Being an Engineer in Australia: Feraz's Journey
HTML-код
- Опубликовано: 6 фев 2025
- You can join this channel to take advantage of exclusive benefits:
/ @ikinoktagocenler
/ ikinoktagocenler
Feraz decided to move to Australia five years ago due to concerns about Türkiye's future following the 2017 referendum. After challenging initial years, Feraz now enjoys a peaceful, calm, and worry-free life in Adelaide, South Australia, with his partner.
Feraz Bey'e açıklayıcı anlatımı için çok teşekkürler.
Müthiş bir kanal ve içerik emeğinize sağlık ya
Feraz ve Hazan, bu süreci yaşamayan insanların pek empati yapamayacağı ve göçü yaşamış/yaşayan insanlarınsa iliklerine kadar hissedebileceği samimiyette bir video olmuş. İçinde bu kadar yoğun duygular barındıran bu süreci oldukça hassas ve olgunca aktarabildiğiniz için önce sizi, sonra sevgili Serkan'ı tebrik etmeliyim. Samimiyetin ve profesyonelliğin aynı potada eritilebildiğini izlemek çok keyifliydi. Ellerinize sağlık, Berlin'den sevgiler!
Merhaba Güliz, güzel yorumların için çok teşekkür ederim.
Harika bir video!
Feraz ve Hazan’ın son sahnesine bayıldım. Avustralya’da gün batımı çok huzurlu 🫠✨
Videonun sonu hakikaten çok güzel, duygusal olmuş vay be Allah ayırmasın
Görüntü, ses, çekim her şey çok kaliteli elinize sağlık içeriklerin devamını bekliyorum
Harika bir video olmus. Ellerinize saglik. Basarilarinizin deevamini dilerim. Gorunen o ki bu kanal kisa zamanda pattlar. Uzun vadede iyi abonesi olan bir kanala donucektir. Tekrardan basarilarinin devamini dilerim.
sorular çok yerinde, kapsamlı teşekkür ederiz 🥰
Tebrik ederim çok kaliteli bir kanal büyüyeceğinize kuşkum yok
Çok sade ve yalın bir video olmuş..ellerinize sağlık👏👏👏👏
Kardeşim emeğine sağlık. Videoların muhteşem. Ses çekim harikasınız. Tebrik ediyorum sizi. Feraz hemşerime de saygılar sevgiler. Ben de İran göçmeni sayılırım babamlar İran'dan Azerbaycana göçmüş. Ben okumak için Türkiyeye geldim ve 12 senedir buradayım. Türkiye sizin memeleketiniz olabilir ama benim için de o göç süreci çok zor geçti Suriyelilerin o zaman sınırı geçip geldiği dönemde ben Türkiyeye gelme kararı verdim çok karmaşık döneme denk gelmiştim. Tektim zordu. Ne kadar kardeş ülke desek de çok zordu 2 seneye adapte oldum. Ama şimdi 12 sene geçti kalmak istemiyorum. Türkiye sıkıyor artık. Her şeyi ile. Arkadaşlarım hocalarım toprak doğa seviyorum ama sistem rejim sıkıyor yaşamak çok zor. Vergi ödemekten sıkıldım kaçarak gelen afganı suriyelisi çalışırken bana hala çalışma izni vermeyen kardeş ülke benim neyime lazım?! En kısa sürede fırsat bulunca gitmek istiyorum. Beni buraya bağlayan evlendim çocuklarım var 2 tane çifte vatandaş yaptırdık eşimle onları. Ama beni hala zorluyorlar neymiş ben vergi ödüyorum diye kaçak gelenler benden daha ön sırada ilgileniliyor. Neyse onlara göre kalıyorum mecbur ilk fırsatta gitçez İnşallah. Ben de düşünüyorum gelmeyi oralara ama korkularım acaba yapabilir miyim diye korkularım var çocuklardan dolayı yoksa tek olsam giderdim korkmazdım. Türkiye gibi faşist rejimli yerde baş etmiş biriyim. Rejim bıktırdı beni de.
Yine cok kaliteli bir video olmuş. Yeni hayatlarinda basarilar diliyorum feraz ve hazan'a❤
Teşekkürler ☺️
Cok samimi anlatmışsınız çok duygulandim yolunuz hep açık olsun. Tekerinizin önüne taş gelmesin. Benimde yavrum 2 yıldır Sdneyde ekimde mezun olacak yazılim okuyor. insallah oda mesleğiyle ilgili is ve sizin gibi kendini bulur.
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederiz ☺️ Umarım sizin evladınızda istediği tüm hedeflerine ulaşır ve çok mutlu olur.
Samimi bir video olmuş. Emeğinize sağlık. Amerikadan selamlar..
Cag kebabi yorumu mukemmel!
