Un clip interesant si informativ! Vad ca ard bine lemnele si sigur la focul 2 te tine mult mai mult de o ora. Aici a fost o punere in functiune, deci automat un consum mai mare, dar dupa ce se echilibreaza instalatia, alta treaba cu lemnele. Spor la treaba sa ai Ionut!
Ma bucur daca este folositor si informativ acest clip. Multi tot imi spuneau ca paulownia nu arde, face multa cenușă, fum mult etc, asa ca m-am pus pe treabă fara sa ii contrazic, doar stii ca eu nu vb ceva fara sa experimentez sau sa fiu sigur pe acel lucru. P.S. tu ai avut probleme sa iti apara notificare ca ai un comentariu si cand intri la video sa nu apara in sectiune ? Nu sunt nici in spam, nicaieri.
Faina instalația și clipurile sunt foarte utile pentru cineva care vrea să aleagă modalitatea asta de încălzire. Felicitări! As vrea daca îmi permiți, să te corectez puțin. Temperatura măsurată "prin geam" e de fapt temperatura gemului in zona indicată de laser pe geam și nu în focar. Termometrul măsoară radiația in spectrul infraroșu iar sticla respectiva este opacă in zona asta și nu permite măsurători precise dincolo de ea. Deschide ușa focarului și o să vezi că temperaturile din interior sunt mult mai mari.
@@IonutTimy Cu plăcere! Acum invata-ma tu cum menții presiunea constanta in instalație? La mine pleacă de la 1 bar la 20 de grade și ajunge la 2 bari la 60 de grade Celsius. Eu suspectez că ceva nu e in regula cu vasul meu de expansiune. Te ce zici?
@@edwardciaia3448 posibil sa fie aer pe instalație și verifică presiunea din vas. Trebuie sa nu ai presiune pe instalație când verifici presiunea din vas. Eu am băgat cam 1.3 bar
Sadly I don't understand a word you're saying, but you make the video very clear. I don't need to know what you're saying to find what I'm looking for, good job! I do have a few questions though, how many radiators do you have? I have 8 radiators and am wondering if this will be enough. About 200m2 insulated house with new windows, so I'm thinking it should be? Another thing I'm wondering, what does the furnace look like under the ash tray? I'm assuming it's closed off, as in it has a bottom plate? Reason why I want to know this is because I have an ash hole down to my basement, so if I were to get this I would have to modify the bottom so the ashes fall through the floor instead of in the pan, so I'm wondering how hard it would be to modify it. Thanks for the video!
Super,demonstratia.Ai demontat mitul cu cenusa.Stiam ca nu lasa multa cenusa,folosind acest lemn la multe gratare.Sa nu uitam ca e un lemn din anul 1 de dupa taiere.Sunt sigur ca un lemn din anul 3 sau 4 ar oferi rezultate spectaculoase.Din nou,felicitari.
Mersi 😁👍... oricum o sa fie in continuare persoane care susțin ideea lor, oricat ai veni tu cu dovezi concrete. Sigur un lemn din anul 3, ofera un randament si o autonomie mai buna. Salutari 👋
Hello Timy, very good video. Few questions if you allow? Ill aske them and if you see fit, answer them :) how big is your house in square meters and how much in cubic? Do you have some buffer tank installed somewhere? thank you in advance
Salut! Eu as vrea sa montez un astfel de termosemineu in living. Se poate masca toata soba si toate chestiile alea din spate (termometru, tevi etc) cu rigips carton antifoc? Pentru ornament mai mult. Multumesc
@@IonutTimy Doar ca celelalte seminee nu stiu cat sunt de viabile, trebuie sa vorbesc cu un meserias. Eu am de incalzit in jur de 100 mp. Din ce vad la semineul acesta, duce 7-8 calorifere de 1 m si ar fi valabil. Alte exemple n-am gasit pe net....
L-am montat acum în Noiembrie și sunt mulțumit de el! Face 22 grade lejer cu consum f mic de lemne ( câteva surcele pt aprins, două lemne și 1 cancioc de cărbuni și imediat se face cald în casă. Consumă mai puțin decât o sobă, încălzesc anexa unde este instalat( 25 mp) plus casa mică cu 5 încăperi foarte mici(31mp). Vreau să vă întreb dacă ați folosit prafuri sau pastile care dizolvă depunerile de pe pereții lui? Întreb pt viitor, deocamdată nu e cazul. Dumneavoastră îl aveți mai de-mult și vreau să știu dacă ați folosit? Al dumneavoastră cum se prezintă după câteva sezoane, încă este bun? Multumesc!
Asta îmi place și mie, consumul mai mic de lemn in comparație cu un cazan tip centrala. Are 5 ani și merge bine. Am mai folosit din când în când acel pliculeț care curăță coșul de fum, in rest pe el îl curăț doar cu peria.
Ionut poate ma poti ajuta cu un sfat, ca nu stiu ce ar putea fi si cum rezolva.Aerisitor automat pe tur la termosemineu,2 supape de siguranta de 1,5 bar fiecare,presiune in vasul de expansiune de 1,5 bar, si cand fac focul la inceput pina pleaca pompa de recirculare setata la 50 grade, creste foarte mult presiunea adica ajunge la 2..2,1 bar si da apa afara pe la supapele de siguranta si se aud zgomote anormale in termosemineu , presiunea la rece este de 0,4 bar....sa mai fie aer in termosemineu? Da-mi un sfat ce sa ii mai fac ?
Salut. Daca la o centrala pui lemne si te trezești dimineața cu o temperatura la fel de ridicata ca si seara pentru ca mocnește. Asa e si la termosemineu sau cat faci foc ai caldura si cat nu faci nu ai caldura?
daca ai in casa podeaua caldă atunci o încălzești și nu mai pui pe foc....dar dacă numai radiatoare atunci trebuie sa dai foiala toată seara ....și n-are importanță ce fel de lemn
Am odai încălzite de soba, și altele cu doar calorifere și podele calde. Atât timp cât arde focul în sobă, e cald și caloriferul. Când se stinge, caloriferele se răcesc. Mai țin puțin și podelele, dar, oricum se face frig. Soba însă e caldă până la amiază a doua zi. Concluzie - daca nu ai sursa suplimentară, nu te ajută. Sau e nevoie de un termosimeneu automatizat care va menține arderea 24/24
Bună ziua. Se poate pune antigel în loc de apă în instalația pt calorifere? Întreb pt că vom folosi ocazional locația și doresc să nu crape țevili în timpul când nu va fi nimeni acolo.
am postat clip recent cu plantatia, iar ca sa vezi clipuri in fiecare luna, trebuie sa te alaturi canalului sa devii membru si asa o sa primesti mai multe informatii.
