Zo maak je onderwijs leuk volgens Maarten van Rossem

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 21 ноя 2024

Комментарии • 114

  • @ernstmeinsma77
    @ernstmeinsma77 3 года назад +1

    Ik luister altijd met veel genoegen naar de podcasts van dhr Van Rossem, erg leerzaam.

  • @Pointer243
    @Pointer243 3 года назад +24

    1 uur en 41 minuten!? zijn dit nu 3 podcasts ineen geworden? Top!

    • @maartenpodcast
      @maartenpodcast  3 года назад +19

      Extra lang voor in de zon.

    • @theegg5492
      @theegg5492 3 года назад +14

      Heelijk. Kan mij niet lang genoeg duren

    • @robguns5050
      @robguns5050 3 года назад +4

      Ik krijg er ook maar geen genoeg van!

    • @maartenpodcast
      @maartenpodcast  3 года назад +3

      @@robguns5050 Best beluisterd worden de afleveringen die 45 minuten duren. Daarna zetten de meeste mensen 'm uit. Ze luisteren op een ander moment verder.

    • @Pointer243
      @Pointer243 3 года назад +2

      @@maartenpodcast Als jullie nou eens een opname van zes uur maken dan kunnen de mensen de hele week naar Maarten luisteren :P

  • @sanderpostema8613
    @sanderpostema8613 3 года назад +4

    Hartelijk dank voor deze podcast :)

    • @maartenpodcast
      @maartenpodcast  3 года назад +4

      Met alle plezier Sander. Veel plezier met luisteren.

  • @harkema8090
    @harkema8090 3 года назад +7

    Lesgeven heeft een sausje nodig..een grap, een spannend stukje, verbinden met het heden...ik zag eens een hoogleraar die een natuurkunde proef deed, door zittend op een schommel voor in de zaal heen en weer te gaan en daarmee een bewijs te leveren..ook de lezingen van het Royal Society te Londen zijn vrij vaak enerverend en leuk om te volgen.

  • @fecojan
    @fecojan Год назад

    Die jongens uit de Betuwe herinner ik me goed. B. zat bij mij in de klas. Jij ook, maar misschien een ander jaar. Brugklas of eerste gymnasium. De humor was er toen al. Voor sommige leraren wat moeilijk ;-) Heel leuk je nu van zo verre (ben al 30 jaar niet in Nederland) je overdenkingen te horen.

  • @yourdailyneedofhistory6858
    @yourdailyneedofhistory6858 3 года назад +5

    Laatst had ik een hoorcollege over de Europese integratie, zouden jullie misschien daar eens een podcast over kunnen doen?

  • @DJohn001
    @DJohn001 3 года назад +2

    Wat ik wel interessant zou vinden om in plaats van weer Duitsland. Nu eens iets te horen over Spanje of China. Spanje omdat het vroegen volgen mij ook een groot rijk had en China omdat het actueel is. Waar komt het vandaag en hoe kan het nu zo op stoom raken. En hoe zouden wij er van kunnen profiteren zonder dat we hier over een kleine honderd jaar ook onder de communistische partij vallen.

    • @DJohn001
      @DJohn001 3 года назад

      @@yourchoice9361 Het was niet mijn doel om de twee landen tegen elkaar of te zetten. Maar meer individueel. En dan doel ik bij Spanje niet op een specifiek deel maar over de hele breedte dus niet alleen de expansie maar ook de opkomst van Franco en misschien wat minder bekende maar niet minder interessante geschiedenis van Spanje. En van China kun je ook wel meer over zeggen dan wat ze de laatste 10 t/m 30 jaar laten zien. "Of China nu expansiedrang heeft" daar kun je een menig over hebben ja, maar ik denk dat dat ook wel goed te onderbouwen is.

  • @sanderblaauboer9788
    @sanderblaauboer9788 3 года назад +7

    Super leuke podcast! Leuk. Zouden jullie eens een podcast over de kerkelijke geschiedenis willen houden? Ben benieuwd hoe Maarten denkt over die invloed op onze huidige maatschappij.

  • @SolidProofEngineer
    @SolidProofEngineer 3 года назад

    Ja buitenaards leven... zeer interessant, daar wil ik maarten wel eens horen. Waar bevindt zich de aarde, hoe groot is het heelal... en waar bevindt zich het heelal. Kijk je kunt makkelijk zeggen dat we daar niet achterkomen (dat denk ik zelf ook) maar we zijn toch zoekende of we erachter kunnen komen hoe het zit. Hoe fijn zou het zijn dat er zomaar opeens een ruimte schipje land op de aarde (goed gezind natuurlijk) die ons verteld hoe het in elkaar zit. Maar graag Maartens kijk hierop.

