öncelikle tanıtım için çok tesekkur ederim. tercih döneminin yaklaştığı günlerdeyiz.amacım itü ytu gibi koklu üniversitelerde bilgisayar mühendisliği okumak. sınav sonucu açıklandığında 25 30 bin gibi sıralamalarda kalırsam matematik mühendisliği gibi ilgimi çeken ve yazılımla da ilgili olan bölümleri seçmek çok mantıklı geliyor. öte yandan istanbul dışında bilgisayar bölümünü seçmek zorunda kalacağım ve beraberinde bir çok şeyden yoksun şekilde mezun olacağım. bu tarz tanıtımların devamının gelmesini diliyorum. tekrardan cok teşekkürler
+ozan sarıbaloğlu siralamami lys de çekebilirsem ytü hacettepe yada marmara düşünüyorum. siralamam olduğu gibi kalirsa ege dusunuyorum. ama baska bolumlere de bakmakta fayda var bence
Ben de bu yıl senle aynı durumdayım ve itü mat müh yazılıma ve bilg mühe kayabilmem için güzel bir seçenek gibi duruyor. Yorumunu hortlatayım ne yaptığını çok merak ettim yardımcı olursan sevinirim açıkçası.
merhabalar hocam, ben de bu bölümden 2010 yılında mezun olmuştum. bilişim sektöründe çalışmak isteyen bir öğrenci olarak seçmeli derslerimiz tüm anabilim dallarından ders almayı zorunlu kılacak şekilde hazırlanmıştı. bu da bizim belirli bir anabilim dalına odaklanmamızı engelliyordu. inşallah müfredatlar öğrencinin isteklerine cevap verilecek şekilde tekrar düzenlenmiştir. ayla hoca da az da olsa konuya değinmiş. sizlere de emeğiniz için teşekkür ederim hocam.
merhaba abim bu yorumun üzerinden 11 ay geçmiş malum lysye az kaldı çalışmalar doğrultusunda az çok tercihleride kafamızda belirlemeye çalışıyoruz o yüzden mahsuru yoksa sormak isterim şuan hangi alanda çalışmaktasınız
merhabalar, üniversitede öğrenci otomasyonu üzerinde çalışıyorum. yazılım sektöründeyim diyebiliriz. bizim dönem mezunlarının pek çoğu banka ve yazılım firmalarında çalışıyor. benim gibi üniversitede kalanlar istisna sayılabilir.
şu sıralar ders içerikleri konusunda bilgi sahibi değilim yalnız İTÜ ile Yıldız arasında şöyle bir fark vardı. İTÜ'de dersler matematik ağırlıklı iken Yıldız'da bilgisayar ve mekanik dersleri daha fazla idi. bilişim sektöründe hala arz-talep dengesi oturmadığı için eleman açığı çok fazla. şimdi veya daha sonra matematik mühendisliği geçerliliğini koruyacaktır çünkü alınan dersler iş dünyası için yeterli düzeyde. gerisi kişinin kendisini geliştirmesi ve yetenekleri ile alakalı. matematik problemleri için bilgisayarlı yaklaşımlar üzerine çalışmak istiyorsanız bölümü tercih edebilirsiniz. ama yazılım yapmak istiyorsanız yazılım mühendisliği en iyi tercih olacaktır ya da donanım istiyorsanız bilgisayar mühendisliği vs. ben olsam ileride nerede çalışmak istiyorsam o firmanın iş ilanlarındaki beklentilerine bir göz atarım..
ben tercih etmeyi düşünüyorum. isteğim de yazılım sektöründe çalışmak. ytü matematik mühendisliği bu olanapı sağlar mı bana? programa baktığımda programlama dersleri var ?iyi derecede öğretiliyor mu bir bilginiz var mı?
merhabalar hocam; Yıldız teknikte Kontrol-otomasyon mühendisliği bölümünde okuyorum.Bu bölümüde tanıtırsanız çok sevinirim çünkü henüz bilinmeyen bir bölüm.Özellikle bilgisayar ile iç içe olan bir bölüm olduğu için tanıtılmasını faydalı olacağını düşünüuyorum.
bildiğiniz üzere bu bölüm bilgisayar mühendisliği ile birlikteydi ve 2000'lerin başlarına doğru ayrıldılar. Benim bu konuda bir uzmanlığım yok ve bir şeyler söylemem çok doğru olmaz ancak bölümünüzden hocalarınızla bağlantıya geçerseniz seve seve gelip röportaj yaparız.
