MERHABA BEN DE LİSE MADEN TEKNOLOJİSİ.BOLUMUNU OKUDUM VE BENDE MÜHENDİS OLMAK İSTİYORUM İNŞALLAH BU SENE DEĞİL DİĞER SENE GİRİP OKURUM BURADAN TÜM ARKADAŞLARA SELAM OLSUN
hocam sizce hacettepe de ingilizce maden mühendisliği okunur mu ? sonuçta hacettepe türkiyenin en iyi üniversitelerinden birisi yani bir odtü mezunu ile iş bulma ve iyi şirketlere girebilme ihtimali çok fark eder mi? yani kısaca hacettepe maden mühendisliğini tavsiye eder misiniz eğitimi hakkında vesaire bilginiz var mı?
Maden Mühendisliği özelinde eğitimi hakkında bilgi sahibi değilim, ancak Hacettepe’nin de yazılabileceğini mantıklı bir tercih olabileceğini düşünüyorum. İş bulma konusunda da yine çok devasa farklılıklar olacağını düşünmüyorum. Bölümde iş avantajları gerçekten güzel.
@@ereser01 peki maden mühendislerinin diğer mühendislere göre çalışma şartları ve koşulları çok mu ağır ? insanlar neden bu bölümü tercih etmek istemiyor ? maden mühendisi çalışırken hep ilçelerde köylerde zor şartlarda mi çalışıyor ?
Ben bugüne kadar sadece 2 farklı Maden Ocağı'nı ziyaret ettim, her ikisinde de Mühendisler tabi ki saha operasyonlarına katılıyorlar fakat incelemeler ve planlamar yapıyorlar yani eliyle taş kaldırmıyor bu adamlar :) Tabi ki Maden Ocakları şehir içlerinde değiller ilçeler, köylerde bulunuyorlar ve kendi içlerinde minik bir şehir kurdukları için bunun büyük dezavantajı olmuyor bence vee ekonomik anlamda civar köyleri de kalkındırıyorlar. Ayrıca İşinde ilerlemiş bir mühendise şirketler araç tahsis edebiliyorlar. İnsanlar tercih etmiyor çünkü çok popüler bir meslek dalı değil.
Merhabalar, oncelikle maden muhendisligi ile ilgili butun merakimi giderdiginiz icin tessekkur ederim ama benim bi sorum daha var bir (3-5) yıllık maden muhendisi ortalama kaç lira maaş alır?
Merhabalar, rica ederiz tüm beklentimiz bir fayda yaratabilmekti zaten. Sorduğunuz soruya gelecek olursak, gerek ülkemizin ekonomik koşulunun belirsizliği gerekse benim henüz sektörle ilgili yeterli bilgiye sahip olmamamdan dolayı çok net bir cevap veremiyorum ancak benim şahsi umudum ve beklentim, tecrübeli bir mühendis olduktan sonra aylık 2 bin dolar maaş almak.
bu beklenti tabi ki Türkiye’de mühendislik yapmak için, eğer yurtdışında iyi bir firmada (örneğin kanada) bu meslek için konuşulan fiyatlar çok daha farklı ve yüksek olacaktır
Merhabalar hocam petroldekiler madeni inanılmaz yeriyor ve madenin pek yazılmaması gereken bir bölüm olduğunu söylüyorlar?! Siz bu konuda ne söylemek istersiniz, kafam çok karıştı ister istemez bir önyargı oluşuyor. Bir de madende çap yapmak düzenli çalışan birine göre ne kadar zordur?