Ionuț,măsurătorile la focar sigur au indicat doar temperatura sticlei.eu cred că focul ăla avea mult mai multe grade.daca pe horn era 200 după ce a trecut de fumurile cu registru in focar era mult mai mult.
Am arătat într-un clip cum am remediat la ușa de sus. La ușa de jos, dacă îți iese, nu ai tiraj bun la coș. Nu e din vina șemineului ci a coșului de fum...
Buna treaba! Oare exista posibilitatea sa reglezi temperatura interioara la sistemul asta cu un termostat?Ce faci daca incalzesti prea tare ,deschizi geamul?Spor la lucru!
Mersi...nu prea vad cum sa montezi un termostat la șemineul asta...adică îl montezi și ce comanda sa de-a ? Focul nu îl poate stinge, tirajul se închide manual, eu unul nu vad ce sa faci cu un termostat in situația de față. Da deschizi geamul și așa trebuie sa aerisești camera să bagi oxigen "proaspăt". Asta până te înveți cu el și cu nevoile tale, apoi faci focul eficient.
Spune-mi te rog ce parere ti-ai facut despre termosemineul din vidioclip? Cred ca-l ai in posesie de ceva vreme si sigur ai o parere obiectiva.intentionez sa achizitionez acelasi termosemineu . mulțumesc
Dacă nu te deranjează sa alimentezi la 3 - 4 ore, e ok. Ptr mine unul este perfect așa cum l-am montat și unde l-am montat. Are niște minusuri dar se pot remedia.
Salut Ionut ! Interesanta jucaria ta ! Termometru cu laser ...cat ai dat pe el ? Si de unde l-ai luat ? ...sa mai faci video cu valori masurate cu el . .m-ar interesa sa aflu temperatura dintr-un cuptor electric ... flacara la aragaz ... iarna cand afara sunt munus 15 grade ...etc... merci ... eu zic ca merita sa te incalzesti cu paulownia !
Salut...din kaufland l-am cumparat si a costat 70lei parcă. Il am de ceva timp dar nu prea am avut ocazia sa il folosesc. O sa încerc sa mai fac clipuri cu el, dar nu promit. Daca nu ai alte lemne, poti cumpara si paulownia 😂😂😂
Dacă ți tirajul închis din prima, se va încălzi apa foarte greu și va porni pompa de recirculare mai greu. Prima dată se lasă tirajul deschis și când ajunge la temperatura optimă, se poate închide tirajul și se menține doar temperatura dorită. Implicit va crește autonomia. Fiecare folosește șemineului după bunul plac.
Am facut urmatorul reglaj. Presiune la rece 1.2 bar, supapa de siguranță este de 2.5bar acum, presiunea in vas este 1.5 bar si la cald asa cum vezi, sta stabil la 1.4 bar
Domnule Ionuț vă rog să-mi ziceți și mie cum se calculează nr de kw la caloriferele pe care le voi pune la un șemineu Prity de 13 kw cu boiler încorporat de 16 litri de la Dedeman (1460 lei)? Deci ce înseamnă 13 Kw ai șemineului? Înseamnă că pot să atașez calorifere ( de aluminiu) de 13 kw suma lor? Dacă este așa bine-înțeles că nu o să pun atâtea calorifere! Și încă o întrebare, câți kw are un calorifer de aluminiu de aproximativ 1m / 60 cm?
Cred ca este o mare confuzie in mintea dvs...o sa va dau pe scurt cateva detalii despre acest termosemineu, desi se gaseste foarte usor fisa tehnica. Prity S3W13 are o putere de 13 kw si poate sa duca undeva la 6 calorifere de dimensiunea 22x600x1000. In plus acest semineu are o putere de 5kw degajata in camera unde se instaleaza. (13kw pentru calorifere + 5kw caldura radiata). Nu stiu sa va spus cati kw are un calorifer de aluminiu de acea dimensiune pentru ca sunt multe aspecte de vazut. Un calorifer din otel de aceeasi dimensiune are in jur de 2kw (plus - minus)
@@IonutTimy nu este confuzie în mintea mea,erea lipsă de informații pt că încă nu l-am cumpărat ca să citesc în fișa tehnică, singurele informații le-am luat din descrierea sitelui Dedeman, de-asta v-am întrebat în speranța că" ve-ți face lumină în mintea mea " și ați făcut, mulțumesc! Dacă este așa cum spune-ți, acest șemineu este mai mult decât suficient pt mine. Dacă îi racordez și un boiler cu serpentina(termoboiler) acesta câți kw mai consumă din puterea șemineului ( cât scrie pe el 1,5 sau 1,8 sau 2 Kw)? Dacă aveam pe cine să întreb nu vă mai deranjam pe dumneavoastră.
@@florian-k5x câți m pătrați are casa ? Unde va fi așezat șemineul ? Se poate monta și un boiler cu serpentina. Pe boiler nu veți găsi informații de genul, acea putere este pentru rezistenta electrica. Dacă boilerul este aproape de șemineu, aproape că nu se va simți asta in consum, dar cu siguranță nu va face față și cu toate cele 6 calorifere.
@@IonutTimy casa are 24 m pătrați cu 2, 23 m h cu tot cu o mică baie și un mic spațiu pt gătit care sunt atașate de această cameră și vreau să mai trag tevi de la acest șemineu și alături în altă cameră care este și acesta f mică ( aprox 8 m pătrați). Dar ca să nu ocup din puținul spațiu cu șemineul, o să sparg în perete pe lateralul casei cam pe la jumatea camerei care dă în spatele casei și o să zidesc acolo ca o cămară unde o să pun semineul și va radia spre interiorul camerei pt că nu pun ușă. Conform informațiilor dumneavoastră dacă mai pun în camera asta de 24 m un calorifer de aluminiu de 50/100 cm , un prosopar în baie + termoboilerul și în camera alăturată un mic calorifer tot de aluminiu de 50/60 cm cred că aș avea căldură și ar fi și sub maximul capacității șemineului . Mulțumesc mult !
