Kod Optimizasyonu Bölüm 5
HTML-код
- Опубликовано: 22 дек 2024
- Yazılımcılar olarak her zaman istediğimiz kalitede kod yazamıyoruz. Ancak bu durumdan optimizasyonlar yaparak kurtulmak mümkün. Bunu yapmanın yollarını ise bu video serisinde inceliyoruz. İyi seyirler.
İngilizce Kanal
/ @techbuddyen
#techbuddy
#blazor #docker #dotnet
Kanala Abone Olmayı Unutmayın!
To Subscribe: bit.ly/3kvj2vw
Github: github.com/sal...
Discord: / discord
Üyelik ayrıcalıkları için: / techbuddytr
T-Sql sorgu cümleciğinde, sadece çekmek istediğimizi kolon isimlerini yazabilirdik :) biliyorum kod optimizasyonu değil ama performans artışı sağlar. Çok güzel bir içerik olmuş.
ACM Hacettepeden selamlar hocam söyleşimiz çok güzeldi hayran kaldım sizlere 💜
Selamlar, teşekkür ederim :)
Bence sql işlemlerini ufak bir repository gibi implemantasyon yapıp ve bunu ayrı katmanda tanımlarsak bu katmana interfacesini verip oradan kullanırsak hem async olur hem test edilebilir olur yanlış mıyım?
Yapılabilirdi elbette :) Yapılacak ek iyileştirmelerden birisi bu class içerisindeki veritabanı işleri sorumluluğunu başka bir noktaya taşımak olacaktır :)
video için teşekkürler , font ve renkleri için ne tercih ediyorsunuz . (bu video da kullandığınız ) ?
Renkler için özel bir şey yok aslında. VS deki klasik dark tema. Font ise Cascade Code ismindeki bir font
Salih hocam selamlar kendimi java tarafında uzun zamandır geliştiriyorum . Sizce yeni teknoloji öğrenmek anlamında c# ve .net tarafını da bir yandan öğrenmeli miyim yoksa bir dilde tamamen sonuna kadar gidilmeli mi backend geliştirici olmak istiyorum .Sizin yayınlardan izlediğim kadarıyla inanılmaz benzer her şey entity framework olsun kod yapısı olsun tek fark teknoloji gibi geldi...
Şu =/ (eşit değil) işareti nasıl öyle gözüküyor kardeşim hangi eklenti çözememedim 😊
Eklenti değil o :))
Ayarlardan editör fontunu Cascade Code olarak değiştirmek yeterli oluyor.
parametreleri null olabilir degil de defualt olarak boş tanımlarsak if bloğundan kurturluruz. c# hakkında sizin videolar dışında bir bilgim olmadıgından alttaki while kısmı hakkında list generate burada var mı bilmiyorum ama list generate kullanılabilir diye düşünüyorum üstte boş bir liste tanımlayıp doldurunca içime pek sinmiyor nedense kişisel görüşümdür. :) bir de open işlemi sırasında bir hataya düşerse açmadıgı database i kapatmaya çalışması sorun olur mu bilemiyorum.
Dictionary için default değer yine null olacaktı, o yüzden if e gerek vardı yani :) params [] kullanılabilirdi belki ama o zaman da boşa memory allocation demek :) yani yine en güzeli bu.
Diğer tarafta boş liste tanımlayıp içini doldurmak durumundayız mecburen
"hataya düşerse açmadıgı database i kapatmaya çalışması" yorumuna cevaben; bağlantıyı açıldıktan sonra hata fırlatma ihtimalini düşünmemiz gerekir. Hata fırlatılan satırdan sonrası çalıştırılmayacağı için try finally kullanılması daha güvenli.
parametrenin null olduğu durum için de kod yazılmalı yani bir else bloğu eklenmeli parametre null ise gereksiz yere reader execute edilmiş olmuyor mu
Z kuşağından bir backend developer olarak Dapper veya Entity Framework harici nasıl DB'den veri alınıyor hiç düşünmemiştim ufkumu açtı :D