hocam merhabalar, bahsettiğiniz şeyi ilk defa duydum daha önce hiç petrol vs maden duymamıştım. aksine maden daha kapsayıcı bir mühendislik dalı ve hem Türkiye’de hem Uluslararası olarak iş bulmanın daha kolay olduğunu düşünüyor ve görüyorum. Çok yakın bir arkadaşımın abisi Petrol Mühendisliğinden mezun olduktan sonra uzun bir süre iş bulamadı (nasıl bir iş beklentisi vardı ve ne kadar yere başvuru yaptı bilmiyorum) ardından yüksek lisans yaptıktan sonra bulabildi. Ancak Maden Mühendisliği özelinde iş bulamama ihtimaliniz çook düşük. Benim kuzenim 20 yıldır maden sektöründe mühendis olarak çalışıyor ondan aldığım bilgiler ve yönlendirmeler sonucunda bu bölümü yazmıştım. Videoda izlediğiniz iki mezun hocamızın da dediği gibi sektör çok dar ve ihtiyaç fazla; ikisi de çok iyi örnekler zaten :)
merhabalar hocam, iş imkanları videoda bahsettiğimiz gibi yeterince fazla. sektör maden mühendisi istihdam etmek istiyor, eğer bölüm ilginizi çektiyse ve kendinize uygun görüyorsanız kesinlikle yazmaya değer bir bölüm.
Hocam öncelikle merhabalar video için teşekkür ederiz. Ben de bu bölüme Odtü olduğu için geldim. Pek bir bilgim yok bölüm hakkında ama sevebileceğimi düşünüyorum. Bu bölüm Odtüde mühendislikler arasında en az bahsedilen en az konuşulan en az bilinen bir bölüm. İnternette işsiz kalırsınız, sahası çok kötü yazmayın diyeni de gördüm çok iyi maaşlar alanı da gördüm. Özellikle bu birkaç yıl içerisinde madencilik sektörünün gelişeceğini düşünüyor musunuz? Bu kaygıları yaşayan bizlere ne önerebilirsiniz? Teşekkür ederim.
Merhabalar Hocam, madencilik sektörü sürekli gelişen bir alan. Maden Mühendisliği en az bahsedilen en az bilinen bir bölüm olması doğru. Aslında bir çok şeyin temelinde madencilik vardır, az bahsedilmesinin sebebi ülkemizde madenciliğin sürekli olumsuz haberlerle anılmasıdır. Eğer ODTÜ'den mezunsanız işsiz kalmazsınız hocam, maden mühendisliği bölümü zaten 3-4 okulda tam olarak kontenjanları dolduruyor. Hem yurt dışında, hem de Türkiye'de bir çok iş olanağı mevcut. Bizler ODTÜ Doğa Mühendislikleri Topluluğu olarak, bu kaygıların önüne geçmek için etkinlikler düzenliyoruz. Dönem başladığında kesinlikle topluluğumuzla iletişimde kalmanı öneririm. Gerçekten zevkli bir mesleğin içerisindesin. Kendini bu alanda geliştirirsen ve severek yaparsan çok iyi bir geleceğin olabilir. Ben de ilk başlardayken çok kaygılıydım ama şu an bu mesleği yaptığım için mutluyum.
Alperen’e katılıyorum ve söylediklerine ek olarak kesinlikle daha çok konuşulması gereken, daha ön plana çıkması gereken bir mühendislik dalı hocam. Gerek yeni açılan burs olanakları sayesinde bölüme olan ilginin artması, gerekse türkiyenin en iyi okullarından birisi olan odtüde bu bölümü okuyabiliyor olmanın katkılarıyla zaten okulun sıralaması her yıl iyileşiyor. İMİB’in bölüme bu kadar önem verip özel protokollerle burs bağlaması zaten gösteriyor ki sektörde mühendis ihtiyacımız var, ayrıca İMİB bursuyla okula gelirseniz zaten iş garantisi veriyor.
@@alperenakgun4067 mutlaka topluluğunuza katılmaya çalışacağım hocam. Çok faydalı bir videoydu malum madenle alakalı çok çok az video var :) Bolca çekmeniz dileğiyle
hocam İTÜ’yle ilgili çok bir bilgim yok ancak sıralama olarak ve kampüs olarak ODTÜ muhtemelen açık ara öndedir. Eğitim açısından ve mezuniyet sonrası iş imkanı için İTÜ’de yüzde yüz ingilizce ise eğer çok bir fark olmayacağını düşünüyorum.
