What is the resultant force? (4K UHD 60FPS)

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 25 окт 2024

Комментарии • 9

  • @aydinoloji
    @aydinoloji  2 месяца назад

    Üretmemizi istediğiniz eğitsel animasyon, oyun, aplikasyon, yazdırılabilir 3D model ya da yazılım olursa bizimle bağlantıdan iletişime geçebilirsiniz. Herhangi bir sınır koymuyoruz. www.aydinoloji.com/icerik-oner/

  • @BoraULUSOY-ist
    @BoraULUSOY-ist 2 месяца назад

    doğuya ya da yukarı gidenleri pozitif, batıya ya da aşağı gidenleri negatif olarak tüm kuvvetlerin toplamını bileşke kuvvet olarak anlatıyorum daha kolay oluyor.

    • @aydinoloji
      @aydinoloji  2 месяца назад

      Aydınoloji'de ezberci eğitimden olabildiğince uzak duruyoruz.

  • @CelalettinGÜRCAN
    @CelalettinGÜRCAN 2 месяца назад

    00:58 "kutuya uygulanan tüm kuvvetlerin toplamı yani bileşke kuvvet demektir" hatalı. 100n+80n = 180n ama 20n demişsiniz.

    • @aydinoloji
      @aydinoloji  2 месяца назад

      Kuvvet vektörel büyüklüktür. Vektörel büyüklükler üzerinde hesaplama yapılırken yönleri mutlaka işleme dahil edilir. Vektörel büyüklüklerin bileşkesi alınırken zıt yönde olan kuvvet -1 ile çarpılarak toplanır. "kutuya uygulanan tüm kuvvetlerin toplamı yani bileşke kuvvet demektir" ifadesi hatasızdır. İlgili makale Newcastle üniversitesinde fizik derslerine giren bir uzman tarafından yazılmıştır: study.com/academy/lesson/resultant-force-definition-formula.html "The resultant force is equal to the sum of the forces acting on an object." ifadeyi hiç değiştirmeden içeriğimize yerleştirdik. 45 derecelik ya da 30 derecelik açıyla sisteme dahil olan bir kuvveti işleme alırken yaptığınız işlem "toplama" değilse ne ile tanımlandığı konusundaki düşünceniz nedir?

    • @CelalettinGÜRCAN
      @CelalettinGÜRCAN 2 месяца назад

      @@aydinoloji tamam o zaman bu. peki neden kuvvet sabit olmasına rağmen cisim hızlanıyor? sürtünme yoksa askerler kutuyu nasıl itiyor???

    • @aydinoloji
      @aydinoloji  2 месяца назад

      ​@@CelalettinGÜRCAN Değerli takipçi, öncelikle "sürtünme yok" ifadesi videoda bulunmuyor. İkincisi, sürtünme kuvvetinden yüksek bir kuvvetin etkisinde kalan kutu harekete başlar, kuvvet etkisinde kaldığı sürece ve bu kuvvet sürtünme kuvvetinden büyük olduğu sürece kuvvetin etkisiyle sürekli hızlanır.

    • @CelalettinGÜRCAN
      @CelalettinGÜRCAN 2 месяца назад

      @@aydinoloji o zaman yağmur damlası yere düşerken bin km hıza ulaşırdı.

    • @aydinoloji
      @aydinoloji  2 месяца назад

      ​@@CelalettinGÜRCANAtmosfer bir akışkandır. Akışkanlar, içinde hareket eden nesnelerin hızlarına bağlı olarak bir sürtünme kuvveti uygular. Örneğin 10km/h ile hareket eden nesneye saniyede 1000 molekül çarpsın. 20km/h ile hareket ederse saniyede 2000 molekül çarpar ve sürtünme artar. Yağmur damlası hızlanmaya başlar ve belirli hıza ulaştığında yerçekimi ile sürtünme kuvveti dengelenir. Bunun olduğu hıza "limit hız" denir ve daha fazla hızlanamaz.