Herkese merhaba. Yeni dersleri kaçırmamak ve dersler eklendiği anda haberdar olmak için kanala abone olup bildirimleri açmayı unutmayınız. 1:00 - 16:30 (Majör Gam - Değiştirici İşaretler). 16:30 - 25:17 (Minör Gam)
Gamların anlaşılmasında karşılaştığım en güzel kaynak ses kalitesi enstrüman porte okunaklı pürüzsüz her şey eş zamanlı yerli yerinde ve hiç bir şey havada asılı kalmıyor. Muhteşem bir ders anlatım tekniği
kanalı biraz geç keşfetmiş oldum ama konservatuvara hazırlanan birisi olarak bana çok fayda sağlayacağına eminim anlatımınız gerçekten harika çok mutlu oldum sizi keşfettiğime :))
4 года назад+2
Sizin için faydalı olmasına sevindim. Umarım sınavlarınızda başarılı olursunuz ve konservatuvara girdiğinizde teori derslerim de sizlere fayda sağlar. Şimdiden sınavlarınızda başarılar dilerim.
Hocam o kadar güzel anlatmışsınızki emeğinize sağlık. Üniversite de derste bu şekilde anlatım olmadığı için anlamamıştım çok teşekkürler sayeniz de anladım
Merhaba, öncelikle kanalınızdaki anlaşılır anlatımınız için çok teşekkürler. Video sonunda önerdiğiniz sekilde örnekler yaparak çalıştım. Ancak teoride ve armonide bircok konu birbirine bagli olduğu için bir soru sormak istiyorum. Ornegin re gamına major kuralini uyguladim ve gamda " fa ile do" diyez almis oldu. Buna gore re major tonu ya da akoru fa diyez ve do diyez seslerini alır demek dogru olur mu ? Yani bu kuralin amaci nedir? Ton bulma ve akorlarin aldigi sesler gibi konular ilerideki bolumlerin konusu mu acaba ? Umarım anlaşılır bir sekilde aktarabilmişimdir. Tesekkurler🙏🎵
Hocam anlattığınız şeyler gerçekten çok faydalı. Rica etsem videoda kullandığınız programı öğrenebilir miyim ? Gelişim açısından çok yararlı olacaktır.
2 года назад+1
Merhaba programı anlattığım video var linkini veriyorum oradan daha sağlıklı bilgi edinebilirsin. ruclips.net/video/Ceh0VE7QO1A/видео.html
Hocam bu gamlar ne işe yarıyor, çok güzel anlattınız çokta iyi anladım ama şimdi bu gamlarla ne yapacağız?
4 года назад+8
Gam, dizi anlamına geliyor. Çalacağın ya da seslendireceğin parçanın tonunu ve o tonun dizisinin hangi değiştiricileri alacağını bilmen gerekiyor. Bir parçanın dizisini yani gamını bilirsen icra etmen kolaylaşır. Bu gamlar da bunun temelini oluşturuyor. Kısaca ve kafa karıştırmadan bu şekilde anlatabilirim. Umarım açıklayıcı olmuştur.
Çok güzel açıklamışsınız sağolun. Ben sadece şunu anlayamadım neden böyle her nota için gam yapıyoruz ne işe yarıyor bu
2 года назад+2
Gam yapmak hangi tonların hangi değiştiricileri aldığını öğrenmemize yardımcı oluyor. Doğaçlama eser çalarken çok faydalı oluyor. Tonları bilmemize yardımcı oluyor.
