Hocam herhalde sabah akşam izlesem sizin videolarınızı bıkmadan usanmadan izleyebilirim. Maşallah ne kadar düzgün ve anlaşılır bir anlatımınız var. Sizin videolarınızı ders olarak izletmek lazım öğrencilere. Umarım youtube üzerinde hakkettiğiniz karşılığı alabilirsiniz. Emeğinize sağlık, çok teşekkürler.
Ne kadar güzel ve ufuk açıcı bir çalışma. İnsanı sadece yönlendirmiyor bir de çok hassas ve detaycı olma; yani profesyonel düşünme konusunda resmen telkin ediyor. İyi ki varsın hocam. Sizler bu RUclips'u gerçekten güzelleştiren ve internet ortamını çok faydalı bir yer haline getiren yegane zeki insanlarsınız.
i know Im asking the wrong place but does anyone know of a tool to get back into an instagram account..? I stupidly forgot my password. I love any help you can give me.
Ben de böyle bir proje düşünmüştüm ama vaktim olmadı. Yaptığınız ürün fikir edinmek açısından benim için çok faydalı oldu. Artık buna ne ekleyebiliriim onu düşünmem gerekiyor. :) Elimde dış aydınlatma için kullanılan projektörler mevcut. Kasaları yok. . Onları iç mekanda kullanmak istedim ancak çok güçlü olduklarından aşırı ısınıyorlar. Plaketlerini soğutmak için devasa bir alüminyum soğutucu blok ve fan bağlamam gerekiyor. Hal böyle olunca ben de sizin yaptığınız gibi kendi projektörümü yapmaya karar vermiştim. Elinize sağlık. İyi yayınlar diliyorum.
Mükemmel mükemmel mükemmel ötesi olmuş. Çok çok büyük emek ve zaman harcanmış. Belki RUclips’da en iyi kanallardan birisiniz hocam. Elinize emeğinize sağlık bravoooo👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
Ellerinize emeğinize sağlık çok güzel bir çalışma olmuş...uzun zamandır vakit buldukça sizi izliyorum.çok doğru sıcak bir anlatım.sizi verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim.ben izmir çeşmede ikamet ediyorum.iben Ali Ayhan.elektronikle hoby olarak ilgileniyorum.aileden biri olarak hissediyorum.herşey için çok teşekkür ederim hocam.saygılarımla
Harikasın ! Üstadım bunun daha buyuklerini yaptim. 30x30 ve 30x60cm buyuklugunde 750w lık led paneller. Uğraştırdı fakat efsane oldu. Dış cekimlerde ozellikle fabrika cekimlerinde cok harika oldular.
Muhteşem oldu eline emeğine sağlık...pcb nin altına kalınca bir alüminyum soğutucu plaka konulabilirdi böylece fan için enerjiyi ve yine fan sesini önlemiş olurduk...tabi bu gibi elemanları daha önceden toplamış olmak lazım yoksa direkt parayla pahalı olabilir...yani hurdaya atılan çok geridönüşüm olarak kullanılabilecek parçalar oluyor...bu gibi üretimlerde elektronik bilgisinin yanında uygun farklı malzemeleri (ahşap, alüminyum, demir, plastik, kumaş, muhtelif yapıştırıcılar, boya, kimyasal v.b.) işleyebilme ve kullanabilme yeteneği ve bu malzemelerin muhtelif durumlardaki uyumunu (sıcaklık, nem-terleme, soğuk, güneş v.b.) ve reaksiyonlarını da iyi bilmek gerekiyor...bilene yapabilene iş kolay...anlatım, bilgi ve disiplin muhteşem hocam zevkle takipteyiz sağ ol var ol...
