- Видео 47
- Просмотров 158 569
Pekka Vääräsmäki
Добавлен 25 окт 2011
Tällä kanavalla retkeillään ja tehdään erilaisia pikku askareita helpottamaan arkea kotikonstein.
Tilatkaa kanava se ei kuulema maksa mittään.
Tilatkaa kanava se ei kuulema maksa mittään.
Ovellinen tarppi (tarp whit doors), (DIY)
Tällä videolla muokataan 3 X 4 metristä laavukangasta ja tehdään siitä ovellinen tarppi.
Просмотров: 784
Видео
Valurautapannun rasvapoltto
Просмотров 3,9 тыс.Год назад
Tällä videolla pelastetaan vanha valurautapannu ja tehdään sille rasvapoltto. Toimenpiteen jälkeen testataan pannua miten onnistuin kunnostamisessa. Tämän toimenpiteen voi jokainen tehdä itse (DIY) kotonaan, mutta pitää olla myös varovainen.
Tässä videossa rakennetaan pöytäryhmä laavulle
Просмотров 236Год назад
Tein itse (DIY) ja säästin. Vai miten se meni? Pöytä ja penkit samassa paketissa laavulle. Omasta mielestä onnistuin. Mitä mieltä sinä olet?
Liesjärven kansallispuisto
Просмотров 660Год назад
Retkeilyä Liesjärven kansallispuistossa. Patikointia ja ruokailua, riippumatossa riippumista.
Torronsuo
Просмотров 283Год назад
Retkeilyä vai vaellusta Torronsuon kansallispuistossa? P.s. Saapa nähä näkyykö mainoksia. RUclips alkanut näyttämään mainoksia kanavallani, vaikka en itse niitä ole laittanut tai asiasta sopinut.
Tulisija laavulle
Просмотров 1,3 тыс.Год назад
Uusi tulisija / grilli laavulle. Kivikehä jonka sisälle puut vaan palamaan. Hyvin toimii ja ei savuta. Vetää ilmaa sivuilta ja palaa puhtaasti. Aloitin tekemisen hitsaamalla rautaa kiinni. Lopuksi lisäsin vain kivet.
PuuCee
Просмотров 981Год назад
Tällä videolla tehdään PuuCee, huussi tai käymälä laavulle metsään. Kannattaakohan jottain väriä laittaa pintaan?
Kaakkurinkierros 9-11.6.2023 Repovesi
Просмотров 644Год назад
Repoveden Kaakkurinkierros kahen yön taktiikalla 9.6. - 11.6.2023. Kiva reissu. Hyvä keli ja herkullista ruokaa.
DIY Retkikeitin
Просмотров 714Год назад
Tällä videolla askarrellaan kevyt retkikeitin alumiinitölkeistä. Painoa keittimelle tulee noin 10 g. Omatekoinen retkikeitin. Helppo ja halpa valmistaa itse DIY.
Pohjapanssari
Просмотров 461Год назад
Voiko mönkijään laittaa pohjapanssarin kotikonstein? Se selviää tällä videolla.
Mönkijän vinssin narun vaihto
Просмотров 2,9 тыс.Год назад
Tässä videolla vaihdetaan mönkijän vinssiin naru vaijerin tilalle.
Salamajärven Hirvaankierros 2022
Просмотров 1,5 тыс.2 года назад
Salamajärven kansallispuisto ja Hirvaankierros 58 Km. Siinäpä sitä onkin muutamaksi päiväksi seikkailua ja jännitystä. Retkeilyä 7.-9.7.2022. Kiva reissu.
kalatupa2022
Просмотров 14 тыс.2 года назад
Tällä videolla virittelen kalatupa nimisen pyydyksen jään alle. Yllätyn itsekin kun käyn katsomassa miten ison kalasaaliin saan. Tämä on talvikalastusta parhaimmillaan.
talviretki kodalle
Просмотров 3102 года назад
Tammikuinen päiväretki lumikenkäillen kodalle 2022. Mukava retki, hyvät eväät, puhdas valkoinen luonto ympärilläni. Mitäpä sitä muuta voisi toivoa?