hocam do' nun bemolu diyezle ortak mı yoksa bemolu si ' mi olmuş oluyor değil mi ? o zaman si ve re arası kaç tam olur mesela do bemol üzerinden majör kurarsak ..bu başlangıç notalara arızalar gelince kafam bunlarda karışıyor oda oturdu mu tam kavramış olacam
Hocam merhaba. Müzikte çok çok yeniyim ve benim gamlar ile ilgili çözemediğim, kafama takılan, netleştiremediğim konu şu ki 'Bir parça hangi gamda yazıldı ise o gamın dışına çıkmaz' gibi bir ifâde duymuştum ama gitar performanslarını izlerken sol elin klavyenin her yerini gezdiğini görüyorum. Yeni olduğum, bilmediğim için ben buna ancak şöyle bir teori getirebildim olsa olsa aynı gamın klavye üzerindeki başka posizyonlarına gidiyor, geçiş yapıyor olmalı. Eğer yanılmıyorsam yâni belirli bir gamın farklı posizyonlarına geçiş yapılıyorsa bu porte üzerinde nasıl gösteriliyor acaba? Yanılıyorsam nasıl olacak bilmiyorum vallahi çıkamadım işin içinden. Teşekkürler.
2 года назад+2
Evet her eserin bir tonu vardır ve o eser o ton içinde çalınır. Eğer içinde modülasyon (ton değişimi) varsa ancak o zaman değişir. Fakat bunlar çok nadir durumlarda olur ve dinlerken bunu fark edersin. Senin dediğin durumda ise evet gitar aynı ton içinde doğaçlama yapıyor olabilir. Doğaçlama da notaya yazılan bir şey değildir. Tona hakim olduğu için o anda içinden geldiği gibi o ton içerisinde klavyede gezinir. Buna doğaçlama denir. Tonlara ve aldıkları değiştiricilere hakimsen enstrüman çalmada da o kadar ilerleyebilirsin. Tabi bolca da pratik.
Hocam merhaba elinize videonuza sağlık çok çok sağolun… bi şey soracam:major ve minör gam kuralını ve yapmayı öğrendim sayenizde…bu bilgileri nerede kullanacağım ya da ne işime yarayacak diye bir algı oluştu bende..
Hocam gerçekten çok teşekkür ederim konservatuarı okuyorum normal lise çıkışlıyim hayalim müzik öğretmeni olmak fakat 1. Sınıftan beri solfej dersini veremiyorum 3. Seneme giriş yapicam okulda anlayamıyordum sizin sayenizde daha iyi anlamaya başladım lütfen anlatmaya devam edin ☺️
@@azizdogangulmez8355 ben bir yıl boyunca temel solfej dersleri ve ana çalgı ma çalışmıştım iki okulu kazandım bazı okullar istiklal marşı ve solfej bir de yabancı bir şan parçası isterler değişiyor her okula göre ama genellikle öyle sana tavsiyem otur solfejini çalış ve ana çalgı diğer dersler hallolur çünkü
hocam merhaba, bir müzik parçası (şarkı) oluşturulurken tek gam yeterli mi ? farklı gamların birleşmesiyle mi oluşmakta ? uygulamada örnekler verebilir misiniz ? selamlar.
hocam bir sorum olacaktı notaları duyarak tanımayı nasıl geliştirebilirim?
2 года назад
Bu zamanla olacak bir şey. Çok fazla solfej okumalısın. Classic müzik dinlemelisin. Sonra yavaş yavaş dikte yazmaya başlamalısın. Yani adım adım ilerlemelisin. Zaman gerektiriyor.
Hocam merhaba, bir eserin hangi tonda olduğunu nasıl buluruz? Transpoze yapabilmek için eserin başladığı notayımı yada bittiği notayımı baz alarak yapabiliriz?
2 года назад+1
Önce eserin donanımına bakarsın hangi değiştiricileri aldığını görürsün sonra da bittiği sese bakarsın tonunu bulursun. Majör ve minör tonların aldığı değiştiricileri anlattığım videoyu izlemeni tavsiye ederim.
Hocam derslerinizi özellikle Major ve Minör gamları "Musescore" üzerinden paylaşırmışsınız link ile böylelikle hem pratik yapma şansımız olur hem temelleri doğru bir şekilde sizden almış oluruz
Hocam merhabalar, bu güzel ve faydalı içerikler için çok teşekkürler. Bu programın adı nedir? Etüt yapmak için çok faydalı, sizi izlerken bir yandan çalışabiliriz.