Sizi sürekli izliyorum. Laboratuvar tipi bir Ayarlanabilir Güç Kaynağını OLMASI GEREKEN MALZEMELERLE ve 220 girişten başlayarak kısım kısım, adım adım, Trafosu, doğrultma devresi, Emi filtre, kısa devre filtresi vs. anahtarı ve sigortasına kadar yapabilirmisiniz ? 36 volt 20 watt bir çalışma olursa süper olur. Böyle bir çalışma şu an yok. Hep elde olan malzeme ve devrelerle yapılıyor. Yeterli olduğunu düşünmüyorum. İyi Çalışmalar ve başarılar.
3 года назад+2
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş. 👏 Ürettirdiğiniz PCB yi bakırlar arası FR-4 malzeme yerine Alüminyum olarak tercih edebilirdiniz. Aydınlatma ürünlerinde ısıyı yaymak için tercih edilir. PCBWay bu tarz üretimler yapıyor.
Hocam elinize emeğinize sağlık o kadar güzel bilgi paylaşıyorsunuz ki cevapladığınız her yorumu bile okuyorum onlardan da faydalanmak için :) Teşekkürler
Telefonu taktığım kolu kastediyorsanız evet, kendim tasarladım. Aşağıdaki linkten tasarım videosunu izleyebilirsiniz. ruclips.net/video/dMQALsXQIBw/видео.html
3 года назад+1
Eminim videolarınızı izleyen gençler ileride sizi minnetle anacaktır.
Hocam eline sağlık. Hem tasarım olarak hem video olarak oldukca emek verilmiş bir çalışma olmuş. Elinize sağlık. Eleştirmek istemem ama yansıtıcının içinde ki vida çıkıntıları olmasaydı keşke.
Teşekkür ederim. Evet o vida çıkıntıları olmayabilirdi. O zaman daha farklı bir montaj mekanizması kullanmak gerekirdi. Açıkçası var olmalarının ürün açısından bir eksisi olmadı.
Ben de İngilizce öğretmeniyim. İlgi alanlarımız yakın olmasa da benzer sayılır. Kodlama yapıyorum ama elektronik te çok sevdiğim bir alan. Sadece ESL için kodladığım site ile online sınavlar ve aktiviteler verebiliyoruz. İlgilenirseniz haber verin. İyi çalışmalar.
Selamlar bir sorum olacaktı , smd ledler epoxy bir pcbden nasıl sökülebilir ? , normalde alüminyum pcbde olurlar lakin benim ihtiyacım olan epoxyden sökmek..
Ledlerin 1.8 amperi geçmemesi için* fan ile led arasına en az 5.3 ohm'luk direnç koyulabilir yanlız direncin en az 17.3 watt'a dayanması gerekiyor, çok büyük tek direnç de olur, küçük-küçük paralel de olur 4 tane 5 wattlık 22ohm veya 6 tane 3wattlık 33om. (* 12 led sırası çarpı 0.15 amper = 1.8 amper. 1.8 amper çarpı 9.6 volt = 17.3 watt )
elınıze saglık - ben bu urunlerden yuksek ısık veısık ayar unıtesı baktım bulamadım uretılmıs hazır varmı bulabılımıyız veya bızım ıcın uretebılırmısınız - veya urettıklerınızden alabılımıyım
S. a usta ben bir mikrofon preamfi devresi yapmak istiyorum ama nasıl yapılır bilmiyorum amacım telefon kulaklıgın mikrofondan alınan sesi yükseltmek acaba bunun için basit bir devre kurabilir misin örnek video?
Abi Araba yı çalıştırdıktan sonra akü sarj olup 13-14V ye çıktıktan sonra arabanın farlarını otomatik olarak yakmasını istiyor um . Devresi nasıl olması gerek ?Yardımcı olursanız sevinir im :)
Küçük toplar halinde iletkenliği var, ama topların arasında flux veya reçine var. Bu durum iletkenliği engelliyor olabilir. Toplar birleşince tam iletkenlik sağlanıyor.
