

      Doğrudur. ABD'de çalışma izniniz yoksa peşin ödemek durumundasınız. Lambda School Avrupa'dan da öğrenci kabul ediyordu ama hala geçerli mi bilmiyorum.

    • @aykutdag6730
      @aykutdag6730 2 года назад

      @@ReactDersleri Teşekkürler hocam

  • @ozgurdogru2727
    @ozgurdogru2727 2 года назад

    hocam formik ve yup ile ilgili bir şeyler düşünüyor musunuz?

    • @ReactDersleri
      @ReactDersleri  2 года назад

      react-final-form cok populer o alanda, olabilir neden olmasin.

    • @ozgurdogru2727
      @ozgurdogru2727 2 года назад

      @@ReactDersleri o da olur hocam zahmet olmazsa

  • @erendemirci9550
    @erendemirci9550 2 года назад

    hocam merhabalar bootcamp kayıt olmaya karar verdik fakat amerikada çalışma iznimiz yok bootcampi bitirdikten sonra orda nasıl iş bulabiliriz veya şirketin yardım etti konular oluyormu siz bu süreçte ne gibi bir yol izlediniz ??

    • @ReactDersleri
      @ReactDersleri  2 года назад

      Ben halihazirda ABD'deydim, benim katildigim program calisma izni olmayanlari kabul etmiyordu. ABD'de bir programa katilacaksaniz buyuk ihtimalle parasini pesin alan programlara kabul edeceklerdir. Gelir paylasimi ile ise girdikten sonra odenilen programlar icin ABD'de calisma izniniz olmasi gerekiyor.

    • @erendemirci9550
      @erendemirci9550 2 года назад +1

      @@ReactDersleri f1 vizesi ile Amerika'ya gelenler için çalışma izni veya Opt sağlayan Bootcampler yada sertifika programları var mı acaba?

    • @xxtravisxxify
      @xxtravisxxify 2 года назад

      @@erendemirci9550 güzel bir soru. Cevabını bulabiliniz mi?

    • @erendemirci9550
      @erendemirci9550 2 года назад

      @@xxtravisxxify maalesef

    • @yusrick
      @yusrick Год назад

      @@erendemirci9550 bu sorunu cevabını buldunuz mu acaba?

  • @gizem4542
    @gizem4542 2 года назад

    Ben de bootcamp düşünüyorum sosyoloji okuyorum bu sene son, sizin de geçmişinizin eşit ağırlık bölümüne dayanması beni mutlu etti..
    Bir kaç sorum olacak izninizle…
    Benim 10 yıllık turist vizem var bununla orada eğitim almak mantıklı mı ? Siz hangi vize türüyle gittiniz?
    Bir de pandemi harici sürekli evden çalışılan bir iş mi? Ve çalışma saatleri düzensiz mi ?
    Sizce avandaj ve dezavantajları neler ?
    Bu meslek parası hariç hangi yönüyle mutluluk veriyor sizce ?

    • @gizem4542
      @gizem4542 2 года назад

      Bir de bootcaamp öncesi udemiy den jawa python dersleri almamın faydası olur mu ? Derslerini daha iyi anlamam açısından .
      Sorularımı cevaplarsanız çok mutlu olurum 🙏🏻🙏🏻

    • @ReactDersleri
      @ReactDersleri  2 года назад

      Soru da çok uzun cevabı da. Forumda sormanız mümkün mü?

    • @gizem4542
      @gizem4542 2 года назад

      @@abdullahok8184 hayır. Forumda sormaya üşendim .Siz sorarsanız bana da anlatın 🙂

  • @koray.tuncer
    @koray.tuncer 2 года назад

    Hocam udemy için kurs çekmeyi düşünüyor musunuz ?

    • @ReactDersleri
      @ReactDersleri  2 года назад

      Hangi konuda?

    • @koray.tuncer
      @koray.tuncer 2 года назад

      @@ReactDersleri react konusunda

    • @laptoprecaia.k.aagentsmith3328
      @laptoprecaia.k.aagentsmith3328 2 года назад

      @@koray.tuncer react konusunda adam kursun kralini paylasmis zaten burada

    • @koray.tuncer
      @koray.tuncer 2 года назад

      @@laptoprecaia.k.aagentsmith3328 Allah razı olsun evet paylaşmış ilgiyle takip ediyorum fakat belirli bir düzen içerisinde değil dağınık konular.