hocam selamlar, inanın hiçbir fikrim yok :( sadece odtü madenle ilgili bilgilere sahibim. ama bölüm genel olarak zor çalışma şartlarına sahip, direkt mezun olup sektörde yer edineyim diyorsanız zorlu çalışma koşullarına hazır olun :)
Üniversitenin bölümde çok önemli bir rolü var mı? Osmangazi veya Dokuz Eylül Üniversitelerinden mezun olmuş olsam kendimi geliştirme veya mezun olduktan sonra iş bulma konusunda ODTÜ, İTÜ gibi üniversitelerden mezun olan arkadaşlardan çok fazla bir eksiğim olur mu?
merhabalar, öncelikle oğlunuzun buraya gelmesini gönül rahatlığıyla destekleyebilirsiniz. iş imkanları açısından çoğu meslekten birkaç adım daha önde gibi duruyor çünkü hem çok dar bi sektör hem de odtü bu sektöre mezun veren tartışmasız en iyi üniversite. videoda bahsettiğimiz gibi okulun mühendislik dersleri aşırı zor, bunun üstesinden geldikten sonra sonu mutlu biten bir bölüm gibi duruyor. tabi mezuniyet sonrası beklentileriniz tam olarak ne onu da bilmek gerekiyor, örneğin bence devlet dairesinde bir memuriyet beklentisi olmamalı kesinlikle. bildiğiniz üzere derslerimiz %100 ingilizce, bu da uluslararası iş bulma konusunda bize en çok yarayacak şey.
Merhabalar, ODTÜ Maden Mühendisliği bölümümüzün kontenjanı 2020 ve 2021 yıllarında 60+2 kişiyken, 2022 yılında 50+2 kişiye düşürülmüştür. Sağlanan burslar, ülkemizde madenciliğin sürekli gelişmesi, maden mühendisliğinin her geçen gün artan popüleritesi ve kontenjanların da düşmesi nedeniyle 2021 yılında bölüm sıralamamız 71143 iken 2022 yılında 59232'ye yükselmiştir. 2023 yılında yani bu sene yapılacak tercihlerde ise bölümümüz 40+2 kişi alacaktır. Ben bu istatistiklere dayanarak bölüm sıralamamızın yükselme ihtimalini öngörmekteyim fakat yine de ne olacağını tam olarak söyleyemeyiz. Sonuç olarak, tercih yaparken 63000 sıralama için 40000 civarı sıralamalardan yazarak başlarsanız çok mantıksız olmaz. ODTÜ Maden Mühendisliğini iş bulma olanakları vs. tümüyle videoda içeriğini bulabilirsiniz (ruclips.net/video/10s2skmsE34/видео.html). Sonuna kadar tavsiye ediyorum.
hocam maaşlar çok net konuşulacak şeyler değil, maden mühendisleri vardiya şefi olarak işe başlıyor genelde o da asgari ücretin 1.5-2 katı olarak başlayabilirsiniz muhtemelen minimum olarak. kendinizi geliştirmenize, yani yetkinliklerinize, dil bilginize bağlı olarak değişkenlik gösterebilir tabi ki
@@jfknkjhnokjh5053 bence en az bi 100k'sı var hocam, şaka bi yana hiçbir fikrim yok ama iyi bir maden mühendisi şirketteki pozisyonuna bağlı olarak çok iyi paralar kazanıyor ona eminim.
@@jfknkjhnokjh5053komurde farkli altinda vs. farkli alirsin yer ustunde farkli yeraltinda farkli alirsin sadece kabataslak soru olsun die sormussun soruyu sanki 100k tl desek evet diyecek gibi yaklasmissin ama emek alin teri kardesim her yigidin harci degil madenci olmak kanal sahibinin dedigi gibi 20kusurla ise baslarsin ozelde şeflerde senin gelisimine bakar oyle yükselir ama muhendislikte en zor çalışma alani madendir emin ol millet yatar sen işe gidersin
Merhabalar hocam, öncelikle şunu belirtmek istiyorum, her üniversite hakkında konuşamam çünkü gerçekten sıralamanıza hangi üniversite geliyor mantıklı mı mantıksız mı hiçbir fikrim yok. Ancak sektörün dar olduğundan videoda bahsediyoruz izlediyseniz eğer, bu nedenle iş bulma konusunda çok büyük bir sıkıntı yaşamayacağınız varsayıyorum.