Merhabalar çalışmalarınız ve videolarınızı yakından takip ediyorum gayette açıklayıcı ve anlaşılır biçimde yaptığınız videolar için öncelikle teşekkür ederim size bir sorum olacak eğer yanıtlarsanız sevinirim otomobillerde patlayan ampulü orada ampul varmış gibi göstermek için arıza lambası yanmaması için ne yapmalı
Abim çok güzel bir çalışma ellerine sağlık fakat bildiğim kadarıyla alüminyum ışığı yansıtma konusunda göründüğü kadar iyi değil hatta çok kötü olması lazım bunun için başka tür reflektör kullanırsan verimlilik ve performans açısından daha iyi olabilir .( Deneme şansım olmadı ama termal bettaniye veyahut araba ön cam reflektörleri olabilir :) )
3 года назад
Usta kullandığın devre tasarlama programının adını yazabilirmisin rica etsem?
çok güzel bir video olmuş. anlamadığım bir nokta var. özellikle o ikinci çeşit yani bol sürdüğünüz krem lehimlemede ısınınca lehim karşıdaki lehime temas etmiyor mu?
Elinize sağlık, gerilim için kullandığınız step down regulatör sanırım pwm mantığı ile çalışıyor ama frekans olarak kameraların yakalayamayacağı bir hızdadır. alternatif fikir olarak doğrudan 220v - 12v dönüştüren ufak bir transformatör + köprü diyot + lineer ayarlanabilir LM serisi bir regülatör ile nasıl olur diye düşünüyorum. Hem doğrudan 220v ac ile çalışır hemde pwm siz.
Merhaba. Lineer regülatörler yüksek akım değerlerinde çok verimsizdir. Aşırı ısınırlar. Ayrıca köprü diyotla doğrultulan ac akım 100hz frekansında olur. Yani pwm sinyali 100 hertzmiş gibi. Regülatör ise sadece pwm yapmıyor, aynı zamanda filtreleme de yapıyor. Frekansı ise 30.000 Hertz in üzerinde.
@@EvdeElektronik aslında [ transformatör -> köprü diyot -> Pi filtre devre -> LM338T(5a) ] ile ripple olmadan düz bir dc gerilimi düşünmüştüm, total 1.8a sabit akım için için ışığı 9,6v dan -> 6v kadar kıstığınızda lm338 üzerine msx. 12 watt kayıp ısıya dönüşecek. Uygun bir heatsink + var olan fan ile kotarabilir mi?
İsmail bey sayğılar.Raspery pi pico diye adlandırılan,arduino nano boyutlarında,pyhton ile programlanabilen, bir mcu kartı var; duydunuzmu bilmiyorum?bu konu ile alakalı bir bilginiz varmı? Arduino kadar beceriklimidir? Flahs hafıza ve sd ram bellekleri arduinoya göre çok geniş
Daha önce duymamıştım. Bu tür üst seviye cihazlar genelde pahalı oluyor. Bu da kullanımı açısından dezavantaj oluşturuyor. Bir araştırma yaparım ama kanalda yer verebileceğimi pek sanmıyorum.
Globalde izlediğim kanallar sayenizde gözümde hiç oldu. Türkiye için çok değerlisiniz. Videolarınız için teşekkür ederim.
Hocam herhalde sabah akşam izlesem sizin videolarınızı bıkmadan usanmadan izleyebilirim. Maşallah ne kadar düzgün ve anlaşılır bir anlatımınız var. Sizin videolarınızı ders olarak izletmek lazım öğrencilere. Umarım youtube üzerinde hakkettiğiniz karşılığı alabilirsiniz. Emeğinize sağlık, çok teşekkürler.
Çok teşekkür ederim
Ne kadar güzel ve ufuk açıcı bir çalışma. İnsanı sadece yönlendirmiyor bir de çok hassas ve detaycı olma; yani profesyonel düşünme konusunda resmen telkin ediyor.
İyi ki varsın hocam. Sizler bu RUclips'u gerçekten güzelleştiren ve internet ortamını çok faydalı bir yer haline getiren yegane zeki insanlarsınız.
