[10] Primul test la Soba Rachetă cu Gazeificare concept propriu 2022🚀 oficial și-a luat zborul ‼️

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 27 ноя 2022
  • no copyright this video
    #sobă
    #rocket
    #stove
  • Авто/МотоАвто/Мото

Комментарии • 77

  • @costelconstantin6876
    @costelconstantin6876 7 месяцев назад +3

    O varianta zic sa bagi serpentina de cupru sa poti incalzi si cateva calorifere. Ar fi o ideie.

  • @viorelatanasiu5000
    @viorelatanasiu5000 8 месяцев назад +3

    Stimate domn, conceptul este interesant totuși cred ca ar fi bine să adăugați un grătar la gura de evacuare. Această sobă este explicată în cartea Sobe rachetă cu masă termică a d_lui Evans și este tradusa în lb. Romana. Sunt sigur că vei găsi idei interesante. În rest felicitări

  • @MinelDumitrescu-sb7qt
    @MinelDumitrescu-sb7qt 7 месяцев назад +1

    Hai sa traiesti !
    Craciun fericit si la multi ani !
    Daca pot ajuta cumva vreodata o fac .
    Am experimentat ce zic si mai ales ca am citit "despre" inainte : dupa punerea in operă a tot , inclusiv reparatii de finisare a crapaturilor cu tinci de lut, cu nisip 15% din cantitatea de lut, se lasa sa se usuce 24 de ore apoi se pune foc in ea ,ca altfel crapa totul , fiind nevoie apoi la reparatiile crapaturilor uscate de o sticla mica de 0,5 L cu pulverizator pentru a uda inainte un pic nu mult ,lasat sa traga cateva secunde apoi aplicat tinciul de reparatie . Nu se face focul niciodata cu materia umeda pe ele . Meseriasii zic asta . Toti .
    Felicitari pentru idee ! Bine ... , fiecare si - o poate imbunatati cum ii convine , poate intari focarul cu cadru de fier beton forjat de 8-14 mm si apoi poti pune acolo un gratar pentru mici si friptura , sau o tabla de 10 cu duriță pentru o oală de mancare de 8L ( eventual focarul mai inalt un pic ca sa poti baga si lemne in timp ce fierbe ciorba, sau un tuci pentru mamaliga sau pui la ceaun , etc.
    Dar ideea in sine e Suuuuper-stralucita ! Felicitari si multumim pentru ea , ca fiecare si-o poate adapta pentru nevoi , inclusiv sa zideasca totul cu caramida de jur-imprejur !

  • @drajanmarius3813
    @drajanmarius3813 8 месяцев назад +1

    Super tare!!!

  • @EugenTechTips
    @EugenTechTips Год назад +1

    Felicitari pt munca si realizare! Ti-am urmarit toate clipurile din serie chiar daca nu am zis nimic.

  • @FermeleSilvas
    @FermeleSilvas 7 месяцев назад +1

    Super ! Felicitări și pentru munca, dar și pentru idei. O mică observației. Arderea cocenilor in mod constant duce la înfundarea canalelor, datorită particulelor care se desprind in timpul arderii, particule care nu sunt arse complet și se depun. Rezolvarea e o mâna de sare cât mai mare, aruncată peste un jar foarte fierbinte și deschiderea la maxim a gurii de admisie dela cenușar. Bucățile dure de sare vor curată canalele

    • @BIGPGA
      @BIGPGA  7 месяцев назад

      Adevărat

  • @tdoruignat8839
    @tdoruignat8839 Год назад +1

    O altă soluție de făcut economie și prelungirea timpului de încălzire atunci când nu folosești plita pt gătit,ar fi să o folosești pt a-ți încărca niște baterii cu nisip , adică niște cutii de conserve de câteva kg capacitate una,vreo 3 bucăți ar fi bine să fie .

  • @penciucostel1908
    @penciucostel1908 8 месяцев назад

    Complimenti....

  • @sorinrata3142
    @sorinrata3142 Год назад +2

    Asta ar fi buna într-un atelier micuț

  • @taskbig7664
    @taskbig7664 Год назад

    👍👍👍👍

  • @tdoruignat8839
    @tdoruignat8839 Год назад +1

    Nu știu dacă nu ar fi fost mai bine să se lase lutul sa se usuce de la sine și de-abia apoi să se facă focul ( pt a nu crăpa ). Pe de altă parte , poate ar fi bine ca în loc de cărămidă , să se folosească ceva tablă groasă pt a putea și găti pe sobă . Aș mai băga o țeavă metalică jos și folosi o suflantă pt a intensifica arderea și a face un curent de aer circular ,plus, încă o suflantă pe mijloc cu T găurit așa cum folosesc unii la sobele pe ulei . Poate cu aceste două suflante folosite pe rând,in final ,ar ieși și mai puțin fum pe horn ,iar hornul ar trebui prelungit .