Intelligent iyi günler, ben de yıldız teknikte bu bölümü düşünüyorum malum tercih zamanımız çok yakın ve bu bölümle ilgili internette çok fazla bilgi bulamadım, acaba sizinle iletişime geçsek bana kontrol ve otomasyon mühendisliği ve ytü den biraz bahsedebilir misiniz?
"Merhaba. Geçen yılki sıralamamız 50K ve Matematik mühendisliğine başarı puanıyla yatay geçiş yapmak istiyoruz ama biliyorsunuz yurt içi en düşük taban puanın üstünde olmak gerekiyor. Sorum şu: Yıldız'da KKTC uyruklular diye bir kontenjan var ve dolmadığı için taban sıralaması dahi oluşmamış. Bu durumda yatay geçiş için başvurabilir miyiz veya bizim için 43.145 taban mı geçerlidir? Bilgisi olan varsa çok seviniriz."
selamlar sadi evren bey. bende bu bölümün öğrencisiyim. acaba hangi tarih ve saatte bu video çekildi?? meraktan soruyorum. (PS : Bu arada YTÜ Mat. Müh. bölümünde açılmayan önemli bilişim dersleri var. Daha çok yazılım ve bilişim derslerinin açılması gerekir.)
merhaba öncelikle çok güzel açıklamalar yapıyorsun abi ben bilgisayar muhendisliği okumak istiyorum benim sorum üniversiteyi istanbul yada izmir de okumak istiyorum kendimi geliştirmek icin hangi şehir daha iyi olur ? üniversiteyi hangi şehirde okuduğun onemli mi?
evet önemli. Şayet piyasayı hedefliyorsanız sürekli söylediğimiz okurken çalışma durumunu istanbulda daha kolay yapmanız mümkün. Sonuçta iş imkanı daha fazla. Ancak tabi ki istanbulda iş bulamayan çok kişi ve izmirde güzel işler bulan çok kişi de var, yan iş yine sizde bitiyor, sadece olasılıksal olarak istanbulda biraz daha şansınız yüksek. Türkiye için konuşacak olursak yazılım piyasasının büyük kısmı istanbulda diyebiliriz. Başarılar dilerim.
+BilgisayarKavramları çok teşekkür ederim bir sorum daha olacak ben bilgisayar muhendisligine gitmek istiyorum ama kendimi yazillimda geliştirmek istiyorum ne yapmaliyim ? yazilim muhendisligine mi gitsem daha iyi olur ? ve üniversiteye gitmeden once biraz bilgi edinmek istiyorum hangi kitaplari önerirsiniz ? bunun hakkinda video çekebilirsiniz ?
şu videolara bakmış mıydınız? ruclips.net/video/FsXle0rfv1M/видео.html ruclips.net/video/rRKnsMSwhOk/видео.html bölüme girmeden önce kendinizi geliştirme konusuna gelince, bir iş bulup çalışmanızı tavsiye ederim (her ne olursa olsun, bir yerde paspas yapmak dahi olsa) ve ayrıca başlangıç istiyorsanız ilk adımınız programlamayı öğrenmek olmalı, bizi video serisi ile başlayabilirsiniz: ruclips.net/video/8iHifEiMYPs/видео.html Ama hepsinden önce bir web sitesi yapmakla işe başlamanızı tavsiye ederim. Başarılar
+BilgisayarKavramları hocam ben yazilm ile cok iyi bir bilgim yok ama cok ben bilgisayar muhendis olmak ıstiyorum kendimi de o alanda geliştirmek istiyorum sizce yapabilirmiyim suan hic bir donanımın yok yapilabilinirmi ?