IMDB,de 9 puan almış film gibi nefes almadan izledim.
Böyle videolara bayılıyorum vede imreniyorum. Keske şu işlerden bu kadar anlasam.
i know Im asking the wrong place but does anyone know of a tool to get back into an instagram account..?
I stupidly forgot my password. I love any help you can give me.
binlerce video izledim böyle anlatim ve emek nerdeyse görmedim cok egitici tesekkürler
Ben de böyle bir proje düşünmüştüm ama vaktim olmadı. Yaptığınız ürün fikir edinmek açısından benim için çok faydalı oldu. Artık buna ne ekleyebiliriim onu düşünmem gerekiyor. :) Elimde dış aydınlatma için kullanılan projektörler mevcut. Kasaları yok. . Onları iç mekanda kullanmak istedim ancak çok güçlü olduklarından aşırı ısınıyorlar. Plaketlerini soğutmak için devasa bir alüminyum soğutucu blok ve fan bağlamam gerekiyor. Hal böyle olunca ben de sizin yaptığınız gibi kendi projektörümü yapmaya karar vermiştim. Elinize sağlık. İyi yayınlar diliyorum.
EFSANESİNİZ HARİKA BIR CALISMA. ŞU MECRADA BU KADAR AKICI VE FAYDALI ÖRNEKLERINIZ COK AZ !
Hocam, her videonuz ayrı bir ders. Bilgi dolu, çok şey öğretiyorsunuz. Teşekkürler.
Senin gibi anlatan çok azdır , eline sağlık en ufak ayrıntısıına kadar anlatttığın içinde teşekkürler.
Teknik bilgi, tasarım, uygulama üçü bir arada. Üstelik baştan sona iyi düzenlenmiş bir video Çok harika elinize sağlık.
Güzel yorumunuz için teşekkürler.
Sadece BEĞEN tıklaması yetmez, gerçekten çok başarılı, teşekkür ederim.
elektronikçi olarak bu muntazam işçilikle dana kesseniz izlerim :) ellerinize sağlık
Mükemmel mükemmel mükemmel ötesi olmuş. Çok çok büyük emek ve zaman harcanmış. Belki RUclips’da en iyi kanallardan birisiniz hocam. Elinize emeğinize sağlık bravoooo👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
Çok teşekkür ederim.
Ellerinize emeğinize sağlık çok güzel bir çalışma olmuş...uzun zamandır vakit buldukça sizi izliyorum.çok doğru sıcak bir anlatım.sizi verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim.ben izmir çeşmede ikamet ediyorum.iben Ali Ayhan.elektronikle hoby olarak ilgileniyorum.aileden biri olarak hissediyorum.herşey için çok teşekkür ederim hocam.saygılarımla
anlatımın sade akıcı güzelligi sakin bir ortam ve doğru bilgiler için teşekkür ederim emeğinize sağlık...
Harikasın ! Üstadım bunun daha buyuklerini yaptim. 30x30 ve 30x60cm buyuklugunde 750w lık led paneller. Uğraştırdı fakat efsane oldu. Dış cekimlerde ozellikle fabrika cekimlerinde cok harika oldular.
Teşekkür ediyorum. Sizin de elinize sağlık.
Muhteşem oldu eline emeğine sağlık...pcb nin altına kalınca bir alüminyum soğutucu plaka konulabilirdi böylece fan için enerjiyi ve yine fan sesini önlemiş olurduk...tabi bu gibi elemanları daha önceden toplamış olmak lazım yoksa direkt parayla pahalı olabilir...yani hurdaya atılan çok geridönüşüm olarak kullanılabilecek parçalar oluyor...bu gibi üretimlerde elektronik bilgisinin yanında uygun farklı malzemeleri (ahşap, alüminyum, demir, plastik, kumaş, muhtelif yapıştırıcılar, boya, kimyasal v.b.) işleyebilme ve kullanabilme yeteneği ve bu malzemelerin muhtelif durumlardaki uyumunu (sıcaklık, nem-terleme, soğuk, güneş v.b.) ve reaksiyonlarını da iyi bilmek gerekiyor...bilene yapabilene iş kolay...anlatım, bilgi ve disiplin muhteşem hocam zevkle takipteyiz sağ ol var ol...