bizim zamanımızda böyle bir video olsaydı ilk sıraya maden yazardım ağzınıza sağlıkkk
değerlendirmek lazım böyle fırsatlarıı hocaam
MERHABA BEN DE LİSE MADEN TEKNOLOJİSİ.BOLUMUNU OKUDUM VE BENDE MÜHENDİS OLMAK İSTİYORUM İNŞALLAH BU SENE DEĞİL DİĞER SENE GİRİP OKURUM BURADAN TÜM ARKADAŞLARA SELAM OLSUN
Maden Mühendisleri çok geniş alanlarda çalışabilir, ama iyi bir mühendis sahada mutlaka pişmeli diye düşünüyorum.
Maden mühendisleri hangi alanlarda çalışa bilir?
RUclipsda meşhur bir video var ODTÜ madenle ilgili
Utku diye bir arkadaşımız konuşuyordu, bitireli 2 yıl olması lazım. Ne yapıyor bilen var mı?
hocam sizce hacettepe de ingilizce maden mühendisliği okunur mu ? sonuçta hacettepe türkiyenin en iyi üniversitelerinden birisi yani bir odtü mezunu ile iş bulma ve iyi şirketlere girebilme ihtimali çok fark eder mi? yani kısaca hacettepe maden mühendisliğini tavsiye eder misiniz eğitimi hakkında vesaire bilginiz var mı?
Maden Mühendisliği özelinde eğitimi hakkında bilgi sahibi değilim, ancak Hacettepe’nin de yazılabileceğini mantıklı bir tercih olabileceğini düşünüyorum. İş bulma konusunda da yine çok devasa farklılıklar olacağını düşünmüyorum. Bölümde iş avantajları gerçekten güzel.
@@ereser01 peki maden mühendislerinin diğer mühendislere göre çalışma şartları ve koşulları çok mu ağır ? insanlar neden bu bölümü tercih etmek istemiyor ? maden mühendisi çalışırken hep ilçelerde köylerde zor şartlarda mi çalışıyor ?
Ben bugüne kadar sadece 2 farklı Maden Ocağı'nı ziyaret ettim, her ikisinde de Mühendisler tabi ki saha operasyonlarına katılıyorlar fakat incelemeler ve planlamar yapıyorlar yani eliyle taş kaldırmıyor bu adamlar :)
Tabi ki Maden Ocakları şehir içlerinde değiller ilçeler, köylerde bulunuyorlar ve kendi içlerinde minik bir şehir kurdukları için bunun büyük dezavantajı olmuyor bence vee ekonomik anlamda civar köyleri de kalkındırıyorlar. Ayrıca İşinde ilerlemiş bir mühendise şirketler araç tahsis edebiliyorlar. İnsanlar tercih etmiyor çünkü çok popüler bir meslek dalı değil.
@@ereser01 peki siz bugün tekrardan üniversite Tercihi yapacak olsaydınız yine maden mühendisliğini seçer miydiniz ? nedenleriniz nelerdir ?
Yazardım kesinlikle, videoda detaylı olarak çoğu nedenden bahsediyoruz aslında tamamını izlemenizi tavsiye ederim...
Merhabalar, oncelikle maden muhendisligi ile ilgili butun merakimi giderdiginiz icin tessekkur ederim ama benim bi sorum daha var bir (3-5) yıllık maden muhendisi ortalama kaç lira maaş alır?
Merhabalar, rica ederiz tüm beklentimiz bir fayda yaratabilmekti zaten. Sorduğunuz soruya gelecek olursak, gerek ülkemizin ekonomik koşulunun belirsizliği gerekse benim henüz sektörle ilgili yeterli bilgiye sahip olmamamdan dolayı çok net bir cevap veremiyorum ancak benim şahsi umudum ve beklentim, tecrübeli bir mühendis olduktan sonra aylık 2 bin dolar maaş almak.
