Iulian Stanciu, eMAG. Arta de a lua decizii și de a te mișca repede. THE VAST&THE CURIOUS

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 6 фев 2025
  • Cum iei decizii bune repede, cum construiești o echipă puternică, ce înseamnă să fii fericit, curajul de a-ți asuma riscuri, cum arată eMag în interior și cum rezolvi probleme.
    Iulian Stanciu este antreprenor și CEO al eMag, o companie de peste un miliard de euro.
    The Vast & The Curious este o serie de conversații între Andreea Roșca și antreprenori, inovatori și pionieri cu povești remarcabile. Live în fața audienței, pe scena Teatrului Apollo111, interviurile merg dincolo de tot ceea știm sau credem că știm despre succes. The Vast & The Curios este o explorare ”pe viu” a gândirii și experienței umane din spatele performanței.
    Textul tuturor interviurilor se găsește pe www.andreearos.... Variantele audio pot fi ascultate în podcastul Vast and Curious în Soundcloud, Apple, Stitcher, Spotify.

Комментарии • 11

  • @dorinbivolaru3330
    @dorinbivolaru3330 3 года назад +1

    Bravo felicitari pentru interviu si multumesc pentru sfaturi

  • @emillioemillio5722
    @emillioemillio5722 6 лет назад

    Interesant

  • @dinelaxinte2668
    @dinelaxinte2668 3 года назад

  • @MomenteDiverse
    @MomenteDiverse 3 года назад +1

    Tu te auzi foarte încet cand pui intrebarile iar invitați se aud foarte bine cand iti raspund...nu sunt aceleasi microfoane??sau alta e problema

  • @DanyIsDeadChannel313
    @DanyIsDeadChannel313 5 лет назад +1

    Survivorship bias

    • @VastAndCurious
      @VastAndCurious  5 лет назад +3

      Da, adevărat. Povestile sunt spuse de cei carora le iese.

    • @velucluj
      @velucluj 5 лет назад +4

      @@VastAndCurious De fapt, nu e asa. Toti (dar toti) acesti antreprenori au avut esecuri, insatisfactii, frustrari. Adica acele piedici peste care multi dintre noi nu putem sa trecem. Pana la succes, au avut atat de multe esecuri incat multi dintre noi am fi cedat demult. Vorba lui Churchill: din esec in esec (inveti) pana dai de succes. In cultura noastra nu este definit conceptul de esec, ci este doar un prag de prabusire, cand in alte culturi (care au valori mai sanatoase) acest esec este o parte integranta din succesul ulterior, nu este o prabusire ci o lansare spre urmatoarea provocare! Uitati-va la orice film american. De la Rambo la American Beauty. Ce au ele in comun (aparent nimic)? Faptul ca eroul incepe si continua cu esecuri, cu provocari si greseli, firul narativ urmareste cum se invata din aceste greseli, provoari, frustrai pana la succes. In filmele romanesti se incepe cu un esec si se continua cu un esec si mai mare. La noi nu exista cultura erorii. Nici macar in scoala, cand esti stigmatizat cand gresesti, in loc sa fii incurajat sa mergi mai departe!

    • @VastAndCurious
      @VastAndCurious  5 лет назад +2

      @@velucluj Multumesc foarte mult pentru comentariu. E adevarat ca sunt mereu greseli si esecuri pe care nu le vedem. Si e la fel de adevarat ca esecul trebuie normalizat - altfel nu incearca decat foarte putini.

    • @velucluj
      @velucluj 5 лет назад +1

      @@VastAndCurious Multumesc si eu pentru apreciere. Poate ca reusim sa schimbam ceva in educatie, in formarea valorilor. Daca acesti copii ar fi educati in sensul asta inca din scoala sau gradinita, cred ca am avea o cultura a valorilor mai sanatoasa, mai orientata spre pragmatism si antreprenoriat, decat pe contemplatie cum a acum.

    • @ioioiotu
      @ioioiotu 4 года назад +1

      @velucluj Vrajeala, doar nu crezi ca filmele americane se pupa cu viata reala, sunt bucati de proapganda. Survivorship bias pur, nu este nimic deosebit la acesti antreprenori. Da cum religia traditionala e in scadere unii oameni au nevoie de noi sfinti de venerat. Si cand dumnezeu este banul, noii sfinti sunt cei mai bogati.
      PS: scolara romaneasca invata contemplatia clar, scoate numai filozofi si calugari budisti :)