  • @PaulRietvoorn
    @PaulRietvoorn 3 года назад +1

    Dank voor de podcast weer! Zouden jullie misschien in de titel erbij kunnen zetten: '+ Geschiedenis van Duitsland 1945-1990'. Dat is makkelijker terugzoeken voor mij, en voor anderen wellicht, als ik het later nog eens wil terugluisteren :) Van Rossem gaat er een stuk sneller doorheen dan bij de Amerikaanse presidenten. Ik kijk uit naar de rest van de Duitsland, en de Nederlandse premiers als jullie daar de volgende keer misschien al aan toekomen!

  • @karenkiebooms1373
    @karenkiebooms1373 3 года назад +1

    we hebben onderwijs, maar geen enkele kennis over leerprocessen, waardoor het bij trial and error is blijven steken ... ik ben een Vlaamse, die 'op bezoek' geweest is in Nederland - ik heb er 28 jaar gewerkt en niet op de plek waar leervermogen rijkelijk bedeeld was ... maar 1 school was een constante, een school voor M.L.K. en er was zelfs een school in Vlaardingen, die die link gemaakt heeft, dus Nederlanders krijgen een 10 op taal, wat niks zegt over het gepast en aangepast reageren op noodsignalen uit die richting. In 2010 ben ik ontslagen, omdat men geen gepast werk meer voor me had, althans volgens Meervoud, die eigenlijk koos voor passend onderwijs toen het alleen nog maar een kreet was. Ik was het toch zat om naar de pijpen te dansen van mensen, die vooral over de controle gaan - ik kan met recht en reden zeggen dat ik deel uitmaakt van een zeer bekwaam team, dat zich bijgespijkerd had toen we meer moesten zijn dan 'maar' een school en uiteindelijk beloond werd door te moeten gaan bedelen bij de gewone scholen van de stichting - tot zo ver het verhaal van 'passend' onderwijs. Ze deden niet aan een gouden handdruk, maar gaven wel 6000 euro aan een outplacementbureau in Rotterdam, terwijl ik veel liever wat dichter bij huis wilde zijn en mijn kennis een boost gaf, waar zij van hadden kunnen profiteren - ik deed een jaar 'Zorgverbreding en remediërend leren' en dat heeft dan weer het idee van een zorgteam binnen het atheneum aan de Rooseveltplaats gekneed, inclusief de samenwerking met plaatselijke organisaties, die met maatschappelijk welzijn te maken hebben ... klinkt goed, maar het heeft niet waar mogen zijn, want alles wat ik voorstelde werd met een slap handje van tafel geveegd. Als je ziet welke weg ik heb afgelegd van A naar C, dan vraag je je af of men niet van efficiënt houdt, want dit was een eenmalige aanbieding, die niet eens stukken van mensen kostte en tochj krijgt men het voor mekaar dat ik definitief kopje-onder ga ... het was nog niet voor dit leven, maar ooit begrijpt men hoe verwaand men zich gedragen heeft - investeringen kosten een slok op een borrel, maar dat van die hoogbegaafdheid is een illusie, die we dik gaan betalen en voor mij is het feest afgelopen nog voor het begon ...

  • @ajbrandwijk6793
    @ajbrandwijk6793 3 года назад

    Lekker op zondagavond,

  • @gamerpixels2374
    @gamerpixels2374 3 года назад

    Beste, wat Andre Hazes Jr. gebruikt is snus, een Zweeds pruimtabak wat je tussen de bovenlip en de tanden stopt.

  • @mapoppins6704
    @mapoppins6704 Год назад

    Hoe zitten de heren daar eigenlijk op te nemen?

  • @harrrwoldman5396
    @harrrwoldman5396 2 года назад

    Is in deze tijd niet juist vakmanschap schaars aan het worden en stijgen de tarieven misschien daardoor? Is het wel verstandig om te gaan studeren? Kun je niet beter een vak leren waarbij je je handen gebruikt? Want er is altijd behoefte aan een goede elektricien of klusjesman.

  • @fcassmann
    @fcassmann 3 года назад +1

    Altijd fijn om te luisteren. Een beetje rationaliteit kan geen kwaad. Ik heb een vraag die mij al jaren dwars zit en het antwoord kan ik niet vinden.
    Waarom hebben Frankrijk en het UK de oorlog niet verklaard aan de Sovjet Unie maar wel aan het Derde rijk, na de inval in Polen?