  • @ioanzaman9225
    @ioanzaman9225 Год назад +2

    Bravo BIG PGA! Incet dar sigur, devii si specialist in termoficare! Multumim pt ceea ce ne arati!

  • @tdoruignat8839
    @tdoruignat8839 Год назад +2

    O idee, folosește doar lemn de esență tare ,uscat și fără scoarță să vezi dacă va mai scoate fum .

  • @tdoruignat8839
    @tdoruignat8839 Год назад

    La câtă căldură și perioadă mare de funcționare ar avea, s-ar putea adapta și un motor stirling care funcționează pe căldură și pune în funcțiune un generator ce produce energie electrică și încarcă acumulatori care cu un invertor o vor transforma in 220 volți alternativ . Ariadna impex Srl a făcut așa ceva și în urma unei sobe rachetă , mai obții și 220 volți ,1000 wați . Ceea ce e foarte bine când nu ai soare și fotovoltaice,sau vânt și eoliană sau cădere de apă în jur .

  • @MirelTrifu
    @MirelTrifu Месяц назад

    Capacul superior din fonta sau samota pulbere in amestec cu ciment si zgura si sa ai caramizi de samota mari in loc de caramizi simple

  • @ionalexandruserban3781
    @ionalexandruserban3781 Год назад +3

    Daca mai ingustezi gura de alimentare nu mai scoate nici fum si este mult mai eficienta. Si nu scapa multa caldura pe horn.

  • @tdoruignat8839
    @tdoruignat8839 Год назад

    In plus pt economie,se poate face doar următoarele : izolația casei cu polistiren de vreo 20-25 cm, izolarea ușilor și izolarea geamurilor astfel ( spray cu apă și fixat o folie cu bule mari transparentă, perdea groasă și perdea obișnuită ) .

  • @telkilaci612
    @telkilaci612 Год назад +2

    Salut Big Pga! Ma bucura faptul, ca si la noi tot mai multi sunt curiosi sa incerce avantajele arderii in sobe tip racheta. Si eu am inceput cu teste de ardere in cot+burlan, cu rezultate promitatoare.
    Nu mi-a placut ideea alimentarii zis continue cu combustibil. Atunci am descoperit varianta tip batch rocket, adica cu camera de ardere care seamana cu cele din sobe classice, cu circuite (fumuri).
    Am facut si o soba mini pt.teste, si a mers zdravān la partea de ardere tip racheta. Nu am avut cu ce sa masor temperatura maxima, dar arata cam in stilul arderii gazelor naturale, aproape de violet-albastru. Voi continua testele, si incerc sa postez si eu cateva videouri.
    Ca si observatii la soba aceasta:
    - unde ies si intra tubulatora @120mm din/in masa de lut din butoi, este bine sa se puna izolatie/etansare cu pâslā/vatā mineralā, ca dupa ce se contractā totul si vor fi goluri pe langa tuburi, sa nu iasa fum, si mai ales gaze de ardere cu continut de CO (monoxid de carbon, incolor si f.toxic, letal). "Capacul de lut" al butoiului, dupa ce se usuca bine, se acopera cu 1 strat subtire de lut+nisip mai mult+ putina apa de sticlā, formând astfel o etansare bunā, dar care trebuie sa se dilate/contracte impreuna cu metalul butoiului
    - merita sa pui 1 termometru pt. fripturi de 300*C la sesirea in horn, un tiraj bun este intre 80-120*C, fara sa se iroseasca prea multa caldura prin cosul de fum
    - daca faci rost de placa de vermiculita sa captusesti focarul, inclusiv capacul(in loc de caramida), o sa creasca mult temperatura de ardere, chiar burlanul 1, ascendent se va înrosi, dar atentie la pericil de incendiu, cu materiale combustibile din jur.
    Spor la experimentari, sa mai facem schimb de experienta daca esti de acord. 🤗🔥

    • @BIGPGA
      @BIGPGA  Год назад +1

      Stimă și respect, am pus nisip deasupra butoiului

    • @viorelstefannae5250
      @viorelstefannae5250 Год назад

      Poti sa imi arăti un video te rog frumos , cu soba ta ?

    • @telkilaci612
      @telkilaci612 Год назад

      @@viorelstefannae5250 Salut! Nu am un video de postat, gata pregatit, dar am poze+scurte secvente video din timpul arderilor experimentale. Inca nu stiu cum sa le "atasez" la acest raspuns, nu-i ca la FB (Mess).
      Poate stie cineva. Deocamdata nu am posibilitati prea mari de a edita ceva, care sa fie un video util, de postat.

    • @BIGPGA
      @BIGPGA  Год назад

      @@telkilaci612 caută youcut video pe magazin play

  • @01Autentic
    @01Autentic Год назад

    Maestre, ceva de genul asta, ca principiu, au rusii centrale termice pe rumegusvsau tocaturavde crengi sau alteres6uri de biomasa, la mine in zona e un cimp unde au crescut trestii, era multa umezeala vara acolo ma gindeam sa ma duc acolo cu o remorca si o tocatoare sinsa le marunttesc la fata locului sibapoi sa le aduc acasa pe o platforma de betonbsa se usuce si sa le folosesc ls incalzire si la produs gazvde lemn prin gazeificare pt arGaz vom vedea pe viitir, ce ai tu in plus este a dou sona de aer, cea superioar dar in rest e la fel principiul multa sanatTevsi spor!!

  • @tdoruignat8839
    @tdoruignat8839 Год назад +1

    Ca sursă suplimentară de combustibil , aș folosi și : uleiul ars comestibil sau de mașină ,sau amestecul lor cu untură 1/1 într-un vas metalic pus în camera de ardere și două suflante ( una pt curent circular și una pt curent de aer central ) .

  • @tdoruignat8839
    @tdoruignat8839 Год назад

    Pe de altă parte, încearcă și cărțile ca și combustibil intercalate cu hârtie ,lețuri și cartoane ( cred că astfel,vor fi multe ore de jar și se va putea închide cu suberul hornul ( dar, atenție în ce grad va fi închiderea ( pt a nu se acumula gaze toxice în cameră )) . Se pot folosi drept combustibil și : haine de bumbac ,carton, peleți , săpun ras amestecat cu țuică și rumeguș . A se evita : rășinoasele și scoarța care produc mult fum și îndesarea camerei de ardere ( trebuie să circule bine aerul dacă vrei mai puțin fum . La fel ar fi și cu peleții ( ar trebui făcut în așa fel încât să nu se aglomereze camera de ardere pt a circula aerul ușor ) .

    • @tdoruignat8839
      @tdoruignat8839 Год назад

      La treabă cu săpunul ras,e vorba de săpun ieftin făcut în casă ( pt rufe ) iar ca un update,in loc de alcool de concentrație ridicată, s-ar putea folosi combustibil obținut din plastic ( există videoclipuri despre asta pe RUclips ( prin încălzirea și condensarea vaporilor obținuți din plastice , că sunt grămadă pe toate drumurile ).

  • @tdoruignat8839
    @tdoruignat8839 Год назад +1

    O Kukta combinată cu un slow cooker ( dintr-o cutie de polistiren gros in care îți pui o oală izolată în cârpe ) ar fi ce-a mai bună soluție când vrei să faci economie la gătit pt : fasole uscată de exemplu, șoric sau alte alimente ce necesită o fierbere îndelungată .

  • @giuseppe5990
    @giuseppe5990 Год назад

    Ceva modificări la alimentare poate ar m-ai trebui, și poate un aer suplimentar să ajute la tiraj o țeavă de diametru mic să vină direct de afară dar pe partea de jos la gura de alimentare să ajute la tiraj . Vorbesc și eu în neștiință de cauza nu sunt sobar dar pentru a încerca s-au experimenta merită văzut . Spor Bigulețule 👍

    • @tdoruignat8839
      @tdoruignat8839 Год назад

      Așa, s-ar cam strica estetica și ar trebui făcut astfel încât să înconjoare tavanul pt a disipa căldura în interior și nu extern . Ar fi o soluție,dar ar trebui să facă o mască de rigips găurită care să mascheze hornul suplimentar .

    • @tdoruignat8839
      @tdoruignat8839 Год назад

      Probabil ar mai trebui un recuperator de căldură în caz că nu vrei să lungești prea mult hornul suplimentar .

  • @01Autentic
    @01Autentic Год назад

    Daca faceai o masa termica sa s4mene cu o canapea, seincalzea ceva mai greu, dar dupa 3 zile era calda

  • @Raz425
    @Raz425 Год назад +3

    Salut. Soba trage bine, dar nu cred că este indicat sa faci focul nesupravegheat. Exista risc de incendiu, trebuie sa astupi cumva gura de alimentare și gura de la cenușar. Eu te sfătuiesc să iei un senzor de fum, nu este o investiție mare dar te tine in siguranță.
    In rest este buna ideea, doar sa o faci și sigură în utilizare.

    • @emilflorea32
      @emilflorea32 7 месяцев назад

      Bombă e bună pt Rusia 😂

  • @gabygeorgescu9858
    @gabygeorgescu9858 Год назад

    Aștept episodul patru daca da rezultatele estimate 👍👍

    • @BIGPGA
      @BIGPGA  Год назад

      Dă foarte bine

  • @danielnitescu1551
    @danielnitescu1551 6 месяцев назад

    O mică modificare alimentează prin fata ok și deasupra merge o plita mică

  • @gelulacusta296
    @gelulacusta296 Год назад +1

    Un sfat daca nu te superi,izolează coșul exterior,ai și țeavă de gaze aproape

    • @BIGPGA
      @BIGPGA  Год назад

      Teava de gaze nici nu se încălzește

  • @boiangiuioncristianboiangi1630

    inchide tirajul de sus. lasa tirajul numai jos . japonezule , esti profesor inventator . bravo !

