Reforma religioasă

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 1 окт 2024
  • Resursa educațională propusă are scopul de consolida, prin folosirea surselor istorice înțelegerea cauzelor unor acțiuni umane
    Surselor istorice folosite, imagini, surse scrise) se adresează elevilor de clasa a VI-a astfel ele trebuie să fie clare și ușor de înțeles.
    Activitatea de învățare ce presupune utilizarea acestei resurse de tip video presupune stabilirea corespondenței între informațiile teoretice de la clasă și prin vizualizare.
    Prin activitatea propusă elevii sunt implicati de la început în activitatea de învățare prin folosirea unor întrebări care să le atreagă atenția astfel încât răspunsurile lor să-i ajute în deprinderea competenței propuse : Identificarea elementelor de cauzalitate prezente în surse variate
    Resursa propusă reprezintă un punct de plecare pentru realizarea demersului de învățare în legătura cu studiul istoriei și folosirii surselor istorice pentru înțelegerea evenimentelor și proceselor istorice. Prin folosirea terminologiei de evenimente sau procese istorice se poate înțelege: strategia folosită în rezolvarea unei situații conflictuale.
    Resursa presupune îndeplinirea următoarelor aspecte:
    Folosirea imaginilor, ca surse, pentru înțelegerea evenimentului și a evoluției acestuia.
    Folosirea sursei scrise pentru consolidarea procesului de învățare
    Verficarea înțelegerii noțiunilor discutate
    Rezultatele așteptate sunt de conștientizare și înțelegere a modului prin care sursele prezintă cauzele actiunilor umane.
    Conceptele cheie care trebuie înțelese prin folosirea resursei sunt: conceptelor cheie de reformă religioasă, teze, Biserică
    Pentru elev prin folosirea diferitelor surse de învățare se ușurează procesul de de învățare. Elevii sunt încurajați să se exprime.
    Pentru professor resursa are ca rezultat să ofere de sprijin pentru dezvoltarea creativității acestuia în folosul creșterii interesului copiilor pentru ora de istorie.
    Resursa își propune dezvolatrea competenței specifice prin învățare participativă.
    Autor: ANEMARIA CÎRLAN

Комментарии •