MERAYA DAYALI HAYVANCILIK (Açık Sistem Mera Hesabı Kaç Dönüm)

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 5 окт 2024
  • açık sistem koyunculuğa dair ne varsa aklınıza takılan hepsini cevaplamaya çalıştım. Mera dan nasıl yararlanılır Çalmara nedir. Kaç dönüm arazi gerekli bana.Küçükbaş Hayvancılık yapmak isteyen ve mera da koyun u nasıl otlatırız merak eden varsa bu video yu sakın kaçıkrmasın
    #küçükbaş #mera #koyun
    Veteriner Hekim
    Yasin Eymen Çelik
    Arkaşlar kanalımda sizlere:
    koyun videoları , koyunlar da atık aşılama koç katımı beslenme rasyon kuzular koçlar ile ilgili tüm merak ettiklerinizi.
    küçükbaş hayvan ve küçükbaş hayvancılık a dair ne varsa yani küçükbaş dünyası nı tanıtmaya çalışacağım.
    ayrıca büyükbaş inek dana besi hastalık aklınıza takılan ve ilginizi çeken tüm konulara ait videolar yayınlayacağız.
    hayvancılık rehberi niteliğindeki kanalıma hoşgeldiniz. eğer bilinçli hayvancılık yapmak istiyorsanız doğru adrestesiniz.

Комментарии • 316

  • @oguzgungor3339
    @oguzgungor3339 4 года назад +39

    Yasin bey paylaşımlarınız gerçekten çok yararlı. ve ilk günden itibaren destekçinizim. fakat bu paylaşımınızda bir hata görüyorum. Yapay mera tesisinde gübreleme ve sulama yapıldığında 1 koyun a 1 dönüm alan çok fazla. eğer 100 koyuna 100 dönüm alan ayırırsak, ki bu alan sulanabiliyorsa zarardayız demektir. Başka ticari bitkiler ekersek çok daha fazla kazanabiliriz o sulanabilir alandan. takipçilerinizinde bilgilenmesi açısından, biz adana da 30 dönüm alanda sulayıp gübreleyerek yaklaşık 200 anaç koyuna bakabiliyoruz. anaçlar lacaune merinos kırması bu arada ortalama 60-65 kilo arası.10 ay merada bakıyoruz, 2 ay da baharda biçtiklerimizi yediriyoruz. tabi flashing ve kuzulama döneminde ek yemleme yapıyoruz. sonuç olarak sizinde dediğiniz gibi toprağın verimine göre iklime göre değişebiliyor. biz adana da bu konuda şanslıyız fakat bence en kötü iklim şartlarında bile sulama ve gübreleme yapılıyorsa arazide 1 dönüm alanda en az 3-4 koyun yetiştirilir. bu toprak verimi ve iklime bağlı olarakta maksimum 8-10 koyuna çıkabilir. saygılar...

    • @metinkaraman6121
      @metinkaraman6121 4 года назад

      Oğuz bey, Adana'da koyunculuk ile ilgili bir planımız var. Açıkçası 1-2 hafta içerisinde karar verecegiz. Şu anda fizibilite çalışması yapiyoruz. Ekstra dönemler (koç katımı, gebeligin son 6 haftasi ve laktasyonun ilk 6 haftasi) dışında hayvanlara mera tek başına yeterli midir? Ayrıca ekstra dönemlerde hangi ilaveleri yapiyorsunuz.

    • @okanbey33
      @okanbey33 4 года назад

      Karacabey merinosu ve il de french adanaya uygun mudur? Cevaplayabilirseniz çok sevinirim oğuz bey...

    • @oguzgungor3339
      @oguzgungor3339 4 года назад +5

      @@metinkaraman6121 öncelikle hayırlı olsun... ırk seçimi çok önemli. sıcaklık stresi az yaşayan bir ırk seçin. lacaune kırmaları, sakız kırmaları, bafra koyunu gibi anaç olarak seçilebilir... sizin için 2. önemli kriterde anaç ağırlıklarının düşük olması. örneğin 80 kilo karacabey merinosu veya 80 kilo ille de france 8 birim yem veya ota ihtiyaç duyarken, 50 kilo bafra koyunu 5 birim yem veya ota ihtiyaç duyar. bu da yem maliyetinizi belirler. çoklu doğum özelliği önemli 3. olarak. çok kuzu çok kar demek. tabi denecek ki kuzuların kilo alması farklı. evet farklı. o konuda da belirlenen lacaune vs. anaç koyunlara suffolk, ille de france, dorper koçlar atılıp doğan kuzuların f1 azmanlığı kullanarak güzel kuzulara ulaşabilirsiniz. merinos koyundan alınan 1 kuzu 4 ay da 55 kiloya ulaşırsa, lacaune dan doğan 2 f1 kuzu 45 kiloya ulaşır. toplamda 90 kilo et üretilir. verimli sulanabilir bi araziniz varsa, bu araziye yapay mera karışımı ekerek ve düzenli sulama gübreleme yaparak, söylediğiniz dönemlerde de ek besinler vererek gayet başarabilirsiniz. ortalama verimli sulak bi araziye 1 dönüm 5 anaç olarak hesaplarsanız gayette basarırsınız. bu anaçlarınızın kilosuna göre ve arazinin verimine göre 10 koyuna bile çıkar. ama sulama ve gübrelemeden kaçmayın.

