Это видео недоступно.
Сожалеем об этом.

Cum Functioneaza o Cutie Automata

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 15 ноя 2023
  • masinicorecte.ro/
    Anunturi auto GRATUITE | Platforma online unde poti sa vinzi si sa cumperi masini corecte, noi si second hand, in Romania

Комментарии • 33

  • @rotorblade9508
    @rotorblade9508 9 месяцев назад +2

    foarte interesant modelul decupat 👌
    automata are e mult mai complexa dar poate fi mai fiabila, fiind controlata precis de calculator, iar ambreiajele fiind in ulei. La manuala daca o greaeala o poate distruge, sau poti distruge motorul. desi deseori mai robuste Unele cutii manuale au fost proiectate gresit si pot avea fiabilitate redusa semnificativ: mazda mx5-Nd prima iteratie. Altele au timoneria mediocra, sau pedalierul amplasat aiurea

  • @icismasu1
    @icismasu1 8 месяцев назад +1

    Ca de obicei o prezentare clară!

  • @bizyjo
    @bizyjo 8 месяцев назад +3

    Min 1:08 carcasa e alba sau albastra? Intreb doar pt linistea mea, sa stiu daca ma duc sau nu la oftalmolog.😊😂

  • @strengi2881
    @strengi2881 6 месяцев назад

    Zici ca esti profesor👍

  • @smamas114
    @smamas114 8 месяцев назад

    So smuciturile din cutie sunt date de blocul de valve.......schimbul de ulei se face usor dar service-urile profita de lucru asta si au un pret mare manopera plus ca nu toate iti verifica cutia inainte sa-l schimbe si asa nu mai ajungi in situatia in care se strica cutia dupa inlocuirea uleiului ptr ca deja era pe duca !! am auzit ca se strica daca bagi uleiul cu acea pompa de presiune de la un prieten care a patit dar probabil aia de la service habar nu aveau cu ce se mananca ,ca vezi tu patronu a cumparat si el o pompa daia pentru vulcanizare sa mai faca un ban in plus :))......urmeaza sa schimb uleiul la cutie si sper ca nu crapa !!

  • @infinit_fzr
    @infinit_fzr 8 месяцев назад +2

    Si cand te gandesti ca marea majoritate a lor nu pica niciodata, indiferent de tratament, iti dai seama cam ce fel de inginerie e acolo. Nu doar ca mecanisme fizice, dar si ca materiale, software si electrica.

    • @MegredyPhotoStudio
      @MegredyPhotoStudio 8 месяцев назад

      De fapt, la o cutie automata nu se pune problema daca se strică, ci când se strică. Unele mai devreme, altele mai târziu. Dar toate o sa aiba nevoie de reparatie candva. Cutiile manuale, nu.

    • @AdriandeMorcerf
      @AdriandeMorcerf 8 месяцев назад +1

      @@MegredyPhotoStudio
      Santa Fe 2005 300k km 0 probleme.
      Jeep Renegade 2016 (sau 17?) 120k 0 probleme.
      Kona cu DTC 2021 70k 0 probleme.
      Chevrolet Captiva, manuala, 2007 - pocnit rulment.
      Ford Fiesta, nici nu mai stiu ce an, cârâie treapta intai si in marsarier abia intra.
      Toate luate de noi...
      Anectodic, da, dar sa zici ca manualele nu pica niciodata e cel putin deplasat.

    • @MegredyPhotoStudio
      @MegredyPhotoStudio 8 месяцев назад

      @@AdriandeMorcerf am exagerat zicand ca cele manuale nu se strică. Conduc de 30 de ani diferite marci de mașini, majoritatea manuale. Doar un audi automat problematic la cutie, si un volvo manual intra mai greu in a doua la rece. in rest nimic.

  • @jeffersondaviszombie2734
    @jeffersondaviszombie2734 9 месяцев назад +2

    Unde se învăța toate chestiile astea? Le-ai învățat la facultate sau sunt chestii pe care le-ai studiat pe cont propriu?

    • @vladdutz20
      @vladdutz20 9 месяцев назад +4

      Pe cont propriu am învățat, eu sunt economist la baza, am lucrat in sistemul bancar vreo 13 ani.
      Însă de mic mi-au plăcut mecanismele si am facut conexiuni ușor.
      Sunt carti de tehnologie auto destule care mi se par bine scrise

    • @CiprianSavu-zl8je
      @CiprianSavu-zl8je 9 месяцев назад +4

      La facultate se invata doar principiile de functionare si partile componente pentru fiecate tip de cutie de viteza incepand de la banalele cutii manuale pana la cele mai complexe cutii automate cu convertizor sau robotizate cu dublu ambreiaj, cutii cu transmisie variabila, etc. Insa tot ce se preda in facultate, este la modul general. Niciodata nu se va preda o anumita tip de cutie de la un anumit producator in detaliu. Se predau doar principiile generale de functionare care sunt aceleasi.

    • @ionutgalatanu9491
      @ionutgalatanu9491 9 месяцев назад +1

      Culmea că facultate te învăta tehnologii foarte vechi.iti explica principiu de baza dar nu prea te ajuta cu mai nimic în viața reală. De exemplu sistemul biela manivela, sau ciclu motor.sunt esențiale pt motoarele termice dar în detaliu că mecanic rar când te întâlnești 1 odată pe an sa faci un set motor

  • @florintirlea8374
    @florintirlea8374 9 месяцев назад +2

    nu am inteles nimic.....