Kanalın ilk takipçilerinden biri olarak, çok detaylı anlatım olmuş yine. Teşekkürler elinize sağlık.
Çok teşekkür ederim.
Bir sonraki konuyu dört gözle bekliyorum. Bizleri bağımlı hale getirdiniz hocam. Elinize ve emeğinize sağlık
Hocam seni ve yeni videolarını özledik.Umarım kısa zamanda hasret gideririz.Elinize,emeginize saglık.Saygılar
Hocam lütfen egitim videolarınıza devam edin. Kaliteli eğitime ihtiyacımız her zamankinden daha fazla
Her video nda oldugu gibi bunda da kaliteli içerik çıkarıp bize sunduğun icin teşekkür ederiz ağabey Allah razi olsun
Emek harcayıp böyle bilgilendirici ve keyif veren videolar hazırladığınız için teşekkürler.
zanaatla sanaat arsındaki fark tamda bu olsa gerek teşekkürler çok güzel bir paylaşım olmuş
keyifle öğreten videolardan biri olmuş, aynı diğerleri gibi
Eline koluna emegine saglik 1 saniye bile ilerletmeden zevkle sonuna kadar izledim dogrusu cok zevkliydi...
Gerçekten çok değerli bir teknik adamsınız başarılarınızın çalışmalarınızın devamı olsun.
Kalite akıyor akıyor maşallah
İzlemezi çok keyifli mühendislik emeğenize sağlık hocam.
Detaya doyduk çok şükür :D Elinize sağlık, böyle detaylı anlatım bulmak kolay olmuyor :)
Elinize dilinize sağlık.
Nereden baksak kaliteli bir video.
Enfes,
Hakkınızı helal edin bize değerli bilgiler öğretiyorsunuz.
Hocam elinize saglik. Hem islevsel hem de kozmetik acidan muhtesem..
Çok teşekkür ederim.
Baştan sona detaylarıyla oluşturulmuş içerik,mükemmel olmuş elinize sağlık.
hocam çok süper olmuş sizinle kendimi geliştiriyorum eline sağlık
Bunca emek, zahmet hepsini görünce insan beğen butonuna bir kere basılabildiği için üzülüyor. Seviliyorsun reis
Çok kaliteli bir video olmuş. Daha güzel şeyler yapmanız dileğiyle :)
Sizi sürekli izliyorum. Laboratuvar tipi bir Ayarlanabilir Güç Kaynağını OLMASI GEREKEN MALZEMELERLE ve 220 girişten başlayarak kısım kısım, adım adım, Trafosu, doğrultma devresi, Emi filtre, kısa devre filtresi vs. anahtarı ve sigortasına kadar yapabilirmisiniz ? 36 volt 20 watt bir çalışma olursa süper olur. Böyle bir çalışma şu an yok. Hep elde olan malzeme ve devrelerle yapılıyor. Yeterli olduğunu düşünmüyorum. İyi Çalışmalar ve başarılar.
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş. 👏 Ürettirdiğiniz PCB yi bakırlar arası FR-4 malzeme yerine Alüminyum olarak tercih edebilirdiniz. Aydınlatma ürünlerinde ısıyı yaymak için tercih edilir. PCBWay bu tarz üretimler yapıyor.
Haklısınız. Alüminyum daha iyi bir seçim olurdu. Bu yöntemde de fan ile soğutma kullandığım için ısı problem olmadı.
Ellerinize sağlık. Zaten bilsem bile izledim. Bu arada 3D yazıcı adamı parça üreticisi haline getiriyor güzel bişey.
Elinize sağlık 👍 mükemmel bir çalışma olmuş
Butun videolarin son derece anlasilir.