    • @oguzgungor3339
      @oguzgungor3339 4 года назад +3

      @@okanbey33 bu iki koyun ırkıda gayet dayanıklı hayvanlar. bence dünyanın her yerinde olur. tabi dağlık alanlar falan hariç. ama zengin mera isterler. adanada da böyle bir doğal mera yok ne yazık ki. çok sıcak olduğundan meralar haziran da kurumuş oluyor. ama yapay merayla yarı kapalı sistemde olur bence. fakat bu koyunların ikizlik özellikleri biraz az, bu tabi bakım ve beslemeyle değişmekle beraber genetikte çok önemli. sonuç olarak bu koyunlar adana da olur. ama ben olsam tercih etmem. çok iriler, kapalı sistemde çok tüketirler, fazla yem isterler. damızlık çalışacaksan yap derim ama kasaplık kuzu çalışacaksan yapma. kilosu düşük, sütü yeterli, çoklu doğuran bir anaç seç ve bunlara kaliteli etlik koçlar at. tabi bunlar benim görüşüm...

    • @metinkaraman6121
      @metinkaraman6121 4 года назад

      @@oguzgungor3339 Oğuz bey Mail adresiniz varsa alabilir miyim. Yaptığım bir çalışma var. Fikrinizi almak isterim.

  • @fatihkilicel899
    @fatihkilicel899 4 года назад +5

    Yasin abi . hayvancılığı kasapta et almaktan öteye geçmemiş olan bana en sonunda hayvancılık yaptıracaksın ya vallahi helal olsun sana

  • @xyrecep
    @xyrecep 3 года назад +2

    Bu işde bir yanlışlık var. Mera çayırı ektik 20 da karda yaklaşık 100 koyun için rahat rahat yetiyor. Ama otomatik sulama lazım.

  • @projearf6253
    @projearf6253 3 года назад +2

    Dostum harikasın verdiğin bilgiler “Altın” değerinde, Tanju bey ve siz hayvancılığa büyük hizmet ediyorsunuz. Tebrik ediyorum.

  • @muzaffersayar2646
    @muzaffersayar2646 3 года назад +1

    hayran kaldım.Yasin abi aklına ve iyi niyetine saygı duyuyorum.

  • @muhammet660
    @muhammet660 4 года назад +1

    Ben ziraat mühendisiyim oylebyada boyle bu ulkede iyinin hakki teslim edilir siz bisileri eslestirmrkten cok iş yapiyorsunuz buda guzel bir sunumla cok güzel bir sonuç ortaya koyuyor bence bu başarı sizin başarınız başarılarınızın devamını diliyorum:)

  • @muhammedseyfettinhekimoglu3938
    @muhammedseyfettinhekimoglu3938 4 года назад +1

    yasin hocam yaptığınız ve çektiğiniz videolar hem veteriner hekimlerin hemde normal hayvan sahiplerinin rahatlıkla anlıya bilecek şekilde anlatıyorsunuz .bu konuda sizi tebrik ediyorum.
    sizden ricam küçük başlarda özellikle keçilerde ayak hastalıklarıyla ilgili kapsamlı bir şekilde video paylaşırsanız sevinirim. şimdiden iyi çalışmalar

  • @nerimanavc5613
    @nerimanavc5613 4 года назад +1

    Ilerde engin bilgilerinizden faydalanacagiz. Cok tesekkurler.

  • @atameslegi
    @atameslegi 4 года назад +8

    Eyvallah kardeş, ağzına sağlık.

  • @gokhanfrat1507
    @gokhanfrat1507 4 года назад +10

    Yasin bey cengiz çaylı abim duymasın 3 ayda 50bin abone allah 6 ayın sonunda 100bin aboneyi göstersin

  • @dogalyasamvehayvanciliktv
    @dogalyasamvehayvanciliktv 2 года назад +1

    Kolay gelsin başarılar devamı dileğiyle saygılar sunuyorum efendim

  • @ekremaltinoz5306
    @ekremaltinoz5306 4 года назад +1

    Biz Mera olnlan yerleri ve boyutunu nereden bulacağız.Herkes birşeyler anlatıyor,ama hiç kimse sağlanacak araçların püf noktaları söyle(ye)miyor.Delette mera listesi, veya hayvancılık yapılacak bölgelerde yatırımcıların ulaşabileceği bilgiler varmıdır,Yararlanma şartları vs.Yetiştirme otla,mera da çok çeşitli bitkileri otlaması arasında dağlar kadar fark var.Hayvanlar doğada yetişen çeşitli hastalıklara iyi gelen bitkileri de yerler.

  • @hdcsmn8353
    @hdcsmn8353 4 года назад +3

    Videolarınızı severek izliyorum ve sizi takip ediyorum hocam. Fakat aklıma takılan bir nokta var 1 dönüme 1 koyun deniz bence burada bir hata var gibi düşünüyorum . Yani daha önce bursada ciftlikler gezdim ve 20-30 dönümlük meralarda 200 hayvan bakıyorlardı tabi duzenli olarak sulama yaparak.

  • @koygunlugum1182
    @koygunlugum1182 4 года назад +7

    Yasin hocam kendini özletme seni seviyoruz

  • @cukurovacanta7312
    @cukurovacanta7312 4 года назад

    Abi helal olsun sana yine çok güzel anlattın mera seçimini öğrendik,ırk seçimini öģrendik,aşı takvimini öğrendik sayende birde nasip olur bu işe bu hevesle bir gün başlayabilirsek hayalimiz gerçek olmuş olacak ağzına sağlık hayırlı günler.

  • @ghvalbasar3442
    @ghvalbasar3442 3 года назад +1

    Sen ne kadar güzel bir adamsın sağol varol

  • @thewalkingdeaddestroyers6060
    @thewalkingdeaddestroyers6060 3 года назад +5

    300 donum arazide 100 tane hayvan bakmaya calisilmazki arazi kotu bile olsa 300 donumde tarim yapsan daha fazla kazandirir.