Domnule Ionuț, mai răspunde-ți-mi la ultima întrebare, (sunt stresat la maxim pt că mai am o săpt de concediu și nu pot să mă hotărăsc unde să îl montez), dacă îl pun într-o cameră mică de 6, 5 m pătrați și bag lemne puține dar mai des ca să nu facă prea multă căldură în acea cameră pt că acolo vreau să locuiască o persoană , pot să mențin apa pe instalație pt caloriferele din celelalte camere fără să-l încing tare , doar bagând câte puțin dar constant și mai des? Asta ca să poată locui cineva în acea cameră în care îl montez ca să nu se facă prea cald. De răspunsul dumneavoastră depinde ce am de făcut: ori varianta asta, ori mă apuc și sparg peretele casei în lateral pt a zidi o cămară pt el dar fără ușe ca să vină căldura în casă dar asta implică alți bani, muncă și stric aspectul pe interior al camerei unde sparg.
Ionut, te deranjez cu o situatie cu care ma confrunt si nu stiu cum sa ii dau de cap.Detin un termosemineu Prity wd w29 (ca al tau,montat dupa video-urile tale si iti multumesc pt ele de mare ajutor) situatia este urmatoarea: Aprind focul termostatul de imersie setat la 45 grade,presiune la rece 0,4 bar, supape de siguranta la 1,5 bar....creste presiunea la 2 bar scoate zgomote in interiorul semineului de zici ca se rupe...totul pana pleaca pompa de circulatie,dar si in momentul plecari pompei scoate zgomot ft urat in interiorul semineului,dupa care merge frumos si totodata scade si presiunea pina la 0,8 bar cand temperatura indica 45-50 grade,mentionez ca aerisirea caloriferelor este facuta,aerisitoare automate deschise cat si jos si la etaj am pus doua unul pe tur si unul retur in puncul cel mai inalt,presiunea in vasul de expansiune verificata si dusa la 2 bar cu vasul scos din instalatie.Sa fie ca am pus doua aerisitoare unul pe tur si altul pe retur(sa unesc tevile intre ele si sa las unul singur este punctul cel mai inalt din instalatie,sau sa setez o temperatura mai mica la termostatul de imersie dar ma gandesc sa nu faca condens in semineu pina scoate supapa anticondens 45 grade,sau ce ma sfatuiesti sa fac?....Iti multumesc din inima pt rabdarea acordata.
Momentan am 47 litrii in centrala plus 6 calorifere. La vara o sa mai pun inca 4-5 la mansarda. Azi am montat cel de 35 litrii. Pana acum era de 8. O sa vad cum se comporta
@@liviuadriandumitru4952 vezi de asta am zis ca trebuie mai multe informatii ca sa poti alege un produs, s-au macar sa iti recomand acelasi lucru la care te-ai gandit tu 😂. De unde esti ?
Pai focarul nu este prevăzut ptr peleți. Să atunci peleți și să arzi așa, nu cred că este cel mai indicat și randamentul va fi scăzut. Cu brichete merge bine, dar la noi in zona e mai ok cu lemne.
Ce cantitate de lemne arzi pe iarnă? Făra exagerari.. eu am un termosemineu pe peleți Ferroli Mirano si la 130 m² papă undeva la 4 tone.. 1 x1.200 lei.. si nu st multumit deloc.
Salut de ce la mine presiune creste de la 0,4 bari la 1,8 bari și în rest totul funcționează ok.la tine am văzut că presiune este peste un la rece și crește foarte puțin
Eu am tot experimentat si probat diverse situații. Iti crește asa mult ptr ca ai presiune mai mare in.vasul de expansiune. Daca ai pus supape de siguranta de 1.5 bar, baga in vas 1.1-1.2 bar.
@@belugeorge4474 pana nu văd instalația nu pot sa ma exprim. Aeriseste bine instalația, baga 1bar la rece, fa focul cu tirajul inchis sa arda mai încet si baga in vas 1.3 bar. Încearcă si asa...
Salut. Ți am văzut primul clip acum doi ani și se pare că jucăria încă merge. Cred că ai mai mult de 400C in focarul aprins, pistolul cu unda citeste temperatura pe care o întâlnește prima oara, respectiv pe cea a geamului. Nu te ai gândit să i faci și un orificiu pentru o ardere secundara ? Spor in toate și așteptăm un alt filmuleț!
Salutare si multumesc ptr mesaj si susținere 👍😁. Inca merge ca in prima zi si am intrat in al treilea an de utilizare. Nu o sa ii mai fac nicio modificare s-au cel puțin deocamdată. Tot zic sa pun un puffer dar nu gasesc bani si pentru investiția aceasta 😂. Numai bine...
Arde bine paulownia, am si eu cateva elongata si tomentosa pe langa casa. Nu se compara cu lemnele de esenta tare, dar in amestec merge foarte bine pe foc. Eu sunt putin dezamagit de cresterile dupa anul 2 de la taierea tehnica, dezvolta coroana dar nu ia in diametru mai nimic. Am in plan sa impaduresc un teren cu salcam si mesteacan, o sa strecor vreo 50-100 de paulownia printre randuri. Personal as alege o densitate mai mare daca ar fi sa fac strict cultura de paulownia, undeva la 70-100 cm intre plante pe rand si odata cu cresterea lor sa tai tot a 2 a paulownia, astfel ar fi mult mai productiva la hectar.
Poti sa vezi si clipurile mele cu plantatia de paulownia cotevisa 2 si ritmul de crestere. Daca plantezi mai des, nu vor creste prea mult in diametru si se va crea un haos acolo. Cu cat vrei sa creasca mai mult in diametru cu atat plantezi mai rar, dar automat astepti mai mult timp sa crească. Eu unul am mers pe o schema de 4m x 4m
@@IonutTimy am urmarit clipurile legate de paulownia. Cum se prezinta acum, care ar fi cea mai veche planta dupa taierea tehnica si la ce diametru a ajuns? Ale mele dupa fiecare iarna isi pierd mugurii florali, am totusi o elongata acum care ii pastreaza, sper sa vad si flori in primavara aceasta
@@robertandy09 se prezintă exact cum ai vazut in clip. Nu există "cea mai veche plantă" ptr ca toate au fost plantate in același timp. Au abia un an de vegetație dupa taierea tehnica. Acum intră in anul 2 si vom vedea in septembrie cum vor arăta.