Hocam elinize emeğinize sağlık o kadar güzel bilgi paylaşıyorsunuz ki cevapladığınız her yorumu bile okuyorum onlardan da faydalanmak için :) Teşekkürler
Çok keyif aldığım bir Video olmuş elinize emeğinize sağlık Hocam...
Merhaba, pla yerne sava carboflex tavsiye ederim hocam ısıl dayanımı çok iyidir ayrıca fiziksel dayanıklılığıda çok iydir
Burası kalite koktu elinize sağlık hocam
Kamera askı aparatı çok hoşuma gitti ne yalan söyleyeyim kendiniz yaptınız sanırım 😊
Telefonu taktığım kolu kastediyorsanız evet, kendim tasarladım. Aşağıdaki linkten tasarım videosunu izleyebilirsiniz. ruclips.net/video/dMQALsXQIBw/видео.html
Eminim videolarınızı izleyen gençler ileride sizi minnetle anacaktır.
Teşekkür ederim.
muazzam anlatım ve detaylar çok teşekkürler.
Hocam eline sağlık. Hem tasarım olarak hem video olarak oldukca emek verilmiş bir çalışma olmuş. Elinize sağlık. Eleştirmek istemem ama yansıtıcının içinde ki vida çıkıntıları olmasaydı keşke.
Teşekkür ederim. Evet o vida çıkıntıları olmayabilirdi. O zaman daha farklı bir montaj mekanizması kullanmak gerekirdi. Açıkçası var olmalarının ürün açısından bir eksisi olmadı.
yaptığınız videolar benim için çok faydalı oluyor, çok keşekkük ederim
anlatımınız, muhteşem gerçekten teşekkür ederim,
Güzel çalışmanız için teşekkürler. Maksimum volatj değerini sağlamak için pot arasına koyduğunuz direnç değerini nasıl belirlediniz?
Müthiş öğretici ve teknik bir video. Tebrikler, başarılarınızın devamını dilerim..
Yine harika bir proje ve mükemmel bir anlatım. Elinize sağlık.
Ben de İngilizce öğretmeniyim. İlgi alanlarımız yakın olmasa da benzer sayılır. Kodlama yapıyorum ama elektronik te çok sevdiğim bir alan. Sadece ESL için kodladığım site ile online sınavlar ve aktiviteler verebiliyoruz. İlgilenirseniz haber verin. İyi çalışmalar.
Hocam çok mutlu ve huzurluyum. Teşekkürler.
Sevindim. Allah bozmasın.😉
Oldukça kaliteli bir video. Buram buram kalite kokuyor.
Teşekkür ederim.
Emeğinize sağlık. Tinkercad den Onshape geçiş yapacağım. Bu tasarının yapımı video su varmı?
Kalem havya tavsiyen nedir ustam
Oh be izlemek için güzel bi kanal buldum sonunda
Hocam çok super anlatımınız var kutluyorum
Elinize sağlık, yine harika bir video olmuş. Dc/dc dönüştürücüden epey akım geçiyor, ısınma olmadı mı?
Orta düzey bir ısınma söz konusu. Bu kadar ısınma regülatör için normal. Havalandırma da yeterli oluyor.
Selamlar bir sorum olacaktı , smd ledler epoxy bir pcbden nasıl sökülebilir ? , normalde alüminyum pcbde olurlar lakin benim ihtiyacım olan epoxyden sökmek..
Mükemmel.
Emekleriniz için teşekkür ederiz. Bir okul gibi.
Ledlerin 1.8 amperi geçmemesi için* fan ile led arasına en az 5.3 ohm'luk direnç koyulabilir
yanlız direncin en az 17.3 watt'a dayanması gerekiyor, çok büyük tek direnç de olur, küçük-küçük paralel de olur
4 tane 5 wattlık 22ohm veya 6 tane 3wattlık 33om.
(* 12 led sırası çarpı 0.15 amper = 1.8 amper.