    • @alicahitulug2724
      @alicahitulug2724 3 года назад

      O kısımda bahsedilen 300 dönüm hayvan sahibinin değil ki.. Devlet, hazine arazisi..
      Adam diyor ki, 100 koyununuz varsa civarınızda 300 dönümlük(kurak ise) bir arazi olmalıdır diyor.. Devamında ise daha da detaya giriyor zaten..
      Özetle kendisinin değil hazine arazisi..

  • @erhanbulbul8894
    @erhanbulbul8894 4 года назад

    Doğru Bilgi güzel anlatım varolduğu sürece herdaim izlemeye takip etmeye devam ederiz tebrikler.

  • @nerimanavc5613
    @nerimanavc5613 4 года назад +1

    Cok dogru orneklediniz traktor meselesini.

  • @Ottoman-hw1fh
    @Ottoman-hw1fh 3 года назад

    Selamun Aleykum Kardesim supersin ALLAH senden Razi olsun sagolasin var olasin, insALLAH nice nice milionlara ulasirsin, bunu fazlasiyla hakkediyon ,saygilar selamlar Uskupten

  • @mevlutozyavuz9041
    @mevlutozyavuz9041 4 года назад

    Bir ara müsait olursan SELENİUM nedir
    Nelerde bulunur
    Takviyesi nasıl yapılabilir
    Diye uzun açıklamalı video çekersen hepimiz memnun oluruz allah senden razı olsun kardeşim

  • @burakkzltoprak5705
    @burakkzltoprak5705 4 года назад

    Çok kibar,nezih bir insan başarılarının devamını dilerim.

  • @muhendiseksper7026
    @muhendiseksper7026 4 года назад

    Oncelikle emegine agzina saglik Yasin hocam teşekkür ederim. Fakat hasilla ilgili benzetmen tamamen yanlış, meradaki hayvan otu tamamen ıslak olarak yer ilk başta, hasili ise kuru olan beyaz köküyle beraber yer. Hasilin üstünde meradaki gibi su birikmez. Hasıl pulvarize yöntemle sulanir.
    Merada hayvan su oranı % 80 olan yeşil ot kısmını yer , hasilda ise beyaz kökünü de yediği için kuru madde oranı yüksek olan yemle beslenmis olur.

  • @mehmetalidemir4689
    @mehmetalidemir4689 Год назад

    Reis sağol varol verdiğin bilgiler çok yararlı

  • @dogrubilgi6940
    @dogrubilgi6940 2 года назад

    Aynı zamanda koyunları gece otlatmak çok yararlı çünkü şerində koyun etlenir. Yapay mera buna çok yardımcı olur kat kapalı alana sabaha kadar yayılsın oh mis

  • @karisikpekmez6850
    @karisikpekmez6850 4 года назад

    Değerli birisi çok güzel ve teknik anlatım Teşekkürler gerçekten...
    Ama koyunlara vurulan aşı, boya kuyruk koparma işlemlerinin komple yok olması sağlanmadan hayvanın doğasına ve insanlığın greğine dönemeyiz.

  • @korkutgolcuk4323
    @korkutgolcuk4323 4 года назад

    Örneklemeler harika hocam. Ağzına sağlık teşekkürler

  • @radikaya7837
    @radikaya7837 4 года назад

    Sayin bey kardeşim o sizin samimiyetinizden geliyor aboneliğe devam teşekkür ederiz.

  • @fatihsahin7527
    @fatihsahin7527 4 года назад

    Sen böyle adam gibi devam et hak edeni hak ettiği yere gelir yolun açık olsun

  • @Softbilgiler574
    @Softbilgiler574 4 года назад

    Yüreğine sağlık güzel insan

  • @adenkaraca2604
    @adenkaraca2604 4 года назад

    Yasin hoca hem abonede hemde bilgide fark atar yüklenin begen tuşuna.. Agzına yüreğine sağlık..

  • @fatihpolat1370
    @fatihpolat1370 4 года назад

    Yasin bey hayvancilik yapilmayan boş mera varmi var ise ordan tarla fiyatlari en az 3 kat pahalı satacaklardir ben biryede da tarla buldum çiflik için uygun değildi yoksa alacaktım hayvancilik yapmak çok güzel ve zevkli kuzuları yaymayı bana büyük mutluluk veriyor teşekkür ediyorum emeğinize saglik 💞💋👍

  • @yasinacar7821
    @yasinacar7821 4 года назад

    Güzel faydalı bilgilendirme.

  • @sinanduran8630
    @sinanduran8630 4 года назад

    Yasin bey çok başarılısınız. Yolunuz açık olsun.

  • @doludolucoin6435
    @doludolucoin6435 4 года назад

    Faydalı bilgiler öğrenecek çok şey var👍

  • @abdullakz8856
    @abdullakz8856 3 года назад +1

    Kazakistandan selam

  • @bluestar4626
    @bluestar4626 4 года назад

    paylasim icin tesekkurler yasin bey

  • @melihgokyuz5168
    @melihgokyuz5168 4 года назад

    Abone sayısı çalışmalarınızın ve karakterinizin karşılığı, bir nevi hakediş, inşaallah bozulmadan devam edersiniz bizde istifade ederiz

  • @sezgindeniz4638
    @sezgindeniz4638 4 года назад +1

    Eğitici videoların devamı geldiği sürece abonelerin yükseleceğini umuyorum teşekkürler