elbette yapılabilri, herkes bu hayata hiçbir şey bilmeden başlıyor ve yapıyor. Diğer insanlar tabi ilgisi gereği sizden önde olabilirler, biraz daha dikkat, sabır ve gayretle kapanmayacak bir fark değil. Başarılar
kariyerinizi nasıl kurguluyorsanız ona göre adım atmanıda fayda var. Matematik mühendisliği, yazılım alanında veya bilgisayar mühendisliği alanında bir eğitim değildir. Akademik kadrosuna bakarsanız, hocaların geçmişi size çalışma alanları ve uygulamaları hakkında fikir verir. Hangi alanda kariyer hedefiniz varsa ona gidin, ama dolambaçlı yollara girmenizi tavsiye etmem, yani amaç matematik ise, matematik mühendisliği doğru adres olabilir ama yazılım ise matmatik mühendisliği en doğru yol değil. Başarılar
@@richardfeynman6988 muhtemelen bu yanıt için geç ancak sonradan bu yorumları görecekler için şöyle bir yorum yapmak isterim, Amacı hemşirelik olan birisi için en doğru yol hemşirelik bölümüdür, 2.seçenek başka bir 4 yıllık bölümden hemşireliğe yatay geçiştir, 3.seçenek başka bölümle hemşireliği çap yapmaktır, 4.seçenek ise 2 yıllık sağlık bölümü okuyup dgs ile 4 yıllık hemşireliğe dikey geçiş yapmaktır. Bilgisayar/yazılım da böyle. İlk seçenek iyi üniversitede pc mühendisliği, olmazsa başka bir üniversitede pc mühendisliği, 2.seçenek başka bir bölüme girip ortalamayı 3.90(%97.5) bandında tutup yatay geçiş, 3.seçenek başka bölümde okuyup çap yapmak 4.sü yan dal yapmak 5.si başka bölüm okuyup pc mühendisi olarak çalışmak 6.sı dikey geçiş yapmak için 2 yıllık bilgisayar programcılığı bölümüne gitmek son olarak 7.si evde kendini eğitip hiç üniversiteye gitmeden o 4 yılda öğrenilen şeyleri öğrenip üstüne bir şirkete kendini kabul ettirip tecrübe kazanmak.
hocam istanbulda ozelde yada şehir dışında devlette bilgisayar eğitimiyle yazılımcı olmak istiyorum.Bunu matematik mühendisliği ile halledebilir miyim?
Belirli ölçülerde evet, ama matematik mühendisliği bir bilgisayar mühendisliği değildir. Yazılımı ve sektörü hedefliyorsanız önceliği bilgisayar mühendisliğine vermenizi tavsiye ederim. Şu videolar faydalı olabilir: ruclips.net/video/K-BwGSsLA8U/видео.html ruclips.net/video/EDXchY2tiPI/видео.html ruclips.net/video/SQ85QcGA8SU/видео.html ruclips.net/video/FsXle0rfv1M/видео.html Başarılar dilerim.
öncelikle tanıtım için çok tesekkur ederim. tercih döneminin yaklaştığı günlerdeyiz.amacım itü ytu gibi koklu üniversitelerde bilgisayar mühendisliği okumak. sınav sonucu açıklandığında 25 30 bin gibi sıralamalarda kalırsam matematik mühendisliği gibi ilgimi çeken ve yazılımla da ilgili olan bölümleri seçmek çok mantıklı geliyor. öte yandan istanbul dışında bilgisayar bölümünü seçmek zorunda kalacağım ve beraberinde bir çok şeyden yoksun şekilde mezun olacağım. bu tarz tanıtımların devamının gelmesini diliyorum. tekrardan cok teşekkürler
ytü mat. müh. sakın seçme derim ben kardeş. yazılımla ilgiliysen direkt bilgisayar mühendisliği seç. ancak kaliteli bir okul seçmeye bak.
+ozan sarıbaloğlu siralamami lys de çekebilirsem ytü hacettepe yada marmara düşünüyorum. siralamam olduğu gibi kalirsa ege dusunuyorum. ama baska bolumlere de bakmakta fayda var bence
Nasıl bir tercih yaptınız ?