bu beklenti tabi ki Türkiye’de mühendislik yapmak için, eğer yurtdışında iyi bir firmada (örneğin kanada) bu meslek için konuşulan fiyatlar çok daha farklı ve yüksek olacaktır
@@ereser01 tessekkur ederim Allah yolunuzu daim etsin
@@ereser01biz niye okuyoz o zaman fabrikada çalışan işçi 2bin dolae alıyor zaten
@@Emre-br6ur valla kral orasını sen bileceksin, ben ne iş verenim ne yetkili biri sana durumu izah ediyorum sadece :)
258 k sayısal sıralama ile hangi mühendisliği yazsam bilemiyorum
Üniversite mi bölüm mü
Madden mühendisliği üni önemi nedir
Matematiğim çok kötü ama mühendis olmak istiyorum nolur yardım edin Trabzon’da okunur mu tavsiyelerinizi bekliyorum
trabzonla ilgili en ufak fikrim yok ancak mühendislik için iyi bi matematik şart :(
Merhabalar hocam petroldekiler madeni inanılmaz yeriyor ve madenin pek yazılmaması gereken bir bölüm olduğunu söylüyorlar?! Siz bu konuda ne söylemek istersiniz, kafam çok karıştı ister istemez bir önyargı oluşuyor. Bir de madende çap yapmak düzenli çalışan birine göre ne kadar zordur?
Yani sırf bu yüzden petrolle çap felan yapmayı düşünüyorum büyük ihtimal petrol gelmeyecek kontenjandan dolayı
hocam merhabalar, bahsettiğiniz şeyi ilk defa duydum daha önce hiç petrol vs maden duymamıştım. aksine maden daha kapsayıcı bir mühendislik dalı ve hem Türkiye’de hem Uluslararası olarak iş bulmanın daha kolay olduğunu düşünüyor ve görüyorum. Çok yakın bir arkadaşımın abisi Petrol Mühendisliğinden mezun olduktan sonra uzun bir süre iş bulamadı (nasıl bir iş beklentisi vardı ve ne kadar yere başvuru yaptı bilmiyorum) ardından yüksek lisans yaptıktan sonra bulabildi. Ancak Maden Mühendisliği özelinde iş bulamama ihtimaliniz çook düşük. Benim kuzenim 20 yıldır maden sektöründe mühendis olarak çalışıyor ondan aldığım bilgiler ve yönlendirmeler sonucunda bu bölümü yazmıştım. Videoda izlediğiniz iki mezun hocamızın da dediği gibi sektör çok dar ve ihtiyaç fazla; ikisi de çok iyi örnekler zaten :)
Hocam Eskişehir de okuyacağım büyük ihtimal iş bulabilirmiyim
merhabalar hocam, iş imkanları videoda bahsettiğimiz gibi yeterince fazla. sektör maden mühendisi istihdam etmek istiyor, eğer bölüm ilginizi çektiyse ve kendinize uygun görüyorsanız kesinlikle yazmaya değer bir bölüm.
Hocam öncelikle merhabalar video için teşekkür ederiz. Ben de bu bölüme Odtü olduğu için geldim. Pek bir bilgim yok bölüm hakkında ama sevebileceğimi düşünüyorum. Bu bölüm Odtüde mühendislikler arasında en az bahsedilen en az konuşulan en az bilinen bir bölüm. İnternette işsiz kalırsınız, sahası çok kötü yazmayın diyeni de gördüm çok iyi maaşlar alanı da gördüm. Özellikle bu birkaç yıl içerisinde madencilik sektörünün gelişeceğini düşünüyor musunuz? Bu kaygıları yaşayan bizlere ne önerebilirsiniz? Teşekkür ederim.
Merhabalar Hocam, madencilik sektörü sürekli gelişen bir alan. Maden Mühendisliği en az bahsedilen en az bilinen bir bölüm olması doğru. Aslında bir çok şeyin temelinde madencilik vardır, az bahsedilmesinin sebebi ülkemizde madenciliğin sürekli olumsuz haberlerle anılmasıdır. Eğer ODTÜ'den mezunsanız işsiz kalmazsınız hocam, maden mühendisliği bölümü zaten 3-4 okulda tam olarak kontenjanları dolduruyor. Hem yurt dışında, hem de Türkiye'de bir çok iş olanağı mevcut.
