لینک مشخصات کتاب و پادکست epitomebooks.ir/%d9%82%d8%b3%d9%85%d8%aa-%d8%a8%db%8c%d8%b3%d8%aa-%d9%88-%db%8c%da%a9%d9%85-%d8%a7%d9%81%d8%b3%d9%88%d8%b3-%d9%86%d9%85%db%8c%d8%ae%d9%88%d8%b1%db%8c%d9%85/
ببخشید یه ذره ربطِ چیزهایی که گفتید به کتاب و عنوان ویدئو رو نفهمیدم. از کره شمالی میخواستید بگید، رفتید سراغ عباس میرزا و ملکمخان و عکس کرهشمالی و کرهجنوبی در شب رو گذاشتید و قطع رابطه با بلوک شرق و عنوان ویدئو هم در مورد «تجربۀ واقعی گریختگان از کره شمالی» است. شاید بشه یه ربطی ولو ناقص میان این ها پیدا کرد، ولی نه در یک کلیپِ 4 دقیقهای در مورد معرفیِ یک کتاب خاص. همیشه خیلی ازتون یاد گرفتم و الان هم این رو برای این میگم چون کارهاتون برام ارزشمنده. مانا و سلامت باشید.
این کتاب که درباره وضعیت مردم کره شمالی است، خب تا اینجا که مشکلی نیست، از اینجا میریم سمت این سوال که چرا، یعنی یه قدم از کتاب میایم جلوتر که چرا کره شمالی این شد که تو این کتاب توصیف شده، من گفتم یکی از دلایل مهمش انتخاب مدل توسعهای بر مبنای خودکفایی و رشد نظامیه، چیزی که دویست سال پیش عباس میرزا هم انتخاب کرد و کم و بیش توسط دیگران ادامه پیدا کرد، این راه تهش کره شمالیه و کسی مثل ملکم این رو فهمیده بود.
@@EpitomeBooks آقا باید تذکر بدم که باز چون به نظرم بسیار انسان محترمی اید، دارم جدی نقد میکنم شما رو (واقعا ایکاش بشه یه روز بدونه اینکه بترسیم از همدیگر، بتونیم محترمانه نقد کنیم و همش لازم نباشه اینا رو قید کنیم.) من تابحال هیچ وقت نشنیده بودم که راه عباس میرزا، مثل راه کره شمالی است. در پژوهشهای تاریخی به این میگویم یک «تفسیر شاذ» که یا باید رد بشه، یا مدعی استدلالهای بسیار قوی بیاره. ببینید این ایدۀ که یک «مستبد منور» باید راه توسعه رودر ایران شروع کنه، اصلا و ابدا معادلِ کره شمالی شدنِ ایران نیست. بله، مرحله اول تجدد ایران که از مقابله عباس میرزا با آن فرستادۀ ناپلئون بود، در فاز قدرت نظامی بود، علتش هم واضحه، جنگ ایران و روس و شکست ایران ماشه را چکاند. این همسانی که شما ایجاد کردید، علاوه بر اینکه شاذ است حداقل دو مشکل دیگر هم دارد: اول اینکه مشخصا دچار زمانپریشی/anachronisme هست این برداشت. یعنی خیلی ساده، شما با آینۀ حال، تاریخ را دارید مطالعه میکنید. دوم هم اینکه تاریخ را از آخر به اول میخوانید، دقیقا بر خلاف خودِ جریان تاریخ. بسیار میتوان از نقد ایدههای عباس میرزا گفت و اصلا شکستش را فهمید، ولی این که مسیر عباس میرزا که بر اساس ادعای بسیاری از تاریخنگارها طلایهدار شروع مسیرِ تجدد در ایرانه، معادل ترهات کمونیستیِ کرهشمالی است خیلی عجیب است. در نهایت، برای همین گفتم در یک کلیپِ 4دقیقهای نباید چنین ادعاهایی کرد، چون همینجوری انقدر نقد از نظر من جدی میشه به این ادعاها کرد. در نهایت یکی از مسیرهایی که میتونید بهتر به جواب سوال اینکه عباس میرزا که بود و مختصاتش چیه، برید سراغ ریشههای انقلاب مشروطۀ ایران. یعنی اینکه آیا ریشه عثمانی-روسی داشته با انگلیسی-هندی-... . جواب به این سوال خیلی چیزها رو مشخص میکنه. واقعا امیدوارم ناراحت نشده باشید.