  • @joehoe222
    @joehoe222 3 года назад +5

    Onderwijs tot na je voortgezet onderwijs: "Doe wat we zeggen en al het andere is fout."
    Daarna: "Wees creatief en denk zelf na."
    Met andere woorden: je wordt eerst minstens 12 jaar gedrild om te doen wat anderen zeggen dat goed is en daarna ben je zo murw dat je eerst jaren moet leren OM zelf te denken.

  • @thistlebites2167
    @thistlebites2167 3 года назад +1

    Beste Maarten,
    Als ik de podcast goed beluisterd heb, dan zou u graag vragen willen beantwoorden omtrent de Wereldoorlogen.
    Mijn vraag behelst helaas niet direct 1 van uw favoriete onderwerpen De Tweede Wereldoorlog, maar juist een grondlegger van deze oorlog, namelijk de Frans - Duitse (Pruisische) oorlog van 1870. Waarom ondernam Groot Brittannië geen (militaire) actie tegen de Duitsers onder leiding van Pruisen? Groot Brittannië was al langere tijd succesvol bezig met heers en verdeel tactieken m.b.t. de Europese continentale krachten. Zie bv. de coalities tegenover Napoleon en later smeedde zij een coalitie tegen Rusland wat uitmondde in de Krimoorlog. Tijdens de laatstgenoemde oorlog trokken zij zelfs op met Frankrijk dat al onder leiding stond van Keizer Napoleon III. Die Britten zouden toch wel kennis hebben gehad destijds van de ambities van Bismarck?
    Alvast bedankt voor uw uitleg!

    • @yourdailyneedofhistory6858
      @yourdailyneedofhistory6858 3 года назад

      Je moet dat ook in de context zien van dat niet Pruisen als de grote boosdoener wordt gezien voor een mogelijke verstoring van de Europese machtsbalans, maar Frankrijk, omdat Frankrijk natuurlijk continentaal Europa in haar greep had tot 1815. Dit komt bijvoorbeeld tot uiting in de kwestie België, waar Frankrijk niet een Belgischgedeelte mocht incorperen in het rijk (want verstoring machtsbalans volgens de Britten). Het idee dat het Duitse keizerrijk in potentie de dominante mogendheid kan worden in continentaal Europa komt na de totstandkoming van het Duitse keizerrijk pas, want in de late negentiende eeuw industrialiseert Duitsland zich in een rap tempo (komt tot uitdrukking in de opbouw van een immense Duitse marine) en wat verder belangrijk is dat het Duitse keizerrijk onder Wilhelm II een veel agressievere retoriek hanteerde dan de voorganger Bismarck, die veel meer via de diplomatieke weg geopolitieke kwesties probeerde op te lossen (denk aan Berlijn conferentie in ik dacht de jaren 80 van de negentiende eeuw)

    • @yourdailyneedofhistory6858
      @yourdailyneedofhistory6858 3 года назад

      Verder kan ik ook niet goed inschatten in hoeverre de Britse staat ervan bewust was dat deze oorlog mogelijk een Groot Centraal-Europese mogendheid als gevolg zou kunnen zijn.

    • @thistlebites2167
      @thistlebites2167 3 года назад

      @@yourdailyneedofhistory6858 De ambities van Bismarck waren toch overduidelijk met het vormen van de Noord Duitse bond? Daarnaast had Bismarck al 3 oorlogen gevoerd voorafgaande de oorlog met Frankrijk in 1870. Het enige wat ik mij kan bedenken, is het feit dat Frankrijk zelf zo dom is geweest om de oorlog te verklaren na de beroemde Bismarck telegram. Dit was mogelijkerwijs een verrassing voor de Britten, waardoor zij niet durfden in te grijpen.

    • @yourdailyneedofhistory6858
      @yourdailyneedofhistory6858 3 года назад

      @@thistlebites2167 ja en in die oorlogen heeft G-B niet geïntervenieerd, dus dat bevestigt mijn punt dat Pruisen niet als stoorzender wordt gezien voor de Europese machtsbalans. Dat waren Rusland en Frankrijk.

    • @yourdailyneedofhistory6858
      @yourdailyneedofhistory6858 3 года назад

      @@johnnyvanbeerschoten9360 ja wat bedoelt u hier mee te zeggen?

