(EKO) KAVRAMI NEDİR? DOĞRUSAL PERFORMANS ANALİZİNDE (EKO) KULLANIMI

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 14 дек 2024

Комментарии • 4

  • @leventkarakoyun2820
    @leventkarakoyun2820 2 месяца назад

    TEŞEKKÜRLER

  • @Nevermind1317
    @Nevermind1317 2 месяца назад

    Video için çok teşekkür ederim. Video içerisinde R katsayısını binanın eko değeri olarak düşünebiliriz demiştiniz. Bizim için gerekli olan değerler de eleman bazında eko değerlerinin ortalamasını olacak şekilde düşünürsek, R katsayısı 3 olan bir prefabrik sistemde kolon ve kirişlerdeki eko değerlerinin ortalaması bina genelindeki eko olarak değerlendirebileceğimiz R kat sayısının çok üzerinde olamayacağı öngörüsünde bulunarak bu tarzda bir binanın performans analizini direkt olarak doğrusal yöntemle yapabileceğimiz sonucunu çıkartabilir miyiz?

  • @kemalmertozger3147
    @kemalmertozger3147 2 месяца назад

    Ahmet bey kiriş eko larının kolon eko larından büyük olmadığı durumlarda kolonların kesitlerini büyüterek mi yani mantolama ile mi sorun gidirelebilir?

    • @insaatmuhendisiahmetcelikk141
      @insaatmuhendisiahmetcelikk141  2 месяца назад

      EKO lar cok buyukse demek ki şekil degistirme esasli performans analizine gececeksiniz demektir. Tek modlu veya cok modlu itme analiziyle lineer olmayan performans analizi yapmalisiiz, bu analizdeki yetersizlige gore guclenfirmeye karar verilir. EKO larin dedigimiz sinirlarda olmamasi demek binanizin dogrusal hesap tarzkarina uygun olmadigi anlamina gelir. EKO lara bajarakta tabiki binanin guclendirilip guclendirilmemesi gerrktigi anlasilabilir. Teotik olarak dusunuldugunde tabiki guclenfirme yapilarak EKO lar kucultulebilir.