@@Seyed04 اول از همه، نه چرا باید ناراحت بشم اتفاقا هدف من شکلگیری همین بحثهاست که به ندرت اتفاق میافتد و من خیلی خوشحالم از این بابت. ببینید وقتی میشه به چیزی گفت زمان پریش که من با دانش امروزم یه ادعایی رو مطرح کنم و عباس میرزا رو نقد کنم. اتفاقا نقل قولی که از میرزا ملکم خان آوردم به همین خاطر بوده. قطعا اونموقع نه کمونیسمی بوده (سوسیالیسم بوده البته و بعید نیست که ملکم با این مشرب فکری آشنا بوده باشه ولی من در آثارش چیزی ندیدم البته) نه کره شمالی نه فاشیسم که ایده کره شمالی به فاشیسم نزدیکتره تا کمونیسم. ملکم با توجه به اثرات اصلاحات عباس میرزا گفته این را جواب نمیده همونطور که رهبران کره شمالی این راه رو رفتن و جواب نداده، یعنی ملکم روی کاغذ فهمیده بود این راه به ترکستانه، پیشنهاد میکنم آثار فون میزس رو بخونید اونم قبل از شیوع کمونیسم و فاشیسم روی کاغذ نشون داد که این راه به ترکستانه. حالا در عمل هم ثابت شده که حرفشون درسته. حالا نتیجه چیه؟ نتیجه اینه که متاسفانه هنوز عده زیادی هستن که میگن برای توسعه باید اول از نظر نظامی قوی شد، این ویدیو در جواب اوناس، من میگم یکی مثل ملکم صد و پنجاه سال پیش گفته این راه غلطه، نتیجه عملیش هم که جلوی چشمتونه (کره شمالی) پس چی میگید؟
@@EpitomeBooks آثار میزس را خوشبختانه خوانده ام و همین آثار نوزیک، میزس و هایک و دوستان باعث شده اندکی دل به این جمعیمشرب بازیها ندم. بحثِ من بیشتر و مشخصا «روشی» بود. یعنی در بحث تاریخی، ولو اینکه بخوایم یک ایدۀ شکست خورده، مثل کمونیسم و اینا رو بزنیم، حق نداریم گذشته رو تماما در آینۀ حال بخوانیم، یا برای این کار باید دلیل محکمهپسند داشته باشیم. به نظرم اگه اندکی در مورد ادبیاتِ روش پژوهش تاریخی، مشخصا ایدۀ «زمانپریشی» جست و خیز و مطالعه بکنید، بیشتر متوجه منظور من بشوید. تاجایی که یادم است یکی از قسمتهای پادکست شما رو دکتر گمینی نوشته بودند، ایشون لااقل تاجایی که من در یاد دارد در قسمتهای 30، 27 و 26 از پادکست خودشون، تاریخ علم و اندیشه، در مورد این زمانپریشی و روش پژوهش تاریخی گریزهایی زده بودند. به نظرم میتونه براتون مفید باشه. ولی این زوایهای که در برابر این مشارب جمعیمسلک دارید، واقعا محترم است و واقعا باید قد علم کرد در مقابلشون.