  • @ozgursayan5197
    @ozgursayan5197 4 года назад +3

    HOCAM ALLAH CELLE CELALUHU EBEDEN RAZI OLSUN HOCAM.ÇOK ÖZLETTİNİZ KENDİNİZİ HOCAM .MERA TÜRK HAYVANCILIĞI KURTARACAK HOCAM

  • @abdullahyigit6203
    @abdullahyigit6203 3 года назад

    Emeğine sağlık kolay gelsin teşekürler

  • @mehmetkrac9781
    @mehmetkrac9781 3 года назад

    Slm güzel ve kalender insan

  • @uguraydn3952
    @uguraydn3952 4 года назад

    Biz teşekkürler ederiz faydalı ve önemli bilgileriniz için👏👏

  • @ahmet-df1wd
    @ahmet-df1wd 3 года назад +1

    Hocam benim hamster daha çok çekirdek seviyor :) yeşil yem vermiyoruz. Değerli bilgileriniz için sağolun sizi seviyoruz hocam

  • @selcukgol2113
    @selcukgol2113 4 года назад +1

    Yasin hocam koyunculuk ile ilgili videolarınız harika. Benim de melez koyunlarım var 30 kadar. Osmaniye ilinin serin iklime sahip Bahçe ilçesinin köyünde yapıyorum koyunculuğu. Sizin videolarınızı izlemeden önce kuzu kayıplarım çok fazlaydı ikizlerin birisi kesin ölüyordu. Şimdi daha iyi seviyelerdeyim. Bizim bu bölge için sizce en uygun ırk hangisidir? Koyunlarımı et yönünden daha iyi seviyeye çıkarmak için hangi koç ırkı ile çiftleştirmeliyim ? Bu konularda bana yardımcı olur musunuz? Teşekkürler şimdiden. Videolarınızın devamını ve sorumun cevabını bekliyorum iyi günler :)

  • @hamzasezen5001
    @hamzasezen5001 4 года назад +1

    selam Yasin bey romanov koyunu hakkında da bi video isteriz... çektiyseniz link atarsanız

  • @endoplazmikretikulum976
    @endoplazmikretikulum976 4 года назад +3

    Öğretmen bildiğim konuları anlattığında ben 😁

  • @oguzburcin
    @oguzburcin 4 года назад +8

    Ne yaptın hocam yaw, 1 koyun için 1 dönüm olur mu, inek mi bunlar? 10 koyun için 1 dekar mera gerekli, 100 koyun için 100 dönümü kim kaybetmiş de koyuncu bulsun?

    • @kaplannkaplan7307
      @kaplannkaplan7307 4 года назад

      Sence ne kadar olmali 1 donume 5 koyun sal en iyi sekilde sula eniyi reglas veya benzeri otlarida eksen 5 koyun ..1 donum yeri birhafta on gun icinde kokunu kurutur hem otu yerler hemde cignerler herzaman genis alan iyidir ..donumune 1 koyun dusse ..koyunlar genis alana dagilacaklari icin otu ezme rski duser vede ot buyumek icin firsat bulur ...

    • @hilmiurazbektas
      @hilmiurazbektas 4 года назад +4

      @@kaplannkaplan7307 o halde otlatarak 1 koyun biçip yedirsen 7 koyuna 1 dekar yetiyor neden otlatayım ki o zaman

    • @volkanzeyrek3844
      @volkanzeyrek3844 4 года назад

      Biri bunu durdursun. Bu ne ya Jersey ineği bu kadar ot yer. Hiç yem falan vermeden.resmen hayvancılık yapmayın demek gibi bir şey ki bilgi ben yanlışım diye bağırıyor...yem bitkisi yetiştiriciliği maliyeti hakkında bilgisi olan herkes buna OHA OLDUM YANİ der.

  • @huseyinesen3047
    @huseyinesen3047 4 года назад

    Yasin bey emeğinize sağlik çok güzel bir video olmuş gene
    Mümkünse yapay merada süt koyunculuğuyla ilgili bir video cekebilirmisiniz.şimdiden teşekkur ederim

  • @mustafakan3451
    @mustafakan3451 4 года назад

    Tebrik ederim Yasin. Başarılarının devamını dilerim.

  • @anlerden7136
    @anlerden7136 4 года назад +3

    Suni meradan yediklerin otun kuru madde oranı düşük olmaz mi suni mera ve suni meradan cikan otun kalitesiyle daha ayrintili bir bilgilendirme yapabilirseniz cok seviniriz teşekkürler basarilariniz devamını dilerim.

    • @abdulkadirsar7101
      @abdulkadirsar7101 3 года назад

      Meraya gitmeden akşamları az miktar arpa ve kuru ot verirseniz dengelersiniz

  • @umitalabay1903
    @umitalabay1903 4 года назад

    Yasin bey valla ozlettiniz kendinizi bu kadar acmayin arayi saygilar

  • @musaturken6704
    @musaturken6704 4 года назад

    Abi ben avrupada yaşıyorum avrupada senin dediğin gibi hayvanlara bakılıyor

  • @ufukyldz3814
    @ufukyldz3814 3 года назад +1

    Emeğinize Sağlık

  • @fatihkusat3644
    @fatihkusat3644 Год назад

    Videolarını hem ben izliyorum hemde babama izlesin diye gönderiyorum...