    • @cornelmesesan936
      @cornelmesesan936 9 месяцев назад +3

      O cutie manuală angrenează pe 2-3 axe(arbori) 2-3 grupuri de pinioane .Unele “fixe” cu axele respective ,câteva “baladoare”,adică glisează pe caneluri pentru combinări care să “dea” o “turație” finală…
      Automatica are axul central și succesiv prin “ambreierea”(blocajul cu discuri),permite cuplarea optimizată pentru a obține “ieșirea” optimă,funcționării…
      Dacă într-o cutie clasică angrenările se fac combinând rotații pe axe diferite cu niște gheare(una solidară cu “wilbrochenul”-prin ambreiaj și una solidară cu pinionul de atac din diferențial),la automată este un arbore central solidar cu motorul prin ambreiaj și cuplat la extremitate cu diferențialul,iar modulele de sateliți preiau funcția cuplărilor diferite din cutia “clasică” dar fixate prin presiune hidraulică,asemănătoare funcționării unui ambreiaj clasic cu placă /disc/membrana…Cam așa ,povestea,scrisă…!

  • @baraemanuel8469
    @baraemanuel8469 9 месяцев назад +4

    E o minunătie a tehnicii.

    • @Mr.Florin226
      @Mr.Florin226 8 месяцев назад +1

      Chiar și azi pare o minunăție a tehnicii dar în America erau folosite încă din anii '60.
      Aveau doar 3 trepte iar în locul ambreiajelor multidisc aveau niște coliere care blocau/deblocau arborii centrali și/sau coroanele mecanismelor planetare într-o succesiune logică.
      Iar "logica" nu era generată de calculator ca azi, ci de un bloc de supape mult mai complicat (ansamblu ce funcționa pur mecanic și hidraulic).

    • @Adrian-mq5ld
      @Adrian-mq5ld 8 месяцев назад +1

      @@Mr.Florin226 in anii 40s vrei sa zici ,GM a folosit aia pe Oldsmobile prima oara daca nu ma insel dar tot prin 40

    • @Mr.Florin226
      @Mr.Florin226 8 месяцев назад +1

      @@Adrian-mq5ld așa este, dar în anii '60 deja erau folosite pe scară largă, la asta m-am referit.

    • @Adrian-mq5ld
      @Adrian-mq5ld 8 месяцев назад +1

      @@Mr.Florin226 multi habar nu au in Romania cat de fiabile sunt cutiile automate americane tocmai pentru ce zici tu. Cand auzi ca nu sunt fiabile este pentru ca acea persoana nu s-a intersectat cu o masina americana .

    • @Mr.Florin226
      @Mr.Florin226 8 месяцев назад

      @@Adrian-mq5ld e natural să fie foarte fiabile, americanii au multe decenii de experiență în domeniu.
      Cu ceva timp în urmă, pe la începutul anilor '90, m-am "intersectat" cu o americană clasică fabricată în '72. Nu era a mea, dar o conduceam frecvent.
      Cutia, în ciuda vârstei sale, funcționa ca un ceas elvețian😊

  • @ervinzecheria6220
    @ervinzecheria6220 8 месяцев назад

    Nu e 8hp,este 7 g tronic

  • @cristinaspiridon
    @cristinaspiridon 9 месяцев назад

    722.9 mercedez .👌

  • @olimpiuchis1905
    @olimpiuchis1905 9 месяцев назад +8

    Interesant. Dar tot nu mi-as lua masina cu cutie automata, nici macar de gratis. Manuala forever. Mai putine batai de cap, mai ieftin de intretinut.

    • @BujieNGK
      @BujieNGK 9 месяцев назад +5

      am cutie automata ECVT o ador

    • @mariusburlacu9522
      @mariusburlacu9522 9 месяцев назад +2

      La o masina cu cutie automata, conteaza enorm: mentenanta si modul de exploatare . Am o cutie CVT, am reparat onintradevar, nu a fost intretinuta si exploatata corect, dar de cand am reparat o am parcurs 74.000 km) nu am avut nici o problema, chiar am abuzat o, accelerari bruste in rampa cu masina plina, depășiri, etc, nici o problema. Am schimbat uleiul in cutie la 40 000 km, nu am accelerat o brusc la rece, nu am pornit cu scartuituri niciodata.Nu m as intoarce la cutie manuala.

    • @lazanualex9224
      @lazanualex9224 9 месяцев назад +1

      Mai bine ai scrie corect 😅

    • @infinit_fzr
      @infinit_fzr 8 месяцев назад

      Nici nu pot sa numar cate cutii automate am in jur, pe langa masina mea, masinile prietenilor, care au cutii automate si nu a murit nici una pana acum. Multe din ele n-au avut parte nici macar de un schimb de ulei si tot merg. Masini de peste 300 de mii de km, atentie. Cate kit-uri de ambreiaj schimbi in 300 de mii de km? Daca o ucizi in orase aglomerate, minim 3. Adica minim 1500 de euro doar piese, plus manopera. De unde scoateti voi ca e ieftin si fara batai de cap manuala?

    • @AdriandeMorcerf
      @AdriandeMorcerf 8 месяцев назад

      Eu am avut doar două manuale, in rest automate. Nu am avut pana acum nicio problema, iar taica-miu are un Santa Fe din 2005 si nu a avut nici el nicio problema si are 300k km.
      Sigur, toate sunt luate de noi si intretinute corespunzator - asta conteaza cel mai mult. N-as da pt nimic in lume cutia automata. Ba chiar la un Captiva mi-a pocnit rulmentul pe Maniu, la ora de varf... da-ti seama. Si asta tot de noua a fost luata si iata-ne...

  • @totuldelavantsisoare3821
    @totuldelavantsisoare3821 9 месяцев назад

    Va fi istorie în 20 de ani

    • @vladdutz20
      @vladdutz20 8 месяцев назад +1

      Deloc, ia arunca tu un ochi la tractoare și camioane