so many instructive
مثل همیشه عالی من اون اپیزود رو گوش دادم بسیار تامل برانگیز و باورنکردنیه شرایط مردم کره شمالی
💜
ممنون از زحمات شما
💜💐🙏
❤
بسیار عالی
این کتاب رو با کدام ترجمه توصیه میکنید؟
لینک مشخصات کتاب و پادکست
epitomebooks.ir/%d9%82%d8%b3%d9%85%d8%aa-%d8%a8%db%8c%d8%b3%d8%aa-%d9%88-%db%8c%da%a9%d9%85-%d8%a7%d9%81%d8%b3%d9%88%d8%b3-%d9%86%d9%85%db%8c%d8%ae%d9%88%d8%b1%db%8c%d9%85/
هنوز و همیشه زمانه زمانه قلدری است اما حرف های ملکم خان درست است و دست فرمان همان است که جنوبی ها رفتند و ملکم خان گفت.
دقیقا همینطوره، راه مشخصه دست کم از ۱۵۰ سال پیش به این طرف.
ببخشید یه ذره ربطِ چیزهایی که گفتید به کتاب و عنوان ویدئو رو نفهمیدم. از کره شمالی میخواستید بگید، رفتید سراغ عباس میرزا و ملکمخان و عکس کرهشمالی و کرهجنوبی در شب رو گذاشتید و قطع رابطه با بلوک شرق و عنوان ویدئو هم در مورد «تجربۀ واقعی گریختگان از کره شمالی» است.
شاید بشه یه ربطی ولو ناقص میان این ها پیدا کرد، ولی نه در یک کلیپِ 4 دقیقهای در مورد معرفیِ یک کتاب خاص.
همیشه خیلی ازتون یاد گرفتم و الان هم این رو برای این میگم چون کارهاتون برام ارزشمنده.
مانا و سلامت باشید.
این کتاب که درباره وضعیت مردم کره شمالی است، خب تا اینجا که مشکلی نیست، از اینجا میریم سمت این سوال که چرا، یعنی یه قدم از کتاب میایم جلوتر که چرا کره شمالی این شد که تو این کتاب توصیف شده، من گفتم یکی از دلایل مهمش انتخاب مدل توسعهای بر مبنای خودکفایی و رشد نظامیه، چیزی که دویست سال پیش عباس میرزا هم انتخاب کرد و کم و بیش توسط دیگران ادامه پیدا کرد، این راه تهش کره شمالیه و کسی مثل ملکم این رو فهمیده بود.
@@EpitomeBooks آقا باید تذکر بدم که باز چون به نظرم بسیار انسان محترمی اید، دارم جدی نقد میکنم شما رو (واقعا ایکاش بشه یه روز بدونه اینکه بترسیم از همدیگر، بتونیم محترمانه نقد کنیم و همش لازم نباشه اینا رو قید کنیم.)
من تابحال هیچ وقت نشنیده بودم که راه عباس میرزا، مثل راه کره شمالی است. در پژوهشهای تاریخی به این میگویم یک «تفسیر شاذ» که یا باید رد بشه، یا مدعی استدلالهای بسیار قوی بیاره.
ببینید این ایدۀ که یک «مستبد منور» باید راه توسعه رودر ایران شروع کنه، اصلا و ابدا معادلِ کره شمالی شدنِ ایران نیست. بله، مرحله اول تجدد ایران که از مقابله عباس میرزا با آن فرستادۀ ناپلئون بود، در فاز قدرت نظامی بود، علتش هم واضحه، جنگ ایران و روس و شکست ایران ماشه را چکاند.
این همسانی که شما ایجاد کردید، علاوه بر اینکه شاذ است حداقل دو مشکل دیگر هم دارد:
اول اینکه مشخصا دچار زمانپریشی/anachronisme هست این برداشت. یعنی خیلی ساده، شما با آینۀ حال، تاریخ را دارید مطالعه میکنید.
دوم هم اینکه تاریخ را از آخر به اول میخوانید، دقیقا بر خلاف خودِ جریان تاریخ.
بسیار میتوان از نقد ایدههای عباس میرزا گفت و اصلا شکستش را فهمید، ولی این که مسیر عباس میرزا که بر اساس ادعای بسیاری از تاریخنگارها طلایهدار شروع مسیرِ تجدد در ایرانه، معادل ترهات کمونیستیِ کرهشمالی است خیلی عجیب است.