3 года назад+1
Rica ederim faydalı olmasına sevindim. Programın adı MuseScore.
Mrb hocam ilk olarak majör gamlara başladım sıralı do dan, önce gamı çalıp akorunu ve cevrimlerini yapıyorum metronomla, do dan sıralı şekildeki devam etmeliyim yoksa başka yöntemi varmi veya daha etkili Bi yöntemi varmidir tonları öğrenmede
2 года назад
Soruyu tam anlayamadım ama tonların aldığı değiştiricileri nasıl bulacağını mı soruyorsun? Biraz açabilir misin?
Merhaba hocam. Ders anlatışınız gerçekten harika. Benim majör gamla ilgili bir sorum olacaktı. F# ile başlarsak eğer bu Majör Gam’da böyle mi olur ? F# G# A# B C# D# E# F# Mi ile Fa arası yarım ses olduğu için emin olamadım. Saygılar.
2 года назад+2
Evet doğru bu şekilde oluyor. Mi Fa senin de dediğin gibi yarım olması gerektiği için Fa notasına # koyuyorsan yarım aralığı korumak için Mi notasına da # koymalısın. Bir diğer deyişle de Fa majör sadece Si bemol alıyor Fa# majörde de bir tek Si naturel oluyor.
hocam notalar soldan sağa doğru inceldiği için mi si ye bemol verip kalınlaştırıp la dan uzaklaştırmış olduk ve fa ya diyez verip mi den daha uzaklaştırdık anlamadım ya :(
@ Majör veya minör bir gam yazdık. Bu gamların tonunu direkt ilk notasından bulabiliyoruz. İleriki konularda: akorlarda, kadanslarda da durum aynı mıdır
neden bu video diğer eğitim videolarına göre az izlenilmiş biliyor musun? konuya direk do major dizilişi diye girdikten sonra bu videoyu izleyen '' arkadaş major ne, neden do dan başlıyor neden başka bir notadan başlamıyor, minör ne arkadaş'' der.
Herkese merhaba. Yeni dersleri kaçırmamak ve dersler eklendiği anda haberdar olmak için kanala abone olup bildirimleri açmayı unutmayınız. 1:00 - 16:30 (Majör Gam - Değiştirici İşaretler). 16:30 - 25:17 (Minör Gam)
@Kin sin MuseScore
@ hocam mi diyez fa bemol niye yok?
Kesinlikle devam edin.koskoca RUclips da adam akilli müzik teorisi işleyen kimse görmedim.bi kaç video atıp bırakmayın.nacizane tafsiyem.saygilar
Yorumların için çok teşekkür ederim. Bu tarz yorumlar ve insanların izlemesi tabiki motive ediyor. Videolara devam edeceğim merak etmeyin.
Gamların anlaşılmasında karşılaştığım en güzel kaynak ses kalitesi enstrüman porte okunaklı pürüzsüz her şey eş zamanlı yerli yerinde ve hiç bir şey havada asılı kalmıyor. Muhteşem bir ders anlatım tekniği
Hocam çok ama çok teşekkür ederim. Emeğinize sağlık. Az izlenmeniz sizi yanıltmasın. Öğrencileriniz hep burada kalacaktır ve gittikçe çoğalacaktır.
Rica ederim. Umarım daha çok öğrenciye ulaşabilirim. Faydalı olmasına çok sevindim.
o kadar güzel anlatıyorsunuz ki ağlayacağım, aylarca online teori dersleri aradım ve sonunda sizi buldum. dersler için teşekkürler
Rica ederim. Derslerimin faydalı olduğunu duyduğuma çok sevindim. Başarılar ve kolaylıklar diliyorum.
Konservatuvar okuyorum ama okulda böyle anlamadım vizelerim yaklaşmışken bu kanalı bulduğum için çok şanslı hissediyorum çok teşekkür ederim.
Umarım buradaki dersler sizin için faydalı olur. Vizelerinizde başarılar dilerim.