  • @halildagdeviren6832
    @halildagdeviren6832 4 года назад

    traktör ve araba örneği harika

  • @caglargenc7764
    @caglargenc7764 4 года назад +1

    İç anadoluda genelde koyunlar yatıya gider yani akşam 5 civarı otlamaya çıkar sabah 9 civarı eve gelir bu süreç içerisinde dağda su içmiyor kurak bölge olduğundan eve gelene kadar bi sorun da olmuyor ama siz bu durumu nasıl yorumlarsınız

  • @yamacbuyuker2555
    @yamacbuyuker2555 2 года назад

    Güzel video olmuş hocam

  • @kenankeskin3304
    @kenankeskin3304 4 года назад +2

    yasin by sivas yöresinde küçük baş hayvancılık yapmak istiyorum hangi cins koyun verimli olur saygılar

  • @CemilLokman_
    @CemilLokman_ 3 года назад

    Harika bilgiler

  • @mustafageyik2912
    @mustafageyik2912 4 года назад

    Diline sağlık hocam

  • @mehmetbudak9414
    @mehmetbudak9414 2 года назад

    Merhaba yorumlarınız çok iyi bilgi verici sizce hangi ilde koyunculuk yapılır şimdiden tasfiyeniz için teşekkür ederim

  • @celalsahin802
    @celalsahin802 3 года назад

    Celal şahin kolay gelsin takip ediyorum vidiyoları aralıksız bekleriz koyun ırklarıni tanıtırsan seviniriz iyiseyirler

    •  3 года назад

      YAKINDA HEPSİNE AYRI AYRI ÇEKECEĞİM İNŞALLAH

  • @atillayavuz3190
    @atillayavuz3190 4 года назад +2

    Yasin bey öncelikle işlerinizde başarılar dilerim.Size bir sorum olacak; Koyunculukta rakım faktörü varmıdır. Varsa en uygun rakım kaçtır.Özellikle Balıkesir Göneni baz alırsak.Şimdiden teşekkür ederim.

    • @muhammetboztepe8360
      @muhammetboztepe8360 4 года назад

      Rakımın iklim üzerinde doğrudan etkisi vardır evet ama rakımdan ziyade sizin için yaşadığınız bölgenin iklim şartlarını göz önünde bulundurarak buna uygun hayvan seçimi yapmanız yeterli olacaktır meraya dayalı açık bir sistemde. Kapalı sistemde iklimin, rakımın, yaşadığınız bölgenin bir önemi yok. Kısacası 1700 rakımda herhangibir cins olur ya da olmaz diye bir şey söylemek doğru olmaz.

  • @alperoguzyildirim6895
    @alperoguzyildirim6895 4 года назад

    Karadeniz de yagmur cok güneş az bu bölgede koyuna 2 dönüm yetmez çünkü otların besleyiciligi düşük belki 3 belki 5 protein özellikle orman otunu koyun severek yemiyor. Pelit Yapragin da da ne kadar protein vardir bilmiyorum

    • @derviscoban1264
      @derviscoban1264 4 года назад

      Reygras otu ekin, biçin yedirin yada otlatın yedirin nasıl isterseniz, yazın da teff grass otu ekin oda aynı şekilde ister biçin ister otlatın

  • @tamerbekiroglu1458
    @tamerbekiroglu1458 4 года назад +1

    burak çelik ile akrabalığınız var mı ses tonu aksan el hareketleri çok benziyor tabi birde soy isim benzerliği

  • @omerhakanakdogan8473
    @omerhakanakdogan8473 4 года назад

    TEŞEKKÜR EDERİZ EYMEN HOCAM...ARAYI UZATMAYALIM😀 : )

  • @nahitunver3999
    @nahitunver3999 3 года назад +1

    25-30-tane koyunu 6-7 dönüm yere kapatsak biz onlara ot temin etsek olmaz mı

  • @ernest3459
    @ernest3459 4 года назад

    Bir sürü saçma videolara binlerce like atılırken bir uzmanın insanların yararına yol göstermek amaçlı hazırladığı eğitim ve öğretim videosuna dislike atmak nedir arkadaş.

  • @sezerulgur1937
    @sezerulgur1937 4 года назад +4

    Yasin bey bizde teşekkür ederiz ama birde sorulamıza cevap alabilsek daha iyi olacak adana bölgesinde hangi etçi ırk tercih edilmeli verim olarak hangisi daha iyi olur biliyorsunuz burası çok fazla sıcak oluyo tercihi hangi ırktan yana kullanmalıyız

    • @okanbey33
      @okanbey33 4 года назад +2

      Ben de Tarsustayım, aynı sorunun cevabını merak ediyorum....

    • @derviscoban1264
      @derviscoban1264 4 года назад +1

      İvesi bence

    • @sezerulgur1937
      @sezerulgur1937 4 года назад

      Teşekkür ederim zübeyir bey tavsiyeniz için ama ben et ırkı olarak sormuştum mesela karacabey merinosu uyum sağlar mı buralara ivesi daha çok süt ağırlıklı ve buralarda koyun sütüne pek rağbet yok malum adana kabap memleketi

    • @derviscoban1264
      @derviscoban1264 4 года назад +1

      @@sezerulgur1937 ivesi hem süt hem et ırkı, ayrıca kuyruk yağıda olduğu için daha değerli ve sıcağa dayanıklı bi koyun sizin oralarda genelde sıcak bildiğim kadarıyla, bafra koyunuda(sakız ve karayaka melezi) iyi bi ırk, kangal akkaraman. Ben ithal ırkları pek sevmiyorum çünkü onların yediğini bizim yerli ırklar yese onların konforu yerlilere sağlansa hepsinden daha karlı olur, ithaller daha çok et verebilir ama aynı zamanda daha da çok yerler ve daha hassaslar, çoğunda kuyruk yağı yok ve adana kebap yeri olduğundan buda sıkıntı. Yinede siz bilirsiniz hangi ırkı almak size kalmış. Hayır bereketli bol kazançlar şimdiden.

