İşin olduğuna şükret! İşsiz de olabilirdin.

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 4 окт 2024
  • Sizden gelen mesajlardan birinde denk geldiğim "bize calisma firsati verildigine minettar olmamiz gerektigini dusunuyorlar." cümlesi üzerine biraz konuşmak istiyorum.
    Superpeer Community: superpeer.com/...
    Superpeer uzerinden verdigim kocluklar için indirim kuponlari asagida:
    Ogrenci koclugu : YTBDRN
    Yasam Koclugu : YTBDRN
    E-Mail Aboneligi: bulten.daron.me
    Kocluk: book.daron.me
    Twitter: twitter.daron.me
    LinkedIn: linkedin.daron.me
    Github: github.daron.me

Комментарии • 15

  • @yagmurcamd
    @yagmurcamd Год назад +5

    "Asıl şükretmesi gereken kişi işletme sahibidir; ancak bu şükrü paylaşmanın anlamı da, işletme sahibinin alt kademedeki her bireyin emeğini ve katkısını takdir etmesinde yatar."

  • @kierkegaard77
    @kierkegaard77 Год назад +3

    Tam olarak bu durumdayim. Vaat edilen haklar bile lutuf gibi gosteriliyor. Ekonomi kotu diye muhtaciz gibi muamele goruyoruz

  • @tugberkkaran
    @tugberkkaran Год назад +4

    Çalışan yatırımdır. İşi büyüten çalışandır. Bir işletmedeki karar veren yönetici de bir çalışandır, bir şirketin Chief Executive Officer yani CEO pozisyonundaki kişi de çalışandır. En aşağıdan en yukarıya her insan o işletme için bir yatırımdır ve yaptıkları iş, işletme için kazanca dönüşür. Buna bu şekilde bakan şirket sahipleri ya da hissedarları için büyüme ve gelişme kaçınılmaz. Ancak malesef çalışanı değersiz hissettiren, maliyet olarak gören (evet her insan bir bakıma maliyettir ancak buna yatırım gözüyle bakılmalıdır) ve sadece kendisi için daha fazlasını isteyen işletmeler için negatif sonuçlar kaçınılmazdır. Malesef günümüz dünyasında ve özellikle güzel ülkemde ikinci bakı açısıyla düşünen işletmeler giderek artmakta. Dilerim işine sahip çıkan çalışanların olduğu, çalışana değer ver işletemeler giderek artar.

  • @SeferDöngel
    @SeferDöngel Год назад +9

    "Şükür Psikolojisi"... Dayatıldığının çok uzun zaman önce farkına varıp uzun bir süreç boyunca da farkında olup tanıdığım ancak tanımlayamadığım bir ifade... Evet hayatın hemen her alanında tam olarak şükür psikolojisi dayatmasına maruz kalıyoruz. Şükretmekle şükür psikolojisi dayatması arasındaki farkın farkında olabilmek lazım... Selamlar...

  •  Год назад +6

    Videodaki konudan biraz bağımsız olarak aklıma gelen bir noktada şirketlerin "Biz bir aileyiz" yaklaşımı. İyi niyetli dahi olsa bana çok samimi ve profesyonel gelmiyor açıkçası. Belki ileride bu konu üzerine de bir video çekmek istersiniz. Görüşleriniz bizler için değerli :)

  • @CumhurK
    @CumhurK 8 дней назад

    bu kadar felsefi ve acı bir noktaya dokunduğun bir video ve sadece 185 beğeni almış. Daron ne yazıkki ne kadar şükür ile terbiye edildiğimizin acı gerçeği üstad.

  • @c.jandarma8196
    @c.jandarma8196 Год назад +3

    fakire şükretmeyi öğretmişler zenginin düzeni bozulmasın diye aptal olmayın değerinizi bilin kendinizi ezdirmeyin

  • @tarikkaankoc
    @tarikkaankoc Год назад +2

    Bildirimler açık ♥️😁

  • @mesutdemirci7933
    @mesutdemirci7933 Год назад +1

    aklıma konu ile alakası olmasada fakir çalamadığı için fakirdir atasözü geldi.ağzınıza sağlık.

  • @muhendisbaks7968
    @muhendisbaks7968 Год назад +1

    İşsizlere adamlar iş beğenmiyor musun diyorlar abi şirket beni 2-3 ay deneme süresi adı altında tek kuruş para vermeden çalıştırırsa tabi işi beğenmeyip işsiz olurum

  • @TahaTopal
    @TahaTopal Год назад

    Bu güzel sohbet için teşekkürler. Gerçekten ben de karakter olarak şükreden, ancak ileri atılabilecek bir adım varsa uyuşuk davranmadan o adımı atan biriyim.
    Bilişim sektöründe sırf iş fırsatı verildiğine minnettar olmamız gerektiğini düşünen patronlarla veya yöneticilerle pek karşılaşmadım. Sektör biraz rekabetçi olduğu için o anlayış çok hakim değil sanırsam ama bununla karşılaşan arkadaşlar varsa onlar adına gerçekten üzgünüm...

  • @alicando
    @alicando Год назад +1

    çalışırken bir yandan pasif gelir konusuna da odaklanmak lazım bence konuyla alakasız.

  • @erdiakkas
    @erdiakkas Год назад +1

    Şükretmenin psikolojisini bir noktada anlayabiliyorum. Fakat şükretmenin 'neden', 'ne şekilde' ve 'kime' yapılması geretiği konusu somut ve öğrenilebilir bir konu. İş yerinde çok daha fazlasını istediğimizde, talep ettiklerimize karşı uğradığımız manipülasyonlarda ve her an işimizi kaybedebileceğimiz endişe ortamının yaratılması (loosely coupled :D) vb. gibi yaşadıklarımızın ve başımıza gelenlerin ötesinde bir durum olduğunu farkettiğimizde, 'Hamd ve övgü, alemlerin rabbi olan Allah'adır.' sözünün ne kadar değerli olduğunu anlayabiliyoruz.
    Sadece tecrübelerimiz ve düşüncelerimizden yola çıktığımızda hata yapma olasılıklarımız her zaman söz konusu, buna istinaden iş bilmez bir yöneticinin ötesinde henüz kendini tavır, üslup ve iletişim konularında da geliştirememiş bir yönetici ile karşılaşmamız işten bile değil.
    Bir de konu, 'şükür' (manevi) bir konu olduğu için bahsetmek istedim. Aslında, yönetici veya iş veren olarak dikkat etmesi gereken konuların daha fazla olduğunu da belirtmek isterim.
    İşin ehline verilme konusu,
    Adil olma konusu,
    İş veren ve yönetici, ücretlerde, zamlarda haksızlık veya ödeme konusundaki titizlik ile ilgili hadisler söz konusudur.
    Bu durumda, çalışanın hakkının verilmesi ve iş yaşamında daha titiz davranması gereken kişinin yönetici veya iş veren olduğu anlaşılmaktadır :)

  • @hamza2651
    @hamza2651 Год назад

    Network nasıl oluşturulmalı? Amacı iş bulmak olan birisi için.