Bizler ODTÜ Doğa Mühendislikleri Topluluğu olarak, bu kaygıların önüne geçmek için etkinlikler düzenliyoruz. Dönem başladığında kesinlikle topluluğumuzla iletişimde kalmanı öneririm. Gerçekten zevkli bir mesleğin içerisindesin. Kendini bu alanda geliştirirsen ve severek yaparsan çok iyi bir geleceğin olabilir. Ben de ilk başlardayken çok kaygılıydım ama şu an bu mesleği yaptığım için mutluyum.
Alperen’e katılıyorum ve söylediklerine ek olarak kesinlikle daha çok konuşulması gereken, daha ön plana çıkması gereken bir mühendislik dalı hocam. Gerek yeni açılan burs olanakları sayesinde bölüme olan ilginin artması, gerekse türkiyenin en iyi okullarından birisi olan odtüde bu bölümü okuyabiliyor olmanın katkılarıyla zaten okulun sıralaması her yıl iyileşiyor. İMİB’in bölüme bu kadar önem verip özel protokollerle burs bağlaması zaten gösteriyor ki sektörde mühendis ihtiyacımız var, ayrıca İMİB bursuyla okula gelirseniz zaten iş garantisi veriyor.
@@alperenakgun4067 mutlaka topluluğunuza katılmaya çalışacağım hocam. Çok faydalı bir videoydu malum madenle alakalı çok çok az video var :) Bolca çekmeniz dileğiyle
@@alperenakgun4067hocam ben de yazmak istiyorum fakat saha gözümü korkutuyordu teşekkür ederim
hocam sizce İTÜ ile arasında çok fark var mıdır ODTÜ nün ?
hocam İTÜ’yle ilgili çok bir bilgim yok ancak sıralama olarak ve kampüs olarak ODTÜ muhtemelen açık ara öndedir. Eğitim açısından ve mezuniyet sonrası iş imkanı için İTÜ’de yüzde yüz ingilizce ise eğer çok bir fark olmayacağını düşünüyorum.
itü daha iyi
Jeoloji müh daha iyi bence
hocam istanbul cerrahpaşa maden okunur mu
hocam selamlar, inanın hiçbir fikrim yok :( sadece odtü madenle ilgili bilgilere sahibim.
ama bölüm genel olarak zor çalışma şartlarına sahip, direkt mezun olup sektörde yer edineyim diyorsanız zorlu çalışma koşullarına hazır olun :)
@@ereser01 zorluğun farkındayım inşallah üstesinden geleceğiz
Üniversitenin bölümde çok önemli bir rolü var mı? Osmangazi veya Dokuz Eylül Üniversitelerinden mezun olmuş olsam kendimi geliştirme veya mezun olduktan sonra iş bulma konusunda ODTÜ, İTÜ gibi üniversitelerden mezun olan arkadaşlardan çok fazla bir eksiğim olur mu?
babam 🫡
6 ay sonra buradayım.
7 ay olmuş
Hocam afyon kocatepe üniversitesi maden mühendisliği okunurmu
hiçbir fikrim yok hocam maalesef, ancak burs koşullarını sağlayıp ilk 100 binde iseniz aylık asgari ücret burs çok mantıklı geliyor kulağa :)
@@ereser01 burs koşulları nasıl sağlanıyor
Bekleyin ben geliyorum 😂
Siralaman ne
buyyyrun gelin hocam
Slm benim oğlum 63000 sıralama yaptı ODTÜ maden yazacak ama gelebilir mi acaba ortam nasıl iş bulma olanakları nasıl
merhabalar, öncelikle oğlunuzun buraya gelmesini gönül rahatlığıyla destekleyebilirsiniz. iş imkanları açısından çoğu meslekten birkaç adım daha önde gibi duruyor çünkü hem çok dar bi sektör hem de odtü bu sektöre mezun veren tartışmasız en iyi üniversite. videoda bahsettiğimiz gibi okulun mühendislik dersleri aşırı zor, bunun üstesinden geldikten sonra sonu mutlu biten bir bölüm gibi duruyor. tabi mezuniyet sonrası beklentileriniz tam olarak ne onu da bilmek gerekiyor, örneğin bence devlet dairesinde bir memuriyet beklentisi olmamalı kesinlikle. bildiğiniz üzere derslerimiz %100 ingilizce, bu da uluslararası iş bulma konusunda bize en çok yarayacak şey.