1.8 amper çarpı 9.6 volt = 17.3 watt )
ellerine sağlık kardeşim çok çok güzel video sanki belgesel izledim
Elinize sağlık Böyle motorlar araç ayna katlaması için kullanılır mı. Veya nasıl Bi motor kullanılır
Merhaba hocam. Çok iyi bir iş çıkarmışsınız. Ellerinize sağlık. Saygılar
elınıze saglık - ben bu urunlerden yuksek ısık veısık ayar unıtesı baktım bulamadım uretılmıs hazır varmı bulabılımıyız veya bızım ıcın uretebılırmısınız - veya urettıklerınızden alabılımıyım
Eline emeğine sağlık abi çok güzel bir proje olmuş
S. a usta ben bir mikrofon preamfi devresi yapmak istiyorum ama nasıl yapılır bilmiyorum amacım telefon kulaklıgın mikrofondan alınan sesi yükseltmek acaba bunun için basit bir devre kurabilir misin örnek video?
Elinize sağlık hocam sizin videolarınız çok değerli 👏elek daha iyi hocam
Güzel proje, temiz işçilik
Abi Araba yı çalıştırdıktan sonra akü sarj olup 13-14V ye çıktıktan sonra arabanın farlarını otomatik olarak yakmasını istiyor um . Devresi nasıl olması gerek ?Yardımcı olursanız sevinir im :)
Ekran dokunmatiği bizim parmağı nasıl algılar onunla ilgili bir video atarsanız iyi olur
Merhaba
Arduino Nano ile 20 basamaklı merdiven için yavaş yavaş parlaklasan ve yavaş yavaş sönen LED aydınlatma nasıl yapabilirim
Yine çok güzel Bir paylaşım. Teşekkürler
Harika bir proje vidyosu olmuş, teşekkürler.
Birsey merak ettim de bu krem lehim pcb üzerine sürülünce ve eritilmeden iletkenlik özelliği var mı aaba yoksa eriyince mi iletke oluyor
Küçük toplar halinde iletkenliği var, ama topların arasında flux veya reçine var. Bu durum iletkenliği engelliyor olabilir. Toplar birleşince tam iletkenlik sağlanıyor.
Merhabalar çalışmalarınız ve videolarınızı yakından takip ediyorum gayette açıklayıcı ve anlaşılır biçimde yaptığınız videolar için öncelikle teşekkür ederim size bir sorum olacak eğer yanıtlarsanız sevinirim otomobillerde patlayan ampulü orada ampul varmış gibi göstermek için arıza lambası yanmaması için ne yapmalı
Sistemi yüksek wattlı bir direnç ile kandırmalısınız. Direnç lamba ile eşit güç tüketmeli. Kesinlikle tavsiye ettiğim bir yöntem değil
@@EvdeElektronik teşekkürler
Selamlar, 50-100 metre menzilli rf devre ile proje yapabilir misiniz ya da devre şeması var mıdır ?
Abim çok güzel bir çalışma ellerine sağlık fakat bildiğim kadarıyla alüminyum ışığı yansıtma konusunda göründüğü kadar iyi değil hatta çok kötü olması lazım bunun için başka tür reflektör kullanırsan verimlilik ve performans açısından daha iyi olabilir .( Deneme şansım olmadı ama termal bettaniye veyahut araba ön cam reflektörleri olabilir :) )
Usta kullandığın devre tasarlama programının adını yazabilirmisin rica etsem?
Çok güzel bir çalışma emeğine sağlik
Çok değerli bilgiler, elinize sağlık.
elinize sağlık
Teşekkürler, çok faydalı oldu.
Çok güzel ve kaliteli bir video olmuş elinize sağlık 🙏🏼
Öncelikle emeğiniz ve aydınlatıcı bilgiler için teşekkürler. Benim merak ettiğim titreme olayı. Voltaj regülatörü titremeyi önlüyor mu acaba?