Avustralya göç edilmesi çok zor bir yer, uzaklığı, mevsimi vs vs. Sizi canı gönülden tebrik ediyorum. Ben de sizler gibi Almanyaya 2,5 yıl önce “Nitelikli iş gücü” göçüyle gelmiş bir İnş. Müh.’yim. Videonuz çok güzel olmuş. Ve içinde o kadar çok duygu ve düşünceleri içeriyor ki. İnşallah bundan sonra bizler ve bizlerden daha iyiler hak, hukuk, adalet, geçim, güvenlik ve eğitim gibi konular için hem kendini hem de çocuklarını başka bir ülkeye götürmek zorunda kalmaz. Ben de bilgi birikim, deneyim ve süreçlerle ilgili iyi insanlara destek olmak isterim. Köln’den sevgiler.
Merhaba Dogan, yorumun için teşekkürler ve göç yolcuğunda başarılar.
Doğan merhaba (kendime seslenmiş gibi oldum 😊) inşaat müh. Olarak Almanyada iş bulma şansımız oluyor mu? Dil açısından soruyorum, sizin Almancanız var mıydı gittiğinizde?
Rica etsem mail adresinizi yazabilir misiniz bir iki soru sorsam.
Türkiye’den Avustralya’ya gelen çoğu kişi video çekmiş fakat sizinki kaliteli olmuş elinize sağlık 😊Gelen herkesin belli bir seviye ingilizcesi varmış gördüğüm kadarıyla :) ben ingilizcesi çok az olanların ne işler yaptığını ve dil öğrenmelerine yardımcı oldu mu bunları merak ediyorum. 3 aydır Melbourne dayım ve artık dil öğrenmek için işe girmek istiyorum ( kebapçı hariç). İş ile ilgili tavsiyelerini bekliyorum :)
Merhaba Sahra, yorumun için teşekkürler. 3. videoda Kerem, 4. videoda Yasemin hiç dil bilmeden geldiklerini ve neler yaptıklarını anlattılar. Daha fazlası da olacak, lütfen takipte kal.
Çok basarili bir calisma olmus
6 yıl önce Avustralya'ya yerleşmiş bir oyun geliştiricisi olarak, Brisbane'dan sevgiler!
Merhaba, bende yakında mezun olucam türkiyeden ve animasyon ya da oyun geliştiriciliği bölümü okumak istiyorum. Süreç orda nasıldı? Orda hangi okula gittiniz?
Feraz ve Hazan Avustralya'ya sevgiler...
Sevgili Feraz, seninle burada tanışıyor olmaktan çok memnunum. Dediklerinin her birine katılıyorum. Burası güzel ama beraberinde tahmin edilemeyecek bilinmezliklerle dolu bir ülke. Bu bilinmezliklere her kim hazırsa bu deneyimi yaşamalı ama ne olursa olsun mutlaka ingilizcesini günlük hayatta sorun yaşamayacak ve iş görüşmeleri yapabilecek kadar geliştirerek gelmesini tavsiye ederim.
Merhaba Onur, çok teşekkürler güzel yorumların için. Olabildiğince objektif anlatmaya çalıştım hikayemi ve sana katılıyorum ne kadar İngilizce seviyeniz iyi olursa o kadar daha kolay geçer göç hikayeniz.
Çok güzel bir sohpet olmuş benim kardeşimde 6 senedir Avustralya da gidiş o gidiş bir daha gelemedi çok uzak bir mesafe uçuşlar çok pahalı ortalama bir üniversite diplomasıyla dil okuluna öğrenci vizesi ile gittiği için çok sıkıntı çekti hala da çekiyor Avustralya çok zor arkadaşın dediği gibi yapmadığı pis iş kalmadı yazık gençlerimize bunların kölesi oluyorlar en son posasını çıkarıp gönderecekler büyük ihtimal gidecek olanlar bir kere değil on kere düşünsün.
Çok güzel bir yol hikayesi.❤
Sanırım en zoru hep aradaki mesafe oluyor. 1300 kmde hayatımda ilk defa özlemek nedir anlamıştım. 14500 kmye özlem dolu sevgiler ve bu güzel proje için kocaman tebrikler gönderiyorum🎈
Eşinizin diş hekimliği denkliği ile ilgili bilgi verebilir misiniz
Ne kadar sürdü-hangi aşamaları geçti-bu süreçte ne yaptı??
Ben çene cerrahı aşanında doktora yapmış bir diş hekimiyim ve eşim de uçak mühendisi bize ne önerirsiniz?
Adaptasyonu hızlandırmak ve süreçleri geçmek adına Türkiye’den yapabileceğimiz aşamalar nelerdir?
Diş hekimliği alanında Türkiye’de yapılan doktoranın bir geçerliliği var mıdır ? İş bulma koşulları nelerdir?
Ya da ilk etapta denklik alınana kadar diş hekimliği asistanlığı yapmak mümkün olabiliyor mu?
Merhaba RUclips yorumlarımı nedense kabul etmiyor bana başka sosyal mecralardan ulaşmayı deneyebilir misiniz ?