Löylykauhan valmistaminen kotikonstein.
Просмотров 3,2 тыс.4 года назад
Löylykauhan valmistaminen kotikonstein.
Syksyinen melontaretki ja hyvää ruokaa
Просмотров 7734 года назад
Syksyinen melontaretki ja hyvää ruokaa
Vaellusta Helvetinjärven kansallispuistossa Elokuu 2020
Просмотров 2,2 тыс.4 года назад
Vaellusta Helvetinjärven kansallispuistossa Elokuu 2020
Bilteman Retkipannulla aamupalaa laavun alla
Просмотров 2,3 тыс.4 года назад
Bilteman Retkipannulla aamupalaa laavun alla
Turvallisuus ennenkaikkea.Mis hitos on hitsarin hanskat.
käyttöohje auttaa
Ja joka sauma pitää karkaista kylmällä vedellä
Tuli mieleen katsellessa että ootko ikinä hitsannu ennen. Hyvinkö menee pystypiena🤣
Hyvin ilmeisesti pysynyt tuo kalatupa ryhdissänsä ilman painojakin? Toki tuo seiväs siinä helpottaa
Enemmän maisemia ja taukopaikkakokemuksia. Vähemmän omaa naamaa.
Hienosti pelittää. Ne on miltei ikuisia pannuja nuo oikein huollettuna. Videolla tulee selväksi kaksi oleellista asiaa. Se polymerisoituva rasvakerros ei tarvitse olla paksu. Ohut kerros öljyä riittää hyvin eikä käyryäkään niin paljon kuin paksu öljykerros. Käsittelyn uusinta parantaa lopputulosta. Toinen seikka on tuo käytetty öljy. Se ei tarvitse olla sian rasvaa vaikka sekin on hyvä. Itseasiassa kaikki monityydyttämättömät rasvahapot kelpaavat. Rypäleensiemenöljy 68% ja pellavaöljy 66% rypsiöljy 33% porsaan silava 11%. Lukuarvot ovat monityydyttämättömien rasvahappojen määrä rasvassa. Esim kookosöljyssä vain 2% joten se ei siihen hommaan sovellu. Kiitos videosta.
Kiitos videosta.
Miksi laitat ulkopuolelle?
Ulkopuolelle kannattaa laittaa siks myös öljyä, et yli roiskuvat ruuat ei pala pannun pohjaan nii hanakasti kii ja onhan se samalla pien ruostesuoja.
Just näin
ite vetäsin hiiliteräspannun uudelleen puhtaaks akkuporalla ja siihen kiinnitettävällä teräsharjalla
Siitäpä tuli toimivan näköinen.
👍
Hieno tuli. Helpon näköistä kun sen osaa. Vielä kun saisi reilun kokoisen katoksen sen päälle niin pysyisi istujat kuivina ja pinnat paremmin puhtaana.
Ytl langoissa on eroja. Napaisuus pitää vaihtaa ytl
Ihan hyvätuli. Kyllä tuo tulisija asiansa ajaa. Lisää vaan projekteja tubeen. 👍👍
kenen metsä tämä on
Olisiko naapurin 😂
Mielestä huussi on liian lähellä laavua. Siitä alapeukku.
Mikä on ero mig ja mag hitsaus?
Googlesta selvis ero: MIG-hitsauksessa (Metal Inert Gas welding) käytetään inerttiä suojakaasua, joka ei ota osaa hitsausprosessiin, kun MAG-hitsauksessa (Metal Active Gas welding) puolestaan käytetään hitsausprosessiin osallistuvaa aktiivista suojakaasua.
Ydinlanka ei reagoi tuuleen. Toisaalta ensimmäinen hitsimetri on aina harjoittelua. Joten niin...
Voiko täytelankaa käyttää millä koneella tahansa?
Voi vittu jos näin helposti taka laakeri lähtee sillon on akseli paska !! Ja kasaus virhe älkää kasatko näin mitä kasataan varmasti joka vuosi saatte laakerit vaihtaa. Se on varmasti päin persettä .