Merhabalar, ODTÜ Maden Mühendisliği bölümümüzün kontenjanı 2020 ve 2021 yıllarında 60+2 kişiyken, 2022 yılında 50+2 kişiye düşürülmüştür. Sağlanan burslar, ülkemizde madenciliğin sürekli gelişmesi, maden mühendisliğinin her geçen gün artan popüleritesi ve kontenjanların da düşmesi nedeniyle 2021 yılında bölüm sıralamamız 71143 iken 2022 yılında 59232'ye yükselmiştir. 2023 yılında yani bu sene yapılacak tercihlerde ise bölümümüz 40+2 kişi alacaktır. Ben bu istatistiklere dayanarak bölüm sıralamamızın yükselme ihtimalini öngörmekteyim fakat yine de ne olacağını tam olarak söyleyemeyiz.
Sonuç olarak, tercih yaparken 63000 sıralama için 40000 civarı sıralamalardan yazarak başlarsanız çok mantıksız olmaz. ODTÜ Maden Mühendisliğini iş bulma olanakları vs. tümüyle videoda içeriğini bulabilirsiniz (ruclips.net/video/10s2skmsE34/видео.html). Sonuna kadar tavsiye ediyorum.
Maaşlar hakkında birşey dememişsinix
hocam maaşlar çok net konuşulacak şeyler değil, maden mühendisleri vardiya şefi olarak işe başlıyor genelde o da asgari ücretin 1.5-2 katı olarak başlayabilirsiniz muhtemelen minimum olarak. kendinizi geliştirmenize, yani yetkinliklerinize, dil bilginize bağlı olarak değişkenlik gösterebilir tabi ki
@@ereser01 10 yıllık bir mühendis ne kadar alır hocam tahmini
@@jfknkjhnokjh5053 bence en az bi 100k'sı var hocam, şaka bi yana hiçbir fikrim yok ama iyi bir maden mühendisi şirketteki pozisyonuna bağlı olarak çok iyi paralar kazanıyor ona eminim.
@@jfknkjhnokjh5053komurde farkli altinda vs. farkli alirsin yer ustunde farkli yeraltinda farkli alirsin sadece kabataslak soru olsun die sormussun soruyu sanki 100k tl desek evet diyecek gibi yaklasmissin ama emek alin teri kardesim her yigidin harci degil madenci olmak kanal sahibinin dedigi gibi 20kusurla ise baslarsin ozelde şeflerde senin gelisimine bakar oyle yükselir ama muhendislikte en zor çalışma alani madendir emin ol millet yatar sen işe gidersin
ben biraktim madenciligi odtu iyi unidir trde en cok esnek egitimi olan unidir ben hayatima aldigim ek derslerle yapay zekadan devam ediyorum
258 k sayısal sıralama ile hangi mühendisliği yazsam bilemiyorum
Üniversite mi bölüm mü
Madden mühendisliği üni önemi nedir
Merhabalar hocam,
öncelikle şunu belirtmek istiyorum, her üniversite hakkında konuşamam çünkü gerçekten sıralamanıza hangi üniversite geliyor mantıklı mı mantıksız mı hiçbir fikrim yok. Ancak sektörün dar olduğundan videoda bahsediyoruz izlediyseniz eğer, bu nedenle iş bulma konusunda çok büyük bir sıkıntı yaşamayacağınız varsayıyorum.
@@ereser01 teşekkür ederim.
Çok kararsız kaldım
Kimya , endüstri, maden mühendisliği:((
Naptın acaba@@dila9950
Hocam dokuz Eylül de madenc mühendisliğe ne dersin
hocam inanın doku eylülü hiç bilmiyorum, ama sektör olarak tavsiye derim kesinlikle