    • @derviscoban1264
      @derviscoban1264 4 года назад

      @@sezerulgur1937 ivesi koçu bakıldığında 130 kiloya kadar çıkabiliyor, doğumda 5 kilo doğuyor ve günlük 350gr kilo alabiliyor.

  • @tayfunyaman8862
    @tayfunyaman8862 4 года назад +4

    Selamlar, 100 koyun için dönüm mera hazırlamak sizce karlı mı? Yoksa başka bir formul var mı yapay mera konusunda. Bu konuda da bizi aydınlatabilirmisiniz? Çok Teşekkürler.

  • @ismailcakr6699
    @ismailcakr6699 4 года назад +1

    100 koyuna 100 dönüm mera oluşturunca.Tohumu ekimi sulaması bakımı vs. Bu 100 koyunun getirisi 100 dönüm meranın masrafını kurtaracak mı ? 1 koyuna 1 dönüm fazla gibi sanki..

    • @abdulkadirsar7101
      @abdulkadirsar7101 4 года назад +2

      Şimdi siz çukurovanın göbeğinde yada verimli bir yerde 3 ekim yapılan vasıflı araziyi yaparsan tabiiki zarardasın. Örnek olarak 100 dönüm arazinin 30 dönumünü yonca yaptın diğer bölümüde yazda mısır sılajı kışda buğday yada arpa otu yaptın . Yada reygras. Verimli yerlerde fazla ürünü satarsınız bile. Yapay mera bence vasıfsız arazilerde yapılabilir. Diğer konu bazen ekip biçmek daha masraflı olur. Yapay mera bir kere ekip 7 sene sadece sulayıp gübreleme yeterlidir. Hatta baharda kuru ot ihtiyacınız bile giderebilirsiniz.

    • @bodika65
      @bodika65 3 года назад +1

      @@abdulkadirsar7101 güzel tespit benim 20 dönüm meyilli traktorumde yok yapay mera oluşturup sulama yapıcam verim tarım arazisi ayri

  • @MustafaKoc-kv3ih
    @MustafaKoc-kv3ih 4 года назад

    Yasin bey sizi severek izliyorum ben köy kökenliyim koyun beslemek istiyorum k maraş Andırın Akifiye köyünde yarı entasif yapacağım yerimiz iç
    anadolu kadar kurak ve soğuk değil adana gibi sıcak değil kışın kar yağıyor yeri izde yarı engebeli hangi ırkı önerrirsiniz.

  • @caferarslan4903
    @caferarslan4903 4 года назад

    Ohoooooo ooooo bu kadar ugrastiktan sonra....

  • @huseyinyuksel78
    @huseyinyuksel78 4 года назад

    Super bilgiler cok tesekkurler.

  • @athenatillathortucsony6196
    @athenatillathortucsony6196 4 года назад

    eymen bey ozledik valla,kazakhstan dan selamlar

  • @hakanaydinlar6026
    @hakanaydinlar6026 3 года назад

    Yasin bey öncelikle merhaba, yapmış olduğunuz paylaşımlarınızı merakla ve büyük bir keyifle takip ediyorum.Sizinle irtibata geçmek istiyorum.Nasıl görüşebiliriz.İyi çalışmalar.

  • @ibrahimsarikaya9340
    @ibrahimsarikaya9340 4 года назад +1

    Yaşın hocam akkaraman değilde sivas kangal koyunu hakkında düşünceleriniz nedir

  • @oguzhan8917
    @oguzhan8917 3 года назад

    Yasin bey küçükbaş hayvancılık adına whatsapp grubu veya telegram grubu kursanızda bütün herkes bilginizden istifade etse

  • @profesyonel_kasap77
    @profesyonel_kasap77 3 года назад +1

    Peki sizin yeriniz ne tarafta Türkiye’de

  • @ahmetduzgun7594
    @ahmetduzgun7594 4 года назад

    Hocam kolay gelsin süt koyunculuğuyla ilgili video çekermisin.

  • @leventdonmez4995
    @leventdonmez4995 4 года назад

    100 koyuna 100 donum yapay meranin kurulum maliyetinide hesaplarmisin yasin.traktor pulluk,tirmik,gubre,sulama sistemi en onemlisi mazot gideri onuda hesaplarsan kapali sistemle bi kiyaslama yapmis oluruz.

    • @caglargenc7764
      @caglargenc7764 4 года назад

      Malesef bölgeden bölgeye değişir bu bahsettiğiniz hesap mesela konyada 1 dönüm yer 2 bin tl den başlar önü açık sulak yerler dönümü tam bilmiyorum fakat 15 bin tl den başlar işini görecek traktör ekipman ortalama 60 bine halledersin fakat tarla hesabı yapılamaz genel konuşulduğu için saygılar 😊

    • @heyvandarlqtsrufat2652
      @heyvandarlqtsrufat2652 4 года назад

      Abi çoban unutdun, çobana aylık paranıda bunlar hesaplamıyo

    • @leventdonmez4995
      @leventdonmez4995 4 года назад +1

      @@caglargenc7764 benimde demek istedigim o parayi yapay meraya gommektense daha az yere yonca,reygrass silajlik misir ekmek daha mantikli.

    • @ergenekonyurdunad4781
      @ergenekonyurdunad4781 2 года назад

      100 koyun 250 binlira 100 dönüm tarla icarı 40 bin lira is gorecek traktor 120 bin lira pulluk kaz ayğaı tırmık 20 bin lira ekim masrafları 60 bin lira sulama masrafı 20 bin lira 500 bin liraya dam bakıcı ve kesif yem hariç bu tezgahı kurarsınız

    • @burak...2648
      @burak...2648 10 дней назад

      100 dønum yapay mera icin traktør almak mantikli olmaz....bir defa ektigin yaoay merayi zaten 5-6 yil kullanacaksin...