  • @mapoppins6704
    @mapoppins6704 Год назад

    Op 30 minuten! 🎉😂

  • @drunkensailor112
    @drunkensailor112 3 года назад +3

    We leren wel degelijk van de geschiedenis. Anders zouden we nog in holen wonen als jagers verzamelaars.

    • @mabusestestament
      @mabusestestament 3 года назад

      Niet echt, de mens wist het grootste deel van de geschiedenis niet eens wat geschiedenis was 🍻

    • @TimDutch
      @TimDutch 3 года назад

      Dat mensen niet meer in grotten wonen komt volgens jou doordat ze geleerd hebben van de geschiedenis?

    • @noahsinnema3348
      @noahsinnema3348 3 года назад +1

      Ik denk dat er iets anders bedoeld word met leren van de geschiedenis. Natuurlijk leren we van de geschiedenis omdat feitelijk al onze informatie uit het verleden komt. Maar het idee dat door het bestuderen van de geschiedenis je vergaande voorspellingen kan maken op politiek of economisch of welk vlak dan ook is misschien minder voor de hand liggend.

    • @drunkensailor112
      @drunkensailor112 3 года назад

      @@noahsinnema3348 we hebben al 75 jaar geen oorlog meer in West-Europa. Dit komt omdat we wel degelijk geleerd hebben van de tweede wereldoorlog

    • @drunkensailor112
      @drunkensailor112 3 года назад +1

      @@mabusestestament geschiedenis is ook letterlijk je tong branden aan iets heets en de volgende keer wachten tot iets is afgekoeld

  • @sanderblaauboer9788
    @sanderblaauboer9788 3 года назад +2

    Is het ook geen leuk idee om het eens te hebben over Vladimir Poetin?

  • @DryNox
    @DryNox 2 года назад

    Geschiedenis Duitsland 1945-1990
    2:00 MvR’s tekst in eindexamen
    12:00 universiteitsonderzoekers houden niet van lesgeven
    23:00 juffrouw vs mevrouw
    24:00 genderneutrale voornaamwoorden
    35:00 start Duitsland-college
    47:00 Marshall-hulp
    54:00 Duitse leger
    1:04:00 Remkes, PRdV
    1:12:00 West-Europa zijn de meest fatsoenlijke staten
    1:18:00 DDR vluchtpogingen
    1:30:00 RAF
    1:40:00 wifi in Duitse hotels

  • @TimDutch
    @TimDutch 3 года назад +4

    Maarten had militair historicus moeten worden :)

    • @Centurion101B3C
      @Centurion101B3C 3 года назад

      Nou, daar is wel wat op af te dingen. De duitsers hadden een onsmakelijke voorkeur voor methamphitamine (Pervitin) en zodra de logistiek daarvan in elkaar stortte, was het betrekkelijk snel afgelopen met de voorgestelde duitse superioriteit. Niet dat de westerlijke geallieerden daar geheel vrij van waren (US met benzedrine en de russen met hun ongezonde voorkeur voor schoonmaak-ethanol (Vodka) om maar iets te noemen.). Duitsland had in de tweede wereld-oorlog een merkwaardige dualiteit. Aan de ene kant de Pruisische militair professionele kadaver dicipline met aan de andere kant de totaal ingestortte economie en gebrek aan grondstoffen met het totale falen van hun logistiek, alsmede de onbeschaamde overheersing door gewetenloze kleptocraten.

  • @danistanneveld880
    @danistanneveld880 3 года назад

    Mijn favo intellectueel

  • @dartello
    @dartello Год назад

    Waar gaat Maarten door over Kohl?

  • @engelbertbakler7542
    @engelbertbakler7542 3 года назад

    america had een cafe leger en de moffen een leger uit de fabriek ,thats de difference

  • @EastMidlandsDUTCHess
    @EastMidlandsDUTCHess 3 года назад +3

    Op Britse scholen worden alle leraressen aangesproken met de titel Miss, ongeacht of zij gehuwd of ongehuwd zijn. Wel wordt vaak de achternaam van de echtgenoot gebruikt als zij gehuwd zijn.

    • @EastMidlandsDUTCHess
      @EastMidlandsDUTCHess 3 года назад

      @@yourchoice9361 Op Britse scholen wordt aan jonge kinderen onderwijs gegeven over alles omtrent LGBT en BLM en vrouwenrechten, maar als je zegt dat je achternaam op je ID-kaart afwijkt van dat van je kind of echtgenoot, omdat wij niet de achternaam van de echtgenoot dragen vinden ze dat raar.