  • @aozata4614
    @aozata4614 Год назад

    Hocam merhaba lambda isminde bir site bulamıyorum ismi mi değişti

  • @dogukanvaris7224
    @dogukanvaris7224 2 года назад

    6 yıl satış danışmanlığı yaptıktan sonra farkettimki elimde elle tutulur bir meslek yok. Bende sektör değişikliği ve sevdiğim işi yapabilmek için 2019 yılında(31 yaşındayken) yazılım kursuna giderek 2020 yılında mezun oldum o zamandan beri iş başvuruları yapıyorum ama geri dönüş hiç olmadığından dolayı kendimi çeşitli online platformlarda geliştirmeye devam ediyorum. Bu bahsettiğiniz şey kafama çok yattı ama tek sıkıntım ingilizcemin bu bootcamp süresi boyunca yeterli olup olmadığını bilmediğimden dolayı biraz tereddüte düştüm. İşe girebilsem ingilizceye biraz daha fazla zaman ayırmaya çalışırdım ama hem yazılım hem de ingilizceyi aynı anda götürmek sıkıntı oluyor.

    • @yildiz12321
      @yildiz12321 2 года назад +1

      Abi staj da düşünebilirsin bence ilk adım olarak, malum ilk işe girmek hep en zoru oluyor sonra devamı geliyor. Herhangi çalışmak istediğin bir firmaya staj yapmak istiyorum dediğinde geri dönüş oranı çok daha yüksek olacaktır. En fazla bir iki ay ücretsiz çalışırsın zaten eşşek değillerse bir harşlık da verirler. Hiç olmadı pek çok yeni şey öğrenirsin gerçek iş üzerinde, sektörden insanlarla tanışmış oluşursun, yeni kapılar açar insana, orda tanıştığın biri başka bir yere yönlendirebilir vs vs.

    • @dogukanvaris7224
      @dogukanvaris7224 2 года назад

      @@yildiz12321 staj icin üni öğrencisi olmak gerekmiyor mu. Ben 2011 de isletme mezunuyum.

    • @yildiz12321
      @yildiz12321 2 года назад +1

      ​@@dogukanvaris7224 Resmi staj olması gerekli değil ki. Maksat bir an önce işe adapte olabilmek değil mi. Her hangi bir firmaya niyetinizi, öğrenme hevesinizi açıklasanız bence seve seve kabul ederler. Sizi tanıdıktan yapabileceklerinize doğrudan şahit olduktan sonra da neden devam etmeyesiniz, hiç olmadı portfolyonüzü geliştirmiş olur başka bir yere iş görüşmesine gittiğinizde ciddiyetinizi göstermiş olursunuz, maaş pazarlığınızı ona göre yaparsınız bu sefer, diye düşünüyorum naçizane :), başarılar dilerim...

    • @dogukanvaris7224
      @dogukanvaris7224 2 года назад

      @@yildiz12321 teşekkür ederim tavsiye icin. Kendimi kanıtlama sansı bulamadigım icin hep başvurudan sonra veya mülakatlarda patliyorum. Dediğin gibi stajyerlik yapma şansim varsa kendimi o firmaya kanitlayabilirim.

    • @yildiz12321
      @yildiz12321 2 года назад +1

      @@dogukanvaris7224 Rica ederim abi bence de, hepimiz benzer yollardan geçiyoruz, başarılar dilerim...

  • @abdullahok8184
    @abdullahok8184 2 года назад

    Kurs ucreti ne kadar ?

    • @ReactDersleri
      @ReactDersleri  2 года назад

      Benim katildigim program 30 bin dolar idi, ancak ise girdikten sonra maasinizdan yuzde 17 den fazla olmamak kaydiyla oduyorsunuz. Daha ucuz baska kurslar da var tabi.

    • @yusufalierayman
      @yusufalierayman Год назад

      @@ReactDersleri hocam peki işe girenlerin ortalama aylık geliri ne civarlarda

  • @BladesGamings
    @BladesGamings 2 года назад

    ISA anlaşması sanırım yanlızca Amerika vatandaşları için geçerli imiş.

    • @ReactDersleri
      @ReactDersleri  2 года назад +1

      Çalışma izni olan herkes için geçerli. Ben ABD vatandaşı değilim, bu şekilde çok öğrenci var.

    • @BladesGamings
      @BladesGamings 2 года назад

      @@ReactDersleri Türkieye'de yaşadığımız süreçte nasıl kayıt olabileceğimize veya diğer işlemler ve süreçlere dair bir bilgi bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz eğer bilginiz varsa?

    • @ReactDersleri
      @ReactDersleri  2 года назад

      @@BladesGamings Türkiye'den öğrenci kabul etmiyorlar maalesef :(

    • @BladesGamings
      @BladesGamings 2 года назад

      @@ReactDersleri Anladım... Teşekkürler.