در نهایت، برای همین گفتم در یک کلیپِ 4دقیقهای نباید چنین ادعاهایی کرد، چون همینجوری انقدر نقد از نظر من جدی میشه به این ادعاها کرد.
در نهایت یکی از مسیرهایی که میتونید بهتر به جواب سوال اینکه عباس میرزا که بود و مختصاتش چیه، برید سراغ ریشههای انقلاب مشروطۀ ایران. یعنی اینکه آیا ریشه عثمانی-روسی داشته با انگلیسی-هندی-... . جواب به این سوال خیلی چیزها رو مشخص میکنه.
واقعا امیدوارم ناراحت نشده باشید.
@@Seyed04 اول از همه، نه چرا باید ناراحت بشم اتفاقا هدف من شکلگیری همین بحثهاست که به ندرت اتفاق میافتد و من خیلی خوشحالم از این بابت.
ببینید وقتی میشه به چیزی گفت زمان پریش که من با دانش امروزم یه ادعایی رو مطرح کنم و عباس میرزا رو نقد کنم. اتفاقا نقل قولی که از میرزا ملکم خان آوردم به همین خاطر بوده. قطعا اونموقع نه کمونیسمی بوده (سوسیالیسم بوده البته و بعید نیست که ملکم با این مشرب فکری آشنا بوده باشه ولی من در آثارش چیزی ندیدم البته) نه کره شمالی نه فاشیسم که ایده کره شمالی به فاشیسم نزدیکتره تا کمونیسم. ملکم با توجه به اثرات اصلاحات عباس میرزا گفته این را جواب نمیده همونطور که رهبران کره شمالی این راه رو رفتن و جواب نداده، یعنی ملکم روی کاغذ فهمیده بود این راه به ترکستانه، پیشنهاد میکنم آثار فون میزس رو بخونید اونم قبل از شیوع کمونیسم و فاشیسم روی کاغذ نشون داد که این راه به ترکستانه. حالا در عمل هم ثابت شده که حرفشون درسته. حالا نتیجه چیه؟ نتیجه اینه که متاسفانه هنوز عده زیادی هستن که میگن برای توسعه باید اول از نظر نظامی قوی شد، این ویدیو در جواب اوناس، من میگم یکی مثل ملکم صد و پنجاه سال پیش گفته این راه غلطه، نتیجه عملیش هم که جلوی چشمتونه (کره شمالی) پس چی میگید؟
@@EpitomeBooks آثار میزس را خوشبختانه خوانده ام و همین آثار نوزیک، میزس و هایک و دوستان باعث شده اندکی دل به این جمعیمشرب بازیها ندم.
بحثِ من بیشتر و مشخصا «روشی» بود. یعنی در بحث تاریخی، ولو اینکه بخوایم یک ایدۀ شکست خورده، مثل کمونیسم و اینا رو بزنیم، حق نداریم گذشته رو تماما در آینۀ حال بخوانیم، یا برای این کار باید دلیل محکمهپسند داشته باشیم.
به نظرم اگه اندکی در مورد ادبیاتِ روش پژوهش تاریخی، مشخصا ایدۀ «زمانپریشی» جست و خیز و مطالعه بکنید، بیشتر متوجه منظور من بشوید.
تاجایی که یادم است یکی از قسمتهای پادکست شما رو دکتر گمینی نوشته بودند، ایشون لااقل تاجایی که من در یاد دارد در قسمتهای 30، 27 و 26 از پادکست خودشون، تاریخ علم و اندیشه، در مورد این زمانپریشی و روش پژوهش تاریخی گریزهایی زده بودند. به نظرم میتونه براتون مفید باشه.
ولی این زوایهای که در برابر این مشارب جمعیمسلک دارید، واقعا محترم است و واقعا باید قد علم کرد در مقابلشون.