@ Teşekkür ederim
hangi okulda okuyorsun
Sırayla tüm videolarını dinliyorum,tekrardan emeklerinize saglik
kanalı biraz geç keşfetmiş oldum ama konservatuvara hazırlanan birisi olarak bana çok fayda sağlayacağına eminim anlatımınız gerçekten harika çok mutlu oldum sizi keşfettiğime :))
Sizin için faydalı olmasına sevindim. Umarım sınavlarınızda başarılı olursunuz ve konservatuvara girdiğinizde teori derslerim de sizlere fayda sağlar. Şimdiden sınavlarınızda başarılar dilerim.
Yüreğine saglik hocam inanki bir arap ülkesinde büyüdüm ve gayet iyi anladım... kerkükten selam
Rica ederim. Anlaşılır olmasına çok sevindim. Kerkük'e de bizden selamlar. Başarılar.
@ a.s hocam
Hocam emeğinize sağlık anlatım çok akıcı ve anlaşılır olmuş çok yardımcı oldu bana teşekkür ediyorum 🤍🌸
Hocam o kadar güzel anlatmışsınızki emeğinize sağlık. Üniversite de derste bu şekilde anlatım olmadığı için anlamamıştım çok teşekkürler sayeniz de anladım
Ne güzel anlattınız 🙏🙏
Hocam sayenizde Majör ve minör gamları anladım.Ödevleri de yaptım
Videolarımın anlaşılır ve faydalı olduğunu duymak çok mutlu edici. Kolaylıklar ve başarılar diliyorum 😊
Muhteşem anlatım 👏👏👏
Teşekkür ederim 😊
Çok güzel bir anlatımdı kendi adıma çok teşekkür ediyorum.
Rica ederim. İyi çalışmalar.
Çok güzel bir anlatım gerçekten, teşekkürler hocam.
Rica ederim. İyi çalışmalar.
Serinizi Not tutarak izlemeye başladım emeğiniz için çok teşekkürler🙏🏻
MALPHAS AMON Rica ederim. Derslerin sizin için faydalı olmasına sevindim. Kolay gelsin.
Merhaba, öncelikle kanalınızdaki anlaşılır anlatımınız için çok teşekkürler. Video sonunda önerdiğiniz sekilde örnekler yaparak çalıştım. Ancak teoride ve armonide bircok konu birbirine bagli olduğu için bir soru sormak istiyorum. Ornegin re gamına major kuralini uyguladim ve gamda " fa ile do" diyez almis oldu. Buna gore re major tonu ya da akoru fa diyez ve do diyez seslerini alır demek dogru olur mu ? Yani bu kuralin amaci nedir? Ton bulma ve akorlarin aldigi sesler gibi konular ilerideki bolumlerin konusu mu acaba ? Umarım anlaşılır bir sekilde aktarabilmişimdir. Tesekkurler🙏🎵
Çok teşekkür ederim hocam emeğinize sağlık 🤗
Rica ederim. İyi çalışmalar.
Hocam anlattığınız şeyler gerçekten çok faydalı. Rica etsem videoda kullandığınız programı öğrenebilir miyim ? Gelişim açısından çok yararlı olacaktır.
Merhaba programı anlattığım video var linkini veriyorum oradan daha sağlıklı bilgi edinebilirsin. ruclips.net/video/Ceh0VE7QO1A/видео.html
Hocam bu gamlar ne işe yarıyor, çok güzel anlattınız çokta iyi anladım ama şimdi bu gamlarla ne yapacağız?
Gam, dizi anlamına geliyor. Çalacağın ya da seslendireceğin parçanın tonunu ve o tonun dizisinin hangi değiştiricileri alacağını bilmen gerekiyor. Bir parçanın dizisini yani gamını bilirsen icra etmen kolaylaşır. Bu gamlar da bunun temelini oluşturuyor. Kısaca ve kafa karıştırmadan bu şekilde anlatabilirim. Umarım açıklayıcı olmuştur.