  • @kayserikayseri8265
    @kayserikayseri8265 3 года назад +1

    Hocam bir koyun etçil bir koyun günlük ortalama kaç kilo yaş ot tüketir

  • @mehmetcelik8727
    @mehmetcelik8727 4 года назад

    Hocam verdiğiniz bilgiler için teşekürler ünümüzde kurban bayrami var birde bu kurban lik çepiçler için bi vido çeker misin ne yedirelim bunlara yem olarak nasil bi rasyon olmali saygilar

  • @ahmetberberoglu2889
    @ahmetberberoglu2889 Год назад

    Yavrum, Damlarım güzel ve yeterli miktrada var. 3 dönüm ekilecek yerim var. Sulama sorunum yok. İstediğim kadar sularım. Buraya nasıl bir ürün ekebilirim. Ne kadar koyun ve keçi alayım. Kapalı damlarımda çok güzel. Yol gösterirseniz çok memnun olurum. Yerimiz. Bozüyük ilçesi. Bilecik eskişehir arasında , rakım 700.

  • @ademirel
    @ademirel 3 года назад

    kolay gelsin

  • @hilmiurazbektas
    @hilmiurazbektas 4 года назад +1

    Abi şimdi sormak istediğim sulu arazide bir dönüm yerden 100 ile 150 balya arası ot alınabiliyor yılda (ryegras ve teffgras otu) bu da takriben 7 koyunun yıllık ot ihtiyacı demek. O halde otlatmak yerine kapalı bakmak daha mantıklı değil mi? Lütfen yanlışım varsa düzeltir misiniz? Teşekkür ederim ilgiyle takip ediyorum başarılar.

    • @volkanzeyrek3844
      @volkanzeyrek3844 4 года назад +2

      Video da ciddi mantık hatası var gibi. Bir dönüm neredeyse bir süt ineğine bakar..inekler için yem bitkisi videoları hatalı olmayacağına göre bu video da hata var. 10 ton yeşil ot çıksa 180 gün koyun beslese günlüğü 55 kilo ot ediyor. Süt ineginin en iyisi sırf otla beslesen 120 kilo yiyor. Hayvan zaten 10 koyun🤔🤣😂

  • @ByCanoo
    @ByCanoo 3 года назад +1

    Sa abim 50 koyunum içim evin önünde bahçem var 3 dönüm kadar buraya yapay mera Gbi yapmak istiyorum yazın orda otlansınlar diye ne ekmem lazım ?yem masrafım düşermi ? Suda sorun yok kışında yemeleri için yazında yemeleri için birde hergün bunlrı yerlerse sorun olurmu tskler yeni başlayan genç biriyim sizlerden öğrenecek çok şey var

  • @fatihkaykc3798
    @fatihkaykc3798 4 года назад

    Yüreğine sağlık teşekkürler,, bir sorum olacak ,," daima yeşil yedirince hayvanlarımız zayıflatacak" dediniz , yapay mera yaptığımızda her akşam yada sabah düzenli sulama ile bu mera hep yeşil kalacak ,,, buradan mantık ile şayet doğal yani kuru otunda bulunduğu bir meramiz yok ve yemyeşil bir meramiz var ve burada yaylım yapıyorsak ek yemleme yada kaba yem takviyesi mi yapmalıyız ??

  • @volkanzeyrek3844
    @volkanzeyrek3844 4 года назад

    Hayvancı değilim. Ama bir süredir araştırma yapıyorum. Ryegrass otu 8-15 ton verimde sulu arazide bunu ekip arkadan yaz otu ekseniz alacağım ot çok daha fazla olacaktır. Sizin hesaba göre bir koyun günde kaç kilo ot yiyor? Bence ya hesap ya da mantık hatası var. İnek için 1 dönüm araziden neredeyse tüm kuru ot ihtiyacı karşılanıyor. Hesabınızı gözden geçirin. Videolarınızı izliyorum ama bu seferki bence yanlış bilgilendirme..1 dönüm sulu arazi uçar masrafları ve ürün yetiştirme maliyeti sizin hesaba göre kapalı hayvancılık ile aynı maliyet neredeyse. İyi yayınlar

  • @M.NoYaNYLMZ
    @M.NoYaNYLMZ 4 года назад

    120 dönüm yerim var giresun/seninkarahisarda meraya dönük ufak baş hayvancılık yapmak istiyoruz ama cevremizde et ırkı koyun hiç olmadıgından ırk seçiminde kararsız kaldık genelde karayaka ırkı var

    • @derviscoban1264
      @derviscoban1264 4 года назад +1

      Bafra koyunu alın abi. Hem doğurganlığı hem etlenmesi iyi, sütüde orta sayılır.

    • @derviscoban1264
      @derviscoban1264 4 года назад +1

      Karayaka koyunu en lezzetli eti olan ırklardan, bafra koyunu, sakız ve karayaka melezi,

  • @koksalbahadr9935
    @koksalbahadr9935 4 года назад +2

    Hızlı abone yükselişi normal bir durum..akademik bilgi değerlidir..

  • @ozkandemir1871
    @ozkandemir1871 4 года назад +1

    Yasin bey,Burak Çelik bey ile bir yakınlığınız varmı?