Ben de bu yıl senle aynı durumdayım ve itü mat müh yazılıma ve bilg mühe kayabilmem için güzel bir seçenek gibi duruyor. Yorumunu hortlatayım ne yaptığını çok merak ettim yardımcı olursan sevinirim açıkçası.
@@BlackCat-hm6rt bnd ytü mat mühendisliği yazabilirim. Sen kesin kararını verdin mi?
Hocam sakalinizi hep bu sekilde yapin bence 10/9.9 iyi ❤
Bence matematik her alanın temelidir çünkü mekatronik, mühendislik,yazılım,kimya ve birsürü alanda kullanılır.
merhabalar hocam, ben de bu bölümden 2010 yılında mezun olmuştum. bilişim sektöründe çalışmak isteyen bir öğrenci olarak seçmeli derslerimiz tüm anabilim dallarından ders almayı zorunlu kılacak şekilde hazırlanmıştı. bu da bizim belirli bir anabilim dalına odaklanmamızı engelliyordu. inşallah müfredatlar öğrencinin isteklerine cevap verilecek şekilde tekrar düzenlenmiştir. ayla hoca da az da olsa konuya değinmiş.
sizlere de emeğiniz için teşekkür ederim hocam.
merhaba abim bu yorumun üzerinden 11 ay geçmiş malum lysye az kaldı çalışmalar doğrultusunda az çok tercihleride kafamızda belirlemeye çalışıyoruz o yüzden mahsuru yoksa sormak isterim şuan hangi alanda çalışmaktasınız
merhabalar, üniversitede öğrenci otomasyonu üzerinde çalışıyorum. yazılım sektöründeyim diyebiliriz. bizim dönem mezunlarının pek çoğu banka ve yazılım firmalarında çalışıyor. benim gibi üniversitede kalanlar istisna sayılabilir.
şu sıralar ders içerikleri konusunda bilgi sahibi değilim yalnız İTÜ ile Yıldız arasında şöyle bir fark vardı. İTÜ'de dersler matematik ağırlıklı iken Yıldız'da bilgisayar ve mekanik dersleri daha fazla idi. bilişim sektöründe hala arz-talep dengesi oturmadığı için eleman açığı çok fazla. şimdi veya daha sonra matematik mühendisliği geçerliliğini koruyacaktır çünkü alınan dersler iş dünyası için yeterli düzeyde. gerisi kişinin kendisini geliştirmesi ve yetenekleri ile alakalı.
matematik problemleri için bilgisayarlı yaklaşımlar üzerine çalışmak istiyorsanız bölümü tercih edebilirsiniz. ama yazılım yapmak istiyorsanız yazılım mühendisliği en iyi tercih olacaktır ya da donanım istiyorsanız bilgisayar mühendisliği vs. ben olsam ileride nerede çalışmak istiyorsam o firmanın iş ilanlarındaki beklentilerine bir göz atarım..
ben tercih etmeyi düşünüyorum. isteğim de yazılım sektöründe çalışmak. ytü matematik mühendisliği bu olanapı sağlar mı bana? programa baktığımda programlama dersleri var ?iyi derecede öğretiliyor mu bir bilginiz var mı?
Merhabalar bir sorum olcak benim iş bulma konusunda sıkıntı çektiniz mi siz ve tanıdığınız mezunlar
Değerli hocalarımıza teşekkürler...
cok yararli videolar yayinliyorsunuz tesekkurler basarilar
canim hocammmmmm
Bilgisayar matematik bölümü hakkında ne düşünüyorsunuz hocam?
Tarz yakışmış hocam, saygılar :)
Çok iyi bölüm umarım gerçekten isteyen herkes kazanabilir
merhabalar hocam;
Yıldız teknikte Kontrol-otomasyon mühendisliği bölümünde okuyorum.Bu bölümüde tanıtırsanız çok sevinirim çünkü henüz bilinmeyen bir bölüm.Özellikle bilgisayar ile iç içe olan bir bölüm olduğu için tanıtılmasını faydalı olacağını düşünüuyorum.
bildiğiniz üzere bu bölüm bilgisayar mühendisliği ile birlikteydi ve 2000'lerin başlarına doğru ayrıldılar. Benim bu konuda bir uzmanlığım yok ve bir şeyler söylemem çok doğru olmaz ancak bölümünüzden hocalarınızla bağlantıya geçerseniz seve seve gelip röportaj yaparız.