In ce masura recomandati acest lemn pentru foc prin comparatie. Adica daca la.momentu actual ard pe iarna u deva la 15 mc de fag, de csti metri cubi de paulowbia credeti ca as avea nevoie
@@catalineu2523 eu iarna trecuta am consumat tot asa, 15 mc de fag, iarna asta mai putin, depinde doar de vreme. Acu 2 ani am consumat undeva la 8 mc de stejar si vreo 10 de lemn de esenta moale (plop si salcie) Incalzirea pe lemne e relativa, depinde mult de cum e vremea in acel an, de aceea e bine sa avem o rezerva de lemn.
nu cred ca e bun termometrul.. la culoarea jarului.. eu stiu ca am inrosit fier in soba si uite un tabel www.loby.ro/wp-content/uploads/2014/02/culoarea-otelului-moale-la-temperaturi-diverse.jpg. in plus lemnul ala nu e reprezentativ.. foarte multa coaja si zona slaba... cred ca lemnul gros e superior crengilor astea. lemnul uscat e foarte bun indiferent de ce natie e.. eu ard plop, pentru ca il iau foarte ieftin.. atat timp cat nu e putred si ud, e superbun de ars. probabil ca te-ai uitat pe tabele cu valoarea energetica a diferitelor tipuri de lemne.. surprinzator pentru unii, rasinoasele sunt cele mai puternice iar restul au valori foarte apropiate, raportat la kg de lemn uscat
Nu stiu ce sa spun de termometru, dar am si specificat in video doar sa va faceți voi o parere. Alt lemn de paulownia nu am momentan. Am facut testul, ptr ca tot spuneau unii ca nu arde si face cenușă si nu mai stiu ce. 👍
@@IonutTimy oamenii trebuie sa aiba pareri :)).. cunosc oameni care nu vor sa auda de altceva inafara de fag, altii de salcam, mai sunt si unii care vor stejar. eu am ars de toate.. de termometru nu zic ca nu e bun.. doar ca eu cred ca acolo unde isi ia oxigen focul, temperatura e mult mai mare. citisem undeva ca jarul de la o tigara mocnind (nu cand tragi din ea) are undeva la 400 grade. de asta zic.. e posibil sa influenteze si sticla
@@floreamihai. sigur si sticla influențează si in plus scrie pe ambalaj ca măsoară pana la +380°C. Peste această valoare, poate chiar nu este precis. Si eu am ars de toate in afară de plop 😁👍
Un clip interesant si informativ! Vad ca ard bine lemnele si sigur la focul 2 te tine mult mai mult de o ora. Aici a fost o punere in functiune, deci automat un consum mai mare, dar dupa ce se echilibreaza instalatia, alta treaba cu lemnele. Spor la treaba sa ai Ionut!
Ma bucur daca este folositor si informativ acest clip. Multi tot imi spuneau ca paulownia nu arde, face multa cenușă, fum mult etc, asa ca m-am pus pe treabă fara sa ii contrazic, doar stii ca eu nu vb ceva fara sa experimentez sau sa fiu sigur pe acel lucru.
P.S. tu ai avut probleme sa iti apara notificare ca ai un comentariu si cand intri la video sa nu apara in sectiune ? Nu sunt nici in spam, nicaieri.
Esti inteligent si gandesti pe termen lung!!! E bine cum gandesti din punctul meu de vedere!
Inteligent sau nu, cred ca toți gandim sau macar credem ca o facem, sa ne fie bine pe termen lung. Te salut 👍😁
Faina instalația și clipurile sunt foarte utile pentru cineva care vrea să aleagă modalitatea asta de încălzire. Felicitări!
As vrea daca îmi permiți, să te corectez puțin.
Temperatura măsurată "prin geam" e de fapt temperatura gemului in zona indicată de laser pe geam și nu în focar.
Termometrul măsoară radiația in spectrul infraroșu iar sticla respectiva este opacă in zona asta și nu permite măsurători precise dincolo de ea.
Deschide ușa focarului și o să vezi că temperaturile din interior sunt mult mai mari.
Mulțumesc pentru feedback...nu te contrazic, oricum nici termometrul nu e profi 😁👍
@@IonutTimy Cu plăcere!
Acum invata-ma tu cum menții presiunea constanta in instalație? La mine pleacă de la 1 bar la 20 de grade și ajunge la 2 bari la 60 de grade Celsius.
Eu suspectez că ceva nu e in regula cu vasul meu de expansiune.
Te ce zici?
@@edwardciaia3448 posibil sa fie aer pe instalație și verifică presiunea din vas. Trebuie sa nu ai presiune pe instalație când verifici presiunea din vas. Eu am băgat cam 1.3 bar
Fain filmuleț, Ionuț! Sper sa vedem cât mai multe sa aflam și noi una alta.. Salut
Mersi 😁👍... o sa incerc sa experimentez cat mai mult si totul sa fie transparent sa va puteți face o parere clară.
Sadly I don't understand a word you're saying, but you make the video very clear. I don't need to know what you're saying to find what I'm looking for, good job!
I do have a few questions though, how many radiators do you have? I have 8 radiators and am wondering if this will be enough. About 200m2 insulated house with new windows, so I'm thinking it should be?
Another thing I'm wondering, what does the furnace look like under the ash tray? I'm assuming it's closed off, as in it has a bottom plate? Reason why I want to know this is because I have an ash hole down to my basement, so if I were to get this I would have to modify the bottom so the ashes fall through the floor instead of in the pan, so I'm wondering how hard it would be to modify it.
Thanks for the video!
Super,demonstratia.Ai demontat mitul cu cenusa.Stiam ca nu lasa multa cenusa,folosind acest lemn la multe gratare.Sa nu uitam ca e un lemn din anul 1 de dupa taiere.Sunt sigur ca un lemn din anul 3 sau 4 ar oferi rezultate spectaculoase.Din nou,felicitari.
Mersi 😁👍... oricum o sa fie in continuare persoane care susțin ideea lor, oricat ai veni tu cu dovezi concrete. Sigur un lemn din anul 3, ofera un randament si o autonomie mai buna. Salutari 👋
Hello Timy, very good video. Few questions if you allow? Ill aske them and if you see fit, answer them :)
how big is your house in square meters and how much in cubic? Do you have some buffer tank installed somewhere?
thank you in advance
hello...my house is 100m square. The hight of the rooms is 2.45m. I don't have a buffer tank installled.
Salut! Eu as vrea sa montez un astfel de termosemineu in living. Se poate masca toata soba si toate chestiile alea din spate (termometru, tevi etc) cu rigips carton antifoc? Pentru ornament mai mult. Multumesc
Ce rost are sa cumperi asa ceva sa il maschezi. Cumperi direct un semineu fara pereti laterali si il îmbraci cu ce vrei tu si cum vrei.
@@IonutTimy Am inteles. Multumesc.
@@IonutTimy Doar ca celelalte seminee nu stiu cat sunt de viabile, trebuie sa vorbesc cu un meserias. Eu am de incalzit in jur de 100 mp. Din ce vad la semineul acesta, duce 7-8 calorifere de 1 m si ar fi valabil. Alte exemple n-am gasit pe net....
L-am montat acum în Noiembrie și sunt mulțumit de el! Face 22 grade lejer cu consum f mic de lemne ( câteva surcele pt aprins, două lemne și 1 cancioc de cărbuni și imediat se face cald în casă. Consumă mai puțin decât o sobă, încălzesc anexa unde este instalat( 25 mp) plus casa mică cu 5 încăperi foarte mici(31mp). Vreau să vă întreb dacă ați folosit prafuri sau pastile care dizolvă depunerile de pe pereții lui? Întreb pt viitor, deocamdată nu e cazul. Dumneavoastră îl aveți mai de-mult și vreau să știu dacă ați folosit? Al dumneavoastră cum se prezintă după câteva sezoane, încă este bun? Multumesc!
Asta îmi place și mie, consumul mai mic de lemn in comparație cu un cazan tip centrala. Are 5 ani și merge bine. Am mai folosit din când în când acel pliculeț care curăță coșul de fum, in rest pe el îl curăț doar cu peria.
Al meu după 3 ani merge perfect
@@dinutodirel792 la cât timp îl cureți de depunere și funingine? Bagi și cărbuni?
@@florian-k5x al curat de 3 ori pe an al meu e legat și la puffer și-l folosesc și vara pt apa calda folosesc doar lemn
Buna ziua o intrebare un cazan de fonta se poate zidi cu caramida
Is curios cu lemnul de stejar,salcâm,carpen sau fag!?!
Salut, ai avut probleme cu aerisirea cazanului. La prity-ul meu nu reușesc să scot aerul din el.
Salut. Cum sa nu poți. De 5 ani a ieșit tot aerul din el 😁
@@IonutTimy Eu l-am montat de câteva zile și pana sa plece pompa se aude cum " barboteaza" apa în semineu. Sper să iasă aerul până la urmă.
Ionut poate ma poti ajuta cu un sfat, ca nu stiu ce ar putea fi si cum rezolva.Aerisitor automat pe tur la termosemineu,2 supape de siguranta de 1,5 bar fiecare,presiune in vasul de expansiune de 1,5 bar, si cand fac focul la inceput pina pleaca pompa de recirculare setata la 50 grade, creste foarte mult presiunea adica ajunge la 2..2,1 bar si da apa afara pe la supapele de siguranta si se aud zgomote anormale in termosemineu , presiunea la rece este de 0,4 bar....sa mai fie aer in termosemineu? Da-mi un sfat ce sa ii mai fac ?
Hi, can you cook on it, it is hot enough on the top for the cooking?
Hi... you can't cook on it. It is hot, but not enough for cooking. It will take to long time to cook something.
@@IonutTimy Thank You, i assumed that you can't, because the fire is to low down
Super tare!
Mersi. Te salut !
Salut. Daca la o centrala pui lemne si te trezești dimineața cu o temperatura la fel de ridicata ca si seara pentru ca mocnește. Asa e si la termosemineu sau cat faci foc ai caldura si cat nu faci nu ai caldura?
daca ai in casa podeaua caldă atunci o încălzești și nu mai pui pe foc....dar dacă numai radiatoare atunci trebuie sa dai foiala toată seara ....și n-are importanță ce fel de lemn
Am odai încălzite de soba, și altele cu doar calorifere și podele calde. Atât timp cât arde focul în sobă, e cald și caloriferul. Când se stinge, caloriferele se răcesc. Mai țin puțin și podelele, dar, oricum se face frig. Soba însă e caldă până la amiază a doua zi. Concluzie - daca nu ai sursa suplimentară, nu te ajută. Sau e nevoie de un termosimeneu automatizat care va menține arderea 24/24
Foarte eficiente lemnele de Paulownia...dar ce este crema aceia neagra...) care o folosesti pentru aprins focul ?
Sunt ok...este cenușă amestecată cu puțină motorină. Merge perfect la aprins. 😁👍
@@IonutTimy Ms frumos
super!!!foarte fain!salutari
mersi. Salut !
Buna ziua la un termo semineu se poate pune an pardoseala caldura la un termo semineu de 24 kw si am o suprafață de o 100 mp
Se poate pune dar trebuie făcută altfel instalația (grupul de pompare)
Salut Ionuț din Vasilați sunt la centrala de lemne (temoseminu) prity se pune cele 9-10 calorifere ?!
Depinde de model și de puterea termosemineului. Citește fisa tehnica și lungimea maxima a celor 9 calorifere
Bună ziua. Se poate pune antigel în loc de apă în instalația pt calorifere? Întreb pt că vom folosi ocazional locația și doresc să nu crape țevili în timpul când nu va fi nimeni acolo.
Da se poate pune, este special ptr centrale, nu cel auto
Ionuț spune cum au trecut iarna rezistența la îngheț!Si eu am o plantatie in Bucovina dar imi îngheață vârfurile în fiecare iarnă in rest e ok?
am postat clip recent cu plantatia, iar ca sa vezi clipuri in fiecare luna, trebuie sa te alaturi canalului sa devii membru si asa o sa primesti mai multe informatii.
Interesant clipul! Like!👍
Ma bucur...😂👍
Do you like the stove ?
Yes is good enough 👍
Ionuț,măsurătorile la focar sigur au indicat doar temperatura sticlei.eu cred că focul ăla avea mult mai multe grade.daca pe horn era 200 după ce a trecut de fumurile cu registru in focar era mult mai mult.
Foarte probabil...
Buna ziua !
Referitor la iesitul fumului cand deschizi usa, cum se poate remedia ? Multumesc anticipat
Am arătat într-un clip cum am remediat la ușa de sus. La ușa de jos, dacă îți iese, nu ai tiraj bun la coș. Nu e din vina șemineului ci a coșului de fum...
@@IonutTimy eu am doar o singură usa la semineu si sertarul de jos pentru tiraj ...