  • @mustafasahinbas8470
    @mustafasahinbas8470 4 года назад

    Yasin bey selam ve saygilar isvecten gurbetci mustafa seni buyuk bir zevkle takip ediyorum tabi murat beyide ileride gelecege yönelik ileride insaallah baba ocagina donucem Çocukluğum hayvancılıkla geçti ama bazı sartlardan dolayı ailem şehre göç edince şehirli olduk daha sonra Avrupalı olduk Ama benim bu içimdeki hayvancılık aşkı Özlemin hiç dinmedi O yüzden 3. 5 seneye Baba ocağına döneceğim aldığım falan yazın geldik Sıra yavaş yavaş onarıp düzeltiyorum 45 dönüm kadar da tarlamvar Allah nasip ederse bu işi yapacağım Koyunculuk yapmak istiyorum programları can kulağıyla dinliyorum izliyorum Sağ olun var olun çok faydalı bilgiler veriyorsunuz ağabey Murat Bey'den öyle Tanju abi de öyle sizden bir ricam koyunlarda doğum esnasında Eğer ki tek gelirseniz koyun doğumlarında ters gelen kuzuya nasıl müdahale edilir canlı canlı yakalayabilir iseniz Bunu daha detaylı anlatırsanız sevinirim Murat bey'in bir programında izlemiştim ama hangi daha faydalı olur gibime geliyor canlı ters gelen bir kuzu ya nasıl müdahale edilir Eğer öyle bir doğum anına canlı bir ortama taşıyabilirsiniz daha faydalı olacağını düşünüyorum Saygı ve selamlarımı sunuyorum �sveç'ten Başarılarınızın devamını diliyorum

  • @latifdeveci8736
    @latifdeveci8736 4 года назад

    Selamlar Eymen çelik sizi ve çiftçi TV debutun. Hocalarimi izledim ve bizzat konuştuğum arkadaşlar var ama sizin konuşmalarınız çok önemli gördüm vesizin abonenizim her vidognuznuzu izliyorum vebukadar açık şekilde hayvancılığa anlattınız için size çok teşekkür ederim ama can alıcı noktayı soruyorum 21 derece yaşam sıtardını bazalirsak kapalı sistemde hayvancilikyapilirmi ama sünger flasing vekapali sistemin bütün sistemini yaptığımda parakazanilirmi önce rabbim musadesiyle

  • @ismail.bulbul0085
    @ismail.bulbul0085 2 года назад

    biz teşekkür ederiz 🙂

  • @ahmedergun2148
    @ahmedergun2148 3 года назад +1

    Yasin hocam şuana kadar kiymetli bilgilerinizden cok faydalandim...ben suan hobi amacli 20 kadar merinolandschaf ile ilgilenmekteyim,fakat isi buyutmek gibi bir arzum var...bu video da aldigim genel bilgi disinda bir farkli bilgi verdiniz...ben bu isi yapicakken aldigim bilgiler arazi yani oluşturulacak yapay merada sulama sistemi vs dahil bir tesis icin hesabimi her donum icin 6-7koyun olarak yapiyordum...(turk ve alman literaturunde de bu sekilde yaziyor)fakat siz donume 1 koyun hesabi yapiyorsunuz iki taraf arasinda buyuk ucurum var
    ..bilgilendirmenizi rica ederim...kolay gelsin

    •  3 года назад +3

      hepsi doğru. şöyle ki ekeceğiniz ürün ile alakalı. yüksek proteinli ürünler ekerek 6-7 koyuna kadar bakabilirsiniz. ama sürekli sulama, atlatmalı otlatma ve gübreleme şartıyla. standar şartlarda ise 1 koyun 1 dönüm geçerli. tabi burada kasıt yılın 10 ayı yetecek meradan bahsediyorum. %100 mera besisi için. aksi halde herşey yine mümkün

    • @ahmedergun2148
      @ahmedergun2148 3 года назад +1

      @ sevindim hocam çok tesekkurler ederim

    • @Raptata
      @Raptata 3 года назад +1

      @ Hocam peki siz suni merayı mı yoksa doğal merayı mı tavsiye edersiniz.

    • @Raptata
      @Raptata 3 года назад

      Daha doğrusu şöyle sorayım balıkesir de kuzu işletmesi için arazi alacak olsanız bu araziyi ormanın hemen dibinde doğal meraya yakın yerdemi alırdınız yoksa koyun başına düşen merayı hesaplayarak büyük arazı alıp suni meramı oluştururdunuz.

    •  3 года назад

      @@Raptata eğer süt koyunculugu ise yapay ve işletmenin ici veya hemen yani diğer işletme türleri için normal mera Saygılarımla

  • @serhatkaratas9637
    @serhatkaratas9637 4 года назад

    yasin bey kanalınızı takip ediyorum her videonuz dan faydalandım.kafamdaki soruların çoğuna çözüm buldum. sadece herkes bölge ve iklime göre ırk seçin diyor ama hala net bir çözüm bulamadım.orta düzey eğimli mera koşulları batı karadeniz(bolu) için damızlık ve kasaplık çalışabileceğim koyun ırkları tavsiyenizi alabilirmiyim. 50 hayvanla başlamayı düşünüyorum.15-20 dönüm ekim yapabilceğim arazide mevcut.bide boluda açık sistem mera için reygrass ekilirmi malumunuz kışlar çok sert ve kar baya kalıyor toprakta.

  • @muratakduman9016
    @muratakduman9016 3 года назад +1

    Bolge dediginiz yer neresi hocam?

  • @hayalkaribov9808
    @hayalkaribov9808 9 месяцев назад

    Salamalekum Abi Men Rusiadan keldim merada kucuk bas hayvanla mesgul olmak istiyorum turkiyenin neresinde mesgul ola bilirim