@ teşekkürler, çok iyi anladım hocam
Hocam gerçekten elinize ağzınıza sağlık çok iyi video. Henüz konservatuara hazırlanıyorum ama cok güzel anladım.
Rica ederim. Faydalı olmasına çok sevindim. Sınavında da başarılar dilerim.
Hocam müzik teorisi hakkında pek video bulamadım.ilk başlarda izlenmelerin az olması gayet normal.bu durum sizi demoralize etmesin
Çok güzel açıklamışsınız sağolun. Ben sadece şunu anlayamadım neden böyle her nota için gam yapıyoruz ne işe yarıyor bu
Gam yapmak hangi tonların hangi değiştiricileri aldığını öğrenmemize yardımcı oluyor. Doğaçlama eser çalarken çok faydalı oluyor. Tonları bilmemize yardımcı oluyor.
@ hmm yani mesela sıfırdan bi melodi üreten birisi örneğin do majör gamındaki notaları kendi içinde mi kullanıyo birbirleriyle uyumlular diye
hocam do' nun bemolu diyezle ortak mı yoksa bemolu si ' mi olmuş oluyor değil mi ? o zaman si ve re arası kaç tam olur mesela do bemol üzerinden majör kurarsak ..bu başlangıç notalara arızalar gelince kafam bunlarda karışıyor oda oturdu mu tam kavramış olacam
Hocam lütfen birkaç video atıp bırakmayın koskoca youtube türkiyeden sizden başka bu işi bu kadar iyi yapabilen yok
Öncelikle ilgin için teşekkür ederim. Elimden geldiğince ve tabiki izleyen oldukça derslere devam edeceğim hiç şüphen olmasın.
Hocam merhaba. Müzikte çok çok yeniyim ve benim gamlar ile ilgili çözemediğim, kafama takılan, netleştiremediğim konu şu ki 'Bir parça hangi gamda yazıldı ise o gamın dışına çıkmaz' gibi bir ifâde duymuştum ama gitar performanslarını izlerken sol elin klavyenin her yerini gezdiğini görüyorum. Yeni olduğum, bilmediğim için ben buna ancak şöyle bir teori getirebildim olsa olsa aynı gamın klavye üzerindeki başka posizyonlarına gidiyor, geçiş yapıyor olmalı. Eğer yanılmıyorsam yâni belirli bir gamın farklı posizyonlarına geçiş yapılıyorsa bu porte üzerinde nasıl gösteriliyor acaba? Yanılıyorsam nasıl olacak bilmiyorum vallahi çıkamadım işin içinden. Teşekkürler.
Evet her eserin bir tonu vardır ve o eser o ton içinde çalınır. Eğer içinde modülasyon (ton değişimi) varsa ancak o zaman değişir. Fakat bunlar çok nadir durumlarda olur ve dinlerken bunu fark edersin. Senin dediğin durumda ise evet gitar aynı ton içinde doğaçlama yapıyor olabilir. Doğaçlama da notaya yazılan bir şey değildir. Tona hakim olduğu için o anda içinden geldiği gibi o ton içerisinde klavyede gezinir. Buna doğaçlama denir. Tonlara ve aldıkları değiştiricilere hakimsen enstrüman çalmada da o kadar ilerleyebilirsin. Tabi bolca da pratik.
Hocam merhaba elinize videonuza sağlık çok çok sağolun… bi şey soracam:major ve minör gam kuralını ve yapmayı öğrendim sayenizde…bu bilgileri nerede kullanacağım ya da ne işime yarayacak diye bir algı oluştu bende..
