#DeciziiCuCap

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 17 мар 2024
  • Cât de frecvent se întâmplă ca identificarea unei probleme să fie urmată de o soluție unică, pusă imediat în practică?
    Cât de frecvent se întâmplă ca problema să fie identificată ca fiind lipsa soluției?
    "Partenerul de cuplu nu contribuie la sarcinile casnice."
    "Nu avem un sales manager competent."
    "Nu avem destui oameni în echipă și ne scad vânzările."
    Sună cunoscut? Deși toate reprezintă situații în care este nevoie să luăm o decizie și să rezolvăm o problemă, s-ar putea ca ceea ce credem noi să nu fie problema pe care o avem, de fapt.
    Așadar, cum identificăm problema și ce putem face pentru a o înțelege mai bine, înainte să ne grăbim către pasul găsirii de soluții? Vorbim în acest sezon de #DeciziiCuCap cu Radu Atanasiu, autor și profesor de gândire critică în cadrul BISM și încercăm să punem cu pixul pe hârtie o serie de pași care să ne folosească în a lua decizii și a găsi soluții mai bune la problemele noastre reale.
    Această serie este produsă cu susținerea E.ON Energie România.

Комментарии • 7

  • @mcmirsoft
    @mcmirsoft Месяц назад

    Tocmai am terminat de ascultat episodul și mi-a plăcut foarte mult, a fost foarte folositor, deoarece mi-a explicat acest proces de luat decizii în termeni foarte simpli și clar, pe înțelesul meu. Episodul m-a ajutat să înțeleg cât de importantă este definirea corectă a problemei, lucru care în trecut m-a afectat negativ, de foarte multe ori neștiind să definesc problema cu claritate și apoi să o și comunic ca atare.
    Mi-a fost foarte util episodul, căutam de mult un asemenea proces simplu clar și eficace. Aștept cu nerăbdare să le vizionez și pe celelalte.
    Mulțumesc!

  • @LauraEllisTAB
    @LauraEllisTAB 4 месяца назад +2

    Prima observatie: Algoritmul si deciziile sint 2 concepte separate si fundamental diferite. Algoritmul este rezultatul unui sir de reguli care garanteaza acelasi rezultat. Indiferent de cite ori se aplica un algoritm, rezultatul este acelasi. Decizia, pe de alta parte este o alegere cu care urmarim un anume rezultat dar indiferent de cit de " buna" e decizia, nu exista niciodata garantia ca veti atinge rezultatul. Singurul lucru pe care il putem face e sa comparam mai multe decizii care ne vor duce la rezultatul dorit, si sa alegem decizia cu cea mai mare probabilitate de reusita si cu riscul cel mai mic. Probabilitate si risc sint parte din orice de risc. Aceste elemente lipsesc cu desavirsire din algoritmi. E spre avantajul individului sa nu folosim termenul gresit.

  • @radudobra9885
    @radudobra9885 4 месяца назад

  • @soniaandreeahutu1076
    @soniaandreeahutu1076 4 месяца назад

    ❤❤❤❤❤

  • @ioanaszabo336
    @ioanaszabo336 4 месяца назад

    👌🏻

  • @-nikolis-
    @-nikolis- 4 месяца назад

    La ce carte se refera la minutul 6:52? Multumesc