Paljon jos hitsaa normilanka ja kaasu. Jos edes semi usein normilanka ja kaasu parempi. Todella paljon halvempaa kukkarolle ja kaikinpuolin parempi lopputulos.. Normi lankaa saa sen 3-5e kilo kun ydintäyte taitaa olla hinnat alkaen 15 kilo. Parempi laatuinen tuplat samantien. Pullon alku investointi on kyl perseestä. Mut jos hitsaa todella vähän ja harvoin ydintäyte lanka on sinällään vaihtoehto. Normi langalla kun hitsattu se on vahvempi sauma. Ydintäyte lanka tekee huokosen. Metalli lämpenee kylmenee kondenssi tuo kosteutta huokoisiin paikkoihin ja alkaa ruostuttaa ehkä nopeastikkin sauman paskaksi varsinkin ulkona. Kummallakin on paikkansa sinänsä. sinällään voi aloittaa ydintäyte langalla mutta katsoo että voi käyttää kaasua ja normi lankaakin. Jos sit joskus paljon hitsaa hankkii sen pullon ja normi langan sitten. Ei niitä koneita edes paljon ole jotka tarkoitettu pelkästään ydintäyte langalle.. Nykyään on jotain ihan pikku kertakäyttö pulloja sitä kaasuakin niin vaihtoehtoja on..
Mistä toi ydin rulla 5kg
Kiinnostava aihe, mutta niin puuduttavan verkkaista kerrontaa, että jäi katsomatta.
Ei rasvaa tuohon kuppiin se on pölykuppi ei rasvakuppi kuten monesti luullaan.
Millon uutta videoo?
Hyvahän siitä tuli. Itsellä on jc trailer lt 280 telikärry 750kg. Olen ajanu pöllejä 20 vuotta laittomasti 2000 kg,n kokonaispainoilla. Mutta irroitinkin rasvakupit ja porasin reiät nipoille ja lukitsin ne mutterilla. Helppo ollut rasvata laakerit ajon jälkeen.
On tuossa syömistä Kiitos videosta
Hyvä pyydys, mutta porakairan kanssa kehotan varovaisuuteen, menee helposti hyvä nokian saapas piloille.
5/5. Hyvä kuvaus,mukavaa rauhallista ja selkeää kerrontaa! Kiitos tästä elämyksestä.😍
Näyttää, että mateella on laiturin päässä kutupaikka.
Tästä videosta oppii taas. Kun irroittelee noita osia, olisi hyvä olla joku rasia niille, sitten en laittais puhtaita osia sepelille maahan. Akselia en rasvaksi, kitkapinta pitää olla puhdas, ei laakerin kuulu pyöriä akselin pintaa vasten. Sehän on vaseliinin ominaisuus, että vähentää kitkaa. Muuten ihan ok. Video.
Lienee satunnaiselle harrastajalle ihan kelpo peli. Hinta ei tosiaan päätä huimaa. Oma yksilö on eteisessä, kiitos kokoamisvihjeistä.
Juu itsellä puuttuu juuri retkipannu, täytyypä käydä tuo ostamassa
Pilasit naamallasi koko reissun,enemmän maisemia eikä sun naamaasi
Hyvin kuvattu
Erinomainen video, kiitos paljon! Riippumatto hankinnassa, nämä on loistavia auttamaan hahmottamaan mitä kaikkea tarvitsee hankkia ja mitä ottaa huomioon.
Mikä ydintäytelanka merkki on sulla..vai onko eroja noissa..ostin juuri halpiskoneen..
Tuo menee helposti jään alle kun kairaa keskelle reijjän...Vastus pienenee
Oliko tietoo kutupaikasta vai päätelmä?
Hyvin toimii kalatupa komia saalis
Hieno saalis 👍🏼
Lueppas tosta mitä normi tarkoittaa: fi.wikipedia.org/wiki/Normi
Hieno tonnikala niksi, kiva että löysin sun retkeily kanavan. Itse retkeilyn suhteen aivan aloittelija. Onko sulla varusteiden testaus videoita ?