Hocam gerçekten çok teşekkür ederim konservatuarı okuyorum normal lise çıkışlıyim hayalim müzik öğretmeni olmak fakat 1. Sınıftan beri solfej dersini veremiyorum 3. Seneme giriş yapicam okulda anlayamıyordum sizin sayenizde daha iyi anlamaya başladım lütfen anlatmaya devam edin ☺️
Ben 12. sınıfım konservatuara hazırlanıcam da hiçbir temel bilgim yok ne yapmam gerek müzisyen olmak istiyorum dönüş yaparsanız sevinirim teşekkürler
@@azizdogangulmez8355 ben bir yıl boyunca temel solfej dersleri ve ana çalgı ma çalışmıştım iki okulu kazandım bazı okullar istiklal marşı ve solfej bir de yabancı bir şan parçası isterler değişiyor her okula göre ama genellikle öyle sana tavsiyem otur solfejini çalış ve ana çalgı diğer dersler hallolur çünkü
majör ve minör dizilerin mantığını çok iyi öğrendim çok teşekkürler
Rica ederim. Faydalı olmasına sevindim. Başarılar.
hocam merhaba, bir müzik parçası (şarkı) oluşturulurken tek gam yeterli mi ? farklı gamların birleşmesiyle mi oluşmakta ? uygulamada örnekler verebilir misiniz ? selamlar.
Hocam harikasınızzz
Teşekkür ederim 😊
hocam öncelikle videolar harika teşekkürler.Neden bazıları düz bazıları ters oluyor notaların ben anlamadım cevaplarsanız sevinirim.
Notaların Si'den sonra çubukları aşağı doğru yazılır.
hocam bir sorum olacaktı notaları duyarak tanımayı nasıl geliştirebilirim?
Bu zamanla olacak bir şey. Çok fazla solfej okumalısın. Classic müzik dinlemelisin. Sonra yavaş yavaş dikte yazmaya başlamalısın. Yani adım adım ilerlemelisin. Zaman gerektiriyor.
Hocam merhaba çok güzel anlatıyorsunuz acaba kullandığınız uygulamanın adı nedir?
ruclips.net/video/Ceh0VE7QO1A/видео.html bu linkteki videoda kullandığım programı anlatıyorum. izleyebilirsiniz umarım faydalı olur.
HOCAM DİLİNİZE EMEGİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZEL OLMUŞ…
Hocam merhabalar, BMTU dersinin sınavına gireceğim de ton bulma da sıkıntı yaşıyorum. Ve bağlı tartım da. Ne yapabilirim?
Teşekkürler
Rica ederim. İyi çalışmalar.
Hocam merhaba, bir eserin hangi tonda olduğunu nasıl buluruz? Transpoze yapabilmek için eserin başladığı notayımı yada bittiği notayımı baz alarak yapabiliriz?
Önce eserin donanımına bakarsın hangi değiştiricileri aldığını görürsün sonra da bittiği sese bakarsın tonunu bulursun. Majör ve minör tonların aldığı değiştiricileri anlattığım videoyu izlemeni tavsiye ederim.
Hocam derslerinizi özellikle Major ve Minör gamları "Musescore" üzerinden paylaşırmışsınız link ile böylelikle hem pratik yapma şansımız olur hem temelleri doğru bir şekilde sizden almış oluruz
Hocam merhaba teşekkürler ilk öncelikle böyle faydalı ders yaptığınız için. Gitar içinde geçerli mi hocam bu gamlar.
Bu gam dizileri bütün enstrümanlar için geçerli.
Çok teşekkür ederim.
Hocam kullandığınız program hangisi?
MuseScore
Şuan kullandığınız uygalama nedir acaba ?
Hocam merhabalar, bu güzel ve faydalı içerikler için çok teşekkürler. Bu programın adı nedir? Etüt yapmak için çok faydalı, sizi izlerken bir yandan çalışabiliriz.
Rica ederim faydalı olmasına sevindim. Programın adı MuseScore.
Mrb hocam ilk olarak majör gamlara başladım sıralı do dan, önce gamı çalıp akorunu ve cevrimlerini yapıyorum metronomla, do dan sıralı şekildeki devam etmeliyim yoksa başka yöntemi varmi veya daha etkili Bi yöntemi varmidir tonları öğrenmede
Soruyu tam anlayamadım ama tonların aldığı değiştiricileri nasıl bulacağını mı soruyorsun? Biraz açabilir misin?