Her şeyin yolunda olması çok güzel. Selamlar 👋🏻
Videolarin devami gelsin lutfen bende sydneydeyim 19 yasinda geldim hisler cok farkli 😊
Çok avantajlı bir göç yaşamışsınız. Yanınızda partnerinizin olması, kolay iş bulabilmeniz.. videoyu açtığım zaman biraz dramatize edilmiş bir göç hikayesi gibi geldi. Üstelik size yardım eden türk arkadaşınız da varmış. Duygusal olarak hiç bir zorluk yaşamamışsınız. Avusturalya’da hemen hemen herkes bahsettiğiniz işleri deneyimliyor ve üstelik öyle zor meslekler de değil ve çok iyi para kazanıyorsunuz. 👍🏼
Merhaba Leyna, yorumun için teşekkürler! 5 yılın sonunda baktığında çok kolay geçmiş gibi görünmesi normal ancak, ben alanında başarılı ve tecrübeli bir mühendis olduğum için iş bulmam nisbeten sorun olmadı. Ama burada kimse sizi işe almak için beklemiyor, kendinizi kanıtlamanız gerekiyor. Ben kendi şirketimi kurmam dışında 2 yıla yakın süre bahsettiğim mesleklerde çalıştım. (Günde 12-14 saate) Eşim 2.5 yıl diş hekimliği denkliği sınavına çalıştı ve bu bizi maddi manevi olarak çok yordu. Video da belirttiğim gibi “biz çok şanslıydık” olarak tekrarlamak istiyorum ama bir gerçek var ki bu benim sevdiklerimden uzak olduğumu ve ilk 3-4 yılda yaşadığımız zorlukları değiştirmiyor. Sevgiler.
Eşinizin diş hekimliği denkliği ile ilgili bilgi verebilir misiniz ? veya bu konuyla ilgili bilgilendirici bir video gelirse çok iyi olur
Çok güzel bir video olmuş elinize dilinize sağlık. Ben de nitelikli göçmenliğe başvurdum eyalet sponsorluğunda alabilecek miyiz bakalım.
Abi ben şu an istanbulda endüstri mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim. Sizin geldiğiniz vize türü araştırmalarıma göre kalkmış. Bu yüzden avustralyaya gelmemin tek yolu yüksek lisans için gelip sonrasında mühendislik işi bulup kalmak gibi gözüküyor. Sizce bu mantıklı mı, başka bir yöntem olabilir mi? Yüksek lisans için cebimden ciddi bir miktar çıkacak ama buna değer diye düşünüyorum. Bir de mühendislik maaşlarından, alım gücünden, kiralardan, market fiyatlarından, araba fiyatlarındaın, ülkenin siyasi durumundan, böceklerden vb. bahseder misiniz? Alım gücü olarak türkiyeye, ingilitereye, abd'ye kıyasla avustralya ne durumda?
👍👏
sevgiler saygilar kardes, gym'e devam
Merhaba tavsiyeleriniz için teşekkürler. Ben de 476 vizesi ile kasım ayında Avustralya’ya geleceğim. Metalurji ve malzeme mühendisiyim. İki senedir tersanede çalışıyorum. Geçen hafta istifami verdim. Endişem konaklama ve ilk geldiğimde iş bulmak tabii ki. İlk üç ay için neler tavsiye dersiniz
👏👏
Boyle iceriklerin devamini bekliyoruz 🙏🏻🙏🏻 benim sorum: eger hayata yeniden baslayacak olsaniz yine Türkiye’de egitim gorup Avusturalya’ya gitmeyi tercih ederdiniz yoksa bachelor egitiminizi orada almayi mi?
Merhabalar, açıkçası ben eğitim konusunda şanslıydım. Çok iyi devlet okullarında ilk okul, orta öğretim ve lise hayatından sonra, alanında en iyi olan üniversitede eğitimimi tamamladım. Bu nedenle bir eksiklik asla hissetmedim. Ancak Avustralya'da dünya çapında ilk 100 içinde yer alan prestijli üniversiteler bulunuyor ve hayatınızı burada idame ettirecekseniz evrak geçerliliği açısından kesinlikle Avustralya'da okumak daha avantajlı olabilir.
Hocam HECS, Austudy veya uluslararasi durumunda herhangi bir burstan faydalanabiliyorsaniz kesinlikle burada okumanizi tavsiye ederim (aksi takdirde cok pahali bir egitim masrafi cikabilir) iki ulkede de universite okumus biri olarak Avustralya'da lisans egitimi cok daha kaliteli ve gecerli oluyor.
Bence bu sorunun cevabı biraz da Türkiye'de hangi üniversitede eğitim görüleceği ile ilgili. Bizim en iyi üniversitelerimiz de çok kapsamlı eğitim veriyor. Avustralya'da eğer köklü bir üniversite değilse karşılaştırdığımız tekrar düşünmek gerekir.
476 vizesiyle gidip 2 yilin sonunda pr nasil aliniyor onu anlamadim?
Merhaba Kaan, çalıştığım firma bana sponsor oldu. İki tip sponsorluk vizesi var, iş yerim ile daimi oturumlu sponsorluk için anlaştık.
Bartender olmasin o? Baristalar kahve yapiyor.
Doğrudur 😊 biraz kamera heyecanı vardı diyelim