  • @harkema8090
    @harkema8090 3 года назад +1

    Ik vroeg mij af via welke vervoersmogelijkheid werden de Duitsers bevoorraad tijdens de Russische campagne?

    • @jeweetwelbeterdandat9665
      @jeweetwelbeterdandat9665 3 года назад

      Met de trein.

    • @harkema8090
      @harkema8090 3 года назад

      @@jeweetwelbeterdandat9665 bedankt, maar hoe dieper hoe moeilijker, denk ik..was het toch nodig om de spoorbreedte aan te passen? En hoe verder, des te omvangrijker het werd om die enorme oppervlakte te reguleren? En ik begrijp dat bij het beleg bij Stalingrad de invoer per vliegtuig zou moeten, maar dat dat niet goed ging?

    • @TimDutch
      @TimDutch 3 года назад +4

      Het Duitse leger moest bevoorraad worden via het zogenaamde Grosstransportraum, dat voor Legergroep Midden bijvoorbeeld de beschikking had over ongeveer 1500 voertuigen met een capaciteit van 6500 ton om de verschillende korpsen te bevoorraden; deze gebruikten vervolgens hun eigen middelen om de divisie te bevoorraden. Dit systeem was echter volstrekt ontoereikend. De zeventig divisies van Legergroep Midden hadden dagelijks meer dan 13000 ton voorraden nodig, maar ontvingen niet meer dan 65% van deze behoefte. Naarmate de afstand van het eindpunt van de spoorwegen naar het front toenam en het weer verslechterde, daalde dit naar ongeveer een derde. Legergroep Midden had per dag 24 treinladingen bevoorradingen nodig, maar mocht zich gelukkig prijzen als het er achttien waren; Legergroep Zuid kreeg er slechts dertien van de 24 die het nodig had. Eén en ander betekende onder meer dat de panzerdivisies niet alleen al spoedig met een tekort aan brandstof te maken kregen, maar na drie maanden onafgebroken strijd ook met een gebrek aan munitie en vooral reserveonderdelen en motoren.

    • @TimDutch
      @TimDutch 3 года назад +2

      @@harkema8090 Bij het beleg van Stalingrad was uiteindelijk een tekort aan transportvliegtuigen om voldoende middelen te vervoeren. Later waren de vliegvelden ook nog verloren waardoor de voorraden voortaan gedropt moesten worden.

    • @ducomaritiem7160
      @ducomaritiem7160 3 года назад +2

      Vergeet niet dat een flink deel van het transport van de voorraden gewoon met paard en wagen ging. Er waren heus niet genoeg spoorlijnen en er was veel minder gemotoriseerd vervoer dan men denkt. Het geweldige kanaal "Military history not visualised" heeft over oa. dit onderwerp een zeer diepgaande video. Net als Timeghost army, zoek op German logistics during Barbarossa.

  • @JacobBax
    @JacobBax 3 года назад +2

    Zou Maarten meedoen aan 2 voor 12, voor het 50 jarig jubileum?

    • @jeweetwelbeterdandat9665
      @jeweetwelbeterdandat9665 3 года назад

      Van wie verwacht je antwoord?

    • @JacobBax
      @JacobBax 3 года назад

      @@jeweetwelbeterdandat9665 Van degene die dit heeft geupload

    • @joehoe222
      @joehoe222 3 года назад +1

      Hij heeft in de jaren '80 een keer gekeken en hij kon het woord niet zien, stonden 3 letters. En het team wist niks, maar ze wisten het woord: 'Wegenwachter'. Het was goed. Sindsdien heeft hij besloten nooit mee te doen.

  • @PaulRietvoorn
    @PaulRietvoorn 3 года назад +1

    24:50 - U kunt zich niet voorstellen hoe dat is.
    - Als je een vrouw bent? Godzijdank niet, nee.
    XD

  • @woodennecktie
    @woodennecktie Год назад

    rare gedachtengang , iedereen wordt door maarten aangesproken zoals die of diegene zelf wil , tot papagaai toe........ maar als je wilt reageren dan is Maarten ineens van de strenge kerk en telt een andere dan de geregistreerde naam

  • @williamdrijver4141
    @williamdrijver4141 3 года назад +1

    "...Buitenaards leven is er ongetwijfeld, alleen zullen we er nooit kennis mee maken". Het lijkt er sterk op dat niet door de mensheid gemaakte objecten al vele decennia rondvliegen op aarde. De geverifieerde video's sinds zeg 2004 zijn uiterst opmerkelijk. Het Pentagon rapport komt in juni. Waarom is Maarten hier zo stellig over?