Hei, kiitos palautteesta. Ei sinänsä ole maksettuja varusteiden testausvideoita. Käytän varusteita, jotka olen kokenut hyviksi ja toimiviksi. En välttämättä edes ole kertonut mitä varusteita käytän, koska kaikki varusteet olen itse hankkinut.
Onpahan rimpulan oloinen kapistus. Vaikka eipä tuo tietysti mitään maksakaan, mutta vähän vaativammalla käytöllä lienee kategoriassa "Osta halpa, osta kahdesti".
Ydintäytelanka ja umpilanka hankalaa vertailla kun niillä on oma paikkansa. Ydintäyte on "suosittua" jenkkilässä kun, ilkeesti sanottuna, hitsaustaidossa on sanomista. Siellä hitsataan umpilangalla vähemmän kun heidän hitsauskoneensa taipuvat siihen huonosti. Ydintäytelangassa sisus vastaa puikon päällistä joka suojaa hitsisulaa ja sauma jäähtyy hitaammin. Etu ja haitta, sitäkin käytetään hyväksi. Samoilla arvoilla hitsaamisesta ei voi oikeastaan puhua. Virta kun säätyy syötettävän langan nopeudesta. Ydintäytelangassa on lisäainetta vähemmän kuin umpilangassa. Lisäksi napaisuuden muutamisella kaaren lämpöpaine muuttuu. Tasavirralla ero luokkaa 70/30, ollen plussa navan puolella isompi. Täyteaineilla vaikutetaan paljon kaaren tapahtumiin ja siellä on sekä kaasullista ,että kaasutonta ydintäytettä. markkinoille tullessa, kaasuttomissa tavoite näytti olleen kotitaloushitsauskoneissa joilla oli tarkoitus "ripustaa" korjauspeltejä ruoste kohtien päälle katsastumiesten harmiksi. Onneksi myyjät pian tajusivat oman vastuunsakin ja toimittivat parempia koneita markkinoille. Itselle oli yllätys kuinka pienille hitsauvirroille (siis mitattu) on mahdollista päästä ja sitä kautta hyvin ohkaisiin pelteihin. Lämmöntuotto on siis suurempi perusaineeseen ja langan virtaajohtava osuus ei salli isoa virtaa. Tämä siis kun plussa on maissa. Umpilangoilla tilanne onkin sitten toinen siksi miinusmaa. Umpilangalla samoilla syöttönopeuksilla virta onkin sitten suurempi. Lankaa joudutaan lämmittämään enemmän. Tämä siis kun saman halkaisian lankoja verrataan. Sitten on se virtalähteen omat ominaisuudet. joissain vaihdetaan sitä maadoitusliitin ja uudemmissa nupilla sauman leveyden säätö. Niillä vaikutetaan virran muutos nopeuteen. Mitä käytetään on pitkäti kiinni jännitteestä. Kylmäkaarialueella säätö kapealla ja kuummakaari sitten leveällä. Muutosalue on sitten hitsaukonemallikohtainen ja sen tekniikasta riippuvainen. Suunnilleen siellä 17-20V välisellä alueella. Mig-hitsaus ikään kuin "toimii" laajemmalla alueella vaikka saumassa on sanomista ja kappaleet eivät ole kunnolla yhdessä. Nämä kannattaa omaan koneen kohdalla tutkia kuten videossa puhtaisiin koepaloihin. Käyttöohjeissa useimmin löytyy joitain suosituksia joista voi lähteä kokeilemaan ja tekemällä oppii. Telakka hitsauksen liittyvän jätin tarkoituksella ruotimatta, kuten sen tietävät huomaavat. Edellisessä jo mielestäni liikaa yhdelle kerralle.
sahaa puu halki
Ei muuta kuin wärtsilälle töitä hakemaan. 😆
Mitenköhän saan tästä videosta mainokset pois? En ole mielestäni niitä tähän asettanut. Outoa.
Mukavaa kerrontaa, positiivisella asenteella olitte lähteneet, ei valituksen sanaa ja reipasta etenemistä. Hyväntuulinen video, kiitos siitä.