Evet, regülatörün açılıp kapanma hızı kilohertz düzeyinde (38khz sanırım) ve dalgalanmaları iyi filitreliyor.
güzel bir donanım olmuş.! güle güle kullanın
Fazla lehim ısınma yapar tek dezavantajı o ama sizin kullandığınız miktarda hiç farmetmez daha büyük işler için ön bir bilgi olsun
kalıpta biraz zaman kazancı oldumu ?👍
Güzel arge. Eline sağlık.
3d printer da bastığın parçaları aseton buharında bekletirseniz gözeneklerin azaldığını ve pürüzsüz yüzey elde edersiniz
Bahsettiğiniz yöntem ABS materyalle yapılan baskılar için geçerlidir. Aseton PLAya etki etmiyor diye biliyorum.
Bende Murat Şen bey fendiden öğrendim ABS baskılarda işe yarıyor ama diğerlerini denemedim oluyor diye biliyordum.
Hocam Gerber dosyasını paylaşır mısınız. Elinize emeğinize sağlık.
Tamam, akşama açıklama bölümüne linkini eklerim.
@@EvdeElektronik Teşekkürler
çok güzel bir video olmuş. anlamadığım bir nokta var. özellikle o ikinci çeşit yani bol sürdüğünüz krem lehimlemede ısınınca lehim karşıdaki lehime temas etmiyor mu?
Çok aşırı sürülmediği sürece erirken toplanıp padler üzerine geçiyor. Orada kalmıyor
Elinize sağlık, gerilim için kullandığınız step down regulatör sanırım pwm mantığı ile çalışıyor ama frekans olarak kameraların yakalayamayacağı bir hızdadır. alternatif fikir olarak doğrudan 220v - 12v dönüştüren ufak bir transformatör + köprü diyot + lineer ayarlanabilir LM serisi bir regülatör ile nasıl olur diye düşünüyorum. Hem doğrudan 220v ac ile çalışır hemde pwm siz.
Merhaba. Lineer regülatörler yüksek akım değerlerinde çok verimsizdir. Aşırı ısınırlar. Ayrıca köprü diyotla doğrultulan ac akım 100hz frekansında olur. Yani pwm sinyali 100 hertzmiş gibi. Regülatör ise sadece pwm yapmıyor, aynı zamanda filtreleme de yapıyor. Frekansı ise 30.000 Hertz in üzerinde.
@@EvdeElektronik aslında [ transformatör -> köprü diyot -> Pi filtre devre -> LM338T(5a) ] ile ripple olmadan düz bir dc gerilimi düşünmüştüm, total 1.8a sabit akım için için ışığı 9,6v dan -> 6v kadar kıstığınızda lm338 üzerine msx. 12 watt kayıp ısıya dönüşecek. Uygun bir heatsink + var olan fan ile kotarabilir mi?
Hocam calismalar mukemmel , cizimleri hangi programda yapiyorsunuz ? ücretsiz PCB programi oneriniz var mi? tesekkurler
Daha önce kanalda KiCAD kullanmıştım. İnternette EDA kısaltması ile ararsanız başka ücretsiz ve online seçenekler de var.
@@EvdeElektronik tesekurler onurlu insan,degerli hocamiz.
İsmail bey sayğılar.Raspery pi pico diye adlandırılan,arduino nano boyutlarında,pyhton ile programlanabilen, bir mcu kartı var; duydunuzmu bilmiyorum?bu konu ile alakalı bir bilginiz varmı? Arduino kadar beceriklimidir? Flahs hafıza ve sd ram bellekleri arduinoya göre çok geniş
Daha önce duymamıştım. Bu tür üst seviye cihazlar genelde pahalı oluyor. Bu da kullanımı açısından dezavantaj oluşturuyor. Bir araştırma yaparım ama kanalda yer verebileceğimi pek sanmıyorum.
@@EvdeElektronik 150 tl gibi bir fiyatı vardı yanılmıyorsam