Intelligent iyi günler, ben de yıldız teknikte bu bölümü düşünüyorum malum tercih zamanımız çok yakın ve bu bölümle ilgili internette çok fazla bilgi bulamadım, acaba sizinle iletişime geçsek bana kontrol ve otomasyon mühendisliği ve ytü den biraz bahsedebilir misiniz?
Matematik bölümü mezunu yazılım mühendisi olur mu? ya da Yapay Zeka alanında, Robotik alanında çalışabilir mi?
matematik mezunu biri mühendis olamaz. mühendislik diplomasına sahip biri mühendis olabilir. yapay zeka ve robotik alanında ise çalışabilir elbette.
"Merhaba.
Geçen yılki sıralamamız 50K ve Matematik mühendisliğine başarı puanıyla yatay geçiş yapmak istiyoruz ama biliyorsunuz yurt içi en düşük taban puanın üstünde olmak gerekiyor. Sorum şu: Yıldız'da KKTC uyruklular diye bir kontenjan var ve dolmadığı için taban sıralaması dahi oluşmamış. Bu durumda yatay geçiş için başvurabilir miyiz veya bizim için 43.145 taban mı geçerlidir? Bilgisi olan varsa çok seviniriz."
selamlar sadi evren bey. bende bu bölümün öğrencisiyim. acaba hangi tarih ve saatte bu video çekildi?? meraktan soruyorum. (PS : Bu arada YTÜ Mat. Müh. bölümünde açılmayan önemli bilişim dersleri var. Daha çok yazılım ve bilişim derslerinin açılması gerekir.)
10 haziran 2016 cuma, saat sanırım 18 gibiydi
Açıldı mı o dersler?
star_ duts hayır
Şu anda surum nasıl açıldı mı bari
merhaba öncelikle çok güzel açıklamalar yapıyorsun abi ben bilgisayar muhendisliği okumak istiyorum benim sorum üniversiteyi istanbul yada izmir de okumak istiyorum kendimi geliştirmek icin hangi şehir daha iyi olur ? üniversiteyi hangi şehirde okuduğun onemli mi?
evet önemli. Şayet piyasayı hedefliyorsanız sürekli söylediğimiz okurken çalışma durumunu istanbulda daha kolay yapmanız mümkün. Sonuçta iş imkanı daha fazla. Ancak tabi ki istanbulda iş bulamayan çok kişi ve izmirde güzel işler bulan çok kişi de var, yan iş yine sizde bitiyor, sadece olasılıksal olarak istanbulda biraz daha şansınız yüksek. Türkiye için konuşacak olursak yazılım piyasasının büyük kısmı istanbulda diyebiliriz. Başarılar dilerim.
+BilgisayarKavramları çok teşekkür ederim bir sorum daha olacak ben bilgisayar muhendisligine gitmek istiyorum ama kendimi yazillimda geliştirmek istiyorum ne yapmaliyim ? yazilim muhendisligine mi gitsem daha iyi olur ? ve üniversiteye gitmeden once biraz bilgi edinmek istiyorum hangi kitaplari önerirsiniz ? bunun hakkinda video çekebilirsiniz ?
şu videolara bakmış mıydınız?
ruclips.net/video/FsXle0rfv1M/видео.html
ruclips.net/video/rRKnsMSwhOk/видео.html
bölüme girmeden önce kendinizi geliştirme konusuna gelince, bir iş bulup çalışmanızı tavsiye ederim (her ne olursa olsun, bir yerde paspas yapmak dahi olsa) ve ayrıca başlangıç istiyorsanız ilk adımınız programlamayı öğrenmek olmalı, bizi video serisi ile başlayabilirsiniz: ruclips.net/video/8iHifEiMYPs/видео.html
Ama hepsinden önce bir web sitesi yapmakla işe başlamanızı tavsiye ederim.