Evet genel olarak tonları en kolay nasıl öğreniriz
Merhaba hocam. Ders anlatışınız gerçekten harika. Benim majör gamla ilgili bir sorum olacaktı. F# ile başlarsak eğer bu Majör Gam’da böyle mi olur ?
F# G# A# B C# D# E# F#
Mi ile Fa arası yarım ses olduğu için emin olamadım.
Saygılar.
Evet doğru bu şekilde oluyor. Mi Fa senin de dediğin gibi yarım olması gerektiği için Fa notasına # koyuyorsan yarım aralığı korumak için Mi notasına da # koymalısın. Bir diğer deyişle de Fa majör sadece Si bemol alıyor Fa# majörde de bir tek Si naturel oluyor.
Çok teşekkür ederim açıklamanız için.
hocam 20:10 da si ye bemol koymak yerine la ya diyez koysak olmaz mıydı ve eğer olmazsa neden olmaz hocam
majör gamda 1 3 5.inci sesleri alın diyorlar minörde de aynı mı
Hocam gitar üzerindeki akorlarda deniyorum ama uymuyor yani majörde 3 tane aynı sesten var
Hocam kullandığınız programın adı nedir?
Programın adı; MuseScore. Bu linkten ulaşabilirsiniz. musescore.org/tr
Teşekkür ederim hocam.
Öğrenmeye geliştirmeye kalkissam kaç ay sürer bu yks ye kadar yks kaldı 5 ay da
Kullanılan program nedir?
hocam ben 7:55 ten sonra fa da ki ses nasıl sol e kayıyor anlamadım ve beyaz tuşların hepsi yarım sadece siyahlar mı tam onu da anlayamadım
HOCAM DEVAAAMM ❤❤
hocam notalar soldan sağa doğru inceldiği için mi si ye bemol verip kalınlaştırıp la dan uzaklaştırmış olduk ve fa ya diyez verip mi den daha uzaklaştırdık anlamadım ya :(
Hocam gam dışındakiler başladığı sesin ismini almıyor mu?
Nasıl yani tam anlamadım. Açabilir misin soruyu?
@ Majör veya minör bir gam yazdık. Bu gamların tonunu direkt ilk notasından bulabiliyoruz. İleriki konularda: akorlarda, kadanslarda da durum aynı mıdır
Program adı nedir
Hocam fa dan faya olan dizeği bulamıyorum
Hocam gerçekten o kadar güzel anlattınız ki 😭ve ben buna rağmen anlamadım offf
Anlayamıyorum Bi türlü
Temelde eksiklerin varsa anlaman zor olabilir. Onun için önce o eksiklerini tamamlamanı öneririm.
Hocam ben yaklaşma uzaklaşma konusunu anlamadım o yüzden Bemol mü diyez mi koyayım diye şaşırıyorum helpppp
Hocam 22:04 de neden Fa yı diyez yaptıkta Mi yi bemol yapmadık?
Çünkü mi ye bemol koyarsak mi bemol minör olur. O zaman da daha başka değiştiriciler işin içine girer. Ama biz mi minör yapıyoruz.
@ henüz tam çözemedim ama ilerleyen derslerde oturacaktır diye düşünüyorum
neden bu video diğer eğitim videolarına göre az izlenilmiş biliyor musun? konuya direk do major dizilişi diye girdikten sonra bu videoyu izleyen '' arkadaş major ne, neden do dan başlıyor neden başka bir notadan başlamıyor, minör ne arkadaş'' der.
Hocam gitar çalarken majör minör gamlar bizim karşımıza nasıl çıkar?
Gam olarak çıkmaz. Bir majör tonda eser çalacaksan o tonun gamını bilmen aldığı değiştiricileri hemen uygulamanda işine yarar.
Major gam kuralı DO'dan başlamıştı
Minör gam niçin LA'dan başlıyor da DO' dan değil
özellikle başlandığını düşünmüyorum normal hallerine diyez bemol eklemesi yapılmadığı için öyle yapıldığını dülşünüyorum
Hocam ödevi Instagram a attım