@@mariusbogdan89 atunci e problema la coșul de fum...nu are tiraj
Buna treaba! Oare exista posibilitatea sa reglezi temperatura interioara la sistemul asta cu un termostat?Ce faci daca incalzesti prea tare ,deschizi geamul?Spor la lucru!
Mersi...nu prea vad cum sa montezi un termostat la șemineul asta...adică îl montezi și ce comanda sa de-a ? Focul nu îl poate stinge, tirajul se închide manual, eu unul nu vad ce sa faci cu un termostat in situația de față. Da deschizi geamul și așa trebuie sa aerisești camera să bagi oxigen "proaspăt". Asta până te înveți cu el și cu nevoile tale, apoi faci focul eficient.
Salut cu Respect Domnul Ionut.
Lemmele sunt de la taierea tehnica? Leati putut folosi?
Mult success
Salutare. Da, sunt lemnele de la taierea tehnică. Le-am ars pe toate in iarnă. Mersi la fel !
Ce termometru folosest? Cum funcționează, esti multumit de el?
Are ceva putere calorica. Daca ai ceva salcam,fa o comparatie. Si termosemineul trage bine,are tiraj bun.
Salut! La acest temosemineu se poate monta puffer?
Salut, da se poate monta.
La un termo semineu de 24 kw cati metri liniari de calorifer poti pune?
Citește fișa tehnică...crezi că toate șemineele au același randament fie ele la fel că putere.
Spune-mi te rog ce parere ti-ai facut despre termosemineul din vidioclip?
Cred ca-l ai in posesie de ceva vreme si sigur ai o parere obiectiva.intentionez sa achizitionez acelasi termosemineu . mulțumesc
Dacă nu te deranjează sa alimentezi la 3 - 4 ore, e ok. Ptr mine unul este perfect așa cum l-am montat și unde l-am montat. Are niște minusuri dar se pot remedia.
Daca ar fi sa compari cu un alt lemn cu care l ai compara?
Cu niciunul...are caracteristicile lui specifice
Salut Ionut ! Interesanta jucaria ta ! Termometru cu laser ...cat ai dat pe el ? Si de unde l-ai luat ? ...sa mai faci video cu valori masurate cu el .
.m-ar interesa sa aflu temperatura dintr-un cuptor electric ... flacara la aragaz ... iarna cand afara sunt munus 15 grade ...etc... merci ... eu zic ca merita sa te incalzesti cu paulownia !
Salut...din kaufland l-am cumparat si a costat 70lei parcă. Il am de ceva timp dar nu prea am avut ocazia sa il folosesc. O sa încerc sa mai fac clipuri cu el, dar nu promit. Daca nu ai alte lemne, poti cumpara si paulownia 😂😂😂
Dacă ți tirajul închis nu este mai bine că ard lemnele mai încet și implicit durează mai mult focul și timpul până la reancarcarea cu lemne?
Dacă ți tirajul închis din prima, se va încălzi apa foarte greu și va porni pompa de recirculare mai greu. Prima dată se lasă tirajul deschis și când ajunge la temperatura optimă, se poate închide tirajul și se menține doar temperatura dorită. Implicit va crește autonomia. Fiecare folosește șemineului după bunul plac.
Salut ai ceva care te anunță când trebuie foc de unde ști după temperatura din camera e termostat undeva
Fac focul cand vreau eu. Simt ca e frig, aprind focul si urmaresc si temperatura apei...
Cum ai facut sa nu mai crească presiunea la apa asa mult cand se incalzeste?
Am facut urmatorul reglaj. Presiune la rece 1.2 bar, supapa de siguranță este de 2.5bar acum, presiunea in vas este 1.5 bar si la cald asa cum vezi, sta stabil la 1.4 bar
Domnule Ionuț vă rog să-mi ziceți și mie cum se calculează nr de kw la caloriferele pe care le voi pune la un șemineu Prity de 13 kw cu boiler încorporat de 16 litri de la Dedeman (1460 lei)? Deci ce înseamnă 13 Kw ai șemineului? Înseamnă că pot să atașez calorifere ( de aluminiu) de 13 kw suma lor? Dacă este așa bine-înțeles că nu o să pun atâtea calorifere! Și încă o întrebare, câți kw are un calorifer de aluminiu de aproximativ 1m / 60 cm?
Cred ca este o mare confuzie in mintea dvs...o sa va dau pe scurt cateva detalii despre acest termosemineu, desi se gaseste foarte usor fisa tehnica. Prity S3W13 are o putere de 13 kw si poate sa duca undeva la 6 calorifere de dimensiunea 22x600x1000. In plus acest semineu are o putere de 5kw degajata in camera unde se instaleaza. (13kw pentru calorifere + 5kw caldura radiata).
Nu stiu sa va spus cati kw are un calorifer de aluminiu de acea dimensiune pentru ca sunt multe aspecte de vazut. Un calorifer din otel de aceeasi dimensiune are in jur de 2kw (plus - minus)
@@IonutTimy nu este confuzie în mintea mea,erea lipsă de informații pt că încă nu l-am cumpărat ca să citesc în fișa tehnică, singurele informații le-am luat din descrierea sitelui Dedeman, de-asta v-am întrebat în speranța că" ve-ți face lumină în mintea mea " și ați făcut, mulțumesc! Dacă este așa cum spune-ți, acest șemineu este mai mult decât suficient pt mine. Dacă îi racordez și un boiler cu serpentina(termoboiler) acesta câți kw mai consumă din puterea șemineului ( cât scrie pe el 1,5 sau 1,8 sau 2 Kw)? Dacă aveam pe cine să întreb nu vă mai deranjam pe dumneavoastră.
@@florian-k5x câți m pătrați are casa ? Unde va fi așezat șemineul ? Se poate monta și un boiler cu serpentina. Pe boiler nu veți găsi informații de genul, acea putere este pentru rezistenta electrica. Dacă boilerul este aproape de șemineu, aproape că nu se va simți asta in consum, dar cu siguranță nu va face față și cu toate cele 6 calorifere.
@@IonutTimy casa are 24 m pătrați cu 2, 23 m h cu tot cu o mică baie și un mic spațiu pt gătit care sunt atașate de această cameră și vreau să mai trag tevi de la acest șemineu și alături în altă cameră care este și acesta f mică ( aprox 8 m pătrați). Dar ca să nu ocup din puținul spațiu cu șemineul, o să sparg în perete pe lateralul casei cam pe la jumatea camerei care dă în spatele casei și o să zidesc acolo ca o cămară unde o să pun semineul și va radia spre interiorul camerei pt că nu pun ușă. Conform informațiilor dumneavoastră dacă mai pun în camera asta de 24 m un calorifer de aluminiu de 50/100 cm , un prosopar în baie + termoboilerul și în camera alăturată un mic calorifer tot de aluminiu de 50/60 cm cred că aș avea căldură și ar fi și sub maximul capacității șemineului . Mulțumesc mult !