Başarılar
+BilgisayarKavramları hocam ben yazilm ile cok iyi bir bilgim yok ama cok ben bilgisayar muhendis olmak ıstiyorum kendimi de o alanda geliştirmek istiyorum sizce yapabilirmiyim suan hic bir donanımın yok yapilabilinirmi ?
elbette yapılabilri, herkes bu hayata hiçbir şey bilmeden başlıyor ve yapıyor. Diğer insanlar tabi ilgisi gereği sizden önde olabilirler, biraz daha dikkat, sabır ve gayretle kapanmayacak bir fark değil. Başarılar
Hocam Matematik Mühendisliği okuyup yazılım mühendisliği yapan çok kişi var deniyor. Sizce bölümün bize dezavantajı olur mu?
kariyerinizi nasıl kurguluyorsanız ona göre adım atmanıda fayda var. Matematik mühendisliği, yazılım alanında veya bilgisayar mühendisliği alanında bir eğitim değildir. Akademik kadrosuna bakarsanız, hocaların geçmişi size çalışma alanları ve uygulamaları hakkında fikir verir. Hangi alanda kariyer hedefiniz varsa ona gidin, ama dolambaçlı yollara girmenizi tavsiye etmem, yani amaç matematik ise, matematik mühendisliği doğru adres olabilir ama yazılım ise matmatik mühendisliği en doğru yol değil.
Başarılar
Hocam zaten çoğu kurumlarda eğitim yeterli değil fakat şahsi çabalarla ve büyük çalışmalarla yazılım alanına yürüyemez miyiz peki?
@@richardfeynman6988 muhtemelen bu yanıt için geç ancak sonradan bu yorumları görecekler için şöyle bir yorum yapmak isterim,
Amacı hemşirelik olan birisi için en doğru yol hemşirelik bölümüdür, 2.seçenek başka bir 4 yıllık bölümden hemşireliğe yatay geçiştir, 3.seçenek başka bölümle hemşireliği çap yapmaktır, 4.seçenek ise 2 yıllık sağlık bölümü okuyup dgs ile 4 yıllık hemşireliğe dikey geçiş yapmaktır. Bilgisayar/yazılım da böyle.
İlk seçenek iyi üniversitede pc mühendisliği, olmazsa başka bir üniversitede pc mühendisliği, 2.seçenek başka bir bölüme girip ortalamayı 3.90(%97.5) bandında tutup yatay geçiş, 3.seçenek başka bölümde okuyup çap yapmak 4.sü yan dal yapmak 5.si başka bölüm okuyup pc mühendisi olarak çalışmak 6.sı dikey geçiş yapmak için 2 yıllık bilgisayar programcılığı bölümüne gitmek son olarak 7.si evde kendini eğitip hiç üniversiteye gitmeden o 4 yılda öğrenilen şeyleri öğrenip üstüne bir şirkete kendini kabul ettirip tecrübe kazanmak.
@@richardfeynman6988 sen ne yaptın acaba yok merak ettim mat müh. okudun mu okuduysan yazılıma yöneldim mi zor oldu mu
hocam istanbulda ozelde yada şehir dışında devlette bilgisayar eğitimiyle yazılımcı olmak istiyorum.Bunu matematik mühendisliği ile halledebilir miyim?
Belirli ölçülerde evet, ama matematik mühendisliği bir bilgisayar mühendisliği değildir. Yazılımı ve sektörü hedefliyorsanız önceliği bilgisayar mühendisliğine vermenizi tavsiye ederim. Şu videolar faydalı olabilir:
ruclips.net/video/K-BwGSsLA8U/видео.html
ruclips.net/video/EDXchY2tiPI/видео.html
ruclips.net/video/SQ85QcGA8SU/видео.html
ruclips.net/video/FsXle0rfv1M/видео.html
Başarılar dilerim.
+BilgisayarKavramları tesekkur ederim hocam sagolun
@@Sadievrenseker_BK hocam matematik ve bilgisayar bölümü hakkında düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirmisiniz?