EUROBASKET'83: HELLAS-YUGOSLAVIA 76-77 (ΕΡΤ, 29/5/1983)

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 3 дек 2024

Комментарии • 20

  • @SrlePopovic
    @SrlePopovic 2 года назад +2

    Thank you for this game. I was 13 year old boy when I watched this on TV and all I remembered is that ball going arround the frame in last second deciding who will win and who will going to lose. Although I do not understand why the last ball is taken from Yugoslavia and given to Greece. As I do not understand Greek language it will be nice that someone explain what happened. It is also interesting that later, in 1987 I was not aware the fact that this are the same players who played for the Greece in 1983. Although I knew Galis and I always knew about guy who making 40 pts per game... That year, Yugoslavian publick were completely dissapointed by performance of their basketball stars. It was first time after many years and many competitions that Yugoslavia stayed out of any medal. Although we had strong names on the field in the year 1983 result was poor. The reason is because half of the names were to old players and other half were to young players and these to halfs simply did not fit together properly for several more years to come.

    • @Unknown-nc4jq
      @Unknown-nc4jq 2 года назад +1

      Yugoslavian player passing the ball from outbounds stepped inside while giving the ball

  • @manosperpirakis5488
    @manosperpirakis5488 5 дней назад +1

    Μεγάλε Γκάλη ..τα επόμενα χρόνια κυριαρχήσες και μαγέψεις.ο καλύτερο; Ευρωπαίος επιθετικός παίχτης όλων των εποχών

  • @AaronAvouri-rb5hn
    @AaronAvouri-rb5hn 2 месяца назад +1

    Κιτσανοβιτς - Νταλιμπαγκιτς , μια ιστορία ολόκληρη..

  • @ilis6128
    @ilis6128 5 лет назад +11

    Γενικά πιστεύω ότι η εθνική στο συγκεκριμένο τουρνουά ήταν ποιο πλήρης και από το ευρωμπάσκετ του 1987!!!απλώς είμαστα άτυχοι γιατι χάσαμε στον πόντο 2 παιχνίδια που θα άλλαζαν την θέση μας και γενικότερα την εξελιξή μας στο τουρνουά.Με 2 πύργους αξίας κάτω από τα καλάθια παρόλο που φασούλας ήταν μικρός και άπειρος και περιφέρεια πολύ πλήρης και καλύτερη κατά εμέ από του 1987 η προτελευταία θέση καμία σχέση με την αξία της ομάδας από την στιγμή που η Γαλλία κατετάγη 5η!!!!!!

    • @liamislev1190
      @liamislev1190 5 лет назад +2

      Εγώ θα πρόσθετα και την εμπειρία που αποκομισαν από αυτή τη διοργάνωση για το έπος του 87.
      Βγηκαμε πολύ πιο δυνατοί από το 83.

    • @ilis6128
      @ilis6128 5 лет назад +3

      @@liamislev1190 πολύ σωστά επισημάνες γιατί οι μισοί παίκτες ήταν και στο έπος του 1987!!!!

    • @NickGalisArchive
      @NickGalisArchive  5 лет назад +2

      Η ανανέωση της ομάδας ήταν το κλειδί. Αν σκεφτείς ότι μετά το 83 δεν είχαμε την καλύτερη πορεία μέχρι και το 86 (αποκλεισμός από την Ολυμπιάδα του Λος Άντζελες, 3η θέση στο Βαλκανικό της Αθήνας, αποκλεισμός από το Ευρωμπάσκετ 1985), δε θα έλεγα ότι βγήκαμε πιο δυνατοί. Απλά σταμάτησαν κάποιοι παλιοί από την ομάδα, όπως Βίδας Κοκολάκης, Κατσούλης, Παραγυιος, Αλεξανδρής, Μάλλαχ, Γκέκος, κτλ κτλ κτλ και ο Πολίτης δούλεψε όπως ήθελε με τη νέα γενιά παιχτών, άσχετα αν δεν τους χρησιμοποιούσε πολύ. Να τονίσω ότι δεν εννοώ ότι όσοι σταμάτησαν δεν ήταν καλοί, απλά αναφέρω ότι αποχώρησαν από την Εθνική.

    • @MrTzatzikis
      @MrTzatzikis 5 лет назад +10

      Το κλειδί, το στοιχείο που έκανε τη διαφορά και οδήγησε στην εκτόξευση της Εθνικής (και απορώ λίγο που δεν το αναφέρει κανείς σας) έχει ονοματεπώνυμο : Φάνης Χριστοδούλου !!! Ήταν το τελευταίο υλικό που έλειπε, η απαραίτητη ''κόλλα'' , όπως λέμε, σε μια ομάδα. Χωρίς το Φάνη η Εθνική ήταν απλά μια αξιόμαχη ομάδα αλλά υπερβολικά ασταθής, που στην καλή της μέρα έχανε ηρωϊκά και στην κακή της μέρα πάθαινε πανωλεθρίες ακόμη και από αστείους αντιπάλους..Μόνο όταν μπήκε ο Φάνης στην ομάδα έγινε η Εθνική, ομάδα κορυφής και σταθερή διεκδηκήτρια!! Αυτή ειναι η αλήθεια ,αποδεδειγμένα.

    • @NickGalisArchive
      @NickGalisArchive  5 лет назад +3

      Συμφωνώ απόλυτα φίλε μου! Άλλωστε η ανανέωση που γράφω παραπάνω, περιλαμβάνει και το Φάνη, όμως έχεις δίκιο, έπρεπε να γίνει ξεχωριστή μνεία για εκείνον! Να σαι καλά!

  • @Παναγιώτης3οΕσπερινό

    Αυτό το φάουλ στο πρώτο μας καλάθι, μπορεί να είχε πάει τον αγώνα στην παράταση.. Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά!

  • @trenomanis
    @trenomanis 5 лет назад +7

    Συμφωνώ απολύτως με την αρχή του σχολίου του "ilis6128"ότι η παρούσα εθνική είναι ισάξια ή και καλύτερη του 1987, απλά δεν το γνωρίζει. Κάπου εκεί κοντά στο (συν/πλην) 20΄ του βίντεο βγαίνει ο Παναγιώτης και μπαίνει ο Μηνάς Γκέκος, ένας παίκτης που έμοιαζε σαν "κινέζικη απομίμηση" του Νικ με τον οποίο θα ξανασυναντηθούν όταν ο Γκάγκστερ θα μεταπηδήσει στο βάζελο! Τότε όλη η άμυνα των Πλάβι πέφτει στον "θεό" και ο Νικ μοιράζει κάτι απίστευτες ασίστ σε Ανδρίτσο, Φασούλα, Κοκό αλλά βάζει και ο ίδιος και δείχνει να παίζει την Εθνική Γιουγκοσλαβίας μόνος του! Στο 23΄ ο συγχωρεμένος ο Φ. Συρίγος που υπήρξε πάντοτε από λίγο έως πολύ "κομπλεξικός" απέναντι στο Νικ, σχολιάζει ότι όλες οι Εθνικές ομάδες ρωτάνε για τον Νικ! Στο 2ο ημίχρονο ο μετέπειτα προπονητής του Πάοκ, Τζέρτζια στήνει ζώνη προσαρμογής 2 - 3, 2 - 1 - 2 και 4 - 1 αναλόγως πως κινείται ο Νικ. Οι δυνάμεις της Εθνικής πέφτουν ενώ οι Πλάβι στα τάιμ άουτ πίνουν από ένα κοινό τεράστιο κίτρινο παγούρι τον "μαγικό ζωμό" του δρυΐδη Πανοραμίξ; Η επάνοδος του Γιαννάκη δίνει άλλη ψυχολογία και δυναμική και ο Ανδρίτσος παίζει σαν Λιβέρης και Φάνης μαζί! Προς το τέλος επανέρχεται και ο 17χρονος Ντράζεν που αναλαμβάνει να μαρκάρει τον Γκάγστερ και σε κάποια φάση από μια ριβέρ ζαλίζεται και πέφτει κάτω! Πολύ καλό το στήσιμο από τον συγχωρεμένο τον Κ. Πολίτη που νοιώθει σαν να είναι στο βάζελο: βοηθός ο Χ. Ιορδανίδης, Κοκολάκης, Ανδρίτσος κ.λπ.

  • @upmusicgr
    @upmusicgr 4 года назад +1

    Στην φάση στο 4ο λεπτό του βίντεο, μετα τις βολές του Πέτροβιτς φαίνεται το μεγαλείο του Γκάλη. Χάνει το σουτ όμως δεν αφήνει την φάση, ´ κλέψιμο ´ και +2 πόντοι για την Ελλάδα.

  • @TheStraw14
    @TheStraw14 5 лет назад +4

    EUROBASKET '83: ITALIA - YUGOSLAVIA???

  • @axilmar254
    @axilmar254 5 лет назад +1

    "Η σοβιετικη ομαδα"...ωραια χρονια.