    • @adriaanbertdeveldeharsenhorst
      @adriaanbertdeveldeharsenhorst 3 года назад

      Dat is de geestelijke beperking van Maarten van Rossem. Je kunt niet alles hebben. Hij is een historicus van het oude stempel. Geen hindoeïst. Kan ook zijn dat hij daar bewust voor kiest. Je hoort hem voor zover ik weet nooit over de prehistorie. Én op zijn gebied is hij gewoon goed.
      De Nederlandse George Carlin.
      Het is een verdienmodel. Je kunt je afvragen of hij dezelfde populariteit zou genieten als hij het over een parallelle wereld zou gaan hebben op Sirius oid. Dat weet hij zelf natuurlijk ook wel.
      Maar ik dwaal af 🙏😎🕳️💣

  • @alex-wk7mq
    @alex-wk7mq 3 года назад

    het ging voornamelijkl niet over "het onderwijs in nederland"👍

    • @teaser6089
      @teaser6089 Год назад

      Dat is het idee van een podcast makker

  • @TimDutch
    @TimDutch 3 года назад +2

    Wat Maarten in het begin zegt met betrekking tot 4 en 5 mei is slechts dat hij constateerd dat het niet werkt. Moeten we dan volgens hem het nog wel herdenken of niet?

    • @605ilovemusic
      @605ilovemusic 3 года назад +2

      Hij constateert
      Hij heeft geconstateerd

    • @TimDutch
      @TimDutch 3 года назад

      @@605ilovemusic bedankt 👍

    • @TimDutch
      @TimDutch 3 года назад +2

      @@srinagarpakistan3627 dat blijkt.

    • @sanderpostema8613
      @sanderpostema8613 3 года назад +1

      Volgens mij constateert Maarten niet dat de herdenking op 4 mei niet werkt. Wat hij wel stelt, is dat er 'bar weinig geleerd wordt van de geschiedenis'. Hoewel hij in deze podcast geen antwoord geeft op de vraag of het herdenken op 4 mei nu wel of geen nut heeft, veronderstel ik dat we dit volgens hem weldegelijk moeten doen. Misschien is het verstandig om naar precieze betekenis van het woord herdenken te kijken. Volgens de Van Dale is herdenken 'het (op een plechtige wijze) stilstaan bij iets uit het verleden'. Stilstaan bij iets uit het verleden betekent niet per se dat er ook een lering uit getrokken moet worden, hoewel het vanzelfsprekend klinkt om dit wel te doen. Zoals Maarten aangeeft, is de grootste les die uit de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog getrokken moet worden, niet discrimineren en uitsluiten. Helaas wordt er anno 2021 nog altijd gediscrimineerd en uitgesloten, zowel door individuen als door overheden (zie de kinderopvangtoeslagenaffaire). In dat opzicht is herdenken noodzakelijk om de mens te blijven herinneren aan eerdere gemaakte fouten uit het verleden. Geschiedenis is echter complex en hoewel sommige situaties uit het heden (op het eerste oog) akelig veel lijken op het verleden, is iedere situatie anders en kunnen gebeurtenissen vaak niet vergeleken worden en is het de vraag in hoeverre er lering uit kan worden getrokken. Maar ondanks de vraag in hoeverre herdenken nu wel of geen nut heeft, betekent dit niet dat er daarom niet jaarlijks moet worden herdacht. Wie weet dat er ooit meer lering uit het verleden dan vandaag de dag wordt getrokken, maar ik denk dat ik toch de teleurstellende conclusie moet komen dat de kans uiterst gering is.

    • @TimDutch
      @TimDutch 3 года назад

      @@sanderpostema8613 Hij stelt, zoals je zelf ook al zegt, dat mensen er geen lering uittrekken. Dan is dat aspect van herdenking waar elke keer naar verwezen wordt niet behaald.

  • @Henkvanpeer
    @Henkvanpeer Год назад

    Aan intonatie horen, geknipt… post productie nieuw geluid; verandering vd dialoog middels nieuw ingesproken geluid is wat je merkt

  • @adriaanbertdeveldeharsenhorst
    @adriaanbertdeveldeharsenhorst Год назад

    Americans have not had a presidential choice since 1932. Roosevelt was our man; every president since Roosevelt has been our man. - Harold Wallace Rosenthal