Domnule Ionuț, mai răspunde-ți-mi la ultima întrebare, (sunt stresat la maxim pt că mai am o săpt de concediu și nu pot să mă hotărăsc unde să îl montez), dacă îl pun într-o cameră mică de 6, 5 m pătrați și bag lemne puține dar mai des ca să nu facă prea multă căldură în acea cameră pt că acolo vreau să locuiască o persoană , pot să mențin apa pe instalație pt caloriferele din celelalte camere fără să-l încing tare , doar bagând câte puțin dar constant și mai des? Asta ca să poată locui cineva în acea cameră în care îl montez ca să nu se facă prea cald. De răspunsul dumneavoastră depinde ce am de făcut: ori varianta asta, ori mă apuc și sparg peretele casei în lateral pt a zidi o cămară pt el dar fără ușe ca să vină căldura în casă dar asta implică alți bani, muncă și stric aspectul pe interior al camerei unde sparg.
Ionut, te deranjez cu o situatie cu care ma confrunt si nu stiu cum sa ii dau de cap.Detin un termosemineu Prity wd w29 (ca al tau,montat dupa video-urile tale si iti multumesc pt ele de mare ajutor) situatia este urmatoarea: Aprind focul termostatul de imersie setat la 45 grade,presiune la rece 0,4 bar, supape de siguranta la 1,5 bar....creste presiunea la 2 bar scoate zgomote in interiorul semineului de zici ca se rupe...totul pana pleaca pompa de circulatie,dar si in momentul plecari pompei scoate zgomot ft urat in interiorul semineului,dupa care merge frumos si totodata scade si presiunea pina la 0,8 bar cand temperatura indica 45-50 grade,mentionez ca aerisirea caloriferelor este facuta,aerisitoare automate deschise cat si jos si la etaj am pus doua unul pe tur si unul retur in puncul cel mai inalt,presiunea in vasul de expansiune verificata si dusa la 2 bar cu vasul scos din instalatie.Sa fie ca am pus doua aerisitoare unul pe tur si altul pe retur(sa unesc tevile intre ele si sa las unul singur este punctul cel mai inalt din instalatie,sau sa setez o temperatura mai mica la termostatul de imersie dar ma gandesc sa nu faca condens in semineu pina scoate supapa anticondens 45 grade,sau ce ma sfatuiesti sa fac?....Iti multumesc din inima pt rabdarea acordata.
Lasa-mi un numar de telefon si te sun sa iti explic ptr ca ti-am raspuns la un mesaj asemanator.
Cati litrii are vasul de expansiune??
50 litri
@@IonutTimy Oare 35 de litrii sunt la limita pentru centrala 38kw?
@@rongda1092 cam la limită. Depinde totuși ce volum de apa intra in centrală plus pe instalație.
Momentan am 47 litrii in centrala plus 6 calorifere. La vara o sa mai pun inca 4-5 la mansarda. Azi am montat cel de 35 litrii. Pana acum era de 8. O sa vad cum se comporta
@@rongda1092 ar trebui sa ajungă, conteaza mult si cum echilibrezi instalația.
Cat timp a durat flacàra
Am spus in video. 1h
Vezi ca masori gresit,tu masori doar temperatura geamului(radianta), sa masori inauntru trebuie sa deschizi usa,ai sa vezi alte temperaturi
Pe mine nu mă interesează temperatura focarului. Am zis poate va interesează ceva pe voi. Daca e greșit, asta e.
Salut pt o casa de 200 mp ce imi recomandati sa cumpar mult succes
Sunt multe de luat in calcul si vazut la casă sa pot spune ceva. In principiu cazan pe lemne gen Viadrus
@@IonutTimy nu vreau centrala viadrus deocamdata incalzes doar parteru puteti sa veniti sau sa va iau io sa imi faceti un necesar de materiale
@@liviuadriandumitru4952 vezi de asta am zis ca trebuie mai multe informatii ca sa poti alege un produs, s-au macar sa iti recomand acelasi lucru la care te-ai gandit tu 😂. De unde esti ?
@@IonutTimy Targoviste
@@liviuadriandumitru4952 departe de Galați.
Bun testul. Tare as fi curios dacă poti arde in el peleti,ce crezi?
Pai focarul nu este prevăzut ptr peleți. Să atunci peleți și să arzi așa, nu cred că este cel mai indicat și randamentul va fi scăzut. Cu brichete merge bine, dar la noi in zona e mai ok cu lemne.
Cum cureti acest termosemineu . Te rugam cu un clip atunci cand il cureti
Foarte simplu se curăța, doar ca se face un pic de mizerie. La primăvară il curăț cand termin de facut focul. 👍
Ce cantitate de lemne arzi pe iarnă? Făra exagerari.. eu am un termosemineu pe peleți Ferroli Mirano si la 130 m² papă undeva la 4 tone.. 1 x1.200 lei.. si nu st multumit deloc.
ce sa exagerez ca de 4 ani tot spun. Ba chiar mai mult de atat, filmez si lemnele cand le cumpar si le tai. Consum 12m steri de lemne.
@@IonutTimy e ok .. 12 metri sterni sunt 7-8 metri cubi..
Pentru 80 mp il voi amplasa in mijlocul casei pe un hol si 4 calorifere cel de 13 kw este suficient,multumesc.
Salut de ce la mine presiune creste de la 0,4 bari la 1,8 bari și în rest totul funcționează ok.la tine am văzut că presiune este peste un la rece și crește foarte puțin
Eu am tot experimentat si probat diverse situații. Iti crește asa mult ptr ca ai presiune mai mare in.vasul de expansiune. Daca ai pus supape de siguranta de 1.5 bar, baga in vas 1.1-1.2 bar.
@@IonutTimy nu am supapă de siguranță de 3 și în vas este de 1,5
@@belugeorge4474 pana nu văd instalația nu pot sa ma exprim. Aeriseste bine instalația, baga 1bar la rece, fa focul cu tirajul inchis sa arda mai încet si baga in vas 1.3 bar. Încearcă si asa...