  • @nelugradinaru
    @nelugradinaru Год назад +1

    Salutare si mult respect an tot cea ce faci,am urmarit multe videoclipuri cu cea ce faci si apreciez munca ta ,eu am facut o soba normala dar din caramida cu fumuri an serpentina si am placato cu gresie si face ocaldura la o camera 4pe 4 foarte buna ,bag doar o ladita de plastic de lemne doar seara ,pot spune ca retine caldura pana dupa amiaza,

    • @BIGPGA
      @BIGPGA  Год назад

      E bună, în continuare o sa vedeți ceva woaw

  • @costelconstantin6876
    @costelconstantin6876 7 месяцев назад

    Arata super. O parere nu era bine sa plachezi deasupra sobei cu caramida nu cu lut sa nu crape? E doar o parere. Oricum imi place ce am vazut

    • @BIGPGA
      @BIGPGA  7 месяцев назад

      Trebuia un fel de ciment refractar

  • @cristinuca-qq1ns
    @cristinuca-qq1ns 7 месяцев назад

    Dacă prelegeri mai mult burlanul exterior..ar trage mult mai bine...

  • @boiangiuioncristianboiangi1630

    da caldura in camera ?

    • @BIGPGA
      @BIGPGA  Год назад +1

      Apare mâine video

    • @BIGPGA
      @BIGPGA  Год назад +1

      Hawai

  • @grigmar
    @grigmar Год назад

    Salut, sunt curios la cate grade ajunge burlanul maro? cel care se intoarce inapoi in soba.Poate faci rost de un termometru cu laser. Spor !

    • @tdoruignat8839
      @tdoruignat8839 Год назад

      Se va distruge în câtva ani ,poate că îl va putea înlocui măcar pe cel extern ,dar,va fi problema dacă crapă lutul și hornul, că va ieși gaze toxice din belșug . La sobe ,ar trebui folosit material gros de minim 3 MM ,optim 5 ,iar și mai bine dacă e mai mult . Eu mi-am făcut o sobă forjă cu aer comprimat la atelier . La bază e făcută din platbanda de 10 MM pe vreo 20 cm înălțime ,apoi am tablă de 3 MM în continuare . Nu am nici o problema oricât de tare se încinge , excepție hornul din comerț de tablă .

    • @tdoruignat8839
      @tdoruignat8839 Год назад

      Probabil, asta e că un prototip pt o perioadă ,iar apoi va face totul din tablă serioasă

  • @stoianaurelricky84
    @stoianaurelricky84 Год назад +1

    Salut PGA Tesla😜 dacă ai adunat ciocănași ai cu ce sa faci invenții in iarna asta...like👍

    • @BIGPGA
      @BIGPGA  Год назад

      Adevărat ,ce atâtea lemne și centrale de zeci de mii ,sunt bune și alea la cine își permite

  • @costelconstantin6876
    @costelconstantin6876 7 месяцев назад

    Trebuia uscata incet nu fortat.

  • @andradamos6219
    @andradamos6219 Год назад +2

    De ce ștergi comentariile? Dacă nu te pupa comentacii in fund nu iti place? Te supăra adevarul?

    • @BIGPGA
      @BIGPGA  Год назад

      Nu te comporți civilizat sari pe copcă simplu

    • @andradamos6219
      @andradamos6219 Год назад

      Expresii de cioban

    • @tdoruignat8839
      @tdoruignat8839 Год назад

      E un canal gol . Nu te obosi cu ăștia,sunt doar pt comentarii negative, negativiști . Îi critica pe alții de ceea ce suferă ei . Li se spune troli ,sau, atitudine de trol .

    • @MirelTrifu
      @MirelTrifu Месяц назад

      Dezavantaj alimentarea continua aerisirea superioara subarul recuperatorii cu multe guri 6 se infunda repede

  • @01Autentic
    @01Autentic Год назад

    S0lutii pt incalzirevsint multe oamenii s,au lrnrvit si vor fsra munca si multe odata

  • @01Autentic
    @01Autentic Год назад

    Asta e ultimul comment pt vid asta la o ,, rachrta poti avea 8 m de lungime burlan evacuare fum fara probleme

  • @ionolaru7441
    @ionolaru7441 Год назад

    daca aceasta soba trebuie alimentata cu penseta,atunci .....

    • @BIGPGA
      @BIGPGA  Год назад +1

      Nu e chiar asa ,uitațiva pe la episodul 25 și 26