@@IonutTimy am uitat să îți spun că în instalație am 100 de litri și este încărcată cu antigel al meu este un agua plus de 25 kw mersi
Super tare, dar pierzi foarte multă căldură pe coș
Alta varianta mai buna și la banii ăștia nu cred că există.
Interesant...
Da, foarte...
Salut. Ți am văzut primul clip acum doi ani și se pare că jucăria încă merge. Cred că ai mai mult de 400C in focarul aprins, pistolul cu unda citeste temperatura pe care o întâlnește prima oara, respectiv pe cea a geamului. Nu te ai gândit să i faci și un orificiu pentru o ardere secundara ? Spor in toate și așteptăm un alt filmuleț!
Salutare si multumesc ptr mesaj si susținere 👍😁. Inca merge ca in prima zi si am intrat in al treilea an de utilizare. Nu o sa ii mai fac nicio modificare s-au cel puțin deocamdată. Tot zic sa pun un puffer dar nu gasesc bani si pentru investiția aceasta 😂. Numai bine...
Arde bine paulownia, am si eu cateva elongata si tomentosa pe langa casa. Nu se compara cu lemnele de esenta tare, dar in amestec merge foarte bine pe foc. Eu sunt putin dezamagit de cresterile dupa anul 2 de la taierea tehnica, dezvolta coroana dar nu ia in diametru mai nimic. Am in plan sa impaduresc un teren cu salcam si mesteacan, o sa strecor vreo 50-100 de paulownia printre randuri. Personal as alege o densitate mai mare daca ar fi sa fac strict cultura de paulownia, undeva la 70-100 cm intre plante pe rand si odata cu cresterea lor sa tai tot a 2 a paulownia, astfel ar fi mult mai productiva la hectar.
Poti sa vezi si clipurile mele cu plantatia de paulownia cotevisa 2 si ritmul de crestere. Daca plantezi mai des, nu vor creste prea mult in diametru si se va crea un haos acolo. Cu cat vrei sa creasca mai mult in diametru cu atat plantezi mai rar, dar automat astepti mai mult timp sa crească. Eu unul am mers pe o schema de 4m x 4m
@@IonutTimy am urmarit clipurile legate de paulownia. Cum se prezinta acum, care ar fi cea mai veche planta dupa taierea tehnica si la ce diametru a ajuns? Ale mele dupa fiecare iarna isi pierd mugurii florali, am totusi o elongata acum care ii pastreaza, sper sa vad si flori in primavara aceasta
@@robertandy09 se prezintă exact cum ai vazut in clip. Nu există "cea mai veche plantă" ptr ca toate au fost plantate in același timp. Au abia un an de vegetație dupa taierea tehnica. Acum intră in anul 2 si vom vedea in septembrie cum vor arăta.
In ce masura recomandati acest lemn pentru foc prin comparatie. Adica daca la.momentu actual ard pe iarna u deva la 15 mc de fag, de csti metri cubi de paulowbia credeti ca as avea nevoie
@@catalineu2523 eu iarna trecuta am consumat tot asa, 15 mc de fag, iarna asta mai putin, depinde doar de vreme. Acu 2 ani am consumat undeva la 8 mc de stejar si vreo 10 de lemn de esenta moale (plop si salcie) Incalzirea pe lemne e relativa, depinde mult de cum e vremea in acel an, de aceea e bine sa avem o rezerva de lemn.
daca ai ars 7 kg de lemne in mai putin de o ora nu e prea rentabil.daca ar fi lemn de esenta tare ar fi mai bine
7kg de lemn esență tare, ard tot într-o oră. Nici 2 buturugi nu bagi șemineu. Lemnul de esență tare este și greu, să nu uiți treaba asta.
incearca sa aprinzi focul de sus in jos nu de jos in sus man .... please
Am făcut și așa probă și nu am observat nicio diferență.
nu cred ca e bun termometrul.. la culoarea jarului.. eu stiu ca am inrosit fier in soba si uite un tabel www.loby.ro/wp-content/uploads/2014/02/culoarea-otelului-moale-la-temperaturi-diverse.jpg. in plus lemnul ala nu e reprezentativ.. foarte multa coaja si zona slaba... cred ca lemnul gros e superior crengilor astea. lemnul uscat e foarte bun indiferent de ce natie e.. eu ard plop, pentru ca il iau foarte ieftin.. atat timp cat nu e putred si ud, e superbun de ars. probabil ca te-ai uitat pe tabele cu valoarea energetica a diferitelor tipuri de lemne.. surprinzator pentru unii, rasinoasele sunt cele mai puternice iar restul au valori foarte apropiate, raportat la kg de lemn uscat
Nu stiu ce sa spun de termometru, dar am si specificat in video doar sa va faceți voi o parere. Alt lemn de paulownia nu am momentan. Am facut testul, ptr ca tot spuneau unii ca nu arde si face cenușă si nu mai stiu ce. 👍
@@IonutTimy oamenii trebuie sa aiba pareri :)).. cunosc oameni care nu vor sa auda de altceva inafara de fag, altii de salcam, mai sunt si unii care vor stejar. eu am ars de toate.. de termometru nu zic ca nu e bun.. doar ca eu cred ca acolo unde isi ia oxigen focul, temperatura e mult mai mare. citisem undeva ca jarul de la o tigara mocnind (nu cand tragi din ea) are undeva la 400 grade. de asta zic.. e posibil sa influenteze si sticla
@@floreamihai. sigur si sticla influențează si in plus scrie pe ambalaj ca măsoară pana la +380°C. Peste această valoare, poate chiar nu este precis. Si eu am ars de toate in afară de plop 😁👍
De ars arde bine dacă s uscate și nici cenușă multa nu rezulta eu sunt mulțumit dai bătaie
Atunci sper ca am lamurit partea ca aceat lemn nu arde si lasă multă cenușă si mai știu eu ce se zice negativ despre acest arbore 👍
@@IonutTimy guri rele și fără sa știe ceva practic despre paulownia eu sunt mai mult decât mulțumit
@@ionutlazarut3647 👍😁
@@IonutTimy asta e lemn de mobilă 🤣🤣nu de sobă
@@BIGPGA foarte corect. De dragul experimentelor, sacrificam puțin 😁👍.
😂ce te mai joci😂🤩
Experimentam nu ne jucăm 😂😂😂
Salutare ionut faina instalatie o abonare si la canalul meu plz ;)
Mersi 👍